Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (16)
Дозвільні документи
Ліцензії (4)
Перевірки (24)

ДОНЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

#02010698

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
25.02.2022 3112956 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Спортивно-оздоровчий лікувальний комплекс «Сонячний»
84453, Донецька обл., м. Лиман, С. Щурове
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.10.2021 2909498 Надання освітніх послуг у системі вищої освіти Державна служба якості освіти України Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства у сфері вищої освіти, порушених у зверненнях фізичних осіб
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило чи може спричинити шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, до якого додаються документи чи їх копії, що підтверджують такі порушення (за наявності)
Учасники:
Берегова Тетяна Миколаївна — головний спеціаліст відділу контролю за наданням фахової передвищої освіти департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих
Сидоренко Михайлівна Михайлівна — головний спеціаліст відділу контролю за діяльністю закладів вищої освіти департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих
Шаркова Ганна Юр'ївна — заступник директора з навчально-наукової роботи ПВНЗ «Кропивницький інститут державного та муніципального управління»
Білик Любов Володимирівна — проректор з післядипломної освіти Черкаської медичної академії
Стецюк Богдан Романович — завідувач кафедри права та правового регулювання авіаційної діяльності Льотної академії Національного авіаційного університету
Порушення:
Встановлено, що за весь період навчання здобувача вищої освіти з числа іноземних громадян (Омніа Алі Фояд Ахмед Нада) у закладі вищої освіти не проведено процедуру визнання документів про освіту – нострифікацію атестату про закінчення середньої освіти.
Поновлення здобувачів освіти з числа іноземних громадян в окремих випадках відбувається з порушенням власних вимог. Пунктом 5.19.4 Положення про надання академічної відпустки та повторного навчання, переведення, поновлення та відрахування, переведення з договірної на бюджетну форму навчання осіб, які навчаються у Донецькому національному медичному університеті, затвердженого рішенням вченої ради від 29 серпня 2019 р., протокол № (не зазначено), введеного в дію наказом ректора від 02.10.2019 року № 397 передбачена можливість поновлення за наявності академічної різниці (академічного розходження) не більше 10 кредитів. Здобувачка вищої освіти з числа іноземних громадян Оніма Алі Фояд Ахмед Нада поновлена на 2 курс спеціальності «Стоматологія» за наявності академічного розходження в 40,5 кредитів. Як наслідок Оніма Алі Фояд Ахмед Нада 04.06.2021 складала по два, три та п’ять заліків за один день (04.06.2019 2 заліки, 10.06.2019 – 3 заліки, 14.06.2019 – 5 заліків).
Не відповідають вимогам за кількістю штатних викладачів та наявності наукових ступенів та вчених звань з числа науково-педагогічних працівників три кафедри (50%) на міжнародному медичному факультеті та три кафедри (40%) на медичному факультеті. (наказ від 13.09.2021 №361 «Про розподіл кафедр між факультетами»).
Здобувач вищої освіти з числа іноземних громадян відрахована з Університету до завершення навчання, академічну довідку отримала лише через вісім місяців після відрахування (наказ про відрахування від 25.01.2021 № 68-ст) отримано 09.10.2021. У пункті 3 наказу про відрахування зазначено, що академічну довідку можна отримати лише після ліквідації фінансової заборгованості за навчання. Здобувачку вищої освіти з числа іноземних громадян відраховано у кінці першого семестру 2020/2021 н. р. На початку першого семестру питання щодо її фінансової заборгованості не розглядалось.
У розділі публічної інформації вебсайту Університету відсутня інформація щодо вартості навчання здобувачів освіти з числа іноземних громадян на 2021/2022 н. р., на 2020/2021 н. р. вартість навчання визназначено лише в іноземній валюті (доларах США за один рік навчання).
В усіх наказах про рух іноземних здобувачів вищої освіти із числа іноземних громадян відсутні погодження з органами студентського самоврядування.
Виявлено порушення в частині формування та зберігання справ здобувачів вищої освіти з числа іноземних громадян: - на титульній сторінці не вказаний номер та дата наказу про відрахування здобувача; - в описі особової справи відсутній підпис відповідального секретаря приймальної (вибіркової) комісії; - в особовій справі відсутній договір про надання освітніх послуг та залікова книжка (особовій справі № 25-ММФ/2/2019 здобувача Омніа Алі Фоад Ахмед Нада). У журналі реєстрації видачі академічних довідок відсутні підписи здобувачів освіти з числа іноземних громадян.
Індивідуальний навчальний план здобувача вищої освіти з числа іноземних громадян спеціальність «Стоматологія» Оніма Алі Фояд Ахмед Нада не надано на розгляд комісії, тому встановити відповідність його змісту навчальному плану, визначеному закладом вищої освіти порядку розроблення та затвердження встановити не можливо.
Встановлено факт переведення здобувачів з числа іноземних громадян на старші курси з наявною академічною зоборгованістю. Омніа Алі Фояд Ахмед Нада була переведена на IV курс з академічною заборгованістю з 5 навчальних дисциплін.
Назви факультетів не відповідають Статуту (погоджено конференцією трудового колективу 23.03.2021 протокол № 3 введено в дію наказом МОЗ від 04.06.2021 № 1106) медичний факультет № 1, медичний факультет № 2, міжнародний факультет № 2. У наказі від 13.09.2021 № 361 «Про розподіл кафедр за факультетами» зазначено медичний факультет № 2 та міжнародний медичний факультет. Також встановлена не відповідність у кількості кафедр. У офіційно оприлюдненій інформації на веб порталі Університету (наказ від 19.12.2019 № 579/1 «Про введення в дію структури ДНМУ» затверджено рішенням вченої ради від 18.12.2019 № 4) на медичному факультеті № 2 (м. Кропивницький) зазначено 4 кафедри та на міжнародному медичному факультеті – 4 кафедри. У наказі від 13.09.2021 № 361 «Про розподіл кафедр за факультетами» на медичному факультеті № 2 – 5 кафедр, на міжнародному медичному факультеті – 6 кафедр).
При організації практичного навчання не враховуються окремі норми чинного Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 08.04.1993 № 93 (пункт 4.2) У наказі від 01.08.2019 № 33-Вп не передбачено склад комісії для захисту практики. Відповідно до залікової відомості захисту виробничої практики від 16.12.2019 № 2110 -захист приймала одна особа; - 16 (47%) здобувачів із числа іноземних громадян не з’явилися на захист практики відповідно до розкладу.
Керівниками кафедр не здійснюється належний контроль за навчально-методичною роботою викладачів, зокрема у науково-методичному забезпеченні дисциплін, що входять в субтести Крок – 1 відсутні методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з дисципліни анатомія людини.
Покарання: відсутні
13.07.2021 2873542 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: стан виконання припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Аністратенко Олексій Олегович — Провідний інспектор відділу організації профілактичної роботи Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Пріщепа Михайло Васильович — Провідний інженер
Порушення:
Не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, відповідно до Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 2013 року № 440.
Приміщення закладу доукомплектувати первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не надано документів про наявність об’єктової системи опповіщення (“Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту постанова Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 року, №733, пункт 3.16).
Допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: двері виходу зі сходової клітки на технічний поверх не відповідають вимогам встановленим до протипожежних дверей 2-го типу.
Не складено розрахунок потреби в ЗІЗ ОД згідно діючих нормативних актів, відповідно до "Порядок забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю", затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2002 року № 1200.
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів. ("Порядок забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08. 2002 року № 1200, пункт 2).
В закладі не створено резервний фонд вогнегасників для заміни вогнегасників які направлені на перезарядку технічне обслуговування та роботи, пов’язані з їхнім ремонтом.
Забезпечити підтримування експлуатаційної придатністі (технічне обслуговування) СПЗ, забезпечити здійснення відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентів робіт з технічного обслуговування.
Допускається відкривання дверей на шляхах евакуації (двері аудиторії та тамбурів, що об’єднують групи приміщень) не за напрямком виходу.
Не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту лінія живлення до побутового кондиціонера незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Не розроблено положення про добровільну пожежну дружину, що затверджується керівником за погодженням з територіальним органом ДСНС, якім необхідно визначити порядок забезпечення діяльності пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони, права та обов’язки осіб, які є його членами (ПКМУ №564 від 17.07.2013 року, пункт 3).
Допускається зменшення кількості евакуаційних виходів, а саме: відсутній нормативний 2-й евакуаційний вихід з 5-го поверху корпусу.
Приміщення учбового корпусу не забезпечені системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту” а саме: системою пожежної сигналізації та системою керування евакуюванням (СО-3) - 3-го типу.
Допускається фіксування самозакривних дверей сходових кліток у відчиненому положенні.
Допускається зняття пристроїв для само зачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів.
Не забезпечено осіб, які задіяні в оповіщенні, локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій засобами захисту органів дихання з переговорним пристроєм.
Допускається зменшення классу вогнестійкості несучих конструкцій нижче нормованого, а саме: не оброблені вогнезахисним засобом несучі металеві конструкції сходових маршів для забезпечення їх межі вогнестійкості не менше R60
Функціонування добровільної пожежної дружини не здійснюється згідно ПКМУ №564 від 17.07.2013 року, а саме: не застраховані члени добровільної пожежної дружини, які підлягають обов’язковому страхуванню (ПКМУ №564 від 17.07.2013 року, пункт 16).
Особи, яких приймають на роботу, пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою, не пройшли (до початку самостійного виконання роботи) спеціальне навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.07.2021 2868376 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу органом державного нагляду (контролю)
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Харченко Олександр Валерійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Краматорського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Кондратенко Петро Генадійович — ректор ДОНЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
Ушаков Богдан Сергійович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Краматорського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
На об’єкті допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах
Працівники об’єкту не забезпечені засобами індивідуального захисту відповідно до вимог Постанови кабінету Міністрів України №1200 від 19.08.2002 року “Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю”
Працівники об’єкту не забезпечені засобами індивідуального захисту відповідно до вимог Постанови кабінету Міністрів України № 1200 від 19.08.2002 року “Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю”
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно з Правилами експлуатації та типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677
Члени добровільної пожежної дружини не застраховані відповідно до пункту 16 порядку функціонуванняя добровільної пжежної охорони затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564 та Закону України “Про страхування”
Будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Покарання: відсутні
16.06.2021 2856292 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: стан виконання приписів, розпоряджень або інших розпоряджень документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу органом державного нагляду (контролю).
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Упнер Дмитро Сергійович — Головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Краматорського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Міщенко Владислав Сергійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Краматорського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Чех Валентина Никифорівна — директор Лиманського медичного коледжу Донецького національного медичного університету
Порушення:
Працівники підприємства не забезпечені працездатними індивідуальними засобами захисту органів дихання згідно номенклатури і норм
На території не встановлені пожежні щити (стенди) з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі
Приміщення навчального корпусу не обладнані системами протипожежного захисту
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.04.2021 2558636 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: перевірки стану охорони праці та промислової безпеки у зв’язку з поданням суб’єктом господарювання письмової заяви до Головного управління Держпраці у Донецькій області про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Гмошинський Микола Володимирович — в.о. начальника відділу контролю якості освіти
Андреєв Сергій Валерійович — головний державний інспектор відділу нагляду західного напрямку управління нагляду в промисловості і на обєктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Порушення:
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці господарського відділу відсутні позначки в колонці № 12 «знання перевірив, допуск до роботи здійснив» при всіх видах інструктажів стосовно дати допуску працівника до роботи
Інструкція з охорони праці «Для електромонтера з ремонту та обслуговуванню електроустаткування» не затверджена наказом роботодавця
У закладі головою комісії з перевірки знань з питань охорони праці призначений проректор з економіки та адміністративно-господарської роботи, а не керівник закладу
В журналі реєстрації інструк-ції з охорони праці у закладі службою охорони праці не зареєстровані усі переглянуті інструкції з охорони праці, які затверджені наказом в.о. ректора від 30.10.2020 № 672
В журналі реєстрації інструкції з охорони праці у закладі не вказується номер наказу, яким вони затверджені
В журналі реєстрації інструк-тажів з питань охорони праці на робочому місці наукового відділу відсутні позначки в колонці № 12 «знання перевірив, допуск до роботи здійс-нив» при всіх видах інструктажів стосовно дати допуску працівника до роботи
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.04.2021 2572235 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Санітарно-епідеміологічне обстеження приміщення закладу щодо дотримання вимог санітарного законодавства для отримання ліцензії на навчання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Гмошинський М.В. — Начальник відділу контролю якості освіти
Гмошинський М В — Начальник відділу контролю якості освіти
Степанченко Марина Володимірівна — Головний фахівець -лікар з гігієни дітей та підлітків відділу державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Слов'янського управління ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області
Коломійцева Алла Григорівна — начальник Слов'янського управління Держпродспоживслужби
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.04.2021 2911632 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: ЩОДО ДОТРИМАННЯ ВИМОГ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Романова Світлана Пірвагідівна — Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Покровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області
Синєпупов Денис Миколайович — АСИСТЕНТ КАФЕДРИ
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.04.2021 2558491 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Санітарно-епідеміологічне обстеження на відповідність вимогам санітарного законодавства для отримання ліцензії на освітню діяльність
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Єрмолаєва М В — В.о. ректора
Єрмолаєва М.В. — В.о. ректора
Беспалов Олексій Вікторович — Заступник начальника управління - начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дружківського управління ГУ ДПСС в Донецькій області
Медведєва Марина Юріївна — Лікар з загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дружківського управління ГУ ДПСС в Донецькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.04.2021 2912646 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Щодо дотримання вимог санітарного законодавства для отримання ліцензії на навчання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Жогло Олександр Іванович — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Маріупольського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області
Єрмолаєва М В — в.о. ректора
Єрмолаєва М.В. — в.о. ректора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
31.03.2021 2910710 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Відповідність вимогам санітарного законодавства для отримання ліцензії на навчання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Сулаков Валентин Олександрович — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Краматорського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області
Гмошинський — В.о. начальника відділу якості освіти
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.07.2020 2145717 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Донецькій області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: дотримання законодавства про працю в частині нарахування та виплати заробітної плати, всіх належних сум при звільненні, внесення запису до трудової книжки, оплати тимчасової непрацездатності, правомірності звільнення у зв’язку зі зміною істотних умов праці.
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Малініна Наталія Володимирівна — головний державний інспектор відділу контролю північного напрямку управління з питань праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Ялова Анастасія Вікторівна — Головний державний інспектор відділу контролю північно-східного напрямку
Винятинська Ірина Миколаївна — головний державний інспектор відділу контролю північно-східного напрямку управління з питань праці
Порушення:
У порушення частини першої статті 116 КЗпП при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, ДНМУ не у всіх випадках провадиться в день звільнення.
У порушення ч. 2 статті 30 ЗУ «Про оплату праці» роботодавцем не забезпечено достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку.
У порушенні частини четвертої статті 32 КЗпП щодо припинення трудового договору згідно п. 6 статті 36 КЗпП, якщо істотні умови праці не може бути збережено, а працівник не згоден на продовження роботи в нових умовах, ДНМУ звільнено працівників всупереч відсутності відмови працівників від переведення.
невиплата середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку свідчить про порушення Донецьким національним медичним університетом вимог частини 1 ст. 117 КЗпП України, яким визначено, що підприємством в разі невиплати в день звільнення всіх належних працівникові сум виплачується середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.
ДНМУ порушено вимоги ч.1 та 2 ст.115 КЗпП України, ст.24 Закону України «Про оплату праці» щодо виплати заробітної плати не менше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, у строки, встановлені колективним договором, але не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата, виплата заробітної плати працівникам ДНМУ здійснювалася несвоєчасно, з порушенням встановлених строків виплати та п. 3.4 Розділу «Нормування та оплата праці» Колективного договору щодо виплати заробітної плати за місцем роботи в національній валюті (гривні) 15 та 30 числа кожного місяця з видачею табуляграми про види нарахування та утримання.
Покарання: відсутні
03.01.2020 2080768 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Кіровоградській області Проведено
29 порушень
Предмет перевірки: додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Арцибашев Роман Валерійович — Державний інспектор з нагляду у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки у м. Кропивницькому та Кіровоградському районі
Порушення:
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15.01.2018 року № 25 зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 23.02.2018 року за № 225/31677, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги". (Учбовий корпус вул. Комарова, 64 в м. Кропивницький)
На першому поверсі (коридор) на підлозі по шляху евакуації на перепаді висот не виконано пандус з ухилом не більшне ніж 1:6
Працівників не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання та зору. (Учбовий корпус вул. Комарова, 64 в м. Кропивницький)
Працівників не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання та зору. (Учбовий корпус вул. Юрія Коваленка, 4-а в м. Кропивницький).
Не забезпечено проведення обробки дерев’яних елементів горищних покриттів (крокв, лат) засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт. (Будівля учбового корпусу вул. В. Перспективна, 1 в м. Кропивницький).
Приміщення першого поверху не обладнано системами протипожежного захисту (пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей). (Будівля гуртожитку по вул. Андрія Матвієнка, 6/5 в м.Кропивницький)
На шляхах евакуації (коридори другого поверху) допущено опорядження (облицювання) стін матеріалів з вищою пожежною небезпекою. (Учбовий корпус вул. Юрія Коваленка, 4-а в м. Кропивницький)
На шляхах евакуації (коридори першого та третього поверхів, а також сходова клітина) допущено опорядження (облицювання) стін матеріалів з вищою пожежною небезпекою. (Учбовий корпус вул. Комарова, 64 в м. Кропивницький)
Не проведено технічне обслуговування та перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (Учбовий корпус вул. Юрія Коваленка, 4-а в м. Кропивницький)
Працівників не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання та зору. (Будівля учбового корпусу вул. В. Перспективна, 1 в м. Кропивницький)
Допущено встановлювання глухих ґрат на вікнах приміщень першого поверху, де перебувають учасники навчально-виховного процесу, сходових кліток, коридорів, холів та вестибюлів. (Будівля учбового корпусу вул. В. Перспективна, 1 в м. Кропивницький)
Не забезпечено проведення обробки дерев’яних елементів горищних покриттів (крокв, лат) будівлі гуртожитку засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт. (Будівля гуртожитку по вул. Андрія Матвієнка, 6/5 в м.Кропивницький).
Розпочато використання об’єкту нерухомості (будівель, споруд, приміщень) без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Будівля учбового корпусу вул. В. Перспективна, 1 в м. Кропивницький)
Не забезпечено проведення заміру опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання 1 раз на 2 роки. (Учбовий корпус вул. Юрія Коваленка, 4-а в м. Кропивницький).
Не проведено ремонт мережі внутрішнього протипожежного водопроводу (Будівля учбового корпусу вул. В. Перспективна, 1 в м. Кропивницький)
Не забезпечено проведення заміру опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання 1 раз на 2 роки. (Учбовий корпус вул. Комарова, 64 в м. Кропивницький)
Приміщення не обладнано системами протипожежного захисту (пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей). (Учбовий корпус вул. Юрія Коваленка, 4-а в м. Кропивницький).
Не проведено технічне обслуговування вогнегансиків відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15.01.2018 року № 25 зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 23.02.2018 року за № 225/31677, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги" (Будівля гуртожитку по вул. Андрія Матвієнка, 6/5 в м.Кропивницький)
Розпочато використання об’єкту нерухомості (будівель, споруд, приміщень) без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Учбовий корпус вул. Юрія Коваленка, 4-а в м. Кропивницький).
Приміщення не обладнано системами протипожежного захисту (пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей). (Учбовий корпус вул. Комарова, 64 в м. Кропивницький)
Будівлю не захищено від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог. (Будівля гуртожитку по вул. Андрія Матвієнка, 6/5 в м. Кропивницький).
Приміщення не обладнано системами протипожежного захисту (пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей). (Будівля учбового корпусу вул. В. Перспективна, 1 в м. Кропивницький)
Не забезпечено проведення заміру опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання 1 раз на 2 роки. (Будівля учбового корпусу вул. В. Перспективна, 1 в м. Кропивницький)
Двері евакуаційних виходів на всіх поверхах, які ведуть на зовнішні драбини (типу С3) замкнено на навісні замки або забиті цвяхами. (Учбовий корпус вул. Юрія Коваленка, 4-а в м. Кропивницький)
Не проведено технічне обслуговування вогнегансиків відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15.01.2018 року № 25 зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 23.02.2018 року за № 225/31677, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги" (Будівля учбового корпусу вул. В. Перспективна, 1 в м. Кропивницький)
Працівників не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання та зору. (Будівля гуртожитку по вул. Андрія Матвієнка, 6/5 в м. Кропивницький).
Допущено встановлювання глухих ґрат на вікнах приміщень першого поверху. (Будівля гуртожитку по вул. Андрія Матвієнка, 6/5 в м.Кропивницький)
Розпочато використання об’єкту нерухомості (будівель, споруд, приміщень) без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Учбовий корпус вул. Комарова, 64 в м. Кропивницький)
Розпочато використання об’єкту нерухомості (будівель, споруд, приміщень) без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Будівля гуртожитку по вул. Андрія Матвієнка, 6/5 в м.Кропивницький).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.12.2019 2044815 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
21 порушення
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Чех Валентина Никифорівна — В.о. директора Лиманського медичного коледжу Донецького національного медичного університету
Харченко Олександр Валерійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Краматорського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
За наявності людей у приміщенні допускається зачинання дверей евакуаційних виходів з першого поверху на замок, а не на внутрішні запори, які відчиняються зсередини без ключа
Електрощити, групові електрощитки оновити схему підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки
Приміщення навчального корпусу не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів на об’єкті не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів
Пожежні кран-комплекти не пройшли технічне обслуговуванню та перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
В кран-комплектах пожежний плоскоскладальний рукав утримується не приєднаним до крана та ствола
Посадова особа (в.о. директора) не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
Працівники підприємства не забезпечені працездатними індивідуальними засобами захисту органів дихання згідно номенклатури і норм
Керівник підприємства не визначив обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначив відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту
Не проведені заміри опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Будівлю об'єкту не забезпечено адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом: - навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; - установлювання в шафи пожежних кран-комплектів, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі (якщо дозволяє конструкційне виконання), у пожежні щити (стенди)
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснено відповідно до правил експлуатації вогнегасників, а також ДСТУ 4297-2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»
Приміщення електрощитової в підвальному приміщені не відокремлено від коридору протипожежними дверима І-го типу, проти поширенню вогню та продуктів горіння
Не розроблена та не затверджена керівником інструкція яка доповнюється до схематичного плану евакуації, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей
З метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння керівником закладу та установ не створено добровільну пожежну охорону відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564 “Про затвердження Порядку функціонування добровільної пожежної охорони”
Напрямок осі вихідного отвору патрубка пожежного крана присутній різкий залом пожежного рукава у місці його приєднання
Допускається використовувати горище не за призначенням, засмічувати та захаращувати його сторонніми предметами
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»
На території не встановлені пожежні щити (стенди) з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі
На об’єкті не встановлений відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим
Покарання: відсутні
21.12.2019 2044779 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Упнер Дмитро Сергійович — Головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Краматорського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Ушаков Богдан Сергійович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Краматорського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Пономарьов Олег Васильович — інженер з охорони праці
Порушення:
Приміщення не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасники) згідно норм належності.
Допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (двері до складу лікарських препаратів).
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Працівників не забезпечені працездатними індивідуальними засобами захисту органів дихання.
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України 15 січня 2018 року № 25, зареєстрований у в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/​31677.
Члени добровільної пожежної дружини не застраховані відповідно до пункту 16 порядку функціонування добровільної пожежної охорони затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 р. № 564 та Закону України “Про страхування”.
Відсутній АКТ прихованих робіт прокладання електромережі під підвісною стелею в кабінеті ректора та приймальні.
На доповнення до схематичного плану евакуації (на першому поверсі) не розроблена інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників, у тому числі дії у нічний час.
Стаціонарні відділення не забезпечені ношами з розрахунку: одні ноші на 5 хворих та засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість хворих (стаціонар) та окремо для обслуговуючого персоналу.
Приміщення не обладнані системою протипожежного захисту.
Працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту не забезпечено
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та затвердити керівником або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту.
Комірник не пройшов спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум).
Для загального відключення освітлювальних мереж складу лікарських препаратів не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.08.2019 1676777 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
48 порушень
Предмет перевірки: Виконання суб’єктом господарювання припису, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданого за результатом проведеного попереднього заходу органом державного нагляду (контролю) у сфері цивільного захисту,техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Мікрюкова Наталія Геннадіївна — В.о. декана медичного факультету №3
Чертил Олена Володимирівна — комендант учбового корпусу №1
Буренко Інга Миколаївна — комендант гуртожитку №2
Порушення:
Будівля не забезпечена адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), освітлюваним у темний час доби встановленим на фасаді будівлі або інших видних місцях.
Групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаними значеннями номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Допускається провадження господарської діяльності без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, зареєстрованої територіальним органом ДСНС України.
Допускається зниження рівню пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкту, а саме: двері виходу зі сходової клітки на технічний поверх не відповідають вимогам встановленим до протипожежних дверей 2-го типу.
Особи, яких приймають на роботу, пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою, не пройшли (до початку самостійного виконання роботи) спеціальне навчання (за програмою пожежно-технічного мінімуму). ( ПКМУ №444 від 26.06.2013 р. п.11)
На всі заземлюючі пристрої, що є в експлуатації в установі відсутні паспорти, які повинні містити: дату введення в експлуатацію, виконавчу схему заземлення, основні технічні характеристики, дані про результати перевірок стану пристрою, відомість оглядів і виявлених дефектів, характер ремонтів і змін внесених у цей пристрій («Правила технічної експлуатації електро-установок споживачів, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики», від 25.07.2006 р. № 258, зареєстровано в Мінюсті України 25.10.2006 р. за № 1143/13017, пункти 3.1, 3.2 ).
Приміщення гуртожитку не забезпечені у повному обсязі (8-й поверх) системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: засобами системи пожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів.
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: існуючи системи протипожежного захисту (пожежна сигналізація та система оповіщення про пожежу) не знаходяться на технічному обслуговуванні та пультовому спостереженні (ДБН В.2.5-56:2014, додаток Ж, п. Ж.6.3).
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Будівля гуртожитку не обладнана гучномовними пристроями оповіщення людей на випадок пожежі і порядок їх евакуації.
Території структурних підрозділів закладу, будинки, споруди та приміщення частково не забезпечені відповідними знаками пожежної безпеки, тип, кількість, а також місця встановлення яких повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Допускається прокладання в сходовій клітці електропроводів і кабелів (незалежно від їх напруги), які не відносяться до освітлення цієї сходової клітки.
Групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаними значеннями номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Приміщення учбового корпусу не забезпечені системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей 3-го типу (СО-3).
Допускається зменшення класу вогнестійкості несучих конструкцій нижче нормованого, а саме: не оброблені вогнезахисним засобом несучі металеві конструкції сходових маршів для забезпечення їх межі вогнестійкості не менше R60.
Інструкції про заходи пожежної безпеки, якими встановлюється протипожежний режим, не містять порядку проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення, порядку організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту,
Частково не пофарбовані стаціонарні зовнішні пожежні сходи.
Приміщення гуртожитку не забезпечені відповідними знаками пожежної безпеки, тип, кількість, а також місця встановлення яких повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходової клітки (9, 8, 7 поверхи) .
Черговий персонал гуртожитку, а також його мешканці не забезпечені індивідуальними засобами захисту органів дихання для організації евакуації в разі виникнення пожежі.
Допускається встановлення глухих грат на вікнах приміщень 1-го поверху.
Допускається відкривання дверей на шляхах евакуації (двері аудиторій та тамбурів, що об`єднують групи приміщень) не в напрямку виходу.
Не забезпечено проходження спеціальної підготовки у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Донецької області, особами, що залучаються до проведення інструктажів, навчання і перевірки знань з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки (Порядок здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2013р. № 444, пункт 14).
Не надано документів про наявність об’єктової систему оповіщення («Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв'язку у сфері цивільного захисту», постанова Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 р. № 733, пункт 3, 16).
Допускається зменшення кількості евакуаційних виходів, а саме: відсутній нормативний 2-й евакуаційний вихід з 5-го поверху корпусу.
Допускається фіксування самозакривних дверей сходових кліток у відчиненому положенні.
Сходові клітки, зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації частково не забезпечені евакуаційним освітленням.
Посадові особи, відповідальні за пожежну безпеку на об’єктах університету, встановлені відповідним наказом, а також особи, які можуть, згідно наказів, залучатися до проведення інструктажів не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою КМУ від 26.06.2013 №444 «Про затвердження порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». ( ПКМУ №444 від 26.06.2013 р. п.14)
Приміщення гуртожитку не забезпечені системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей 3-го типу (СО-3).
Не проводиться технічне обслуговування пожежних кран-комплектів і перевірка їх на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не надано документи про виконаний замір опору ізоляції електромереж і електроустановок, контуру заземлення та блискавкозахисту («Правила технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики», від 25.07.2006 р. № 258, зареєстровано в Мінюсті України 25.10.2006 р. за № 1143/13017, підпункт 6.7.3, додаток).
Не розроблено положення про добровільну пожежну охорону, що затверджується керівником за погодженням з територіальним органом ДСНС, яким необхідно визначити порядок забезпечення діяльності пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони, права та обов’язки осіб, які є його членами (ПКМУ №564 від 17.07.2013 р. п.3).
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: існуючі системи протипожежного захисту (пожежна сигналізація та система оповіщення) не знаходяться на технічному обслуговуванні та пультовому спостереженні (ДБН В.2.5-56:2014, додаток Ж, п. Ж.6.3).
Не забезпечені приміщення необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння (вогнегасниками).
Шафи внутрішнього протипожежного водогону не пристосовані для візуального огляду їх без розкривання.
Не забезпечено осіб, які задіяні в оповіщенні, локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій засобами захисту органів дихання з переговорним пристроєм.
В закладі не створено резервний фонд вогнегасників, для заміни вогнегасників які направляються на технічне обслуговування та роботи пов’язані з їхнім ремонтом.
Допускається зниження рівню пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкту, а саме: люк виходу зі сходової клітки на технічний поверх не відповідає вимогам встановленим до протипожежних люків 2-го типу.
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів (НПАОП 0.00-1.04-07 «Правила вибору та застосування засобів індивідуального захисту органів дихання»; Стандарт МНС України СОУ МНС 75.2-00013528-002:2010 «Безпека у надзвичайних ситуаціях. Фільтрувальні засоби індивідуального захисту органів дихання населення у надзвичайних ситуаціях. Класифікація й загальні технічні вимоги».)
Частково не забезпечено сходові клітки, внутрішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Приміщення комп’ютерного класу, з розміщенням ПЕОМ не забезпечені вуглекислотними вогнегасниками у кількості згідно норм належності.
Допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: в будівлі гуртожитку насоси підвищення тиску води в мережі внутрішнього протипожежного водогону знаходяться в не працездатному стані (відсутні).
Заведений журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки не відповідає нормативним документам.
Функціонування добровільної пожежної охорони не здійснюється згідно ПКМУ №564 від 17.07.2013 р., а саме: не застраховані члени добровільної пожежної дружини, які підлягають обов’язковому страхуванню (ПКМУ №564 від 17.07.2013 р. п.16)
Інструкції про заходи пожежної безпеки, якими встановлюється протипожежний режим, не містять порядку проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного, а також навчального обладнання.
Не складено розрахунок потреби в засобах індивідуального захисту органів дихання та план накопичування ЗІЗ (НПАОП 0.00-1.04-07 «Правила вибору та застосування засобів індивідуального захисту органів дихання»; Стандарт МНС України СОУ МНС 75.2-00013528-002:2010 «Безпека у надзвичайних ситуаціях. Фільтрувальні засоби індивідуального захисту органів дихання населення у надзвичайних ситуаціях. Класифікація й загальні технічні вимоги».)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.02.2019 1497091 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Спортивно-оздоровчий лікувальний комплекс «Сонячний»
84453, Донецька обл., м. Лиман, С. Щурове
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
30.08.2018 1356969 Управління Держпраці у Кіровоградській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.04.2018 1654011 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Пономарчук Наталія Григорівна — інженер з охорони праці
Порушення:
Відсутні умови для перевдягання
місцями опала кахельна плитка
В душовій на момент обстеження відсуття гаряча вода
На момент обстеження гуртожитку в коридорах І та ІІ поверхів зруйноване покриття підлоги
Не створені умови для прання, в перед душовій
В кухні на I поверсі зруйноване покриття підлоги біля мийної раковини
В умивальній кімнаті на 1 поверсі місцями осипається побілка
На стінах в коридорах не завершені оздоблювальні роботи (фарбування)
В коридорі та в кухні відсутні захисні плафони на електролампах
На стелі душової злущилася фарба
Покарання: відсутні
29.03.2018 1341576 Управління Держпраці у Кіровоградській області Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства з питань охорони праці
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення:
Порушено терміни проведення вступного та первинного інструктажів з охорони праці для двірника Ромашин А.В. гуртожитку №1 (вступ. 30.11.2017р., первин. 01.02.2018р.), що є порушенням
Порушено терміни проведення вступного та первинного інструктажів з охорони праці для старшого викладача Лунгол О.М. кафедри медичної фізики та інформаційних технологій, (вступ. 18.12.2017р., первин. 28.12.2017р.), що є порушенням
Провідний інженер з охорони праці Пономарчук Н.Г.не контролює дотримання працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці діючих в закладі, що є порушенням
В склад постійно діючої комісії для перевірки знань з питань охорони праці працівників закладу, не включено представника профспілки або уповноважену найманими працівниками особу, що є порушенням
В журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці адміністративного персоналу, кафедри анатомії людини №2, медичного деканату факультету №2, кафедри медичної фізики та інформаційних технологій, кафедри медичної біології, мікробіології, вірусології та імунології. гуртожитку №1 не вказуються номера інструкцій згідно яких проводиться інструктаж, що є порушенням
В журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці адміністративного персоналу, кафедри анатомії людини №2, кафедри медичної біології, мікробіології, вірусології та імунології, в_п.7 не вказується прізвище та ініціали особи, яка інструктує та перевіряє знання, що є порушенням
Відсутні план роботи та графіки обстежень структурних підрозділів закладу, затверджених керівником за якими здійснюється робота служби охорони праці підприємства, що є порушенням
Працівники закладу, які виконують роботи на висоті не пройшли спеціальне навчання та перевірку знань з охорони праці, що є порушенням
В склад постійно діючої комісії для перевірки знань з питань охорони праці працівників закладу, включено інженера по цивільній обороні Боріцька Л.В., яка не пройшла навчання з питань охорони праці, що є порушенням
В журналі вступного інструктажу не вказується вік особи яку інструктують, що є порушенням
В усіх структурних підрозділах закладу відсутні переліки інструкцій затверджені роботодавцем для даного структурного підрозділу, що є порушенням
В журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці адміністративного персоналу, кафедри анатомії людини №2, медичного деканату факультету №2, кафедри медичної фізики та інформаційних технологій, кафедри медичної біології, мікробіології, вірусології та імунології, кафедри філософії, соціально- гуманітарних дисциплін, іноземних мов, української та латинської мов №2, гуртожитку № 1 відсутній підпис відповідальної за інструктаж особи про допуск до роботи (п.12), що є порушенням
Відсутній перелік робіт на висоті, затверджений наказом керівника закладу, які виконуються за нарядами-допусками що є порушенням
Відсутній затверджений керівником перелік інструкцій, який складається службою охорони праці закладу за участю керівників структурних підрозділів, що є порушенням
Закладом не проведено декларування робіт з підвищеної небезпеки, а саме роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра що є порушенням
Порушено терміни проведення вступного та первинного інструктажів з охорони праці для асистента Сидорчук Т.О. кафедри медичної біології, мікробіології, вірусології та імунології (вступ. 14.02.2018р., 01.03.2018р.), що є порушенням
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
28.03.2018 1612853 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: На відповідність вимогам санітарних норм та правил для отримання ліцензії
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Розенко Олег Володимирович — декан факультету № 3
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
28.03.2018 1350359 Головне управління Держпраці у Донецькій області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: Дотримання законодавства з питань охорони праці
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Понамарчук Наталія Григорівна — провідний інженер з охорони праці
Порушення:
Відсутній перелік елктрозахисних засобів
Не заповнено належним чином "Журнал обліку та зберігання засобів захисту"
Наказом керівника структурного підрозділу не призначено відповідального за стан охорони праці у факультеті №3 до введення в штатний розклад інженера з охорони праці
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, відсутні показчики в колонках 10, 11 про призначення стажування новоприйнятим працівникам, а саме електромонтеру Толстеневу Г.І.
В учбовому закладі відсутній перелік інструкцій з охорони праці введених в дію
Не переглянуто та не перезатверджено "Положення про службу охорони праці на підприємстві" у зв'язку з уведенням в дію нових НПАОП
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, відсутні номера та назва по яким інструктують працівників
Відсутне розпорядження про призначення відповідального за стан електрозахисних засобів
Покарання: відсутні
28.03.2018 1341558 Головне управління Держпраці у Донецькій області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Дотримання законодавства у сфері охорони праці
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Мороз Тетяна Анатоліївна — інженер з охорони праці
Порушення:
На факультеті інтернатури та післядипломної практики, науковому відділі, договірному відділі журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці заповнюються не в повному обсязі ( не вказуються назва інструкції)
На факультеті інтернатури та післядипломної практики журнали реєстрації інструктажів з питань охорони праці (для інтернів) заповнюються не в повному обсязі (не вказується назва інструкції)
На підприємстві відсутній журнал реєстрації осіб, які постраждали від нещасних випадків на виробництві
На факультеті інтернатури та післядипломної практики, науковому відділі, договірному відділі в журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, відсутні позначки в колонці № 12 " знання перевірив, допуск до роботи здійснив" при всіх видах інструктажівстосовно дати допуску
В інструкції з охорони праці відсутній розділ (вимоги безпеки в аварійних ситуаціях)
Покарання: відсутні
21.03.2018 1616397 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність вимогам санітарного законодавства для отрмання ліцензії на навчання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Дідіченко Дмитро Ігоревич — заступник проректора з економіки та АГР
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні