Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3) Перевірки (2)

УКРАЇНСЬКИЙ ГІДРОМЕТЕОРОЛОГІЧНИЙ ІНСТИТУТ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ

#02572508

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
01.11.2022 3139976 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Український гідрометеорологічний центр ДСНС України
03028, Київська обл., м. Київ, Пр. Науки, 37
Богуславська польова експериментальна гідрометеорологічна база
09701, Київська обл., Богуславський р-н, м. Богуслав, вул. Мисайлівська, 134
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.08.2019 1539413 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
17 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Український гідрометеорологічний центр ДСНС України
03028, Київська обл., м. Київ, Пр. Науки, 37
Учасники:
Козленко Володимир Степанович — заступник директора
Порушення:
не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
реконструкція, технічне переоснащення та капітальний ремонт здійснена без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку (влаштовано перегородки в загальних коридорах, котрі перекривають світлові кармани).
не проведено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
двері електрощитових, архівів, серверної, складських приміщень не виконані протипожежними з межею вогнестійкості не менше ЕІ30, з сертифікатом відповідності Національної системи сертифікації, відповідно до вимог п. 6.2., 6.4. ДБН В.1.1.7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги».
з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконані не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
допускається експлуатація тимчасових дільниць електромереж.
електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
відсутній наказ керівника господарчого органу підприємства, що експлуатує об'єкт, на якому виконано вогнезахисне обробляння, яким призначається посадова особа, відповідальна за утримання вогнезахисного покриву.
допускається захаращувати шляхи евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами.
двері на шляхах евакуації з підвального поверху відчиняються проти виходу з будівель (приміщень).
в електропроводках, відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
у разі необхідності встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрат, вони не розкриваються, не розсуваються або не знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати зачинені.
приміщення не обладнані системами протипожежного захисту з забезпеченням віддаленого цілодобового нагляду за станом систем протипожежного захисту об’єкта відповідно до вимог п. 5.2., п. 5.8., п. 12.1.1. ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
допускається: • підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); • складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами; • використання побутових електронагрівальних приладів з порушенням встановлених їх виробником правил експлуатації та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
допускається використовувати електрощитової не за призначенням, розміщення в них виробничих і складських дільниць, засмічувати та захаращувати їх сторонніми предметами.
не надано підтверджуючі документи, щодо обов'язкового особистого страхуванню життя у страховій компанії (на випадок загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання, одержаних під час ліквідації пожежі або наслідків аварії) членів добровільної пожежної охорони;
приміщення серверої не обладнані системою автоматичного пожежогасіння з виводом сигналу від приладів автоматики на пульт централізованого спостереження пожежної охорони відповідно до вимог п. 7.1. додаток А. 2. (п.13.1) ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом