Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (3)
Зовнішня інформація (1) Перевірки (6)

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ЗАПОРІЗЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ОБЛАСНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МУЗИЧНО-ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР ІМЕНІ В.Г.МАГАРА" ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

#02225418

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
20.04.2021 2566074 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
25 порушень
Предмет перевірки: превірка припису
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Петунін Денис В'ячеславович — головний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Пасенко Віталій Васильович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Редько Ірина Олександрівна — Т.в.о. директор-художній керівник КЗ «ЗАОУМДТ ІМ. В.Г. МАГАРА» ЗОР
Порушення:
Система протипожежного захисту, що захищають будівлю та приміщення театру не працездатна.
Не проведено ідентифікацію потенційно-небезпечного об'єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки, що суперечить пунктам 7, 9, 10 наказу МНС України від 23.02.2006р. №98
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків НС, всупереч ПКМУ № 775 від 30.09.2015 року «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій»
Сходові клітки, коридори, проходи та інщі шляхи евакуації не забезпеченно евакуаційним освітленням.
Не забезпечено виведення тривожного сповіщення про пожежу від приймально-контрольного приладу системи пожежної сигналізації на пульт пожежного спостереження, що суперечить ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Біля приладів приймально-контрольних пожежних відсутні чіткі та детальні схеми зон бо плани зон пожежної сигналізації згідно пункту А.6.7.4 ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Не проведено оброблянням вогнезахисними засобами дерев’яних конструкцій, сценічного оформлення з складанням відповідного акту.
Незабезпечено проведення технічного обстеження систем пожежної сигналізації, систем оповіщювання про пожежу та управління евакюванням людей, на відповідність технічним умовам виробників і чинним нормативним документам з складанням відповідного акту ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Автоматична установка пожежогасіння переведена з автоматичного режиму та знаходиться у ручному режимі запуску всупереч вимогам ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
На об’єкті відсутні журнали реєстрації технічного обслуговування систем протипожежного захисту, обліку робіт щодо підтримання експлуатаційної придатності і ремонту (планового та позпланового) систем СПЗ, обліку санкціонованих та несанкціанованих спрацювань (відмов, несправностей) СПЗ відповідно до ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
У приміщеннях костюмерних між вішалками не передбачені вільні проходи, а саме ширина центральних проходів менша за 1.2 м.
Не оброблено дерев’яні конструкції даху будівлі театру вогнезахисним розчином з складанням відповідного акту.
Не встановлені протипожежні двері у протипожежних першекодах у відповідності до вимог пункту 10.3.6 ДБН В.2.2-9:2018 «Громадські будинки та споруди» та пункту 6.4 ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» в пожежонебезпечні, виробничі, складські та технічні приміщення.
На пультах керування, на блоках систем протипожежного захисту, біля кожного вузла керування відсутні таблички із зазначенням приміщень, що підлягають захисту або технологічного устаткування, типу та кількості сповіщувачів, що відповідає ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Не обладнані виходи з кулуарів, виходи з робочих галерей, колосників та трюмів світловими покажчиками «Вихід».
Не забезпечено працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
Не проводиться 1 раз на рік випробування на тиск та витрату води з оформленням акта для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу.
Допускається розміщення столярної майстерні, де використовуються горючі матеріали у підвальному поверсі, вхід до якої не ізольований від загальної евакуаційної сходової клітини.
Килими, килимові доріжки й інше покриття підлоги в коридорах, мають невизначенні показники щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності згідно ГОСТ 12.01.044-89 «Пожаровзрывоопасность веществ и материалов. Номенклатура показателей и методы их определения» та показники щодо поширення полум’я згідно ДСТУ Б В.2.7-70-98 «Матеріали будівельні. Метод випробування на розповсюдження полум'я»
Допущено зменшення розміру (ширини) евакуаційного виходу (коридор який веде до балетної зали), розташованого на четвертому поверсі будівлі, а саме ширина коридору менша за 1 м.
Приміщення столярної майстерні не обладнано системою автоматичної пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Відсутня протипожежна завіса (єкран) яка відділяє сцену театру від глядацького залу.
На об’єкті відсутні технічні регламенти підтримання експлуатаційної придатності систем протипожежного захисту всупереч ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Не забезпечено обладнання усіх приміщення театру системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Не влаштовані шафи для зберігання пристроїв фільтрувальних для сам рятування під час пожежі.
Покарання: відсутні
15.02.2021 2429878 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Учасники:
Панькын Володимир Миколайович — Директор-художній керівник
Худякова Надія Василівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області
Пачколіна Олена Георгіївна — головний бухгалтер
Порушення:
Встановлено недостовірне подання відомостей по робітникам підприємства, що використовується в системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, а саме: по 4 застрахованим особам по ПІП, по 1 застрахованій особі реєстраційний номер облікової картки платника та по 14 застрахованим особам щодо коду підстави для обліку спеціального стажу
Покарання: відсутні
15.02.2021 2347503 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
39 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ЗАПОРІЗЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ОБЛАСНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МУЗИЧНО-ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР ІМЕНІ В.Г.МАГАРА
69063, Запорізька обл., м. Запоріжжя, Пр. Соборний, 41
Учасники:
Лещинський Олександр Сергійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Панькін Володимир Миколайович — директор-художній керівник КЗ «ЗАОУМДТ ІМ. В.Г. МАГАРА» ЗОР
Пасенко Віталій Васильович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
У приміщеннях костюмерних між вішалками не передбачені вільні проходи, а саме ширина центральних проходів менша за 1.2 м.
Допускається влаштування незаповненого отвору, який відокремлює електрощитову (протипожежні двері ).
Відсутня протипожежна завіса (єкран) яка відділяє сцену театру від глядацького залу.
Приміщення столярної майстерні не обладнано системою автоматичної пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не пофарбовано трубопроводи й насоси у відповідний колір згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки» ГОСТ 14020-69 «Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки».
Допускається розміщення під сценою театру складського приміщення (приміщення де зберігаєься або використовується горючі матеріали).
Не забезпечено виведення тривожного сповіщення про пожежу від приймально-контрольного приладу системи пожежної сигналізації на пульт пожежного спостереження, що суперечить ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків НС, всупереч ПКМУ № 775 від 30.09.2015 року «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій»
Не проведено оброблянням вогнезахисними засобами дерев’яних конструкцій, сценічного оформлення з складанням відповідного акту.
Сходові клітки, коридори, проходи та інщі шляхи евакуації не забезпеченно евакуаційним освітленням.
На об’єкті відсутні технічні регламенти підтримання експлуатаційної придатності систем протипожежного захисту всупереч ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Не встановлені протипожежні двері у протипожежних першекодах у відповідності до вимог пункту 10.3.6 ДБН В.2.2-9:2018 «Громадські будинки та споруди» та пункту 6.4 ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» в пожежонебезпечні, виробничі, складські та технічні приміщення.
ПК № 36 не розміщенно у вбудованій або навісній шафі, який має отвори для провітрювання і пристосований для опломбування та візуального огляду без розкривання.
Біля приладів приймально-контрольних пожежних відсутні чіткі та детальні схеми зон бо плани зон пожежної сигналізації згідно пункту А.6.7.4 ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Не забезпечено працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
На пультах керування, на блоках систем протипожежного захисту, біля кожного вузла керування відсутні таблички із зазначенням приміщень, що підлягають захисту або технологічного устаткування, типу та кількості сповіщувачів, що відповідає ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Не доукомплектовано будівлю театру схематичними планами евакуації (хол на 3-му поверху, хол на 1-му поверху, кравецький цех, художній цех та в балетному залі).
Не забезпечено перевірка на безвідмовність у роботі клапанів димових люків не рідше одного разу на 10 днів, з відкриванням клапанів під дією власної ваги після звільнення їх від утримаючих пристроїв.
Не оброблено дерев’яні конструкції даху будівлі театру вогнезахисним розчином з складанням відповідного акту.
Відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння. (вогнегасників)
Не проведено ідентифікацію потенційно-небезпечного об'єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки, що суперечить пунктам 7, 9, 10 наказу МНС України від 23.02.2006р. №98
Допускається розміщення столярної майстерні, де використовуються горючі матеріали у підвальному поверсі, вхід до якої не ізольований від загальної евакуаційної сходової клітини.
Килими, килимові доріжки й інше покриття підлоги в коридорах, мають невизначенні показники щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності згідно ГОСТ 12.01.044-89 «Пожаровзрывоопасность веществ и материалов. Номенклатура показателей и методы их определения» та показники щодо поширення полум’я згідно ДСТУ Б В.2.7-70-98 «Матеріали будівельні. Метод випробування на розповсюдження полум'я»
Відсутня інструкція з техногенної безпеки, що суперечить пункту 12 «Порядок здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444.
Не забезпечено обладнання усіх приміщення театру системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Не проводиться 1 раз на рік випробування на тиск та витрату води з оформленням акта для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу.
Не забезпечено усі приміщення театру у повному обсязі первинними засобами пожежегасіння (вогнегасниками) відповідно до наказу МВС України № 25 від 15.01.2018 р. «Про затвердження правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Не пройдено функціональне навчання керівного складу з питань цивільного захисту, що суперечить статті 10 додатоку 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 23.10.2013 р. № 819 «Про затвердження Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту».
На об’єкті відсутні журнали реєстрації технічного обслуговування систем протипожежного захисту, обліку робіт щодо підтримання експлуатаційної придатності і ремонту (планового та позпланового) систем СПЗ, обліку санкціонованих та несанкціанованих спрацювань (відмов, несправностей) СПЗ відповідно до ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Не обладнані виходи з кулуарів, виходи з робочих галерей, колосників та трюмів світловими покажчиками «Вихід».
Не влаштовані шафи для зберігання пристроїв фільтрувальних для сам рятування під час пожежі.
Допущено зменшення розміру (ширини) евакуаційного виходу (коридор який веде до балетної зали), розташованого на четвертому поверсі будівлі, а саме ширина коридору менша за 1,6 м.
Під час проведення масових закладів на сцені відсутній пожежний пост (який формується з числа працівників пожежної охорони працівників театру).
Автоматична установка пожежогасіння переведена з автоматичного режиму та знаходиться у ручному режимі запуску всупереч вимогам ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Двері на шляхах евакуації зі сходових клітин на зовні відчиняються не в напрямку виходу з будівлі.
Система протипожежного захисту, що захищають будівлю та приміщення театру не працездатна.
Незабезпечено проведення технічного обстеження систем пожежної сигналізації, систем оповіщювання про пожежу та управління евакюванням людей, на відповідність технічним умовам виробників і чинним нормативним документам з складанням відповідного акту ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Кнопки дистанційного запускання пожежних насосів які знаходиться у шафах пожежних кран-комплектів знаходяться в непрацездатному стані, що суперечить вимогам пункту 8.13 розділу 8 ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.04.2020 1742231 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Театри, кінотеатри та концертні зали
69097, Запорізька Обл, м. Запоріжжя, Олександрівський р-н, Пр. Соборний, 41
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.06.2018 1375402 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
40 порушень
Предмет перевірки: додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Редько Олександр Георгійович — головний інженер КЗ “Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара”
Порушення:
Приміщення столярної майстерні не обладнано системою автоматичної пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
На вогнегасниках, що експлуатуються, відсутні облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації; пломби на пристроях ручного пуску; бирки та маркувальні написи на корпусі згідно з державними стандартами.
Не забезпечена перевірка на безвідмовність у роботі клапанів димових люків не рідше одного разу на 10 днів. Не забезпечено відкривання клапанів під дією власної ваги після звільнення їх від утримуючих пристроїв.
Не розроблена на доповнення до схематичного плану евакуації інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Не проведено ідентифікацію об'єкту щодо потенційної небезпеки.
Не проведено оброблення вогнезахисними засобами дерев'яних конструкцій сценічної коробки, а також горючих декорацій, сценічне оформлення. Організація, яка проводить обробку, зобов'язана надати власникові установи акт із зазначенням дати проведення робіт та строку придатності вогнезахисних покривів (просочень). Власник повинен організувати щоквартальну перевірку якості вогнезахисної обробки декорацій, сценічного оформлення і щороку - дерев'яних конструкцій. У разі необхідності вогнезахисна обробка повинна поновлюватися. Миття планшета сцени слід здійснювати водним розчином, що містить вогнезахисну речовину.
Не визначено обсяги забезпечення, номенклатура забезпечення працюючого персоналу засобами індивідуального захисту органів дихання від бойових отруйних речовин, респіраторами із погодженням з ДСНС.
Відсутні технічні регламенти підтримання експлуатаційної придатності систем протипожежного захисту
На електродвигуни, світильники, інші електричні машини, апарати та обладнання, встановлені у пожежонебезпечних зонах не нанесені знаки, що вказують на їх ступінь захисту згідно з чинними стандартами.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
Не проведено навчання керівника підприємства та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту шляхом проведення функціонального навчання та практичної підготовки.
Допускається використання побутових електронагрівальних приладів без негорючих теплоізоляційних підставок та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
Не проведена перевірка об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання (пожежних гідрантів), із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України
На пожежних щитах та стендах, де повинні розміщуватись вогнегасники, встановлені за межами приміщень і в неопалюваних приміщеннях, та які не призначені для експлуатації при мінусовій температурі, не розміщена інформація про місце розташування найближчого вогнегасника.
Трубопроводи й насоси насосної станції не пофарбовані у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности", ГОСТ 14202-69 "Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки".
На кожній засувці і пожежних насосах в приміщенні насосної станції не вказана інформація про їх призначення. Відсутня інструкція про порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Не забезпечені територія об'єкта, будинки, споруди, приміщення знаками безпеки у відповідності до ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Не визначені для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок" (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць. Не нанесені дані на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні, про їх категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки та класу зони.
Апаратура та обладнання системи автоматичної пожежної сигналізації та автоматичної установки пожежогасіння не відповідають чинним стандартам та не мають сертифіката відповідності.
Килими, килимові доріжки й інше покриття підлоги в коридорах, мають невизначені показники щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності згідно з ГОСТ 12.1.044-89 "ССБТ. Пожаровзрывоопасность веществ и материалов. Номенклатура показателей и методы их определения" та та показники щодо поширення полум'я згідно з ДСТУ Б В.2.7-70-98 "Будівельні матеріали. Метод випробування на розповсюдження полум'я".
Автоматична установка пожежогасіння переведена з автоматичного режиму та знаходиться в ручному режимі запуску всупереч вимогам пункту Ж.6.8. Додаток Ж ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не обладнані виходи з кулуарів, виходи з робочих галерей, колосників та трюмів світловими покажчиками з написом "Вихід".
Не забезпечено виведення тривожного сповіщення про пожежу від приймально-контрольного приладу системи пожежної сигналізації на пульт пожежного спостерігання.
Не забезпечена щомісячна перевірка експлуатаційної готовності пожежних насосів та надійність їх переведення з основного на резервне електропостачання (у тому числі від дизельних агрегатів) з реєстрацією результатів у журналі. Не забезпечена перевірка не рідше двох разів на рік електрифікованих засувок пожежних насосів.
На пультах керування, на блоках систем протипожежного захисту, біля кожного вузла керування відсутні таблички із зазначенням приміщень, що підлягають захисту, або технологічного устаткування, типу та кількості сповіщувачів відповідно до вимог пункту Ж.6.7 Додаток Ж ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Не проведене вогнезахисне обробляння несучих дерев'яних конструкції даху будівлі театру.
Не забезпечено працюючий персонал захисту органів дихання
Біля приладів приймально-контрольних пожежних відсутні чіткі та детальні схеми зон або плани зон пожежної сигналізації згідно п.А.6.7.4 ДСТУ-H CEN/TS 54-14:2009 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14: Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування»
Двері на шляхах евакуації зі сходових клітин назовні відчинятися в напрямку протилежному виходу з будівлі.
Не встановлені протипожежні двері у протипожежних перешкодах у відповідності до вимог ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва" в пожежонебезпечні виробничі, складські та технічні приміщення.
Не влаштовуванні шафи для зберігання пристроїв фільтрувальних для саморятування під час пожежі. Кількість засобів індивідуального захисту органів дихання визначається за кількістю обслуговуючого персоналу.
Допускається розміщення столярної майстерні, де використовуються горючі матеріали у підвальному поверсі, вхід до якої не ізольований від загальної евакуаційної сходової клітки.
Біля входу в приміщення насосної станції не встановлено табло (напис) "Пожежна насосна станція" з освітленням уночі.
Не забезпечено проведення технічного обстеження систем пожежної сигналізації, систем оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, на відповідність технічним умовам виробників і чинним нормативним документам з складанням відповідного акту форми Ж.5 згідно пункт. Ж.6.4 Додатка Ж (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту" (змонтовані системи більш 10 років).
У приміщеннях костюмерних між вішалками не передбачені вільні проходи. Ширина центральних проходів менше 1,2 м завширшки.
Не проведений інструктаж з персоналом інструктаж з питань цивільного захисту та дій у надзвичайних ситуаціях.
На об’єкті відсутні журнали реєстрації технічного обслуговування систем протипожежного захисту, обліку робіт щодо підтримання експлуатаційної придатності і ремонту (планового та позапланового) систем СПЗ, обліку санкціонованих та несанкціоновану спрацьовувань (відмов, несправностей) СПЗ відповідно до додатку Ж ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Система протипожежного захисту (система пожежної сигналізації) знаходиться у непрацездатному стані
Не вивішено на видних місцях відповідні інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Приміщення електрощитової не відділено протипожежними дверима відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
Покарання: відсутні
03.04.2018 1150994 Державна служба України з питань праці Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства з охорони праці та промислової безпеки, про працю, зайнятість населення, загальнообовязкове соціальне страхування, у сфері гігієни праці
Учасники:
Сізінцов Ю.Я. — інженера з охорони праці і категорії кз «заоумдт ім. в.г. магара» зор
Редько О.Г. — головного інженера КЗ «ЗАОУМДТ ім. В.Г. Магара» ЗОР
Сізінцов Ю Я — інженера з охорони праці і категорії кз «заоумдт ім. в.г. магара» зор
Редько О Г — головного інженера КЗ «ЗАОУМДТ ім. В.Г. Магара» ЗОР
Порушення:
На оглядовій канаві не влаштовані реборди на всю довжину канави
Кабелі-подовжувачі не проходять періодично, та не рідше 1 разу на 6 місяців, перевірку згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010
Журнали реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці не відповідають формі, наведеній у додатку 6 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
У закладі інженером з охорони праці не розробляються графіки обстежень, які затверджуються роботодавцем
Начальник цеху Огаренко Л.В. та працівники безпосередньо зайняті на роботі з підвищеною небезпекою, та там де є потреба у професійному доборі, не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з питань охорони праці
На електроінструменті (електрична дриль 2 од. інв. №112114, 112107) відсутні відмітки про періодичність перевірки
На компресорі інв. №112270 використовується манометр який не пройшов повірку
Тупикова оглядова канава не обладнана стаціонарними колесовідбійними пристроями для коліс транспортного засобу
Не ведеться журнал обліку електроінструменту
Місця для підключення до електричної мережі переносних електроприймачів струму не мають написів, що вказують про напругу мережі та вид струму
Роботодавець не організував проведення періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, на роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі
Сушильна шафа не має місцевої витяжки
Керівникам структурних підрозділів інженером з охорони праці не видаються обов'язкові для виконання приписи (за формою згідно з додатком) щодо усунення наявних недоліків
В приміщенні гардеробної та коморах для костюмів ширина проходів менше ніж 1,2 метри
Робоче місце інженера з охорони праці не розміщено в окремому приміщенні, яке повинно бути забезпечено належною оргтехнікою, технічними засобами зв'язку і бути зручним для приймання відвідувачів
Кабелі-подовжувачі не проходять періодично, та не рідше 1 разу на 6 місяців, перевірку згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010
В приміщенні спуски проводів не захищені від механічних впливів
Не ведеться Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту
В складі під навісом, де зберігаються декорації та інші матеріали захаращені підходи до декорацій
На в'їзній частині тупикової оглядової канави не влаштований розсікач
Використовується деревообробний верстат (установка 924Д) інв. №014047Б без огородження різального інструменту
При оформлені результатів проведення інструктажів в графі 5 Журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці не вказується назва інструкції відповідно до якої проводився інструктаж
В залі для глядачів не працює система кондиціювання повітря
Стулчасті ворота приміщення не обладнані пристроями, що виключають їх самовільне закриття або відкриття
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом