Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (23)
Дозвільні документи
Ліцензії (5)
Будівництво (44) Перевірки (38)

НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

#02010787

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
15.08.2022 3083300 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ03067, Київська область, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14а
03067, Київська обл., м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14А
НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ03067, Київська область, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14б
03067, Київська обл., м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14Б
НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ01133, Київська область, м. Київ, вул.Мечникова,5 Печернський район
01133, Київська обл., м. Київ, вул. Мечникова, 5 Печернський р-н
Консультативно-діагностична поліклініка Університетської клініки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця
04070, м. Київ, Подільський р-н, вул. П. Сагайдачного, 10/5
Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця01004 м. Київ, бул. Т. Шевченка, 13
01004 м. Київ, Бул. Т. Шевченка, 13
Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця01004 м. Київ, вул. Пушкінська, 22
01004 м. Київ, вул. Пушкінська, 22
Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця03055 м. Київ, пр-т Перемоги, 34
03055 м. Київ, Пр-Т Перемоги, 34
НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ03067, Київська область, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14
03067, Київська обл., м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14
НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ03087, Київська область, м. Київ, б-р Чоколівський, 39
03087, Київська обл., м. Київ, Б-Р Чоколівський, 39
НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ03067, Київська область, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14в
03067, Київська обл., м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14В
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.07.2021 2883417 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
89 порушень
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Негода Л.М. — Керівник служби ОП та ПБ
Розкладій Павло Юрійович — Головний інспектор ВЗНС та ЗЦЗ Шевченківського РУ ГУ ДСНС України в м. Києві
Негода Л М — Керівник служби ОП та ПБ
Порушення:
В сходовій кліткі фізико-гігієнічного корпусу блоку А (ліве крило) демонтувати газопровід (порушення: п. ДБН В.1.1-7).
Не проведено розрахунки по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі.
Не всі двері сходових кліток обладнані пристроями для самозачинення та ущільненням в притулах (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус) (порушення: Державних будівельних норм (далі-ДБН) В.1.1-7).
Не всі двері на шляхах евакуації обладнані замками що легко відчиняється з середини.
Стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами (адміністративно-господарчий корпус коридор 2-й поверх; фізико-гігієнічний корпус блоку А 5-й поверх, блок Б 1-й поверх; морфологічний корпус: коридор 1-го поверху (праве крило); спортивний корпус: 1-й поверх; санітарно-гігієнічний корпус: 1-й поверх) (порушення ДБН В.1.1-7).
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням згідно норм (порушення: ДБН В.1.1-7, п.п. 9.7.1., 9.7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі.
В місцях перетину повітроводами вентиляційної системи протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню (стоматологічний корпус: складські (підсобні) приміщення хірургічного відділення, приміщення бібліотеки) (порушення: ДБН В.2.5-67).
Не всі двері сходових кліток виконані суцільним або засклені армованим склом (порушення: ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9).
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі.
Територія об’єкту не в повній мірі забезпечена пожежними щитами (стендами) із розрахунку 1 щит на 5000 м-2 захищуваної площі (до комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 x 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.).
Апарати відключення в складських (підсобних) приміщеннях не встановлено поза межами (ззовні) вказаних приміщень на не горючих стінах (перегородках) або на окремих опорах (фізико-гігієнічний корпус: приміщення бібліотеки).
Двері електрощитових, підсобних (складських) приміщень, архівів, виходів на покрівлю не виконані протипожежними з класом вогнестійкості ЕІ-30 (порушення: ДБН В.1.1-7).
Не всі двері сходових кліток виконані суцільним або засклені армованим склом (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус) (порушення: ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9).
Не надано акти проведення прихованих робіт по прокладанню проводів (кабелів).
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання приміщень електрощитових, складських (підсобних) приміщень, архівів через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус, гараж та механічні майстерні) (порушення ДБН В.1.1-7)
Вікна, що розташовані на відстані до 8 м по вертикалі та до 4 м по горизонталі від сходів типу С3 (санітарно-гігієнічного корпусу) не виконані протипожежними з класом вогнестійкості не менше Е30 та не виконані такими, що не відчиняються.
Приміщення будівель не обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, стоматологічний корпус, гараж та механічні майстерні) (порушення: дод. А, табл. А1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Не всі евакуаційні виходи обладнані світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, стоматологічний корпус, гараж та механічні майстерні) (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Не проведено перевірку захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Двері у прорізах стін, що ведуть до переходу з приміщень (стоматологічного корпусу до медичного коледжу; перехід між блоками А, Б,В фізико-гігієнічного корпусу; з основного до лекційного блоку санітарно-гігієнічного корпусу) не виконані протипожежними з класом вогнестійкості ЕІ-30 (порушення: ДБН В.2.2-9).
Сходові клітки типу СК1 не забезпечені вікнами площею не менше ніж 1,2 м2 у зовнішніх стінах на кожному поверсі, що повинні відчинятись з рівня сходових площадок, маршів (порушення: ДБН В.1.1-7).
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням згідно норм (порушення: ДБН В.1.1-7, п.п. 9.7.1., 9.7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Не проведено розрахунки по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі.
Не всі двері сходових кліток обладнані пристроями для самозачинення та ущільненням в притулах (порушення: ДБН В.1.1-7).
У підвальних, цокольних поверхах, частинах підвальних, цокольних поверхів (у тому числі коридорів), відокремлених між собою протипожежними перегородками, з приміщеннями, в яких застосовуються або зберігаються горючі речовини та матеріали, не передбачено не менше двох вікон з розмірами 0,75 м Х 1,2 м з приямками (порушення: ДБН В.1.1-7).
На шляху евакуації з приміщень блоку А фізико-гігієнічного корпусу до 2-го евакуаційного виходу (праве крило) влаштовані приміщення (кабінету № 610, навчальних класів) (порушення ДБН В.1.1-7).
Приміщення, коридори які не мають природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення (порушення: п.п. 10.2.4., 10.6.2. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Сходові клітки не обладнані дверима з ущілненням в притворах та з пристроями для самозачинення (стоматологічний корпус: 1-й поверх, центральна сходова клітка кафедри післядипломної освіти 1-й поверх; фізико-гігієнічний корпус: сходова клітка (ліве крило) блок А; віваріум: 1-й поверх; архів: 1-й, 2-й поверхи; санітарно-гігієнічний корпус: 1-й поверх центральна сходова клітка) (порушення: ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9).
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням згідно норм (порушення: ДБН В.1.1-7, п.п. 9.7.1., 9.7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
На підлозі по шляху евакуації з приміщень влаштовані перепади висот (пороги, які мають висоту більше 0,05 м) (центральний вхід, з приміщень 5-го поверху до 2-го евакуаційного виходу, з приміщень 1-го поверху) (порушення: ДБН В.1.1-7).
На вікнах приміщень, де перебувають люди встановлені ґрати, які не розкриваються, не розсуваються та не знімаються. (Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати мають бути відчинені (зняті)) (адміністративно-господарчий корпус, архів).
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не обладнані автономними пристроями електричного захисту.
Двері електрощитових, підсобних (складських) приміщень, архівів, виходів на покрівлю не виконані протипожежними з класом вогнестійкості ЕІ-30 (порушення: ДБН В.1.1-7).
Не всі евакуаційні виходи обладнані світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Приміщення, коридори які не мають природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення (порушення: п.п. 10.2.4., 10.6.2. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Допускається облицювання стін навчальних приміщень, аудиторій горючими матеріалами (порушення: ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-3).
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не обладнані автономними пристроями електричного захисту
Двері на шляхах евакуації з приміщень відчиняються не в напрямку виходу з приміщень (стоматологічний корпус центральний вхід).
Шляхи евакуації з приміщень фізико-гігієнічний корпус блоку А не відповідають нормам (порушення ДБН В.1.1-7).
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі.
Приміщення, коридори які не мають природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення (порушення: п.п. 10.2.4., 10.6.2. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Не надано акти проведення прихованих робіт по прокладанню проводів (кабелів).
Приміщення будівель не обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації (порушення: дод. А, табл. А1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
З приміщень підвального поверху не передбачено два евакуаційні виходи безпосередньо на зовні (морфологічний корпус: з приміщень кафедри НС та тактичної медицини, з приміщень кафедри радіології) (порушення ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9, ДБН В.2.2-3).
Не всі двері сходових кліток обладнані пристроями для самозачинення та ущільненням в притулах (порушення: ДБН В.1.1-7).
Не всі двері на шляхах евакуації обладнані замками що легко відчиняється з середини (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус, гараж та механічні майстерні).
Двері на шляхах евакуації з приміщень відчиняються не в напрямку виходу з приміщень (з приміщень 5-го поверху до 2-го евакуаційного виходу).
Евакуаційний вихід по сходовій кліткі заблоковано. В об’ємі сходової клітки стоматологічного корпусу (ліве крило) між 1-м та 2-м поверхами влаштовані металеві грати.
Не всі евакуаційні виходи обладнані світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
2-й евакуаційний вихід з приміщень аудиторії №1 фізико-гігієнічного корпусу блоку Б заблоковано).
Вхід на сходи що ведуть до першого поверху з приміщень підвального, цокольного поверхів не виконаний через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі (порушення: ДБН В.1.1-7).
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання приміщень електрощитових, складських (підсобних) приміщень, архівів через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди (порушення ДБН В.1.1-7)
Не проведено технічне обслуговування та перевірку внутрішніх пожежних кранів.
Не передбачено два евакуаційні виходи відповідно до норм з приміщень: Адміністративно-господарського корпусу: 1-го, 2-го поверхів; Стоматологічного корпусу: 4-го поверху, конференц залу 3-го поверху, дитячої стоматології, кафедри ортодонтії, бібліотеки 1-го, 2-го поверхів, навчальної аудиторії розташованої на 1-му поверсі кафедри післядипломної освіти, хірургічного відділення; Фізико-гігієнічний корпус: бібліотеки розташованої на 2-му поверсі; Морфологічний корпус: аудиторії № 4, кафедри радіології, кафедри біології; Архів: 1-го, 2-го поверхів; санітарно-гігієнічний корпус: аудиторія №2, кафедра мікробіології) (порушення: ДБН В.1.1-7).
Допускається влаштування вбудованих шаф в загальних коридорах (5-го поверху).
Повітроводи вентиляційної системи, які прокладено транзитом через складські (підсобні) приміщення не виконано з межею вогнестійкості ЕІ 30 (стоматологічний корпус: складські (підсобні) приміщення хірургічного відділення, приміщення бібліотеки) (порушення: ДБН В.2.5-67).
Допускається влаштування приміщень медичного коледжу, стоматологічної поліклініки, кафедри стоматології в одній будівлі не відокремлених одне від одного протипожежними перегородками 1-го типу з влаштуванням окремих виходів назовні з кожної частини будівлі (стоматологічний корпус) (порушення: ДБН В.2.2-3).
На шляху евакуації з приміщень блоку В іноземного деканату фізико-гігієнічного корпусу до евакуаційних виходів влаштовані приміщення (кабінети № 12, 3, 10) (порушення ДБН В.1.1-7).
На підлозі по шляху евакуації з приміщень (ректорату 2-го поверху) влаштовані перепади висот (влаштовані сходи, що мають більше трьох східців і огорожу без поручнів) (порушення: ДБН В.1.1-7).
Приміщення будівлі із постійним та тимчасовим перебуванням людей не обладнано системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, стоматологічний корпус, гараж та механічні майстерні) (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Електричні розетки та вимикачі встановлені на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити електроприладу на 1 см з кожного боку (приміщення навчальної аудиторії розташованої на 1-му поверсі кафедри післядипломної освіти стоматологічного корпусу; фізико-гігієнічний корпус: аудиторія №1, аудиторія №2, аудиторія №3 блоку Б, актовий зал блоку В; морфологічний корпус: коридор 1-го поверху (праве крило); спортивний корпус: 1-й поверх; санітарно-гігієнічний корпус: аудиторія №3) .
На схемах території об’єкту не вказані місця розміщення пожежних гідрантів.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не обладнані автономними пристроями електричного захисту.
На підлозі по шляху евакуації з приміщень влаштовані перепади висот (пороги, які мають висоту більше 0,05 м) (1-й поверх ліве крило будівлі) (порушення: ДБН В.1.1-7)
Під сходовою кліткою розміщене (складське (підсобне) приміщення) (адміністративно-господарчий корпус; стоматологічний корпус: хірургічне відділення; санітарно-гігієнічний корпус: праве крило).
Двері електрощитових, підсобних (складських) приміщень, архівів, виходів на покрівлю, вентиляційних не виконані протипожежними з класом вогнестійкості ЕІ-30 (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус) (порушення: ДБН В.1.1-7).
Сполучення шахт ліфтів (громадського призначення) з поверхами будівлі не виконано через ліфтові холи, що відокремлені від інших приміщень протипожежними перегородками 1-го типу (стоматологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, морфологічний корпус, фізико-гігієнічний корпус) (порушення: ДБН В.1.1-7).
Не проведено розрахунки по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання приміщень електрощитових, складських (підсобних) приміщень, архівів через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди (порушення ДБН В.1.1-7).
Не надані підтверджувальні документи щодо оброблення дерев’яних елементів горищних покриттів будівель засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (порушення: ДБН В.1.1-7).
Під сходовою кліткою розміщене (складське (підсобне) приміщення) (центральна сходова клітка).
На шляху евакуації з приміщень до евакуаційних виходів влаштовані приміщення (5-й поверх: навчальні приміщення № 501, № 507; 4-й поверх аудиторії № 301, № 312; 2-й поверх: комп’ютерний клас, викладацька) (порушення ДБН В.1.1-7).
На шляху евакуації з приміщень кафедри гігієни і екології №2 до 2-го евакуаційного виходу влаштовані приміщення (деканату мікробіології) (порушення ДБН В.1.1-7).
Евакуаційний вихід з приміщень аудиторії № 3 санітарно-гігієнічного корпусу заблоковано. На шляху евакуації до 2-го евакуаційного виходу по сходам С3 влаштовані металеві грати.
Вхід на сходи що ведуть до першого поверху з приміщень підвального, цокольного поверхів не виконаний через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі (порушення: ДБН В.1.1-7).
Не проведено перевірку захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів .
Сходові клітки не обладнані дверима з ущілненням в притворах та з пристроями для самозачинення (1-й поверх праве крило) (порушення: ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9).
В об’ємі сходової клітки ліве крило(влаштовані складські (підсобні) приміщення, електрощитова) (порушення: ДБН В.1.1-7).
На шляхах евакуації влаштовані турнікети (стоматологічний корпус: 1-й поверх кафедри післядипломної освіти; фізико-гігієнічний корпус блок Б 1-й поверх).
На підлозі по шляху евакуації з приміщень влаштовані перепади висот (пороги, які мають висоту більше 0,05 м) (адміністративно-господарчий корпус, стоматологічний корпус 3-й поверх; фізико-гігієнічний корпус блоку В іноземного деканату) (порушення: ДБН В.1.1-7).
В складських (підсобних) приміщеннях допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Не передбачено два евакуаційні виходи відповідно до норм з приміщень всіх поверхів правого та лівого крила будівлі (порушення: ДБН В.1.1-7).
Допускається влаштування вбудованих шаф в загальних коридорах (фізико-гігієнічний корпус: блоку А 4-й поверх).
Не всі пожежні кран-комплекти розміщенні у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (стоматологічний корпус: коридор 4-го поверху, складські (підсобні) приміщення хірургічного відділення, коридори 1-го 2-го поверхів віваріума).
Приміщення будівлі із постійним та тимчасовим перебуванням людей не обладнано системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не проведено перевірку захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Не надані підтверджувальні документи щодо оброблення дерев’яних елементів горищних покриттів будівель засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (порушення: ДБН В.1.1-7).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.06.2021 2863681 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Негода Л.М. — Керівник служби ОП І ПБ
Негода Л М — Керівник служби ОП І ПБ
Назаренко Владислав Анатолійович — Провідний інспектор відділу запобігання НС та заходів ЦЗ Печерського РУ ГУ ДСНС Укрвїни у м.Києві молодший лейтенант служби ЦЗ
Порушення:
Не надано акти перевірки захисту від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів у відповідності до ДСТУ Б В. 2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків та споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель та споруд»
Дерев’яні конструкції горища навчального корпусу не оброблені вогнезахисною сумішшю
Допускається встановлення на шляху евакуації турнікету на 1-му поверсі сходової клітини, що веде до центрального виходу /входу корпусу
Допускається експлуатація електромережі всупереч вимогам ПУЕ та не проведено планово-попереджувальний ремонт електромережі
Не надано акти проведення схованих робіт на прокладання електропроводки за підвісними стелями
Допускається встановлення робочого місця (вахтера) в холі 1-го поверху на шляху евакуації
Порушено вимоги ДБН В.1.1.7: - огороджуючі конструкції ліфтової шахти не виконані протипожежними, а саме перегородки 1-го типу, перекриття 3-го типу та протипожежними дверима 2-го типу з класом вогнестійкості ЕІ 30 з сертифікатами відповідності
Порушено вимоги ДБН В.1.1.7: - сполучення шахти ліфта з цокольним поверхом не виконано через протипожежний тамбур-шлюз І-го типу з підпором повітря під час пожежі
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7, а саме: - складських (підсобних) приміщень, вихід з 3-го поверху на горище не виконані протипожежними 2-го типу з класом вогнестійкості ЕІ 30 з сертифікатами відповідності
евакуації, що перешкоджають вільній евакуації людей з поверхів Двері з цокольного поверху лівого крила корпусу на шляху евакуації відкриваються не походу
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
29.10.2020 2511191 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у м. Києві Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: щодо додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Науменка О М — Перший проректор
Науменка О.М. — Перший проректор
Пашинська Вікторія Олександрівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи №3
Порушення:
Установою при поданні щомісячної звітності в додатку-4 звіт про суми нарахованої заробітної плати (грошового забезпечення, доходу) застрахованих осіб та суми нарахованих внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до органів Пенсійного фонду України в таблиці-6 відомості про нарахування заробітку(доходу) застрахованим особам , в таблиці-7 суми, нараховані за дні тимчасової непрацездатності, щорічні та додаткові відпуски, та суми, нараховані у минулих періодах відображено р.н.о.к.п.п. відповідно до запису у паспорті вона має можливість здійснювати будь які платежі без ідентифікаційного коду згідно рішення Деснянського районного суду.
Покарання: відсутні
05.10.2020 2181033 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: Перевірка
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Розкладій Павло Юрійович — Головний інспектор ВЗНС та ЗЦЗ Шевченківського РУ ГУ ДСНС України в м. Києві
Негода Л М — Керівник служби ОП та ПБ
Негода Л.М. — Керівник служби ОП та ПБ
Порушення:
Не всі евакуаційні виходи обладнані світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Двері на шляхах евакуації з приміщень відчиняються не в напрямку виходу з приміщень (з приміщень 5-го поверху до 2-го евакуаційного виходу)
Приміщення, коридори які не мають природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення (порушення: п.п. 10.2.4., 10.6.2. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не всі двері сходових кліток обладнані пристроями для самозачинення та ущільненням в притулах (порушення: ДБН В.1.1-7)
В об’ємі сходової клітки ліве крило(влаштовані складські (підсобні) приміщення, електрощитова) (порушення: ДБН В.1.1-7)
На підлозі по шляху евакуації з приміщень влаштовані перепади висот (пороги, які мають висоту більше 0,05 м) (центральний вхід, з приміщень 5-го поверху до 2-го евакуаційного виходу, з приміщень 1-го поверху) (порушення: ДБН В.1.1-7)
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання приміщень електрощитових, складських (підсобних) приміщень, архівів через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди (порушення ДБН В.1.1-7)
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не обладнані автономними пристроями електричного захисту
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням згідно норм (порушення: ДБН В.1.1-7, п.п. 9.7.1., 9.7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не проведено розрахунки по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі
Двері електрощитових, підсобних (складських) приміщень, архівів, виходів на покрівлю не виконані протипожежними з класом вогнестійкості ЕІ-30 (порушення: ДБН В.1.1-7)
На шляху евакуації з приміщень до евакуаційних виходів влаштовані приміщення (5-й поверх: навчальні приміщення № 501, № 507; 4-й поверх аудиторії № 301, № 312; 2-й поверх: комп’ютерний клас, викладацька) (порушення ДБН В.1.1-7)
Допускається влаштування вбудованих шаф в загальних коридорах (5-го поверху)
Не проведено перевірку захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Вхід на сходи що ведуть до першого поверху з приміщень підвального, цокольного поверхів не виконаний через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі (порушення: ДБН В.1.1-7)
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
30.09.2020 2173951 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: Дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Гуриненко Максим Віталійович — Головний інспектор ВЗНС та ЗЦЗ Солом'янського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Шевчук Володимир Васильович — Завідувач гуртожитком № 6
Порушення:
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо
Відсутні спеціально призначені особи з питань цивільного захисту
Вихід на покрівлю не виконано через протипожежний люк 2-го типу розмірами не менше ніж 0,6 м х 0,8 м
Не всі приміщення обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (СПС, СО)
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Не надані підтверджуючі матеріали щодо захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки над підвісними стелями
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, а також фіксування самозакривних дверей у відчиненому положенні
Не підтверджено, що наявні системи протипожежного захисту знаходяться у справному стані та утримуються в постійній готовності до виконання роботи (не надано документи щодо виводу тривожних сповіщень від приймально-контрольного приладу СПЗ на пульт централізованого пожежного спостерігання та договори на технічне обслуговування СПЗ)
Членів добровільної пожежної дружини, які підлягають обов'язковому особистому страхуванню (на випадок загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання, одержаних під час ліквідації пожежі або наслідків аварії), не застраховано відповідно до вимог нормативно-правових актів
Допускається на шляхах евакуації влаштування турнікетів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.07.2020 2152055 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позаплановий
Підстави:
За зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю
Учасники:
Куліш Надія Іванівна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління з питань праці Головного управління Держпраці у Київській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.05.2020 2127290 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у м. Києві Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: щодо дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Пашинська Вікторія Олександрівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи №3
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.03.2020 2105111 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" вiд 17.03.2020 №530-IX
Предмет перевірки: додержання та виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.03.2020 1712059 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
195 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ03087, Київська область, м. Київ, б-р Чоколівський, 39
03087, Київська обл., м. Київ, Б-Р Чоколівський, 39
НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ03067, Київська область, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14в
03067, Київська обл., м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14В
Гуртожиток № 4 НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ
03067, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14-А
Гуртожиток № 6 НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ
03067, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14-В
НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ03067, Київська область, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14а
03067, Київська обл., м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14А
НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ03067, Київська область, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14б
03067, Київська обл., м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14Б
Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця03055 м. Київ, пр-т Перемоги, 34
03055 м. Київ, Пр-Т Перемоги, 34
Гуртожиток № 3 НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ
03067, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14
НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ01133, Київська область, м. Київ, вул.Мечникова,5 Печернський район
01133, Київська обл., м. Київ, вул. Мечникова, 5 Печернський р-н
Київський національний медичний університет ім. О. О. Богомольця
01133, Київська обл., м. Київ, вул. Мечникова, 5 Печернський р-н
Гуртожиток № 5 НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ
03067, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14-Б
Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця01004 м. Київ, бул. Т. Шевченка, 13
01004 м. Київ, Бул. Т. Шевченка, 13
Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця01004 м. Київ, вул. Пушкінська, 22
01004 м. Київ, вул. Пушкінська, 22
НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ03067, Київська область, м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14
03067, Київська обл., м. Київ, вул. Полковника Шутова, 14
Учасники:
Негода Л.М. — Керівник служби ОП та ПБ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ
Березан Андрій Миколайович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Солом’янського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Гуриненко Максим Віталійович — Головний інспектор ВЗНС та ЗЦЗ Солом'янського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Авдєєв Олександр Михайлович — Завідувач гуртожитком № 4
Негода Л М — Керівник служби ОП та ПБ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ
Шевчук Володимир Васильович — Завідувач гуртожитком № 6
Печак Олексій Васильович — Завідувач гуртожитком № 5
Дмитрієва Оксана Вікторівна — Завідуюча гуртожитком № 3
Оцалюк Віктор Петрович — завідуючий гуртожитком №7 НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ
Головко Олександр Юрійович — головний інспектор відділу ЗНС Шевченківського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві майор служби цивільного захисту
Басараб Яна Сергіївна — Заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві підполковник служби цивільного захисту
Негода Л М — Керівник служби ОП та ПБ
Порушення:
Допускається облицювання стін навчальних приміщень, аудиторій горючими матеріалами (порушення: ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-3)
Під сходовою кліткою розміщене (складське (підсобне) приміщення) (центральна сходова клітка)
Не всі приміщення обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (СПС, СО)
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання приміщень електрощитових, складських (підсобних) приміщень, архівів через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди (порушення ДБН В.1.1-7)
Вхід на сходи що ведуть до першого поверху з приміщень підвального, цокольного поверхів не виконаний через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі (порушення: ДБН В.1.1-7)
Приміщення будівлі із постійним та тимчасовим перебуванням людей не обладнано системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус, гараж та механічні майстерні) (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не обладнані автономними пристроями електричного захисту
Не всі пожежні кран-комплекти розміщенні у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
Не передбачено два евакуаційні виходи відповідно до норм з приміщень всіх поверхів правого та лівого крила будівлі (порушення: ДБН В.1.1-7)
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, а також фіксування самозакривних дверей у відчиненому положенні
Коридори завдовжки більше 60 метрів не розділені протипожежною перегородкою 2-го типу
Не надані підтверджуючі матеріали щодо захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не всі евакуаційні виходи обладнані світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Дерев’яні конструкції горища навчального корпусу не оброблені вогнезахисною сумішшю
Членів добровільної пожежної дружини, які підлягають обов'язковому особистому страхуванню (на випадок загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання, одержаних під час ліквідації пожежі або наслідків аварії), не застраховано відповідно до вимог нормативно-правових актів
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки над підвісними стелями
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки над підвісними стелями
Не надані підтверджувальні документи щодо оброблення дерев’яних елементів горищних покриттів будівель засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (порушення: ДБН В.1.1-7)
Вихід на покрівлю не виконано через протипожежний люк 2-го типу розмірами не менше ніж 0,6 м х 0,8 м
Приміщення будівлі із постійним та тимчасовим перебуванням людей не обладнано системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допускається використання безпосередньо в житлових кімнатах гуртожитку електронагрівальних приладів
На підлозі по шляху евакуації з приміщень влаштовані перепади висот (пороги, які мають висоту більше 0,05 м) (1-й поверх ліве крило будівлі) (порушення: ДБН В.1.1-7)
Допускається влаштування перегородок, які перекривають світлові кармани на поверхах гуртожитку (влаштовано житлові кімнати, читальні зали тощо)
Не проведено розрахунки по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі
В об’ємі сходової клітки ліве крило(влаштовані складські (підсобні) приміщення, електрощитова) (порушення: ДБН В.1.1-7)
Членів добровільної пожежної дружини, які підлягають обов'язковому особистому страхуванню (на випадок загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання, одержаних під час ліквідації пожежі або наслідків аварії), не застраховано відповідно до вимог нормативно-правових актів
Допускається на шляхах евакуації влаштування турнікетів
На шляху евакуації з приміщень блоку В іноземного деканату фізико-гігієнічного корпусу до евакуаційних виходів влаштовані приміщення (кабінети № 12, 3, 10) (порушення ДБН В.1.1-7)
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не обладнані автономними пристроями електричного захисту
Приміщення, коридори які не мають природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення (порушення: п.п. 10.2.4., 10.6.2. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не всі двері сходових кліток обладнані пристроями для самозачинення та ущільненням в притулах (порушення: ДБН В.1.1-7)
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Вихід на покрівлю не виконано через протипожежний люк 2-го типу розмірами не менше ніж 0,6 м х 0,8 м
Отвори, що утворені при перетинанні протипожежних перешкод комунікаційними системами в підвалі (приміщення електрощитової) не зашпаровані негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазонепроникнення
Не підтверджено, що наявні системи протипожежного захисту знаходяться у справному стані та утримуються в постійній готовності до виконання роботи (не надано документи щодо виводу тривожних сповіщень від приймально-контрольного приладу СПЗ на пульт централізованого пожежного спостерігання та договори на технічне обслуговування СПЗ)
Приміщення, коридори які не мають природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення (порушення: п.п. 10.2.4., 10.6.2. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не надані підтверджуючі матеріали щодо захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Повітроводи вентиляційної системи, які прокладено транзитом через складські (підсобні) приміщення не виконано з межею вогнестійкості ЕІ 30 (стоматологічний корпус: складські (підсобні) приміщення хірургічного відділення, приміщення бібліотеки) (порушення: ДБН В.2.5-67)
Не всі евакуаційні виходи обладнані світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допускається встановлення на шляху евакуації турнікету на 1-му поверсі сходової клітини, що веде до центрального виходу /входу корпусу
Відсутні спеціально призначені особи з питань цивільного захисту
На підлозі по шляху евакуації з приміщень (ректорату 2-го поверху) влаштовані перепади висот (влаштовані сходи, що мають більше трьох східців і огорожу без поручнів) (порушення: ДБН В.1.1-7)
Відсутні таблички з вказанням місць розташування ключів на дверях евакуаційних виходів
Не проводилось технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів
Не надано акти перевірки захисту від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів
Сполучення шахт ліфтів (громадського призначення) з поверхами будівлі не виконано через ліфтові холи, що відокремлені від інших приміщень протипожежними перегородками 1-го типу (стоматологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, морфологічний корпус, фізико-гігієнічний корпус) (порушення: ДБН В.1.1-7)
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо
Двері електрощитових, підсобних (складських) приміщень, архівів, виходів на покрівлю, вентиляційних не виконані протипожежними з класом вогнестійкості ЕІ-30 (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус) (порушення: ДБН В.1.1-7)
Не всі двері сходових кліток виконані суцільним або засклені армованим склом (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус) (порушення: ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9)
Електричні розетки та вимикачі встановлені на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити електроприладу на 1 см з кожного боку (приміщення навчальної аудиторії розташованої на 1-му поверсі кафедри післядипломної освіти стоматологічного корпусу; фізико-гігієнічний корпус: аудиторія №1, аудиторія №2, аудиторія №3 блоку Б, актовий зал блоку В; морфологічний корпус: коридор 1-го поверху (праве крило); спортивний корпус: 1-й поверх; санітарно-гігієнічний корпус: аудиторія №3)
Коридори завдовжки більше 60 метрів не розділені протипожежною перегородкою 2-го типу
Двері з цокольного поверху лівого крила корпусу на шляху евакуації відкриваються не походу евакуації, що перешкоджають вільній евакуації людей з поверхів
Не здійснено обов'язкове особисте страхування членів добровільної пожежної охорони відповідно до ПКМУ № 564
Двері електрощитових, підсобних (складських) приміщень, архівів, виходів на покрівлю не виконані протипожежними з класом вогнестійкості ЕІ-30 (порушення: ДБН В.1.1-7)
Не всі приміщення обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (СПС, СО)
З приміщень підвального поверху не передбачено два евакуаційні виходи безпосередньо на зовні (морфологічний корпус: з приміщень кафедри НС та тактичної медицини, з приміщень кафедри радіології) (порушення ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9, ДБН В.2.2-3)
приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу 2-го типу
З’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів (коридори поверхів адміністративно-господарчого корпусу, складські (підсобні) приміщення хірургічного відділення стоматологічного корпусу, коридори 1-го 2-го поверхів віваріума; спортивний корпус: 1-й поверх)
Не надані підтверджуючі матеріали щодо захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Евакуаційний вихід з приміщень аудиторії № 3 санітарно-гігієнічного корпусу заблоковано. На шляху евакуації до 2-го евакуаційного виходу по сходам С3 влаштовані металеві грати
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (4-й поверх)
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки над підвісними стелями
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Допускається встановлення робочого місця (вахтера) в холі 1-го поверху на шляху евакуації
Допускається виконання настилу підлоги 4-го поверху з горючого матеріалу з невизначеними показниками пожежної безпеки та з невизначеним індексом поширення полум’я згідно ГОСТ 12.1.044. (порушення: ДБН В.2.2-9)
Не підтверджено, що наявні системи протипожежного захисту знаходяться у справному стані та утримуються в постійній готовності до виконання роботи (не надано документи щодо виводу тривожних сповіщень від приймально-контрольного приладу СПЗ на пульт централізованого пожежного спостерігання та договори на технічне обслуговування СПЗ).
Сходові клітки не обладнані дверима з ущілненням в притворах та з пристроями для самозачинення (1-й поверх праве крило) (порушення: ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9)
Відсутні поручні на сходах на 1-му поверсі
Не підтверджено, що наявні системи протипожежного захисту знаходяться у справному стані та утримуються в постійній готовності до виконання роботи (не надано документи щодо виводу тривожних сповіщень від приймально-контрольного приладу СПЗ на пульт централізованого пожежного спостерігання та договори на технічне обслуговування СПЗ)
В місцях перетину повітроводами вентиляційної системи протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню (стоматологічний корпус: складські (підсобні) приміщення хірургічного відділення, приміщення бібліотеки) (порушення: ДБН В.2.5-67)
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням згідно норм (порушення: ДБН В.1.1-7, п.п. 9.7.1., 9.7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Черговий персонал гуртожитку, а також мешканці не забезпечені індивідуальними засобами захисту органів дихання для організації евакуації в разі виникнення пожежі в порушенні підпункту 6 пункту 5 розділу VІІІ п. 5 «Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України»
Система димовидалення не утримується в працездатному стані
Відсутні спеціально призначені особи з питань цивільного захисту
Не надані підтверджувальні документи щодо оброблення дерев’яних елементів горищних покриттів будівель засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (порушення: ДБН В.1.1-7)
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання приміщень електрощитових, складських (підсобних) приміщень, архівів через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди (порушення ДБН В.1.1-7)
Двері на шляхах евакуації з приміщень відчиняються не в напрямку виходу з приміщень (стоматологічний корпус центральний вхід)
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Не всі двері сходових кліток обладнані пристроями для самозачинення та ущільненням в притулах (порушення: ДБН В.1.1-7)
Не всі двері на шляхах евакуації обладнані замками що легко відчиняється з середини
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі
На шляхах евакуації влаштовані турнікети (стоматологічний корпус: 1-й поверх кафедри післядипломної освіти; фізико-гігієнічний корпус блок Б 1-й поверх)
В складських (підсобних) приміщеннях допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків)
Не всі двері сходових кліток обладнані пристроями для самозачинення та ущільненням в притулах (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус) (порушення: Державних будівельних норм (далі-ДБН) В.1.1-7)
Не надано акти проведення прихованих робіт по прокладанню проводів (кабелів)
Відстань від кабелів та ізольованих проводів, прокладених відкрито, до місць відкритого зберігання (розміщення) горючих матеріалів виконано менше 1 метра (4-й поверх)
Вихід на покрівлю не виконано через протипожежний люк 2-го типу розмірами не менше ніж 0,6 м х 0,8 м
2-й евакуаційний вихід з приміщень аудиторії №1 фізико-гігієнічного корпусу блоку Б заблоковано)
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Не надано акти проведення схованих робіт на прокладання електропроводки за підвісними стелями
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням згідно норм (порушення: ДБН В.1.1-7, п.п. 9.7.1., 9.7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Сходові клітки типу СК1 не забезпечені вікнами площею не менше ніж 1,2 м2 у зовнішніх стінах на кожному поверсі, що повинні відчинятись з рівня сходових площадок, маршів (порушення: ДБН В.1.1-7)
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Допускається на шляхах евакуації влаштування турнікетів
Допускається влаштування перегородок, які перекривають світлові кармани на поверхах гуртожитку (влаштовано житлові кімнати, читальні зали тощо)
Вікна, що розташовані на відстані до 8 м по вертикалі та до 4 м по горизонталі від сходів типу С3 (санітарно-гігієнічного корпусу) не виконані протипожежними з класом вогнестійкості не менше Е30 та не виконані такими, що не відчиняються
Стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами (адміністративно-господарчий корпус коридор 2-й поверх; фізико-гігієнічний корпус блоку А 5-й поверх, блок Б 1-й поверх; морфологічний корпус: коридор 1-го поверху (праве крило); спортивний корпус: 1-й поверх; санітарно-гігієнічний корпус: 1-й поверх) (порушення ДБН В.1.1-7)
Коридори завдовжки більше 60 метрів не розділені протипожежною перегородкою 2-го типу
Допускається засклення повітряних зон у незадимлюваних сходових клітках
Не надано акти проведення прихованих робіт по прокладанню проводів (кабелів)
Допускається використання приміщення електрощитової не за призначенням (приміщення електрощитової засмічене та захаращене сторонніми предметами, експлуатується як складське (підсобне) приміщення) (хірургічне відділення стоматологічного корпусу)
Допускається влаштування приміщень медичного коледжу, стоматологічної поліклініки, кафедри стоматології в одній будівлі не відокремлених одне від одного протипожежними перегородками 1-го типу з влаштуванням окремих виходів назовні з кожної частини будівлі (стоматологічний корпус) (порушення: ДБН В.2.2-3)
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі
Вхід на сходи що ведуть до першого поверху з приміщень підвального, цокольного поверхів не виконаний через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі (порушення: ДБН В.1.1-7)
Висота проходу на шляхах евакуації 1-ого поверху менша 2-х метрів
На шляху евакуації з приміщень до евакуаційних виходів влаштовані приміщення (5-й поверх: навчальні приміщення № 501, № 507; 4-й поверх аудиторії № 301, № 312; 2-й поверх: комп’ютерний клас, викладацька) (порушення ДБН В.1.1-7)
Допускається використання приміщення електрощитової не за призначенням (приміщення електрощитової засмічене та захаращене сторонніми предметами, експлуатується як складське (підсобне) приміщення)
Не проведено технічне обслуговування та перевірку внутрішніх пожежних кранів
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не обладнані автономними пристроями електричного захисту
Приміщення, коридори які не мають природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення (порушення: п.п. 10.2.4., 10.6.2. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
На підлозі по шляху евакуації з приміщень влаштовані перепади висот (пороги, які мають висоту більше 0,05 м) (центральний вхід, з приміщень 5-го поверху до 2-го евакуаційного виходу, з приміщень 1-го поверху) (порушення: ДБН В.1.1-7)
Не всі двері на шляхах евакуації обладнані замками що легко відчиняється з середини (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус, гараж та механічні майстерні)
Двері на шляху евакуації з 1 поверху не перенавішені з урахуванням їх відчинення в напрямку виходу з приміщень
Не всі евакуаційні виходи обладнані світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус, гараж та механічні майстерні) (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Приміщення будівель не обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації (порушення: дод. А, табл. А1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням згідно норм (порушення: ДБН В.1.1-7, п.п. 9.7.1., 9.7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допускається складування горючих матеріалів ближче 1 метру до розподільчих щитів, електроприладів
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, а також фіксування самозакривних дверей у відчиненому положенні
Відсутні спеціально призначені особи з питань цивільного захисту
Не надані підтверджувальні документи щодо оброблення дерев’яних елементів горищних покриттів будівель засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (порушення: ДБН В.1.1-7)
На підлозі по шляху евакуації з приміщень влаштовані перепади висот (пороги, які мають висоту більше 0,05 м) (адміністративно-господарчий корпус, стоматологічний корпус 3-й поверх; фізико-гігієнічний корпус блоку В іноземного деканату) (порушення: ДБН В.1.1-7)
Допускається експлуатація електромережі всупереч вимогам ПУЕ та не проведено планово-попереджувальний ремонт електромережі
Апарати відключення в складських (підсобних) приміщеннях не встановлено поза межами (ззовні) вказаних приміщень на не горючих стінах (перегородках) або на окремих опорах (фізико-гігієнічний корпус: приміщення бібліотеки)
Під сходовою кліткою розміщене (складське (підсобне) приміщення) (адміністративно-господарчий корпус; стоматологічний корпус: хірургічне відділення; санітарно-гігієнічний корпус: праве крило)
приміщення не обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації
складських (підсобних) приміщень, вихід з 3-го поверху на горище не виконані протипожежними 2-го типу з класом вогнестійкості ЕІ 30 з сертифікатами відповідності
На схемах території об’єкту не вказані місця розміщення пожежних гідрантів
Сходові клітки не обладнані дверима з ущілненням в притворах та з пристроями для самозачинення (стоматологічний корпус: 1-й поверх, центральна сходова клітка кафедри післядипломної освіти 1-й поверх; фізико-гігієнічний корпус: сходова клітка (ліве крило) блок А; віваріум: 1-й поверх; архів: 1-й, 2-й поверхи; санітарно-гігієнічний корпус: 1-й поверх центральна сходова клітка) (порушення: ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9)
Двері на шляхах евакуації з приміщень відчиняються не в напрямку виходу з приміщень (з приміщень 5-го поверху до 2-го евакуаційного виходу)
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки над підвісними стелями
Приміщення підвалу не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (СПС, СО)
Не проведено перевірку захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи у житлових кімнатах
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо
Не всі двері сходових кліток виконані суцільним або засклені армованим склом (порушення: ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9)
Не підтверджено, що наявні системи протипожежного захисту знаходяться у справному стані та утримуються в постійній готовності до виконання роботи (не надано документи щодо виводу тривожних сповіщень від приймально-контрольного приладу СПЗ на пульт централізованого пожежного спостерігання та договори на технічне обслуговування СПЗ).
Не надано акти проведення прихованих робіт по прокладанню проводів (кабелів)
Не всі приміщення обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (СПС, СО)
Територія об’єкту не в повній мірі забезпечена пожежними щитами (стендами) із розрахунку 1 щит на 5000 м-2 захищуваної площі (до комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 x 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.)
огороджуючі конструкції ліфтової шахти не виконані протипожежними, а саме перегородки 1-го типу, перекриття 3-го типу та протипожежними дверима 2-го типу з класом вогнестійкості ЕІ 30 з сертифікатами відповідності
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (стоматологічний корпус: коридор 4-го поверху, складські (підсобні) приміщення хірургічного відділення, коридори 1-го 2-го поверхів віваріума)
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Вихід на покрівлю не виконано через протипожежний люк 2-го типу розмірами не менше ніж 0,6 м х 0,8 м
У підвальних, цокольних поверхах, частинах підвальних, цокольних поверхів (у тому числі коридорів), відокремлених між собою протипожежними перегородками, з приміщеннями, в яких застосовуються або зберігаються горючі речовини та матеріали, не передбачено не менше двох вікон з розмірами 0,75 м Х 1,2 м з приямками (порушення: ДБН В.1.1-7)
Не проводилось технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів
Допускається захаращення матеріальними цінностями шляхів евакуації (коридори, сходові клітки)
На дверях технічних поверхів, електрощитових, підвалів не вказано місце зберігання ключів
Двері електрощитових, підсобних (складських) приміщень, архівів, виходів на покрівлю не виконані протипожежними з класом вогнестійкості ЕІ-30 (порушення: ДБН В.1.1-7)
Відсутні спеціально призначені особи з питань цивільного захисту
Допускається складування меблів та інших матеріальних цінностей в приміщенні підвалу, у якому відсутні вікна з приямками та відсутня система димовидалення
4-й поверх будівлі не відділений від діючої частини будівлі протипожежними перегородками 1-го типу
На шляху евакуації з приміщень кафедри гігієни і екології №2 до 2-го евакуаційного виходу влаштовані приміщення (деканату мікробіології) (порушення ДБН В.1.1-7)
На вікнах приміщень, де перебувають люди встановлені ґрати, які не розкриваються, не розсуваються та не знімаються. (Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати мають бути відчинені (зняті)) (адміністративно-господарчий корпус, архів)
Приміщення електрощитової захаращене сторонніми предметами
На шляху евакуації з приміщень блоку А фізико-гігієнічного корпусу до 2-го евакуаційного виходу (праве крило) влаштовані приміщення (кабінету № 610, навчальних класів) (порушення ДБН В.1.1-7)
Допускається влаштування вбудованих шаф в загальних коридорах (5-го поверху)
Не всі шляхи евакуації забезпечені евакуаційним освітленням, а евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «Вихід»
Не всі шляхи евакуації забезпечені евакуаційним освітленням, а евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «Вихід»
Допускається влаштування перегородок, які перекривають світлові кармани на поверхах гуртожитку (влаштовано житлові кімнати, читальні зали тощо)
Приміщення будівель не обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус, гараж та механічні майстерні) (порушення: дод. А, табл. А1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не проводилось технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів
Не проводилось технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів
Не проведено перевірку захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не проведено розрахунки по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі
Допускається зберігання сторонніх предметів в приміщенні електрощитової
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, а також фіксування самозакривних дверей у відчиненому положенні
Не проведено розрахунки по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі
Не проводяться роботи з підвищення вогнестійкості будівельних конструкцій та вогнезахисту матеріалів (металеві балки 4-й поверх)
Допускається влаштування вбудованих шаф в загальних коридорах (фізико-гігієнічний корпус: блоку А 4-й поверх)
Допускається на шляхах евакуації влаштування турнікетів
Підтримання експлуатаційної придатності існуючих систем протипожежного захисту не проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Членів добровільної пожежної дружини, які підлягають обов'язковому особистому страхуванню (на випадок загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання, одержаних під час ліквідації пожежі або наслідків аварії), не застраховано відповідно до вимог нормативно-правових актів
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо
Допускається на шляхах евакуації влаштування турнікетів
Не проведено перевірку захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не надані підтверджуючі матеріали щодо захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Членів добровільної пожежної дружини, які підлягають обов'язковому особистому страхуванню (на випадок загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання, одержаних під час ліквідації пожежі або наслідків аварії), не застраховано відповідно до вимог нормативно-правових актів
Приміщення будівель не обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації (порушення: дод. А, табл. А1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Евакуаційний вихід по сходовій кліткі заблоковано. В об’ємі сходової клітки стоматологічного корпусу (ліве крило) між 1-м та 2-м поверхами влаштовані металеві грати
З’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів (4-й поверх)
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання приміщень електрощитових, складських (підсобних) приміщень, архівів через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди (віварій, адміністративно-господарчий корпус, спортивний корпус, архів, морфологічний корпус, санітарно-гігієнічний корпус, фізико-гігієнічний корпус, стоматологічний корпус, гараж та механічні майстерні) (порушення ДБН В.1.1-7)
Приміщення будівлі із постійним та тимчасовим перебуванням людей не обладнано системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
евакуаційні виходи не обладнані світловими покажчиками «ВИХІД», які приєднані до мережі аварійного освітлення
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, а також фіксування самозакривних дверей у відчиненому положенні
сполучення шахти ліфта з цокольним поверхом не виконано через протипожежний тамбур-шлюз І-го типу з підпором повітря під час пожежі
В сходовій кліткі фізико-гігієнічного корпусу блоку А (ліве крило) демонтувати газопровід (порушення: п. ДБН В.1.1-7)
Не всі двері сходових кліток обладнані пристроями для їх самозачинення
Двері у прорізах стін, що ведуть до переходу з приміщень (стоматологічного корпусу до медичного коледжу; перехід між блоками А, Б,В фізико-гігієнічного корпусу; з основного до лекційного блоку санітарно-гігієнічного корпусу) не виконані протипожежними з класом вогнестійкості ЕІ-30 (порушення: ДБН В.2.2-9)
Шляхи евакуації з приміщень фізико-гігієнічний корпус блоку А не відповідають нормам (порушення ДБН В.1.1-7)
Не передбачено два евакуаційні виходи відповідно до норм з приміщень: Адміністративно-господарського корпусу: 1-го, 2-го поверхів; Стоматологічного корпусу: 4-го поверху, конференц залу 3-го поверху, дитячої стоматології, кафедри ортодонтії, бібліотеки 1-го, 2-го поверхів, навчальної аудиторії розташованої на 1-му поверсі кафедри післядипломної освіти, хірургічного відділення; Фізико-гігієнічний корпус: бібліотеки розташованої на 2-му поверсі; Морфологічний корпус: аудиторії № 4, кафедри радіології, кафедри біології; Архів: 1-го, 2-го поверхів; санітарно-гігієнічний корпус: аудиторія №2, кафедра мікробіології) (порушення: ДБН В.1.1-7)
Не всі двері на шляхах евакуації обладнані замками що легко відчиняється з середини
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.03.2020 1814772 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Кучин Юрій Леонідович — Перший проректор
Аксьонова Алла Миколаївна — Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці управління з питань праці Головного управління Держпраці у Київській області
Спатарь Дмитро Володимирович — Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Швець Дмитро Григорович — Головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Бровченко Тетяна Федорівна — Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС та зв'язку
Голубов Сергій Володимирович — Головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Постой Андрій Васильович — Головний державний інспектор відділу нагляду за об’єктами котлонагляду, підйомними спорудами та на транспорті управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Ляшко Сергій Іванович — Головний державний інспектор відділу нагляду за об'єктами котлонагляду, підйомними спорудами та на транспорті управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.01.2020 2073629 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Березан Андрій Миколайович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Солом’янського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Дейнеко Ігор Михайлович — інспектор відділу застосування запобіжних заходів у сфері пожежної та техногенної безпеки ЦЗД ГУ ДСНС України у м. Києві
Журавель Анатолій Анатолійович — комендант гуртожитку №7 НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ
Ісаєнко Юрій Олександрович — заступник начальника відділу ЗНС та ЗЦЗ Шевченківського РУ ГУ ДСНС України у м.Києві
Порушення:
Висота проходу на шляхах евакуації 1-ого поверху менша 2-х метрів
Допускається засклення повітряних зон у незадимлюваних сходових клітках
Система димовидалення не утримується в працездатному стані
Покарання: відсутні
13.12.2019 2048577 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Шевчук В.В. — завідуючий гуртожитком
Шевчук В В — завідуючий гуртожитком
Харченко Василь Петрович — заступника начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Порушення:
тип заповнення прорізів у протипожежній перешкоді (двері електрощитової) не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва»
не підтверджено, що системи протипожежного захисту (система пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу) знаходяться у справному стані та утримуються в постійній готовності до виконання роботи.
двері на шляхах евакуації не відчиняють в напрямку виходу з приміщень (двері, що ведуть до зовнішніх повітряних зон)
не надано документацію щодо перевірки захисту гуртожитку від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
сигнал від приймально-контрольного приладу системи пожежно\ї сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостерігання в порушенні п. 5.8 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
шафки пожежних кран-комплектів не мають отворів для провітрювання і пристосовань для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
з метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння не створена добровільна пожежна охорона, для забезпечення функціонування якої утворюється пожежно-рятувальний підрозділ відповідно до вимог ПКМУ N 564
керівний склад підприємства та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, не пройшли навчання в територіальних курсах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності відповідно вимог ПКМУ № 819 від 23.10.2013
двері евакуаційних виходів зачинені на внутрішні запори, які не відчиняються зсередини без ключа
вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях
не розроблена та не затверджена керівником інструкція до схематичного плану евакуації, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.12.2019 2048270 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Дмитрієва О В — завідуючий гуртожитком
Харченко Василь Петрович — заступника начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Дмитрієва О.В. — завідуючий гуртожитком
Порушення:
Приміщення підвалу не дообладнані системами протипожежного захисту відповідно ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
не підтверджено, що системи протипожежного захисту (система пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу) знаходяться у справному стані та утримуються в постійній готовності до виконання роботи.
сигнал від приймально-контрольного приладу системи пожежно\ї сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостерігання в порушенні п. 5.8 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лаги) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
з метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння не створена добровільна пожежна охорона, для забезпечення функціонування якої утворюється пожежно-рятувальний підрозділ відповідно до вимог ПКМУ N 564
коридори гуртожитку не розділені протипожежними перегородками на ділянки, довжина яких повинна бути не більше 30 м одна від одної та від торців коридорів. згідно з нормованою вимогою
вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях
тип заповнення прорізів у протипожежній перешкоді (двері електрощитової) не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва»
двері евакуаційних виходів зачинені на внутрішні запори, які не відчиняються зсередини без ключа
керівний склад підприємства та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, не пройшли навчання в територіальних курсах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності відповідно вимог ПКМУ № 819 від 23.10.2013
не надано документацію щодо перевірки захисту гуртожитку від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
не розроблена та не затверджена керівником інструкція до схематичного плану евакуації, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.12.2019 2048284 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
22 порушення
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Харченко Василь Петрович — заступника начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Авдєєв О.М. — завідуючий гуртожитком
Авдєєв О М — завідуючий гуртожитком
Порушення:
з метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння не створена добровільна пожежна охорона, для забезпечення функціонування якої утворюється пожежно-рятувальний підрозділ відповідно до вимог ПКМУ N 564
сигнал від приймально-контрольного приладу системи пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостерігання в порушенні п. 5.8 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
не надано документацію щодо перевірки захисту гуртожитку від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
приміщення електрощитової захаращене сторонніми предметами
з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в приміщеннях підвалу не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
керівний склад підприємства та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, не пройшли навчання в територіальних курсах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності відповідно вимог ПКМУ № 819 від 23.10.2013
підсобні приміщення підвалу захаращені сторонніми предметами
коридори гуртожитку не розділені протипожежними перегородками на ділянки, довжина яких повинна бути не більше 30 м одна від одної та від торців коридорів. згідно з нормованою вимогою
вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях
шляхи евакуації в підвалі захаращені меблями, обладнанням, різними матеріалами
шафки пожежних кран-комплектів не мають отворів для провітрювання і пристосовань для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
системи протипожежного захисту (система пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу) знаходяться у несправному стані та не утримуються в постійній готовності до виконання роботи.
допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж (приміщення консьєржа)
тип заповнення прорізів у протипожежній перешкоді (двері електрощитової) не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва»
доступ до пожежного кран-комплекту на 1 поверсі (хол головного входу) заблоковано меблями
допускається експлуатація зі знятими ковпаками (розсіювачами) в підсобних приміщеннях підвалу
напрямок осі вихідного отвору патрубка пожежного крана виключає різкий залом пожежного рукава у місці його приєднання
не розроблена та не затверджена керівником інструкція до схематичного плану евакуації, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
двері евакуаційних виходів зачинені на внутрішні запори, які не відчиняються зсередини без ключа
в житлових кімнатах допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи
дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лаги) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
допускається користування в підсобних приміщеннях підвалу допускається користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з'єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.12.2019 2048575 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Печак О.В. — завідуючий гуртожитком
Харченко Василь Петрович — заступника начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Печак О В — завідуючий гуртожитком
Порушення:
з метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння не створена добровільна пожежна охорона, для забезпечення функціонування якої утворюється пожежно-рятувальний підрозділ відповідно до вимог ПКМУ N 564
коридори гуртожитку не розділені протипожежними перегородками на ділянки, довжина яких повинна бути не більше 30 м одна від одної та від торців коридорів. згідно з нормованою вимогою
шафки пожежних кран-комплектів не мають отворів для провітрювання і пристосувань для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях
сигнал від приймально-контрольного приладу системи пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостерігання в порушенні п. 5.8 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
системи протипожежного захисту (система пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу) знаходяться у несправному стані та не утримуються в постійній готовності до виконання роботи.
тип заповнення прорізів у протипожежній перешкоді (двері електрощитової) не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва»
не розроблена та не затверджена керівником інструкція до схематичного плану евакуації, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
підсобні приміщення підвалу захаращені сторонніми предметами
напрямок осі вихідного отвору патрубка пожежного крана виключає різкий залом пожежного рукава у місці його приєднання
керівний склад підприємства та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, не пройшли навчання в територіальних курсах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності відповідно вимог ПКМУ № 819 від 23.10.2013
не надано документацію щодо перевірки захисту гуртожитку від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.11.2019 2035704 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Фролов Л М — Уповноважена особа Інституту
Бровченко Тетяна Федорівна — Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС та зв'язку
Колос Л.П. — Інженер з охорони праці
Колос Л П — Інженер з охорони праці
Фролов Л.М. — Уповноважена особа Інституту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.11.2019 1705203 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: лист Національного медичного університету імені О.О. Богомольця від 03.12.2019 вх.№23511/06-05.3 щодо призупинення розгляду заяви про проведення обстеження приміщень навчальних корпусів та гуртожитків
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства 5893-4-4730
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.11.2019 1705200 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: лист Національного медичного університету імені О.О. Богомольця від 03.12.2019 вх.№23511/06-05.3 щодо призупинення розгляду заяви про проведення обстеження приміщень навчальних корпусів та гуртожитків
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства 5893-4-4728
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.11.2019 1705209 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: лист Національного медичного університету імені О.О. Богомольця від 03.12.2019 вх.№23511/06-05.3 щодо призупинення розгляду заяви про проведення обстеження приміщень навчальних корпусів та гуртожитків
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства 5893-4-4731
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.11.2019 1705201 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: лист Національного медичного університету імені О.О. Богомольця від 03.12.2019 вх.№23511/06-05.3 щодо призупинення розгляду заяви про проведення обстеження приміщень навчальних корпусів та гуртожитків
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства 5893-4-4729
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.11.2019 1705213 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: лист Національного медичного університету імені О.О. Богомольця від 03.12.2019 вх.№23511/06-05.3 щодо призупинення розгляду заяви про проведення обстеження приміщень навчальних корпусів та гуртожитків
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства 5893-4-4732
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.11.2019 1705191 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: лист Національного медичного університету імені О.О. Богомольця від 03.12.2019 вх.№23511/06-05.3 щодо призупинення розгляду заяви про проведення обстеження приміщень навчальних корпусів та гуртожитків
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства 5893-4-4726
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.11.2019 1705196 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: лист Національного медичного університету імені О.О. Богомольця від 03.12.2019 вх.№23511/06-05.3 щодо призупинення розгляду заяви про проведення обстеження приміщень навчальних корпусів та гуртожитків
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства 5893-4-4727
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.11.2019 1703589 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Оцелюк Віктор Петрович — завідуючий гуртожитком №7 НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ
Порушення:
Не проведено розрахунки (з врахуванням перепланувань, зміни функціонального призначення, зміни кількості відвідувачів тощо) по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі відповідно до ГОСТ 12.1.004-91 «Пожарная безопасность. Общие требования»
Не всі приміщення гуртожитку обладнані системами протипожежного захисту (автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу) в порушенні п. 2.2. Таблиці А.1 Додатку А та п. 15.2. Таблиці Б.1 Додатку Б ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Висота проходу на шляхах евакуації 1-ого поверху менша 2-х метрів
Відсутні двері сходових кліток на поверхах гуртожитку
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері електрощитової)
Допускається засклення повітряних зон у незадимлюваних сходових клітках
Існуючі системи протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація та система протидимного захисту) не утримуються в працездатному стані
Покарання: відсутні
16.08.2019 1673255 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів при наданні послуг з питань, викладених у зверненні гр. Соколової В.В. 3756
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Кучин Ю Л — перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти
Кучин Ю.Л. — перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.08.2019 1673150 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Росохацький М. О. — Директор Оздоровчо-спортивного табору "Медик"
Росохацький М О — Директор Оздоровчо-спортивного табору "Медик"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.07.2019 1678210 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Росохацький М. О. — директор оздоровчо-спортивного табору "Медик"
Росохацький М О — директор оздоровчо-спортивного табору "Медик"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.06.2019 1654989 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства у оздоровчих закладах
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Возна Н М — завідуюча господарством ОСТ "Медик"
Возна Н. М. — завідуюча господарством ОСТ "Медик"
Порушення:
не представлено результати лабораторних досліджень води питної
не представлено договір на вивезення твердих побутових відходів
не представлено схему водопровідних споруд, документи, що засвідчують промивку та дезинфекцію водопроводу
не представлено схему проведення поточного ремонту водопровідних споруд та мереж та очистку: гідравлічне випробовування, промивку дезинфекцію та повторну промивку водопровідних мереж.
не забезпечення розроблення та погодження проекту І, ІІ, ІІІ зон санітарної охорони території джерел водопостачання
не забезпечено виробничий контроль згідно з робочою програмою , з описом технологічного процесу виробництва питної води.
Покарання: відсутні
25.04.2019 1644289 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Поливач Віктор Миколайович — заступник ректора
Порушення:
Допускається засклення повітряних зон у незадимлюваних сходових клітках
Не всі приміщення гуртожитку обладнані системами протипожежного захисту (автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу) в порушенні п. 2.2. Таблиці А.1 Додатку А та п. 15.2. Таблиці Б.1 Додатку Б ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері електрощитової)
Відсутні двері сходових кліток на поверхах гуртожитку
Існуючі системи протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація та система протидимного захисту) не утримуються в працездатному стані
Не всі шафки пожежних кран-комплектів мають отвори для провітрювання і пристосовання для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Висота проходу на шляхах евакуації 1-ого поверху менша 2-х метрів
Не проведено розрахунки (з врахуванням перепланувань, зміни функціонального призначення, зміни кількості відвідувачів тощо) по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі відповідно до ГОСТ 12.1.004-91 «Пожарная безопасность. Общие требования»
Покарання: відсутні
07.03.2019 1632422 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Панічев Дмитро Миколайович — Керівник служби ОП та ПБ НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ
Порушення:
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі
Двері сходових кліток не обладнані пристроями для самозачинення (порушення: п. 7.2.11. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Не наданий договір на технічне обслуговування системи пожежної сигналізації (порушення: п. 7.4., додаток Ж. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Приміщення будівлі не дообладнано системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей 2-го типу (порушення: додаток Б, таб. Б.1. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Приміщення будівлі не дообладнані системою автоматичної пожежної сигналізації (порушення: додаток А, таб. А.1., п. 7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
На підлозі шляхів евакуації влаштовано перепади висот (порушення: п. 7.3.8 Державних будівельних норм (далі-ДБН) В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Двері на шляхах евакуації 4-го поверху відчиняються не в напрямку виходу з приміщень (порушення: п. 7.2.9. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання проводів (кабелів) за підвісними стелями.
Не надано підтверджуючих документів щодо виведення сигналу від контрольно-приймального приладу системи автоматичної пожежної сигналізації на пульт централізованого пожежного спостереження (порушення: п. 5.8. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не всі двері складських (підсобних) приміщень, електрощитових, серверних та архівів виконані протипожежними 2-го типу з класом вогнестійкості ЕІ-30 та сертифікатом відповідності системи УкрСЕПРО (порушення: п. 6.4. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва», п. 9.3.6. ДБН В.2.2-9-2009 «Громадські будинки та споруди. Основні положення»)
Дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (порушення: п. 6.23. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Не надані результати іспитів зразків лінолеуму, прокладеного на шляхах евакуації, щодо токсичності продуктів горіння та помірної димоутворювальної здатності (за ГОСТ 12.1.044-89) та відповідності групам поширення полум’я РП1, РП2 (за ДСТУ Б В.2.7-70-98 «будівельні матеріали. Метод випробування на розповсюдження полум’я»)
Не надано актів проведення заміру опору ізоляції електричних мереж та електроустановок
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.03.2019 1626619 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
5 порушень
Предмет перевірки:
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Шевчук В.В. — завідуючий гуртожитком № 6
Шевчук В В — завідуючий гуртожитком № 6
Порушення:
двері евакуаційних виходів замкнені на замки, які не відкриваються зсередини без ключа
не всі шафки пожежних кран-комплектів мають отвори для провітрювання і пристосування для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
існуючі системи протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація та система оповіщення про пожежу) не утримуються в працездатному стані
двері електрощитових не виконані протипожежними відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва»
допускається улаштування на шляху евакуації турнікетів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.03.2019 1379254 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Учасники:
Науменко Олександр Миколайович — Проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, д.м.н., професор
Росохацька Оксана Григорівна — в.о. головного бухгалтера
Порушення:
Згідно зведених відомостей по нарахуванню заробітної плати за грудень 2004 року виявлено завищення страхових внесків в звіті додатку 23 «Розрахунок суми страхових внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування, що підлягають сплаті» за відповідний місяць (виправлено самостійно платником в звіті за жовтень 2005 року); Згідно зведених відомостей по нарахуванню заробітної плати за січень та лютий 2006 року підприємство нараховувало на фонд оплати праці працюючих інвалідів - 33,2% (перерахунок інвалідів виправлено платником в звіті Додатку 23 «Розрахунок суми страхових внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування, що підлягають сплаті» у березні 2006 року). Згідно зведених відомостей нарахування заробітної плати за червень 2007 року виявлено заниження суми ФОП та страхових внесків в звіті Додатку 23 «Розрахунок суми страхових внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування, що підлягають сплаті» за відповідний місяць (самостійно відкориговано плаником у звіті за листопад 2007 року). Згідно зведених відомостей нарахування заробітної плати за серпень 2009 року виявлено заниження утримання страхових внесків в звіті Додатку 23 «Розрахунок суми страхових внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування, що підлягають сплаті» за відповідний місяць (самостійно виправлено плаником у звіті за жовтнь 2009 року). Згідно розрахункових відомостей по нарахуванню заробітної плати за січень, лютий, березень, квітень, травень, червень, липень, серпень 2010 року встановлено, що в звітах Додаток 4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (грошового забезпечення, доходу) застрахованих осіб та суми нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» за відповідний період для нарахувань поточного місяця за минулі та майбутні періоди помилково застосовано рядок 6 «Сума, на яку збільшено внески у зв’язку з виправленням помилки» та рядок 7 «Сума, на яку зменшені внески у зв’язку з виправленням помилки».
У річних індивідуальних відомостях про застраховану особу за 2004-2009 роки невірно відображено ПІБ по 4 застрахованих особах В щомісячному звіті Додатку 4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (грошового забезпечення, доходу) застрахованих осіб та суми нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до органів Пенсійного фонду України» в Таблиці 7 «Суми, нараховані за дні тимчасової непрацездатності, щорічної та додаткової відпустки, та суми, нараховані у минулих періодах» за січень 2010 року по шести застрахованим особам невірно відображена заробітна плата за листопад та грудень 2009 року нарахована у січні 2010 року В щомісячному звіті Додатку 4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (грошового забезпечення, доходу) застрахованих осіб та суми нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до органів Пенсійного фонду України» в Таблиці 7 «Суми, нараховані за дні тимчасової непрацездатності, щорічної та додаткової відпустки, та суми, нараховані у минулих періодах» за лютий 2010 року невірно відображена заробітна плата по двох застрахованих особах. В щомісячному звіті Додатку 4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (грошового забезпечення, доходу) застрахованих осіб та суми нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до органів Пенсійного фонду України» в Таблиці 7 «Суми, нараховані за дні тимчасової непрацездатності, щорічної та додаткової відпустки, та суми, нараховані у минулих періодах» за березень 2010 року по двох застрахованих особах невірно відображена заробітна плата Згідно паспортних даних по чотирнадцяти застрахованим особам в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за період з 2010 по 2018 роки невірно відображено ПІБ По застрахованій особі Клокун О., яка відмовилась від р.н.о.к.п.п. через свої релігійні переконання, в реєстрі застрахованих осіб за липень 2018 року, в графі р.н.о.к.п.п.п. невказано номер та серія паспорта
Покарання:
Інше
Інше
04.03.2019 1472924 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
навчальний заклад
01004, Київська обл., м. Київ, Бул. Т. Шевченка, 13
Гуртожиток №7 НМУ
03087, Київська обл., м. Київ, Б-Р Чоколівський, 39
навчальний корпус № 5 НМУ
01021, Київська обл., м. Київ, вул. Мечникова, 5
навчальний заклад
01004, Київська обл., м. Київ, вул. Пушкінська, 22
навчальний корпус НМУ
01021, Київська обл., м. Київ, вул. Мечникова, 5
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.03.2019 1391507 Сфера теплопостачання Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористувальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання.
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.10.2018 395390 Сфера теплопостачання Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов'язана з використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб'єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж.
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.10.2018 508297 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
106 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця
01601, м. Київ, вул. Пушкінська, 22, просп. Перемоги, 34, Бульв. Т. Шевченка, 13
Гуртожиток №7 НМУ
03087, Київська обл., м. Київ, Б-Р Чоколівський, 39
спортивно-оздоровчий табір
Київська обл., Обухівський р-н, Смт Козин, вул. Солов'яненка, 349-А
Учасники:
Блощинський Василь Андрійович — завідуючий гуртожитком
Ткаченко Д О — Інженером господарського відділу
Ткаченко Д.О. — Інженером господарського відділу
Фролов Володимир Миколайович — Начальник служби цивільного захисту
Порушення:
У відремонтованих будинках для відпочиваючих дозволяється застосування на шляхах евакуації горючих матеріалів для облицювання стін.
Допускається використання світильників з відбивачами і розсіювачами, виготовленими з горючих матеріалів
Двері сходових кліток засклені звичайним склом (порушення: п. 7.3.28. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва», п. 9.2.9.ДБН В.2.2-9-2009 “Громадські будинки та споруди”)
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання складських (підсобних) приміщень, електрощитової через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди (порушення: п. 6.20. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Не проведено перевірку захисту будинку від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Світлопрозоре заповнення дверей виходів з коридорів до сходових клітин на шляхах евакуації виконані із звичайного скла (повинне бути скло, що не дає скалок при руйнуванні) (порушення п. 7.3.28. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва» та п. 9.2.9. ДБН В.2.2-9-2009 «Громадські будинки та споруди»)
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи та їх експлуатація зі знятими ковпаками (розсіювачами)
Дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (порушення: п. 6.23. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Не визначено обов'язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки на підприємстві
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері електрощитової)
Приміщення та будівлі не обладнано автоматичною установкою пожежної сигналізації з виведенням сигналу при її спрацюванні на пульт централізованого спостереження.
Не всі евакуаційні виходи обладнані світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення
Двері евакуаційних виходів з приміщень не обладнані замками що легко відчиняється з середини (порушення: п. 9.15. ДБН В.2.2-3:2018 «Заклади освіти. Будинки і споруди».)
Будівлі СОТ «Медик» не обладнано системою блискавкозахисту.
На підлозі шляхів евакуації влаштовано перепади висот (порушення: п. 7.3.8 Державних будівельних норм (далі-ДБН) В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Допускається улаштування на шляху евакуації турнікетів
Приміщення будівлі не дообладнано системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей 2-го типу (порушення: додаток А, таб. А.1., п. 7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не надано актів проведення заміру опору ізоляції електричних мереж та електроустановок
Не надано актів проведення заміру опору ізоляції електричних мереж та електроустановок
Приміщення будівлі не дообладнані системою автоматичної пожежної сигналізації (порушення: додаток А, таб. А.1., п. 7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Зєднання, відгалуження та окінцювання жил електричних проводів і кабелів в приміщеннях не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Допускається складування горючих матеріалів ближче 1 метру до розподільчих щитів, електроприладів
Не всі шафки пожежних кран-комплектів мають отвори для провітрювання і пристосовання для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Існуючі системи протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація та система протидимного захисту) не утримуються в працездатному стані
Не всі приміщення гуртожитку обладнані системами протипожежного захисту (автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу) в порушенні п. 2.2. Таблиці А.1 Додатку А та п. 15.2. Таблиці Б.1 Додатку Б ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не виведений сигнал від контрольно-приймального приладу системи автоматичної пожежної сигналізації на пульт централізованого пожежного спостереження (порушення: п. 5.8. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
В приміщеннях на видних місцях не вивішено інструкції про заходи пожежної безпеки.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними
Не надано акти проведення прихованих робіт по прокладанню проводів (кабелів) за підвісними стелями.
Допускається використання пошкоджених розеток
Шляхи евакуації на поверхах гуртожитку захаращені матеріальними цінностями
Не наданий договір на технічне обслуговування системи пожежної сигналізації (порушення: п. 7.4., додаток Ж. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не надані результати іспитів зразків лінолеуму, прокладеного на шляхах евакуації, щодо токсичності продуктів горіння та помірної димоутворювальної здатності (за ГОСТ 12.1.044-89) та відповідності групам поширення полум’я РП1, РП2 (за ДСТУ Б В.2.7-70-98 «будівельні матеріали. Метод випробування на розповсюдження полум’я»)
Апарати відключення (електрощити, вимикачі) в складських (підсобних) приміщеннях, книгосховищах не встановлено поза межами (ззовні) вказаних приміщень на не горючих стінах (перегородках) або на окремих опорах
Приміщення будівлі не дообладнано системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей 2-го типу (порушення: додаток А, таб. А.1., п. 7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Приміщення будівлі не дообладнані системою автоматичної пожежної сигналізації (порушення: додаток А, таб. А.1., п. 7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Відсутні двері сходових кліток на поверхах гуртожитку
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Вбудовані та навісні шафки пожежних кран-комплектів, не мають пристосування для візуального огляду їх без розкривання
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання проводів (кабелів) за підвісними стелями.
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання проводів (кабелів) за підвісними стелями.
Не наданий договір на технічне обслуговування системи пожежної сигналізації (порушення: п. 7.4., додаток Ж. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Пожежні кран-комплекти не перевірені на працездатність шляхом пуску води
Не всі двері складських (підсобних) приміщень, електрощитової виконані протипожежними 2-го типу з класом вогнестійкості ЕІ-30 та сертифікатом відповідності системи УкрСЕПРО (порушення: п. 6.4. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва», п. 9.3.6. ДБН В.2.2-9-2009 «Громадські будинки та споруди. Основні положення»)
До розгляду не представлено журнал проведення очищення димоходів та печей від сажі.
Не проведено перевірку захисту будинку від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Сходові клітки не забезпечені евакуаційним освітленням (порушення: п. 7.1.10. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва», п. 9.7.1., п. 9.7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Двері сходових кліток не обладнані пристроями для самозачинення (порушення: п. 7.2.11. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання складських (підсобних) приміщень через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди (порушення: п. 6.20. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Не всі двері складських (підсобних) приміщень, книгосховищ, архівів, електрощитової виконані протипожежними 2-го типу з класом вогнестійкості ЕІ-30 та сертифікатом відповідності системи УкрСЕПРО (порушення: п. 6.4. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва», п. 9.3.6. ДБН В.2.2-9-2009 «Громадські будинки та споруди. Основні положення»)
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання проводів (кабелів) за підвісними стелями.
Двері сходових кліток не обладнані пристроями для самозачинення (порушення: п. 7.2.11. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Пожежні кран-комплекти на поверхах гуртожитку не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметра та стволами
Приміщення які підлягають обладнанню, не в повному обсязі обладнані системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Двері евакуаційних виходів з приміщень не обладнані замками що легко відчиняється з середини (порушення: п. 9.15. ДБН В.2.2-3:2018 Заклади освіти. Будинки і споруди.)
Не всі двері складських (підсобних) приміщень, електрощитових, серверних та архівів виконані протипожежними 2-го типу з класом вогнестійкості ЕІ-30 та сертифікатом відповідності системи УкрСЕПРО (порушення: п. 6.4. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва», п. 9.3.6. ДБН В.2.2-9-2009 «Громадські будинки та споруди. Основні положення»)
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в приміщеннях гуртожитку не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Приміщення будівлі не обладнано системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуюванням людей у відповідності до вимог.
Дерев’яні конструкції горища не оброблено вогнезахисною сумішшю.
Не встановлені покажчики місць розташування пожежних гідрантів (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світло відбивних покриттів) з нанесеними на них: літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева)
Посадовою особою та працівниками не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому ПКМУ №444
Існуючі плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі не відповідають дійсності
Двері на шляхах евакуації 4-го поверху відчиняються не в напрямку виходу з приміщень (порушення: п. 7.2.9. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»)
Територія СОТ «Медик» не забезпечена водою для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Не організовано проходження навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки посадовими особами відповідальними за пожежну безпеку з отриманням відповідних посвідчень.
Допускається складування горючих матеріалів ближче 1 метру до розподільчих щитів та електроприладів
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Приміщення кухні не обладнано системою пожежогасіння згідно норм належності.
На зовнішній поверхні відремонтованих будинків для відпочиваючих застосовано горючі матеріали для облицювання стін з невизначеним показником пожежної безпеки.
У кімнатах гуртожитку не вивішені на видимих місцях: − план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; − стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки (у кімнатах, де мешкають іноземні громадяни, пам’ятки повинні бути виконані українською та англійською мовами).
Приміщення не забезпечені нормативною кількістю первинних засобів пожежогасіння (вогнегасниками)
Не надані результати іспитів зразків лінолеуму, прокладеного на шляхах евакуації, щодо токсичності продуктів горіння та помірної димоутворювальної здатності (за ГОСТ 12.1.044-89) та відповідності групам поширення полум’я РП1, РП2 (за ДСТУ Б В.2.7-70-98 «будівельні матеріали. Метод випробування на розповсюдження полум’я»)
Висота проходу на шляхах евакуації 1-ого поверху менша 2-х метрів
Не надано актів проведення заміру опору ізоляції електричних мереж та електроустановок
До розгляду не представлено акт щодо проведення схованих робіт електропроводки за підвісною стелею в приміщенні їдальні та відремонтованих будинків для відпочиваючих.
В приміщенні завідуючої СОТ «Медик» дозволяється зберігання господарчого обладнання та особистих речей від топки на відстані менше ніж 0.7 м, а від топкових отворів 1.25 м.
Допускається влаштування турнікету на шляху евакуації.
Приміщення будівлі не дообладнані системою автоматичної пожежної сигналізації (порушення: додаток А, таб. А.1., п. 7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не призначено посадову особу за організацію вимог техногенної безпеки
Не всі евакуаційні виходи обладнані світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі
Не наданий договір на технічне обслуговування системи пожежної сигналізації (порушення: п. 7.4., додаток Ж. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допускається експлуатація тимчасових дільниць електромережі
Приміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форми та колір»
Не проведено розрахунки (з врахуванням перепланувань, зміни функціонального призначення, зміни кількості відвідувачів тощо) по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі відповідно до ГОСТ 12.1.004-91 «Пожарная безопасность. Общие требования» (зали конгрес-холу)
Не надано підтверджуючі документи проведення розрахунків допустимого струмового навантаження електричних мереж.
Сходові клітки не забезпечені евакуаційним освітленням (порушення: п. 7.1.10. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва», п. 9.7.1., п. 9.7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі
З метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння на підприємстві не створено добровільну пожежну охорону
Відповідальна особа за виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки не пройшла навчання на територіальних курсах цивільного захисту.
Не всі вогнегасники навішені на вертикальні конструкції на висоту не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника
Приміщення будівлі не дообладнано системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей 2-го типу (порушення: додаток А, таб. А.1., п. 7.5. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не надано посвідчення щодо проходження навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Двері евакуаційних виходів замкнені на замки, які не відкриваються зсередини без ключа
Не розроблена та не затверджена керівником інструкція до схематичного плану евакуації, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Не надано підтверджуючих документів щодо виведення сигналу від контрольно-приймального приладу системи автоматичної пожежної сигналізації на пульт централізованого пожежного спостереження (порушення: п. 5.8. ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допускається засклення повітряних зон у незадимлюваних сходових клітках
Не надано підтверджуючі документів щодо виводу сигналу тривоги від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації на пульт централізованого пожежного спостереження.
У приміщеннях допускається використання тимчасових дільниці електромережі
Електричні розетки та вимикачі встановлені на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити електроприладу на 1 см з кожного боку
Двері підсобних (складських) приміщень не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ 30 та сертифікатом відповідності.
Дерев’яні конструкції горищ не оброблено вогнетривким розчином зі складанням акту про виконані роботи.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.10.2018 1061838 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, окремих показників їх якості, державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства; додержання законодавства у сфері ветеринарної медицини, додержання санітарного законодавства
Об'єкти:
СОТ "Медик" Київського медичного університету; Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця
08711,Київська Обл, Обухівський р-н, смт. Козин, вул. А. Соловяненка, 349-А
Учасники:
Ткаченко Д. О. — в.о. начальника ОСТ "Медик" НМУ ім. О.О. Богомольця
Ткаченко Д О — в.о. начальника ОСТ "Медик" НМУ ім. О.О. Богомольця
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні