Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2) Будівництво (4) Перевірки (2)

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

#02892675

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
08.11.2021 2457089 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, запроваджений Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 17.03.2020 № 530-IX
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
30 (Миколаївська область)
54001, Миколаївська, м. Миколаїв, Центральний р-н, вул. Садова, буд. 2-А
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.06.2018 1352539 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Миколаївській області Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Міняйло Микола Павлович — голова Апеляційного суду Миколаївської області
Порушення:
Приміщення дизельгенераторної не обладнане автоматичною пожежною сигналізацією.
Не забезпечено 10 % відсотковий запас пожежних сповіщувачів на об’єкті від загальної кількості змонтованих.
На об’єкті відсутній журнал обліку вогнегасників.
При наявності котельні на відмітці + 29,700 не виконано систему димовидалення та підпору повітря на кожному поверсі будівлі.
Конструктивні й планувальні рішення евакуаційних виходів з будівлі і приміщень не відповідають вимогам будівельних норм, а саме: допускається використання дверей з не армованим склом.
Біля входу в приміщення насосної станції не розміщено напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням уночі.
Між приміщенням дизельгераторної та котельні в місцях проходу комунікацій (кабелі електропостачання) через протипожежні перешкоди не заповнені ізоляцією з негорючих матеріалів.
Трубопроводи внутрішньго водопроводу в насосній станції не пофарбовано у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности», а саме пофарбовано в коричневий колір.
Пожежний щит не забезпечено комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Керівник не пройшов навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів в котельні та приміщенні дизельгенераторної виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Для кожного примiщення об’єкта не розробленi та не затвердженi керiвником об’єкта або посадовою особою відповідальною за протипожежний стан iнструкцiї про заходи пожежної безпеки.
На об’єкті відсутній інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Системи внутрішнього протипожежного водопроводу не відповідають вимогам ДБН В.2.5-64:2012, а саме: при тиску в пожежних кранах більше ніж 0,4 МПа між пожежним краном-комплектом і з’єднувальною головкою не установлено пристрої (регулятор тиску), які знижують надлишковий тиск.
В приміщенні насосної станції не вивішена загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів, а також на кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі повинна відсутня інформація про їх призначення та порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Не проведено перевірку засобів індивідуального захисту органів дихання призначених для працівників об’єкту.
Для всіх приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Монтаж, експлуатація автономних систем пожежогасіння не здійснюється відповідно до чинних нормативних документів (ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»), а саме трубопровід газової системи пожежогасіння пофарбовано в жовтий колір.
Не проведено навчання керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і не вказано значення номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Кран-комплекти, встановлені в будівлі, не укомплектовані важелем для полегшення відкривання вентиля.
Допускається зниження класу вогнестійкості конструкцій, зокрема несучі металеві конструкції перекриття (балки, косоури), а саме не надано акти прийняття в експлуатацію вогнезахисної обробки щодо приведенння до мінімальних класів вогнестійкості відповідно до вимог табл. 1 ДБН В.1.1-7:2016.
Не заведений журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки.
Не проведено ідентифікацію об'єкта підвищеної небезпеки.
Не розроблено та не затверджено наказ, положення, інструкцію, розпорядження щодо виконання вимог техногенної безпеки.
Приміщення дизельгенераторної не обладнане автоматичною системою пожежогасіння.
Покарання: відсутні