Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (14)
Будівництво (5) Перевірки (6)

ПІДПРИЄМСТВО ЕЛЕКТРОМЕРЕЖ ЗОВНІШНЬОГО ОСВІТЛЕННЯ "МІСЬКСВІТЛО"

#03338159

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
18.01.2022 3074527 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не проведено відповідно до п. 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України № 533 у зв’язку із тимчасовою забороною до останнього дня місяця (включно), в якому завершується дія карантину, проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності крім споживачів, які відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику.
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.01.2022 3027269 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Полєнова Вікторія Миколаївна — начальник відділу з питань гігієни та експертизи умов праці
Дяченко Олександр Іванович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Гринюк Віталій Анатолійович — Заступник начальник відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Муха Олександр Анатолійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Беспалов Володимир Олександрович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Матюшов Дмитро Тимофійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Порушення:
На підприємстві не ведется журнал огляду стелажів.
Не розроблений затверджений роботодавцем графік огляду стелажів.
Спеціалістом з охорони праці не видаються в підрозділи підприємства обов’язкові до виконання приписи про наявні недоліки з питань охорони праці.
Відсутні ремонтні журнали на обладнання під тиском.
Не призначений працівник, який відповідає за наявність і стан усіх засобів захисту.
Суб’єктом господарювання не проводиться періодичне (не рідше одного разу на рік) обстеження обладнання під тиском, а саме гідростатичне випробування робочим тиском, внутрішній та зовнішній огляди.
На підприємстві особисті карти обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту заповнюються частково (відсутня відмітка про повернення ЗІЗ).
Журнал протоколів перевірки знань не пронумерований.
Письмовим розпорядженням особи, відповідальної за електрогосподарство, не встановлена система нумерації нарядів, порядок їх реєстрації і зберігання.
Комісією з перевірки знань з електробезпеки, електромонтеру Сотула Р.В. була присвоєна група електробезпеки без урахування мінімального стажу роботи в електроустановках з попередньою групою, як зазначено у додатку 1 ПБЕЕС.
Не складений в установленому порядку перелік професій та посад працівників, які звільняються від повторного інструктажу
На робочому місці «електрозварник ручного зварюванням» результатами атестації підтверджено право на безоплатну видачу молока (додаток 1 до наказу від 02.06.2017 № 14/1). Молоко працівникам не видається.
Під час опосвідчення електроустановок споживачів не висвітлені критерії перевірки стану безпеки по видах електроустановок, а саме: Повітряні лінії електропередавання: наявність відповідних оперативних написів, відповідність габаритів Правилам, стан проводів, опор, ізоляторів, заземлення, стан виводів, кабельних воронок, спусків заземлення, плакатів безпеки. Кабельні лінії: стан кабельних каналів, конструкцій, оболонок, вводів в будівлю, переходів, розпізнавальних знаків; перетинів з комунікаціями, спорудами; наявність маркування; захист від механічних пошкоджень, корозії; заземлення оболонок, броні, контроль температури нагрівання, кінцеві заробки і з’єднувальні муфти.
Відсутні документальні матеріали, щодо визначення виду оперативного обслуговування електроустановок.
Відсутній журнал обліку суб’єкта господарювання обладнання під тиском.
Відсутні документальні матеріали. які б підтверджували направлення копії актів опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів, по закінченні звітного періоду, до територіального органу Держнаглядохоронпраці (Управління Держпраці в Полтавський області).
Не забезпечено виконання організаційних заходів, якими досягається безпека робіт в устаткуванні випробування основних та додаткових засобів захисту ЗНОМ 35-55, а саме: – не розроблені переліки робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації.
Відсутні документальні матеріали щодо здійснення огляду та чищення зварювальних установок не рідше 1 разу на місяць.
Відсутні екзаменаційні білети, з використанням яких повинна проводитись перевірка знань електротехнічних та електротехнологічних працівників з електробезпеки.
Відсутній орієнтовний перелік робіт, згідно якого здійснюються регламентні роботи по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів.
Відсутні документальні матеріали, які б підтверджували проведення з електротехнічними та електротехнологічними працівниками щорічного спеціального навчання на право виконання робіт підвищеної небезпеки (виконання робіт в діючих електроустановках), а саме: - наявність лекцій, семінарів та консультацій.
Не проведені лабораторні дослідження умов праці працівників під час роботи з екранними пристроями
На території підприємства стелажі для зберігання тарно-штучних вантажів, матеріалів, металу та іншого не мають відповідного позначення (вантажопідіймальність).
На робочому місці де експлуатуються посудини (повітрозбірники), що працюють під тиском, не вивішена схема включень.
Відсутні у складських приміщеннях таблички із зазначенням максимально допустимого навантаження на одиницю площі підлоги.
Відсутній дозвіл на роботи в діючих електроустановках і на кабельних лініях напругою понад 1000 В., група А п.9 (додаток2), а саме: - устаткування випробування основних та додаткових засобів захисту ЗНОМ 35-55.
Не затверджений графік планово – попереджувального ремонту обладнання під тиском.
Відсутні документальні матеріали (протоколи) щодо здійснення перевірок, вимірювань та випробувань електрообладнання, а саме: - устаткування випробування основних та додаткових засобів захисту ЗНОМ 35-55
Відсутній «Журнал випробувань засобів захисту з діелектричної гуми (рукавичок, ботів, діелектричних калош та ізолювальних накладок)» згідно з додатком 3 НПАОП(40.1-1.07-01).
В Акті щодо проведення опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів не висвітлені наступні питання: – перевірка наявності експлуатаційної і виконавчої документації в обсягах, передбачених вимогами ПТЕ, державних стандартів, під час експлуатації електроустановок споживачів, паспортно-технічних даних, інструкцій щодо експлуатації устаткування; – визначення достатності і працездатності захисно-блокувальних пристроїв; – оцінка стану безпеки електроустаткування; – перевірка періодичності і якості виконання регламентних робіт щодо обслуговування електроустаткування; – оцінка рівня фахової підготовки працівників з питань безпеки, відповідності кваліфікації до робіт, що виконуються.
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки Група А п.8. (Устатковання напругою понад 1000 В.), а саме: - устаткування випробування основних та додаткових засобів захисту ЗНОМ 35-55.
Не призначена розпорядженням особа, відповідальна за збереження та справність електроінструменту.
Відсутні основні ізолювальні електрозахисні засоби, які повинні застосовуватись в електроустановках вище 1000 В. включно, які наведені в таблиці 4.1. НПАОП (40.1-1.07-01)
На підприємстві не розроблений в установленому порядку перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування.
Без оформлення наряду виконуються роботи в електроустановках напругою до 1000 В на збірних шинах РУ розподільчих щитів, збірок, а також на приєднаннях перелічених пристроїв, по яких на збірні шини може бути подана напруга.
Покарання: відсутні
23.11.2021 2208946 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ахід не проведено відповідно до п. 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України № 533 у зв’язку із тимчасовою забороною до останнього дня місяця (включно), в якому завершується дія карантину, проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності крім споживачів, які відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику.
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.12.2019 2042664 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Болук Ігор Григорович — головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Полтавській області
Дяченко Олександр Іванович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Беспалов Володимир Олександрович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Полтавській області
Матюшов Дмитро Тимофійович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці
Гладенький Віктор Миколайович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Силенко Олександр Васильович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Павленко Сергій Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Полтавській області
Зелиб Михайло Семенович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Полтавській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.04.2019 1419008 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
54 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Порушення:
До складеного в установленому порядку з урахуванням специфіки виробництва, відповідного переліку робіт підвищеної небезпеки, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці, не включені всі види робіт, що виконуються на підприємстві, а саме: роботи з отруйними речовинами; монтаж, демонтаж і накачування шин автотранспортних засобів; ремонт паливної апаратури двигунів внутрішнього згорання та обслуговування і ремонт елементів підвіски автомобілів
Не забезпечено виконання організаційних заходів якими досягається безпека робіт в діючих електроустановках, а саме: не визначені особи, що мають право видачі нарядів, розпоряджень, готувати робоче місце, допускати до роботи та вести нагляд, керівники робіт, члени бригади
Вахтові журнали машиністів вантажопідіймальних кранів, машин і підйомників не відповідають вимогам діючих Правил
Інструкції з охорони праці, що діють на підприємстві не перероблені (тільки переглянуті), в зв’язку з актуалізацією законодавчих та нормативних документів з охорони праці, зміни технологічного процесу або умов праці, впровадження нових технологій, нових видів устаткування та іншого
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок із зазначенням в актах опису у довільній формі стану безпеки електроустановок, відповідність експлуатації електроустановок нормативним вимогам безпеки, наявність та стан документації по відповідним критеріям; копії актів опосвідчення, по закінченні звітного періоду, не направлено в територіальні органи Держпраці.
Для організації безпечного руху по території підприємства не складений, та не вивішений при в'їзді на територію підприємства схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в'їздів тощо
На роботи з підвищеною небезпекою не розроблені та не вивішені на робочих місцях технологічні карти та не визначено коло осіб, відповідальних за безпечне їх проведення (роботи з отруйними речовинами; монтаж, демонтаж і накачування шин автотранспортних засобів; ремонт паливної апаратури двигунів внутрішнього згорання та обслуговування і ремонт елементів підвіски автомобілів).
Список осіб, яким надано право вести оперативні переговори з енергопостачальною організацією, не узгоджений з місцевими органами Держпраці
В наряді-допуску на виконання робіт підвищеної небезпеки від 01.04.2019р. № 75 у електромонтера Головацького В.Н. відсутня відмітка про проходження цільового інструктажу з охорони праці.
Виділення підйомників на дільниці проведення робіт, здійснюється без оформлення заявок
Не пред’явлено журнал технічного обслуговування і ремонту обладнання (підйомника).
На підприємстві не розроблена програма стажування по професії – електромонтер
Положення про службу охорони праці підприємства розроблено без врахування вимог Типового положення про службу охорони праці НПАОП 0.00-4.21.04.
Відповідальний за електрогосподарство не визначив письмовим розпорядженням систему нумерації нарядів, порядок їх реєстрації і зберігання
Автопідйомнику АП-17А, обліковий № 200 після закінчення строку служби (граничного строку експлуатації не проведено експертне обстеження
Не перевіряється періодичним оглядом не рідше 1 раз на 6 місяців наявність і стан усіх засобів захисту із записом результатів огляду в ,,Журналі обліку та зберігання засобів захисту’’
Список осіб, яким надано право вести оперативні переговори з енергопостачальною організацією не узгоджений з місцевими органами Держпраці
Електромонтер Сільничий І.Ю. допущений до стажування без наказу (розпорядження) роботодавця з визначенням тривалості стажування та зазначенням працівника відповідального за проведення стажування
Здача на склад злитого з системи охолодження двигуна антифризу не оформлюється актом
Працівник, відповідальний за нагляд за утримання та безпечну експлуатацію обладнання, не здійснює нагляд за технічним станом та безпечну експлуатацію обладнання шляхом проведення періодичних перевірок, під час яких повинен вжити заходів щодо попередження роботи обладнання з порушенням вимог безпеки
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці (транспортно-механічна дільниця) ведеться з порушеннями, а саме відсутня дата перевірки знань та відмітка про допуск до самостійної роботи
На території підприємства стелажі для зберігання тарно-штучних вантажів, матеріалів, металу та іншого не мають відповідного позначення (номер стелажа, вантажопідіймальність).
На території підприємства відсутні знаки обмеження швидкості руху по підприємству 10 км/год
В паспортах підйомників не записано номер і дату наказу про призначення працівника, відповідального за утримання обладнання в справному стані
Перевірка технічного стану при випуску транспортних засобів на лінію та поверненні їх з лінії здійснюється з порушеннями, а саме: журнал реєстрації перевірки технічного стану транспортного засобу перед випуском на лінію, не відповідає встановленій формі; відсутній технологічний процес систематичної перевірки укомплектованості і технічного стану кожного КТЗ
На корпусах електроінструменту не зазначені інвентарні номери, а також дати наступних перевірок
Відсутній журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту
Відсутні протоколи вимірів опору ізоляції переносних ручних електричних світильників, ручного електрофікованого інструменту
Не проведена ідентифікація об’єктів (об’єкту) підвищеної небезпеки (потенційно небезпечного) з урахуванням використання всіх небезпечних речовин на підприємстві.
Інструкції з охорони праці, що діють на підприємстві не переглянуті в установлені законодавством терміни
Працівники, безпосередньо зайняті на роботах з підвищеною небезпекою не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці (роботи з підйомних і підвісних колисок і рихтувань на висоті, роботи верхолазні та на висоті).
В наряді-допуску № 120 на виконання робіт на висоті (не встановленої форми), відсутня відмітка про проходження цільового інструктажу з охорони праці.
Для організації безпечного руху по території підприємства не доведений до відома працівників схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в'їздів тощо.
Під час оформлення інструктажів на І гр з електробезпеки з неелектротехнічними працівниками не вказується номер інструкції по якій проводиться інструктаж
На підприємстві не затверджений в установленому порядку перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками.
Наказ по підприємству № 02/4 від 02.01.2019р. «Про визначення відповідальних осіб по нагляду, за утриманням обладнання у справному стані» потребує доопрацювання у відповідності з вимогами діючих «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання».
Відсутній наказ по підприємству про створення комісії для проведення опосвідчення стану безпеки електроустановок на опосвідчення.
Не призначені працівники, відповідальні за справний стан стелажів для збергінання вантажів. Не розроблений затверджений роботодавцем графік огляду стелажів
На підприємстві (в підрозділах) не призначені навчені в установленому порядку особи, відповідальні за безпечне проведення вантажно-розвантажувальних робіт у тому числі за допомогою машин і механізмів
Не складено план-графік до плану робіт служби охорони праці
Перед початком робіт не проводиться огляд домкратів
Положення про навчання підприємства розроблено без врахування вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05.
Не пройшли щорічний перегляд і перезатвердження переліки робіт, які виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації
До виконання робіт на висоті допускаються особи які не пройшли: - професійний добір відповідно до Переліку робіт, де є потреба у професійному доборі, затвердженого спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 23.09.1994 №263/121, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.01.1995 за №18/554; - відповідне спеціальне навчання та перевірку знань з охорони праці відповідно до вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.36-05, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.02.2005 за №231/10511.
Не призначено особу (з числа навченого в установленому порядку персоналу), якій надано право видачі нарядів (розпоряджень) для виконання робіт на висоті
Працівники, що виконують роботи підвищеної небезпеки (роботи з отруйними речовинами; монтаж, демонтаж і накачування шин автотранспортних засобів; ремонт паливної апаратури двигунів внутрішнього згорання та обслуговування і ремонт елементів підвіски автомобілів) не проходять спеціальне навчання та щорічну перевірку знань з питань охорони праці на право виконання робіт підвищеної небезпеки
Не виписуються наряди-допуски на виконання робіт на висоті встановленої форми.
Роботи, які проводяться в електроустановках за нарядами та розпорядженнями обліковуються з порушеннями в журналі обліку робіт за нарядами і розпорядженнями
Після закінчення стажування не проводиться перевірка знань з питань охорони праці та відсутній наказ про допуск електромонтера Сільничий І.Ю. до самостійної роботи
Автопідйомники: АП-17А-04, обліковий № 187; АП-18-03, обліковий № 255; АП-17А-04, обліковий № 201; ТВГ-15Н, обліковий №163; ТВГ-15Н, обліковий № 164, після проведення експертного обстеження, після проведення повного технічного огляду, періодичного технічного огляду не пущені в роботу працівником, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання.
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці відсутня відмітка про перевірку знань та допуск до самостійної роботи.
В нарядах-допусках на виконання робіт підвищеної небезпеки не включені вимоги безпеки під час виконання робіт на висоті.
Не ведеться журнал протиаварійних тренувань в діючих електроустановках
В гаражі оглядова канава не обладнана стаціонарними колесовідбійними пристроями
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.09.2018 1360334 Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Дзюба В Г — Начальник служби транспорту
Дзюба В.Г. — Начальник служби транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні