Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Перевірки (21)

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "СУМСЬКА ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ"

#02000381

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.02.2022 3072592 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.02.2022 3017613 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
54 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Алієв Вюсал Гусейнага Огли — начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Сумській області.
Таранець Станіслав Володимирович — Інженер з ОП КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СУМСЬКА ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ»
Кальченко Софія Миколаївна — Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Сумській області
Яресько Олексій Петрович — Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Сумській області
Андрєєв Андрій Юрійович — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Сумській області
Горох Володимир Васильович — директор КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СУМСЬКА ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ»
Порушення:
Неелектротехнічним працівникам не проведено інструктаж на І групу з електробезпеки один раз на 6 місяців.
Станом на 17.02.2021 було виявлено, що директор КНП СОР «Сумської обласної клінічної лікарні» Горох Володимир Васильович, не пройшов навчання з охорони праці один раз на три роки (загальні питання з ОП), як директор підприємства з кількістю працюючих понад 1000 осіб. (Перевірка знань з питань охорони праці цієї категорії посадових осіб проводиться комісією, створеною наказом Держпраці)
Підприємство не надало жодних документів, що підтверджують проведення періодичного медичного огляду у 2020 -2022 році (не складений акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам, не погоджено поіменний список працівників, план-графік та Заключний акт за результатами проведеного періодичного медичного огляду). У виданих направленнях на проходження попереднього медичного огляду не вказані шкідливі та небезпечні фактори виробничого середовища і трудового процесу. У ході перевірки підприємством не було надано підтверджуючі документи, щодо організації проведення лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на робочих місцях, окрім робочих місць: лікаря-камбустіолога, завідувача опіковим відділенням, старшої медичної сестри, сестри медичної стаціонару, сестри медичної операційної, сестри медичної процедурного кабінету, сестри медичної перев’язувальної, молодшої сестри операційної, молодшої медичної сестри перев’язувальної, молодшої сестри прибиральниці, молодшої медичної сестри процедурного кабінету та дозиметричний контроль засобів захисту в рентгенівському кабінеті, суміжних приміщеннях і на прилеглих територіях.
На час перевірки КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня» не організовано проведення ідентифікації потенційно небезпечних об'єктів (криогенні циліндри, газифікатор, а також 30 одиниць кисневих балонів місткістю 40 літрів які знаходяться за адресою: (вулиця Ковпака, 18, місто Суми, Сумського району, Сумська область, вулиця Троїцька, 48, місто Суми, Сумського району, Сумська область,)
Комісія з перевірки знань з питань охорони праці відповідно до наказу № 12-ОД від 04.01.2022 року є неправочинною в зв’язку з тим, що члени комісії не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці. (Для подальшої роботи комісії, члени комісії повинні пройти навчання та перевірку знань з питань охорони праці)
КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня» експлуатує та зберігає обладнання підвищеної небезпеки, а саме: балони кисневі в кількості 6 штук (встановлених в кисневій станції за адресою: вулиця Ковпака, будинок 18, місто Суми, а також 24 встановлених в кисневій станції за адресою: вулиця Троїцька, будинок 48, місто Суми балони без отримання дозволу на машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки.
Граничний строк використання ЗІЗ не погоджений з профспілковою організацією підприємства (уповноваженою найманими працівниками особою з питань охорони праці, якщо профспілка на підприємстві не створювалася).
Не розроблена інструкція з охорони праці для медичного реєстратора, який здійснює консультації хворим.
Суб’єктом господарювання виконуються роботи підвищеної небезпеки, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метри, без подання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці
На момент перевірки не функціонує належним чином система управління охороною праці, на підприємстві (з кількістю працюючих понад 1000 осіб) Служба охорони праці створюється на підприємствах з кількістю працюючих 50 і більше осіб
Відсутній (не надано) журнал обліку відмов і аварій в роботі електрообладнання і мереж.
Підприємство (КНП СОР "СОКЛ") експлуатує машини, устатковання підвищеної небезпеки, (устаткування напругою понад 1000В) зазначене у пункті 8 Додатку 2 групи А переліку, машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77 без наявності зареєстрованого в Управлінні Держпраці дозволу.
Відсутній (не надано) журнал реєстрації протоколів випробування засобів захисту і інструменту з ізолювальними ручками, переносних світильників, знижувальних трансформаторів.
На час перевірки роботодавцем не призначена відповідальна за експлуатаціію холодильних установок (Паталогоанатомічне бюро), яка повинна пройти навчання та перевірку знань з (НПАОП 0.00-1.51-88. Правила будови і безпечної експлуатації фреонових холодильних установок)
Станом на 17.02.2021 було виявлено, що інженер з охорони праці КНП СОР «Сумської обласної клінічної лікарні» Гавриленко Олександр Григорович, не пройшов навчання з охорони праці один раз на три роки (загальні питання з ОП), як член комісії з перевірки знань з питань ОП, підприємства з кількістю працюючих понад 1000 осіб. (Перевірка знань з питань охорони праці цієї категорії посадових осіб проводиться комісією, створеною наказом Держпраці)
На підприємстві не була створена комісія з представників адміністрації, профспілкової організації для приймання і перевірки ЗІЗ, що надходили (надходять) на підприємство, на їх відповідність вимогам нормативних документів, та результатам оцінки (відповідно до п. 6 розділу ІІ НПАОП 0.00-7.17-18).
У ліфтерів підприємства (Перерва Т.В., Маслянко А.С., Ященко О.В., Тертична н. І., Снагощенко В.О., Назаренко Л.В., Ковальова Н.Є., Головченко Н.М., Бикова Л.Л., Козубенко Л. Г. Хотіна О.І.) відсутнє спеціальне навчання і перевірка знань відповідних нормативно-правових актів з питань охорони праці («Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів»), які безпосередньо зайняті на з роботах експлуатації ліфтів
Відсутня інструкція з охорони праці для працівників під час виконання робіт на висоті потребує доопрацювання в розділі безпека при аварійних ситуаціях під час виконання робіт на висоті
Місця для розвішування або укладання переносних заземлень не позначені відповідно до номерів, що мають ці комплекти
Відсутній (не надано) журнал обліку протиаварійних і протипожежних тренувань.
Відсутній (не надано) журнал обліку електроінструменту.
В зв’язку з тим що комісія з питань охорони праці є неправочинною протоколи №2 від 08 жовтня 2021 року, №3 від 08 жовтня 2021 року, №2 від 29 грудня 2021 року, №1 від 04 лютого 2022 року, є недійсними. В зв’язку з чим відповідно до даних протоколів особи які зазначені в протоколах повинні пройти навчання і перевірку знань з відповідних нормативно-правових актів.
В приміщенні ТП-607 РУ-0,4кВ зберігаються матеріали, що не належать до даної електроустановки.
КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня» експлуатує обладнання підвищеної небезпеки, а саме: Креогенні циліндри А21/287 (DPL500H-2102-011) Газифікатор моделі LOX 5000л. Встановлених в кисневій станції за адресою: вулиця Ковпака, будинок 18, місто Суми, без отримання дозволу на машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки.
КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня» виконує роботи підвищеної небезпеки по обстеженню повітропроводів, а також вентиляційних каналів на виконання яких не надана Декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці (за адресою: Ковпака 18, а також Марка Вовчок 2, місто Суми, Сумська область)
Інструктаж на І групу з електробезпеки проводиться не відповідальним за електрогосподарство, або, за її письмовим розпорядженням, - особою зі складу електротехнічних працівників з групою ІІІ.
Кухарі, як електротехнологічні працівники які здійснюють експлуатацію електротехнологічних установок (обладнання кухні) не мають ІІ групи з електробезпеки відповідно до п. 2.3. розділу IV ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів»
Місця для підключення до електричної мережі переносних електроприймачів (адмінбудівля КНП СОР "СОКЛ") не мають написи, що вказують вид струму.
При в’їзді на територію підприємства КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня» (вулиця Ковпака, 18, місто Суми) відсутній знак обмеження швидкості
Відсутня інструкція з охорони праці для працівників під час виконання робіт повязаних з експлуатацією та обслуговуванням фреонових холодильних установок
При в’їзді на територію підприємства КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня» (вулиця Ковпака, 18, місто Суми) не вивішені схеми руху транспортних засобів із зазначенням схеми руху працівників та техніки
В машинному відділені відсутні графіки періодичного обслуговування
Не складено (не надано) перелік робіт, які проводяться в порядку поточної експлуатації.
Підприємство (КНП СОР "СОКЛ") виконує роботи підвищеної небезпеки, а саме роботи в діючих електроустановках і на кабельних лініях напругою понад 1000 В, в зонах дії струму високої частоти зазначених у п. 9 Додатку 2 (група А) переліку видів робіт підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77 без наявності зареєстрованого в Управлінні Держпраці дозволу.
В ході перевірки підприємством не було надано підтверджуючі документи, щодо організації проведення лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на робочих місцях, окрім робочих місць: лікаря-камбустіолога, завідувача опіковим відділенням, старшої медичної сестри, сестри медичної стаціонару, сестри медичної операційної, сестри медичної
Відсутні (не надано) паспорти на заземлюючі пристрої відповідно до п. 7.4. р. IV "Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів".
Працівники, які обслуговують електроустановки КНП СОР "СОКЛ" не забезпечені необхідними засобами захисту відповідно до «норм комплектування засобами захисту», а саме: - захисні окуляри – 2 пари; - ізолювальні штанги – 2 шт. на кожен клас навпруг; - переносні заземлення – не менше 2 шт. на кожній клас напруг; - захисні огородження (щити) – не менше 2 шт; - покажчики напруги – 2 шт. на кожний клас напруг.
Відсутній список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією, який повинен бути погоджений з Управлінням Держпраці п. IV.3.12.а. ПТЕЕС.
На підприємстві не розроблено перелік робіт з підвищеною небезпекою з урахуванням специфіки виробництва, для проведення яких потрібно проводити щороку спеціальне навчання і перевірку знань з охорони праці (зокрема: виконання, роботи на висоті
Не організовано реєстрацію видачі та повернення ключів від приміщень електроустановок (не надано відповідний журнал).
Комісія з перевірки знань з питань охорони праці відповідно до наказу № 427-ОД від 08.10.2021 року є неправочинною в зв’язку з тим, що члени комісії не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці. (Для подальшої роботи комісії, члени комісії повинні пройти навчання та перевірку знань з питань охорони праці створеною відповідно наказом Держпраці)
На час перевірки роботодавцем не призначена відповідальна за випуск автомобілів на лінію, яка повинна пройти навчання та перевірку знань з (НПАОП 0.00-1.62-12 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті»)
Заземлюючі провідники не позначені згідно п.1.1.29 ПУЕ відповідним кольором.
Інструкція з ОП під час роботи на комп’ютерній техніці не була переглянута з урахування того, що «Правила охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин» були скасовані 18.05.2018, а замість їх були затверджені «Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями» НПАОП 0.00-7.15-18.
Не погоджений з Держпраці список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією.
Під час перевірки було виявлено що інженер з охорони праці не пройшов перевірку знань на IV групи з електробезпеки для того щоб контролювати безпечну експлуатацію електроустановок
Відсутні (не надано) паспорти на: - КЛ-0,4кВ від рубильника (Р-13) ТП-372. - 4 КЛ-0,4кВ від рубильника (Р-6) ТП-72. - 2 КЛ-0,4кВ від рубильника (Р-19, Р-24) ТП-372.
На час перевірки не надана інструкція з експлуатації систем вентиляції (вентиляція припливної-витяжної) КНП «Центральна міська клінічна лікарня» СМР яка визначає порядок експлуатації, обслуговування і ремонту систем вентиляції.
Відсутній (не надано) оперативний журнал.
Не складено графік огляду кабельних трас, кабельних споруд і повітряних ліній.
Не проведено внутрішній аудит на КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня» для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці
Не проведено регламентні роботи по опосвідченню стану безпеки електроустановок споживачів один раз на три роки (не надано акти опосвідчення).
Копії актів опосвідчення стану безпеки електроустановок, по закінченні звітного періоду, не направлені в територіальні органи Держпраці.
Станом на 17.02.2021 було виявлено, що інженер з охорони праці КНП СОР «Сумської обласної клінічної лікарні» Таранець Станіслав Володимирович, не пройшов навчання з охорони праці один раз на три роки (загальні питання з ОП), як інженер з охорони праці (та член комісії з перевірки знань з питань ОП) підприємства з кількістю працюючих понад 1000 осіб. (Перевірка знань з питань охорони праці цієї категорії посадових осіб проводиться комісією, створеною наказом Держпраці)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.09.2021 2901085 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Достовірність відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Шматок Ірина Миколаївна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
подання недостовірних відомостей до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
24.05.2021 2580246 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю при звільненні Павленко Л.В. у зв`язку зі скороченням штату працівників
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Чернишова Оксана Володимирівна — Головний державний інспектор відділу з питаньдодержання законодавствапро працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраціу Сумській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.03.2021 2551059 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства.
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Андрєєв Андрій Юрійович — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Сумській області
Горох Володимир Васильович — Директор КНП СОР «СОКЛ»
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.03.2021 2548593 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Достовірність відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Малахова Тетяна Іванівна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
подання недостовірних відомостей до системи персоніфікованого обліку
Покарання: відсутні
22.02.2021 2534014 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Достовірність відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Федоренко Олена Анатоліївна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
подання недостовірних відомостей до системи персоніфікованого обліку
Покарання: відсутні
08.02.2021 2207716 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не проведено відповідно до пункту п. 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.12.2020 2443597 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки і безпечного ведення робіт під час виконання робіт, що призвели до настання гострого професійного захворювання із смертельним наслідком, що стався 14.11.2020 із лікарем-хірургом тора кальним Єрмоленком Ігорем Володимировичем
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Мордвінова Тетяна Павлівна — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Сумській області
Порушення:
В КНП СОР «СОКЛ» відсутній інженер з охорони праці.
Для забезпечення безпеки та захисту здоров’я Єрмоленка Ігоря Володимировича роботодавець не забезпечив за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання (забезпечення працездатності та належного гігієнічного стану) ЗІЗ з урахуванням вимог пункту 4 розділу І НПАОП 0.00-7.17-18,а саме костюм або халат х/б.
Журнал інструктажів на робочому місці заповнюється не відповідно до вимог додатку 6, а саме в графі 5
Відсутня (не заведена) особиста карта обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту Єрмоленка Ігоря Володимировича, в якій повинно обліковуватися, видача працівникам і повернення ними ЗІЗ.
Роботодавцем не створена комісія яка забезпечує приймання і перевірку ЗІЗ, що надходять на підприємство, на їх відповідність вимогам нормативних документів.
Не складена таблиця врахування ризиків для обґрунтування вибору та використання ЗІЗ за характером виконуваних робіт з урахуванням класифікації ЗІЗ відповідно до чинних в Україні національних стандартів.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.12.2020 2441547 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Достовірність відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Малахова Тетяна Іванівна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
подання недостовірних відомостей до системи персоніфікованого обліку
Покарання: відсутні
11.12.2020 2439681 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: з питань додержання законодавства про працю в частині здійснення доплат медичним та іншим працівникам у розмірі до 300 відсотків у закладах охорони здоров’я, що уклали договір із Національною службою здоров’я України за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Гришина Юлія Олександрівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Сумській області
Сенько Тетяна Віталіївна — заступник директора з організаційно-методичної роботи
Матвеєва Ірина Констянтинівна — заступник директора з економічних питань
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.10.2020 2174566 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Сумській області Проведено
71 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Яровий Валентин Андрійович — фахівець з питань ЦЗ КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня» Яровий Валентин Андрійович
Новохацька Ірина Миколаївна — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Порушення:
Пожежний кран-комплект в підвальному поверсі, який розташований в корпусі № 1, не справний та не доступний для використання.
Будівлі організаційно-методичного центру та корпусу гемодіалізу не забезпечені другим евакуаційним виходом.
Не забезпечено вуглекислотними вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м2 площі підлоги приміщень електрощитової та порошковими вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 2x5 кг і більше на поверх.
Двері архівів, господарчих та технічних приміщень не виконані протипожежними 2-го типу з мінімальним класом вогнестійкості ЕІ 30, а саме: -комори підвального поверху корпуса № 1; -електрощитові корпусу № 1 та № 3, будівлі прекурсорів та адміністративної будівлі; - вентиляційні камери адміністративної будівлі.
У дверях сходових клітин встановлено скло, що дає скалки при руйнуванні.
Шафи пожежних кран-комплектів в сходовій клітці корпусу № 1 не пристосовані для візуального огляду без розкривання.
В підвальних поверхах будинків допускається розміщення майстерень, комор та інших приміщень, призначених для зберігання чи переробки горючих матеріалів (підвальні поверхи корпусу № 1 та корпусу гемодіалізу).
Кисневий пункт прибудовано до корпусу № 3, де постійно перебувають хворі.
Будівлі не обладнано установками від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів (корпус № 3, корпус гемодіалізу, лор-центр ).
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Біля приймального відділення корпусу «Б» двері на шляхах евакуації встановлені так, що вони відчиняються не в напрямку виходу з приміщень.
Відсутні експлуатаційні документи корпусу «Б» щодо монтажу систем протипожежного захисту.
Допускається надання в орендне користування приміщень (під аптеки, магазин, кіоск продажу газет в корпусі № 1по вул. Троїцька, 48; аптеки в корпусі «Б» по вул. Ковпака, 18) без зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки в установленому законодавством порядку.
Приміщення насосної станції корпусу «А» не забезпечене загальною схемою протипожежного водопостачання та схемою обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Порядок увімкнення насосів-підвищувачів не визначено інструкцією.
Будівлі та приміщення (окрім кімнати прекурсорів на першому поверсі) не обладнані системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, та системою централізованого пожежного спостерігання) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Ліфти не розраховані на роботу в режимі "Пожежна небезпека" згідно з вимогами нормативних документів. (корпуси № 1 та № 3).
Приміщення машинних відділень ліфтів не відокремлено протипожежними дверима з класом вогнестійкості не менше ЕІ 30 (корпуси № 1 та № 3).
Не передбачено влаштування тамбуру-шлюзу 1-го типу з підпором повітря під час пожежі не менше 20 Па перед виходами з шахт ліфтів і підйомників у підвальному поверсі (корпуси № 1 та № 3).
У вікнах зовнішніх стін сходових кліток корпусу «Б» не влаштовано фрамуги, що відчиняються та мають площу не менше 1,2 м2 на поверх.
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації корпусів № 1 та № 3 не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Відсутні експлуатаційні документи щодо монтажу систем протипожежного захисту (кімната прекурсорів на першому поверсі).
Вогнегасники не забезпечені розпилювальними насадками.
Не передбачено огородження за периметром покрівлі будинків (корпуси № 1 та № 3).
Зовнішні стіни корпусу гемодіалізу утеплені матеріалом з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
У місцях проходу кабелів та проводів крізь стіни проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом. (підвальний поверх корпусу гемодіалізу та підвальний поверх корпусу № 1).
Зменшено (перекрито) ширину евакуаційного шляху на першому поверсі будівлі при відкриванні дверей із приміщень медсестри, заступника головного лікаря, статистики організаційно-методичного центру).
Двері сходових кліток не обладнані пристроями для самозачинення (сходові клітки корпусів № 1 та № 3).
Двері на шляхах евакуації з судинного відділення корпусу № 1 встановлені так, що вони відчиняються не в напрямку виходу з приміщень.
В корпусі «А» не проводиться перевірка надійності переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання з реєстрацією результатів в журналі.
Будівля за ступенем надійності електропостачання не забезпечена ДЕС, АБЖ або акумуляторними батареями.
Перехід між адміністративною будівлею та харчоблоком не відокремлено стіною з класом вогнестійкості не менше REI 120 з встановленням у прорізах цих стін дверей 2-го типу з класом вогнестійкості ЕІ 30.
На підлозі на шляхах евакуації мають місце перепади висот у вигляді порогів більше 0,05 метра без влаштування пандусу з ухилом не більше 1:6 (на вході лор- центра).
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (нефрологічне відділення).
Грати на вікнах корпусу «Б», де перебувають люди, не виконано такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються
Протипожежні двері не обладнано пристроями для самозачинення та ущільнення в притулах (корпуси «А» та «Б»).
Приміщення, які мають вихід безпосередньо у вестибюль корпусу № 1, не відокремлені протипожежними перегородками 1-го з класом вогнестійкості ЕІ 45 та перекриттям 3-го типу з класом вогнестійкості REI45.
Відсутня інструкція з експлуатації та монтажу (паспорт) на протипожежні двері (люки).
В підвальних приміщеннях допускається складування горючих матеріалів (меблів та предметів) (корпус № 1).
Висота евакуаційного проходу по коридору менше 2,0 м (відділення лора та організаційно-методичний центр).
Будівлі не обладнано установками від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів (нефрологічне відділення ).
В корпусі «Б» двері сходових клітин не обладнані пристроями для самозачинення.
Ширина дверного прорізу по коридору в організаційно-методичному центрі не відповідає нормативним (менше 0,8 м).
В об’ємі сходових кліток корпусу № 1 влаштовані технічні приміщення.
В патологічному відділенні внутрішнє опорядження (облицювання) стін на шляхах евакуації виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
В підвальних приміщеннях нефрологічного відділення допускається складування горючих матеріалів (меблів та предметів).
В підвальних приміщеннях корпусу «Б» допускається складування горючих матеріалів (меблів та предметів) .
Технічний поверх корпусу «Б» не забезпечено внутрішнім протипожежним водопроводом.
Не надано сертифікати відповідності на протипожежні двері, які встановлені в коморах для зберігання горючих матеріалів, електрощитових, вентиляційних камерах.
Внутрішнє опорядження (облицювання) стін на шляхах евакуації виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки: - вестибюль першого поверху, загальний коридор та відділення урології другого поверху, відділенні МХО третього поверху корпусу № 1; - коридор лор-центра; - коридор організаційно-методичного центру; - коридор першого поверху корпусу № 3; - коридор першого поверху адміністративної будівлі.
Працівники не забезпечені засобами хімічного захисту згідно норм належності.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навісу на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення (відділення лора, урології, гематології корпусу № 1 та нейрохірургічного відділення корпусу № 3).
Грати на вікнах, де перебувають люди, не виконано такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються, а саме: -перший поверх корпусу № 3 та корпусу № 1, приміщення організаційно-методичного центру та адміністративної будівлі.
Допускається реконструкція приміщень без проектної документації, яка повинна бути затверджена у встановленому порядку.
Будівельно-монтажні роботи корпусу «В» виконуються з порушенням безпеки (не передбачено облаштування приміщень системами протипожежного захисту, пристроями блискавкозахисту, не забезпечено відповідний нормований клас вогнестійкості конструктивних елементів, наявність розосереджених евакуаційних виходів, відповідність електромереж та інше).
Ширина коридору палатних відділень менше 2,4 м (лор-центр та корпус гемодіалізу).
Будівлі та приміщення не обладнані системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, та системою централізованого пожежного спостерігання) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Електророзетки, які встановлені на горючих основах, виконано без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 м (перший поверх приймального відділення корпусів № 1 та № 3).
Вихід на сходи С1 з підвального поверху виконано не через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі.
Виходи зі сходових кліток на покрівлю (горище) не обладнані протипожежними люками 2-го типу розмірами 0,6x0,8 м (корпусу № 3 та корпусу гемодіалізу) або протипожежними дверима 2-го типу розмірами 0,75x1,5 м (корпусу № 1).
Не забезпечено вуглекислотними вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м2 площі підлоги приміщень електрощитової та порошковими вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 2x5 кг і більше на поверх і 5 кг (6 кг) і більше на 10 місць машин для гаражів .
Не укладено договір на технічне обслуговування установки автоматичної пожежної сигналізації корпусу «А» з організацією, яка має ліцензію.
В лор-центрі ширина дверей з кабінетів лікарів менше 0,9 м.
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності. (корпус № 3, корпус гемодіалізу, лор-центр).
На шляхах евакуації корпусу № 1 (вестибюль першого поверху) розташовані приміщення аптечного пункту та торгівельні місця.
Не проведено випробування на тиск та витрату води мережі систем зовнішнього протипожежного водопостачання.
Не витримані нормативні протипожежні відстані від: - трансформаторної до адміністративної будівлі; - гаражів до адміністративної будівлі.
Зовнішні стіни будівлі утеплені матеріалом з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
Не забезпечено вуглекислотними вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м2 площі підлоги приміщень електрощитової та порошковими вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 2x5 кг і більше на поверх
Ліфтові шахти не відокремлені від сусідніх приміщень протипожежними перегородками 1-го типу з класом вогнестійкості ЕІ 45 та перекриттям 3-го типу REI 45 (корпуси № 1 та № 3).
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.04.2020 1944540 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не проведено відповідно до пункту 2 частини другої розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» у зв’язку із забороною проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.04.2020 1900338 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку із забороною проведення на період карантину (підпункт 4 пункту 2 Прикінцевих положень Закону України №530-ХІ від 17.03.2020)
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Об'єкти:
Стаціонарні відділення
40031, Сумська обл., м. Суми, вул. Троїцька, буд. 48
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
30.01.2020 2067054 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Сумській області Проведено
80 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної небезпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Яровий Валентин Андрійович — фахівець з питань ЦЗ КНП СОР «Сумська обласна клінічна лікарня»
Новохацька Ірина Миколаївна — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Порушення:
Двері архівів, господарчих та технічних приміщень не виконані протипожежними 2-го типу з мінімальним класом вогнестійкості ЕІ 30, а саме: -комори підвального поверху корпуса № 1; -електрощитові корпусу № 1 та № 3, будівлі прекурсорів та адміністративної будівлі; - вентиляційні камери адміністративної будівлі.
Ширина коридору палатних відділень менше 2,4 м (лор-центр та корпус гемодіалізу).
В об’ємі сходових кліток корпусу № 1 влаштовані технічні приміщення.
Особою, відповідальною за пожежну безпеку на об’єкті, не ведеться журнал обліку вогнегасників відповідно до діючих норм.
Приміщення машинних відділень ліфтів не відокремлено протипожежними дверима з класом вогнестійкості не менше ЕІ 30 (корпуси № 1 та № 3).
В корпусі «Б» двері сходових клітин не обладнані пристроями для самозачинення.
В підвальних поверхах будинків допускається розміщення майстерень, комор та інших приміщень, призначених для зберігання чи переробки горючих матеріалів (підвальні поверхи корпусу № 1 та корпусу гемодіалізу).
Кисневий пункт прибудовано до корпусу № 3, де постійно перебувають хворі.
Відсутні експлуатаційні документи щодо монтажу систем протипожежного захисту (кімната прекурсорів на першому поверсі).
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності. (корпус № 3, корпус гемодіалізу, лор-центр).
Грати на вікнах корпусу «Б», де перебувають люди, не виконано такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються
Не надано сертифікати відповідності на протипожежні двері, які встановлені в коморах для зберігання горючих матеріалів, електрощитових, вентиляційних камерах.
Приміщення, які мають вихід безпосередньо у вестибюль корпусу № 1, не відокремлені протипожежними перегородками 1-го з класом вогнестійкості ЕІ 45 та перекриттям 3-го типу з класом вогнестійкості REI45.
В підвальних приміщеннях корпусу «Б» допускається складування горючих матеріалів (меблів та предметів) .
В лор-центрі ширина дверей з кабінетів лікарів менше 0,9 м.
Технічний поверх корпусу «Б» не забезпечено внутрішнім протипожежним водопроводом.
На шляхах евакуації корпусу № 1 (вестибюль першого поверху) розташовані приміщення аптечного пункту та торгівельні місця.
Шафи пожежних кран-комплектів в сходовій клітці корпусу № 1 не пристосовані для візуального огляду без розкривання.
Працівники не забезпечені засобами хімічного захисту згідно норм належності.
Внутрішнє опорядження (облицювання) стін на шляхах евакуації виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки: - вестибюль першого поверху, загальний коридор та відділення урології другого поверху, відділенні МХО третього поверху корпусу № 1; - коридор лор-центра; - коридор організаційно-методичного центру; - коридор першого поверху корпусу № 3; - коридор першого поверху адміністративної будівлі.
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації корпусів № 1 та № 3 не забезпечені евакуаційним освітленням.
У дверях сходових клітин встановлено скло, що дає скалки при руйнуванні.
Електрощити в відділеннях закладу не оснащений схемою підключення споживачів з пояснювальними написами із вказаним значенням номінального струму апарата захисту (підвальний поверх корпусу № 1).
Ширина дверного прорізу по коридору в організаційно-методичному центрі не відповідає нормативним (менше 0,8 м).
Біля приймального відділення корпусу «Б» двері на шляхах евакуації встановлені так, що вони відчиняються не в напрямку виходу з приміщень.
Не забезпечено вуглекислотними вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м2 площі підлоги приміщень електрощитової та порошковими вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 2x5 кг і більше на поверх
Зменшено (перекрито) ширину евакуаційного шляху на першому поверсі будівлі при відкриванні дверей із приміщень медсестри, заступника головного лікаря, статистики організаційно-методичного центру).
Зовнішні стіни будівлі утеплені матеріалом з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
Допускається надання в орендне користування приміщень (під аптеки, магазин, кіоск продажу газет в корпусі № 1по вул. Троїцька, 48; аптеки в корпусі «Б» по вул. Ковпака, 18) без зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки в установленому законодавством порядку.
Не витримані нормативні протипожежні відстані від: - трансформаторної до адміністративної будівлі; - гаражів до адміністративної будівлі.
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Перехід між адміністративною будівлею та харчоблоком не відокремлено стіною з класом вогнестійкості не менше REI 120 з встановленням у прорізах цих стін дверей 2-го типу з класом вогнестійкості ЕІ 30.
Будівлі не обладнано установками від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів (корпус № 3, корпус гемодіалізу, лор-центр ).
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Приміщення насосної станції корпусу «А» не забезпечене загальною схемою протипожежного водопостачання та схемою обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Порядок увімкнення насосів-підвищувачів не визначено інструкцією.
Вогнегасники не забезпечені розпилювальними насадками.
Не забезпечено вуглекислотними вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м2 площі підлоги приміщень електрощитової та порошковими вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 2x5 кг і більше на поверх і 5 кг (6 кг) і більше на 10 місць машин для гаражів .
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навісу на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення (відділення лора, урології, гематології корпусу № 1 та нейрохірургічного відділення корпусу № 3).
Допускається реконструкція приміщень без проектної документації, яка повинна бути затверджена у встановленому порядку.
Вихід на сходи С1 з підвального поверху виконано не через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі.
Ліфти не розраховані на роботу в режимі "Пожежна небезпека" згідно з вимогами нормативних документів. (корпуси № 1 та № 3).
Відсутня інструкція з експлуатації та монтажу (паспорт) на протипожежні двері (люки).
Двері сходових кліток не обладнані пристроями для самозачинення (сходові клітки корпусів № 1 та № 3).
Електророзетки, які встановлені на горючих основах, виконано без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 м (перший поверх приймального відділення корпусів № 1 та № 3).
Будівлі не обладнано установками від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів (нефрологічне відділення ).
Відсутні експлуатаційні документи корпусу «Б» щодо монтажу систем протипожежного захисту.
В патологічному відділенні внутрішнє опорядження (облицювання) стін на шляхах евакуації виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
У місцях проходу кабелів та проводів крізь стіни проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом. (підвальний поверх корпусу гемодіалізу та підвальний поверх корпусу № 1).
Будівля за ступенем надійності електропостачання не забезпечена ДЕС, АБЖ або акумуляторними батареями.
Біля входу в приміщення насосної станції корпусу «А» відсутній напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням уночі.
Двері на шляхах евакуації з судинного відділення корпусу № 1 встановлені так, що вони відчиняються не в напрямку виходу з приміщень.
Виходи зі сходових кліток на покрівлю (горище) не обладнані протипожежними люками 2-го типу розмірами 0,6x0,8 м (корпусу № 3 та корпусу гемодіалізу) або протипожежними дверима 2-го типу розмірами 0,75x1,5 м (корпусу № 1).
Протипожежні двері не обладнано пристроями для самозачинення та ущільнення в притулах (корпуси «А» та «Б»).
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не проведено випробування на тиск та витрату води мережі систем зовнішнього протипожежного водопостачання.
Ліфтові шахти не відокремлені від сусідніх приміщень протипожежними перегородками 1-го типу з класом вогнестійкості ЕІ 45 та перекриттям 3-го типу REI 45 (корпуси № 1 та № 3).
В підвальних приміщеннях допускається складування горючих матеріалів (меблів та предметів) (корпус № 1).
Будівлі та приміщення не обладнані системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, та системою централізованого пожежного спостерігання) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Зовнішні стіни корпусу гемодіалізу утеплені матеріалом з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
В корпусі «А» не проводиться перевірка надійності переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання з реєстрацією результатів в журналі.
Будівлі організаційно-методичного центру та корпусу гемодіалізу не забезпечені другим евакуаційним виходом.
Висота евакуаційного проходу по коридору менше 2,0 м (відділення лора та організаційно-методичний центр).
Не передбачено влаштування тамбуру-шлюзу 1-го типу з підпором повітря під час пожежі не менше 20 Па перед виходами з шахт ліфтів і підйомників у підвальному поверсі (корпуси № 1 та № 3).
Грати на вікнах, де перебувають люди, не виконано такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються, а саме: -перший поверх корпусу № 3 та корпусу № 1, приміщення організаційно-методичного центру та адміністративної будівлі.
Пожежний кран-комплект в підвальному поверсі, який розташований в корпусі № 1, не справний та не доступний для використання.
Не забезпечено вуглекислотними вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м2 площі підлоги приміщень електрощитової та порошковими вогнегасниками з величенною заряду вогнегасної речовини 2x5 кг і більше на поверх.
У вікнах зовнішніх стін сходових кліток корпусу «Б» не влаштовано фрамуги, що відчиняються та мають площу не менше 1,2 м2 на поверх.
Територія, будівлі та приміщення не в повній мірі забезпечено знаками безпеки.
Пожежні кран-комплекти в сходових клітках корпусів № 1 та № 3 не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметрами та стволами.
Не укладено договір на технічне обслуговування установки автоматичної пожежної сигналізації корпусу «А» з організацією, яка має ліцензію.
Будівлі та приміщення (окрім кімнати прекурсорів на першому поверсі) не обладнані системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, та системою централізованого пожежного спостерігання) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Будівельно-монтажні роботи корпусу «В» виконуються з порушенням безпеки (не передбачено облаштування приміщень системами протипожежного захисту, пристроями блискавкозахисту, не забезпечено відповідний нормований клас вогнестійкості конструктивних елементів, наявність розосереджених евакуаційних виходів, відповідність електромереж та інше).
Не передбачено огородження за периметром покрівлі будинків (корпуси № 1 та № 3).
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
На підлозі на шляхах евакуації мають місце перепади висот у вигляді порогів більше 0,05 метра без влаштування пандусу з ухилом не більше 1:6 (на вході лор- центра).
В підвальних приміщеннях нефрологічного відділення допускається складування горючих матеріалів (меблів та предметів).
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (нефрологічне відділення).
Захаращено шляхи евакуації сторонніми матеріалами та меблями (корпус гемодіалізу та перший поверх корпусу № 1).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.09.2019 1388665 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: технічний стан резервних автономних джерел живлення або відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.10.2018 374682 Контроль якості лікарських засобів Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів
Учасники:
Горох В.В. — Головний лікар
Горох В В — Головний лікар
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.10.2018 395446 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: технічний стан резервних автономних джерел живлення або відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.08.2018 1353004 Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: приймання в експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки для проведення позапланової перевірки в частині дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки експлуатації ліфтів
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Каа Віктор Вікторович — інженер з охорони праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.07.2018 1370328 Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання санітарного законодавства при здійсненні медичної практики для отримання ліцензії
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Чіванова Ганна Олексіївна — госпітальний епідеміолог
Сенько Тетяна Віталіївна — в . о. заступник головного лікаря
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.06.2018 1370317 Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання санітарного законодавства при здійсненні медичної практики для отримання ліцензії
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Самойленко Ольга Григорівна — заступник головного лікаря
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні