Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (6)
Дозвільні документи
Ліцензії (9)
Будівництво (20) Перевірки (27)

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ МІСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ІМЕНІ О.М. БЕКЕТОВА

#02071151

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
16.05.2022 3088923 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
НАВЧАЛЬНИЙ КОРПУС (4414)
61070, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, вул. Макаренка, 33
НАВЧАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС (824)
61002, Харківська обл., Київський р-н, м. Харків, вул. Маршала Бажанова, 17
ЕЛЕТРОМЕХАНІЧНИЙ КОЛЕДЖ
61038, Харківська обл., м. Харків, Московський р-н, вул. Самсонівська, 36
підприємство Красноградської дільниці Харківського міжрайонного управління водного господарства
63301, Харківська обл., Красноградський р-н, С. Наталине, вул. Свято-Троїцька, 78
ГУРТОЖИТОК №6 (4610)
61045, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, Провулок Отакара Яроша, 6
ГУРТОЖИТОК №2 (4611)
61045, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, Провулок Отакара Яроша, 7
НАВЧАЛЬНИЙ КОРПУС (825)
61002, Харківська обл., Київський р-н, м. Харків, Куликівський Узвіз, 11
ГУРТОЖИТОК (827)
61024, Харківська обл., Київський р-н, м. Харків, вул. Максимильянівська, 15
Гуртожиток №3
61045, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, Провулок Отакара Яроша, 10
Коледж ЖКГ
61013, Харківська обл., м. Харків, вул. Шевченко, 233-А
НАВЧАЛЬНИЙ КОРПУС (826)
61002, Харківська обл., Київський р-н, м. Харків, Куликівський Узвіз, 18
ГУРТОЖИТОК №5 (4608)
61045, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, вул. Клочківська, 216-Б
ГУРТОЖИТОК №4 (4609)
61045, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, Провулок Отакара Яроша, 12
НАВЧАЛЬНИЙ КОРПУС (823)
61002, Харківська обл., Київський р-н, м. Харків, Куликівський Узвіз, 12
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.02.2022 3214466 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: додержання і виконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Назаренко Олександр Максимович — директор Електромеханічного фахового коледжу Харківського Національного університету мі-ського господарства імені О.М. Бекетова
Здорик Роман Володимирович — заступник директора Електромеханічного фахового коледжу Харківського Національного уні-верситету міського господарства імені О.М. Бекетова
Волошина Марина Олегівна — провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у м. Харкові центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Не розроблено ін-струкцію щодо ви-користання засобів індивідуального захисту.
Пожежні кран-комплекти не прой-шли технічне обслу-говування і перевір-ку на працездатність шляхом пуску води
Не забезпечено ре-монт захисної спо-руди.
Не вивішені експлу-атаційні схеми сис-тем життєзабезпе-чення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електро-постачання) з вказі-вкою вимикаючих пристроїв
Ємності для питної води не пройшли перевірку на якість згідно з вимогами Державних санітар-них норм та правил
Не вивішені у сере-дині сховища біля основного входу список сигналів оповіщення цивіль-ної оборони.
Виходи на покрівлю, двері приміщень комор, електрощитових, складів, вентиляційних камер, технічного поверху, підвалу не виконано через сертифіковані протипожежні двері
Не забезпечено за-хисну споруду пра-вилами користуван-ня приладами
Не здійснено техні-чне обслуговування наявних вогнегасни-ків
Не проведено ре-монт пожежного гідранту
Не розроблено схе-ми зовнішніх та внутрішніх інженер-них мереж з вказів-кою відключаючих пристроїв
Приміщення коле-джу не обладнано системами проти-пожежного захисту
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.02.2022 3213242 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Бекетова Пряхіна Юлія Вікторівна — Провідний інженер з пожежної безпеки відділу охорони праці Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова
Яковенко Андрій Сергійович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району ХМТГ Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
В актовому залі усі горючі декорації, сценічне оформлення та драпірування не оброблене вогнезахисним засобом. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
В бібліотеці приміщення книгосховищ не відділені від інших приміщень протипожежними перегородками (в т. ч. сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Двері (люки) виходів на горище не протипожежні сертифіковані з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівель університету не в повному обсязі обладнані пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
В приміщеннях електрощитових не встановлені сертифіковані протипожежні двері з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Приміщення матеріального складу, які розташовані в підвалі, не забезпечені вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення.
Не проведене лабораторне випробування засобів індивідуального захисту в встановленому порядку. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
З приміщень 4-го та 5-го поверхів не передбачена евакуація через другий евакуаційний вихід.
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційних коридорів на 2-му та 3-му поверхах будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщень що виходять в бік коридору.
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Приміщення матеріального складу, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Приміщення машинних відділень ліфтів не відділені від інших приміщень протипожежними перешкодами (сертифікованими протипожежними дверима), що мають відповідну межу вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не забезпечене вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення. (підтверджується – фото)
Не проведене обов’язкове особисте страхування членів добровільної пожежної дружини університету.
Основні виходи з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі корпусу не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Виходи (проходи) з коридорів до бокових сходових кліток на кожному поверсі лівої сторони корпусу та 1, 2, 3-му поверхах правої сторони не обладнані перегородками та дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Будинки, приміщення та споруди університету не обладнані системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (крім приміщення комп’ютерного центру «Мегаполіс»). (підтверджується – відсутністю посвідчення)
На шляху евакуації для оздоблення стін загальних коридорів на 1-му, 2-му та 3-му поверхах будівлі застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
На шляху евакуації для оздоблення стін загального коридору ІВЦ застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Центральні виходи з коридорів до сходових клітин 2-му, 4-му та 5-му поверхах гуртожитку не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
З 2-го та 3-го поверхів навчального корпусу не передбачені (відсутні) 2-гі евакуаційні виходи.
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційного коридору на 4-му поверсі будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщення що виходять в бік коридору.
З приміщень кафедри ТСП, яка розташована в напівпідвальних приміщеннях, не передбачений другий евакуаційний вихід.
На шляхах евакуації для оздоблення стін загальних коридорів 1-го та 2-го поверхів застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.02.2022 3213238 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Яковенко Андрій Сергійович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району ХМТГ Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Лук'янов Віктор Іванович — директор «ВІДОКРЕМЛЕНИЙ СТРУКТУРНИЙ ПІДРОЗДІЛ "ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ МІСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ІМЕНІ О.М. БЕКЕТОВА"
Порушення:
Приміщення будівель не обладнані автоматичними системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації, системами централізованого пожежного спостерігання) відповідно до чинних нормативно-правових актів. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Двері виходів з коридорів до сходових кліток не обладнані у повному обсязі пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва". Не встановлено протипожежні двері до електрощитової та бібліотеки. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій дахових приміщень навчального корпусу. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не проведена ідентифікація потенційної небезпеки об’єкта. (підтверджується відсутністю посвідчення)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.12.2021 3200124 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Павлова Світлана Олексіївна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області
Стадник Григорій Васильович — Перший проректор
Порушення:
Подання суб'єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
07.07.2021 2869858 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог, законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Яковенко Андрій Сергійович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району МТГ Харківського міського управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Лук'янов Віктор Іванович — директор Житлово-комунального коледжу ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Приміщення будівель не обладнані автоматичними системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації, системами централізованого пожежного спостерігання) відповідно до чинних нормативно-правових актів. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій дахових приміщень навчального корпусу. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не проведена ідентифікація потенційної небезпеки об’єкта. (підтверджується відсутністю посвідчення)
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва". Не встановлено протипожежні двері до електрощитової та бібліотеки. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Двері виходів з коридорів до сходових кліток не обладнані у повному обсязі пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.07.2021 2864672 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Малишева Ольга Борисівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області
Стадник Григорій Васильович — Перший проректор
Порушення:
Подання суб'єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
27.04.2021 2568397 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Малишева Ольга Борисівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області
Стадник Григорій Васильович — перший проректор
Порушення:
Подання суб'єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
05.04.2021 2559350 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Дядюк Олексій Олегович — Фахівець ВЗЗ з ПНС м. Харкова ЦЗД Головного управління ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Не розроблено схеми зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключяючих пристроїв.
Не встановлені сертифіковані протипожежні двері на вході до приміщень електрощитових, комор, складів, вентиляційних камер, техповерху, підвалу, на виході на горище та покрівлю.
Приміщення не обладнано системами протипожежного захисту
Не розроблено інструкцію щодо використання засобів індивідуального захисту.
Відсутній запас засобів захисту органів дихання.
Не проведено огляд санепідемстанцією ємкостей для питної води .
Не вивішені експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв.
Не забезпечено ремонт захисної споруди.
Не виконане технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння – сертифікованих вогнегасників.
Не забезпечено захисну споруду правилами користування приладами.
Не вивішені у середині сховища біля основного входу список сигналів оповіщення цивільної оборони.
Не проведене технічне обслуговування і перевірку на працездатність всіх пожежних кран-комплектів.
Не проведено ремонт пожежного гідранту
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.04.2021 2556994 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог, законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Яковенко Андрій Сергійович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району МТГ Харківського міського управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Пряхіна Юлія Вікторівна — Провідний інженер з пожежної безпеки відділу охорони праці Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Основні виходи з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі корпусу не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
В приміщеннях електрощитових не встановлені сертифіковані протипожежні двері з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не проведене обов’язкове особисте страхування членів добровільної пожежної дружини університету.
На шляхах евакуації для оздоблення стін загальних коридорів 1-го та 2-го поверхів застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Виходи (проходи) з коридорів до бокових сходових кліток на кожному поверсі лівої сторони корпусу та 1, 2, 3-му поверхах правої сторони не обладнані перегородками та дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Приміщення матеріального складу, які розташовані в підвалі, не забезпечені вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення.
Будинки, приміщення та споруди університету не обладнані системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (крім приміщення комп’ютерного центру «Мегаполіс»). (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Центральні виходи з коридорів до сходових клітин 2-му, 4-му та 5-му поверхах гуртожитку не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
На шляху евакуації для оздоблення стін загального коридору ІВЦ застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
З 2-го та 3-го поверхів навчального корпусу не передбачені (відсутні) 2-гі евакуаційні виходи.
В актовому залі усі горючі декорації, сценічне оформлення та драпірування не оброблене вогнезахисним засобом. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не проведене лабораторне випробування засобів індивідуального захисту в встановленому порядку. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не забезпечене вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення. (підтверджується – фото)
В бібліотеці приміщення книгосховищ не відділені від інших приміщень протипожежними перегородками (в т. ч. сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Приміщення матеріального складу, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
З приміщень 4-го та 5-го поверхів не передбачена евакуація через другий евакуаційний вихід.
Двері (люки) виходів на горище не протипожежні сертифіковані з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
На шляху евакуації для оздоблення стін загальних коридорів на 1-му, 2-му та 3-му поверхах будівлі застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційних коридорів на 2-му та 3-му поверхах будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщень що виходять в бік коридору.
Приміщення машинних відділень ліфтів не відділені від інших приміщень протипожежними перешкодами (сертифікованими протипожежними дверима), що мають відповідну межу вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційного коридору на 4-му поверсі будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщення що виходять в бік коридору.
З приміщень кафедри ТСП, яка розташована в напівпідвальних приміщеннях, не передбачений другий евакуаційний вихід.
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівель університету не в повному обсязі обладнані пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.02.2021 2528451 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог, законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Рибалка Вадим В'ячеславович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району ХМТГ Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Бондаренко Олексій Іванович — Директор Навчально-тренінгового центру готельного господарства Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Головна сходова клітка будівлі НТЦ не забезпечена димовидаленням (примусовим або через вікна назовні) (підтверджується – фото)
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі НТЦ не обладнані пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
З 3-го поверху будівлі НТЦ відсутній (закладений) другий евакуаційний вихід. На шляху евакуації, який веде до другого евакуаційного виходу влаштовано номер. (підтверджується – фото)
Приміщення НТЦ не обладнані системою оповіщення про пожежу і управління евакуацією людей відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не надані підтверджуючі матеріали щодо експлуатаційної придатності, технічного обслуговування та працездатності системи протипожежного захисту (системи пожежної сигналізації) Навчально-тренінгового центру (надалі – НТЦ), відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.10.2020 2168852 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Яковенко Андрій Сергійович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району МТГ Харківського міського управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Лук'янов Віктор Іванович — директор Житлово-комунального коледжу ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій дахових приміщень навчального корпусу. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не проведена ідентифікація потенційної небезпеки об’єкта. (підтверджується відсутністю посвідчення)
Приміщення будівель не обладнані автоматичними системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації, системами централізованого пожежного спостерігання) відповідно до чинних нормативно-правових актів. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва". Не встановлено протипожежні двері до електрощитової та бібліотеки. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Двері виходів з коридорів до сходових кліток не обладнані у повному обсязі пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
30.09.2020 2167967 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Юр'єв Володимир Олександрович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району МТГ Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Бабанін Олександр Вікторович — Головний інженер Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівель університету не в повному обсязі обладнані пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Допускається встановлення глухих металевих грат на вікнах навчальних корпусів, де перебувають люди.
В приміщеннях електрощитових не встановлені сертифіковані протипожежні двері з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Приміщення машинних відділень ліфтів не відділені від інших приміщень протипожежними перешкодами (сертифікованими протипожежними дверима), що мають відповідну межу вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Будинки, приміщення та споруди університету не обладнані системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (крім приміщення комп’ютерного центру «Мегаполіс»). (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
24.02.2020 1714978 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
85 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
НАВЧАЛЬНИЙ КОРПУС (825)
61002, Харківська обл., Київський р-н, м. Харків, Куликівський Узвіз, 11
ЕЛЕТРОМЕХАНІЧНИЙ КОЛЕДЖ
61038, Харківська обл., м. Харків, Московський р-н, вул. Самсонівська, 36
ГУРТОЖИТОК №2 (4611)
61045, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, Провулок Отакара Яроша, 7
ГУРТОЖИТОК №6 (4610)
61045, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, Провулок Отакара Яроша, 6
ГУРТОЖИТОК №4 (4609)
61045, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, Провулок Отакара Яроша, 12
НАВЧАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС (824)
61002, Харківська обл., Київський р-н, м. Харків, вул. Маршала Бажанова, 17
НАВЧАЛЬНИЙ КОРПУС (4414)
61070, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, вул. Макаренка, 33
ГУРТОЖИТОК (827)
61024, Харківська обл., Київський р-н, м. Харків, вул. Максимильянівська, 15
НАВЧАЛЬНИЙ КОРПУС (823)
61002, Харківська обл., Київський р-н, м. Харків, Куликівський Узвіз, 12
Гуртожиток №3
61045, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, Провулок Отакара Яроша, 10
ГУРТОЖИТОК №5 (4608)
61045, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, вул. Клочківська, 216-Б
НАВЧАЛЬНИЙ КОРПУС (826)
61002, Харківська обл., Київський р-н, м. Харків, Куликівський Узвіз, 18
Учасники:
Дядюк Олексій Олегович — Фахівець ВЗЗ з ПНС м. Харкова ЦЗД Головного управління ДСНС України у Харківській області
Максютін Сергій Олександрович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Лук'янов Віктор Іванович — директор Житлово-комунального коледжу ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Здорик Роман Володимирович — заступник директора
Бабанін Олександр Вікторович — Головний інженер Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова
Пряхіна Юлія Вікторівна — Уповноважена особа ХНУМГ ім. О.М.Бекетова
Іванова Лілія Миколаївна — Уповноважена особа директор студмістечка ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Рєзніков Вячеслав Олексійович — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Яковенко Андрій Сергійович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району ХМТГ Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Рибалка Вадим В'ячеславович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району ХМТГ Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Не проведене обов’язкове особисте страхування членів добровільної пожежної дружини університету.
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток. (підтверджується – фото)
Центральні виходи з коридорів до сходових клітин 2-му, 4-му та 5-му поверхах гуртожитку не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Не встановлені сертифіковані протипожежні двері на вході до приміщень електрощитових, комор, складів, вентиляційних камер, техповерху, підвалу, на виході на горище та покрівлю.
Допускається використання тимчасових електромереж (підтверджується – фото)
Допускається користування електронагрівальними приладами в кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Допущено встановлення глухих грат в приміщеннях гуртожитку. (підтверджується – фото)
Не проведене лабораторне випробування засобів індивідуального захисту в встановленому порядку. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
В актовому залі усі горючі декорації, сценічне оформлення та драпірування не оброблене вогнезахисним засобом. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
Допущено встановлення на вікнах приміщень 1-го поверху, де перебувають люди, ґрат що виконані не у розкривному, розсувному, роз’ємному стані.
З приміщень 4-го та 5-го поверхів не передбачена евакуація через другий евакуаційний вихід.
Допущено використання саморобних подовжувачів які не відповідають вимогам ПУЕ у господарчих кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Допущено встановлення глухих грат. (підтверджується – фото)
З приміщень кафедри ТСП, яка розташована в напівпідвальних приміщеннях, не передбачений другий евакуаційний вихід.
Не проведена ідентифікація потенційної небезпеки об’єкта. (підтверджується відсутністю посвідчення)
Не проведено огляд санепідемстанцією ємкостей для питної води .
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток. (підтверджується – фото)
Приміщення матеріального складу, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Територія гуртожитку не забезпечена первинними засобами пожежогасіння в повному обсязі.
Не забезпечено ремонт захисної споруди.
Допущено улаштування порогів на шляхах евакуації на 1,4 поверсі.
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
Приміщення будівель не обладнані автоматичними системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації, системами централізованого пожежного спостерігання) відповідно до чинних нормативно-правових актів. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
На евакуаційному виході що знаходиться між цокольним та 1-им поверхом не встановлений світловий покажчик «Вихід». (підтверджується – фото)
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
Допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах що відокремлює електрощитову.
Допускається користування електронагрівальними приладами в кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
У сходовій клітині влаштоване підсобне приміщення.
Не здійснюється технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників (підтверджується – фото)
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційного коридору на 4-му поверсі будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщення що виходять в бік коридору.
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій дахових приміщень навчального корпусу. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу. (підтверджується – фото)
Допущено влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову. (підтверджується – фото)
Приміщення матеріального складу, які розташовані в підвалі, не забезпечені вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення.
Не проведено вогнезахисне обробляння дерев’яних елементів даху Архітектурно-художньої майстерні «ARHOUSE» .
Не проведено ремонт пожежного гідранту
Приміщення не обладнано системами протипожежного захисту
Приміщення машинних відділень ліфтів не відділені від інших приміщень протипожежними перешкодами (сертифікованими протипожежними дверима), що мають відповідну межу вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не розроблено схеми зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключяючих пристроїв.
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва". Не встановлено протипожежні двері до електрощитової та бібліотеки. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Основні виходи з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі корпусу не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
З 2-го та 3-го поверхів навчального корпусу не передбачені (відсутні) 2-гі евакуаційні виходи.
Приміщення гуртожитку не у повному обсязі обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
В приміщеннях електрощитових не встановлені сертифіковані протипожежні двері з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не вивішені у середині сховища біля основного входу список сигналів оповіщення цивільної оборони.
Допущено використання саморобних подовжувачів які не відповідають вимогам ПУЕ у господарчих кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не забезпечене вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення. (підтверджується – фото)
Не забезпечено захисну споруду правилами користування приладами.
Двері виходів з коридорів до сходових кліток не обладнані у повному обсязі пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Допущено влаштування виступів та турнікету на шляхах евакуації. (підтверджується – фото)
Допускається користування електронагрівальними приладами в кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток . (підтверджується – фото)
Допускається користування електронагрівальними приладами в кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
На шляху евакуації для оздоблення стін загальних коридорів на 1-му, 2-му та 3-му поверхах будівлі застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Допущено використання саморобних подовжувачів які не відповідають вимогам ПУЕ у господарчих кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Допущено влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову.
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток. (підтверджується – фото)
Виходи (проходи) з коридорів до бокових сходових кліток на кожному поверсі лівої сторони корпусу та 1, 2, 3-му поверхах правої сторони не обладнані перегородками та дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Не розроблено інструкцію щодо використання засобів індивідуального захисту.
Допущено влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову.
На шляхах евакуації для оздоблення стін загальних коридорів 1-го та 2-го поверхів застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Допущено зменшення ширини проїзду для пожежних автомобілів.
Допускається встановлення глухих металевих грат на вікнах навчальних корпусів та бібліотеки де перебувають люди
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційних коридорів на 2-му та 3-му поверхах будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщень що виходять в бік коридору.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників які є в наявності. (підтверджується – відсутністю посвідчення).
Не вивішені експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв.
Допущено використання саморобних подовжувачів які не відповідають вимогам ПУЕ у господарчих кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Допущено влаштування дверей на шляху евакуації з підвалу що не відчиняються в напрямку виходу з будівель (приміщень).
Допущено встановлення глухих грат в приміщеннях гуртожитку. (підтверджується – фото)
Допускається користування електронагрівальними приладами в кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Приміщення Архітектурно-художньої майстерні «ARHOUSE» не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток. (підтверджується – фото)
Не проведене технічне обслуговування і перевірку на працездатність всіх пожежних кран-комплектів.
В бібліотеці приміщення книгосховищ не відділені від інших приміщень протипожежними перегородками (в т. ч. сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Територія гуртожитку не забезпечена первинними засобами пожежогасіння в повному обсязі.
На шляху евакуації для оздоблення стін загального коридору ІВЦ застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівель університету не в повному обсязі обладнані пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Не виконане технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння – сертифікованих вогнегасників.
Допущено влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову.
Двері (люки) виходів на горище не протипожежні сертифіковані з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Будинки, приміщення та споруди університету не обладнані системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (крім приміщення комп’ютерного центру «Мегаполіс»). (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Відсутній запас засобів захисту органів дихання.
Допущено влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
24.02.2020 1872150 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Білоножко Сергій Вікторович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Бабаєв Володимир Миколайович — Ректор ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ МІСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ІМЕНІ О.М. БЕКЕТОВА
Порушення:
Відсутній паспорт обєкта благоустрою зеленого господарства, що є також невиконанням п. 1 припису Інспекції від 15 червня 2016 року № 42/04-09
Під час обстеження території гаражів Університету, сумісно з головним інженером Університету Бабаніним О.В., виявлено, що до звіту з інвентаризації викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами до дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами № 6310136600-1305 від 18.08.2014р. проммайданчику гараж по вул. Ольминського, 15 у м. Харків не увійшли наступні джерела: - Гаражи для зберігання автомобилей (легкові, вантажні) № 4, № 6, № 7, № 8, № 9, № 10, всі вищезазначені джерела (утворення) викидів (джерело викиду – отвір воріт) зі слів водія – механіка Косьяненка В.О. на момент превірки використовуються за паризначенням. Тобто викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря здійснюються без відповідного дозволу.
В ході перевірки під час натурного обстеження приміщень гуртожитку № 8 Житлово - комунального коледжу Університету по вул. Шевченко, 233 А у м. Харків в присутності коменданта гуртожитку Беспалової Т,М. встановлено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від наступних джерел викиду гуртожитку Коледжу, а саме від: - піч газова інв. № 111301577; - піч газова інв. № 111301578; - піч газова інв. № 111301579; - плита газова ESTRADA 1470 інв. № 101400264, - плита газова ESTRADA 1470 інв. № 101400265, - плита газова ESTRADA 1470 інв. № 101400266, - плита газова ESTRADA 1470 інв. № 101400267, - плита газова ESTRADA 1470 інв.№ 101400268, - плита газова ESTRADA 1470 інв.№ 101400269, - плита газова ESTRADA 1470 інв.№ 101400270, - плита газова ESTRADA 1470 інв.№ 101400271, - плита газова ESTRADA 1470 інв.№ 101400272, - плита газова ESTRADA 1470 інв.№ 101400273 Здійснюються за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. На момент проведення перевірки зазначані вище джерела викидів (утворення) працювали, а саме: підключені до газових мереж, приготування їжі здійснюється.
Університетом допускається змішування відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія, а саме: в контейнері для збору твердих побутових відходів знаходились залишки харчових відходів, поліетиленових виробів та макулатури разом з ТБО, що розташован по вул. Ольмінського, 15 у м. Харків біля будівлі гуртожитку № 1 Університету.
Інвентарізаційний план об’єкта благоустрою відсутній, що є також невиконанням п. 2 припису Інспекції від 15 червня 2016 року № 42/04-09
Університетом допускається змішування відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія, а саме: в контейнері для збору твердих побутових відходів знаходились залишки харчових відходів, поліетиленових виробів та макулатури разом з ТБО, що розташован по вул. Макаренко, 33 у м. Харків біля будівлі учбового корпусу Університету.
Університетом не забезпечується професійна підготовка, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами.
В ході перевірки під час натурного обстеження приміщень гуртожитку № 7 Житлово - комунального коледжу Університету по вул. Шевченко, 233 А у м. Харків в присутності коменданта гуртожитку Боженко Жанни Юріївни встановлено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від наступних джерел викиду гуртожитку Коледжу, а саме від: - піч газова інв. № 111301612; - піч газова інв. № 111301613; - піч газова інв. № 111302657; - плита газова інв. № 11130258; - плита газова «НОРД-501» інв. № 111301768, - плита газова «НОРД-501» інв. № 111301769, - плита газова «НОРД-501» інв. № 111301770, - плита газова «НОРД-501» інв. № 111301771 Здійснюються за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. На момент проведення перевірки зазначані вище джерела викидів (утворення) працювали, а саме: підключені до газових мереж, приготування їжі здійснюється.
Університетом допускається змішування відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія, а саме: в контейнері для збору твердих побутових відходів знаходились залишки харчових відходів, поліетиленових виробів та макулатури разом з ТБО, що розташован по вул. Шевченко, 233 А у м. Харків біля будівлі Гуртожитку № 8 Коледжу.
На балансі Університету знаходяться транспортні засоби, які використовуються для господарської діяльнності. Здійснення інструментально-лабораторних вимірювань параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел Університетом не забезпечується.
В ході перевірки під час натурного обстеження приміщень гуртожитку № 1 Університету по вул. Ольминського, 15 у м. Харків в присутності коменданта гуртожитку Вабохіної Л.П. встановлено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від наступних джерел викиду гуртожитку, а саме від: - піч газова з електричним розжигом інв. № 11136901; - піч газова інв. № 11137303; - піч газова інв. № 11137304; - плита газова «НОРД» інв. № 11136790; - плита газова 4-х комфорочна інв. № 11137301; - плита газова 4-х комфорочна інв. № 11137300; - плита газова «НОРД-501-4» інв. № 11137268, - плита газова «НОРД-501-4» інв. № 11137267 Здійснюються за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. На момент проведення перевірки зазначані вище джерела викидів (утворення) працювали, а саме: підключені до газових мереж, приготування їжі здійснюється.
На момент перевірки, в результаті натурного обстеження території Університету в присутності головного інженера Університету Бабаніна О.В., виявлено 1 факт розміщення відходів від будівельних робіт у несанкціонованому місці на земельній ділянці Університету з твердим покриттям біля нежитлової будівлі головного корпусу Університету по вул. Маршала Бажанова, 12 у м. Харків.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.12.2019 2050122 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Максютін Сергій Олександрович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Рєзніков Вячеслав Олексійович — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Іванова Лілія Миколаївна — Уповноважена особа директор студмістечка ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Допущено влаштування виступів та турнікету на шляхах евакуації. (підтверджується – фото)
Допущено влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову.
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток. (підтверджується – фото)
Приміщення гуртожитку не у повному обсязі обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.12.2019 2050119 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Максютін Сергій Олександрович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Іванова Лілія Миколаївна — Уповноважена особа директор студмістечка ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Рєзніков Вячеслав Олексійович — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Територія гуртожитку не забезпечена первинними засобами пожежогасіння в повному обсязі.
В електрощитку відсутня схема підключення споживачів з пояснювальним написом і вказання значення номінального струму апарата захисту. (підтверджується – фото)
Не здійснюється технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників (підтверджується – фото)
Допущено використання саморобних подовжувачів які не відповідають вимогам ПУЕ у господарчих кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Посадовими особами не пройдено навчання та перевірку знань з питань цивільного захисту. (підтверджується – фото)
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток. (підтверджується – фото)
Не встановлені світлові покажчики «Вихід». (підтверджується – фото)
Допущено влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову.
Допускається користування електронагрівальними приладами в кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Допущено встановлення глухих грат в приміщеннях гуртожитку. (підтверджується – фото)
Пожежний кран-комплект в приміщенні ізолятору не розміщений у вбудованій або навісній шафі, яка має отвори для провітрювання і пристосована для опломбування та візуального огляду без розкривання. (підтверджується – фото)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
Приміщення гуртожитку не забезпечені у повному обсязі відповідними знаками безпеки
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
Не розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м. від рівня підлоги вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
У житлових кімнатах на видимих місцях не розміщено: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки. (підтверджується – фото)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.12.2019 2050111 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Рєзніков Вячеслав Олексійович — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Максютін Сергій Олександрович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Іванова Лілія Миколаївна — Уповноважена особа директор студмістечка ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Посадовими особами не пройдено навчання та перевірку знань з питань цивільного захисту. (підтверджується – фото)
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток . (підтверджується – фото)
Допущено використання саморобних подовжувачів які не відповідають вимогам ПУЕ у господарчих кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
У житлових кімнатах на видимих місцях не розміщено: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки. (підтверджується – фото)
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу. (підтверджується – фото)
Допущено встановлення глухих грат в приміщеннях гуртожитку. (підтверджується – фото)
Допущено влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову. (підтверджується – фото)
Допускається користування електронагрівальними приладами в кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.12.2019 2050116 Провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення, що підлягає ліцензуванню Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Рєзніков Вячеслав Олексійович — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Максютін Сергій Олександрович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Іванова Лілія Миколаївна — Уповноважена особа директор студмістечка ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Порушення:
В електрощитку відсутня схема підключення споживачів з пояснювальним написом і вказання значення номінального струму апарата захисту. (підтверджується – фото)
Не розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м. від рівня підлоги вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Допущено влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток. (підтверджується – фото)
Територія гуртожитку не забезпечена первинними засобами пожежогасіння в повному обсязі.
Допущено використання саморобних подовжувачів які не відповідають вимогам ПУЕ у господарчих кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Допускається користування електронагрівальними приладами в кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Не встановлені світлові покажчики «Вихід». (підтверджується – фото)
У житлових кімнатах на видимих місцях не розміщено: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки. (підтверджується – фото)
Приміщення гуртожитку не забезпечені у повному обсязі відповідними знаками безпеки
Посадовими особами не пройдено навчання та перевірку знань з питань цивільного захисту. (підтверджується – фото)
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
Шафи пожежних кран-комплектів не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля (підтверджується – фото)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.12.2019 2050115 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Рєзніков Вячеслав Олексійович — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Максютін Сергій Олександрович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Іванова Лілія Миколаївна — Уповноважена особа директор студмістечка ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Допущено використання саморобних подовжувачів які не відповідають вимогам ПУЕ у господарчих кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
Посадовими особами не пройдено навчання та перевірку знань з питань цивільного захисту. (підтверджується – фото)
Допускається користування електронагрівальними приладами в кімнатах гуртожитку. (підтверджується – фото)
У житлових кімнатах на видимих місцях не розміщено: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки. (підтверджується – фото)
Шафи пожежних кран-комплектів не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля (підтверджується – фото)
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток. (підтверджується – фото)
Не встановлені світлові покажчики «Вихід». (підтверджується – фото)
Допущено встановлення глухих грат. (підтверджується – фото)
Допущено влаштування незаповненого отвору в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.12.2019 2045566 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Яковенко Андрій Сергійович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району МТГ Харківського міського управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Лук'янов Віктор Іванович — директор Житлово-комунального коледжу ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Не проведена ідентифікація потенційної небезпеки об’єкта. (підтверджується відсутністю посвідчення)
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва". Не встановлено протипожежні двері до електрощитової та бібліотеки.
Приміщення будівель не обладнані автоматичними системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації, системами централізованого пожежного спостерігання) відповідно до чинних нормативно-правових актів
Двері виходів з коридорів до сходових кліток не обладнані у повному обсязі пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.12.2019 2043402 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
27 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Рибалка Вадим В'ячеславович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району ХМТГ Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Бабанін Олександр Вікторович — Головний інженер Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова
Пряхіна Юлія Вікторівна — Провідний інженер з пожежної безпеки відділу охорони праці Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Сполучення шахти вантажного малого ліфту, що веде до приміщень книгосховища, яке розташоване в підвальному поверсі, не відокремлене протипожежними перегородками.
З приміщень 4-го та 5-го поверхів не передбачена евакуація через другий евакуаційний вихід.
З 2-го та 3-го поверхів навчального корпусу не передбачені (відсутні) 2-гі евакуаційні виходи.
На шляхах евакуації других евакуаційних виходів з великих аудиторій на 7 –му, 5-му та 3–му поверхах влаштовано навчальні аудиторії. (підтверджується – фото)
На шляху евакуації для оздоблення стін загального коридору ІВЦ застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Центральні виходи з коридорів до сходових клітин 2-му, 4-му та 5-му поверхах гуртожитку не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Виходи (проходи) з коридорів до головної сходової клітки на кожному поверсі корпусу не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Люки виходів на горище не протипожежні сертифіковані з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
На шляху евакуації для оздоблення стін загальних коридорів на 1-му, 2-му та 3-му поверхах будівлі застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційного коридору на 4-му поверсі будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщення що виходять в бік коридору.
В актовому залі усі горючі декорації, сценічне оформлення та драпірування не оброблене вогнезахисним засобом. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційних коридорів на 2-му та 3-му поверхах будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщень що виходять в бік коридору.
Приміщення матеріального складу, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Приміщення матеріального складу, які розташовані в підвалі, не забезпечені вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення.
Приміщення машинних відділень ліфтів не відділені від інших приміщень протипожежними перешкодами (сертифікованими протипожежними дверима), що мають відповідну межу вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не всі евакуаційні виходи будівель та приміщень університету позначені світловими покажчиками з написом «ВИХІД». (підтверджується – фото)
В приміщеннях електрощитових не встановлені сертифіковані протипожежні двері з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
З приміщень кафедри ТСП, яка розташована в напівпідвальних приміщеннях, не передбачений другий евакуаційний вихід.
В бібліотеці приміщення книгосховищ не відділені від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
В переході між Електротехнічним та Будівельним корпусами, на другому поверсі, на шляху евакуації допускається встановлення буфету. (підтверджується – фото)
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не забезпечене вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення. (підтверджується – фото)
Не проведене лабораторне випробування засобів індивідуального захисту в встановленому порядку. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Основні виходи з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі корпусу не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Допускається встановлення глухих металевих грат на вікнах навчальних корпусів та бібліотеки де перебувають люди.
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівель університету не обладнані пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Будинки, приміщення та споруди університету не обладнані системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (крім приміщення комп’ютерного центру «Мегаполіс»). (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Покарання: відсутні
17.12.2019 2044666 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Здорик Роман Володимирович — заступник директора
Дядюк Олексій Олегович — Фахівець ВЗЗ з ПНС м. Харкова ЦЗД Головного управління ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Приміщення не обладнані системами протипожежного захисту
Не проведено ремонт пожежного гідранту
Не виконана вогензахисна обробка дерев’яних конструкцій планшета сцени.
Не проведено огляд санепідемстанцією ємкостей для питної води .
Не забезпечене своєчасне очищення та перевірка вентеляційних каналів за розробленим графіком, результати заносити до спеціального журналу перевірок вентеляційних каналів.
Не проведене технічне обслуговування і перевірку на працездатність всіх пожежних кранів
Не забезпечено захисну споруду правилами користування приладами.
Не розроблено інструкцію щодо використання засобів індивідуального захисту.
Відсутній запас засобів захисту органів дихання.
Не вивішені у середині сховища біля основного входу список сигналів оповіщення цивільної оборони.
Не розроблено схеми зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключяючих пристроїв.
Не забезпечено ремонт захисної споруди.
Не встановлені сертифіковані протипожежні двері на вході до приміщень електрощитових, комор, складів, вентиляційних камер, техповерху, підвалу, на виході на горище та покрівлю.
Не вивішені експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв.
Не виконане технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння – сертифікованих вогнегасників.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
27.02.2019 1622093 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Перевірка припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Іванова Лілія Миколаївна — Директор студмістечка ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Бабаніна Анастасія Вячеславівна — завідувач гуртожитку №6 хнумг ім. о.м. бекетова
Порушення:
Допускається улаштовування на шляхах евакуації порогів, турнікету. (підтверджується – фото)
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах електрощитової (підтверджується – фото)
Допущено знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток (підтверджується – фото)
Будинки, приміщення не обладнані у повному обсязі системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (підтверджується – фото)
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж (підтверджується – фото)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.02.2019 1620170 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
36 порушень
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Пряхіна Юлія Вікторівна — Провідний інженер з пожежної безпеки відділу охорони праці Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Не проведене лабораторне випробування засобів індивідуального захисту в встановленому порядку. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Виходи (проходи) з коридорів до головної сходової клітки на кожному поверсі корпусу не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційних коридорів на 2-му та 3-му поверхах будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщень що виходять в бік коридору (підтверджується – фото).
З приміщень 4-го та 5-го поверхів не передбачена евакуація через другий евакуаційний вихід. (підтверджується – фото)
Основні виходи з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі корпусу не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Всі двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівель університету не обладнані пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
Приміщення матеріального складу, які розташовані в підвалі, не забезпечені вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення. (підтверджується – фото)
На шляхах евакуації з аудиторії 605 допускається влаштування перепаду висот. (підтверджується – фото)
Не проведено технічне обслуговування та перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
В переході між Електротехнічним та Будівельним корпусами, на другому поверсі, на шляху евакуації допускається встановлення буфету. (підтверджується – фото)
Висота 2-го евакуаційного виходу (проходу) та шляху евакуації з аудиторії 506 менша нормованої (менш ніж 2 метри). (підтверджується – фото)
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій дахових приміщень переходу до Архітектурного корпусу. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Заблоковано 2-й евакуаційний вихід з 6-го поверху навчального корпусу (на шляху евакуації встановлено рисувальний зал) (підтверджується – фото)
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
В актовому залі усі горючі декорації, сценічне оформлення та драпірування не оброблене вогнезахисним засобом. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Будівлі та приміщення університету не обладнані системами протипожежного захисту (крім приміщення комп’ютерного центру «Мегаполіс»). (підтверджується – відсутністю посвідчення)
На шляху евакуації для оздоблення стін загальних коридорів на 1-му, 2-му та 3-му поверхах будівлі застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
З приміщень кафедри ТСП, яка розташована в напівпідвальних приміщеннях, не передбачений другий евакуаційний вихід. (підтверджується – фото)
Допускається встановлення глухих металевих грат на вікнах навчальних корпусів та бібліотеки де перебувають люди. (підтверджується – фото)
З 2-го та 3-го поверхів навчального корпусу не забезпечені вільні доступи до 2-х евакуаційних виходів. (підтверджується – фото)
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційного коридору на 4-му поверсі будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщення що виходять в бік коридору. (підтверджується – фото)
На шляхах евакуації з аудиторії 506 допускається влаштування перепадів висот. (підтверджується – фото)
Двері 2-гу евакуаційного виходу з 2-го поверху будівлі відчиняються не в напрямку виходу з будівлі. (підтверджується – фото)
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не забезпечене вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення. (підтверджується – фото)
В бібліотеці приміщення книгосховищ не відділені від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
На шляху евакуації для оздоблення стін загального коридору ІВЦ застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій дахових приміщень будівлі. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Сполучення шахти вантажного малого ліфту, що веде до приміщень книгосховища, яке розташоване в підвальному поверсі, не відокремлене протипожежними перегородками. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Люки виходів на горище не протипожежні з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
В приміщеннях електрощитових не встановлені сертифіковані протипожежні двері з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Заблоковано 2-й евакуаційний вихід з 5-го поверху навчального корпусу (на шляху евакуації встановлено складське приміщення) (підтверджується – фото)
Не всі евакуаційні виходи будівель та приміщень університету позначені світловими покажчиками з написом «ВИХІД». (підтверджується – фото)
Приміщення матеріального складу, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Приміщення ліфтових шахт не відділені від інших приміщень протипожежними перешкодами (сертифікованими протипожежними дверима), що мають відповідну межу вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Центральні виходи з коридорів до сходових клітин 2-му, 4-му та 5-му поверхах гуртожитку не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах. (підтверджується – фото)
На шляхах евакуації других евакуаційних виходів з великих аудиторій на 7 –му, 5-му та 3–му поверхах влаштовано навчальні аудиторії. (підтверджується – фото)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.02.2019 1619122 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Лук'янов Віктор Іванович — директор Житлово-комунального коледжу ХНУМГ ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Приміщення будівель не обладнані автоматичними системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації, системами централізованого пожежного спостерігання) відповідно до чинних нормативно-правових актів
Двері виходів з коридорів до сходових кліток не обладнані у повному обсязі пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Не на всі вогнегасники нанесені облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації.
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва". Не встановлено протипожежні двері до електрощитової та бібліотеки.
Не проведена ідентифікація об’єкта підвищеної небезпеки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.04.2018 508353 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
48 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Пряхіна Юлія Вікторіна — Провідний інженер з пожежної безпеки відділу охорони праці Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова
Порушення:
Не проведене лабораторне випробування засобів індивідуального захисту в встановленому порядку.
Будівлі та приміщення університету не обладнані системою оповіщення про пожежу і управління евакуацією людей.
В актовому залі допускається влаштування та експлуатація тимчасових дільниць електромережі.
В приміщеннях електрощитових не встановлені сертифіковані протипожежні двері з відповідною межею вогнестійкості.
Виходи (проходи) з коридорів до головної сходової клітки на кожному поверсі корпусу не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Приміщення матеріального складу, які розташовані в підвалі, не забезпечені вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення.
Заблокований 2-й евакуаційний вихід з приміщень ІВЦ, який веде безпосередньо назовні.
Приміщення ліфтових шахт не відділені від інших приміщень протипожежними перешкодами (сертифікованими протипожежними дверима), що мають відповідну межу вогнестійкості.
У приміщеннях лабораторного, складського та підсобного призначення не визначено категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою, а також клас зони.
На шляху евакуації для оздоблення стін загальних коридорів на 1-му, 2-му та 3-му поверхах будівлі застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння.
Центральні виходи з коридорів до сходових клітин 2-му, 4-му та 5-му поверхах гуртожитку не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не забезпечене вікнами для димовидалення (не менше двох, розмірами 0,9 х 1,2 м з приямками) або системою примусового димовидалення.
Заблоковано 2-й евакуаційний вихід з 6-го поверху навчального корпусу (на шляху евакуації встановлено рисувальний зал)
Допускається використання килимових доріжок на шляхах евакуації (коридорів) з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння
З приміщень кафедри ТСП, яка розташована в напівпідвальних приміщеннях, не передбачений другий евакуаційний вихід.
Не проведено перевірку та іспит пожежних гідрантів на тиск та витрату води з оформленням акту.
В бібліотеці приміщення книгосховищ не відділені від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості.
Складське приміщення, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості.
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій дахових приміщень переходу до Архітектурного корпусу.
На шляхах евакуації з аудиторії 506 допускається влаштування перепадів висот.
Пожежні крани будівлі гуртожитку не розміщені в вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Шляхи евакуації будівель університету не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій дахових приміщень будівлі.
На шляхах евакуації з аудиторії 605 допускається влаштування перепаду висот.
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційного коридору на 4-му поверсі будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщення що виходять в бік коридору.
Під сходовим маршем на першому поверсі допускається влаштування приміщення електрощитової (другий евакуаційний вихід)
Висота 2-го евакуаційного виходу (проходу) та шляху евакуації з аудиторії 506 менша нормованої (менш ніж 2 метри).
З 2-го та 3-го поверхів навчального корпусу не забезпечені вільні доступи до 2-х евакуаційних виходів.
На шляхах евакуації других евакуаційних виходів з великих аудиторій на 7 –му, 5-му та 3–му поверхах влаштовано навчальні аудиторії.
Всі двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівель університету не обладнані пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
На шляхах евакуації з будівлі допускаються влаштування перепадів висот.
Основні виходи з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі корпусу не обладнані дверима з пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах.
всі з’єднувальні коробки електромережі будівель та приміщень університету не закриті кришками, які виконані з негорючого або важкогорючого матеріалу.
Всі евакуаційні виходи будівель та приміщень університету не позначені світловими покажчиками з написом «ВИХІД».
З приміщень 4-го та 5-го поверхів не передбачена евакуація через другий евакуаційний вихід.
Допускається встановлення глухих металевих грат на вікнах навчальних корпусів та бібліотеки де перебувають люди.
В цокольному поверсі під сходовим маршем допускається влаштування господарчої кімнати (комори).
Будівлі та приміщення університету не обладнані системами протипожежного захисту (крім приміщення комп’ютерного центру «Мегаполіс»).
Не проведено технічне обслуговування та перевірку на працездатність пожежних кранів.
Допускається зменшення нормативної ширини евакуаційних коридорів на 2-му та 3-му поверхах будівлі з урахуванням відкривання дверей з приміщень що виходять в бік коридору.
В переході між Електротехнічним та Будівельним корпусами, на другому поверсі, на шляху евакуації допускається встановлення буфету.
Приміщення матеріального складу, яке розташоване в підвалі, не відділене від інших приміщень протипожежними перегородками (сертифікованими протипожежними дверима) з відповідною межею вогнестійкості.
Заблоковано 2-й евакуаційний вихід з 5-го поверху навчального корпусу (на шляху евакуації встановлено складське приміщення)
Люки виходів на горище не протипожежні з відповідною межею вогнестійкості.
На шляху евакуації для оздоблення стін загального коридору ІВЦ застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння.
В актовому залі усі горючі декорації, сценічне оформлення та драпірування не оброблене вогнезахисним засобом.
Сполучення шахти вантажного малого ліфту, що веде до приміщень книгосховища, яке розташоване в підвальному поверсі, не відокремлене протипожежними перегородками.
Двері 2-гу евакуаційного виходу з 2-го поверху будівлі відчиняються не в напрямку виходу з будівлі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом