Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
SMIDA
Річна звітність:
2012
Будівництво (4) Перевірки (6)

ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПЕРЛИНА"

#03055958

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
13.09.2021 2361927 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
50 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
117 (Миколаївська область)
54000, Миколаївська обл., м. Миколаїв, Інгульський р-н, вул. Погранична, 163
Хімчистка(Миколаївська область)
54008, Миколаївська обл., Інгульський р-н, м. Миколаїв, вул. Погранична, 163
Учасники:
Порушення:
Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією у виробничих цехах, складських приміщеннях, адміністративній будівлі.
Приміщення об’єкта не забезпечено в повній мірі відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їхня кількість, а також місця встановлення не відповідають ДСТУ ISO 7010:2019 «Кольори та знаки безпеки».
Не розроблено накази, інструкції, положення щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки.
Керівником підприємства не призначено відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Відсутня інструкція щодо дій персоналу у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Наявні пожежні кран-комплекти знаходяться у несправному стані.
Відстань від світильників з лампами розжарювання та конструктивними елементами складу пера з горючих матеріалів (деревина) менше ніж 0,5 м.
Не проведені заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у терміни обумовлені Правилами улаштування електрообладнання (з періодичністю 1 раз на 2 роки).
Під час експлуатації об’єкту допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, зокрема: будівлі та приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей типу СО-3, відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами у будівлі цеху пофарбування.
Керівником підприємства не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки.
Допускається застосування саморобних некаліброваних плавких вставок в електрощитових.
Електричне обладнання у виробничих приміщеннях (розетки, вимикачі, обладнання) за виконанням та ступенем захисту не відповідають класам зони згідно з ПУЕ.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що повинен виступати за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Під час експлуатації об’єктів допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, зокрема приміщення будівель і споруд, не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» з підписанням відповідних актів.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленим постановою КМУ від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Наявні пожежні щити не забезпечені у повному обсязі комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. (з розрахунку 1 щит на 5000 м2 захищуваної площі).
Не надано розрахунок категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не виконано вимоги Кодексу, норм і стандартів стосовно забезпечення техногенної безпеки, зокрема не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки з урахуванням усіх чинників небезпеки.
Відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті не визначено окремо для кожного приміщення необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників), приміщення об’єкту не у повному обсязі забезпечені вогнегасниками.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення електрощитових не відокремлені протипожежними дверима.
Допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків) у приміщеннях цехів, коридорах загального користування адміністративної будівлі.
З працівниками при прийнятті на роботу на робочому місці не проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом та стволом однакового з ним діаметра та важелем для полегшення відкривання вентиля.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим, який повинен включати: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; - порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; - порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII ППБУ.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Не виконане технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (Технічне обслуговування і перевірка на працездатність пожежних кран-комплектів проводиться не рідше одного разу на шість місяців).
Відповідно до Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 № 1200 «Забезпечення засобами радіаційного та хімічного захисту» працівників не забезпеченно придатними до застосування засобами індивідуального захисту органів дихання з розрахунку 1 распіратор на обличчя та додатково 2 відсотки від загальної кількості працівників.
На пожежних щитах не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
Не розроблено інструкцію для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових), в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Експлуатацію систем протипожежного захисту не проведено відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014, зокрема об’єкт не забезпечено над евакуаційними виходами з будівель та приміщень світловими покажчиками «ВИХІД», які повинні забезпечувати освітлення евакуаційних виходів не менше 60 хвилин у разі відключенні електромережі.
Допускається демонтування стаціонарних зовнішніх пожежних сходів на покриття адміністративної будівлі.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів у розподільчих коробках підприємства ( у тому числі орендованих приміщеннях), в цехах, виробничих дільницях виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів з підписанням відповідних актів.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
На об’єкті не розроблені і не вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Територія об’єкту не очищена від сміття, відходів виробництва, тари, опалого листя, котрі необхідно регулярно видаляти (вивозити) у спеціально відведені місця.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи у приміщеннях цехів, коридорах загального користування адміністративної будівлі.
Приямки віконних прорізів підвальних поверхів не очищено від горючих матеріалів.
Не проведено навчання керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання у виробничих будівлях, цехах, коридорах адміністративної будівлі через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди менший, ніж нормована межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди.
Допускається використання без закритих кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів відгалужувальних коробок у коридорах адміністративної будівлі, кабінетах, в цехах, на виробничих дільницях, в орендованих приміщеннях.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення цехів не відокремлені від приміщень іншого призначення протипожежними перешкодами (дверима, перегородками) або огороджувальними конструкціями з нормованими межами вогнестійкості та межами поширення вогню по них.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж на мильна-содовій дільниці.
Працівники об’єкта не ознайомлені з вимогами встановленого протипожежного режиму на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Не вивішено на видному місці інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення аварійної ситуації (аварії).
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.06.2020 1728313 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: з метою запобігання поширенню коронавірусу Covid-19 серед населення України та додержання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19) від 17 березня 2020 року № 530-ІХ
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Хімчистка(Миколаївська область)
54008, Миколаївська обл., Інгульський р-н, м. Миколаїв, вул. Погранична, 163
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.08.2019 1677929 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Миколаївській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка стану виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Каплинський В.С. — Директор ТДВ «Перлина»
Каплинський В С — Директор ТДВ «Перлина»
Порушення:
Під час проведення позапланової перевірки стану виконання припису №03/40 від 25.06.2018 року наданого Товариству з додатковою відповідальністю «Перлина» після проведення планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства в період з 22.06.2018 по 23.06.2018 встановлено: що пункти припису п.1, п.2, п.3, п. не виконано в повному обсязі та у встановлений терміни
Покарання: відсутні
25.07.2019 1671472 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Миколаївській області Проведено
36 порушень
Предмет перевірки: техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснені не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо)
Допускається підвішування світильнику безпосередньо на струмопровідні проводи в приміщенні виробничого цеху
Керівник не пройшов навчання з питань цивільного захисту
Не виконане технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (Технічне обслуговування і перевірка на працездатність пожежних кран-комплектів проводиться не рідше одного разу на шість місяців)
Пожежні кран-комплекти утримуються у несправному стані
Пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення цехів не відділені від приміщень іншого призначення протипожежними перешкодами
Не виконано технічне обслуговування наявних вогнегасників
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: • порядок утримання шляхів евакуації; • визначення спеціальних місць для куріння; • порядок застосування відкритого вогню; • порядок використання побутових нагрівальних приладів; • порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; • правила проїзду та стоянки транспортних засобів; • місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; • порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; • порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; • порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; • порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; • порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; • порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; • порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; • порядок дій у разі виникнення пожежі
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом та стволом однакового з ним діаметра та важелем для полегшення відкривання вентиля
Об’єкт не забезпечено пристроями захисту від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів
Посадова особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленим постановою КМУ від 26 червня 2013 року №444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
З працівниками при прийнятті на роботу на робочому місці не проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки
Не виконано вимоги ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту", а саме: не забезпечено запас зрошувачів і пожежних сповіщувачів на об’єкті не менше 10% від кількості змонтованих
Не виконано вимоги ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту", а саме: сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого спостереження пожежної охорони
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту з урахуванням усіх джерел небезпеки
Територія об’єкту не очищена від сміття, відходів виробництва, тари, опалого листя, котрі необхідно регулярно видаляти (вивозити) у спеціально відведені місця
На евакуаційних виходах не встановлені світлові покажчики зеленого кольору з написом на них «Вихід» білого кольору, які мають бути підключені до джерела живлення евакуаційного освітлення, або такі, що мають переключатися на нього автоматично в разі зникнення живлення на їх основних джерелах живлення
Не виконані вимоги ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту", а саме: не укладено угоду на технічне обслуговування системи автоматичної пожежної сигналізації з організацією, яка має ліцензію на виконання даних робіт
Для працівників не вивішено на інформаційних стендах інформацію про заходи безпеки та поведінку населення на випадок виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру
Територія підприємства, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку
Пожежні щити не забезпечені комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не виконано вимоги ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту", а саме: приміщення об’єкту не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей типу СО-3
На пожежних щитах не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ»
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в терміни обумовлені Правилами улаштування електрообладнання (з періодичністю 1 раз у 2 роки)
Керівник підприємства не визначив обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки та не призначив відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
Не проведено обробку дерев'яних елементів горищних покриттів будівель вогнезахисним розчином
Не виконано вимоги ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту", а саме: будівлі та приміщення об’єкту не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Працівників об'єкту не забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення не відповідають ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»
Для приміщень складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок»
Не виконано вимоги ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту", а саме: не заведено експлуатаційну документацію на установку автоматичної пожежної сигналізації
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2016, а саме: приміщення електрощитової не відокремлено від суміжних приміщень протипожежними дверима 2-го типу з межею вогнестійкості ЕІ 30
Не розроблено накази, інструкції, положення щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки
Електричне обладнання у виробничих приміщеннях (розетки, вимикачі) за виконанням та ступенем захисту не відповідають класам зони згідно з ПУЕ
Покарання: відсутні
12.06.2018 1206296 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Каплинський В С — Директор
Каплинський В.С. — Директор
Порушення:
Не налагоджено ведення первинного обліку відходів
Не визначено показник загального утворення відходів
Відсутній Дозвіл на викиди в атмосферне повітря
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.06.2018 508859 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
47 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Каплинський Володимир Сидорович — директор ТДВ «Перлина»
Порушення:
На пожежних щитах не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення цехів не відділені від приміщень іншого призначення протипожежними перешкодами.
Об’єкт не забезпечений зовнішнім протипожежним водопроводом для цілей пожежогасіння.
Допускається використання саморобних подовжувачів в приміщенні по виготовленню пам’ятників.
Не виконано замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання, які мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ.
Не розроблено накази, інструкції, положення щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки.
Електричне обладнання у виробничих приміщеннях (розетки, вимикачі) за виконанням та ступенем захисту не відповідають класам зони згідно з ПУЕ.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в розподільчих коробках, в приміщенні КПП, в приміщенні по виготовленню пам’ятників здійснюються не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
На території об’єкта не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; порядок дій у разі виникнення пожежі.
Пожежні щити не укомплектовані відповідно до норм, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт
Ворота в'їзду на територію об’єкта, які відчиняються за допомогою електропривода, не пристосовані до відчинення їх вручну.
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивішені таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Умови освітленості евакуаційних виходів з будівель не відповідають вимогам будівельних норм, а саме: над евакуаційними виходами з будівель не встановлені світлові покажчики «Вихід», які повинні забезпечувати освітлення евакуаційних виходів у нічний час та не менше 30 хвилин при відключенні електромережі.
Не проведено технічне обслуговування, організацією, яка має ліцензію на право проведення цих робіт, всіх наявних вогнегасників на об’єкті.
Не виконані вимоги ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту", а саме: не укладено угоду на технічне обслуговування системи автоматичної пожежної сигналізації з організацією, яка має ліцензію на виконання даних робіт.
Пожежні кран-комплект не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
Допускається використанню пошкодженого вимикача в приміщенні КПП.
Пожежні кран-комплекти не рідше одного разу на рік не підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти повинні постійно бути справними і доступними для використання.
Допускається влаштування незаповнених отворів в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитову від суміжних приміщень протипожежними дверима ІІ типу.
Територія підприємства, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не виконані вимоги ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту", а саме: сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведений на пульт централізованого спостерігання.
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до вимог наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», а саме: на об’єкті не ведеться журнал обліку усіх вогнегасників.
Допускається підвішування світильнику безпосередньо на струмопровідні проводи в приміщенні виробничого цеху.
З працівниками при прийнятті на роботу на робочому місці не проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки.
Керівник підприємства не визначив обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначив відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Дерев’яні елементи горищних покриттів будівель не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Електролічильник в приміщенні прийомки пух-пера та розетки в приміщенні виробничого цеху, встановлені на горючій основі без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Приміщення не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: виробничі та складські приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Пожежні кран-комплекти розміщені не у вбудованих або навісних шафках, які повинні мати отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
В електропроводках вибухонебезпечних і пожежонебезпечних зон відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів (приміщення прийому пух-пера, виробничий цех).
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкта
Не виконані вимоги ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту", а саме: не забезпечено запас зрошувачів і пожежних сповіщувачів на об’єкті не менше 10% від кількості змонтованих.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не проведено навчання керівного складу підприємства і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
В приміщенні прийомки пух-пера допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами.
На території об’єкта на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Пожежні кран-комплекти утримуються в несправному стані.
Не здійснено захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не виконані вимоги ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту", а саме: будівлі та приміщення підприємства не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Працівники не забезпеченні придатними до застосування засобами індивідуального захисту органів дихання, з розрахунку 1 фільтруючий протигаз для захисту населення і 1 респіратор на обличчя та додатково 2 процента загальної кількості працівників.
На підприємстві не вивішено на видному місці інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення аварійної ситуації (аварії).
Територія об’єкту не очищена від сміття, відходів виробництва, тари, опалого листя, котрі необхідно регулярно видаляти (вивозити) у спеціально відведені місця.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом