Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3)
Дозвільні документи
Ліцензії (8)
Будівництво (21) Перевірки (26)

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ІМ.О.Ф.ГЕРБАЧЕВСЬКОГО" ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

#01991406

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.04.2022 2958641 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.07.2021 2364875 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
42 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
територія та приміщення КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» (м. Житомир)
10008, м. Житомир, вул. Червоного Хреста, 3
Учасники:
Зіновчук Євген Васильович — заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського районного управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області
Бублик Ігор Анатолійович — Інженер з охорони праці КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О. Ф. Гербачевського»
Гусєв Володимир Вікторович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського районного управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області
Стельмашов Артем Ігорович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Житомирській міській територіальній громаді Житомирського районного управління ГУ ДСНС України у Житомирській області
Ільченко Віктор Олександрович — Головний енергетик КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О. Ф. Гербачевського» ЖОР
Порушення:
Двері евакуаційного виходу зачиняється на замок (4 поверх поліклініки).
Не надані протоколи вогневих випробувань щодо визначення показників пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в лікувальному корпусі № 3 на 1-му поверсі. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності влаштоване облицювання стін не демонтовано.
Не здійснено перевірку та обслуговування систем каналізації сховищ (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття)).
Не здійснено перевірку системи вентиляції сховища (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття)).
Знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкту, а саме: в клініко-діагностичній лабораторії на третьому поверсі поліклініки на повітропроводах в місцях перетину протипожежних перешкод не встановлені протипожежні клапани 100 х 100 – 4 шт; 150 х150 – 6 шт. , що було передбачено вимогами Правил пожежної безпеки в Україні до внесення змін передбачених наказом МВС України № 657 від 31.07.2017р.
Не здійснено перевірку та обслуговування противибухових пристроїв з відповідними записами у журналі перевірки стану захисної споруди.
Електрощитову лікувального корпусу №3 не винесено за межі прорізу сходової клітини.
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не приведений у відповідність до вимог з утримання.
Не розроблено план консервації та збереження спеціального обладнання, інженерних мереж та систем життєзабезпечення сховища.
В приміщеннях лікувальних корпусів № 1,2,3,4, та харчоблоку з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння, або затискачів.
Не захищено будівлі від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів.
Не здійснено ремонт в приміщеннях захисної споруди.
Під час експлуатації об’єктів допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: не встановлений внутрішній пожежний кран для приміщення МРТ відповідно до ДБН В.2.5-64:2012 п.8.1.
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисної споруди не захищені від корозії.
Пожежні кран-комплекти, наявні в будівлях лікувального закладу, не перевірено на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальних журналах обліку технічного обслуговування.
Прибудоване приміщення МРТ корпусу №2 не обладнано системою протипожежного захисту з виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
Не забезпечено утримання у справному стані систем протипожежного захисту та не забезпечено технічне обслуговування (підтримання експлуатаційної придатності) засобів протипожежного захисту (системи пожежної сигналізації) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (додаток Ж).
Не укомплектовані пожежні кран-комплекти на сходовій клітині лікувального корпусу №2 пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом.
Інженерні комунікації захисної споруди цивільного захисту не пофарбовані відповідно до їх призначення.
В отворах протипожежних перешкод, які відокремлюють приміщення електрощитових від інших приміщень не встановлені протипожежні двері.
Комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди не утримуються в належному технічному стані.
Не проведено ремонт систем протипожежного захисту з встановленням сертифікованого обладнання та виведенням сигналу на пульт централізованого спостереження пожежної охорони в лікувальних корпусах № 1,2,3,4 в лабораторному корпусі, харчоблоці, та актовому залі.
Знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкту, а саме: двері у машинне відділення ліфту лікувального корпусу №2 встановлені не протипожежні відповідно до ДБН В.1.1-7-2016 п.6.31, 6.32.
Не забезпечено захисну споруду необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю.
Не здійснено перевірку та обслуговування захисно-герметичних пристроїв сховища, захисно-герметичних та герметичних дверей (воріт), віконниць (ставень), герметичних клапанів та клапанів надмірного тиску.
Захисну споруду не забезпечено системами зв’язку і оповіщення.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді, а саме: не встановлені протипожежні люки (двері) виходу на горище відповідно до пункту 8.6 ДБН В.1.1-7:2016.
Інженером з ОП не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Під час експлуатації об’єктів допускається знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: в корпусі №4 внутрішній протипожежний трубопровід пожежних кранів не виконаний металевим відповідно до ДБН В.2.5-64:2012 п.9.3.
Пожежна безпека не забезпечена шляхом проведення технічних засобів, спрямованих на забезпечення безпеки людей, створення умов для успішного гасіння пожеж, не виконано вимоги ДБН В. 1.1-7:2016 (пункт 7.1.4, таблиця 5), а саме: зовнішня пожежна драбина типу П1 (вертикальна металева), яка розміщена на зовнішній стіні будівлі лікувального корпусу № 2, не має площадку перед виходом на покрівлю та не пофарбована.
Не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість хворих (стаціонар) та окремо для обслуговуючого персоналу.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не забезпечено ведення документації захисної споруди відповідно до вимог.
Не здійснено перевірку справності систем вентиляції щодо справності вентиляторів припливних і витяжних систем, ФП, РУ, ГК, герметичних з’єднань повітроводів, повітрозабірних і витяжних каналів, противибухових пристроїв.
Відсутні показники пожежної небезпеки на лінолеумне покриття підлоги використане в коридорах лікувальних корпусів № 1,2,3,4 на групи поширення полум’я, токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності.
Для контролю працездатності мережі системи зовнішнього протипожежного водопроводу не проведено випробування пожежного гідранту на тиск та витрату води з оформленням акта.
Не забезпечено захисну споруду спеціальним інвентарем та майном, у тому числі засобами індивідуального захисту, радіаційної і хімічної розвідки, спеціальної обробки, зв’язку.
Допускається влаштування приміщення розміщеного під сходовою клітиною на 1-му поверсі лікувального корпусу №3.
Не забезпечено герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату.
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана системами пожежної автоматики і сигналізацією.
Двері, що виділяють загальні коридори від сходових клітин недообладнані пристроями для само зачинення.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
23.07.2021 2884045 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: в частині виплати заробітної плати мобілізованим
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Леськів Богдан Богданович — Генеральний директор
Кучеренко Неоніла Володимирівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.06.2021 2853688 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання припису № 82/10-83
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Леськів Богдан Богданович — генеральний директор
Островський Павло Георгійович — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
28.01.2021 2518408 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: перевірка виконання припису № 1234/10-2552
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Герасимчук Наталія Леонідівна — В.о. генерального директора
Островський Павло Георгійович — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Порушення:
Для інструктажів на робочих місцях використовуються інструкціі розроблені для комунальноі установи Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського Житомирськоі області
Покарання: відсутні
05.11.2020 2439692 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Жеревчук Аліна Іванівна — головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.10.2020 2181263 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
38 порушень
Предмет перевірки: Виконання припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки №428 від 20.12.2019 року
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ільченко Віктор Олександрович — Головний енергетик КНП «Обласна лікарня»
Макарчук Вячеслав Олегович — Провідний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Житомирській області
Порушення:
Допускається влаштування приміщення розміщеного під сходовою клітиною на 1-му поверсі лікувального корпусу №3.
Не забезпечено утримання у справному стані систем протипожежного захисту та не забезпечено технічне обслуговування (підтримання експлуатаційної придатності) засобів протипожежного захисту (системи пожежної сигналізації) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (додаток Ж).
Під час експлуатації об’єктів допускається знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: в корпусі №4 внутрішній протипожежний трубопровід пожежного крану №1 не виконаний металевим відповідно до ДБН В.2.5-64:2012 п.9.3.
Не забезпечено ведення документації захисної споруди відповідно до вимог.
Не проведено ремонт систем протипожежного захисту з встановленням сертифікованого обладнання та виведенням сигналу на пульт централізованого спостереження пожежної охорони в лікувальних корпусах № 1,2,3,4 в лабораторному корпусі, харчоблоці, та актовому залі.
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисної споруди не захищені від корозії.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не здійснено перевірку та обслуговування систем каналізації сховищ (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття)).
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Електрощитову лікувального корпусу №3 не винесено за межі прорізу сходової клітини.
Не здійснено перевірку системи вентиляції сховища (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття)).
Не укомплектований пожежний кран-комплект на сходовій клітині 4 поверху корпусу №2 пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом.
Не забезпечено захисну споруду необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю.
Не забезпечено герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату.
Не розроблено план консервації та збереження спеціального обладнання, інженерних мереж та систем життєзабезпечення сховища.
Комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди не утримуються в належному технічному стані.
Інженерні комунікації захисної споруди цивільного захисту не пофарбовані відповідно до їх призначення.
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана системами пожежної автоматики і сигналізацією.
Не здійснено перевірку та обслуговування захисно-герметичних пристроїв сховища, захисно-герметичних та герметичних дверей (воріт), віконниць (ставень), герметичних клапанів та клапанів надмірного тиску.
Не захищено будівлі від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів.
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не приведений у відповідність до вимог з утримання.
Не здійснено ремонт в приміщеннях захисної споруди.
Знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкту, а саме: двері у машинне відділення ліфту лікувального корпусу №2 встановлені не протипожежні відповідно до ДБН В.1.1-7-2016 п.6.31, 6.32.
Захисну споруду не забезпечено системами зв’язку і оповіщення.
В приміщеннях лікувальних корпусів № 1,2,3,4, та харчоблоку з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння, або затискачів.
Не забезпечено захисну споруду спеціальним інвентарем та майном, у тому числі засобами індивідуального захисту, радіаційної і хімічної розвідки, спеціальної обробки, зв’язку.
Не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість хворих (стаціонар) та окремо для обслуговуючого персоналу.
Не здійснено перевірку справності систем вентиляції щодо справності вентиляторів припливних і витяжних систем, ФП, РУ, ГК, герметичних з’єднань повітроводів, повітрозабірних і витяжних каналів, противибухових пристроїв.
Не здійснено перевірку та обслуговування противибухових пристроїв з відповідними записами у журналі перевірки стану захисної споруди.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді, а саме: не встановлені протипожежні люки (двері) виходу на горище відповідно до пункту 8.6 ДБН В.1.1-7:2016.
Знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкту, а саме: в клініко-діагностичній лабораторії на третьому поверсі поліклініки на повітропроводах в місцях перетину протипожежних перешкод не встановлені протипожежні клапани 100 х 100 – 4 шт; 150 х150 – 6 шт. , що було передбачено вимогами Правил пожежної безпеки в Україні до внесення змін передбачених наказом МВС України № 657 від 31.07.2017р.
В корпусі №2, де прибудоване приміщення МРТ не обладнано системою протипожежного захисту з виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
Під час експлуатації об’єктів допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: не встановлений внутрішній пожежний кран для приміщення МРТ відповідно до ДБН В.2.5-64:2012 п.8.1.
Інженером з ОП не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
В отворах протипожежних перешкод, які відокремлюють приміщення електрощитових від інших приміщень не встановлені протипожежні двері.
Двері евакуаційного виходу зачиняється на замок (4 поверх поліклініки).
Відсутні показники пожежної небезпеки на лінолеумне покриття підлоги використане в коридорах лікувальних корпусів № 1,2,3,4 групи поширення полум’я, токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності.
Двері, що виділяють загальні коридори від сходових клітин не до обладнані пристроями для само зачинення.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
08.10.2020 2176454 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: перевірка виконання припису № 938/10-2552
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Леськів Богдан Богданович — генеральний директор
Островський Павло Георгійович — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Бублик Ігор Анатолійович — інженер з охорони праці
Порушення:
У головного енергетика відсутній відсутні повний комплекти інструкцій, які діють в межах підрозділу,
Для інструктажів на робочих місцях використовуються інструкції розроблені для Комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.
Покарання: відсутні
20.08.2020 2148723 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Ільченко Віктор Олександрович — головний енергетик
Леськів Богдан Богданович — генеральний директор
Бублик Ігор Анатолійович — інженер з охорони праці
Островський Павло Георгійович — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Порушення:
Для проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці застосовується «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» розроблене для Комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради
Не встановлено порядок видачі інструкцій працівникам на руки,
Для електромонтора Голчіна Кирила Ігоровича не проводились повторні інструктажі по інструкції з охорони праці № ОП-76 «Для електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування»,
На час перевірки відсутній наказ про допуск Голчіна Кирила Ігоровича до самостійної роботи після стажування,
На час перевірки відсутні програми для проведення стажування по відповідним професіям,
На час перевірки відсутній перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування,
Для електромонтора Голчіна Кирила Ігоровича не проводився первинний інструктаж по інструкції з охорони праці № ОП-76 «Для електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування»,
На час перевірки відсутній наказ про допуск електромонтора Голчіна Кирила Ігоровича до стажування,
Для інструктажів на робочих місцях використовуються інструкції розроблені для Комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.
У головного енергетика відсутній перелік інструкцій з охорони праці, що діють в межах підрозділу, затверджений роботодавцем,
У головного енергетика відсутній відсутні повний комплекти інструкцій, які діють в межах підрозділу
Покарання: відсутні
15.06.2020 1945974 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не проведено відповідно до пункту 2 частини другої розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» у зв’язку із забороною проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.06.2020 1945329 Галузь електроенергетики Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не проведено відповідно до пункту 2 частини другої розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» у зв’язку із забороною проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: технічний стан резервних автономних джерел живлення або відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.04.2020 2101364 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13.03.2020р. "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", п.7 ч.1 ст.6 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю)" у сфері господарської діяльності"
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Леськів Богдан Богданович — Генеральний директор
Бойченко Ярослав Ігорович — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Житомирського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області
Шарапа Галина Дмитрівна — начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Житомирського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
28.02.2020 2091586 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Герасимчук Надія Леонідівна — медичний директор з лікувальної роботи
Жеревчук Аліна Іванівна — головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.12.2019 2042605 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
45 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Попов Володимир Петрович — Заступником начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Власюк Артем Анатолійович — Головний інспектор сектору запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського міського відділу Управління ДСНС України у Житомирській області
Трухній Максим Віталійович — головний інженер
Дреєв Денис Валерійович — начальник відділу ліцензування та нормативно-технічної роботи управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Житомирській області
Ільченко Віктор Олександрович — головний енергетик
Порушення:
Розділ ІІІ п. 2.27
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати в приймальному відділені не встановлені на не горючій основі (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І-у групу вогнезахисної ефективності. (з 2007 року)
Не забезпечено спеціальним інвентарем та майном, у тому числі засобами індивідуального захисту, радіаційної і хімічної розвідки, спеціальної обробки, зв’язку .
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. ( з 2008 року)
Не проведений ремонт систем протипожежного захисту з встановленням сертифікованого обладнання та виведенням сигналу на пульт централізованого спостереження пожежної охорони в лікувальних корпусах № 1,2,3,4 в лабораторному корпусі, харчоблоці, та в клубі. (з 1998 року)
Не здійснено перевірка системи вентиляції сховища (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття))
Не здійснено перевірку та обслуговування систем каналізації сховищ (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття))
Допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді в приміщень електрощитових. (Встановити протипожежні двері 2-го типу з межею вогнестійкості ЕІ 30). (з 2004 року)
Двері евакуаційного виходу лікувального корпусу №1 влаштувано не в напрямку виходу з будівлі
Двері що виділяють загальні коридори від сходових клітин обладнати їх пристроями для само зачинення. (з 2016 року)
Захисну споруду цивільного захисту не обладнано системами пожежної автоматики і сигналізацією
Будівлі не захищені від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008. ( з 2017 року)
Не здійснено ремонт в приміщеннях захисної споруди
Електрощитову лікувального корпусу №3 не винесено за межі прорізу сходової клітини .
Не забезпечено ведення документації захисної споруди відповідно до вимог
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не приведено у відповідність до вимог з утримання
Машинне відділення поліклініки не забезпчено первиннними засобами пожежогасіння згідно норм належності
Не забезпечино утримання у справному стані систем протипожежного захисту та заключити договір на підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 (підтверджується до виконання з 30.12.2013 року).
Не здійснено перевірку справності систем вентиляції щодо справності вентиляторів припливних і витяжних систем, ФП, РУ, ГК, герметичних з’єднань повітроводів, повітрозабірних і витяжних каналів, противибухових пристроїв
Інженерні комунікації захисної споруди цивільного захисту не пофарбовані відповідно до їх призначення
Під час експлуатації об’єкта знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта . (В корпусі №4 внутрішній протипожежний трубопровід пожежного крану №1 не виконаний металевим відповідно до ДБН В.25-64-2012 п.9.3.).( з 2017 року)
Двері евакуаційних виходів зачиняються не на внутрішні запори, які відчиняються з середини без ключа (4 поверх поліклініки).
В актовому залі адміністративного корпусу, на сходових клітинах корпусу №2 4 поверх пожежні крани не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом.
В корпусі №2, де прибудоване приміщення МРТ не обладнано системою протипожежного захисту з виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту. (з 2016 року)
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисної споруди не захищені від корозії
Знижено клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді. (Не встановлено протипожежні люки виходу на горище). (з 2017 року)
Не надано протоколи вогневих випробувань, щодо визначення показників пожежної небезпеки на горюче опорядження стін влаштоване на шляхах евакуації в приміщеннях приймального відділення, актового залу (показники повинні бути не вище ніж Г2, В2, Д2, Т2) (з 2004 року)
Не всі відповідальні особи пройшли навчання та переврку знань з питань пожежної безпеки.
Під час експлуатації об’єкта знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта. (Не передбачено внутрішній пожежний кран для приміщення МРТ відповідно до ДБН В.25-64-2012 п.8.1). (з 2016 року)
Влаштоване приміщенння під сходовими клітинами на 1-му поверсі лікувального корпусу №3,4
Не забезпечено герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату
Не здійснено перевірку та обслуговування захисно-герметичних пристроїв сховища, захисно-герметичних та герметичних дверей (воріт), віконниць (ставень), герметичних клапанів та клапанів надмірного тиску
Не розроблено план консервації та збереження спеціального обладнання, інженерних мереж та систем життєзабезпечення сховища
Не здійснено перевірку та обслуговування противибухових пристроїв з відповідними записами у журналі перевірки стану захисної споруди
Не проведено випробування пожежних гідрантів на тиск та витрату води з оформленням акта.
Не надано протоколи вогневих випробувань, щодо визначення показників пожежної небезпеки на лінолеумне покриття підлоги використане в коридорах лікувальних корпусів № 1,2,3,4 (для покриттів в приміщеннях коридорів показники повинні бути не вище ніж В2,РП2,Д2,Т2) (з 2004 року)
В клініко-діагностичній лабораторії на третьому поверсі поліклініки на повітропроводах в місцях перетину протипожежних перешкод не встановлено протипожежні клапани 100 х 100 – 4 шт; 150 х150 – 6 шт. ( з 2016 року)
Допускається розміщення будь-яких сторонніх предметів та майна на горищі лікувального корпусу №5.
Захисну споруду не забезпечено системами зв’язку і оповіщення
Комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди не утримуються в належному технічному стані
В приміщеннях лікувальних корпусів № 1,2,3,4, та харчоблоку з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння, або затискачів.
Не збезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість хворих (стаціонар) та окремо для обслуговуючого персоналу
Не забезпечено захисну споруду необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю
Не здійснено технічне обслуговування (діагностування) наявних вогнегасників відповідно до вимог Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25 та ДСТУ 4297:2004 «Пожежна техніка. Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.11.2019 1705073 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання санітарних вимог
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Біляс М А — в.о.заст.головного лікаря
Біляс М.А. — в.о.заст.головного лікаря
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.09.2019 1692312 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.09.2019 1691479 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Борущак Роман Петрович — в.о. головного лікаря
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.07.2019 1655250 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: ст.22,23 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", ДСанПіН 6.6.3-150-2007 "Гігієнічні вимоги до влаштування та експлуатації рентгенівських кабінетів і проведення рентгенологічних процедур"
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Драгомир Ігор Олексійович — лікар-уролог кабінету літотрипсії
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.09.2018 395158 Сфера теплопостачання Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: господарська діяльність пов'язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористовувальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб'єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання технічний стан резервних автономних джерел живлення або відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.09.2018 374478 Контроль якості лікарських засобів Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів
Учасники:
Порушення:
не проведення уповноваженими особами лікарні та відділень гемодіалізу записів про температуру і відносну вологість (п.4, розд. ІІ), не проведення уповноваженою особою лікарні візуального контролю одержаного кисню медичного рідкого зокрема, не проведення перевірки його маркування (підп. 1, п.2, розд. V), оформлення уповноваженою особою лікарні висновку вхідного контролю якості на лікарські засоби не на накладній та не за формою, наведеною в пункті 3, розділу V наказу МОЗ України № 584 (п.3, розд. V).
Покарання: відсутні
07.08.2018 1086885 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Учасники:
Тевс Світлана Сергіївна — заступник головного лікаря з медсестринства
Порушення:
На виконання вимог п.1.5 наказу МОЗ України від 29.10.2013р. №931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» медичною радою закладу не здійснюється координація організації лікувального харчування.
Не вирішено питання обладнання хірургічних відділень, а саме приміщень для дезінфекції, сушильними шафами для просушування виробів медичного призначення після передстерилізаційного очищення
Не проведена реєстрація оператора потужностей по виду господарської діяльності з виробництва та/або обігу харчових продуктів
Не забезпечено контроль щодо утримання приміщень харчоблоку та буфетів-роздаткових в належному санітарному стані, функціонування технологічного та холодильного обладнання, забезпеченість столовим та кухонним посудом, миючими та дезінфікуючими засобами.
Не забезпечо виконання сумісного наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, управління охорони здоров»я Житомирської обласної державної адміністрації та ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» від 03.08.2017р. №274-ОД/713/18-од «Щодо порядку інформування при реєстрації групових захворювань (спалахів) інфекційних та неінфекційних захворювань».
Не обґрунтувано та не направлено прохання до Житомирської обласної державної адміністрації щодо виділення коштів з метою дотримання норм харчування хворих, які перебувають на стаціонарному лікування, відповідно до вимог наказу МОЗ від 29.10.2013р. №931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні».
Не забезпечені відділення закладу сучасним прибиральним інвентарем системи 2-х відер, не виділено спеціальне місце для зберігання прибирального інвентарю, його миття та просушування
Покарання: відсутні
18.07.2018 1358894 Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: стан усунення порушень раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Герасимчук Наталія Леонідівна — заступник головного лікаря з медичної частини
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.05.2018 1340286 Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: видача дозволу на пуск в експлуатацію ліфта
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ільченко Віктор Олександрович — головний енергетик
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.03.2018 1345691 Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Усунення порушень вказаних у приписі № 150/08-0065
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ільченко Віктор Олекснадрович — головний енергетик
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.02.2018 1616688 Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: ст.23 ЗУ "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення "
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Борущак Роман Петрович — в.о. головного лікаря
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.02.2018 1211052 Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: усунення порушень вказаних у приписі № 938/08-0065
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ільченко Віктор Олександрович — головний енергетик
Порушення:
Люфт черв'ячної передачі ліфта
Покарання: відсутні