Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Перевірки (5)

ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ ЗАВОД "МЕТАЛІСТ"

#02970524

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
10.10.2022 3089057 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Завод "Металіст"
09100, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Павліченко, 17
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.09.2021 2902781 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: контроль виконання вимог припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Сюрха Андрій Сергійович — Головний інспектор віддлу запобіганням надзвичайним ситуаціям Білоцерківського РУ ГУ ДСНС України у Київській області капітан служби цивільного захисту
Порушення:
В приміщені обробки скла в будівлі цеху №1 демонтувати самовільно улаштовані приміщення (складські, адміністративні приміщення), котрі являються реконструкціє без погодження проектної документації з улаштуванням окремого приміщення іншого призначення використавши при цьому матеріали з невідомим показником групи горючості.
Захисну споруду забезпечити необхідним майном та засобами розрахунку чисельності населення, що підлягає укриттю.
На території об`єкту в протипожежному розриві між адміністративним корпусом, тентовим складом та будівлею цеху №1 демонтувати самовільно улаштований металевий гараж, який використовується для стоянки транспортних засобів та зберігання матеріалів.
Будівлі та приміщення об’єкту обладнати системами протипожежного захисту у відповідності до вимог діючих норм, а саме системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей згідно вимог пунктів 19, 20, таблиця Б.1, додаток Б (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014. (адміністративний корпус; будівля цеху №1; будівля прохідної; будівля тентового складу).
Захисну споруду забезпечити системами зв’язку та оповіщення.
Всі будівлі та приміщення об’єкту обладнати системами протипожежного захисту у відповідності до вимог діючих норм, а саме пункт 4.1, 12.1.1, 14.5, таблиця А.1, додаток А (обов’язковий), ДБН В.2.5-56:2014). (адміністративний корпус; будівля цеху №1; будівля прохідної; будівля тентового складу; будівля компресорної).
Здійснити щорічну перевірка захисної споруди на герметичність.
Забезпечити класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді (стіні), яка відокремлює приміщення для зберігання й підбору фарб та приміщення коридору, а саме встановити протипожежні двері з відповідним класом вогнестійкості (будівля прохідної).
В приміщені гаражу з встановлення ГБО в будівлі цеху №1 демонтувати самовільно улаштовані приміщення, котрі являються реконструкцію без погодження проектної документації з улаштуванням окремого приміщення іншого призначення (побутові приміщень, складські приміщення).
Забезпечити клас вогнестійкості заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, котрі відокремлюють приміщення різного призначення, а саме виробниче приміщення столярного цеху та суміжні адміністративні приміщення в будівлі цеху №1 (встановити протипожежне вікно з відповідним класом вогнестійкості).
Захисну споруду забезпечити лікарськими та медичними засобами.
Погодити відповідну документацію з ДСНС України, щодо використання сховища в режимі протирадіаційного укриття (захисна споруда).
Погодити проектну документацію у встановленому законом порядку на здійснену реконструкцію в коридорі першого поверху будівлі адміністративного корпусу з улаштуванням складських та виробничих приміщень типографії.
В приміщені виготовлення рамок будівлі цеху №1 демонтувати самовільно улаштовані приміщення (склад), котрі являються реконструкцію без погодження проектної документації з улаштуванням окремого приміщення іншого призначення, використавши при цьому матеріали з невідомим показником групи горючості.
Забезпечити клас вогнестійкості заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, котрі відокремлюють приміщення різного призначення, а саме приміщення складу будівельних матеріалів та суміжні побутові приміщення в будівлі цеху №1 (встановити протипожежні двері з відповідним класом вогнестійкості).
Захисну споруду захистити від підтоплення грунтовими, поверхневими, технологічним та стічними водами.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.11.2019 1468617 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Об'єкти:
Об'єкт 1
09100, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Павліченко, буд. 17
Учасники:
Дейкун О Л — директор
Іванчук Ярослав Вікторович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу відділу державного екологічного нагляду (контролю) надр Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Київській області
Дейкун О.Л. — директор
Коломієць Я.М. — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу
Коломієць Я М — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу
Порушення:
не подано декларація про утворення відходів
не заключені договори на утилізацію небезпечних відходів
відсутній журнал обліку відходів 1-ВТ
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.11.2019 1477430 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
61 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Завод "Металіст"
09100, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Павліченко, 17
Учасники:
Порушення:
Електробладнання захисної споруди (електричні вимикачі, люмінесцентні лампи) знаходиться в несправному стані (захисна споруда).
Захисна споруда не забезпечена лікарськими та медичними засобами.
Не здійснюється щорічна перевірка захисної споруди на герметичність.
Допускається використання побутових електронагрівальних приладів з порушенням встановлених їх виробником правил експлуатації та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено (приміщення бухгалтера в адміністративному корпусі; приміщення будівлі цеху №1).
Будівлі та приміщення об’єкту не обладнані системами протипожежного захисту у відповідності до вимог діючих норм, а саме системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей згідно вимог пунктів 19, 20, таблиця Б.1, додаток Б (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014. (адміністративний корпус; будівля цеху №1; будівля складу; будівля прохідної; будівля заводоуправління; будівля тентового складу).
У світовому прорізі сходової клітини типу СК1 не забезпечено відкривне вікно площею не менше 1,2 м2 з метою димовидалення (простір сходової клітини типу СК1 в будівлі адміністративного корпусу).
В приміщені обробки скла в будівлі цеху №1 самовільно здійснено реконструкцію без погодження проектної документації з улаштуванням окремого приміщення іншого призначення (складські, адміністративні приміщення) використовуючи при цьому матеріали з невідомим показником групи горючості.
Об`єкт не забезпечений відповідними знаками безпеки, кількість, місце встановлення яких повинно відповідати вимогам ДСТУ ISO 6309:2007 та ГОСТ 12.4.026-76 (всі будівлі та приміщення об`єкту).
Будівлі об`єкту не обладнані пристроями блискавкозахисту будівель відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавко-захисту будівель і споруд» (всі будівлі та приміщення об`єкту).
За’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискання (будівля прохідної; будівля заводоуправління; приміщення гаражу з встановлення ГБО, приміщення обробки скла, приміщення виготовлення протипожежних дверей, приміщення виготовлення рамок в будівлі цеху №1).
Захисна споруда не забезпечена системами зв’язку та оповіщення.
Двері до сходової клітини з усіх поверхів адміністративного корпусу не забезпечені пристроями для само зачинення дверей (адміністративний корпус).
Для працівників охорони не розроблено інструкцію в якій повинно бути визначено їхні обов’язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій у разі виникнення пожежі.
Не погоджено відповідну документацію з ДСНС України, щодо використання сховища в режимі протирадіаційного укриття (захисна споруда).
Не здійснюється профілактичний огляд, планово-попереджувальний та капітальний ремонт технологічного обладнання в терміни котрі повинні бути встановлені відповідним графіком (будівля цеху №2).
Захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами розрахунку чисельності населення, що підлягає уриттю.
Допускається експлуатація тимчасових електричних мереж в приміщеннях будівлі (приміщення бухгалтера та приміщення типографії на 1-му поверсі в будівлі адміністративного корпусу; приміщення для зберігання та підбору фарб будівля прохідної; будівля заводоуправління; будівля цеху №1).
Здійснено реконструкцію в коридорі першого поверху будівлі адміністративного корпусу з улаштуванням складських та виробничих приміщень типографії без погодження проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Для приміщень й будівель складського та виробничого призначення не визначено категорію вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016, а також клас зони згідно з НПАОП 40.1-1.32-01 (будівля тентового складу; будівля цеху №1; будівля цеху №2; будівля компресорної, будівля заводоуправління, будівля адміністративного корпусу).
На території об`єкту улаштовано складську будівлю (ІІІа ступеню вогнестійкості) в безпосередній близькості до діючої АЗС БРСМ-Нафта з недотриманням мінімальних протипожежних розривів відповідно до вимог пункту 15.2.8, таблиця 15.5 ДБН Б.2.2-12:2019.
Відсутні посвідчення встановленого зразка про проходження функціонального навчання відповідними категоріями осіб у сфері цивільного захисту.
Не проведено об’єктові тренувань і навчань з питань цивільного захисту.
Під час зберігання у складі різних речовин та матеріалів не враховано їх пожежонебезпечні фізико-хімічні властивості, сумісність, а також ознаки однорідності речовин (будівля тентового складу)
Не виконано замір опору ізоляції та захисту електричних мереж від короткого замикання (всі будівлі та приміщення об`єкту).
Для кожного приміщення об’єкту не розроблено та не погоджено керівником інструкції про заходи пожежної безпеки (всі будівлі та приміщення об`єкту).
Знижено клас вогнестійкості заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, котрі відокремлюють приміщення різного призначення, а саме виробниче приміщення столярного цеху та суміжні адміністративні приміщення в будівлі цеху №1 (відсутнє протипожежне вікно з відповідним класом вогнестійкості).
Працівники об’єкту не проходять інструктажі з питань пожежної безпеки.
Територія, будівлі та приміщення об`єкту не забезпечені засобами первинного пожежогасіння згідно вимог діючих норм.
Не забезпечено виконання заходів цивільного захисту шляхом розроблення ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки на об’єкті з урахуванням усіх чинників небезпеки, відповідно до вимог пункту 7 наказу МНС №140 від 16.08.2005 року «Про внесення змін до наказу МНС України від 18.12.2000 N338».
Керівником об`єкту не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки та не призначено відповідальних за пожежну безпеку.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки). (всі будівлі об`єкту).
Не улаштовано та не позначено в будівлях тентового складу проходи між штабелями зберігання обмежувальними лініями. Які мають бути нанесені на підлогу.
На території об`єкту в протипожежному розриві між адміністративним корпусом, тентовим складом та будівлею цеху №1 самовільно улаштовано металевий гараж, який використовується для стоянки транспортних засобів та зберігання матеріалів.
На підлозі під тимчасовими твердопаливними печами не улаштовано ізолювання шляхом ряду цеглин, покладених плиском на глиняному розчині або негорючому теплоізольованому матеріалі завтовшки не менше 0,12 м з обшивкою зверху покрівельною сталлю (приміщення гаражу з встановлення ГБО, приміщення виготовлення рамок, приміщення обробки скла, приміщення виготовлення протипожежних дверей в будівлі цеху №1).
Захисна споруда не захищена від підтоплення грунтовими, поверхневими, технологічним та стічними водами.
На території об`єкту допускається стоянка транспорту на відстані менше 10 метрів від в`їзних воріт на територію об`єкту та менше 5 метрів від пожежного гідранту.
Електричні розетки й вимакачі в будівлях та приміщеннях об`єкту встановлено на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарату не менше ніж на 0,01 метра (приміщення для зберігання та підбору фарб в будівлі прохідної; приміщення матеріального складу в будівлі заводоуправління; приміщення гаражу з встановлення ГБО, приміщення зберігання будівельних метеріалів, приміщення обробки скла, приміщення виготовлення протипожежних дверей, приміщення виготовлення рамок в будівлі цеху №1; приміщення захисної споруди)
Наявні засоби первинного пожежогасіння (вогнегасники) частково не пройшли технічного обслуговування згідно вимог діючих норм.
Всі будівлі та приміщення об’єкту не обладнані системами протипожежного захисту у відповідності до вимог діючих норм, а саме пункт 4.1, 12.1.1, 14.5, таблиця А.1, додаток А (обов’язковий), ДБН В.2.5-56:2014). (адміністративний корпус; будівля цеху №1; будівля складу; будівля прохідної; будівля заводоуправління; будівля тентового складу; будівля компресорної).
Не забезпечено відстані не менше 0,7 метрів від твердопаливних печей до товарів, стелажів, шаф та іншого обладнання (приміщення гаражу з встановлення ГБО, приміщення обробки скла, приміщення виготовлення протипожежних дверей в будівлі цеху №1)
В приміщені гаражу з встановлення ГБО в будівлі цеху №1 самовільно здійснено реконструкцію без погодження проектної документації з улаштуванням окремого приміщення іншого призначення (побутові приміщень, складські приміщення) використовуючи при цьому матеріали з невідомим показником групи горючості.
Знижено клас вогнестійкості заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, котрі відокремлюють приміщення різного призначення, а саме виробниче приміщення та суміжне складське приміщення в будівлі цеху № 2 (відсутні протипожежні двері з відповідним класом вогнестійкості).
Зовнішня пожежна драбина типу П1 утримується не пофарбованою (будівля цеху №2).
В приміщені виготовлення рамок будівлі цеху №1 самовільно здійснено реконструкцію без погодження проектної документації з улаштуванням окремого приміщення іншого призначення (склад) використовуючи при цьому матеріали з невідомим показником групи горючості.
Наявні засоби первинного пожежогасіння (вогнегасники) не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 метра від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника (всі будівля та приміщення об’єкту).
Посадові особи та працівники об’єкту не пройшли навчання з питань пожежної безпеки у порядку встановленому ПКМУ від 26.06.2013 року №444.
В приміщеннях будівлі тентового складу допускається експлуатація побутових електронагрівальних приладів.
Сходова клітина, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням (адміністративний корпус).
Дерев`яні конструкції даху не піддано вогнезахисному оброблянню з забезпеченням І-ї групи вогнезахисної ефективності (будівля заводоуправління; будівля цеху №2).
В приміщені будівлі тентового складу самовільно здійснено реконструкцію без погодження проектної документації з улаштуванням окремого приміщення іншого призначення (побутове приміщень комірника) використовуючи при цьому матеріали з невідомим показником групи горючості.
При умові штабельного зберігання матеріалів не забезпечено проходи між штабелями завширшки не менше одного метра (будівля тентового складу
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Знижено клас вогнестійкості заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, котрі відокремлюють приміщення різного призначення, а саме приміщення складу будівельних матеріалів та суміжні побутові приміщення в будівлі цеху №1 (відсутні протипожежні двері з відповідним класом вогнестійкості).
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи (складське приміщення в будівлі компресорної).
На об’єкті не здійснюється щомісячний огляд наявних в експлуатації вогнегасників з занесенням результатів до відповідного журналу.
Допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді (стіні), яка відокремлює приміщення для зберігання й підбору фарб та приміщення коридору, а саме не встановлено протипожежні двері з відповідним класом вогнестійкості (будівля прохідної).
На об’єкті відповідним документом не встановлено протипожежний режим.
Наявні на об’єкті вогнегасники не забезпечені обліковими номерами за прийнятною на об’єкті системою нумерації.
Не здійснюється очищення димоходів та твердопаливних печей від сажі з фіксацією результатів очищення у відповідному журналі (приміщення гаражу з встановлення ГБО, приміщення виготовлення рамок, приміщення обробки скла, приміщення виготовлення протипожежних дверей в будівлі цеху №1).
Не проведено евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб’єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій.
Не здійснено технічне обслуговування наявної системи зовнішнього протипожежного водопостачання (пожежного гідранта) один раз на рік з випробуванням на тиск та витрату води з оформленням відповідного акту. (територія об`єкту)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.03.2018 508823 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні