Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Історія
ЄДРПОУ (2)
Перевірки (1)

ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

#02887697

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.05.2021 2504962 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
суд
20200, Черкаська обл., м. Звенигородка, просп. Шевченка
Учасники:
Сінькевич Максим Васильович — керуючий апаратом суду
Коритна Вікторія Юріївна — Провідний інспектор відділу запобігання НС Звенигородського РУ ГУДСНС України у Черкаській області
Порушення:
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не проведено ревізію пристроїв захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Розміщення та експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Не надано акт проведення прихованих робіт на прокладання проводів (кабелів) за підвісними стелями.
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій горищного приміщення будівлі суду.
Електричний щит в підвальному приміщенні експлуатується в розібраному стані.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Допускається встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрат, які не розкриваються, розсуваються або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати не відчинені (зняті)
Приміщення та територію не забезпечено відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір»
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який повинен включати: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Підвальні приміщення суду захаращені горючими матеріалами, сміттям.
Допускається експлуатація світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Приміщення електрощитових не відокремлені від інших приміщень сертифікованими протипожежними дверима з межею вогнестійкості EI 30 в порушення п. 6. 31 ДБН В.1.1.7.2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Допускається застосування опорядження (облицювання) стін та стель на шляхах евакуації з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж Г2, В2, Д2, Т2
Керівником та відповідальною особою не пройдено навчання з питань пожежно-технічного мінімуму.
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж.
План-схеми евакуації не доповнені інструкціями.
Допускається захаращення запасних евакуаційних виходів сторонніми предметами, які перешкоджають вільній евакуації людей.
Відсутній куточок у сфері цивільного захисту.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономними пристроями електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не забезпечено всіх працівників засобами індивідуального захисту, органів дихання у разі застосування ядерної зброї та інших видів зброї масового знищення проти України в умовах воєнного стану з розрахунку 1 фільтрувальний протигаз та 1 респіратор на одну особу та додатково два відсотки загальної кількості працюючого персоналу відповідно до п. 2 Постанови КМУ «Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю» від 19.08.2002 року № 1200 (ПКМУ №1200)
Відповідальна особа не пройшла навчання з питань цивільного захисту.
В фойє другого поверху експлуатується вимикач з пошкодженим корпусом.
Прокладання та експлуатація електричної проводки в підвальних приміщеннях не відповідає вимогам ПУЕ та ПТЕ
Покарання:
warning