Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (4)
Дозвільні документи
Ліцензії (5)
Перевірки (15)

НАЦІОНАЛЬНИЙ НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ МЕТРОЛОГІЇ"

#02568325

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
23.09.2022 3046414 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.09.2022 2955426 Метрологія та метрологічна діяльність Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: не вказано
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.09.2022 2955368 Оцінка відповідності вимогам технічних регламентів Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства при провадженні господарської діяльності з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів (моніторинг призначених органів з оцінки відповідності стосовно їх відповідності вимогам до призначених органів і виконання ними своїх обов’язків, установлених Законом України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності" та відповідними технічними регламентами)
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.02.2021 2337093 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
45 порушень
Причина, по якій не проведено перевірку: Об'єкт, на якому суб'єкт господарювання проваджує господарську діяльність, не експлуатується
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
виробничі приміщення ННЦ "Інститут метрології"
61030, Харківська обл., м. Харків, Основ'янський р-н, вул. Саратовська, 36
Експериментальна навчально-виробнича база
62400, Харківська обл., Харківський р-н, С. Липці, вул. Пушкінська, 182
Адміністративна будівля «ІНСТИТУТ МЕТРОЛОГІЇ»
61002, Харківська обл., м. Харків, вул. Міроносицка, 42
Учасники:
Фомініченко Юрій Андрійович — Начальник сектору забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Харківському районі Центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Харківській області
Неєжмаков Павло Іванович — директор Національного наукового центру "Інститут метрології"
Колмиков Віталій Іванович — головний інженер ННЦ "ІНСТИТУТ МЕТРОЛОГІЇ»
Шевченко Сергій Леонідович — Головний інспектор ВЗНС по Київському району ХМТГ ХРУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Не всі коридори поверхів відокремлені від загальних сходових клітин дверима з ущільненнями в притулах та приладами для самозачинення (корпус Б-2). Знято частину пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток. (підтверджується – візуально)
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим (підтверджується відсутністю документа)
Вікна сходових кліток не обладнані пристроями для їх відчинення з рівня сходових площадок. (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно - рятувальних підрозділів. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1) не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту» (підтверджується – фото)
Перевірка захисту будівель та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів своєчасно не проведена. (підтверджується –відсутністю документації
Пожежні щити (стенди) не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (підтверджується – фото)
В дверних отворах стін електрощитових в будівлях корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2) не встановлені протипожежні двері (підтверджується – фото)
Не проведені об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту
Для кожного приміщення об’єкту не розроблені та затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки (підтверджується відсутністю інструкцій)
Будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), прохідної (літ. З-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2) не захищені від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В. 2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
В будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) не здійснюється не рідше одного разу на шість місяців розгортання та згортання наново пожежних плоскоскладальних рукавів (підтверджується – фото)
Не виконана вогнезахисна обробка дерев’яних конструктивних елементів даху будівлі корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1) (підтверджується відсутністю актів)
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту (підтверджується - відсутністю повідомлення та/або свідоцтва)
Вибирання типу та визначення необхідної кількості вогнегасників здійснено без урахування вимог Типових норм належності вогнегасників щодо класу гасіння. (підтверджується візуально, відсутністю документації)
В захисній споруді ПК не укомплектовані, відсутні шафки ПК, пожежна автоматика та сигналізація відсутні.
Пожежні резервуари на території об’єкту не обладнані під’їздами з твердим покриттям та майданчиком розміром не менше 12×12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року (підтверджується – фото)
Допущено підвішування світильників безпосередньо на струмопровідних проводах в приміщеннях корпусу 3 (літ. Б-2) (підтверджується - фото)
Пожежні кран-комплекти розміщено у навісних шафках, які не мають отворів для провітрювання і не пристосовані для візуального огляду їх без розкривання. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Пожежний гідрант, розташований на території не утримується таким чином, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежними автомобілями, знаходиться в несправному стані – (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Для приміщень виробничого та складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки. Не позначені категорія на вхідних дверях технічних та складських приміщень. (підтверджується – відсутністю документації, візуально та відео наглядом на об’єкті)
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення (підтверджується – фото)
Приміщення з унікальним обладнанням та матеріалами, приміщення дизель генераторної, приміщення для комутаційного обладнання, серверна не захищені автоматичною системою пожежегасіння. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Автоматична пожежна сигналізація та система сповіщення про пожежу знаходяться в непрацездатному стані (окрім декількох приміщень (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Будівлі корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2) не забезпечені в повному об’ємі первинними засобами пожежогасіння (підтверджується відсутністю розрахунків)
Об’єкт не забезпечений адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку) (підтверджується – фото)
Система оповіщення в захисній споруді не відремонтована. (підтверджується візуально, документально)
Для будівель корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2) не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки (підтверджується – фото)
Не встановлені протипожежні двері 2 типу з мінімальним класом вогнестійкості ЕІ30 в технічних приміщеннях, перед переходами з будівель. (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
На шляхах евакуації в будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) влаштований поріг (підтверджується – фото)
Не розроблені організаційно-розпорядчі документи щодо забезпечення техногенної безпеки (підтверджується відсутністю документів)
Не всі пожежні кран-комплекти укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
На дверях приміщень, де знаходяться вогнегасники, відсутні вказівні знаки, не всі вогнегасники закріплені на вертикальних конструкціях. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
В приміщеннях корпусу 3 (літ. Б-2) з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюються не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (підтверджується - фото)
На пожежних щитах (стендах) не вказані їх порядкові номери та номери телефонів для виклику пожежно-рятувальних підрозділів (підтверджується – фото)
Виходи з підвальних приміщень не виконані безпосередньо на зовні, відсутні протипожежні тамбур-шлюзи 1-го типу з підпором повітря передбачені протипожежними вимогами законодавства. (підтверджується – візуально, відео наглядом на об’єкті)
Не надано інструкцію щодо дій персоналу суб’єкта господарювання у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій (підтверджується – відсутністю інструкції)
На території об’єкту не встановлено схеми території, в яких вказано розміщення будівель, водойм, під’їздів пожежних автомобілів до них (підтверджується - відсутністю схеми)
Не рідше одного разу на місяць не проводиться перевірка надійності переведення пожежного насоса з основного на резервне електропостачання (у тому числі від дизельних агрегатів) з реєстрацією результатів у журналі (підтверджується відсутністю резервного електропостачання та відповідного журналу)
Відсутній інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту
Сходові клітки та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації в будівлях корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2) не забезпечені евакуаційним освітленням (підтверджується – фото)
В об’ємі сходової клітинки під сходами у сходових клітках на першому поверсі будівлі корпусу 3 (літ. Б-2) влаштовано приміщення (підтверджується - фото)
Відсутні накази, положення, інструкції розпорядження щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки (підтверджується відсутністю документів)
Не проведено ідентифікацію об'єкта підвищеної небезпеки. (підтверджується відсутністю посвідчення)
Для попередження аварій і ліквідації її наслідків не проведено вступні інструктажі з питань техногенної безпеки з усіма найманими працівниками з реєстрацією у відповідному журналі
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.02.2021 2202505 Метрологія та метрологічна діяльність Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: не вказано
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
30.09.2020 2169214 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: додержання і виконання вимог, законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Калмиков Віталій Іванович — Головний інженер ННЦ „Інститут Метрології
Стадник Вадим Володимирович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Основ’янському району Харківської міської територіальної громади ХРУ ГУ ДСНС України в Харківській області
Порушення:
Не виконано технічне обслуговування вогнегасників
Підприємство не забезпечено знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 „Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір”
Приміщення установи не обладнано автоматичною системою протипожежного захисту.
Покарання: відсутні
28.09.2020 2167618 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Калмиков Віталій Іванович — головний інженер
Коростін Вадим Ігорович — Фахівець відділу забезпечення заходів с попередження надзвичайних ситуацій у м. Харкові центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Автоматична пожежна сигналізація та система сповіщення про пожежу знаходяться в непрацездатному стані – (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Пожежний гідрант, розташований на території не утримується таким чином, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежними автомобілями, знаходиться в несправному стані – (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Не встановлені протипожежні двері в приміщеннях електрощитових (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Вікна сходових кліток не обладнані пристроями для їх відчинення з рівня сходових площадок. (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Не всі коридори поверхів відокремлені від загальних сходових клітин дверима з ущільненнями в притулах та приладами для самозачинення. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.11.2019 1659144 Державна фіскальна служба України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.09.2019 1686050 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Калмиков Віталій Іванович — головний інженер Національного наукового центру "Інститут метрології"
Порушення:
Територія а також приміщення не обладнані відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір». (підтверджується – фото)
Не виконана вогнезахисна обробка дерев’яних конструктивних елементів даху будівлі корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1). (підтверджується – фото)
В будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) не всі пожежні кран-комплекти розміщуються у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Пожежні резервуари на території об’єкту не обладнані під’їздами з твердим покриттям та майданчиком розміром не менше 12×12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року. (підтверджується – фото)
Будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), складу (літ. Г-1), гаражу (літ. Д-1), прохідної (літ. З-1), майстерні (літ. В-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2), корпусів А (літ. О-1), Б (літ. К-1), В (літ. Л-1), Г (літ. М-1), Д (літ.Н-1) не захищені від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В. 2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
В будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) не всі кран-комплекти укомплектовані пожежним рукавами однакового з ними діаметрами та стволами, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. (підтверджується – фото)
Не здійснене технічне обслуговування всіх наявних вогнегасників. (підтверджується – фото)
Біля місця розташування пожежних резервуарів не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля резервуару. (підтверджується – фото)
В будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) не здійснюється не рідше одного разу на шість місяців розгортання та згортання наново пожежних плоскоскладальних рукавів. (підтверджується – фото)
Будівлі корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), складу (літ. Г-1), гаражу (літ. Д-1), майстерні (літ. В-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2), корпусів А (літ. О-1), Б (літ. К-1), В (літ. Л-1), Г (літ. М-1), Д (літ.Н-1) не забезпечені в повному об’ємі первинними засобами пожежогасіння. (підтверджується – фото)
В будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) не здійснюється технічне обслуговування і перевірка пожежних кран-комплектів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування не рідше одного разу на рік.
Будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), складу (літ. Г-1), гаражу (літ. Д-1), прохідної (літ. З-1), майстерні (літ. В-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2), корпусів А (літ. О-1), Б (літ. К-1), В (літ. Л-1), Г (літ. М-1), Д (літ.Н-1) не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту». (підтверджується – фото)
Не розроблені організаційно-розпорядчі документи щодо забезпечення техногенної безпеки.
Об’єкт не забезпечений адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку).
На шляхах евакуації в будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) влаштовані пороги. (підтверджується – фото)
Не здійснена перевірка пожежних резервуарів, які розташовані на території об’єкту. (підтверджується – відсутністю відповідної документації)
В дверних отворах стін електрощитових в будівлях корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1) не встановлені протипожежні двері. (підтверджується – фото)
Пожежні щити неукомплектовані згідно норм належності. (підтверджується – фото)
Місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не позначено вказівними знаками. (підтверджується – фото)
На пожежних щитах не вказані їх порядкові номери та номери телефонів для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.(підтверджується – фото)
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту. (підтверджується - відсутністю повідомлення та/або свідоцтва)
Не проводяться об’єктові тренування і навчання. (підтверджується - відсутністю відповідних планів)
Для будівель корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), складу (літ. Г-1), гаражу (літ. Д-1), майстерні (літ. В-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2) не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки. (підтверджується – фото)
Сходові клітки та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації в будівлях корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), складу (літ. Г-1), майстерні (літ. В-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2) не забезпечені евакуаційним освітленням. (підтверджується – фото)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.05.2019 1380876 Державний нагляд за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки, що підлягає ліцензуванню Державна інспекція ядерного регулювання України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері безпеки використання ядерної енергії
Об'єкти:
Об'єкт 1
62414, Харківська обл., Харківський р-н, С. Липці
Учасники:
Колмиков Віталій Іванович — головний інженер ннц «інститут метрології»
Неєжмаков Павло Іванович — Генеральний директор НАЦІОНАЛЬНОГО НАУКОВОГО ЦЕНТРУ «ІНСТИТУТ МЕТРОЛОГІЇ»
Летучий Олександр Миколайович — директор наукового центру - 7
Порушення:
Інструктивно-розпорядча документація з радіаційної безпеки (Положення про роботу служби радіаційної безпеки (особи, відповідальної за дозиметричний контроль), Інструкція щодо дій персоналу у випадку радіаційної аварії, Аварійний план, Програма дозиметричного контролю) не погоджена у встановленому законодавством порядку
Покарання: відсутні
14.05.2019 1472964 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
57 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Експериментальна навчально-виробнича база
62400, Харківська обл., Харківський р-н, С. Липці, вул. Пушкінська, 182
Адміністративна будівля «ІНСТИТУТ МЕТРОЛОГІЇ»
61002, Харківська обл., м. Харків, вул. Міроносицка, 42
Адміністративна будівля «ІНСТИТУТ МЕТРОЛОГІЇ»
61002, Харківська обл., м. Харків, вул. Пушкінська, 108
Учасники:
Калмиков Віталій Іванович — головний інженерНаціонального наукового центру "Інститут метрології"
Колмиков Віталій Іванович — головний інженер
Порушення:
Не всі коридори поверхів відокремлені від загальних сходових клітин дверима з ущільненнями в притулах та приладами для самозачинення. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту. (підтверджується - відсутністю повідомлення та/або свідоцтва)
В будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) не всі кран-комплекти укомплектовані пожежним рукавами однакового з ними діаметрами та стволами, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. (підтверджується – фото)
В будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) не всі пожежні кран-комплекти розміщуються у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Сходові клітки та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації в будівлях корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), складу (літ. Г-1), майстерні (літ. В-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2) не забезпечені евакуаційним освітленням. (підтверджується – фото)
На дверях приміщень, де знаходяться вогнегасники, відсутні вказівні знаки, вогнегасники не закріплені на вертикальних конструкціях. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Пожежні кран комплекти що річно не перевірені на працездатність, не проведено їх технічне обслуговування (підтверджується – відсутністю документації, візуально).
В будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) не здійснюється технічне обслуговування і перевірка пожежних кран-комплектів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговуванняне рідше одного разу на рік.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно - рятувальних підрозділів. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Пожежні резервуари на території об’єкту не обладнані під’їздами з твердим покриттям та майданчиком розміром не менше 12×12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року. (підтверджується – фото)
На доповнення до схематичного плану евакуації (який виконаний без дотримання вимог ISO 3864) не розроблена та не затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку проведені практичні тренування всіх задіяних працівників. Також відсутні інструкції, що передбачати дії у нічний час. (підтверджується – відсутністю документації, візуально та відео наглядом на об’єкті)
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана радіоточкою (підтверджується – відсутністю посвідчення).
Працівники об’єкту не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання. (підтверджується – відсутністю )
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання своєчасно не проведені. (підтверджується –відсутністю документації
В будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) не здійснюється не рідше одного разу на шість місяців розгортання та згортання нановопожежнихплоскоскладальних рукавів. (підтверджується – фото)
Об’єкт не забезпечений адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку).
Не проводяться об’єктові тренування і навчання. (підтверджується - відсутністю відповідних планів)
Не витримується відстань від кабелів та ізольованих проводів, прокладених відкрито, до місць відкритого зберігання (розміщення) горючих матеріалів (повинна бути не менше 1 метра). (підтверджується –візуально та відео наглядом на об’єкті)
Вогнегасники, не промарковані обліковими (інвентарних) номерами за прийнятою на об’єкті системою нумерації. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), складу (літ. Г-1), гаражу (літ. Д-1), прохідної (літ. З-1), майстерні (літ. В-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2),корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2), корпусівА (літ. О-1), Б (літ. К-1), В (літ. Л-1), Г(літ. М-1), Д (літ.Н-1) не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту». (підтверджується – фото)
Не виконано технічне обслуговування вогнегасників (щорічну діагностику, перезарядку) - (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Не здійснена перевірка пожежних резервуарів, які розташовані на території об’єкту. (підтверджується – відсутністю відповідної документації)
Сигналізація не обслуговується, акти технічного обстеження СПЗ (форма Ж5) не складаються, сигнал сповіщення СПЗ не виведений на пульт централізованого нагляду. (підтверджується – відсутністю документації)
Територія а також приміщення не обладнані відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір». (підтверджується – фото)
Біля місця розташування пожежних резервуарівне встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля резервуару. (підтверджується – фото)
Для приміщень виробничого та складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки (підтверджується – відсутністю документації, візуально та відео наглядом на об’єкті)
Пожежний гідрант, розташований на території не утримується таким чином, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежними автомобілями, знаходиться в несправному стані – (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Для будівель корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), складу (літ. Г-1), гаражу (літ. Д-1), майстерні (літ. В-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2) не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки. (підтверджується – фото)
Приміщення з унікальним обладнанням та матеріалами, приміщення дизель генераторної, серверні та приміщення для комутаційного обладнання не захищені автоматичною системою пожежогасіння. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Не проведено ідентифікацію об'єкта підвищеної небезпеки. (підтверджується відсутністю документації)
Перевірка захисту будівель та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів своєчасно не проведена. (підтверджується –відсутністю документації
Не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки для кожного приміщення. (підтверджується – відсутністю документації, візуально та відео наглядом на об’єкті)
На пожежних щитах не вказані їх порядкові номери та номери телефонів для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. (підтверджується – фото)
Пожежніщитинеукомплектованізгідно норм належності. (підтверджується – фото)
На дверях технічних приміщень, не вказується місце зберігання ключів. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Не виконана вогнезахисна обробка дерев’яних конструктивних елементів дахубудівлі корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1). (підтверджується – фото)
Вхід на сходи з підвальних приміщень не виконаний через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря згідно вимог п. 4.35 ДБН В.1.1-7-2002. (підтверджується – візуально,відео наглядом на об’єкті)
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності. (підтверджується – візуально, відсутністю документації, відео наглядом на об’єкті)
Пожежні кран-комплекти розміщено у навісних шафках, які не мають отворів для провітрювання і не пристосовані для візуального огляду їх без розкривання. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Вікна сходових кліток не обладнані пристроями для їх відчинення з рівня сходових площадок. (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
У захисній споруді цивільного захисту не допускається експлуатація не захищених ламп розжарювання. (підтверджується – фото).
Не проведені об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту (підтверджується – відсутністю документації)
Надати підтверджуючі документи щодо перевірки електрифікованих засувок, пожежних насосів. (підтверджується – відсутністю документації)
Автоматична пожежна сигналізація та система сповіщення про пожежу знаходяться в непрацездатному стані – (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Будівлі корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), складу (літ. Г-1), гаражу (літ. Д-1), майстерні (літ. В-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2), корпусів А (літ. О-1), Б (літ. К-1), В (літ. Л-1), Г (літ. М-1), Д (літ.Н-1) не забезпечені в повному об’ємі первинними засобами пожежогасіння. (підтверджується – фото)
Не встановлені протипожежні двері в приміщеннях електрощитових (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Не розроблені організаційно-розпорядчі документи щодо забезпечення техногенної безпеки.
Будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1), складу (літ. Г-1), гаражу (літ. Д-1), прохідної (літ. З-1), майстерні (літ. В-1), корпусу геофізичних вимірювань (літ. Е-2), корпус геофізичних вимірювань (літ. И-2), корпусів А (літ. О-1), Б (літ. К-1), В (літ. Л-1), Г (літ. М-1), Д (літ.Н-1) не захищені від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В. 2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
В дверних отворах стін електрощитових в будівлях корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2), корпусу 3 (літ. Б-2), корпусу лабораторії інтерферометрії (літ.Ж-1) не встановлені протипожежні двері. (підтверджується – фото)
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана не обладнана системами пожежної автоматики і сигналізацією. (підтверджується – відсутністю посвідчення).
На шляхах евакуації в будівлі корпусу ядерно-фізичних вимірювань (літ. А-2) влаштовані пороги. (підтверджується – фото)
Біля 8-ми поверхової будівлі влаштовано звалище горючих відходів. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Шляхи евакуації (загальні коридори) захаращуються різним обладнанням. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Не всі пожежні кран-комплекти укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів а також важелем для полегшення відкривання вентиля. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не позначено вказівними знаками. (підтверджується – фото)
Не здійснене технічне обслуговування всіх наявних вогнегасників. (підтверджується – фото)
Шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням, передбачено для коридорів, холів вестибюлів, звичайних сходових кліток. (підтверджується – візуально)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.02.2019 1614889 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Колмиков Віталій Іванович — головний інженер
Порушення:
Не проведено ідентифікацію об'єкта підвищеної небезпеки. (підтверджується відсутністю посвідчення)
Автоматична пожежна сигналізація та система сповіщення про пожежу знаходяться в непрацездатному стані – (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Вікна сходових кліток не обладнані пристроями для їх відчинення з рівня сходових площадок. (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Не встановлені протипожежні двері 2 типу з мінімальним класом вогнестійкості ЕІ30 в приміщеннях електрощитових (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Не всі коридори поверхів відокремлені від загальних сходових клітин дверима з ущільненнями в притулах та приладами для самозачинення. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Пожежний гідрант, розташований на території не утримується таким чином, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежними автомобілями, знаходиться в несправному стані – (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Сигналізація не обслуговується, акти технічного обстеження СПЗ (форма Ж5) не складаються, сигнал сповіщення СПЗ не виведений на пульт централізованого нагляду. (підтверджується – відсутністю документації)
Не виконано технічне обслуговування вогнегасників (щорічну діагностику, перезарядку) - (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.01.2019 1609974 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Калмиков В.І. — Головний інженер ННЦ „Інститут Метрології”
Калмиков В І — Головний інженер ННЦ „Інститут Метрології”
Порушення:
Не виконано технічне обслуговування вогнегасників
Підприємство не забезпечено знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 „Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір
Приміщення установи не обладнано автоматичною системою протипожежного захисту.
Покарання: відсутні
18.09.2018 508643 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Не підпадає під вимоги ПКМУ № 1104 від 18.12.2017
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.09.2018 373172 Державний нагляд за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки, що підлягає ліцензуванню Державна інспекція ядерного регулювання України Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Використання джерел іонізуючого випромінювання
Учасники:
Летучий Олександр Миколайович — директор наукового центру - 7
Колмиков Віталій Іванович — Головний інженер ННЦ «ІНСТИТУТ МЕТРОЛОГІЇ»
Порушення:
Не виконано пункт 4 припису № 39-14/050/1 від 28.09.2017 щодо перегляду та погодження у встановленому порядку акту визначення рівня фізичного захисту
Категорії допуску персоналу ННЦ «ІНСТИТУТ МЕТРОЛОГІЇ» до особливих робіт потребують підвищення відповідно до Переліку посад працівників, робота на яких потребує допуску до виконання особливих робіт, затвердженого від 24.05.2018
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом