Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (38)
Дозвільні документи
Ліцензії (9)
Перевірки (15)

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МАРГАНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ"

#03340989

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
10.02.2022 3053782 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.02.2022 3086994 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
32 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Насосна станція І підйому КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МАРГАНЕЦЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА" ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"
53400, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н, м. Марганець, Правий Берег Каховського Водосховища, Р. Дніпро, Дамба №4
дільниця в смт. Томаківка КП "ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МАРГАНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ"
53500, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н, смт. Томаківка, вул. Ярослава Мудрого, буд. 2 А
Адміністративно-побутовий корпус, будівля насосно-повітродувної станції, будівля хлораторної, насосна станція сирого осаду КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МАРГАНЕЦЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА" ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
53400, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н, Північний Захід Від м. Марганець На Відстані 1,1Км Від Червоної Лінії Забудови Міста
Будівля АПК (інв. №37), будівля нарядної (інв. №35), гараж (бокс для стоянки автомобіля) (інв. №44), будівля бокси (інв. №39), будівля гаражу (інв. №38), Будівля управління міськводоканалу (інв. №33), будівля диспетчерської з прибудовами комор (інв. №45)
53400, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н, м. Марганець, вул. Дніпроаська, 2-А
Будівля фільтрів і відстійників (+ блок службових приміщень), будівля реагентного господарства, будівля складу хлору, будівля машинного залу, будівля охорони КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МАРГАНЕЦЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТ
53400, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н, м. Марганець, На Відстані 5,8Км Від Насосної Станції І-Го Підйому
Учасники:
Харченко Олексій Олексійович — головний інспектор відділу запобігання НС Нікопольського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Михайлик Андрій Васильович — т.в.о директора КП "ВУВКГ" ММР
Пишний Євгеній Анатолійович — Провідний інспектор ВЗНС Нікопольського РУ Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Допущено облицювання стін та стелі коридору на першому та другому поверсі будівлі управління міськводоканалу (інв. №33) горючими матеріалами без визначених показників пожежної небезпеки (п.7.3.3 ДБН В.1.1-7:2016).
Будівля АПК не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системою пожежної сигналізації і системою керування евакуюванням людей в частині системи оповіщення про пожежу та покажчиків напрямку евакуювання (п.4.1 табл.А.1 дод.А, п.20 табл.Б.1 дод.Б ДБН В.2.5-56:2014).
Не виконано покриття підлоги у ящиках для зберігання балонів розташованих на території з матеріалів, що не утворюють іскор під час удару.
Не виконано покриття підлоги у ящиках для зберігання балонів розташованих на території з матеріалів, що не утворюють іскор під час удару.
Грати на вікнах не виконані розкривними, розсувними або такими, що знімаються.
Керівник та посадова особа, на яку покладені обов’язки з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання з питань цивільного захисту (пп.10, 11 ПКМУ № 819, п.15 ПКМУ № 444).
Не виконано технічне обслуговування пожежних кран-комплектів у будівлі фільтрів і відстійників (блок службових приміщень) системи внутрішнього протипожежного водопроводу і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
З’єднання, відгалуження жил проводів освітлювальної електромережі в приміщенні боксу та адміністративної будівлі виконано скрутками замість з’єднань за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не оброблені засобами вогнезахисту дерев'яні елементи горищного покриття будівлі охорони (крокви, лати), які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Не встановлені покажчики біля місць розташування пожежних гідрантів (об’ємні зі світильниками або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесенням на них: літерного індексу «ПГ», цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева) на території.
Допущено зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків.
Не доукомплектовані пожежні щити засобами пожежогасіння згідно норм належності, що встановлені на території.
Не проведено випробування на тиск та витрату води для контролю працездатності мережі системи зовнішнього протипожежного водопроводу (пожежних гідрантів, що розташовані на території підприємства) з оформленням акта.
Приміщення усіх будівель не доукомплектовані необхідною кількістю вогнегасників (п.1 розд.V наказу МВС України № 25 від 15.01.2018).
Пожежні рукава у пожежних кран-комплектах у будівлі фільтрів і відстійників (блок службових приміщень) непридатні до використання за призначенням.
Приміщення не доукомплектовані необхідною кількістю вогнегасників (п.1 розд.V наказу МВС України № 25 від 15.01.2018).
Ящики для зберігання балонів не забезпечені вказівками категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою».
Елементи з’єднань пожежних кранів, рукавів та ручних пожежних стволів у будівлі фільтрів і відстійників (блок службових приміщень) не виконані однотипними.
Не оброблені засобами вогнезахисту дерев'яні елементи горищного покриття будівлі управління міськводоканалу (інв. №33) (крокви, лати), які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Не оброблені засобами вогнезахисту дерев'яні елементи горищного покриття (крокви, лати), які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення усіх будівель не доукомплектовані необхідною кількістю вогнегасників (п.1 розд.V наказу МВС України № 25 від 15.01.2018).
Допущено облицювання стін та стелі коридору на другому та третьому поверсі горючими матеріалами без визначених показників пожежної небезпеки (п.7.3.3 ДБН В.1.1-7:2016).
Не оброблені засобами вогнезахисту дерев'яні елементи горищного покриття будівлі нарядної (інв. №35) (крокви, лати), які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Будівля АПК не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системою пожежної сигналізації і системою керування евакуюванням людей в частині системи оповіщення про пожежу та покажчиків напрямку евакуювання (п.4.1 табл.А.1 дод.А, п.20 табл.Б.1 дод.Б ДБН В.2.5-56:2014).
З’єднання, відгалуження жил проводів освітлювальної електромережі в приміщенні будівлі фільтрів і відстійників (блок службових приміщень), будівлі реагентного господарства, будівлі складу хлору, будівлі машинного залу, будівлі охорони виконано скрутками замість з’єднань за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Приміщення будівлі управління міськводоканалу (інв. №33) не доукомплектовані необхідною кількістю вогнегасників (п.1 розд.V наказу МВС України № 25 від 15.01.2018).
З’єднання, відгалуження жил проводів освітлювальної електромережі в приміщенні будівлі нарядної (інв. №35), гаражу (бокс для стоянки автомобіля) (інв. №44), будівлі боксів (інв. №39), будівлі гаражу (інв. №38) виконано скрутками замість з’єднань за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не оброблені засобами вогнезахисту дерев'яні елементи горищного покриття АПК (крокви, лати), які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Не виконано переоформлення паспорту потенційно небезпечного об’єкта.
З’єднання, відгалуження жил проводів освітлювальної електромережі в приміщенні АПК, будівлі насосно-повітродувної станції, будівлі хлораторної, насосної станції сирого осаду виконано скрутками замість з’єднань за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
З’єднання, відгалуження жил проводів освітлювальної електромережі в приміщенні АПК виконано скрутками замість з’єднань за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не оброблені засобами вогнезахисту дерев'яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі (крокви, лати), які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.02.2022 2956898 Рибне господарство Державне агентство рибного господарства України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері рибного господарства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.02.2022 2958743 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.11.2021 2947203 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Придніпровського округу Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Савранська Людмила Володимирівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу
Михайлик А.В. — В.о. директора КП " ВУВКГ" ММР
Михайлик А В — В.о. директора КП " ВУВКГ" ММР
Якименко Ганна Олегівна — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу
Порушення:
Порушення правил водокористування
Проект водоохоронних зон та прибрежно-захистної смуги погоджений згідно вимог законодавства під час перевірки на розгляд не надано
Порушення правил охорони водних ресурсів
пошкодження водогосподарських споруд і пристроїв, порушення правил їх експлуатації, а саме в пункті 4 розділу опису виявлених порушень вимог законодавства
Покарання: відсутні
28.09.2021 2916975 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: з питань повноти, своєчасності нарахування, виплати заробітної плати
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Дмитренко Володимир Петрович — Провідний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Нікопольському регіоні Управління з питань праці ГУ Держпраці у Дніпропетровській обл
Порушення:
Вибірковою перевіркою дотримання строків виплати заробітної плати за наданою Інформацією про терміни виплати заробітної плати працівникам КП «ВУВКГ» ММР, розрахункових відомостей, відомостей розподілу виплат заробітної плати, банківських виписок за період з 29.07.2020 року по 28.09.2021 року встановлено, що нарахована заробітна плата виплачувалась з порушенням встановлених строків. Так, нарахована заробітна плата виплачується не в повному обсязі та частинами у сумах 340,28 грн. - 02.08.2020, 4000,00 грн. - 05.08.2020, 200 грн. - 14.08.2020, 35529,38 – 10.08.2021, 2500 грн. – 12.08.2021, 3500 грн. – 13.08.2021, 5793, 64 грн. -17.08.2021, 5148,34 грн. – 25.08.2021, 3000 грн. 30.08.2021, 41500,67 – 13.08.2021, 43293, 96 грн. – 16.08.2021, 67129,94 грн. – 06.09.2021, 35157,57 грн. -07.09.2021, 35021,03 грн. -10.09.2021, 32170,56 грн. – 14.09.2021, 6260,00 грн. -15.09.2021, 25320,48 грн. -28.09.2021 та з порушенням встановлених строків виплати. Станом на 29.09.2021 заборгованість з виплати заробітної плати працівникам КП «ВУВКГ» ММР за період липень – серпень 2021 складає 3 165 529,99 грн. перед 257 працівниками. Згідно наданого директором КП «ВУВКГ» ММР Вадановим В.О. письмового пояснення від 29.09.2021 № 667/2 виплата заробітної плати здійснюється протягом місяця від фактичних надходжень коштів за виконані послуги. В зв’язку з несвоєчасною оплатою від населення за комунальні послуги на підприємстві обліковується дебіторська заборгованість.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
14.09.2021 2908334 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Пасько Віктор Анатолійович — головний державний інспектор нагляду у хімічній промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровський області
Гавядов Вадим Григорович — Державний інспектор відділу нагляду у хімічній промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Порушення:
Не виконано п. 2 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: допущені до експлуатації вантажопідіймальні крани і машини, що не пройшли технічного огляду і яким не встановлений граничний строк експлуатації, наприклад на НФС: - інв. № 3087; - інв. № 3549; - інв. № 3432; - інв. № 3085; - інв. № 3090; - інв. № 3091; - інв. № 3092; - інв. № 3093, що є порушенням Глава VI, розділ 3, п.1 НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», п. 9 «Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 року №687, п.1.2.8. д) НПАОП 41.0-1.01-79 «Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання і водовідведення населених міст». «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці».
Не виконано п. 37 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: відсутній перелік електроустановок, які вичерпали свій ресурс, що є порушенням п.4.6. НПАОП 0.00-6.15-99 «Порядок проведення опосвідчення електроустановок споживачів».
Не виконано п. 4 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: допущені до експлуатації вантажопідій мальні крани і машини, що не пройшли технічного огляду і яким не встановлений граничний строк експлуатації: КНС-1 - інв. № 3319; КНС-5 - інв. № 3477; - інв. № 3478. КНС-6 - інв. № 3217; - інв. № 3318; КНС-7 - інв. №1425, що є порушенням Глава VI, розділ 3, п.1 НПАОП 0.00-1.80-18, п. 9 «Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 року №687, п.1.2.8. д) НПАОП 41.0-1.01-79 «Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання і водовідведення населених міст».
Не виконано п. 39 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: зміст інструктажу відряджених працівників не визначено працівником, призначеним відповідальним за електрогосподарство, що є порушенням п. 6.10.6. НПАОП 40.1-1.21-98.
Не виконано п. 27 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: стіни оглядової канави не облицьовані керамічною плиткою світлих тонів, що є порушенням розділу ІІІ, п. 5.15 НПАОП 0.00-1.62-12.
Не виконано п. 5 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: не проводиться опосвідчення посудин, що працюють під тиском - Стерилізатори парові ВК-75 зав. № 27767, № 2427, що є порушенням п.1.2.7. НПАОП 41.0-1.01-79, п.10. НПАОП 0.00-7.14-17 «Вимоги безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками».
Не виконано п. 9 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: не одержав роботодавець дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
Не виконано п. 24 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: приміщення і відкриті площадки для зберігання транспортних засобів вздовж стін, де установлюються автомобілі, не мають колесо відбійних пристроїв, що є порушенням розділу ІІІ, п. 3.3 НПАОП 0.00-1.62-12.
Не виконано п. 8 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: не забезпечені працівники КНС спеціальним одягом, спеціальним взуттям, засобами індивідуального захисту, що є порушенням п.1.3.9. НПАОП 41.0-1.01-79
Не виконано п. 16 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: допущені до експлуатації манометри, які не пройшли відповідну повірку, пломбування та маркування, що є порушенням п. 3.2.5. глава 3 НПАОП 41.0-1.01-79.
Не виконано п. 40 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: копії актів опосвідчення стану безпеки електроустановок до територіального органу Держнаглядохоронпраці (Держпраці) не надано, що є порушенням п. 8.4. НПАОП 40.1-1.21-98.
Не виконано п. 3 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: не проводиться технічний огляд посудин, що працюють під тиском - Стерилізатори парові ВК-75 інв. № 6004, № 6006, що є порушенням п.1.2.7. НПАОП 41.0-1.01-79, п.10. НПАОП 0.00-7.14-17 «Вимоги безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками».
Не виконано п. 7 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: не забезпечений виробничий персонал необхідним ЗІЗ, що є порушенням п.1.3.9. НПАОП 41.0-1.01-79 .
Не виконано п. 41 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: не в повному обсязі наявна експлуатаційна і виконавча документація електрогосподарства передбачена «Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правилами технічної експлуатації електроустановок споживачів», що є порушенням п. 8.7.3. НПАОП 40.1-1.21-98
Не виконано п. 34 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: не внесено до паспортів на кожний заземлювальний пристрій, що знаходиться в експлуатації на підприємстві, дані про результати перевірки опору заземлювального пристрою, про характер ремонтів та змін, що внесені в даний пристрій, (відповідно п.7.4. «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів».) що є порушенням п.1.3.1. НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів».
Не виконано п. 18 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: не відповідають надані інструкції з охорони праці за певною професією на всіх робочих місцях, у виробничих приміщеннях, на території підприємства, будівельних майданчиках або в інших місцях, де за дорученням роботодавця чи уповноваженого ним органу виконуються ці роботи, трудові чи службові обов’язки, а саме: - мають посилання на недіючий нормативно-правові акти з охорони праці ДНАОП, що є порушенням розділу I, п. 4, розділу VI, п. 2 НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці». Не виконано п. 18 раніше виданого припису Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від 22.06.2021 № 46/5.5, а саме: не відповідають надані інструкції з охорони праці за певною професією на всіх робочих місцях, у виробничих приміщеннях, на території підприємства, будівельних майданчиках або в інших місцях, де за дорученням роботодавця чи уповноваженого ним органу виконуються ці роботи, трудові чи службові обов’язки, а саме: - мають посилання на недіючий нормативно-правові акти з охорони праці ДНАОП, що є порушенням розділу I, п. 4, розділу VI, п. 2 НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.06.2021 2287310 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
44 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Михайлик Андрій Вікторович — Головний інженер
Двухіменний Дмитро Сергійович — головний державний інспектор відділу нагляду у хімічній промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Галенко Людмила Миколаївна — головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Гризлова Наталія Олександрівна — Головний державний інспектор відділу нагляду у хімічній промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровський області
Леонов Олег Борисович — головний державний інспектор відділу нагляду у хімічній промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Порушення:
Не ведеться «Журнал перевірки укомплектованості і контролю за самовільним унесенням змін у конструкцію і комплектність КТЗ», що є порушенням додаток 3, 4 «Порядку перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками», розділу X, п. 4.2. НПАОП 0.00-1.62-12.
На підприємстві не забезпечено утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів (наказ про призначення особи відповідальної за електрогосподарство не відповідає вимогам ПБЕЕС та ПТЕЕС, недостатня кількість електротехнічних працівників), що є порушенням п.1.3.1 НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів».
Не відповідають надані інструкції з охорони праці за певною професією на всіх робочих місцях, у виробничих приміщеннях, на території підприємства, будівельних майданчиках або в інших місцях, де за дорученням роботодавця чи уповноваженого ним органу виконуються ці роботи, трудові чи службові обов’язки, а саме: - мають посилання на недіючий нормативно-правові акти з охорони праці ДНАОП; що є порушенням розділу I, п. 4, розділу VI, п. 2 НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці».
Копії актів опосвідчення стану безпеки електроустановок до територіального органу Держнаглядохоронпраці (Держпраці) не надано, що є порушенням п. 8.4. НПАОП 40.1-1.21-98.
У боксах електричні розподільні прилади не мають чітких написів, які вказують на призначення окремих приладів та ланцюгів, що є порушенням розділу V, п. 2.15 НПАОП 0.00-1.61-12.
Не забезпечені працівники КНС спеціальним одягом, спеціальним взуттям, засобами індивідуального захисту, що є порушенням п.1.3.9. НПАОП 41.0-1.01-79
Робоче освітлення в приміщеннях для зберігання транспортних засобів не загально рівномірне, що є порушенням розділу ІV, п. 1.9 НПАОП 0.00-1.62-12.
На дні (підлозі) оглядової канави відсутні міцні дерев’яні решітки (трапи), що є порушенням розділу ІІІ, п. 5.14 НПАОП 0.00-1.62-12.
Не одержав роботодавець дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
Не забезпечений виробничий персонал необхідним ЗІЗ, що є порушенням п.1.3.9. НПАОП 41.0-1.01-79 .
Журнал реєстрації інструктажів з питань електробезпеки ведеться з порушеннями (при проведенні інструктажу працівникам, в графі 12 не внесено відмітки про перевірку знань та допуск до самостійної роботи), що є порушенням п.6.10. НПАОП 0.00-4.12-05.
На підприємстві не складено перелік електроустановок, які вичерпали свій ресурс, що є порушенням п.4.5. НПАОП 0.00-6.15-99 «Порядок проведення опосвідчення електроустановок споживачів».
Не контролюється норма наливу гіпохлориту натрію (П.4.3.ГОСТ 11086-76), що є порушенням п.п.1.1.3., 1.1.10 НПАОП 41.0-1.01-79 .
Не забезпечені спеціальним одягом та спеціальним взуттям слюсарі-ремонтники на насосно-фільтрувальній станції, машиніст насосних установок та оператор на решітках каналізаційно-насосної станції №6, що є порушенням п.1.3.9 НПАОП 41.0-1.01-79.
Не внесено до паспортів на кожний заземлювальний пристрій, що знаходиться в експлуатації на підприємстві, дані про результати перевірки опору заземлювального пристрою, про характер ремонтів та змін, що внесені в даний пристрій (відповідно п. 7.4. «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів»), що є порушенням п.1.3.1 НПАОП 40.1-1.21-98.
Не вписуються повністю прізвище, ім'я та по батькові водія згідно з паспортними даними, у Журнал щозмінного перед рейсового та після рейсового медичних оглядів водіїв, що є порушенням розділу II, п. 2.4. НПАОП 0.00-1.62-12 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті».
Зміст інструктажу відряджених працівників не визначено працівником, призначеним відповідальним за електрогосподарство, що є порушенням п. 6.10.6. НПАОП 40.1-1.21-98.
Допущені до експлуатації манометри, які не пройшли відповідну повірку, пломбування та маркування, що є порушенням п. 3.2.5. глава 3 НПАОП 41.0-1.01-79.
Не встановлено рухоме огородження затискного патрону токарного верстату заводський № 32107, п. 2.2. Розділ 2 «Вимоги безпеки до металообробних верстатів», НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями».
В боксах допущені до експлуатації кабелі подовжувачі без проведення періодичної перевірки, що є порушенням п. 6.7.24 НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів».
Не в повному обсязі наявна експлуатаційна і виконавча документація електрогосподарства передбачена «Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правилами технічної експлуатації електроустановок споживачів», що є порушенням п. 8.7.3. НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів».
Не працює безперервно вентиляція в приміщенні насосних станцій (КНС-5) в період знаходження в приміщенні обслуговуючого персоналу, що є порушенням п.3.3.9. НПАОП 41.0-1.01-79 .
Стіни оглядової канави не облицьовані керамічною плиткою світлих тонів, що є порушенням розділу ІІІ, п. 5.15 НПАОП 0.00-1.62-12.
Допущені до експлуатації вантажопідіймальні крани і машини, що не пройшли технічного огляду і яким не встановлений граничний строк експлуатації: КНС-1 - інв. № 3479; - інв. № 3319; - інв. № 3480. КНС-3 - інв. № 3290. КНС-5 - інв. № 3476; - інв. № 3477; - інв. № 3315; - інв. № 3478. КНС-6 - інв. № 3217; - інв. № 3318; - інв. № 3316. КНС-7 - інв. №1425, що є порушенням Глава VI, розділ 3, п.1 НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», п. 9 «Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 року №687, п.1.2.8. д) НПАОП 41.0-1.01-79 «Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання і водовідведення населених міст».
Двері приміщень електроустановок (щитів, тощо) у виробничих дільницях не замкнені на час проведення перевірки, що є порушенням п. 2.2.18 НПАОП 40.1-1.21-98.
Приміщення і робочі місця не забезпечені достатнім освітленням для безпечного виконання робіт, перебування і переміщення людей, згідно з ДБН В.2.5-28-2006, що є порушенням розділу ІV, п. 1.6 НПАОП 0.00-1.62-12.
Під час укладання трудового договору працівників не поінформовано під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я та про права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору
Система нумерації нарядів, порядок їх реєстрації і зберігання не встановлена письмовим розпорядженням особи, відповідальної за електрогосподарство, що є порушенням п. 3.3.10 НПАОП 40.1-1.21-98.
При зберіганні транспортних засобів на площадках під колеса не встановлюються упорні колодки, що є порушенням розділу ІX п. 9.15 НПАОП 0.00-1.62-12.
Відсутній блокувальний пристрій токарного верстату заводський № 32107, що є порушенням Розділ ІІ, п. 1.10., п. 8.41 НПАОП 0.00-1.71-13.
Вантажні автомобілі понад 3,5 не укомплектований додатково упорними колодками не менше 2 шт, що є порушенням розділу VІІ, п. 1.12 НПАОП 0.00-1.62-12.
Не проводиться опосвідчення посудин, що працюють під тиском. Стерилізатори парові ВК-75 зав. №27767, № 2427, що є порушенням п.1.2.7. НПАОП 41.0-1.01-79, п.10. НПАОП 0.00-7.14-17 «Вимоги безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками».
Не встановлено при в’їзді на територію підприємства схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в’їздів, що є порушенням розділу XIІІ, п. 1.8 НПАОП 0.00-1.62-12.
Не забезпечено благоустрій території КНС №6 (неналежне утримання сміттєвих контейнерів), що є порушенням п.1.4.4 НПАОП 41.0-1.01-79.
Площадки і підлога в приміщеннях для зберігання транспортних засобів не мають розмітки, яка виконана незмивною фарбою або іншим способом і визначає місця установлення автомобілів і проїздів, що є порушенням розділу ІІІ, п. 3.5 НПАОП 0.00-1.62-12.
Допущений до експлуатації ручний електроінструмент без проведення періодичної перевірки, що є порушенням, п.6.7.24 НПАОП 40.1-1.21-98.
Дотримання вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій не забезпечено, в частині: - Роботодавцем не складено поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам у 2021 році за формою, зазначеною у додатку 2 Наказу № 246, та не узгоджено їх у закладі Держпраці. - Роботодавцем не у повному обсязі організовано лабораторні дослідження умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників, у тому числі, не організовано проведення лабораторних досліджень умов праці працівників під час роботи з екранними пристроями, що є порушенням п.7 «Вимог щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями», які затверджено наказом Міністерства соціальної політики України від 14.02.2018 №207, відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу з метою визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду і ці дані до закладу Держпраці не подано. - Роботодавцем не погоджено план-графік проведення медичних оглядів закладом охорони здоров’я.
Проведення лабораторних досліджень умов праці організовано не у повному обсязі, у тому числі, не організовано проведення лабораторних досліджень умов праці працівників під час роботи з екранними пристроями, що є порушенням п.7 «Вимог щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями», які затверджено наказом Міністерства соціальної політики України від 14.02.2018 №207
Не розроблений та не затверджений графік планово-попереджувального ремонту посудин що працюють під тиском, що є порушенням Глава VII, розділ 5, п.1, НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском».
Допущені до експлуатації вантажопідіймальні крани і машини, що не пройшли технічного огляду і яким не встановлений граничний строк експлуатації, наприклад на НФС: - інв. № 3089; - інв. № 3087; - інв. № 3086; - інв. № 3088; - інв. № 3549; - інв. № 3432; - інв. № 3085; - інв. № 3090; - інв. № 3091; - інв. № 3092; - інв. № 3093, що є порушенням Глава VI, розділ 3, п.1 НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», п. 9 «Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 року №687, п.1.2.8. д) НПАОП 41.0-1.01-79 «Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання і водовідведення населених міст».
Приміщення і відкриті площадки для зберігання транспортних засобів вздовж стін, де установлюються автомобілі, не мають колесо відбійних пристроїв, що є порушенням розділу ІІІ, п. 3.3 НПАОП 0.00-1.62-12.
На території не розмічена площадка для перевірки гальм автотранспортних засобів, що є порушенням розділу III, п. 6.5 НПАОП 0.00-1.62-12.
Відсутній перелік електроустановок, які вичерпали свій ресурс, що є порушенням п.4.6. НПАОП 0.00-6.15-99 «Порядок проведення опосвідчення електроустановок споживачів».
Не проводиться технічний огляд посудин, що працюють під тиском - Стерилізатори парові ВК-75 інв. №6004, №6006, що є порушенням п.1.2.7. НПАОП 41.0-1.01-79, п.10. НПАОП 0.00-7.14-17 «Вимоги безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.12.2020 2442597 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: інспекційне вдвідування
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Засядьвовк Тамара Трифонівна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю,застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Нікопольському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпр
Порушення:
порушення встановлених строків виплати заробітної плати, у тому числі із затримкою виплат більш як за один місяць; не дотримання термінів і періодичності виплати заробітної плати за дні відпустки
- компенсація втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати нарахована у листопаді 2020 року в сумі 29529,75 грн. за лютий, березень, квітень, травень, липень, серпень, та вересень та станом на 18.11.2020 не виплачена
Покарання: відсутні
08.12.2020 2437858 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ваданов Валентин Олександрович — Керівник КП "ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА" ММР
Савранська Людмила Володимирівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської області
Лактюшин Владислав Вадимович — державний інспектор України з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу Державної екологічної інспекції Придніпровського округу
Байлюк Юлія Василівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської області
Доскач Альона Павлівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської області
Порушення:
Порушення правил водокористування
Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення
Порушення порядку здійснення викиду забруднюючих речовин в атмосферу або впливу на неї фізичних та біологічних факторів
Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель
Покарання: відсутні
11.11.2020 2199635 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: інспекційне вдвідування
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Порушення:
Встановлені факти систематичного порушення встановлених строків виплати заробітної плати, у тому числі із затримкою виплат більш як за один місяць, що є порушенням ч. 1-3 ст.115 Кодексу законів про працю України від 10.12.1971 із змінами і доповненнями. Жодному працівнику заробітна за весь час щорічної відпустки у строки, встановлені законодавством про працю не виплачена, що є порушенням ч.4 ст.115 Кодексу законів про працю України від 10.12.1971
Покарання: відсутні
30.09.2020 1714412 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Адміністративно-побутовий корпус, будівля насосно-повітродувної станції, будівля хлораторної, насосна станція сирого осаду КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МАРГАНЕЦЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА" ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
53400, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н, Північний Захід Від м. Марганець На Відстані 1,1Км Від Червоної Лінії Забудови Міста
Будівля фільтрів і відстійників (+ блок службових приміщень), будівля реагентного господарства, будівля складу хлору, будівля машинного залу, будівля охорони КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МАРГАНЕЦЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТ
53400, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н, м. Марганець, На Відстані 5,8Км Від Насосної Станції І-Го Підйому
Будівля АПК (інв. №37), будівля нарядної (інв. №35), гараж (бокс для стоянки автомобіля) (інв. №44), будівля бокси (інв. №39), будівля гаражу (інв. №38), Будівля управління міськводоканалу (інв. №33), будівля диспетчерської з прибудовами комор (інв. №45)
53400, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н, м. Марганець, вул. Дніпроаська, 2-А
Насосна станція І підйому КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МАРГАНЕЦЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА" ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"
53400, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н, м. Марганець, Правий Берег Каховського Водосховища, Р. Дніпро, Дамба №4
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
30.09.2020 1871810 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.08.2018 358829 Господарська діяльність зі створення, формування, ведення та використання страхового фонду документації Державна архівна служба України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додерження вимог законодавства у сфері страхового фонду документації постачальником документів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.06.2018 1203105 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Жилін В Г — головний інженер
Баранова О В — інженер з охорони навколишнього середовища
Баранова О.В. — інженер з охорони навколишнього середовища
Петровенко І.Г. — Начальник КП «Марганецьке ВУВКГ» ДОР»
Петровенко І Г — Начальник КП «Марганецьке ВУВКГ» ДОР»
Жилін В.Г. — головний інженер
Порушення:
Порушено порядок здійснення викидів
Статистична звітність по формі 2-ТП (повітря) не в повному обсязі, первинна облікова документація кількості викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не ведеться.
Порушено порядок здійснення скидів зворотних вод в поверхневі водойми
Розділ ОВНС, за вище наведеними проектами, на розгляд не надано. Проект водоохоронних зон та прибережно-захисної смуги погоджений згідно вимог законодавства під час перевірки не надано
інформація щодо остаточних місць видалення (утилізації) відходів в тому числі небезпечних надано не в повному обсязі
Облік відходів за формою 1-ВТ складається не в повному обсязі, моніторинг місць утворення, зберігання відходів не здійснюється, статистичну звітність за формою 1 відходи (річна) складається не в повному обсязі, технічні паспорти відходів складені не на всі види відходів, що утворюються на підприємстві, реєстрові картки об’єктів утворення відходів складається не в повному обсязі
В ході обстеження підприємства та за аналізом документів встановлено, що на підприємстві утворюються відходи, які не обліковані в матеріалах інвентаризації відходів.Норми утворення відходів, їх якісний склад і властивості не визначено.
Паспорт МВВ, не розроблено
порушення порядку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря
Достатні заходи із запобігання забруднення водних об’єктів стічними (зливовими, сніговими) водами, що відводяться з території не запроваджені, заходи з охорони вод не вжиті, контроль за кількістю та якістю зливових вод не ведеться.
Документація «Рибозахисний пристрій фільтруючого типу на насосну станцію КП "МАРГАНЕЦЬКЕ ВУВКГ" ДОР" не надано
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Інше
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом