Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (17)
Зовнішня інформація (3)
Дозвільні документи
Ліцензії (23)
Будівництво (8) Перевірки (36)

ЗАПОРІЗЬКЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО МІСЬКОГО ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ "ЗАПОРІЖЕЛЕКТРОТРАНС"

#03328379

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
14.02.2022 3080416 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Служба електрогосподарства
69000, м. Запоріжжя, вул. Рекордна, 34-Б
База відпочинку "Південна"
71100, Запорізька обл., м. Бердянськ, вул. Макарова, 9
Трамвайне ДЕПО
м. Запоріжжя, вул. Шкільна, 2
Тролейбусний парк № 1 КП "ЗАПОРІЖЕЛЕКТРОТРАНС"
69032, м. Запоріжжя, вул. Південне Шосе, 13
Захисна споруда № 28449
69061, м. Запоріжжя, вул. Лізи Чайкіної, 1
Тролейбусний парк № 2 КП "ЗАПОРІЖЕЛЕКТРОТРАНС"
69050 м. Запоріжжя, вул. Складська, 13
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.02.2022 3077559 Автомобільний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Проведено
34 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері автомобільного транспорту
Учасники:
Корницький Руслан Миколайович — Генеральний директор
Мустафаєв Олег Олександрович — Головний спеціаліст відділу державного нагляду (контролю) у Запорізькій області
Порушення:
Автомобільний перевізник не всі транспортні засоби утримує в належному технічному та санітарному стані, а саме 16.02.2022р. автобуси з д.н.з. АР1376ІВ та АР1382ІВ мають пошкодження вітрового скла в зоні дії склоочисників; з д.н.з. АР1325ІВ та АР1365ІВ не працюють деякі бокові сигнальні вогні; з д.н.з. АА9843ТР, АА9810ТР, АР1365ІВ пошкоджено обшивку пасажирських сидінь.
Автомобільний перевізник не складає графік перевірки технічного стану КТЗ згідно з вимогами розділу VI Порядку, а саме відсутній графік щоквартальної перевірки пасажирських КТЗ.
Робочий час водія протягом облікового періоду перевищує норми робочого часу, установленої законодавством, а саме: згідно табелю обліку робочого часу за січень 2022 року 3 випадки роботи водіїв більше норм, встановлених законодавством (Абдулгусейнов С.А., Касіч М.І., Соколенко П.В.)
Обидва вогнегасники розміщені в межах досяжності водієм з робочого місця, а не у пасажирському салоні.
Мають місце випадки руху особистого транспорту по території підприємства.
Автомобільний перевізник неналежним чином організовує роботу водіїв транспортних засобів, режими їх праці та відпочинку (згідно табелю обліку робочого часу за січень 2022 року 3 випадки роботи водіїв більше норм, встановлених законодавством (Абдулгусейнов С.А., Касіч М.І., Соколенко П.В.)
Автомобільний перевізник, з кількістю десять і більше транспортних засобів, не організував підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів автомобільного транспорту, діяльність яких пов’язана з наданням послуг автомобільного транспорту, у термін один раз на п’ять років, а з питань безпеки перевезень у термін один раз на три роки.
Автомобільний перевізник не забезпечив обов’язкову перевірку технічного стану КТЗ водієм перед виїздом його на дорогу незалежно від виконання будь-яких інших перевірок, а саме: 16.02.2022р. автобуси з д.н.з. АР1376ІВ та АР1382ІВ мають пошкодження вітрового скла в зоні дії склоочисників; з д.н.з. АР1325ІВ та АР1365ІВ не працюють деякі бокові сигнальні вогні.
Автомобільний перевізник не здійснює контроль за роботою водіїв транспортних засобів в частині організації перевірок режиму праці та відпочинку (індивідуальна контрольна книжка водієм не ведеться, а заповнюється ще до виїзду автобусу з автопарку)
Відсутній графік щоквартальної перевірки пасажирських КТЗ.
Входи (виходи) оглядових канав, траншей і тунелів не розташовуються під автомобілями, але на шляхах їх руху.
Автомобільний перевізник не забезпечив умови праці та відпочинку водіїв згідно з вимогами законодавства, а саме: за січень 2022 року 3 випадки роботи водіїв більше норм, встановлених законодавством (Абдулгусейнов С.А., Касіч М.І., Соколенко П.В.); індивідуальна контрольна книжка водієм не ведеться, а заповнюється ще до виїзду автобусу з автопарку.
На підприємстві з кількістю КТЗ понад 50 одиниць відсутній відділ технічного контролю.
Запис про проведення позапланового (спеціального) інструктажу не здійснено в журналі реєстрації інструктажів з безпеки руху, а зберігаються в окремій справі.
Перевізник ввів в експлуатацію КТЗ розпорядчим документом, яким не визначив графік щоквартальної перевірки технічного стану перевізником відповідно до Порядку № 974.
Періодичний (повторний) інструктаж не проводиться згідно із затвердженою керівником підприємства програмою. Така програма на підприємстві відсутня.
Автомобільний перевізник не забезпечив проведення періодичного навчання водіїв методам надання домедичної допомоги потерпілим від дорожньо-транспортних пригод, а саме на момент перевірки відсутні свідоцтва про проходження навчання у 24 водіїв.
Не усі автобуси додатково укомплектовуються другим вогнегасником (АА9843ТР), при цьому мають місце випадки, коли другий вогнегасник розміщений не в салоні автобусу, а в кабіні водія.
Автомобільний перевізник не має виробничі споруди, засоби технічного обслуговування і ремонту, що відповідають встановленим законодавством вимогам, а саме відсутній контрольно-технічний пункт.
Первинний інструктаж не проводиться згідно із затвердженою програмою та з урахуванням особливостей перевезень, а також моделі КТЗ, на якому будуть виконуватись перевезення. Така програма на підприємстві відсутня.
Тривалість щотижневого відпочинку водія Максименко С.М. протягом тижня з 17.01.2022-24.01.2022р.р. становить менше 45 послідовних годин
Графік щоквартальної перевірки технічного стану КТЗ не затверджено керівником автотранспортного підприємства перевізника
Якщо КТЗ було пошкоджено внаслідок ДТП чи під час перебування на підприємстві, у конструкції КТЗ виявлено істотні чи небезпечні невідповідності, автомобільний перевізник забезпечив позачергову (не передбачену графіком) перевірку КТЗ, але не відобразив результати перевірки як доповнення до графіка, у зв’язку з відсутністю графіка.
Автомобільний перевізник не має контрольно-технічного пункту.
Автомобільний перевізник не складає щокварталу графік перевірки технічного стану КТЗ, форму його наведено в додатку 2 до Порядку № 974
Графік щоквартальної перевірки технічного стану КТЗ не зберігається.
На в’їзді до КТП не вивішені дорожні знаки: «Проїзд без зупинки заборонено», «Обмеження максимальної швидкості - 10 км/год». КТП відсутній.
Перевізник допускає до руху КТЗ у разі виявлення невідповідного технічного стану КТЗ, а саме 16.02.2022р. автобуси з д.н.з. АР1376ІВ та АР1382ІВ мають пошкодження вітрового скла в зоні дії склоочисників; з д.н.з. АР1325ІВ та АР1365ІВ не працюють деякі бокові сигнальні вогні.
У салоні автобусів не розміщено позначення місць для осіб з інвалідністю рельєфною піктограмою
Автомобільний перевізник не має власні або орендовані засоби технічного обслуговування і ремонту, що відповідають установленим законодавством вимогам, а саме відсутній контрольно-технічний пункт.
Вітрове скло автобусів з д.н.з. АР1376ІВ та АР1382ІВ мають тріщини в зоні дії склоочисників.
Автобус з д.н.з. АА9843ТР 16.02.2022р. був укомплектований лише одним вогнегасником.
Для стоянки власного транспорту передбачене місце на окремих площадках поза межами території підприємства, але деякі власні автомобілі залишають для стоянки на території підприємства.
Записи при проведення періодичного (повторного) інструктажу здійснено в журналі реєстрації інструктажів з безпеки руху, але журнал не відповідає вимогам Додатку 2 Порядку № 975
Покарання: відсутні
14.02.2022 3077473 Міський електричний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері міського електричного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.01.2022 3205194 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: переведення на легшу роботу
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Бохан Наталія Вікторівна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів
Сухачов В В — во. генерального директора
Сухачов В.В. — во. генерального директора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.06.2021 2859946 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Чеверда Дмитро Дмитрович — виконуючий обов’язки головного інженера Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту «Запоріжелектротранс»
Роговий Володимир Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, будівництві, на транспорті та зв’язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.04.2021 2571357 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Роговий Володимир Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, будівництві, на транспорті та зв’язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій
Шемейко Віталій Борисович — т.в.о генерального директора
Гойда Юлія В'ячеславівна — головний державний інспектор відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки, у котлонагляді та підйомних спорудах управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Пупов Сергій Володимирович — начальник відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері,будівництві, на транспорті та зв`язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Палієнко Іван Володимирович — Головний державний інспектор відділу нагляду у металургії, машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об 'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.02.2021 2535329 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: зміна істотних умов праці
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Папач Ю В — Генеральний директор
Папач Ю.В. — Генеральний директор
Коник Світлана Вікторівна — головний державний інспектор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.02.2021 2515143 Міський електричний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Органом державного нагляду (контролю) не була затверджена та оприлюднена на власному офіційному веб-сайті уніфікована форма акта, в якій передбачається перелік питань залежно від ступеня ризику
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері міського електричного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.02.2021 2515213 Автомобільний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Органом державного нагляду (контролю) не була затверджена та оприлюднена на власному офіційному веб-сайті уніфікована форма акта, в якій передбачається перелік питань залежно від ступеня ризику
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері автомобільного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.02.2021 2269477 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
45 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Пупов Сергій Володимирович — начальник відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері,будівництві, на транспорті та зв`язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Роговий Володимир Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, будівництві, на транспорті та зв’язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій
Приходько Віталій Валентинович — головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, будівництві, на транспорті та зв’язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій
Шумейко Віталій Борисович — т.в.о генерального директора
Гойда Юлія В'ячеславівна — головний державний інспектор відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки, у котлонагляді та підйомних спорудах управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Палієнко Іван Володимирович — Головний державний інспектор відділу нагляду у металургії, машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об 'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення:
Кабелі-подовжувачі не проходять періодично, та не рідше 1 разу на 6 місяців, перевірку згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010
Свердлильний верстат 2К 112 інв.№ 004422969 не обладнані пристроями, які повертають шпиндель у початкове положення після його подавання
На приставних металевих драбинах б/н (4 один.) не зазначено: інвентарний номер; дата проведення наступного випробування; належність до цеху (дільниці тощо)
На підприємстві не розроблений та не затверджений перелік газонебезпечних робіт по формі додатка 1
Не проводиться контрольний огляд газового господарства (не рідше ніж 2 рази на рік)
У місцях підключення до електричної мережі споживачів відсутні написи, що вказують напругу мережі та вид струму
На корпусі зварювального трансформатору інв.№ 004402222 відсутня відмітка про наступне випробування
Вертикально-свердлильні верстати інв.№№ 004421436, 004421540, 004420001 не обладнані пристроями, які повертають шпиндель у початкове положення після його подавання
В підрозділі (ВРМ ТД №1) відсутні списки працівників, які мають право на видачу нарядів, розпоряджень, керівників робіт та допускачів, зазначених в пункті 3.2.1 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів»
Приставні металеві драбини б/н (4 один.) періодично під час експлуатації не випробовуються статичним навантаженням: 1 раз на 12 міс
До складу комісії з перевірки знань з питань охорони праці у працівників (ВРМ ТД №1, СЕГ ) не входить представник служби охорони праці підприємства
Зняття заглушки і пуск газу після тривалої зупинки (понад 3 доби) або ремонту установки –опалювальних котлів THERM TRIO- 11 од.) допущено без проведення контрольного випробування газопроводів на герметичність з оформленням відповідних актів
При експлуатації систем газопостачання не розроблено паспорти на ізолювальні фланцеві з’єднання за формою Р.6 додатку С та вимогами п.8.3.13 ДСТУ Б В.2.5-29:2006
Рукоятки молотів, молотків, напилків виготовлені не із сухої деревини твердих листяних порід без сучків та косошару або із синтетичних матеріалів
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів, а саме: в порушення вимог пункту 3.1 розділу IV «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів» відсутні технічні паспорти основного електрообладнання силових трансформаторів (59 од.)
Роботодавець не одержав дозвіл спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади по контролю за охороною праці на виконання газонебезпечних робіт відповідно п.4 додатка 2 до «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів,устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. № 1107
Універсальний вертикально-свердлильний верстат інв.№ 004421441 не обладнаний пристроєм, який повертає шпиндель у початкове положення після його подавання
Комплект переносних заземлень, який знаходиться в ТП-1205 не пронумерований і зберігається не у відведених для цього місцях
Відсутній журнал з експлуатації систем вентиляції відповідно до вимог ДСТУ ГОСТ 2.601-2006
Вибракування інструменту, пристроїв не проводитися відповідно до установленого графіка, але не рідше одного разу на 3 місяці
Не переглянуто план локалізації і ліквідації аварій (вул. Шкільна, 2)
Правильність показів манометрів шляхом короткочасного відключення приладів і повернення вказівної стрілки на нульову поділку перевіряється рідше 1 разу на тиждень)
Застосовуються лещата без інв. № (8 од.) змінні плоскі планки губок яких мають спрацьовану насічку на робочій поверхні
В ГРП (м. Запоріжжя, вул. Південне шосе, 13) не проводиться перевірка герметичності з'єднань імпульсних труб до штуцерів приладів або газопроводів (не рідше 1 разу на тиждень)
Аварійна машина контактної мережі (АТ70) недоукомплектована захисними окулярами
Інструкція з охорони праці №315 розроблена не безпосереднім керівником робіт, відсутні перелік і характеристика основних небезпечних та шкідливих виробничих факторів для цієї професії (цього виду робіт), особливості їх впливу на працівника
Електроустановки підприємства (ВРМ ТД №1) не укомплектовані засобами захисту, згідно з додатком 2 «Правил експлуатації електрозахисних засобів», а саме ізолювальні штанги, покажчики напруги, ізолювальні кліщі
Не ведеться журнал обліку газонебезпечних робіт, які виконуються без наряду - допуску
Не забезпечено перевірку знань Фалалєєвій О.А., Животовському Є.В., Поважному М.І., осіб відповідальних за електрогосподарство в підрозділах підприємства
В підрозділі (ВРМ ТД №1) відсутній журналу обліку робіт за нарядами і розпорядженнями
В оглядових канавах світильники не обладнані склом та захисною решіткою
Не проведене опосвідчення стану безпеки електролабораторії
Технічне обслуговування пристроїв і устаткування вентиляційних систем не проводиться відповідно до графіків виконання робіт, інструкцій з охорони праці відповідно до вимог НПАОП 0.00-4.15-98, нормативної документації на вентиляційне устаткування
В підрозділі (ВРМ ТД №1) не зафіксований в списках розподіл засобів захисту, який затверджує роботодавець, або працівник, відповідальний за електрогосподарство
В вагоноремонтні майстерні трамвайного депо №1 (далі-ВРМ ТД №1) на свердлильному верстаті (інвентарний номер № 300114) відсутнє огородження рухомих частин приводу верстату
В аварійній машині контактної мережі (АТ70) експлуатується захисна каска, яка має пошкодження цілісності внутрішнього оснащення
В підрозділі (ВРМ ТД №1) не здійснюється огляд переносних заземлень 1 раз на 3 місяці
На дні (підлозі) оглядових канав не укладені дерев’яні решітки (трапи)
Енергетик трамвайного депо № 1 Компанієць О.О. допущений до виконання газонебезпечних робіт без проведення спеціального навчання і перевірки знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці
На електроінструменті відсутні відмітки про періодичність перевірки та інвентарний номер
Оператор котельні (вул. Шкільна, 2) Дубина Л.С. виконувала роботи без спецодягу та спецвзуття, які їй видавалися, чим порушила вимоги п. 1.7 «Інструкції з охорони праці оператора газової котельні»
Не підтримується у справному стані будівля ТП-1205, а саме: наявна теча даху
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок згідно з вимогами розділу IV пункту 5.3 «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів», а саме: по закінченню строків експлуатації силових трансформаторів зав. № 33969, № P-1547, № Г-517 не проведено експертне обстеження (технічне діагностування)
В інструкції з охорони праці №337 відсутній перелік видів спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту, які мають видаватися працівникам конкретної професії (виконавцям конкретного виду робіт) згідно з чинними нормами, із зазначенням вимог до їх використання згідно із законодавством
Не проводиться :періодичне проведення робіт з обстеження стану повітряного середовища в приміщеннях; проведення робіт з визначення ефективності роботи вентиляційних установок і їх наладки;забезпечення нормального технічного стану вентиляційних установок і проведення своєчасного ремонту
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
28.01.2021 2522300 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Пупов Сергій Володимирович — начальник відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері,будівництві, на транспорті та зв`язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Головний Інженер Підприємства — «Запоріжелектротранс» Шумейко Віталій Борисович
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.01.2021 2524854 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: виплата премії
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Сухачов В.В. — директор
Лазаренко Олена Миколаївна — головний державний інспектор відділу з питан додержання законодавста про працю, зайнятість та інших нормативно-праових актів
Сухачов В В — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.12.2020 2519959 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про захист прав споживачів
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Гусаченко Євген Юрійович — заступник генерального директора
Александрова Оксана Іванівна — Головний спеціаліст відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області
Пакета Едуард Вікторович — Головний спеціаліст відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.07.2020 2140212 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Запорізькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Папач Юрій Володимирович — Генеральний директор
Роговніна Жанна Володимирівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області
Порушення:
Персоніфіковані відомості по 9 застрахованим особам за 1999 -2009 роки, які подані страхувальником до реєстру застрахованих осіб не відповідають даним обліку страхувальника про реєстраційний номер облікової картки платника податків. В реєстрі застрахованих осіб за 2009 рік невірно зазначено ім'я по 1 особі.
Покарання: відсутні
25.06.2020 2130079 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: перевірка стану усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, зазначених у Приписі №106 від 26.07.2019 р.
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Петренко Олександр Левкович — начальник бази відпочинку "Південна" підприємства "Запоріжелектротранс"
Давидхан Вячеслав Андрійович — провідний інспектор відділу запобігання НС Бердянського МУ ГУ ДСНС України у Запорізькій області лейтенант служби цивільного захисту
Єскін Павло Сергійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районого управління Головного управління ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
Окремо розташовані одноповерхові будинки для проживання №№ 1-4 не обладнано системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації та системою керування евакуюванням людей) в супереч вимогам таблиці А.1 додатку А (обов’язковий), таблиці Б.1 додатку Б (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.02.2020 1938139 Міський електричний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутній НПА
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері міського електричного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.02.2020 1961614 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Учасники:
Роговніна Жанна Володимирівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області
Папач Юрій Володирович — Генеральний директор
Гулякіна Світлана Вікторівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Недостовірність відомостей про прізвище, ім'я, по батькові по 7 застрахованим особам, про періоди відпустки по догляду за дитиною по 1 особі.
Покарання: відсутні
11.02.2020 1869125 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Об'єкти:
проммайданчик 4
м. Запоріжжя, вул. Рекордна, 34Б
проммайданчик 2
м. Запоріжжя, вул. Лізи Чайкіної, 1
проммайданчик 1
м. Запоріжжя, вул. Героїв Сталінграду, 2
проммайданчик 5
м. Запоріжжя, вул. Південне Шосе, 13
проммайданчик 3
Запорізька обл., м. Бердянськ, вул. Макарова, 9А
проммайданчик 6
м. Запоріжжя, вул. Складська, 13
Учасники:
Мілаєнко Людмила Ігорівна — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Мудрік Тетяна Вікторівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Арабаджи Михайло Костянтинович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища у Запорізькій області
Коваленко Аліна Олексіївна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Шумейко Віталій Борисович — головний інженер
Полуянова Вікторія Миколаївна — Державний інспектор з охорони навколишнього природнього середовища Запорізької області
Ємел'янов Дмитро Володимирович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Рупчева Анжеліка Вікторівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Маслій Валентина Миколаївна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Папач Юрій Володимирович — Генеральний директор
Бойко Олександра Євгеніївна — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Басманов Станіслав Сергійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Ніколаєнко Світлана Віталіївна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Мітасова Яна Зурабівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Порушення:
Відсутні документи що посвідчують державну реєстрацію право власності чи право користування (в тому числі право оренди) 42 земельними ділянками, що знаходиться у користуванні
На Підприємстві не здійснюються заходи для максимальної утилізації відходів, реалізації їх чи передачі іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів: 1) не організовані спеціально відведені та відповідно обладнані і промарковані місця для збирання, зберігання неврахованих видів відходів, що утворюються при здійсненні господарської діяльності; не вжиті заходи для забезпечення максимального збирання, зберігання виробничих видів відходів у структурних підрозділах підприємства, з дотриманням вимог екологічної безпеки; 2) не здійснюються заходи для передачі на утилізацію спеціалізованим організаціями, відповідно до вимог екологічної безпеки відходів, що утворюються при здійсненні господарської діяльності підприємства: відходи абразивів; відпрацьовані масляні та повітряні фільтри; відходи графіту; використані засоби індивідуального захисту; використаний, зношений спецодяг та спецвзуття; використаний пакувальний пінопласт; шлам з відстійників; пісок кварцовий, тирса та відсів забруднені нафтопродуктами; промащена обтирка; відпрацьований паралон; відпрацьована оргтехніка (монітори, принтери, факси, ксерокси); поліетиленова пакувальна плівка; нафтошлам з колій; відпрацьовані масла; відходи від надання медичних послуг, тощо.
Під час перевірки на заасфальтованому майданчику біля металевого ангару зафіксовано несанкціоноване розміщення відходів різного морфологічного складу
В «Звіті про інвентаризацію відходів» Підприємству «ЗАПОРІЖЕЛЕКТРОТРАНС» не враховано відходи від надання медичних послуг, які утворюються при провадженні господарської діяльності підприємства. Не визначені склад і властивості неврахованого виду відходу та ступінь їх небезпечності для навколишнього природного середовища.
У структурних підрозділах Підприємства «Запоріжелектротранс» не забезпечено в повному обсязі ведення первинного обліку відходів та пакувальних матеріалів і тари за встановленою формою № 1-ВТ, що утворюються, збираються, зберігаються, обробляються, утилізуються під час господарської діяльності. Взагалі по Підприємству «Запоріжелектротранс» не організоване ведення первинного поточного обліку відходів та пакувальних матеріалів і тари за встановленою формою №1 -ВТ, що утворюються, збираються, зберігаються, обробляються, утилізуються під час господарської діяльності: відходи абразивів; використана, забруднена металева та пластикова тара, у тому числі з-під лакофарбувальних матеріалів; відпрацьовані масляні та повітряні фільтри; використані, забруднені інструменти та розхідні матеріали після лакофарбувальних робіт; будівельні відходи; відходи графіту; використані засоби індивідуального захисту; використаний, зношений спецодяг та спецвзуття; відходи пінопласту; шлам з відстійників; тирса та відсів забруднені нафтопродуктами; відпрацьований паралон; відпрацьована оргтехніка (монітори, принтери, факси, ксерокси); поліетиленова пакувальна плівка; нафтошлам з колій; відходи від надання медичних послуг; відпрацьовані масла; тощо
відсутній дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами.
Підприємством «Запоріжелектротранс» подасться до органу державної статистики звітність щодо поводження з відходами за формою № 1-відходи (річна) не за всіма видами відходів, що утворюються під час господарської діяльності.
Приямок зливової каналізації засмічений сміттям, що с порушенням п. 1 умов спеціального водокористування та п. 1 відомостей щодо природоохоронних заходів встановлених у дозволі на спеціальне водокористування
Зливоприймач засмічений сміттям та порослий травою, що є порушенням п. 1 умов спеціального водокористування та п. 1 відомостей щодо природоохоронних заходів встановлених у дозволі на спеціальне водокористування
Під час проведення перевірки зафіксовані факти змішування відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія
Не розроблено спеціальний паспорт на не врахований вид відходу, який утворюються при здійсненні господарської діяльності підприємства із зазначенням характеристики, найменування та коду відходів (згідно з державним класифікатором відходів), їх кількісний та якісний склад, походження, а також відомості про методи контролю та безпечного поводження з ними
Підприємство «ЗАПОРІЖЕЛЕКТРОТРАНС» не подає до Державної екологічної інспекції у Запорізькій області щоквартальну інформацію про стан поводження з відпрацьованими мастилами (оливами) за встановленими формами, згідно Порядку, затвердженого ПКМУ №1221.
не виконано пункти 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 22, 23, 24 припису Державної екологічної інспекції у Запорізької області від 22.12.2017 № 69/02 - П.
Наявне корозійне пошкодження металоконструкції ГОУ (циклон «Венгрія»), джерела викиду № 33 від зварювального апарату для наплавки бандажей
Підприємством в неповному обсязі здійснюється контроль якості зворотних вод по випускам №1, 2, 3, 4, 5 та контроль якості води у контрольних створах, що передбачено графіками узгодженими Департаментом екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації, що є порушенням п. 1, 7 умов спеціального водокористування та п. 3 відомостей щодо природоохоронних заходів встановлених у дозволі на спеціальне водокористування
Не розроблено реєстрову карту об'єктів утворення неврахованого виду відходу. Підприємство «Запоріжелектротранс» не подає щорічні дані про зміни у діяльності своїх об'єктів для внесення відповідних змін до реєстрових карт та реєстру, в розробленій реєстровій карті об’єкту утворення відходів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.02.2020 1813753 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Недопуск
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.02.2020 1938190 Автомобільний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутній НПА
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері автомобільного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.11.2019 1708160 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
57 порушень
Предмет перевірки: Виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кудиненко Ірина Олексіївна — інженер з охорони праці
Вергун Юлія Андріївна — інженер з охорони праці
Уткіна Оксана Миколаївна — інженер з охорони праці
Дітчук Інна Миколаївна — інженер з охорони праці
Папач Юрій Володимирович — Генеральний директор
Порушення:
Не встановлено гучномовці, підключених до міської та місцевої радіотрансляційних мереж.
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту.
Не забезпечено зручність приєднання пожежних рукавів до кран-комплектів.
Не забезпечено регулярне провітрювання захисної споруди
Не обладнано всі приміщення системою автоматичної пожежної сигналізації, оповіщування про пожежу та управління евакуюванням людей відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Не оброблено дерев’яні конструкції даху боксів вогнезахисним розчином з складанням відповідного акту.
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту.
Не приведено у належний технічний стан (не встановлено) електроручні вентилятори системи вентиляції захисної споруди.
Не організовано щорічну перевірку справності системи вентиляції сховища
Не обладнано всі приміщення системою автоматичної пожежної сигналізації, оповіщування про пожежу та управління евакуюванням людей відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Не проведено заміну гумових прокладок дверей і ставень сховища
Не доукомплктувано документацією ланку формування з обслуговування сховища.
Не оброблено дерев’яні конструкції даху всіх будівель вогнезахисним розчином з складанням відповідного акту.
Не вивішено біля вхідних дверей табличку встановленого зразку, розміром 60х50 із зазначенням місць зберігання ключів, відповідальної особи, її адреси і телефону, а також номеру споруди.
Не доукомплектовано документацією ланку формування з обслуговування сховища.
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту.
Не організовано щорічну перевірку справності системи вентиляції сховища
Не передбачено місцеві джерела освітлення від переносних електричних ліхтарів, акумуляторних світильників тощо.
Захисно-герметичні двері і ставні лазів не тримаються у зачиненому стані, але гумові прокладки при цьому не стискати клиновими затворами.
Захисно-герметичні двері і ставні лазів не тримаються у зачиненому стані, але гумові прокладки при цьому не стискати клиновими затворами.
Не доукомплектовано сховище документацією.
Не забезпечено зберігання ключів від захисної споруди у відповідальної особи та в у чергового, диспетчера (в опечатаному вигляді), адреса якої і телефон зазначаються на вхідній табличці.
Не передбачено виведення сигналу про пожежу у будівлі від приймально-контрольного приладу пожежної сигналізації на пульт централізованого нагляду державної пожежної охорони.
Захисно-герметичні двері і ставні лазів не тримаютья у зачиненому стані, але гумові прокладки при цьому не стискати клиновими затворами.3
Не проведено заміну гумових прокладок дверей і ставень сховища
Не обладнано адміністративну будівлю, приміщення гаражних боксів та ремонтних цехів системою автоматичної пожежної сигналізації, оповіщування про пожежу та управління евакуюванням людей відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Не організовано щоквартальну перевірку сховища на герметичність
Не приведено у належний технічний стан (не встановлено) електроручні вентилятори системи вентиляції захисної споруди.
Не доукомплектовано документацією ланку формування з обслуговування сховища.
Не приведено у належний технічний стан (не встановлено) електроручні вентилятори системи вентиляції захисної споруди.
Не проведено заміну гумових прокладок дверей і ставень сховища
Не обладнано всі приміщення системою автоматичної пожежної сигналізації, оповіщування про пожежу та управління евакуюванням людей відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту.
Не передбачено радіоприймач для резервування провідного мовлення .
Не передбачено заходи по заміні або капітальному ремонту фільтро-вентиляційного обладнання сховища (заміна протипилових поглиначів типу ФП, гермоклапанів і клапанів надмірного тиску, регенеративних патронів РП і установок РУ-150/6, кисневих балонів, обслуговування припливних і витяжних систем і системи повітропостачання тощо).
Не вирішено питання щодо замінити фільтро-поглиначів (ФП-100) захисної споруди.
Сховище не доукомплектувано документацією.
Не призначено наказом посадову особу, відповідальну за утримання вогнезахисного покриву.
Не передбачено заходи по заміні або капітальному ремонту фільтро-вентиляційного обладнання сховища (заміна протипилових поглиначів типу ФП, гермоклапанів і клапанів надмірного тиску, регенеративних патронів РП і установок РУ-150/6, кисневих балонів, обслуговування припливних і витяжних систем і системи повітропостачання тощо).
Не доукомплектовано документацією ланку формування з обслуговування сховища.
Не передбачено заходи по заміні або капітальному ремонту фільтро-вентиляційного обладнання сховища (заміна протипилових поглиначів типу ФП, гермоклапанів і клапанів надмірного тиску, регенеративних патронів РП і установок РУ-150/6, кисневих балонів, обслуговування припливних і витяжних систем і системи повітропостачання тощо).
Захисно-герметичні двері і ставні лазів не тримаються у зачиненому стані, але гумові прокладки при цьому не стискати клиновими затворами.
Не забезпечено повне освітлення усіх приміщень сховища.
Не доукомплектовано сховище документацією.
Не поновлено план (схеми) евакуації людей.
Не заключено договір на обслуговування пожежної сигналізації з організацією, яка має право проведення даного виду робіт.
Двері електрощитової не виконано протипожежними 2-го типу з межею вогнестійкості не менше ЕІ 30.
Не розроблено та не затверджено у керівника підприємства план капітального ремонту сховища на поточний рік.
Не організовано щоквартальну перевірку сховища на герметичність.
Не надано посвідчення про проходження навчання керівного складу на територіальних курсах цивільного захисту.
Не передбачено засоби для знезараження води у ємностях.
Не оброблено дерев’яні конструкції горищних приміщень будівлі адмінкорпусу трамвайного ДЕПО № 1, будівлі діспечерської трамвайного ДЕПО № 1, будівлі з розміщення побутових приміщень, будівлі виробничого корпусу з експлуатації, будівлі нарядчіків з експлуатації, адміністративно-побутової будівлі, ремонтно-будівельної дільниці вогнезахисним розчином з складанням відповідного акту.
Сховище не доукомплектовано документацією.
Не передбачено виведення сигналу про пожежу у будівлі від приймально-контрольного приладу пожежної сигналізації на пульт централізованого нагляду державної пожежної охорони.
Не проведено заміну гумових прокладок дверей і ставень сховища.
Не забезпечино захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Не організовано щорічну перевірку справності системи вентиляції сховища
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.11.2019 1702511 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимогзаконодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кудененко Ірина Олексіївна — інженер з охорони праці 2 категорії служби охорони праці підприємства «запоріжелектротранс»
Лісовий Сергій Іванович — начальник автобусного парку підприємства «запоріжелектротранс»
Шумейко Віталій Борисович — Головний інженер
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.07.2019 1675333 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Керівнику Підприємтва Запорізьке Комунальне Підприємство Міського Електротранспорту 'Запоріжелектротранс' (Підприємство 'Запоріжелектротранс') Папач Юрію Володимировичу — керівнику підприємтва ЗАПОРІЗЬКЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО МІСЬКОГО ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ "ЗАПОРІЖЕЛЕКТРОТРАНС" (ПІДПРИЄМСТВО "ЗАПОРІЖЕЛЕКТРОТРАНС") ПАПАЧ ЮРІЮ ВОЛОДИМИРОВИЧУ
Порушення:
Не виконано грати в їдальні на вікнах розсувними або знімаючимися.
Не забезпечено склад рятувального поста не менше ніж з 3 осіб
Не відділено протипожежними перешкодами (дверима) 2-го типу з межею вогнестійкості не менше ЕІ30, приміщення електрощитової від приміщення їдальні відповідно до вимог пунктів 6.4 та 6.31 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
забезпечити лінії живлення побутових кондиціонерів автономними пристроями електричного захисту.
Не відділено протипожежними перешкодами (дверима) 2-го типу з межею вогнестійкості не менше ЕІ30, приміщення електрощитової в 1-му поверсі корпусу №1 від інших приміщень відповідно до вимог пунктів 6.4 та 6.31 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
Не обладнано будівлі автоматичною пожежною сигналізацію відповідно до вимог ДБН В.2.5-56-2014 «Системи протипожежного захисту».
Не виведено тривожний сигнал про пожежу від приймально-контрольного приладу пожежної сигналізації на пульт централізованого цілодобового пожежного спостереження, згідно ДБН В.2.5-56-2014 «Системи протипожежного захисту».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.07.2019 1671758 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Лісовий Сергій Іванович — начальник автобусного парку підприємства «запоріжелектротранс»
Кудиненко Ірина Олексіївна — інженер з охорони праці 2 категорії служби охорони праці підприємства «запоріжелектротранс»
Шумейко Віталій Борисович — Т.в.о. генерального директора підприємства: головний інженер підприємства «ЗАПОРІЖЕЛЕКТРОТРАНС» – , – , –
Порушення:
Не електротехнічному персоналу, що пов'язаний з роботою, під час виконання якої може виникнути небезпека ураження електричним струмом не проведена перевірка знань безпечних методів роботи з наданням І групи з електробезпеки
Відсутній перелік професій та посад працівників, які звільняться від повторного інструктажу
Не розроблений перелік професій, посад і видів робіт, на які повинні бути розроблені інструкції з охорони праці
Кабелі-подовжувачі не проходять періодично, та не рідше 1 разу на 6 місяців, перевірку згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010
Відсутній план-графік проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці та ознайомлення працівників з ним
На підприємстві не ведеться журнал реєстрації інструкцій
Відповідно до Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охорони праці від 26.01.2005 року №15, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 15.02.2005 року за №232/10512 (НПАОП 0.00-2.01-05), з урахуванням специфіки підприємства роботодавцем не розроблений і не затверджений перелік робіт з підвищеною небезпекою для проведення яких потрібне спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці
В інструкціях з охорони праці титульний аркуш, перша та остання сторінки оформлені не відповідно до вимог положення про розробку інструкцій з охорони праці
На підприємстві не ведеться журнал обліку видачі інструкцій
На підприємстві не розроблено інструкцію з охорони праці на І гр. з електробезпеки
Роботодавець не проінформував працівників під підпис про умови праці на підприємстві, наявність на робочому місці, де вони будуть працювати,небезпечних і шкідливих виробничих факторів, можливі наслідки їхнього впливу на здоров’я та про права працівників на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до чинного законодавства та колективного договору
У місцях підключення до електричної мережі споживачів відсутні написи, що вказують напругу мережі та вид струму
Роботодавцем не надано повідомлення про нещасний випадок, який стався у автобусному парку 04.07.2019 о 14 год. 20 хв. з водієм автотранспортних засобів Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту "ЗАПОРІЖЕЛЕКТРОТРАНС" Трухачовим Сергієм Євгеновичем, який помер 04.07.2019 у лікарні. Повідомлення було надано до Головного Управління Держпраці у Запорізькій області 09.04.2019 о 08 год. 35 хв.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.05.2019 1386697 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.05.2019 1438073 Автомобільний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутній НПА
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері автомобільного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.05.2019 1437731 Міський електричний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутній НПА
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері міського електричного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.05.2019 1470230 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
37 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
База відпочинку "Південна"
71100, Запорізька обл., м. Бердянськ, вул. Макарова, 9
Учасники:
Петренко Олександр Левкович — Начальник бази відпочинку "Південна"
Порушення:
Електропроводку на території об’єкту не виконано згідно вимог ПУЕ
Вогнегасники не розміщенні шляхом навішування на вертикальні конструкції.
В житлових номерах відсутні план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розташування первинних засобів пожежогасіння.
Не проведено перевірку зовнішніх установок від прямих попадань блискавки
Не обладнано будівлі автоматичною пожежною сигналізацію відповідно до вимог ДБН В.2.5-56-2014 «Системи протипожежного захисту».
9. Розділ VІ глава 9 пункт 9.1 підпункт 13 ППБУ У складському приміщенні (з права при в’їзді до території) допускається зберігання матеріалів навалом між стелажами. Пожежа
Не виділено протипожежними перешкодами (дверима) 2-го типу з межею вогнестійкості не менше ЕІ30, приміщення електрощитової в 1-му поверсі корпусу №1 від інших приміщень відповідно до вимог пунктів 6.4 та 6.31 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
Не заборонено: експлуатацію кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією; застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ; користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з'єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами, а також лампами, скло яких має сліди затемнення або випинання; експлуатацію світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами); використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків), а також з відбивачами і розсіювачами, виготовленими з горючих матеріалів; використання побутових електронагрівальних приладів (прасок, чайників, кип'ятильників тощо) без негорючих теплоізоляційних підставок та в місцях (приміщеннях), де їх застосування не передбачено технологічним процесом; заклеювати шпалерами відкрито прокладені електропроводи і кабелі.
Не проведено обробку дерев’яних конструкцій покрівель будівель вогнезахисним розчином.
Не обладнано пост засобами оповіщення для доведення необхідної інформації та роз’яснення правил поводження на воді.
Не проведено заміри опору ізоляції та перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не виконано у місцях масового відпочинку людей на водних об’єктах, зокрема на пляжах: 1) позначення меж купання на акваторії буями оранжевого (червоного) кольору через кожні 25-30 м в межах 50 м від берега, що має бути з пологим спуском без уступів до глибини 1,5-1,75 м; 3) установити по всій території через кожні 50-100 м на відстані не більше ніж 10 м від води стенди (стійки) з рятувальними засобами (рятувальні пляжні круги з 15-метровим плавучим лінем, кінці Александрова). На рятувальних пляжних кругах нанести назву об’єкта (пляжу) і напис «КИДАЙ ПОТОПАЮЧОМУ»; 4) забезпечити рятувальним постом з рятувальними засобами (рятувальний пляжний круг з 15-метровим плавучим лінем, кінець Александрова, бінокль, мегафон) на відстані не більше ніж 10 м від води; 5) улаштувати інформаційні стенди з матеріалами щодо запобігання нещасним випадкам на воді, плакатами «УЧИСЬ ПЛАВАТИ», «СПОСОБИ РЯТУВАННЯ», порадами відпочивальникам щодо правил поводження на воді, прийому сонячних ванн, прийомів саморятування та надання домедичної допомоги потерпілим, а також номерами телефонів підрозділів екстреної медичної допомоги населенню, правоохоронних органів, територіальних органів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; 6) виконати додаткові застережні та заборонні написи щодо небезпеки та заборони купання в не обладнаних для купання місцях; 8) установити щити з написами «КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!» в місцях, заборонених для купання, а небезпечні місця акваторії позначено віхами або червоними буями з написом «НЕБЕЗПЕЧНО!» (в місцях де можливо зсув грунту, буни),.
Не забезпечені лінії живлення побутових кондиціонерів автономними пристроями електричного захисту.
Не заборонено використання побутових електронагрівальних приладів з порушенням встановлених їх виробником правил експлуатації та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
Електрощити не забезпеченні схемою підключення з пояснювальними записами.
Не забезпечено склад рятувального поста не менше ніж з 3 осіб
Не забезпечено утримання стаціонарних зовнішніх пожежних драбин у пофарбованому стані.
Приміщення не забезпечено достатньою кількістю знаків безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не забезпечено матросів-рятувальників та плавців-рятувальників головним убором, шортами (брюками) червоного кольору, футболками (сорочками, куртками) жовтого кольору з написом «Рятувальник
На території оздоровчого закладу на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Місця знаходження первинних засобів пожежогасіння не зазначені вказівними знаками згідно ДСТУ ISO 6309:2007. Знаки необхідно розмістити на видних місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги
Допускається експлуатація світильників із знятими ковпаками у складському приміщені (при в’їзді з права) де зберігається лакофарбові речовини.
На пожежних щитах не вказатні їх порядковий номер та номер виклику пожежної охорони.
Допускається розміщення електророзеток на горючій основі (на даху 3-го корпусу).
Не виконано грати в їдальні на вікнах розсувними або знімаючимися.
Провести перевірку пожежного гідранту на тиск та витрату води (строк перевірки стриває 24.05.2019) зі складанням відповідного акту. У разі не відповідності гідранту забезпечити ремонт та організувати повторну перевірку пожежного гідранту.
Не виділено протипожежними перешкодами (дверима) 2-го типу з межею вогнестійкості не менше ЕІ30, приміщення електрощитової від приміщення їдальні відповідно до вимог пунктів 6.4 та 6.31 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
На території оздоровчого закладу не встановлені пожежні щити, з розрахунку 1 щит на 5000 м2 території та укомплектувати їх відповідно до норм належності (вогнегасник – 3 шт, ящик з піском, покривало із негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2х2 м – 1шт, гаки-3 шт, лопата – 2 шт, лом 2 шт, сокира – 2 шт.
Не виведено тривожний сигнал про пожежу від приймально-контрольного приладу пожежної сигналізації на пульт централізованого цілодобового пожежного спостереження, згідно ДБН В.2.5-56-2014 «Системи протипожежного захисту».
36. Розділ III п. 10. «Правила охорони життя людей на водних об’єктах України» затверджених наказом МВС України від 10.04.2017 року № 301, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 04.05.2017 року за № 566/30434 Не забезпечено рятувальний пост: рятувальною весловою шлюпкою; рятувальними кругами з 15-метровим плавучим лінем - 1 шт. на кожні 50 м пляжу; аптечкою; страхувальним кінцем завдовжки 200 м - 1 шт. на кожні 150 м пляжу; плавучими кінцями з плавучими кулями - 2 шт.; мегафоном; свистком - 1 шт. на кожного працівника поста; рятувальним поясом (жилетом) - 1 шт. на кожного працівника поста; апаратом штучної вентиляції легенів (мішок Амбу); рятувальними ношами; засобами зв’язку (стаціонарними або мобільними); рятувальними дошками (трубами) - 1 шт. на кожного матроса-рятувальника та плавця-рятувальника; біноклем; комплектом спорядження № 1 - 1 комплект на кожного матроса-рятувальника та плавця-рятувальника Надзвичайна ситуація
Не проведено з матросами-рятувальниками та плавцями-рятувальниками навчання за відповідною професією, навчання на управляння суднами та за програмою домедичної підготовки «Медицина невідкладних станів» з отриманням відповідного документу
Не укладено договір з атестованою аварійно-рятувальною службою на аварійно-рятувальне обслуговування, створити рятувальні пости, організувати постійне чергування рятувальників, забезпечити їх рятувальними та медичними засобами
Не укомплектовано пожежні кран-комплекти ПК-1, ПК-2, ПК-3, ПК-4, ПК-5, ПК-6 на території об’єкта.
Не забезпечено всі приміщення об’єкта первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками.
Не забезпечено рятувальний пост документацією: 1) вахтовий журнал; 2) графік чергувань матросів-рятувальників та плавців-рятувальників; 3) карта-схема зони відповідальності рятувального поста; 4) перелік майна; 5) інформаційні матеріали з надання домедичної допомоги постраждалим; 6) журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці; 7) інструкція з охорони праці; 8) обов’язки працівників рятувального поста; 9) комплект наочної агітації (заходи безпеки та правила надання допомоги на воді, льоду, переправах); 10) копії документів матросів-рятувальників та плавців-рятувальників про проходження ними відповідної підготовки згідно з цими Правилами; 11) телефонний довідник з номерами телефонів підрозділів екстреної медичної допомоги населенню, правоохоронних органів, аварійно-рятувальних служб, органів місцевого самоврядування, територіальних органів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, оперативних чергових територіальних органів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
З’єднання електричних проводів в розподільчих коробках, електрощитових не виконано способом паяння, зварювання, затискачами болтовими або гвинтовими
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.11.2018 1369380 Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Виконання припису щодо усунення порушень виявлених під час проведення планового заходу
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Папач Ю.В. — Генеральний директор ЗКПМЕ "Запоріжелектротранс"
Шумейко В Б — головний інженер зкпме "запоріжелектротранс"
Папач Ю В — Генеральний директор ЗКПМЕ "Запоріжелектротранс"
Шумейко В.Б. — головний інженер зкпме "запоріжелектротранс"
Порушення:
Недолік, викладений в Акті від 29.11.2016 №25/1-16, виявлений під час попередньої перевірки, не усунуто, а саме будівля тягової підстанції №15 потребує ремонту
Покарання: відсутні
12.11.2018 1063148 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавтсва у сфері ветеринарної медицини; додержання законодавтсва у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів; додержання законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін; додержання законодавства у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя; додержання законодавства про захист прав споживачів; додержання законодавства у сфері карантину та захисту рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.09.2018 1361564 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна Азовська морська екологічна інспекція Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: виконання базою відпочинку «Южная» ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс» припису до акту № 72 від 01.06-14.06.2018р.
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Петренко Олександр Левкович — директор бази відпочинку «Южная» ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс»
Порушення:
Не виявлено
Покарання: відсутні
01.06.2018 394422 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.06.2018 1210841 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Петренко Олександр Левкович — Директор б/в «Южная» ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс»
Порушення:
Первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, шо утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються за формою № 1-ВТ ведеться, але не по всім видам відходів
Зберігання та видалення відходів здійснюються не відповідно до вимог екологічної безпеки, в контейнерах для збору ТПВ припускається змішування відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.06.2018 396994 Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері міського електричного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.04.2018 1213374 Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці в частині відповідності новозбудованої системи газопостачання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Фалалєєва Олена Анатоліївна — головний енергетик
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.01.1970 1700163 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність керівника або уповноваженої особи
Предмет перевірки: Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні