Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Зовнішня інформація (2) Перевірки (3)

ГІРНИЦЬКЕ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНЕ УЧИЛИЩЕ

#02542412

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
23.12.2019 2046152 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
49 порушень
Предмет перевірки: перевірка
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Сергєєв Сергій Сергійович — провідний інспектор відділу організації профілактичної роботи Покровського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області лейтенант служби цивільного захисту
Масло Дмитро Сергійович — провідний інспектор відділу запобигання надзвичайним ситуаціям Покровського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Оленяк Олена Григорівна — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Покровського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області капітан служби цивільного захисту
Шемчук Лариса Анатоліївна — Заступник директора
Порушення:
Не встановлено вказівні знаків для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння згідно з ДСТУ ІSО 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір».
Не укомплектовано пожежні щити (стенди) на території первинними засобами пожежогасіння.
Допущено встановлення вимикачів на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, який виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра( кімната технічного персоналу, приміщення колишньої гардеробної, кабінет ПДД, кабінет історії, кабінет української мови і літератури, підвальне приміщення).
Допущено захаращення шляху евакуації евакуаційного виходу №2 різними матеріалами (побутовим інвентарем, ящиком з піском).
Допущено експлуатацію тимчасової електромережі.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
Навісні шафи для пожежних кран-комплектів виконано таким чином, що не мають отворів для провітрювання і пристроїв для опломбування та візуального огляду їх без розкриття.
Допущено встановлення апарату відключення (вимикача) у приміщення архіву (біля приміщення столової).
Допущено користування пошкодженими розетками у кабінеті з охорони праці, кабінеті інформатики.
Не здійснюється розміщення та експлуатація вогнегасників згідно з вимогами Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників.
Допущено встановлення розеток на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, який виступає за габарити апарата не менше ніж на 0, 01 метра(кабінет № 2, приміщення колишньої гардеробної, кабінет археології, кабінет майстрів, кабінет з охорони праці, підсобне приміщення кабінету інформатики, кабінет історії, кабінет інформатики, кабінет української мови і літератури, підвальне приміщення).
Не забезпечено приміщення засобами пожежогасіння - вогнегасниками (ВВК,ВП) згідно з вимогами Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників.
Допущено встановлення на шляху евакуації головного входу порогів, які перешкоджають вільній евакуації людей.
Не забезпечено апаратурою захисту від струмів короткого замикання ті інших аварійних режимів електричні прилади опалення в учбових кабінетах.
Не організовано функціонування та роботу добровільної пожежної охорони згідно «Порядку функціонування добровільної пожежної охорони» затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564.
Не встановлено на дверях сходових кліток та коридорів пристрої для самозачинення.
Допущено користування пошкодженим вимикачем у коридорі 1-го поверху біля туалетної кімнати.
Не встановлено біля місць розташування пожежних гідрантів і водойми покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева).
Не проведено практичне тренування всіх задіяних працівників згідно плану(схеми) та інструкції, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної евакуації людей.
Не визначено для всіх будівель і приміщень складського призначення категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок».
Не оброблено дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лаги) засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не забезпечено працівників засобами колективного та індивідуального захисту
Допущено застосування для опалення приміщень учбових кабінетів нестандартного (саморобного) електронагрівального обладнання.
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту
Не обладнано в кабінеті археології, підвальному приміщенні електричні світильники ковпаками(розсіювачами).
Не розроблено та не вивішено у приміщеннях інструкції про заходи пожежної безпеки.
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Допущено оклеювання шпалерами дверей евакуаційного виходу на евакуаційні сходи на 2-му поверсі.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
Допущено влаштовування незаповненого отвору в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитову в підвальному приміщенні.
Допущено відкрите прокладання електричних проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів по горючим основам (конструкціям)(приміщення колишньої гардеробної, в коридорі другого поверсі, кімната майстрів, кабінет № 3 з охорони праці, кабінет інформатики, кабінет української мови, приміщення архіву (біля приміщення столової).
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників (ВП, ВВК) згідно з вимогами Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників..
Не забезпечено приміщення та будівлі засобами пожежогасіння - вогнегасниками (ВВК,ВП) згідно з вимогами Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників.
Допущено встановлення розеток на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, який виступає за габарити апарата не менше ніж на 0, 01 метра.
Не укомплектовано пожежний щит (стенд) первинними засобами пожежогасіння.
Допущено підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи у туалетному приміщенні.
Допущено захаращення шляху евакуації евакуаційного виходу біля їдальні меблями.
Не розроблена на доповнення до схематичного плану (схеми) евакуації та не затверджена інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної евакуації людей.
Не забезпечено приміщення знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір".
Не розроблено та не вивішено у приміщеннях відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації
Не вказано на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку після літерного індексу «ПК» та порядкового номер крана, номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки пожежних кран-комплектів у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не встановлено на об’єкті схему території, в яких повинно вказуватися розміщення будівель, водойм, гідрантів, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Допущено експлуатацію тимчасової електромережі у кабінетах, на поверхах, в підсобних приміщеннях (кабінет тракторів, лаборантська кабінету № 2, приміщення колишнього гардеробу, кабінет ПДД, кабінет № 3, кабінет історії, кабінет інформатики, кабінет української мови та літератури, кабінет охорони праці, підвальному приміщенні).
Не обладнано приміщення будівель системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Не організовано навчання працівників діям у надзвичайних ситуаціях.
Допущено з’єднання, відгалуження та оконцювання жил проводів в розподільчих та з’єднувальних коробках, в підсобному приміщення (колишня гардеробна, кімнаті майстрів, підсобному приміщенні кабінету інформатики, у коридорі 1-го поверху біля туалетної кімнати на вимикачі, підвальному приміщенні) без допомоги опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (відсутні протипожежні двері приміщення архіву)
Не встановлено відповідним документом (наказом) протипожежний режим.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
27.08.2019 1684288 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: ЩОДО ВІДПОВІДНОСТІ ВИМОГАМ САНІТАРНИМ НОРМ ТА ПРАВИЛ У ЗВ'ЯЗКУ З ПІДГОТОВКОЮ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Шемчук Лариса Анатоліївна — ВИКОНУЮЧИЙ ОБОВ'ЯЗКИ ДИРЕКТОРА
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.08.2019 1680021 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: виконання суб'єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Приміщення не забезпечені знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір"
Приміщення не забезпечені вогнегасниками згідно Типових норм належності вогнегасників.
Дерев’яні конструкції будівель не оброблені вогнегасною речовиною, за винятком вікон, дверей, воріт, підлоги, стелажів.
Не проведене технічне обслуговування вогнегасників.
Приміщення не обладнані системою протипожежного захисту (автоматичною пожежною сигналізацією).
В приміщеннях підвалу електросвітильники не закриті ковпаками.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом