Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Перевірки (7)

КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

#02010959

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
23.11.2021 2430662 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, запроваджений Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 17.03.2020 № 533-IX
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.11.2021 2359570 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
36 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Навчальний корпус
32300, Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 31
Гуртожиток
32300, Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, вул. 30 Років Премоги, 9
Учасники:
Гурин Олег Олегович — Провідний інспектор віддіду запобігання надзвичайним ситуаціям Кам'янець-Подільського районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Клим Віктор Степанович — Т.в.о. директора
Порушення:
Не усі наявні переносні вогнегасники навішані на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення. (приймальня, аудиторія №35, аудиторія №8, вогнегасник при вході в спорт комплекс).
Наявні пожежні щити на території об’єкту не укомплектовано згідно норм належності. (Навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31; спорткомплекс та гуртожиток за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.)
Журнал обліку вогнегасників не ведеться. (останній запис в журналі здійснено 25.05.2020 року).
Будівля гуртожитку за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9, не обладнана системою керування евакуюванням третього типу.
Територія об’єкта, приміщення не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. (Гуртожиток та спорткомплекс за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.)
Електророзетки, вимикачі, перемикачі встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (Приймальня, коридор, аудиторія №13, №29, №3, №4, №5, №35 - навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31 ). (11 секція, аудиторія №49, №50, приміщення горища – гуртожиток за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.).
Керівником не розроблено інструкцію щодо дій персоналу суб’єкта господарювання у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій. (не надано відповідні документи).
З працівниками не проведено інструктажі і перевірку знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки. (не надано відповідні документи).
Під час перебування людей в спортивній залі спорткомплексу за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9. допущено замикання на колодку евакуаційного виходу.
Наявна пожежна сигналізація перебуває у несправному стані. (Навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31; гуртожиток за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.) (Про що свідчать несправності на приладі приймально-контрольному пожежному.).
На наявних пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
Ліцензіатом ТОВ «Хмельницький-пожежне спостереження» не проводиться технічне обслуговування системи пожежної сигналізації та системи пожежного моніторингу (автодозвону). (останній запис в журналі технічного обслуговування навчального корпусу, за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31, 23.08.2021 року, а в гуртожитку за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9, 10.10.2021р.).
Трубопровід внутрішнього протипожежного водопроводу не виконано з металевих труб. (підвальне приміщення гуртожитку).
На об’єкті не забезпечено освітлення зовнішніх драбин, входів до будівель. (Навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31; гуртожиток та спорткомплекс за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.)
Будівлю спорткомплексу та будівлю гуртожитку окрім приміщення бібліотеки з читальною залою та навчальних класів не обладнано системою пожежної сигналізації.
Наявні адресні вказівники не забезпечені освітленням у темний час доби. (Навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31; гуртожиток та спорткомплекс за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.)
Для усіх будівель і приміщень складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), які не позначено на вхідних дверях до приміщень, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Допущено опорядження стін та стелі матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою. (другий поверх, третій поверх, сходова клітина з першого поверху до горища, перший поверх біля бухгалтерії та гардеробу, аудиторія №13, аудиторія №14 – навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31; Приміщення спортзалу в спорткомплексі, навчальна секція в гуртожитку за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.).
Допущено зменшення розміру евакуаційного виходу. (Евакуаційний вихід з другого поверху здійснюється через вікно, навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31).
Не проведено ідентифікацію об'єкту господарської діяльності щодо визначення потенційної небезпеки. (не надано відповідні документи під час перевірки).
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснені за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. (не надано відповідні документи). (Навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31; гуртожиток та спорткомплекс за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.)
Дверні прорізи горищ не обладнано протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості. (навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31). Дверні прорізи горищ не обладнано протипожежними люками з нормованою межею вогнестійкості. (гуртожиток за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.) Дверні прорізи приміщення електрощитової не обладнано протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості. (гуртожиток за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.)
Черговий не забезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість дітей та окремо для обслуговуючого персоналу
Допущено розміщення 50 та більше осіб в приміщенні яке має один евакуаційний вихід. (аудиторія №13, аудиторія №14 – навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31).
Не заведено журнал технічного обслуговування і перевірки пожежних кран-комплектів. (не надано журнал під час перевірки).
На об’єкті не проводиться перекантовка рукавів в пожежних кран-комплектах. (Навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31; гуртожиток та спорткомплекс за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.)
На об’єкті не проводяться об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту. (не надано звіт про організацію підготовки та проведення спеціального об'єктового навчання (тренування) з питань цивільного захисту).
Усі електрощитки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки). (Навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31; гуртожиток та спорткомплекс за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.)
Для кожного приміщення, будівлі та споруди не розроблено інструкції про заходи пожежної безпеки. (не надано відповідні документи).
Об’єкт не в повній мірі забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). (не усі кабінети з наявною оргтехнікою, пожежні щити, коридори навчального корпусу забезпечені відповідною кількістю первинних засобів пожежогасіння).
Посадова особа не пройшла навчання з питань цивільного захисту у відповідних навчально-методичних центрах сфери цивільного захисту. (не надано посвідчення під час перевірки).
Журнал інструктажів з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки не встановленого взірця.
Не здійснено захист об’єкта від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів (Не надано комплект експлуатаційно-технічної документації з блискавкозахисту: пояснювальна записка, схеми зон захисту блискавковідводів, робочі креслення конструкцій блискавкозахисту, приймальна документація). (будівля навчального корпусу, гуртожитку та спорткомплексу).
Орендарем ФОП Сотнікова Ніна Миколаївна, не подано та не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, що дає право на початок роботи підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин). (не надано відповідні документи).
Допущено встановлення ґрат на шляху евакуації. (Фойє гуртожитку за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.) Допущено захаращення шляху евакуації вазонами. (Другий евакуаційний вихід з другого поверху навчального корпусу за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31.).
Усі будівлі об’єкту не забезпечено аварійним освітленням евакуювання. (Навчальний корпус за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. Пушкінська, 31; гуртожиток та спорткомплекс за адресою: м. Кам’янець – Подільський, вул. 30 Років Перемоги, 9.)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.07.2021 2879663 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Хмельницькій області Проведено
20 порушень
Предмет перевірки: Закон України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" від 05.04.2007 № 877-V
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Клим Віктор Степанович — Т.в.о. директора
Волков Олександр Геннадійович — Провідний інспектор відділу запобігання надвичайним ситуаціям Кам'янець-Подільського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області
Порушення:
Не усі приміщення будівель та споруд Кам’янець-Подільського медичного фахового коледжу обладнано системою пожежної сигналізації (Гуртожиток, спорткомплекс).
Допущено встановлення грат на шляху евакуації людей в фойє гуртожитку.
Гуртожиток не обладнаний системою керування евакуюванням третього типу
Допущено зменшення шляху евакуації в навчальному корпусі (Другий евакуаційний вихід на третьому поверсі здійснюється через вікно)
Усі будівлі об’єктів не забезпечено освітленням адресного вказівника.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що має виступати за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (Навчальний корпус: приймальня, коридор, аудиторія №13, №29, №3, №4, №5; Гуртожиток: в 11 секції аудиторії № 49 та № 50, приміщення горища).
Не здійснено захист усіх будівель та споруд від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (Не надано комплект експлуатаційно-технічної документації з блискавкозахисту: пояснювальна записка, схеми зон захисту блискавковідводів, робочі креслення конструкцій блискавкозахисту, приймальна документація)
Допущено перебування 50 та більше осіб в приміщенні з одним евакуаційним виходом. (Навчальний корпус: аудиторія №13).
Допущено опорядження стін та стелі матеріалами з невизначеними показниками пожежної небезпеки (Навчальний корпус: коридор, аудиторія № 13; Гуртожиток: навчальна секція.).
Черговий в гуртожитку не забезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість дітей та окремо для обслуговуючого персоналу
Не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в усіх будівлях та спорудах(не надано документи, які підтверджують виконання даних робіт).
Не проведено заміри опору ізоляції та перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж (при проведенні перевірки не надано відповідні документи)
На території навчального корпусу та гуртожитку не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, входів до будівель.
В гуртожитку не проводиться технічне обслуговування системи пожежної сигналізації. (при проведенні перевірки не надано відповідні документи)
Не проведено ідентифікацію об'єктів господарської діяльності щодо визначення потенційної небезпеки.
Формування з питань цивільного захисту не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання
Усі об’єкти, будівлі та приміщення в повній мірі не забезпечені первинними засобами пожежогасіння.
Зовнішні протипожежні сходи в навчальному корпусі не забезпечені евакуаційним освітленням.
Пожежні щити, що знаходяться на території об’єктів, не укомплектовано згідно норм належності.
Дверні прорізи електрощитових, виходів на горище не обладнано протипожежними дверима. (Навчальний корпус, гуртожиток, спорткомплекс).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.05.2021 2878326 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Клим В.С. — Директор
Клим В С — Директор
Марічук Ольга Василівна — Фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області
Чайковський Олег Анатолійович — Заступник начальника управління , начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.02.2021 2540845 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Хмельницькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Підстави:
За зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю
Учасники:
Боднар Геннадій Якович — головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці
Мошак Тетяна Михайлівна — заступник директора з навчальної роботи
Порушення:
Незаконне звільнення військовослужбовця
Покарання: відсутні
06.10.2020 2178339 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Хмельницькій області Проведено
33 порушення
Предмет перевірки: Дотримання та виконання вимог законодавства у сферах цивільного захисту , пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Т М Мошак — т.в.о директора
Топольницький Владислав Русланович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Кам'янець-Подільського районного управління Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області
Т. М. Мошак — т.в.о директора
Порушення:
Не забезпечено відповідними знаками безпеки усі об’єкти, будівлі, приміщення.
Працюючий персонал не забезпечено засобами індивідуального захисту.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку усіх пожежних кран-комплектів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Усі об’єкти, будівлі та приміщення в повній мірі не забезпечені первинними засобами пожежогасіння.
Черговий в гуртожитку не забезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість дітей та окремо для обслуговуючого персоналу
Гуртожиток не обладнаний системою керування евакуюванням третього типу.
Для усіх приміщень складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», які не позначено на вхідних дверях до приміщень, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не проведено ідентифікацію об'єктів господарської діяльності щодо визначення потенційної небезпеки.
Не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в усіх будівлях та спорудах.
Усі шафи пожежних кран-комплектів не мають отвори для провітрювання.
Усі переносні вогнегасники не навішані на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Дверні прорізи електрощитових, виходів на горище не обладнано протипожежними дверима. (Навчальний корпус, гуртожиток, спорткомплекс).
До схематичного плану евакуації не розроблена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей.
Допущено використання грат на шляху евакуації людей в фойє гуртожитку.
Не проведено випробовування на тиск та витрату води усіх об’єктових пожежних гідрантів.
Не здійснено захист усіх будівель та споруд від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
На території навчального корпусу та гуртожитку не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, входів до будівель.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями.
Не усі посадові особи пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Електророзетки, вимикачі, перемикачі встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що має виступати за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (Навчальний комплекс: приймальня, коридор, лекційна зала, 13, 29, 3,4,5 аудиторії; Гуртожиток: 11 секція, № 49 та № 50 аудиторії, приміщення горища).
Не усі приміщення будівель та споруд Кам’янець-Подільського медичного коледжу обладнано системою пожежної сигналізації (Гуртожиток, спорткомплекс).
В гуртожитку дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Зовнішні протипожежні сходи в навчальному корпусі не забезпечені евакуаційним освітленням.
Усі будівлі об’єктів не забезпечено освітленням адресного вказівника.
В гуртожитку не проводиться технічне обслуговування системи пожежної сигналізації.
Не проведено замір опору ізоляції та перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж.
Допущено забивання, замикання дверей на шляхах евакуації. (Навчальний корпус: другий евакуаційний вихід в напрямку лікарні на третьому поверсі, другий евакуаційний вихід в напрямку лікарні на цокольному поверсі; гуртожиток: приміщення ізолятора другий евакуаційний вихід.).
В спортзалі спорткомплексу горючі матеріали перебувають на відстані менше 1 м від електрощитка.
Допущено зменшення шляху евакуації в навчальному корпусі (Другий евакуаційний вихід на третьому поверсі)
Допущено перебування 50 та більше осіб в приміщенні з одним евакуаційним виходом. (Навчальний корпус: лекційний зал, ауд.№13).
Допущено опорядження стін та стелі матеріалами з невизначеними показниками пожежної небезпеки (Навчальний корпус: коридор, лекційна зала, 13 аудиторія; Гуртожиток: навчальна секція.).
Пожежні щити, що знаходяться на території об’єктів, не укомплектовано згідно норм належності.
У начальному корпусі один раз на рік не здійснюється перевірка стану вогнезахисного покриву (просочення). Не надано акт перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
28.12.2019 2051243 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Хмельницькій області Проведено
49 порушень
Предмет перевірки: Закон України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" від 05.04.2007 № 877-V
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Волков Олександр Геннадійович — Провідний інспектор відділу запобігання надвичайним ситуаціям Кам'янець-Подільського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області
Порушення:
Черговий в гуртожитку не забезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість дітей та окремо для обслуговуючого персоналу
Зовнішні протипожежні сходи в навчальному корпусі не забезпечені евакуаційним освітленням.
Допущено перебування 50 та більше осіб в приміщенні з одним евакуаційним виходом. (Навчальний корпус: лекційний зал, ауд.№13).
Не опломбовано пристрої ручного пуску систем пожежної сигналізації.
Допущено забивання, замикання дверей на шляхах евакуації. (Навчальний корпус: другий евакуаційний вихід в напрямку лікарні на третьому поверсі, другий евакуаційний вихід в напрямку лікарні на цокольному поверсі; гуртожиток: приміщення ізолятора другий евакуаційний вихід.).
Для усіх приміщень складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», які не позначено на вхідних дверях до приміщень, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Пожежні щити, що знаходяться на території об’єктів, не укомплектовано згідно норм належності.
В гуртожитку дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
На усіх дверях горищ, електрощитових, підвалів не вказано місця зберігання ключа.
Допущено захаращення приміщення горища в навчальному корпусі.
Не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів відгалужувальні та з’єднувальні коробки. (Приміщення горища в гуртожитку).
Усі будівлі об’єктів не забезпечено освітленням адресного вказівника.
Не проведено випробовування на тиск та витрату води усіх об’єктових пожежних гідрантів.
Не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в усіх будівлях та спорудах.
В гуртожитку не проводиться технічне обслуговування системи пожежної сигналізації.
Не розроблено інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення аварійної ситуації (аварії).
Пожежний кран-комплект в підвалі гуртожитку не укомплектований згідно норм належності.
Будівлі й приміщення не своєчасно очищаються від горючого сміття. (Гуртожиток: підвали, складські приміщення, спорткомплекс: котельня,). Терміни очищення не встановлено технологічними регламентами або інструкціями, що затверджуються керівником об’єкта.
Не здійснено захист усіх будівель та споруд від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Відстань між світильниками з лампами розжарювання та предметами (конструкціями та конструктивними елементами будинків) з горючих матеріалів менше 0.5 м. (Спорткомплекс: складське приміщення).
Не проведено технічне обслуговування і перевірку усіх пожежних кран-комплектів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями.
Працюючий персонал не забезпечено засобами індивідуального захисту.
Усі шафи пожежних кран-комплектів не мають отвори для провітрювання.
Допущено зменшення шляху евакуації в навчальному корпусі (Другий евакуаційний вихід на третьому поверсі)
На території навчального корпусу та гуртожитку не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, входів до будівель.
Усі об’єкти, будівлі та приміщення в повній мірі не забезпечені первинними засобами пожежогасіння.
В спортзалі спорткомплексу горючі матеріали перебувають на відстані менше 1 м від електрощитка.
Усі шафи пожежних кран-комплектів не мають порядкового номера кран-комплекту. (Навчальний корпус, гуртожиток)
Не усі приміщення будівель та споруд Кам’янець-Подільського медичного коледжу обладнано системою пожежної сигналізації (Гуртожиток, спорткомплекс).
Дверні прорізи електрощитових, виходів на горище не обладнано протипожежними дверима. (Навчальний корпус, гуртожиток, спорткомплекс).
У начальному корпусі один раз на рік не здійснюється перевірка стану вогнезахисного покриву (просочення). Не надано акт перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення).
На усіх пожежних щитах не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Допущено використання тимчасових електромереж з порушенням. (Навчальний корпус: методичний кабінет, 26,27 аудиторії).
Не усі посадові особи пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Гуртожиток не обладнаний системою керування евакуюванням третього типу.
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивішені таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. (Вахтерська в навчальному корпусі та гуртожитку).
Не забезпечено 10% запас пожежних сповіщувачів відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014.
Допущено захаращення шляхів евакуації. (Навчальний корпус: коридор на цокольному поверсі, вихід з 3,4,5 аудиторій; Спорткомплекс: коридори, гуртожиток: другий евакуаційний вихід на зовнішню сходову клітину.).
Не проведено ідентифікацію об'єктів господарської діяльності щодо визначення потенційної небезпеки.
Усі переносні вогнегасники не навішані на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що має виступати за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (Навчальний комплекс: приймальня, коридор, лекційна зала, 13, 29, 3,4,5 аудиторії; Гуртожиток: 11 секція, № 49 та № 50 аудиторії, приміщення горища).
Не проведено замір опору ізоляції та перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж.
До схематичного плану евакуації не розроблена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей.
В пожежонебезпечних зонах експлуатуються світильники з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків). (гуртожиток: складське приміщення, приміщення столярні, теплопункт, тир, 36, 37 секції; спорткомплекс: котельня).
Допущено опорядження стін та стелі матеріалами з невизначеними показниками пожежної небезпеки (Навчальний корпус: коридор, лекційна зала, 13 аудиторія; Гуртожиток: навчальна секція.).
Не розроблено інструкції для кожного приміщення про заходи пожежної безпеки. У цих інструкціях потрібно вказувати: категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок прибирання робочих місць, збирання, зберігання та видалення горючих відходів, промасленого ганчір’я; порядок утримання та зберігання спецодягу; місця, порядок та норми одночасного зберігання в приміщенні сировини, напівфабрикатів та готової продукції; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; заходи пожежної безпеки при роботі на технологічних установках та апаратах, які мають підвищену пожежну небезпеку; граничні показання контрольно-вимірювальних приладів, відхилення від яких можуть викликати пожежу або вибух; обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі.
Не забезпечено відповідними знаками безпеки усі об’єкти, будівлі, приміщення.
Допущено використання грат на шляху евакуації людей в фойє гуртожитку.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом