Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Банкрутство (87)
Дозвільні документи
Ліцензії (29)
Перевірки (12)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "НАЦІОНАЛЬНИЙ ПАЛАЦ МИСТЕЦТВ "УКРАЇНА"

#02221461

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
15.10.2021 2276046 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.10.2021 2282516 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.10.2021 2348845 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
43 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Палац мистецтв "УКРАЇНА» 03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 103
03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 103
Учасники:
Онищенко Микола Костянтинович — Провідний інженер з пожежної безпеки відділу ОП та ПБ
Вовк Андрій Вікторович — Фахівець ВЗЗ з ПНС УОППДуДУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
Пожежні крани не перевірені на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів у журналі обліку технічного обслуговування.
Для приміщень складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки.
У місцях перетину повітроводами системи вентиляції протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню, в порушення ДБН В.2.5-67.
Для гасіння пожеж при загорянні жиру в зонах з кухонним обладнанням (плити; сковороди; системи вентиляції; витяжні труби та шафи) не встановлено автоматичні модульні установки локального пожежогасіння, в порушення ДБН В.2.5-56.
На технічному проверсі допускається експлуатація електроламп зі знятими ковпаками розсіювачами.
Евакуаційні виходи із цокольних та підвальних поверхів, які передбачені через загальні сходові клітини №3,4,7,8 не виконані безпосередньо на зовні та не відокремлені від іншої частини сходової клітини протипожежною перегородкою з класом вогнестійкості не менше ніж ЕІ-45 на висоту одного поверху, в порушення ДБН В.1.1-7.
На технічному поверсі, в підвальному поверсі та приміщенні пожежної насосної станції, вимикачі встановлено на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити не менше ніж на 0,01 метра.
Пожежні кран-комплекти не в повному обсязі пристосовані для візуального огляду їх без розкривання.
Приміщення не забезпечені в повній мірі відповідними знаками безпеки, відповідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Висота дверей на шляхах евакуації від пожежного поста другого поверху та шостого поверху на сходову клітину №3 менше 2-х метрів, в порушення ДБН В.1.1-7.
Не заключено договір на технічне обслуговування системи оповіщення людей про пожежу та технічне обслуговування клапанів димовидалення (люків) з спеціалізованою організацією, яка отримала ліцензію на право виконання цих робіт, в порушення ДБН В.2.5-56.
Висота проходу (балки) на шляхах евакуації з приміщень трюму менше 2-х метрів, в порушення ДБН В.1.1-7.
На технічному та 4-му поверхах допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідних проводах.
Допускається застосування покриття підлоги (фойє партеру, приміщення бару, коридор 3-го, 5-го та 4-го поверху, сходи що ведуть до банкетного залу) з невизначеними показниками, щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності та відповідності групам поширення полум'я.
В коридорі 1-го поверху біля входу в оркестрову яму, зняті двері які передбачені проектом.
Не надано акти проведення прихованих робіт на прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів.
Двері підсобних (складських) приміщень, приміщень ГРЩ, комунікаційних шахт (ніш), акумуляторної, технічного та підвального поверху, електрощитових, КВТВЗ та складського приміщення білизни, не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ-30, в порушення ДБН В.1.1-7.
Не проведено ревізію пристроїв та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
В приміщенні головного розподільчого щитка з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Ширина запасного виходу з залу для глядачів на п’яту та шосту сходову клітину менше 0,8 метра, в порушення ДБН В.1.1-7.
Допускається влаштування кондиціонерів на шляхах евакуації в межах сходових кліток №3 та №4.
Не всі приміщення забезпечені розробленими та затвердженими керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкціями про заходи пожежної безпеки.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Сполучення шахт ліфтів та вантажних підіймачів, які розташовані поза об’ємом сходових клітин з цокольними та підвальними поверхами не передбачено через протипожежний тамбур-шлюз з підпором повітря під час пожежі, в порушення ДБН В.2.2-9.
Самозакривні двері на шляхах евакуації (коридор що веде до сходової клітини) на 6-му та 5-му поверхах зафіксовані у відчиненому положенні.
Не захищено проріз будівельного порталу сцени протипожежною завісою з межею вогнестійкості не менше ЕІ-60, в порушення ДБН В.2.2-16
Коридори, які не мають природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення, в порушення ДБН В.2.2-9.
Перепланування приміщень на 4-му поверсі здійснено без розробки проектної документації, яка не пройшла попередню експертизу (перевірку) на відповідність нормативним актам з пожежної безпеки з позитивним результатом в органах державного пожежного нагляду.
Підвальний поверх захаращено сторонніми предметами (меблями).
Шляхи евакуації (підвального поверху) захаращено сторонніми предметами (кріслами).
Двері на шляхах евакуації, на 6-му, 5-му та 4-му поверхах, не обладнані пристроями для самозачинення з ущільненням в притулах дверей, в порушення ДБН В.1.1-7
Шафи для пожежних кран-комплектів та для комунікацій виконані з горючих матеріалів, в порушення ДБН В.1.1-7
На перепаді висот менше 0,45 м в коридорі підсобних приміщень не влаштовано пандус з ухилом не більше ніж 1:6, в порушення ДБН В.1.1-7
На дверях приміщення пожежної насосної станції не вказано місце зберігання ключів.
На шляхах евакуації влаштовані рамки контролю на центральному вході для глядачів, розсувні двері та стаціонарні турнікети на службовому вході, в порушення ДБН В.1.1-7.
Дерев’яні конструкції сценічної коробки не оброблені вогнезахисними засобами, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Ширину зазору між маршами сходових клітин виконано менше ніж 75 мм, в порушення ДБН В.1.1-7.
Дерев’яні елементи колосу, не оброблено засобами вогнезахисту, в порушення ДБН В.1.1-7.
Комунікаційні отвори в протипожежних перешкодах (приміщення АТС) не зашпаровані наглухо негорючим матеріалом (не встановлені проходки для електричних кабелів та інженерного обладнання), який забезпечує межу вогнестійкості та димогазонепроникнення, що вимагається будівельними нормами для цих перешкод
Складське приміщення білизни та службовий вхід не обладнане автоматичною системою пожежної сигналізації з виводом сигналу від контрольно-приймального приладу на пульт системи централізованого пожежного спостереження, в порушення ДБН В.2.5-56.
На шляхах евакуації 4-го поверху (коридор що веде до сходової клітини), демонтовані двері.
На технічному та підвальному поверсі пожежний кран-комплект не розміщений у вбудованій або навісній шафі.
Приміщення головного розподільчого щита не обладнано автоматичною системою пожежогасіння, в порушення ДБН В.2.5-56.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
31.08.2020 2152877 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кругляков Владислав Дмитрович — Т.в.о. генерального директора
Мацкевой Олег Леонідович — Головний державний інспектор відділу гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Київській області
Човпан Максим Сергійович — Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.06.2020 1874850 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.06.2020 1719533 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Заборонено проведення планових заходів у відповідності до Закону України від 17 березня 2020 року № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Палац мистецтв "УКРАЇНА» 03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 103
03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 103
Офісні приміщення "УКРАЇНА»
03150, Київська обл., м. Київ, вул. Велика Васильківська, 103
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.06.2020 1944013 Галузь електроенергетики Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не проведено відповідно до пункту 2 частини другої розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» у зв’язку із забороною проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: технічний стан резервних автономних джерел живлення або відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.10.2019 1699685 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Київській області Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
На електрозахисних засобах, що використовуються на підприємстві не зазначені інвентарні номери.
Опосвідчення стану безпеки електроустановок підприємства проведено формально. У акті опосвідчення відсутня інформація про проведення перевірки: стану безпеки електроустановок (п. 8.7.1 НПАОП 40.1.-1.21-98); відповідність експлуатації електроустановок нормативним вимогам безпеки (п. 8.7.2 НПАОП 40.1.-1.21-98); наявність та стан документації (п. 8.7.3 НПАОП 40.1.-1.21-98).
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів, а саме: На підприємстві використовуються не випробувані у встановленому порядку та строки засоби захисту від ураження електричним струмом (інструмент з ізолювальним руків’ям).
Динамічний і статичний рівні в експлуатаційній свердловині не вимірюються. Порушено п п.5.3.3, 5.3.4 Правил технічної експлуатації систем водопостачання і водовідведення населених пунктів України 05.07.95 № 30.
Керівник підприємства не забезпечив виконання раніше виданого припису № 5.1/327/54 від 31 травня 2018 р., а саме: не виконані пункти 4, 8, 15, 21 - 24, 26, 29, 40, 58.
На підприємстві не функціонує служба охорони праці, а саме: Результати перевірки знань з питань охорони праці не оформлюються протоколом засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці.
Відповідальним працівником (Мальчинським В. О.) не проводиться періодичний огляд усіх електрозахисних засобів із записом у відповідний журнал не рідше 1 разу на 6 місяців.
Свердловина не обладнана для забезпечення належної експлуатації манометром (не опломбований і не пройшов повірку з повірочним тавром, не нанесено червону позначку, яка вказує найвищий допустимий тиск) рівнеміром (датчиком сухого ходу), пробовідбірним краном та ін. Порушено п.5.3.3 Правил технічної експлуатації систем водопостачання і водовідведення населених пунктів України. 05.07.95 № 30.
На підприємстві відсутні креслення підземних кабельних трас і заземлювальних пристроїв з прив’язками до будівель і споруд, а також із зазначенням місць установлення з’єднувальних муфт кабелів і перетин їх з іншими комунікаціями.
На підприємстві не виконуються правила безпеки під час виконання окремих видів робіт в електроустановках спеціального призначення та не функціонує служба охорони праці, а саме: відповідальною особою за безпечне проведення робіт що виконувались в електроустановках підприємства, а саме виконання випробування та вимірювання електрообладнання підрядною організацією ЕТЛ ПП «Енергоресурс-Сервіс», не встановлено можливість безпечного виконання даних робіт адже до роботи допущені працівники, які не мають відповідного запису у посвідченні з електробезпеки згідно вимог діючих правил. Враховуючи викладене роботи з випробування та вимірювання електрообладнання працівникам ЕТЛ ПП «Енергоресурс-Сервіс» виконувати заборонено відповідно до діючих правил.
Керівником підприємства не в повному обсязі забезпечено комплектування працівників та електроустановок випробуваними засобами захисту відповідно до норм комплектування.
На підприємстві відсутній «Журнал протиаварійних і протипожежних тренувань».
Покарання: відсутні
02.09.2019 1389031 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: технічний стан резервних автономних джерел живлення або відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.05.2018 394266 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: через мораторій
Предмет перевірки: технічний стан резервних автономних джерел живлення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.05.2018 1152676 Державна служба України з питань праці Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Учасники:
Мальчинський В'ячеслав Олегович — Заступник начальника служби електротехнічного та електромеханічного забезпечення
Порушення:
49 порушень
9 порушень
Покарання: відсутні
14.05.2018 508459 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Онищенко Микола Костянтинович — провідний інженер з пожежної безпеки
Порушення:
Висота проходу (балки) на шляхах евакуації з приміщень трюму менше 2-х метрів.
Не влаштована автоматична система пожежогасіння в приміщенні кухні для гасіння пожежі при загорянні жиру в зоні кухонного обладнання, призначена для ліквідації такого виду загоряння (не захищена система вентиляції)
Допускається застосування покриття підлоги (фойє партеру, приміщення бару, коридор 3-го та 4-го поверху) з невизначеними показниками, щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності та відповідності групам поширення полум'я.
Допускається експлуатація електроламп зі знятими ковпаками розсіювачами (115, 412, 419)
Не проведено ревізію пристроїв та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
У місцях перетину повітроводами системи вентиляції протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню.
Допускається влаштування кондиціонерів на шляхах евакуації в межах сходових кліток №3 та №4.
Пожежні крани не перевірені на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів у журналі обліку технічного обслуговування.
Не розроблено проектну документацію на встановлення системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, згідно з технічним завданням, розробленим відповідними службами потенційно небезпечного об’єкта за участю проектної організації, узгодженим уповноваженим підрозділом МНС України та іншими заінтересованими організаціями і затвердженим керівником об’єкта.
Евакуаційні виходи із цокольних та підвальних поверхів, які передбачені через загальні сходові клітини №3,4,7,8 не виконані безпосередньо на зовні та не відокремлені від іншої частини сходової клітини протипожежною перегородкою з класом вогнестійкості не менше ніж ЕІ-45 на висоту одного поверху.
Сигнал тривоги від приймально-контрольного приладу системи автоматичної пожежної сигналізації не виведений на пульт централізованого пожежного спостереження.
В коридорі 1-го поверху біля входу в оркестрову яму, на четвертому поверсі (в приміщеннях №404, 465, 466) зняті двері які передбачені проектом.
Не заключено договір на технічне обслуговування системи оповіщення людей про пожежу та технічне обслуговування клапанів димовидалення (люків) з спеціалізованою організацією, яка отримала ліцензію на право виконання цих робіт.
Висота дверей на шляхах евакуації від пожежного поста другого поверху та шостого поверху на сходову клітину №3 менше 2-х метрів.
Дверцята шафи пожежного крану № 76, ПК на 1-му поверсі не мають отворів для провітрювання та не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без відкривання.
Складське приміщення білизни та службовий вхід не обладнане автоматичною системою пожежної сигналізації з виводом сигналу від контрольно-приймального приладу на пульт пожежного спостереження.
В приміщенні внутрішнього ТВ серверна не відокремлена від інших приміщень протипожежними перегородками 1-го типу та протипожежними дверима 2-го типу.
Двері підсобних (складських) приміщень, приміщень ГРЩ, комунікаційних шахт (ніш), акумуляторної, технічного та підвального поверху, електрощитових, КВТВЗ та складського приміщення білизни не замінені на протипожежні з межею вогнестійкості ЕІ-30 та сертифікатом відповідності системи УкрСЕПРО.
Не надано акти проведення прихованих робіт на прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів.
Не забезпечено фінансування витрат у порядку та обсягах, необхідних для повного і якісного забезпечення вимог техногенної безпеки.
На шляхах евакуації влаштовані рамки контролю на центральному вході для глядачів, розсувні двері та стаціонарні турнікети на службовому вході.
Допускається користування пошкодженою розеткою в приміщенні великого банкетного залу (біля пожежного кран-комплекту № 74).
В приміщенні гарячого цеху для гасіння пожеж при загорянні жиру в зонах з кухонним обладнанням не встановлено автоматичну установку пожежогасіння.
Дерев’яні конструкції сценічної коробки не оброблені вогнезахисними засобами, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Коридори, які не мають природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення.
Двері сходової клітини не в повному обсязі обладнані пристроями для самозачинення з ущільненням в притворах.
Шафи для пожежних кран-комплектів та для комунікацій виконані з горючих матеріалів.
Сполучення шахт ліфтів та вантажних підіймачів, які розташовані поза об’ємом сходових клітин з цокольними та підвальними поверхами не передбачено через протипожежний тамбур-шлюз з підпором повітря під час пожежі.
Ширина запасного виходу з залу для глядачів на п’яту та шосту сходову клітину менше 0,8 метра.
В приміщеннях допускається застосування тимчасових дільниць електромережі.
Ширину зазору між маршами сходових клітин виконано менше ніж 75 мм.
На перепадах висот в коридорі підсобних приміщень малого залу не виконано пандус з нахилом 1:6 або 3 сходинки, що мають огородження з поручнями.
Допускається знімати двері коридорів та сходових кліток.
Не захищено проріз будівельного порталу сцени протипожежною завісою з межею вогнестійкості не менше ЕІ-60
Перепланування приміщень на 4-му поверсі здійснено без розробки проектної документації, яка не пройшла попередню експертизу (перевірку) на відповідність нормативним актам з пожежної безпеки з позитивним результатом в органах державного пожежного нагляду.
Покарання: відсутні