Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (9)
Банкрутство (87) Перевірки (1)

БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

#02890794

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
18.10.2021 2501253 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
22 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Будівля суду
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам´Янське, Пр. Конституції, 64
Учасники:
Лавріненко Владислав Валентинович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі не утримуються справними, пофарбованими.
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до гарантійного терміну експлуатації, передбаченого експлуатаційною документацією виробника, а саме: не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників (пункт 11 розділу ІІІ наказу Міністерства внутрішніх справ України №25 від 15.01.2018 року «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників»).
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ не здійснюється відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентних робіт з технічного обслуговування, а саме: відсутні акт підтвердження відповідності СПЗ/ІСтаТО, акт заряджання порошкових атоматичних систем пожежогасіння (далі – АСПГ), не здійснено технічне обслуговування СПЗ (пункт 4.2.1, пункт 4.3 розділу 4 ДСТУ 9047:2020).
Допускається улаштування, в холі на шляху евакуації (хол, що веде до центрального виходу) з першого поверху, пристрою для металопошуку із металевими поручнями та турнікетами (пункт 7.3.4 ДБН В.1.1-7:2016).
Під час експлуатації об’єкта допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не виконано вихід із сходової клітки на покрівлю через протипожежні двері 2-го типу (пункт 8.6 ДБН В.1.1-7:2016).
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кранів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не забезпечено працівників суду у повному обсязі згідно вимог чинного законодавства засобами радіаційного та хімічного захисту, а саме: засобами індивідуального захисту органів дихання від вражаючих факторів, в зоні ураження яких знаходиться об’єкт.
Приміщення суду не забезпечені відповідними знаками безпеки, згідно з чинними стандартами.
Усі системи протипожежного захисту (далі – СПЗ) мають бути справними і утримуватися в постійній готовності до виконання робіт, а саме: не відновлено працездатність системи протидимного захисту (пункт 4.3.3, пункт 5.7 Національного стандарту України «Системи протипожежного захисту. Настанова з підтримання експлуатаційної придатності», далі - ДСТУ 9047:2020).
Під час експлуатації об’єкта допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: двері архівів цивільних справ (кабінетів № 6,7), архіву адміністративних справ (кабінет №10), архівів кримінальних справ на другому та першому поверхах (пункт 7.2.8 Державних будівельних норм України «Будинки і споруди. Суди», далі – ДБН В. 2.2-26:2010*), а також електрощитової на пршому поверсі не замінено на сертифіковані протипожежні з нормованою межею вогнестійкості (пункт 6.31, пункт 6.4 Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги», далі - ДБН В.1.1-7:2016)
Допускається зменшення розмірів дверей евакуаційного виходу з будівлі суду, а саме: ширина евакуаційного виходу (дверей) виконана менше ніж 1,2 м (пункт 7.2.22 ДБН В. 2.2-26:2010*).
Не розроблено та не вивішено на видимих місцях та в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі, що містять фосфоресцентні матеріали (підпункт «е» розділу 5 Національного стандарту України «Ідентифікація безпечності знаки на планах евакуації», ДСТУ ISO 23601:2019).
Під час експлуатації об’єкта допускається знижування класу вогнестійкості огороджувальних конструкцій, а саме: не оброблено вогнезахистним розчином косоури сходових клітин з наданням нормованої межі вогнестійкості (пункт 5.3, таблиця 1 ДБН В.1.1-7:2016)
Не укомплектовано всі пожежні кран-комплекти пожежними рукавами однакового з ним діаметром та стволами.
Не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту лінії живлення до кондиціонерів у будівлі суду. Зовнішній простір та стіни будинку суду навколо кондиціонерів не розчищенні від гілок дерев у радіусі не менше ніж 1,5 метра.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Заміри опору ізоляції і перевірка опрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проводять 1 раз на 2 роки.
Допускається експлуатацію тимчасової електромережі в залі засідань №№ 1,4.
Керівник суду та відповідальна особа діяльність якої пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, не пройшли навчання в установленому законодавством порядку на територіальних курсах цивільного захисту.
Не демонтовані глухі (незмінні) ґрати на вікнах приміщень, де перебувають люди, або не встановлені такі, які повинні розкриватися, розсуватися або зніматися.
Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними, а саме: не замінені елементи з’єднання пожежного крану №6 на однотипні.
Будівлю суду не забезпечено адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку) встановленому на фасаді будівлі або іншому видимому місці і освітлюваним у темний час доби.
Покарання: відсутні