Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (5)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (22)

ДНІПРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

#02070737

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
29.08.2022 3116002 Надання освітніх послуг у системі вищої освіти Державна служба якості освіти України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері вищої освіти
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.02.2022 3215183 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Об'єкт, на якому суб'єкт господарювання проваджує господарську діяльність, не експлуатується
Предмет перевірки: розпорядження Кабінету Міністрів України
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.02.2022 3215178 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
118 порушень
Предмет перевірки: розпорядження Кабінету Міністрів України
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Дзима Тетяна Олександрівна — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Учбовий копус, вул. Коваленко, 10. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (пункт 4.6.1, розділ 10, додаток А ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації»).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено з’єднувальні коробки кришкою з негорючих або важкогорючих матеріалів в приміщеннях 3-го корпусу .
Учбовий корпус № 1, пр. Конституції, 2а . Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт.
Гуртожиток, пр. Конституції, 77. Не забезпечено освітлення адресного вказівника, встановленого на фасаді будівлі, у темний час доби.
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (пункт 4.6.1, розділ 10, додаток А ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації»).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (пункт 4.6.1, розділ 10, додаток А ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації»).
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Вбудовані та навісні шафи пожежних кран-комплектів не забезпечено отворами для провітрювання.
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (пункт 4.6.1, розділ 10, додаток А ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації»).
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Гуртожиток, пр. Аношкіна, 84. Допускається експлуатація газових плит в приміщеннях кухні (пункт 9.2 Державні будівельні норми «Газопостачання» ДБН В.2.5-20:2018)
Гуртожиток, пр. Аношкіна, 84. Стаціонарні зовнішні пожежні сходи утримуються не пофарбованими.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Вбудовані та навісні шафи пожежних кран-комплектів не забезпечено отворами для провітрювання.
Учбовий корпус № 1, пр. Конституції, 2а . Керівник та відповідальна особа за пожежну безпеку не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення машинного відділення ліфту не відділено від інших приміщень протипожежною перегородкою (дверима) (пункт 6.31 ДБН В.1.1-7:2016
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Приміщення корпусу не забезпечено оновленими знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Будівлю гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 2.1, таблиці А1, додатку А, пункт 15.1 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не відділено протипожежним люком з нормованою межею вогнестійкості приміщення горища (пункт 8.6 Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги» (далі – ДБН В.1.1-7:2016)).
Гуртожиток, пр. Аношкіна, 84. Приміщення будівлі не забезпечено оновленими знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент використання об`єкту, а саме: допускається розміщення із горючих матеріалів стелажі у сховищі книг приміщення бібліотеки (пункт 6 глави 6 Розділу VIII Наказу МОіН «Про затвердження Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України» від 15.08.2016 № 974 (далі Наказ МОіН від 15.08.2016 № 974 ).
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Допускається розміщення глухих грат на вікнах приміщень де перебувають люди (пункт 14 розділу ІІІ Наказу МОіН № 974 від 15.08.2016).
Учбовий копус, пр. Аношкіна, 102. Не забезпечено освітлення адресного вказівника, встановленого на фасаді будівлі, у темний час доби.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не розташовано біля місць розташування пожежних гідрантів покажчики (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів)
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю, корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиця А.1 додаток А, пункт 5.3 таблиця Б.1 додаток Б ДБН В.2.5-56-2014).
Учбовий копус, вул. Коваленко, 10. Стаціонарні зовнішні пожежні сходи утримуються не пофарбованими.
Гуртожиток, пр. Конституції, 77. Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено пожежну безпеку шляхом проведення організаційних заходів, а саме: в приміщенні архіву використовуються стелажі із горючих матеріалів (підпункт 6 пункту 6 розділу VIII Наказу МОіН № 974 від 15.08.2016).
Учбовий корпус № 1, пр. Конституції, 2а . Не пройдено функціонального навчання з питань цивільного захисту особами, діяльність яка пов`язана організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту (пункт 7 ПКМУ №819 від 23.10.2013 року «Про затвердження порядку проведення навчання керівного складу, фахівців, діяльність яка пов`язана організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту»).
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий копус, пр. Аношкіна, 102. Не забезпечено всі шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до Державних будівельних норм України «Системи протипожежного захисту» (далі - ДБН В.2.5-56:2014), а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Гуртожиток, пр. Конституції, 77. Не оновлені плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (пункт 4.6.1, розділ 10, додаток А ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації»)
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не пофарбовано стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Гаражні бокси, вул. Енергетиків, 12А. Приміщення гаражів не забезпечено оновленими знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Учбовий копус, вул. Коваленко, 10. Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт.
Учбовий копус, вул. Коваленко, 10. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий копус, вул. Коваленко, 10. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.5 таблиці А.1 додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус № 1, пр. Конституції, 2а . Не забезпечено всі шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий копус, вул. Коваленко, 10. Не пройдено функціонального навчання з питань цивільного захисту особами, діяльність яка пов`язана організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту (пункт 7 ПКМУ №819 від 23.10.2013 року «Про затвердження порядку проведення навчання керівного складу, фахівців, діяльність яка пов`язана організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту»).
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Гуртожиток, пр. Конституції, 77. Будівлю гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 2.1 таблиці А.1 додатку А, пункт 15 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014) .
Учбовий корпус № 1, пр. Конституції, 2а . Не оновлені плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (пункт 4.6.1, розділ 10, додаток А ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації»)
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі.
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (пункт 4.6.1, розділ 10, додаток А ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації»).
Гуртожиток, вул. Матросова, 70. Будівлю гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 2.1 таблиця А.1 додаток А, пункт 15.1 таблиця Б.1 додаток Б ДБН В.2.5-56-2014).
Гаражні бокси, вул. Енергетиків, 12А. Приміщення не обладнати системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації (пункт 12.1.1 таблиці А.1 додатку А ДБН В.2.5-56-2014).
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Гуртожиток, пр. Аношкіна, 84. Не укомплектовано пожежні кран-комплекти важелем для полегшення відкривання вентиля.
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Приміщення корпусу не забезпечено оновленими знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Гуртожиток, пр. Аношкіна, 84. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус № 1, пр. Конституції, 2а . Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А.1 додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014)
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Гуртожиток, вул. Матросова, 70. Не забезпечено всі шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не вжито заходів щодо розроблення планів (схем) евакуації людей на випадок пожежі, а саме: не забезпечено у всіх кімнатах гуртожитку вивішення на видних місцях схематичного плану індивідуальної евакуації з кожного поверху із зазначенням номера кімнати, найкоротшого шляху евакуації та пояснювального тексту.
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (пункт 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. З’єднання та окінцювання жил проводі і кабелів в приміщення корпусу № 6 не виконано за допомогою зварювання, паяння або затискачів.
Гуртожиток, пр. Аношкіна, 84. Будівлю гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 2.1 таблиці А.1 додатку А, пункт 15 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Гаражні бокси, вул. Енергетиків, 12А. Не укомплектовано пожежний щит комплектом засобів пожежогасіння.
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Гуртожиток, вул. Матросова, 70. Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт.
Учбовий копус, пр. Аношкіна, 102. Не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин та входів до будівлі.
Гуртожиток, пр. Аношкіна, 84. Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт.
Гуртожиток, пр. Аношкіна, 84. Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не відділено протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості приміщення електрощитової (пункти 6.4, 6.29, 6.31 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт.
Учбовий копус, вул. Коваленко, 10. Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі.
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Приміщення корпусу не забезпечено оновленими знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено двері сходових кліток пристроями для самозачинення.
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Відповідальною особою за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Приміщення корпусу не забезпечено оновленими знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Гуртожиток, пр. Аношкіна, 84. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (пункт 4.6.1, розділ 10, додаток А ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації»).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Приміщення корпусу не забезпечено оновленими знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не доукомплектовано пожежний щит комплектом засобів пожежогасіння, а саме: протипожежним покривалом – 1 шт., сокирами - 2 шт.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не обладнано сховище книг, розміщеної в бібліотеці автоматичною установкою пожежогасіння (пункт 6.3 таблиці А.1 додатку А ДБН В.2.5-56-2014).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Приміщення корпусу не забезпечено оновленими знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Приміщення корпусу не забезпечено оновленими знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано грати на вікнах приміщень де перебувають люди такими, що розкриваються, розсуваються, або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати мають бути відчинені (зняті) (пункт 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974 від 15.08.2016).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (пункт 4.6.1, розділ 10, додаток А ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації»).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (пункт 4.6.1, розділ 10, додаток А ДСТУ 7313:2013 «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації»).
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме: приміщення лабораторії науково-дослідного центру «Сорбент» (пункт 5, пункт 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий копус, вул. Коваленко, 10. Приміщення будівлі не забезпечено оновленими знаками безпеки згідно чинного стандарту.
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Гуртожиток, пр. Конституції, 77. Не забезпечено всі шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено двері сходових кліток пристроями для самозачинення.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Допускається знімання дверей вестибюлів, холів і сходових кліток.
Гуртожиток, пр. Аношкіна, 84. Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не відділено протипожежним люком з нормованою межею вогнестійкості приміщення горища (пункт 8.6 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 Державних будівельних норм України «Природне та штучне освітлення», далі – ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Відсутні акти проведення прихованих робіт при прокладанні проводів (кабелів) під підвісними стелями в холі 3-го корпусу.
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не укомплектовано пожежні кран-комплекти важелем для полегшення відкривання вентиля.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не проведено лабораторні випробування засобів радіаційного та хімічного захисту.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не доукомплектовано пожежний щит комплектом засобів пожежогасіння, а саме: вогнегасниками – 3 шт., ящиком з піском – 1 шт., протипожежним покривалом – 1 шт., багром або ломом та гаком – 1 шт., лопатами – 1 шт., сокирами - 2 шт.
Гуртожиток, вул. Матросова, 70. Не забезпечено освітлення адресного вказівника, встановленого на фасаді будівлі, у темний час доби.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Гаражні бокси, вул. Енергетиків, 12А. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус № 1, пр. Конституції, 2а . Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової № 2 протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (пункт 6.31, таблиця 3, Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва», ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (пункт 6.31, таблиця 3, Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва», далі - ДБН В.1.1-7:2016).
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт.
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. З’єднання та окінцювання жил проводі і кабелів в приміщення корпусу № 5 не виконано за допомогою зварювання, паяння або затискачів.
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не забезпечено освітлення адресного вказівника, встановленого на фасаді будівлі, у темний час доби.
Учбовий копус, вул. Коваленко, 10. Не укомплектовано пожежні кран-комплекти важелем для полегшення відкривання вентиля.
Учбовий копус, пр. Аношкіна, 102. Будівлю, корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиця А.1 додаток А, пункт 5.3 таблиця Б.1 додаток Б ДБН В.2.5-56-2014).
Учбовий копус, пр. Аношкіна, 102. Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт.
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
warning
warning
26.08.2021 2898693 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері загалонообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Горб Ольга Георгіївна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи №1 управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області
Коробочка Олександр Миколайович — Ректор Дніпровського державного технічного університету
Богиня Ольга Василівна — Головний бухгалтер
Порушення:
Подання недостовірних відомостей про реєстраційний номер облікової картки платника податків по застрахованим особам
Покарання: відсутні
25.08.2021 2899007 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позапланове обстеження, щодо оформлення акту обстеження для підписання акту перевірки готовності вищого навчального закладу до роботи у новому 2021 - 2022 навчальному році
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Несен Лариса Георгіївна — Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам’янського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області
Чехлата Любов Федорівна — фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам’янського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області
Самарець Лідія Михайлівна. — проректора Дніпровського державного технічного університету з адміністративно господарчої роботи
Самарець Лідія Михайлівна — проректора Дніпровського державного технічного університету з адміністративно господарчої роботи
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.07.2021 2880657 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
60 порушень
Предмет перевірки: Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Фєдосєєва Ганна Олегівна — в. о. директора ВІДОКРЕМЛЕНОГО СТРУКТУРНОГО ПІДРОЗДІЛУ «ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ДНІПРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ»
Дзима Тетяна Олександрівна — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Черненко Яна Миколаївна — директор ВІДОКРЕМЛЕНОГО СТРУКТУРНОГО ПІДРОЗДІЛУ «ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА ДНІПРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ»
Олійник Леонід Олексійович — директор ВІДОКРЕМЛЕНОГО СТРУКТУРНОГО ПІДРОЗДІЛУ «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ДНІПРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ»
Порушення:
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано грати на вікнах приміщень де перебувають люди такими, що розкриваються, розсуваються, або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати мають бути відчинені (зняті) (пункт 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974 від 15.08.2016).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме: приміщення лабораторії науково-дослідного центру «Сорбент» (пункт 5, пункт 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі, що містять фосфоресцентні матеріали (підпункт «е» розділу 5 Національного стандарту України «Ідентифікація безпечності знаки на планах евакуації», ДСТУ ISO 23601:2019).
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Гуртожиток, вул. Матросова, 70. Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі, що містять фосфоресцентні матеріали (підпункт «е» розділу 5 Національного стандарту України «Ідентифікація безпечності знаки на планах евакуації», ДСТУ ISO 23601:2019).
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі, що містять фосфоресцентні матеріали (підпункт «е» розділу 5 Національного стандарту України «Ідентифікація безпечності знаки на планах евакуації», ДСТУ ISO 23601:2019).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до Державних будівельних норм України «Системи протипожежного захисту» (далі - ДБН В.2.5-56:2014), а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не проведено лабораторні випробування засобів радіаційного та хімічного захисту.
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 Державних будівельних норм України «Природне та штучне освітлення», далі – ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий копус, пр. Аношкіна, 102. Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Допускається розміщення глухих грат на вікнах приміщень де перебувають люди (пункт 14 розділу ІІІ Наказу МОіН № 974 від 15.08.2016).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (пункт 6.31, таблиця 3, Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва», далі - ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі.
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Відповідальною особою за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення машинного відділення ліфту не відділено від інших приміщень протипожежною перегородкою (дверима) (пункт 6.31 ДБН В.1.1-7:2016
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено пожежну безпеку шляхом проведення організаційних заходів, а саме: в приміщенні архіву використовуються стелажі із горючих матеріалів (підпункт 6 пункту 6 розділу VIII Наказу МОіН № 974 від 15.08.2016).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не пофарбовано стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі, що містять фосфоресцентні матеріали (підпункт «е» розділу 5 Національного стандарту України «Ідентифікація безпечності знаки на планах евакуації», ДСТУ ISO 23601:2019).
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі, що містять фосфоресцентні матеріали (підпункт «е» розділу 5 Національного стандарту України «Ідентифікація безпечності знаки на планах евакуації», ДСТУ ISO 23601:2019).
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Учбовий копус, пр. Аношкіна, 102. Будівлю, корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиця А.1 додаток А, пункт 5.3 таблиця Б.1 додаток Б ДБН В.2.5-56-2014).
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не вжито заходів щодо розроблення планів (схем) евакуації людей на випадок пожежі, а саме: не забезпечено у всіх кімнатах гуртожитку вивішення на видних місцях схематичного плану індивідуальної евакуації з кожного поверху із зазначенням номера кімнати, найкоротшого шляху евакуації та пояснювального тексту.
Учбовий корпус № 1, пр. Гімназичний, 16. Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не відділено протипожежним люком з нормованою межею вогнестійкості приміщення горища (пункт 8.6 Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги» (далі – ДБН В.1.1-7:2016)).
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено та не вивішено на видних місцях, плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі, що містять фосфоресцентні матеріали (підпункт «е» розділу 5 Національного стандарту України «Ідентифікація безпечності знаки на планах евакуації», ДСТУ ISO 23601:2019).
Учбовий копус, пр. Аношкіна, 102. Будівлю не обладнано зовнішньою установкою від прямих попадань блискавки і вторинних їх проявів.
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Допускається знімання дверей вестибюлів, холів і сходових кліток.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент використання об`єкту, а саме: допускається розміщення із горючих матеріалів стелажі у сховищі книг приміщення бібліотеки (пункт 6 глави 6 Розділу VIII Наказу МОіН «Про затвердження Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України» від 15.08.2016 № 974 (далі Наказ МОіН від 15.08.2016 № 974 ).
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Будівлю гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 2.1, таблиці А1, додатку А, пункт 15.1 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не розташовано біля місць розташування пожежних гідрантів покажчики (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів)
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не обладнано сховище книг, розміщеної в бібліотеці автоматичною установкою пожежогасіння (пункт 6.3 таблиці А.1 додатку А ДБН В.2.5-56-2014).
Гуртожиток, вул. Матросова, 70. Будівлю гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 2.1 таблиця А.1 додаток А, пункт 15.1 таблиця Б.1 додаток Б ДБН В.2.5-56-2014).
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (пункт 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю, корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиця А.1 додаток А, пункт 5.3 таблиця Б.1 додаток Б ДБН В.2.5-56-2014).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Гуртожиток № 3, вул. Дніпробудівська, 13А. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.07.2021 2878220 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання суб`єктом господарювання приписів, розпоряджень або розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу органом нагляду (конролю)
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Чмона Олексій Сергійович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.05.2021 2573749 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства з питань техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Дзима Тетяна Олександрівна — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Єрмаков Микита Євгенович — Головний інспектор ВЗНС Кам’янського МУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Горбатюк Сергій Геннадійович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Задьора Давид Сергійович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Шулаєва Анна Олександрівна — Фахівчиня ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Конельський Павло Дмитрович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Верещак Владислав Олександрович — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Гаврилов Сергій Віталійович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Власюк Денис Васильович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Усатенко Євген Олександрович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Свердликівська Ольга Вікторівна — Начальниця ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Мацуненко Олександр Анатолійович — Головний інспектор ВЗНС Кам’янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Чмона Олексій Сергійович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Лавріненко Владислав Валентинович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Дейнега Віталій Валерійович — Провідний інспектор ВЗНС Кам’янського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Багрій Віталій Олегович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Лущій Яна Дмитрівна — Провідна інспекторка ВЗНС Кам’янського МУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Красовський Станіслав Анатолійович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.03.2021 2366381 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
97 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Гуртожиток (пр. Аношкіна, 84)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, Пр. Аношкіна, 84
Гуртожиток (вул. Матросова, 70)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Матросова, 70
Навчальний корпус № 1 (м. Кам'янське, пр. Гімназичний, 16)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, Пр. Гімназичний, 16
Гуртожиток №2 (м. Кам'янське, вул. Квітів, 12-а)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Квітів, 12-А
Учбовий корпус (вул. Січеславський шлях, 95)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Січеславський Шлях, 95
Навчальний корпус №2 (м. Кам'янське, пр. Гімназичний, 29)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, Пр. Гімназичний, 29
Учбовий корпус комерційного технікуму
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, Заводський р-н, вул. Коваленка, буд. 10
Навчальний корпус (пр. Аношкіна, 102)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, Пр. Аношкіна, 102
Навчальні корпуси №№3, 5, 6, 7, автогосподарчий корпус
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Дніпробудівська, 2
Гуртожиток №3 (м. Кам'янське, вул. Дніпробудівська, 13-а)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Дніпробудівська, 13-А
Гаражі
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Енергетиків, 2-А
Навчальний корпус № 10 (м. Кам'янське, вул. Миру, 25)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Миру, 25
Гуртожиток (пр. Конституції, 77)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, Пр. Конституції, 77
Учбовий корпус (пр. Конституції, 2а)
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, Пр. Конституції, 2А
Учасники:
Горбатюк Сергій Геннадійович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Свердликівська Ольга Вікторівна — Начальниця ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Коробочка Олександр Миколайович — Ректор ДНІПРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
Власюк Денис Васильович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Конельський Павло Дмитрович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Усатенко Євген Олександрович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Черненко Яна Миколаївна — Директор ВІДОКРЕМЛЕНОГО СТРУКТУРНОГО ПІДРОЗДІЛУ «ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА ДНІПРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ»
Красовський Станіслав Анатолійович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Багрій Віталій Олегович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Дзима Тетяна Олександрівна — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Єрмаков Микита Євгенович — Головний інспектор ВЗНС Кам’янського МУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Чмона Олексій Сергійович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Лущій Яна Дмитрівна — Провідна інспекторка ВЗНС Кам’янського МУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Дейнега Віталій Валерійович — Провідний інспектор ВЗНС Кам’янського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Верещак Владислав Олександрович — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Ітякін Олександр Сергійович — Директор ВІДОКРЕМЛЕНОГО СТРУКТУРНОГО ПІДРОЗДІЛУ «ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ДНІПРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ»
Мацуненко Олександр Анатолійович — Головний інспектор ВЗНС Кам’янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Шулаєва Анна Олександрівна — Фахівчиня ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Лавріненко Владислав Валентинович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Задьора Давид Сергійович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Гаврилов Сергій Віталійович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Не замінено труби протипожежного водопостачання на металеві відповідного діаметру. (пункт 9.3 ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація»).
Не вжито заходів щодо розроблення планів (схем) евакуації людей на випадок пожежі, а саме: не забезпечено у всіх кімнатах гуртожитку вивішення на видних місцях схематичного плану індивідуальної евакуації з кожного поверху із зазначенням номера кімнати, найкоротшого шляху евакуації та пояснювального тексту (пункт 3 глави 5 розділу Наказу МОН № 974)
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме: приміщення лабораторії науково-дослідного центру «Сорбент» (пункт 5, пункт 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Відповідальною особою за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Відповідальною особою за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення машинного відділення ліфту не відділено від інших приміщень протипожежною перегородкою (дверима) (пункт 6.31 ДБН В.1.1-7:2016
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлені протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості в приміщенні електрощитової (пункти 6.31, 6.4, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не пофарбовано стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Не розроблено для кожного приміщення об’єкта інструкції про заходи пожежної безпеки. (приміщення студентської ради)
Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: вихід на покрівлю не виконано через сертифікований протипожежний люк 2-тику розміром 0,6 м х 0,8 м (пункт 8.6 ДБН В. 1.1-7:2016)
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі.
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Допускається експлуатація газових плит в приміщеннях кухні (п. 9.2 Державні будівельні норми «Газопостачання» ДБН В.2.5-20:2018)
Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Відповідальною особою за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 Державних будівельних норм України «Природне та штучне освітлення», далі – ДБН 2.5-28:2018)
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не відділено протипожежним люком з нормованою межею вогнестійкості приміщення горища (пункт 8.6 Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги» (далі – ДБН В.1.1-7:2016)).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи на горище зі сходової клітини не виконані через протипожежні люки 2-го типу (пункти 8.6, 6.2, 6.4, таблиця 3 далі - ДБН В.1.1-7:2016.
Не проведена перевірка зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до Державних будівельних норм України «Системи протипожежного захисту» (далі - ДБН В.2.5-56:2014), а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Не забезпечено утримання пожежних рукавів приєднаними до кранів у пожежних кран-комплектах.
Не забезпечено відкривання дверей на шляхах евакуації у напрямку виходу з будівлі.
Будівлю гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.5 таблиця А.1 додаток А, пункт 5.3 таблиця Б.1 додаток Б ДБН В.2.5-56-2014).
Будівлю гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 2.1 таблиці А.1 додатку А, пункт 15 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014) .
Не забезпечено здійснення з’єднання жил проводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів у кабінеті коменданта.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не відділено протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості приміщення електрощитової (пункти 6.4, 6.29, 6.31 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Відповідальною особою за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (пункт 6.31, таблиця 3, Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва», далі - ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Не забезпечено приміщення електрощитової засобами протипожежного захисту згідно з Наказом МВС № 25, а саме: газовим (вуглекислотним) вогнегасником з величиною заряду 3 кг. і більше. (пункт 5 розділу VI Наказу МВС № 25)
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не забезпечено пожежну безпеку шляхом проведення організаційних заходів, а саме: в приміщенні архіву використовуються стелажі із горючих матеріалів (підпункт 6 пункту 6 розділу VIII Наказу МОН № 974 від 15.08.2016).
Будівлю гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 2.1 таблиці А.1 додатку А, пункт 15 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (пункт 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: Вихід на покрівлю не виконано через сертифікований протипожежний люк 2-тику розміром 0,6 м х 0,8 м (пункт 8.6 ДБН В. 1.1-7:2016)
Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Будівлю гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 2.1, таблиці А1, додатку А, пункт 15.1 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Відповідальною особою за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Допускається розміщення глухих грат на вікнах приміщень де перебувають люди (пункт 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Відповідальною особою за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А.1 додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014)
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Допускається знімання дверей вестибюлів, холів і сходових кліток.
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Відповідальною особою за пожежну безпеку не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається зберігання прострочених засобів індивідуального захисту органів дихання, які не пройшли перевірку
Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Будівлю ,корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.5 таблиця А.1 додаток А, пункт 5.3 таблиця Б.1 додаток Б ДБН В.2.5-56-2014).
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не відділено протипожежним люком з нормованою межею вогнестійкості приміщення горища (пункт 8.6 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами наказу МВС України № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників» (Далі - Наказ МВС № 25), а саме: особою, відповідальною за пожежну безпеку на об’єкті не поновлено журнал обліку вогнегасників (п.п. 2 п. 3 розділу ІІ Наказу МВС № 25).
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування рівня пожежної безпеки , встановленого законодавством, яке було чинним на момент використання об`єкту, а саме: допускається розміщення із горючих матеріалів стелажі у сховищі книг приміщення бібліотеки (пункт 6 глави 6 Розділу VIII Наказу МОН № 974)
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи утримуються не в справному стані.
Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (пункт 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А1, додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Автогосподарчий корпус № 5а, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №7, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 Національного стандарту України «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», далі - ДСТУ 7313:2013).
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах: не встановлено сертифіковані протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості в приміщенні електрощитової (пункт 6.31, табл. 3 ДБН В.1.1-7:2016) .
Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Учбовий корпус № 6, вул. Дніпробудівська, 2. Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не виконано грати на вікнах приміщень де перебувають люди такими, що розкриваються, розсуваються, або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати мають бути відчинені (зняті) (пункт 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974).
Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.5 таблиці А.1 додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (пункт 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Не виконано заміри опору ізоляції і спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Не забезпечено працюючий персонал засобами колективного та індивідуального захисту.
Будівлю корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (пункт 7.1.1 таблиці А.1 додатку А, пункт 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014)
Учбовий корпус №5, вул. Дніпробудівська, 2. Не розташовано біля місць розташування пожежних гідрантів покажчики (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів)
Учбовий корпус №3, вул. Дніпробудівська, 2. Не обладнано сховище книг, розміщеної в бібліотеці автоматичною установкою пожежогасіння. (пункт 3 глави 6 Розділу VIII «Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України», далі - Наказу МОН № 974; пункт 6.3 таблиці А.1 додатку А ДБН В.2.5-56-2014)
Будівлю не обладнано зовнішньою установкою від прямих попадань блискавки і вторинних їх проявів.
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено сертифіковані протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості в приміщенні електрощитової (пункт 6.31, табл. 3 ДБН В.1.1-7:2016)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
23.12.2020 2508812 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка виконання порушень, викладених у заяві суб'єкта господарювання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Бажан Ніна Дмитрівна — Заступниця диретора з АГР
Задьора Давид Сергійович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.09.2020 2166665 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: Перевірка виконання суб'єктом господарювання припису, виданого за результатами попереднього заходу державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Красовський Станіслав Анатолійович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського МУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Лавріненко Владислав Валентинович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Єрмаков Микита Євгенович — Головний інспектор ВЗНС Кам’янського МУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Дзима Тетяна Олександрівна — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Мацуненко Олександр Анатолійович — Головний інспектор ВЗНС Кам’янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Шулаєва Анна Олександрівна — Фахівчиня ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Свердликівська Ольга Вікторівна — Начальниця ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Коробочка Олександр Миколайович — Ректор ДНІПРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
Порушення:
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 Національного стандарту України «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», далі - ДСТУ 7313:2013).
Не обладнао будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б Державних будівельних норм України «Системи протипожежного захисту», ДБН В.2.5-56:2014).
Допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент використання об`єкту, а саме: допускається розміщення із горючих матеріалів (стелажі) у сховищі книг приміщення бібліотеки (п. 6 глави 6 Розділу VIII Наказу МОН № 974)
Не демонтовано грати встановлені на шляхах евакуації.
Не обладнано сховище книг, розміщеного в бібліотеці автоматичною установкою пожежогасіння. (п. 3 глави 6 Розділу VIII «Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України», далі - Наказу МОН № 974; п. 6.3 таблиці А.1 додатку А ДБН В.2.5-56-2014)
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва», далі - ДБН В.1.1-7:2016).
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 Державних будівельних норм України «Природне та штучне освітлення», далі – ДБН 2.5-28:2018)
Не забезпечено відповідно до законодавства всі працівники засобами та індивідуального захисту органів дихання (далі - ЗІЗОД).
Не забезпечено пожежну безпеку шляхом проведення організаційних заходів, а саме: не оброблено вогнезахисною речовиною стелажі що знаходяться в приміщенні архіву (п.п. 6 п.6 розділу VIII Наказу МОН № 974 від 15.08.2016).
Допускається зберігання прострочених ЗІЗОД, які не пройшли перевірку.
Не опрацьовано план евакуації експонатів та інших цінностей на доповнення до плану евакуації в приміщенні музею (п. 10 глави 6 розділу VІІІ Наказу МОН № 974)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.08.2020 2147040 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позапланове обстеження, щодо оформлення акту обстеження для підписання акту перевірки готовності вищого навчального закладу до роботи у новому 2020 - 2021 навчальному році,
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Біленко Анжела Вікторівна — в.о. начальника Кам’янського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області
Несен Лариса Георгіївна — Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам’янського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області
Самарець Лідія Михайлівна — проректор Дніпровського державного технічного університету з адміністративно господарчої роботи
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.06.2020 1732654 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Гаражі
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Енергетиків, 2-А
Гуртожиток
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Дніпробудівська, 13-А
Навчальний корпус № 2
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське Пр. Гімназичний, 29
Навчальний корпус № 10
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Миру, 25
Навчальний корпус № 1
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське Пр. Гімназичний, 16
Гуртожиток
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Квітів, 12-А
Начальний корпус
51900, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Дніпробудівська, 2
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.01.2020 2040190 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
22 порушення
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Горбатюк Сергій Геннадійович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Глухов Олег Віталійович — Заступник директора з АГР
Задьора Давид Сергійович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Власюк Денис Васильович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Єрмаков Микита Євгенович — Головний інспектор ВЗНС Кам’янського МУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Дзима Тетяна Олександрівна — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Конельський Павло Дмитрович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи утримуються не в справному стані.
Приміщення корпусу не дообладнано системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (далі – ДБН В.2.5-56:2014), а саме: системою пожежної сигналізації, системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей(п. 7.5 таблиця А.1 додаток А, п. 5.3 таблиця Б.1 додаток Б Державні будівельні норми України «Системи протипожежного захисту», (далі – ДБН В.2.5-56-2014).
Житлові кімнати не забезпечино необхідними пояснювальними пам’ятками про дії на випадок виникнення пожежі.
Сходові клітки, зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення архіву не обладнано системою димовидалення.
Будівлю не обладнано зовнішньою установкою від прямих попадань блискавки і вторинних їх проявів.
Рукав пожежного кран-комплекту №3, №4 не приєднаний до крану.
Дерев’яні елементи горища не оброблені засобами вогнезахисту.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлені протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості в приміщенні електрощитової (п. 6.31, п. 6.4, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи на горище зі сходової клітини не виконані через протипожежні люки 2-го типу (п. 8.6, п. 6.2, п. 6.4, таблиця 3 Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва» (далі - ДБН В.1.1-7:2016)).
Не доукомплектовані пожежні кран-комплекти пожежними стволами.
Не відновлено працездатність насосів-підвищувачів.
Дозволяється встановлення глухих грат на вікнах першого та другого поверху.
Приміщення гуртожитку не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (далі – ДБН В.2.5-56:2014), а саме: системою пожежної сигналізації, системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей(п. 7.5 таблиця А.1 додаток А, п. 5.3 таблиця Б.1 додаток Б ДБН В.2.5-56-2014).
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлені протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості в приміщенні електрощитової (п. 6.31, п. 6.4, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не забезпечено працюючий персонал у повному обсязі згідно вимог чинного законодавства засобами радіаційного та хімічного захисту.
Вимикачі встановлено на горючу основу
Не забезпечено працюючий персонал у повному обсязі згідно вимог чинного законодавства засобами радіаційного та хімічного захисту.
Дозволяється змінювання інженерних та планувальних рішень, а саме: не встановлено пандус з ухилом не більше як 1:6 на перепадах висот і виступах в коридорах першого, другого та третього поверхів (п. 7.3.8 ДБН В.1.1-7:2016).
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.01.2020 2039926 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Єрмаков Микита Євгенович — Головний інспектор ВЗНС Кам’янського МУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Бажан Ніна Дмитрівна — Заступник директора з АГР
Конельський Павло Дмитрович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Власюк Денис Васильович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Дзима Тетяна Олександрівна — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Задьора Давид Сергійович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Горбатюк Сергій Геннадійович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Дозволяється горюче оздоблення шляхів евакуації вхідної групи. (п. 5.24 Державних будівельних норм України. «Пожежна безпека об’єктів будівництва» (далі – ДБН В.1.1-7:2016)
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах: не встановлено сертифіковані протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості в приміщенні електрощитової (п. 6.31, табл. 3 ДБН В.1.1-7:2016) .
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання від вражаючих факторів, в зоні ураження яких знаходяться об’єкт
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання від вражаючих факторів, в зоні ураження яких знаходяться об’єкт
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання від вражаючих факторів, в зоні ураження яких знаходяться об’єкт
Не обладнано системами протипожежного захисту всі приміщення гуртожитку відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (п.2.1 таблиці А.1 додатку А, п. 15 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014) .
Не обладнано системами протипожежного захисту всі приміщення закладу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, а саме: системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей (п.7.1.1 таблиці А.1 додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014)
Будівля гуртожитку не забезпечена адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці і освітлювальний в темний час доби.
В кімнатах гуртожитку не розміщено на видному місці стислу пам’ятку про дії на випадок виникнення пожежі.
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах: не встановлено сертифіковані протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості в приміщенні електрощитової (п. 6.31, табл. 3 ДБН В.1.1-7:2016)
Вихід на покрівлю не виконано через сертифікований протипожежний люк 2-тику розміром 0,6 м х 0,8 м (п. 8.6 ДБН В. 1.1-7:2016)
Не обладнано приміщення закладу системами протипожежного захисту відповідно до Держаних будівельних норм України «Системи протипожежного захисту» (далі – ДБН В. 2.5-56:2014), а саме: системою пожежної сигналізації, системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей (п.7.1.1 таблиці А.1 додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014)
Вихід на покрівлю не виконано через сертифікований протипожежний люк 2-тику розміром 0,6 м х 0,8 м (п. 8.6 ДБН В. 1.1-7:2016)
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.01.2020 2040304 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
27 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Морозовська Ганна Юріївна — Завідуюча господарством КТ ДДТУ
Свердликівська Ольга Вікторівна — Начальниця ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Мацуненко Олександр Анатолійович — Головний інспектор ВЗНС Кам’янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Усатенко Євген Олександрович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Гаврилов Сергій Віталійович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Шулаєва Анна Олександрівна — Фахівчиня ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Верещак Владислав Олександрович — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Не забезпечено сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Не відкориговані поверхові плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (розділ 10 ДСТУ 7313:2013 «Знаки безпеки та системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання» (далі – ДСТУ 7313:2013)).
Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі.
Допускається встановлення на вікнах будівлі глухих (незнімних) ґрат.
Не проведена перевірка зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Допущено захаращення евакуаційних виходів (лівої та правої сторони) меблями та різними матеріалами.
Не забезпечено в повному обсязі працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт (п.1 Постанови Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 № 1200 «Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю» (далі – ПКМУ № 1200)).
Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі.
Не обладнано будівлю корпусу системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системою пожежної сигналізації, системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (п. 7.5 таблиці А.1 додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Встановлено незнімні (глухі) грати на вікнах в приміщеннях закладу.
Допущена експлуатація світильника підвішеного безпосередньо на струмопровідні проводи в приміщенні препараторської кабінету №6.
Не забезпечено сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Не доукомплектовано приміщення технікуму первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не розміщено в кімнатах для тимчасового проживання локальні плани евакуації. (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Не замінено труби протипожежного водопостачання на металеві відповідного діаметру. (п.9.3 ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація»).
Не доукомплектовано приміщення гуртожитку первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Допущена експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами) в приміщенні майстерні, розташованої в підвалі.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не відділено протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості приміщення електрощитової (п. 6.4, 6.29, 6.31 ДБН В.1.1-7:2016).
Допущено улаштування та експлуатація тимчасової електромережі освітлення в приміщенні майстерні, розташованої в підвалі.
Допущено улаштування на шляхах евакуації (сходова клітина першого поверху з лівої сторони) труб водопостачання, які перешкоджають вільній евакуації людей.
Не доукомплектовано пожежний щит первинними засобами пожежогасіння згідно норм.
Не відновлено працездатність пожежних кран-комплектів №№1,2,3,4,6,7.
Не обладнано будівлю гуртожитку системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системою пожежної сигналізації, системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (п. 2.1 таблиці А.1 додатку А, п. 15 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Не замінено в приміщенні кухні газові плити на електричні (п.9.2 ДБН В.2.5-20-2001 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Зовнішні мережі та споруди. Газопостачання»).
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не відділено протипожежним люком з нормованою межею вогнестійкості приміщення горища (п. 8.6 Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги» (далі – ДБН В.1.1-7:2016)).
Не забезпечено в повному обсязі працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт (п.1 ПКМУ № 1200).
Не відкориговані поверхові плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.01.2020 2039448 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
111 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Лущій Яна Дмитрівна — Провідна інспекторка ВЗНС Кам’янського МУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Чмона Олексій Сергійович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Шулаєва Анна Олександрівна — Фахівчиня ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Усатенко Євген Олександрович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Самарець Лідія Михайлівна Єсипко Ірина Валеріївна — проректорка з АГР, інженерка з АГР
Красовський Станіслав Анатолійович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського МУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Лавріненко Владислав Валентинович — Провідний інспектор ВЗНС Кам'янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Свердликівська Ольга Вікторівна — Начальниця ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Дейнега Віталій Валерійович — Провідний інспектор ВЗНС Кам’янського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Багрій Віталій Олегович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Гаврилов Сергій Віталійович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Верещак Владислав Олександрович — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Самарець Лідія Михайлівна, Єсипко Ірина Валеріївна — проректорка з АГР, інженерка з АГР
Порушення:
Не забезпечено відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва», далі - ДБН В.1.1-7:2016).
Не позначено евакуаційні виходи з приміщень світловими покажчиками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому тлі, підключення до мережі аварійного або освітлення будівлі.
Не здійснено з`єднання, відгалужування, окінцювання жил електропроводів та кабелів за допомогою зварювання, опресування, паяння або затискачів.
Не забезпечено позначення евакуаційних виходів з приміщень світловими покажчиками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому тлі, підключення до мережі аварійного або освітлення будівлі.
Не забезпечено відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
Не забезпечено піддавання вогнезахисному оброблянню дерев`яні конструкції дахових приміщень будівлі.
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення машинного відділення ліфту не відділено від інших приміщень протипожежною перегородкою (дверима) (п. 6.31 ДБН В.1.1-7:2016
Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Допускається експлуатація пошкоджених електророзеток (кабінет 340)
Будівлю не обладнано зовнішньою установкою від прямих попадань блискавки вторинних її проявів.
Лінії живлення до кожного кондиціонера, не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів в приміщенні бухгалтерії.
Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності приміщення корпусу (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 4.1, п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 Національного стандарту України «Системи евакуаційні фотолюмінісцентні. Загальні вимоги та методи контролювання», далі - ДСТУ 7313:2013).
Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності, а саме: приміщення музею, кабінет № 218 (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Не розміщено всі пожежні кран-комплекти у вбудованих або навісних пожежних шафах, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання (п. 5 розділу VІ Наказу МОН № 974).
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Не проведено ідентифікацію об’єкту господарської діяльності, з метою встановлення факту наявності або відсутності джерел небезпеки, які за певних обставин можуть ініціювати виникнення надзвичайної ситуації (далі – НС), а також визначення рівнів можливих НС.
Посадовою особою, відповідальною за протипожежний стан, не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме: кабінет № 36 В (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Не позначено евакуаційні виходи з приміщень світловими покажчиками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому тлі, підключення до мережі аварійного або освітлення будівлі.
Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б Державних будівельних норм України «Системи протипожежного захисту», ДБН В.2.5-56:2014).
Не розміщено всі пожежні кран-комплекти у вбудованих або навісних пожежних шафах, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання (п. 5 розділу VІ Наказу МОН № 974).
Не пофарбовано стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі
Пожежний кран-комплект № 17 не забезпечено однотипними елементами з’єднання пожежного рукава та ствола.
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Посадовою особою, відповідальною за протипожежний стан, не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Допускається зберігання прострочених засобів індивідуального захисту органів дихання, які не пройшли перевірку
Допускається знижування рівня пожежної безпеки , встановленого законодавством, яке було чинним на момент використання об`єкту, а саме: допускається розміщення із горючих матеріалів стелажі у сховищі книг приміщення бібліотеки (п. 6 глави 6 Розділу VIII Наказу МОН № 974)
Не виконано грати на вікнах приміщень де перебувають люди такими, що розкриваються, розсуваються, або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати мають бути відчинені (зняті) (п. 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974).
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Не вжито заходів щодо розроблення планів (схем) евакуації людей на випадок пожежі, а саме: не забезпечено у всіх кімнатах гуртожитку вивішення на видних місцях схематичного плану індивідуальної евакуації з кожного поверху із зазначенням номера кімнати, найкоротшого шляху евакуації та пояснювального тексту (п. 3 глави 5 розділу Наказу МОН № 974)
Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Не доукомплектовано пожежний щит первинними засобами пожежогасіння.
Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Допускається зачинення евакуаційних виходів на ключ (ліве крило 1 поверх, архів )
Пожежний кран-комплект № 9 не забезпечено однотипними елементами з’єднання пожежного рукава та ствола.
Не забезпечено елементи з`єднання пожежних кран-комплектів, пожежних рукавів та ручних пожежних стволів однотипними (п. 5 розділу VІ Наказу МОН № 974).
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Допускається розміщення глухих грат на вікнах приміщень де перебувають люди (п. 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974).
Не позначено евакуаційні виходи з приміщень світловими покажчиками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому тлі, підключення до мережі аварійного або освітлення будівлі.
Не здійснено з`єднання, відгалужування, окінцювання жил електропроводів та кабелів за допомогою зварювання, опресування, паяння або затискачів.
Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Допускається експлуатація електросвітильників на струмоведучих проводах в коридорах будівлі.
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Допускається влаштування порогу в коридорі 4-го поверху.
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Посадовою особою, відповідальною за протипожежний стан, не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не забезпечено відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності приміщення корпусу (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Посадовою особою, відповідальною за протипожежний стан, не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не обладнано будівлю гуртожитку системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 2.1, таблиці А1, додатку А, п. 15.1 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Не здійснено з`єднання, відгалужування, окінцювання жил електропроводів та кабелів за допомогою зварювання, опресування, паяння або затискачів. ( 3-й поверх праве крило)
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Допускається експлуатація електросвітильників на струмоведучих проводах в підвалі.
Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Не забезпечено черговий персонал гуртожитку індивідуальними засобами захисту органів дихання для організації евакуації людей під час виникнення пожежі.
Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме: приміщення лабораторії науково-дослідного центру «Сорбент» (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Не обладнано будівлю гуртожитку системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 2.1, таблиці А1, додатку А, п. 15.1 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Не встановлено вказівні знаки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння на видних місцях.
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 Державних будівельних норм України «Природне та штучне освітлення», далі – ДБН 2.5-28:2018)
Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності приміщення корпусу (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Не розроблено на основі фотолюмінісцентних матеріалів із вивішенням на видимих місцях в окремих приміщеннях, із можливим перебуванням людей 50 осіб і більше плани (схеми) евакуації та порядку евакуації в разі виникнення пожежі (розділ 10 ДСТУ 7313:2013).
Не обладнано сховище книг, розміщеної в бібліотеці автоматичною установкою пожежогасіння. (п. 3 глави 6 Розділу VIII «Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України», далі - Наказу МОН № 974; п. 6.3 таблиці А.1 додатку А ДБН В.2.5-56-2014)
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Відсутній другий евакуаційний вихід з підвального приміщення (п. 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974, п. 7.2.4 ДБН В.1.1-7:2016).
Не обладнано будівлю гуртожитку системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 2.1, таблиці А1, додатку А, п. 15.1 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Не позначено евакуаційні виходи з приміщень світловими покажчиками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому тлі, підключення до мережі аварійного або освітлення будівлі.
Не пофарбовано стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Не розташовано біля місць розташування пожежних гідрантів покажчики (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів)
Допускається розміщення глухих грат на вікнах приміщень де перебувають люди (п. 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974).
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Двері, що відокремлюють коридори і сходові клітини не обладнано пристроями для самозачинення з ущільненнями в притворах.
Не пофарбувано стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Не забезпечено черговий персонал гуртожитку індивідуальними засобами захисту органів дихання для організації евакуації людей під час виникнення пожежі.
Допускається розміщення глухих грат на вікнах приміщень де перебувають люди (п. 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974).
Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Не забезпечено пожежну безпеку шляхом проведення організаційних заходів, а саме: в приміщенні архіву використовуються стелажі із горючих матеріалів (п.п. 6 п.6 розділу VIII Наказу МОН № 974 від 15.08.2016).
Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме: приміщення музею, кабінет № 218 (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Не опрацьований план евакуації експонатів та інших цінностей на доповнення до плану евакуації в приміщенні музею (п. 10 глави 6 розділу VІІІ Наказу МОН № 974)
Не доукомплектовано будівлю закладу первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Допускається експлуатація тимчасових електромереж в коридорі 4-го поверху.
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Розміщення газових установок не відповідає Правилам безпеки систем газопостачання України, а саме: допускається експлуатація газових плит в приміщеннях кухні (п. 9.2 Державні будівельні норми «Газопостачання» ДБН В.2.5-20:2018)
Допускається знімання дверей вестибюлів, холів і сходових кліток.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.09.2019 1682005 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позаплановий захід
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Самарець Лідія Михайлівна — проректор Дніпровського державного технічного університету з адміністративно господарчої роботи
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.08.2019 1676078 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: позаплановий захід
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Самарець Лідія Михайлівна — проректор Дніпровського державного технічного університету з адміністративно господарчої роботи
Порушення:
Відновлення роботи ліфтів у гуртожитку № 3 по вул. Дніпробудівській, 13-А.
Фарбування стін фізкультурної зали закладу.
Обладнання згідно вимог ізолятора у гуртожитку № 3 по вул. Дніпробудівській, 13-А для тимчасового знаходження захворівши студентів (відновлення гігієнічного покриття стін, становлення посуду та засобів особистої гігієни)
Заміни покриття підлоги у роздягальнях для студентів, відновлення роботи розсікувачів павільйону поряд з футбольним полем.
Обладнання кімнати для тимчасового зберігання брудної білизни рукомийником у гуртожитку № 2 по вул. Квітів, 12А.
Приведення у належний санітарний стан стадіону (прибирання дикорослих трав з території футбольного поля).
Відновлення гігієнічного покриття стін під рукомийниками 2-го та 3-го поверхів у гуртожитку № 2 по вул. Квітів, 12А.
Обладнання згідно вимог п. 2.7 наказу МОЗ України від 17.03.2011 № 145 «Державні санітарні норми та правила утримання територій населених місць» сміттєзбиральний майданчик учбового корпусу № 1 по пр. Гімназичному.
Відновлення водопостачання у 1 з 2 кранів кухні 2-го поверху у гуртожитку № 3 по вул. Дніпробудівській, 13-А.
1. Проходження у повному обсязі медичного огляду працівниками гуртожитків та надання ОМК, у відповідності до п.9 переліку необхідних обстежень лікарів-спеціалістів, видів клінічних, лабораторних та інших досліджень, що необхідні для проведення обов'язкових медичних оглядів, та періодичність їх проведення, наказу МОЗ України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб» зі змінами.
Відновлення гігієнічного покриття стін сходів у гуртожитку № 2 по вул. Квітів, 12А.
Покарання: відсутні
14.08.2019 1675705 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
80 порушень
Предмет перевірки: Контроль за виконанням суб'єктом господарювання припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, виданого за результатом попередньої перевірки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Самарець Лідія Михайлівна — Проректор з АГР ДНІПРОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
Єсипко Ірини Валеріївни — інженер з агр дніпровського державного технічного університету
Порушення:
Учбовий корпус № 1 Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №7 Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності, а саме: приміщення лабораторії науково-дослідного центру «Сорбент» (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Учбовий корпус №3 Не опрацьований план евакуації експонатів та інших цінностей на доповнення до плану евакуації в приміщенні музею (п. 10 глави 6 розділу VІІІ Наказу МОН № 974)
Сімейний гуртожиток Не обладнано будівлю гуртожитку системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 2.1, таблиці А1, додатку А, п. 15.1 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Гуртожиток № 2 Не забезпечено черговий персонал гуртожитку індивідуальними засобами захисту органів дихання для організації евакуації людей під час виникнення пожежі.
Учбовий корпус № 10 Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №3 Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б Державних будівельних норм України «Системи протипожежного захисту», ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус №3 Допускається зберігання прострочених засобів індивідуального захисту органів дихання, які не пройшли перевірку
Учбовий корпус №7 Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус № 2 Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус № 2 Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності приміщення корпусу (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Гуртожиток № 3 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення машинного відділення ліфту не відділено від інших приміщень протипожежною перегородкою (дверима) (п. 6.31 ДБН В.1.1-7:2016
Учбовий корпус № 10 Будівлю не обладнано зовнішньою установкою від прямих попадань блискавки вторинних її проявів.
Учбовий корпус № 1 Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус № 2 Не позначено евакуаційні виходи з приміщень світловими покажчиками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому тлі, підключення до мережі аварійного або освітлення будівлі.
Учбовий корпус №5 Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б ДБН В.2.5-56:2014).
Гуртожиток № 3 Допускається розміщення грат встановлених на шляхах евакуації.
Учбовий корпус №5 Не виконано грати на вікнах приміщень де перебувають люди такими, що розкриваються, розсуваються, або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати мають бути відчинені (зняті) (п. 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974).
Гуртожиток № 3 Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Гуртожиток № 3 Не обладнано будівлю гуртожитку системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 2.1, таблиці А1, додатку А, п. 15.1 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Гуртожиток № 3 Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи у приміщеннях підвалу.
Учбовий корпус №3 Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 Державних будівельних норм України «Природне та штучне освітлення», далі – ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус № 2 Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Учбовий корпус № 1 Не позначено евакуаційні виходи з приміщень світловими покажчиками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому тлі, підключення до мережі аварійного або освітлення будівлі.
Учбовий корпус № 2 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус № 1 Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Учбовий корпус № 1 Допускається розміщення глухих грат на вікнах приміщень де перебувають люди (п. 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974).
Гараж Не пофарбувано стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі
Учбовий корпус №3 Не проведено ідентифікацію об’єкту господарської діяльності, з метою встановлення факту наявності або відсутності джерел небезпеки, які за певних обставин можуть ініціювати виникнення надзвичайної ситуації (далі – НС), а також визначення рівнів можливих НС.
Учбовий корпус № 2 Не розміщено всі пожежні кран-комплекти у вбудованих або навісних пожежних шафах, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання (п. 5 розділу VІ Наказу МОН № 974).
Учбовий корпус № 2 Відсутній другий евакуаційний вихід з підвального приміщення (п. 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974, п. 7.2.4 ДБН В.1.1-7:2016).
Гуртожиток № 2 Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус № 10 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус № 10 Не встановлено вказівні знаки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння на видних місцях.
Учбовий корпус № 10 Допускається розміщення глухих грат на вікнах приміщень де перебувають люди (п. 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974).
Учбовий корпус № 10 Не забезпечено позначення евакуаційних виходів з приміщень світловими покажчиками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому тлі, підключення до мережі аварійного або освітлення будівлі.
Учбовий корпус № 10 Не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Учбовий корпус № 10 Не забезпечено піддавання вогнезахисному оброблянню дерев`яні конструкції дахових приміщень будівлі.
Гуртожиток № 2 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус № 2 Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 4.1, п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Гуртожиток № 2 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №3 Лінії живлення до кожного кондиціонера, не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів в приміщенні бухгалтерії.
Учбовий корпус №3 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, Державних будівельних норм України «Пожежна безпека об’єктів будівництва», далі - ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус № 2 Допускається розміщення глухих грат на вікнах приміщень де перебувають люди (п. 14 розділу ІІІ Наказу МОН № 974).
Учбовий корпус №7 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Гуртожиток № 3 Допускається складання горючих матеріалів у приміщенні підвалу.
Учбовий корпус № 10 Не здійснено з`єднання, відгалужування, окінцювання жил електропроводів та кабелів за допомогою зварювання, опресування, паяння або затискачів.
Учбовий корпус № 10 Не розміщено всі пожежні кран-комплекти у вбудованих або навісних пожежних шафах, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання (п. 5 розділу VІ Наказу МОН № 974).
Учбовий корпус № 1 Не доукомплектовано пожежний щит первинними засобами пожежогасіння.
Учбовий корпус №5 Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Автогосподарчий корпус № 5а Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №5 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №5 Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності, а саме: приміщення музею, кабінет № 218 (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Учбовий корпус №5 Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності, а саме: кабінет № 36 В (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Сімейний гуртожиток Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Сімейний гуртожиток Не позначено евакуаційні виходи з приміщень світловими покажчиками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому тлі, підключення до мережі аварійного або освітлення будівлі.
Автогосподарчий корпус № 5а Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Учбовий корпус №5 Не пофарбовано стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі.
Учбовий корпус № 10 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не забезпечено огороджувальні конструкції приміщення електрощитової протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості (п. 6.31, таблиця 3, ДБН В.1.1-7:2016).
Сімейний гуртожиток Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Гуртожиток № 3 Не забезпечено черговий персонал гуртожитку індивідуальними засобами захисту органів дихання для організації евакуації людей під час виникнення пожежі.
Учбовий корпус № 10 Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням, а саме: в коридорах і проходах по шляхах евакуації; в місцях зміни (перепаду) рівня підлоги або покриття; на сходах кожен марш, особливо верхня і нижня сходинки; в зоні кожної зміни напрямку шляху; на перетині проходів і коридорів; в місцях розміщення первинних засобів пожежогасіння; в місцях розміщення плану евакуації; в зоні перед кожним кінцевим входом з будівлі (п. 8.9.4 ДБН 2.5-28:2018)
Гуртожиток № 3 Не вжито заходів щодо розроблення планів (схем) евакуації людей на випадок пожежі, а саме: не забезпечено у всіх кімнатах гуртожитку вивішення на видних місцях схематичного плану індивідуальної евакуації з кожного поверху із зазначенням номера кімнати, найкоротшого шляху евакуації та пояснювального тексту (п. 3 глави 5 розділу Наказу МОН № 974)
Учбовий корпус №3 Не обладнано сховище книг, розміщеної в бібліотеці автоматичною установкою пожежогасіння. (п. 3 глави 6 Розділу VIII «Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України», далі - Наказу МОН № 974; п. 6.3 таблиці А.1 додатку А ДБН В.2.5-56-2014)
Учбовий корпус №3 Допускається знижування рівня пожежної безпеки , встановленого законодавством, яке було чинним на момент використання об`єкту, а саме: допускається розміщення із горючих матеріалів стелажі у сховищі книг приміщення бібліотеки (п. 6 глави 6 Розділу VIII Наказу МОН № 974)
Учбовий корпус № 10 Не забезпечено елементи з`єднання пожежних кран-комплектів, пожежних рукавів та ручних пожежних стволів однотипними (п. 5 розділу VІ Наказу МОН № 974).
Учбовий корпус №3 Не забезпечено відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
Учбовий корпус №3 Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності, а саме: приміщення музею, кабінет № 218 (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Учбовий корпус №7 Не позначено евакуаційні виходи з приміщень світловими покажчиками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому тлі, підключення до мережі аварійного або освітлення будівлі.
Гуртожиток № 3 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Гуртожиток № 2 Не пофарбувано стаціонарні зовнішні пожежні сходи, які ведуть на дах будівлі
Автогосподарчий корпус № 5а Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Сімейний гуртожиток Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Учбовий корпус №7 Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: виходи зі сходових кліток на покрівлю будівлі не передбачено через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше ніж 0,75 м. та висотою не менш ніж 1,5 м. (п. 8.6, таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016).
Гуртожиток № 2 Не обладнано будівлю гуртожитку системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 2.1, таблиці А1, додатку А, п. 15.1 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Сімейний гуртожиток Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності приміщення корпусу (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Учбовий корпус №7 Не обладнано будівлю корпусу системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей) відповідно до діючих державних будівельних норм (п. 7.1.1 таблиці А1, додатку А, п. 5.3 таблиці Б.1 додатку Б, ДБН В.2.5-56:2014).
Учбовий корпус № 1 Не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності приміщення корпусу (п. 5, п. 8 розділу VІ наказу МВС України від 15.01.2018 № 25).
Сімейний гуртожиток Не здійснено з`єднання, відгалужування, окінцювання жил електропроводів та кабелів за допомогою зварювання, опресування, паяння або затискачів.
Учбовий корпус № 10 Двері, що відокремлюють коридори і сходові клітини не обладнано пристроями для самозачинення з ущільненнями в притворах.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.08.2018 1617217 Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позапланове обстеження, щодо оформлення акту обстеження для для підписання акту перевірки готовності вищого навчального закладу до роботи у новому 2018-2019 навчальному році
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Коробочка Олександр Миколайович — ректор Дніпровського державного технічного університету
Самарець Лідія Михайлівна — проректора дніпровського державного технічного університету з адміністративно господарчої роботи
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.05.2018 508335 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Бобко Віктор Михайлович — Завідувач господарством СОТ ДДТУ
Порушення:
Не пройдено навчання в установленому законодавством порядку посадовими особами, діяльність яких пов'язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Приміщення, будівлі та споруди недоукомплектовані первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку
Не забезпечено працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту.
На території об’єкта на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них
Не проводяться заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не проведено перевірку захист будівлі, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38: 2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Не проведено ідентифікацію об’єкта
Не забезпечено захист вогнегасників, які розміщені на пожежних щитах, від потрапляння прямих сонячних променів
Не обладнано будинки, приміщення та споруди системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорії приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі – НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначити на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон у середині приміщень та зовні. Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальниками організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами
Не застраховано членів пожежної дружини відповідно до Закону України «Про страхування»
Не проведено вогнезахисне оброблення дерев'яних конструкцій в будинках усіх ступенів вогнестійкості, крім V, за винятком вікон, дверей, воріт, підлоги, стелажів
Покарання: відсутні