Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Перевірки (12)

ДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "КРИВОРІЗЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ РОБІТНИЧИХ КАДРІВ ТОРГІВЛІ ТА РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ"

#01566502

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
03.02.2022 3211234 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування щодо достовірності поданих відомостей
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Удовенко Тетяна Володимирівна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 3 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Встановлено подання страхувальником до реєстру застрахованих осіб персоніфікованих відомостей про застрахованих осіб, які не відповідають даним обліку страхувальника про заробітну плату
Покарання: відсутні
29.12.2021 3204800 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додерження та виконання вимог законодавства у сферах цивільлного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Дмитренко Олександр Сергійович — Провідний інспектор відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Криворізького районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.08.2021 2340047 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
28 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Навчальний корпус
50074, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, Саксаганський р-н, вул. Гетьманська, буд. 78
Гуртожиток
50074, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, Саксаганський р-н, вул. Гетьманська, буд. 78
Учасники:
Коросташов Дмитро Миколайович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Криворізького району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Дмитренко Олександр Сергійович — Провідний інспектор відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Криворізького районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Допущено захаращення сторонніми предметами (господарське приладдя) приміщення електрощитової. (Забороняється використовувати горища, технічні поверхи й приміщення (у тому числі вентиляційні камери, електрощитові) не за призначенням, розміщувати в них виробничі і складські дільниці, засмічувати та захаращувати їх сторонніми предметами)
Допущено експлуатацію пошкодженої вимикача а саме: у приміщенні їдальні.
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Допущено встановлення на вікнах ґрат які не розкриваються, розсуваються або знімаються, а саме: на 1-му поверсі навчального корпусу. (Установлювати глухі ґрати дозволяється у квартирах, банках, касах, складах, коморах, кімнатах для зберігання зброї і боєприпасів, а також на інших приміщеннях, розрахованих на одночасне перебування до 50 осіб (крім навчальних закладів), та в інших випадках, передбачених нормами і правилами, затвердженими в установленому порядку)
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Допущено утримання підвального поверху будівлі у неочищеному стані від залишків мебелі та інших горючих матеріалів. (Усі будинки, приміщення і споруди повинні своєчасно очищатися від горючого сміття та відходів виробництва. Терміни очищення встановлюються технологічними регламентами або інструкціями, що затверджуються керівником об’єкта або підприємства)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: приміщенні підвалу, електрощитовій. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Допущено опорядження (облицювання) стін у приміщенні тамбуру навчального корпусу матеріалом з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2. (У приміщеннях громадського призначення (крім приміщень, розташованих у будинках V ступеня вогнестійкості), в яких можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження (облицювання) стін та стель забороняється з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж:  Г2, В2, Д2, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування до 1500 осіб;  Г1, В1, Д1, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування 1500 та більше осіб.)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: у приміщеннях підвалу навчального корпусу, кабінеті № 213. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
26. Розділ IV п.1.7. ППБУ Допущено експлуатацію відгалужувальних та з’єднувальних коробок не закритих кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів, а саме : у коридорі 1-го та 2-го поверху.
Не виконано роботи з вогнезахисту несучих металевих косоурів сходових клітини правого крила навчальної будівлі.
Допущено утримання 8 пожежних кран-комплектів об’єкту без урахування розміщення у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (Пожежні кран-комплекти повинні розміщуватись у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»
Допущено виконання внутрішнього протипожежного водогону будівлі з пластикових труб, а не з металевих. (Систему протипожежного водопостачання (вводи, розподільні трубопроводи, стояки) треба виконувати з металевих труб (окрім чавунних та мідних) (При об’єднанні системи протипожежного водопроводу із стояками питного призначення стояки виконуються із металевих труб (окрім чавунних та мідних)
Не відокремлено відкрито прокладені проводи (кабелі) від горючої основи (шпалери) шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра, а саме: у приміщенні №32. (У разі відкритого прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) відстань від них до горючих основ (конструкцій, деталей) повинна становити не менше 0,01 метра)
Допущено утримання стаціонарних зовнішніх пожежних сходів - не пофарбованими.
Допущено встановлення електророзеток; вимикачів; апарату захисту на горючу основу (конструкцію) без підкладанням суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра, а саме: у приміщенні кабінету № 205А, 211, 213,214,217 та сходовій клітині. (Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати повинні встановлюватися на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра)
Не відокремлено відкрито прокладені проводи (кабелі) від горючої основи (шпалери) шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра, а саме: приміщенні кабінету №211. (У разі відкритого прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) відстань від них до горючих основ (конструкцій, деталей) повинна становити не менше 0,01 метра).
Допущено улаштування та експлуатація тимчасових електромереж у приміщенні підвалу, приміщенні їдальні. (Забороняється застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ, що пред’являються до переносних (пересувних) електропроводок)
8 пожежних кран-комплектів не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелями для полегшення відкривання вентиля, а саме: у приміщеннях навчального корпусу. (Кожен пожежний кран-комплект має бути укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними)
Допущено встановлення електророзеток; на горючу основу (конструкцію) без підкладанням суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра, а саме: у приміщенні №19,20,21. (Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати повинні встановлюватися на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра)
Допущено експлуатацію відгалужувальних та з’єднувальних коробок не закритих кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів у коридорі 1-го поверху, підвальному приміщенні навчального закладу.
Допущено утримання 8 пожежних кран-комплектів у не справному стані, у приміщенні навчального корпусу.
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: приміщенні №13. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
На дверцятах 8 пожежних шафок із зовнішнього боку не вказано літерний індекс «ПК», порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів завовнння прорізів у протипожежних перешкодах (стінах), а саме: - Приміщення №32 (складське приміщення) не відокремлено від коридору протипожежними дверима з нормовою межою вогнестійкості
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води 8 пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (Не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Не забезпечено поступове накопичення, згідно номенклатури накопичення засобів радіаційного та хімічного захисту.
Допущено використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків), а саме в підвальному приміщенні, приміщені їдальні.
Покарання: відсутні
16.08.2021 2429342 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Учасники:
Шульженко Лариса Анатоліївна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 3 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
встановлено подання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб персоніфікованих відомостей про застрахованих осіб, які відповідають даним обліку страхувальника про трудові відносини, про періоди відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами та по догляду за дитиною, про заробітну плату (дохід), на яку нараховано і з якої сплачено єдиний внесок
Покарання: відсутні
16.09.2020 2158717 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Федоряк Андрій Олександрович — провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у м. Кривий Ріг центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Не забезпечено здійснення навчання керівного складу та працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
31.08.2020 2185044 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позаплановий захід
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Бочарова Олена Іванівна — фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області
Лопатинський Андрій Вікторович — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області
Згода Людмила Володимирівна — технік з експлуатації будівель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.01.2020 2067395 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: Виконання вимог законодавства з питань техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Буряк Юрій Сергійович — начальник відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Криворізького району центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Будівля та приміщення не обладнані системами протипожежного захисту, а саме: гуртожиток.
Не встановлено наказом (інструкцією) порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
Допущено утримання пожежних кран-комплектів об’єкту без урахування розміщення у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Допущено закладання приямок віконних прорізів цокольного поверху.
Не відкориговані планами (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі гуртожитку.
Не проведено технічне обслуговування всіх наявних вогнегасників.
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо, а саме: у приміщеннях підвалу навчального корпусу.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками).
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) навчального корпусу.
Вихід на горище будівлі не обладнано протипожежним люком з відповідною межею вогнестійкості.
Приміщення електрощитової не відділено від інших приміщень (підвальних приміщень) протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: в підвальному приміщенні навчального корпусу.
Вихід на горище будівлі не обладнано протипожежними дверима з відповідною межею вогнестійкості.
Допущено утримання пожежних кран-комплектів у не справному стані, а саме: у приміщеннях навчального корпусу.
Не проведено технічне обслуговування всіх наявних вогнегасників.
Будівлі та приміщення не обладнанні системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, а саме: навчальний корпус.
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: у приміщеннях підвалу навчального корпусу.
Допущено опорядження (облицювання) стін у приміщенні фойє та коридорі на 1-му поверсі навчального корпусу матеріалом з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2 (типу МДФ).
Допущено забивання, заварювання дверей евакуаційного виходу (при наявності людей у будівлі), а саме: двері виходу на зовні з будівлі на першому поверсі, при спусканні з сходової клітини правого та лівого крила навчального корпусу.
Будівля та приміщення не обладнані системами протипожежного захисту, а саме: навчальний корпус.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Будівля та приміщення не обладнанні системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, а саме: гуртожиток.
Не забезпечено поступове накопичення, згідно номенклатури накопичення засобів радіаційного та хімічного захисту.
Об’єкт не обладнано системою блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Допущено встановлення на вікнах ґрат які не розкриваються, розсуваються або знімаються, а саме: на 1-му поверсі гуртожитку.
Допущено до роботи працівників які не пройшли навчання, інструктажів і перевірки знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Не забезпечено здійснення навчання керівного складу та працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками).
Шляхи евакуації об’єкту не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. (Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням)
Допущено встановлення на вікнах ґрат які не розкриваються, розсуваються або знімаються, а саме: на 1-му поверсі навчального корпусу.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелями для полегшення відкривання вентиля, а саме: у приміщеннях навчального корпусу.
Не забезпечено працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.09.2019 1379430 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Учасники:
Горбачова Тетяна Сергіївна — головний бухгалтер державного професійно-технічного навчального закладу "криворізький центр професійної освіти робітничих кадрів торгівлі та ресторанного бізнесу"
Скрипник Ольга Олександрівна — виконуюча обов'язки директора Державного професійно-технічного навчального закладу "Криворізький центр професійної освіти робітничих кадрів торгівлі та ресторанного бізнесу"
Порушення:
подання недостовірних відомостей: про нарахування заробітної плати (доходу) по застрахованим особам, невірне відображення по батькові по застрахованій особі, достовірність відомостей про період трудової діяльності, невірно відображено дати початку та закінчення соціальних відпусток.
Покарання: відсутні
09.08.2019 1674280 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позаплановий захід
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Падеріна Тетяна Миколаївна — т.в.о.директора - заступник директора з виховної роботи
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.12.2018 1149469 Державна служба України з питань праці Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки,безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Порушення:
Не визначено Перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), а також тривалість стажування (дублювання) відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці, що є порушенням п. 7.4 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05
Не затверджено перелік інструкцій, який складається службою охорони праці закладу за участю керівників підрозділів, що є порушенням розділ 4, п 2. Положення про розробку інструкцій з охорони праці НПАОП 0.00-4.15-98
Записи в журналі інструктажів з питань охорони праці на робочому місці не відповідають вимогам «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» (не заповнюються номери інструкцій, види інструктажів), що є порушенням п. 6.10 НПАОП 0.00-4.12-05 Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Не надано навчально-тематичні плани і програми, форми навчальної документації, згідно яких проводиться навчання працівників з питань охорони праці, чим порушено вимоги п.3.4 НПАОП 0.00-4.12-05 Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Не переглянуто Положення підприємства про навчання та перевірку знань з питань охорони праці у зв’язку із внесенням змін до Типового положення про навчання та перевірку знань з питань охорони праці у 2017 році, що є порушенням п. 3.2 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05
Не складено Перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва, чим порушено вимоги п. 3.11 НПАОП 0.00-4.12-05 Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Покарання: відсутні
18.12.2018 396446 Сфера теплопостачання Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: господарська діяльність пов'язана з використанням теплової енергії
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.08.2018 1601510 Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Згода Л.В. — завідувач господарством
Згода Л В — завідувач господарством
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні