Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (16)
Банкрутство (87) Перевірки (1)

СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

#02890759

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.02.2022 3176086 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Суд
53100, Дніпропетровська обл., Криворізький р-н, (Софіївська Отг) смт. Софіївка, вул. Карпенка, 3
Учасники:
Білий Владислав Ігорович — Провідний інспектор ВЗНС Криворізького РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Приміщення архіву не відокремлено від коридору 2-го поверху протипожежними дверми з відповідною межею вогнестійкості відповідно до п.6.1; п.6.2; п.6.4, табл.3. ДБН В.1.1-7:2016. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах)
Допущено улаштування та експлуатацію тимчасових електромереж в приміщеннях суду.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівлі суду не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Графік проведення спеціальних об'єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту не затверджено керівником та не узгоджено з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та територіальними органами ДСНС (відповідно до п.3, глави 1, розділу І Наказу МВС України від 28.11.2019 року №991)
Будівля суду не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до п. 4.1 таблиці «А.1» додатку «А», п. 20 таблиці «Б.1» додатку «Б» ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Об’єкт не обладнано системою блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Не забезпечено поступове накопичення, згідно номенклатури накопичення засобів радіаційного та хімічного захисту (відповідно до п.2; п.9. ПКМУ № 1200).
Допущено опорядження (облицювання) стін коридору 1-го поверху матеріалом з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2 (типу МДФ). (У приміщеннях громадського призначення (крім приміщень, розташованих у будинках V ступеня вогнестійкості), в яких можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження (облицювання) стін та стель забороняється з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж:  Г2, В2, Д2, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування до 1500 осіб; Г1, В1, Д1, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування 1500 та більше осіб.)
Не здійснено навчання керівного складу з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: в залі судового засідання №1. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Лінії живлення до побутових кондиціонерів в кабінеті № 101, 103, 201, 202, 204, залах судового засідання №1, 2, серверної, канцелярії, архіву не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Допущено зачинення на ключ дверей евакуаційного виходу (при наявності людей у будівлі), а саме: двері виходу на зовні з 2-го поверху будівлі (За наявності людей у приміщенні двері евакуаційних виходів можуть зачинятися лише на внутрішні запори, які відчиняються зсередини без ключа. Не допускається забивати, заварювати, замикати на замки, болтові з’єднання та інші запори, що важко відчиняються зсередини, двері на шляхах евакуації та евакуаційних виходах)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Шляхи евакуації об’єкту не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. (Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням)
Не забезпечено працівників об’єкта засобами індивідуального захисту.
Вихід на горище будівлі не обладнано протипожежним люком з відповідною межею вогнестійкості відповідно до п.6.1; п.6.2; п.6.4, табл.3. ДБН В.1.1-7:2016.
Посадові особи не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Приміщення котелень на 1-му та 2-му поверсі не відокремлені від коридорів протипожежними дверми з відповідною межею вогнестійкості відповідно до п.6.1; п.6.2; п.6.4, табл.3. ДБН В.1.1-7:2016.
З метою здійснення оцінки ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру на об'єкті не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки відповідно до (Наказу МВС України №98 від 23 лютого 2006 року «Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об'єктів»).
Покарання: відсутні