Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (7)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦИРК"

#02174847

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
09.07.2021 2872363 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавства щодо надання достовірних відомостей по застрахованим особам поданих до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування суб`єктом господарювання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Наместник Наталія Іванівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Абдірова Алла Володимирівна — Головний бухгалтер
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
17.03.2021 2291944 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
34 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Лисенко Анастасія Миколаївна — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Стеценко Валерій Володимирович — головний державний інспектор
Довгань Тетяна Валеріївна — головний державний інспектор
Олейничук Ігор Михайлович — головний державний інспектор
Матвієнко Олександр Васильович — головний державний інспектор відділу з питань трудових відносин та зайнятості населення
Порушення:
Особа, яка буде заміщати у разі відпустки або хвороби відповідального (головного енергетика Муковніна Віктора Дмитровича) за справний стан і безпечну експлуатацію електро-господарства не призначена керівником ДП "ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦИРК" .
Не визначено та не затверджено наказом перелік робіт з підвищеною небезпекою та перелік робіт, де є потреба у професійному доборі.
На всіх штепсельних розетках повинні бути написи із зазначенням номінальної напруги. Відсутні написи на штепсельних розетках в «Акумуляторній», оркестрове ложе.
Копії актів опосвідчення по закінченню звітного терміну до територіального органу Держпраці не направлені.
Не забезпечено проведення періодичного медичного огляду працівників певних категорій, згідно із затвердженим переліком на підприємстві.
Працівники не забезпечені в повному обсязі засобами індивідуального захисту.
Перелік електрозахисних засобів не розроблений та не затверджений у встаноленому порядку.
Не призначено наказом відповідальну особу за безпечну експлуатацію теплового господарства.
В порушення вимог частини 3 статті 24 КЗпП України щодо допущення працівника до роботи без повідомлення відповідного територіального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу, один працівник Підприємства за перевіряємий період допущений до роботи без повідомлення територіального органу ДПС. Так, відповідно до наказу Підприємства від 30.06.2020р. № 85 Шаненко М.Ж. прийнято на роботу на посаду контролера квитків з 01.07.2020р., проте Повідомлення про прийняття працівника на роботу до територіального органу ДПС направлено 01.07.2020р., про що свідчить штамп Приморської ДПІ Південного управління у м. Одесі Головного управління ДПС в Одеській області.
Наказом не затверджено перелік робіт на висоті, які виконуються у закладі.
Керівник підприємства один раз на квартал не забезпечив проведення протиаварійних тренувань на робочих місцях.
Не проводиться вступний інструктаж з працівниками інших організацій, які беруть безпосередню участь у виробничому процесі або виконують інші роботи (випробування електрообладнання) для ДП "ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦИРК" .
Опосвідчення безпечного стану електроустановок підприємства до 1000 В не проведено.
Кожна кабельна лінія повинна мати документацію. Відсутні паспорти на КЛ-0,4 кВ .
В порушення вимог частини 1 статті 116 КЗпП України, при звільненні працівника виплата усіх сум, що належать йому від Підприємства, провадиться не у день звільнення. Так, відповідно до наказу Підприємства від 22.01.2020р. № 18 спостерігач-пожежний Валентиненко В.М. звільнений за власним бажанням відповідно до ст. 38 КЗпП України 31.01.2020р., проте остаточний розрахунок при звільненні зазначений працівник отримав 07.02.2020р., що підтверджується відомістю розподілу виплат від 07.02.2020р.
Не пройшов спеціальне навчання та перевірку знань з охорони праці, у частині Правил охорони праці на автомобільному транспорті начальник авто-транспортного цеху, стосовно своїх функціональних обов’язків.
Журнал реєстрації інструктажів з охорони праці ведеться з порушенням вимог чинного законодавства, а саме не зазначено допуск до роботи працівників (господарський відділ, служба електрообладнання).
Не призначено відповідальної особи за організацію робіт на висоті, з відповідним навчанням та перевіркою знань щодо Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті
Служба охорони праці (інженер з охорони праці) не підпорядковується безпосередньо роботодавцю.
Не проведено випробування драбин та стрем'янок статичним навантаженням (відсутні підтверджуючі протоколи випробувань).
Списки працівників, що мають право ведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не узгоджено з ГУ Держпраці.
В порушення вимог частини 1 статті 115 КЗпП України, частини 1 статті 24 Закону України «Про оплату праці» щодо виплати заробітної плати працівникам регулярно в робочі дні, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата, заробітна плата на Підприємстві виплачувалась з порушенням строків. Так, заробітна плата працівникам Підприємства за другу половину вересня 2019 року виплачена 08.10.2019р., що підтверджується відомістю розподілу виплат від 08.10.2019р.; заробітна плата за другу половину травня 2020 року виплачена 10.06.2020р. (відомість розподілу виплат від 10.06.2020р.); заробітна плата за другу половину липня 2020 року виплачена 12.08.2020р. (відомість розподілу виплат від 12.08.2020р.); заробітна плата за другу половину серпня 2020 року виплачена 11.09.2020р. (відомість розподілу виплат від 11.09.2020р.).
На дверях акумуляторного приміщення слід зробити написи: "Акумуляторна", "Вогненебезпечно", "Забороняється палити" і вивісити відповідні знаки безпеки про заборону користування відкритим вогнем. Необхідно оновити написи на дверях приміщення акумуляторної.
Не забезпечено проведення щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року
В порушення вимог частини 4 статті 115 КЗпП України, статті 21 Закону України «Про відпустки» заробітна плата за час щорічної відпустки на Підприємстві виплачується пізніше, ніж за три дні до початку відпустки. Так, відповідно до наказу Підприємства від 03.07.2020р. № 87 спостерігачу-пожежному Погожому В.М. надана основна щорічна основна відпустка тривалістю 24 календарних дні з 07.07.2020р. по 30.07.2020р., проте заробітна плата зазначеному працівникові за час щорічної відпустки виплачена 10.07.2020р., що підтверджується відомістю розподілу виплат від 10.07.2020р.; відповідно до наказу Підприємства від 30.10.2020р. № 142 спостерігачу-пожежному Любінецькому Д.В. надана щорічна основна відпустка тривалістю 24 календарних дні з 09.11.2020р. по 02.12.2020р., проте заробітна плата зазначеному працівникові за час щорічної відпустки виплачена 13.11.2020р. (відомість розподілу виплат від 13.11.2020р.).
Заробітна платня провідного інженера з охорони праці, яка виконує функції служби охорони праці, не прирівняна до заробітної платні керівників і спеціалістів основних виробничо-технічних служб
Журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями не ведеться.
Не забезпечено навчання та перевірку знань відповідального за теплове господарство щодо Правил охорони праці під час експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій, теплових мереж і тепловикористовувальних установок.
Не забезпечено проведення навчання та перевірку знань з питань охорони праці серед посадових осіб підприємства (керівників структурних підрозділів).
Начальник служби електрообладнання ДП "ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦИРК" Ройтман Петро Якович не пройшов навчання та перевірку знань з питань електробезпеки.
Електроінструменту, захисно-вимикальним пристроям та кабелям-подовжувачам не проводиться періодична перевірка не рідше як 1 раз на 6 місяців.
Не призначена наказом особа, яка відповідальна за випуск автомобілів на лінію.
Головний інженер ДП "ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦИРК" Котов Павло Олександрович не пройшов навчання та перевірку знань з питань електробезпеки, як член ПДК.
Переглянуті однолінійні схеми електричних приєднань відсутні, схеми повинні переглядатися на їх відповідність не рідше одного разу на три роки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.03.2021 2305702 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Лисенко Анастасія Миколаївна — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Довгань Тетяна Валеріївна — головний державний інспектор
Олейничук Ігор Михайлович — головний державний інспектор
Стеценко Валерій Володимирович — головний державний інспектор
Матвієнко Олександр Васильович — головний державний інспектор відділу з питань трудових відносин та зайнятості населення
Порушення:
-
-
-
-
Покарання: відсутні
14.01.2021 2536864 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Позапланова перевірка
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Бондарчук Михайло Петрович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)
Гайдамака Є.В. — Директор
Гайдамака Є В — Директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.12.2020 1750151 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: на виконання вимог постанови КМУ від 16 березня 2020 року № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211», протокольних рішень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 та 17 березня 2020 р., наказу Державної служби України з надзвичайних ситуацій № 217 від 17.03.2020 року «Про внесення змін до наказу ДСНС від 13.03.2020 року № 207» та з метою запобіганню поширенню захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 планові перевірки призупинені.
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦИРК" цирк
65021, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Коблівська, буд. 25
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.08.2020 2150566 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині утримання диких тварин
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Ведутенко В.В. — державний інспектор з охорони навколишнього природнього середовища Одеської області
Бондарчук М.П. — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Одеської області
Гайдамака Є.В. — Керівник
Ведутенко В В — державний інспектор з охорони навколишнього природнього середовища Одеської області
Бондарчук М П — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Одеської області
Гайдамака Є В — Керівник
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.08.2020 2146368 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавства щодо надання достовірних відомостей по застрахованим особам поданих до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування суб`єктом господарювання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Абдірова А.В. — головний бухгалтер
Лобастов Андрій Олександрович — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Абдірова А В — головний бухгалтер
Гайдамака Є.В. — Директор
Гайдамака Є В — Директор
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні