Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Перевірки (4)

ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНЕ УЧИЛИЩЕ №42

#02546097

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
17.09.2021 2912434 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Миколаївській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Відповідність навчального приміщення
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Артеменко Людмила Анатоліївна — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.08.2021 2492912 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Училище
56100, Миколаївська обл., Баштанський р-н, Селище Андріївка
Учасники:
Черненко Євгеній Володимирович — провідний інспектор ВЗНС Баштанського РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області
Бенюх Юрій Іванович — директор ПТУ – 42
Порушення:
Пожежний резервуар на території закладу утримуються не справним.
На об`єкті плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі не відкориговані.
Евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб`єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій не організовано.
Не здійснено оцінку ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру, а саме не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта на підконтрольних об’єктах.
Приміщення закладу системами протипожежного захисту відповідно до ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2009 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування» не обладнано.
Працівників закладів засобами індивідуального захисту відповідно до постанови КМУ від 19.08.2002 за № 1200 «Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю» не забезпечено.
Не забезпечено захист будівлі навчального корпусу, лабораторії, зерноскладу, гаражів та їдальні від прямих попадань блискавки, та її вторинних проявів.
Пожежні щити не забезпечено комплектом засобів пожежогасіння, а саме: вогнегасниками – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., протипожежним покривалом – 1 шт., багор або лом та гак – 2 шт., лопати – 2 шт., сокири – 2 шт.
Приміщення актової зали не забезпечено другим евакуаційним виходом.
Дерев'яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) навчального корпусу, бібліотеки, їдальні, лабораторії, зерноскладу та гаражів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Посадові особи, до обов`язків яких входить забезпечення пожежної безпеки, не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Черговий персонал, та мешканці гуртожитку засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування під час пожежі, для організації евакуації людей у разі виникнення пожежі не забезпечено.
Під час експлуатації об`єктів рівень пожежної безпеки, установлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об`єкта, знижений: не встановлені протипожежні люки виходу на покрівлю гуртожитку.
Приміщення електрощитової у гуртожитку не відокремленні протипожежними дверима ІІ-го типу.
Пожежні кран-комплекти не утримуються в справному стані.
Будинки, споруди, приміщення не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно норм, а саме: вогнегасники порошковими з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше на кожному поверсі будинків, а також газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м^2 площі підлоги в приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових та інших технічних приміщеннях та на 50 м^2 площі підлоги в приміщеннях архіву, бібліотеки. Для гуртожитку додатково один водяний (ВВ-5), ВВ-6), або водопінний (ВВП-6), або один порошковий (ВП-2, ВП-3) вогнегасник на одну житлову секцію.
Технічне обслуговування наявних вогнегасників не здійснюється.
На вхідних дверях до приміщень виробничого, складського призначення (гаражі, зерносклад, котельня тощо) не нанесені відомості щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі НПАОП 40.1-1.32-01).
Покарання: відсутні
16.09.2020 2435646 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Миколаївській області Проведено
22 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Бочак Дмитро Євгенович — Начальник Баштанського районного сектору Головного управління ДСНС України у Миколаївській області
Порушення:
Територія будинки, споруди, приміщення не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно норм, а саме: вогнегасники порошковими з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше на кожному поверсі будинків, а також газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м2 площі підлоги в приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових та інших технічних приміщеннях та на 50 м2 площі підлоги в приміщеннях архіву, бібліотеки. Для гуртожитку додатково один водяний (ВВ-5, ВВ-6), або водопінний (ВВП-6), або один порошковий (ВП-2, ВП-3) вогнегасник на одну житлову секцію.
Пожежні кран-комплекти не утримуються у справному стані.
Працівників об'єкта засобами індивідуального захисту не забезпечено.
Будинки, приміщення та споруди системами протипожежного захисту не обладнано
Мешканців гуртожитку не ознайомлено з основними вимогами пожежної безпеки (під підпис)
На вхідних дверях до приміщень виробничого, складського призначення (гаражі, зерносклад, котельня тощо) не нанесені відомості щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01).
Дерев'яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) навчального корпусу, бібліотеки, ідеальні, лабораторій, зерноскладу та гаражів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення електрощитової у гуртожитку не відокремлене протипожежними дверима ІІ-го типу.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не забезпечено утримання у справному стані пожежного резервуару.
Пожежні щити не забезпечено комплектом засобів пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не виконано захист будівель навчального корпусу, лабораторій, зерноскладу, гаражів та їдальні від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Будинки та інші об'єкти не забезпечені адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб'єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій не організовано.
На об'єкті плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі не відкориговані.
Під час експлуатації об'єктів рівень пожежної безпеки, установлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об'єкта, знижений: не встановлено протипожежні люки виходу на покрівлю гуртожитку.
Відсутній журнал обліку вогнегасників відповідно до додатку 2 Правила експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 р. за №25.
Житлові кімнати гуртожитку не забезпечено на видних місцях планами евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння, необхідним пояснювальним текстом і пам'яткою про дії на випадок виникнення пожежі, а також стислими пам’ятками для мешканців про правила пожежної безпеки.
Приміщення актової зали не забезпечено другим евакуаційним виходом.
Черговий персонал, та мешканці гуртожитку засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування під час пожежі, для організації евакуації людей у разі виникнення пожежі не забезпечено
Оцінка ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру на об'єктах ПТУ не здійснено, а саме не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта.
Технічне обслуговування наявних вогнегасників не здійснюється.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.12.2019 2051126 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Миколаївській області Проведено
42 порушення
Предмет перевірки: дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Бенюх Юрій — директор
Черненко Євгеній Володимирович — провідний інспектор ВЗНС Баштанського РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області
Порушення:
Допускається улаштування у сходових клітках навчального корпусу, бібліотеки та гуртожитку приміщень призначених для зберігання інвентарю.
Будинки та інші об'єкти не забезпечені адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Під час експлуатації об'єктів рівень пожежної безпеки, установлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об'єкта, знижений: не встановлено протипожежні люки виходу на покрівлю гуртожитку.
Приміщення електрощитової у гуртожитку не відокремлене протипожежними дверима ІІ-го типу.
Евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб'єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій не організовано.
Сходові клітки коридори та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Будинки, приміщення та споруди системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту" не обладнано
Електрощити не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Керівником об’єкта не розроблена інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних жителів, та працівників.
Посадові особи не пройшли навчання, перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється.
Черговий персонал, та мешканці гуртожитку засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування під час пожежі, для організації евакуації людей у разі виникнення пожежі не забезпечено
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в приміщеннях кабінетів № 3, 5, 7, 12, в електрощитах гуртожитку на першому та другому поверсі, в бібліотеці, кухні, не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається прокладання електромереж у кабінеті майстра, адміністратора ДЕБО, підсобному приміщенні кабінету № 12, приміщенні швейної майстерні у гуртожитку та зовнішньої електромережі їдальні безпосередньо горючою основою.
Відгалужувальні та з'єднувальні коробки в кабінах № 3, 5, 7, 15 та швейної майстерні гуртожитку не закриті кришками з негорючих або важко горючих матеріалів,)
Територія будинки, споруди, приміщення не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно норм, а саме: вогнегасники порошковими з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше на кожному поверсі будинків, а також газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м2 площі підлоги в приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових та інших технічних приміщеннях та на 50 м2 площі підлоги в приміщеннях архіву, бібліотеки. Для гуртожитку додатково один водяний (ВВ-5, ВВ-6), або водопінний (ВВП-6), або один порошковий (ВП-2, ВП-3) вогнегасник на одну житлову секцію.
Дерев'яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) навчального корпусу, бібліотеки, ідеальні, лабораторій, зерноскладу та гаражів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
На об'єкті плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі не відкориговані.
Допускається експлуатація тимчасових електромереж у підсобному приміщенні кабінету №7 та в гостьовій кімнаті гуртожитку.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Двері виходів на зовнішні сходи гуртожитку забиті.
Навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки, не здійснено.
Пожежні щити не забезпечено комплектом засобів пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Пожежні кран-комплекти не утримуються у справному стані.
Відсутній журнал обліку вогнегасників відповідно до додатку 2 Правила експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 р. за №25.
Оцінка ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру на об'єктах ПТУ не здійснено, а саме не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта.
Підвішування світильників в приміщеннях кабінету № 15, приміщенні з настільним тенісом гуртожитку, допускається безпосередньо на струмопровідні проводі.
Не виконано захист будівель навчального корпусу, лабораторій, зерноскладу, гаражів та їдальні від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірка виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд"
Допускається експлуатація проводу з пошкодженою ізоляцією в приміщенні електрика.
Двері на шляхах евакуації з навчального корпусу відчиняються не в напрямку виходу.
Працівників об'єкта засобами індивідуального захисту не забезпечено.
Не проведено практичні тренування працівників щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей .
Відсутній індивідуальний електрозахист на нагрівальні електропанелі у приміщеннях гуртожитку.
Приміщення актової зали не забезпечено другим евакуаційним виходом.
Житлові кімнати гуртожитку не забезпечено на видних місцях планами евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння, необхідним пояснювальним текстом і пам'яткою про дії на випадок виникнення пожежі, а також стислими пам’ятками для мешканців про правила пожежної безпеки.
На вхідних дверях до приміщень виробничого, складського призначення (гаражі, зерносклад, котельня тощо) не нанесені відомості щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01).
Не забезпечено утримання у справному стані пожежного резервуару.
Допускається застосування для опалення приміщення електрика нестандартного (саморобного) електронагрівального обладнання.
Об'єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту не проведено
Мешканців гуртожитку не ознайомлено з основними вимогами пожежної безпеки (під підпис)
Електровимикач в підсобному приміщенні кабінету № 12 встановлено на горючій основі без підкладанням під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити не менше ніж на 0,01 метра.
Застосовуються матеріали для облицюавння стелі в навчальному корпусі, ідальні та актовому залі гуртожитку з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки.
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом