Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (11)
Перевірки (3)

ПІДПРИЄМСТВО ОБЛСПОЖИВСПІЛКИ БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РИНОК

#01562131

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
17.01.2022 3088786 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Господарську діяльність суб'єкта господарювання припинено повністю або у частині, що підлягає державному нагляду (контролю)
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РИНОК
41800, Сумська обл., Білопільський р-н, м. Білопілля, вул. Торгова пл., буд. 19
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.02.2020 1732527 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
33 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РИНОК
41800, Сумська обл., Білопільський р-н, м. Білопілля, вул. Торгова пл., буд. 19
Учасники:
Тимошик Артем Анатолійович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Порушення:
В приміщенні магазину меблів та в приміщенні лабораторії світильники підвішені безпосередньо на струмопровідні проводи.
Ширина евакуаційних виходів (дверей) із торговельних залів м’ясних та молочних павільйонів менше 1,2 м.
Каркаси навісів на території виконані з горючих матеріалів.
В будівлі м’ясного павільйону, в будівлі молочного павільйону та в приміщеннях прийому тари на шляхах евакуації для облицювання стелі використані матеріали з вищою пожежною небезпекою, ніж Г2, В2, Д2, Т2.
Дерев’яні елементи горищних покриттів будівель м’ясного, молочного павільйону та складів не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
В будівлі м’ясного павільйону, в будівлях молочних павільйонів, в складських будівлях та в магазинах коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Посадові та відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у встановленому порядку.
Об’єкт не забезпечений зовнішнім протипожежним водопостачанням згідно з вимогами будівельних норм.
Будівля м’ясного павільйону, будівлі молочних павільйонів, складські будівлі, магазини та групи кіосків не обладнані системою керування евакуюванням (в частині системи оповіщення про пожежу і покажчиків напрямку евакуювання) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014.
Будівля м’ясного павільйону, будівлі молочних павільйонів, складські будівлі, магазини та групи кіосків не обладнані зовнішніми установками від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
В будівлі м’ясного павільйону, в будівлі молочних павільйонів, в складських будівлях, в магазинах та кіосках з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Складські будівлі, будівлі м’ясного та молочних павільйонів не забезпечені внутрішнім протипожежним водопроводом.
В побутовому приміщенні ветеринарної аптеки допускається експлуатація світильника зі знятим ковпаком (розсіювачем).
Не розроблено та не узгоджено з територіальним органом ДСНС України схему розміщення торгівельних рядів, кіосків, павільйонів.
В торгівельних приміщеннях не встановлено протипожежні двері не нижче 2-го типу до комор та приміщень для приймання товарів.
Ширина поперечних проходів (проїздів) між групами кіосків на території менше 4 метрів.
В приміщенні лабораторії, в приміщенні молочного павільйону та на покрівлі відкритого лотку для торгівлі вимикачі освітлення та електророзетки встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Керівний склад не пройшов навчання з питань цивільного захисту.
Будівля м’ясного павільйону, будівлі молочних павільйонів, складські будівлі, магазини, павільйони та групи кіосків не обладнані системою пожежної сигналізації відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
В будівлі м’ясного павільйону твердопаливний котел розміщений у приміщенні, що не відокремлене від суміжних приміщень протипожежними стінами, перегородками та перекриттям з класом вогнестійкості не менше ніж REI 45 (EI 45) та групою за межею поширенню вогню М 0 з заповненням прорізів протипожежними дверима.
Територія підприємства, будинки, споруди, приміщення, не забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності.
Допускається прокладання незахищеного проводу по горючій основі відкритого лотку для торгівлі без підкладання під нього шару негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
Особою, відповідальною за пожежну безпеку на об’єкті, не ведеться журнал обліку вогнегасників.
З будівлі м’ясного павільйону та з торгівельних приміщень секонд хенду двері на шляхах евакуації відчиняються не в напрямку виходу з будівлі.
Не витримано нормативні протипожежні відстані від будівлі молочного павільйону до гаража.
Не розроблено, не затверджено та не погоджено з територіальним органом ДСНС Положення про добровільну пожежну охорону.
В будівлі молочного павільйону та в приміщеннях прийому тари на шляхах евакуації для облицювання стін використані матеріали з вищою пожежною небезпекою, ніж Г2, В2, Д2, Т2.
Не проводиться фіксування результатів очищення димоходів та печей у відповідному журналі очищення димоходів та печей від сажі протягом усього опалювального сезону, а саме: опалювальних печей періодичної дії на твердому та рідкому паливі - не рідше одного разу на три місяці; печей безперервної дії - не рідше одного разу на два місяці; кухонних плит та кип’ятильників - один раз на місяць.
Загальна площа молочного павільйону більше 500 кв. м.
В приміщенні ветеринарної аптеки влаштована та експлуатується тимчасова електромережа.
В приміщенні ветеринарної аптеки не виконано заземлення корпусу холодильника.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.07.2018 507939 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
33 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Захарченко Василь Вікторович — Директор підприємства
Порушення:
Не здійснено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 "Пожежна техніка. Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги", норм, правил, встановлених їх виробником, інших нормативних документів та нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки.
В приміщенні молочного павільйону проводиться складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м. до електроустаткування та під електрощитами.
Не заведений журнал обліку вогнегасників.
Складські та торгівельні будівлі, павільйони, тимчасові споруди, криті торгівельні ряди, будівля магазину не захищені від небезпечної дії блискавки відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд (IEC 62305:2006, NEQ)".
Показники пожежної небезпеки матеріалів внутрішнього опорядження приміщень для приймання склотари, ветеринарної аптеки, торгівельного кіоску для зберігання плівки вище ніж Г1, Г2, В1, В2, Т1, Т2, Д1, Д2.
Не забезпечена нормована межа вогнестійкості внутрішніх перегородок будівлі.
У будівлях м’ясного та молочного павільйону дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
В тимчасові споруді для зберігання плівки електричний світильник встановлений від будівельних конструкцій, що містять горючі матеріали груп горючості Г3, Г4, на відстані менше 0,2 м. У разі неможливості дотримання вказаних відстаней до конструкцій він незахищений негорючими теплоізоляційними матеріалами.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На ринку відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не установлений протипожежний режим, що включає: порядок утримання шляхів евакуації, визначення спеціальних місць для куріння, порядок застосування відкритого вогню, порядок використання побутових нагрівальних приладів, порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт, правила проїзду та стоянки транспортних засобів, місця для зберігання і допустиму кількість товарів, що можуть одночасно знаходитися в приміщеннях і на території ринку, порядок прибирання території ринку та торговельних місць після закінчення роботи, горючого пилу й відходів, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень, порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі, порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи, порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення, порядок організації експлуатації та обслуговування наявних засобів протипожежного захисту, порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання, порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні, порядок дій у разі виникнення пожежі, порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій щодо дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно керуватися вимогами розділу VIII НАПБ А.01.001-2014, а також розділу IX цих Правил.
В приміщенні молочного павільйону незакріплений електричний кабель що прокладений до електрощита.
Приміщення приймання склотари, ветеринарна аптека, торгівельні кіоски не оснащені переносними вогнегасниками відповідно до Правил експлуатації та типові норми належності вогнегасників.
Не передбачено на території ринку між групами кіосків поперечні проходи завширшки 4 м. у просвіті
Про місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не інформується обслуговуючий персонал і відвідувачі ринків за допомогою знаків, які вивішуються на видних місцях усередині та зовні приміщень, відповідно до Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року № 1262, та ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT), ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В електропроводках вибухонебезпечних і пожежонебезпечних зон молочного павільйону відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Відстань від будівлі автомобільного гаражу до будівлі бувшого молочного павільйону менще 12м.
Не виконаний захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
В тимчасових спорудах, торгівельних та складських приміщеннях ринку не виконаний замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання яки мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ.
В приміщенні молочного павільйону користуються пошкодженою розеткою.
Для кожних магазину, кіоску, павільйону, приміщення об’єкта на території ринку та допоміжних технічних приміщень не розроблені і не затверджені керівником ринку або уповноваженою ним посадовою особою інструкції щодо заходів пожежної безпеки, у яких зазначаються: категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій), вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів, порядок утримання приміщень ринку та торговельних місць, порядок прибирання робочих (торговельних) місць, збирання, зберігання та видалення горючих відходів, порядок огляду, відключення електроустаткування, порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих (торговельних) місць, закриття приміщень після закінчення роботи, обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не виконаний замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання яки мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ.
У будівлі дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Електричний світильник що встановлений над входом до приміщення будівлі підвішений безпосередньо на струмопровідному проводі.
Електрична проводка що прокладена до електричного світильника встановленого над входом до приміщення будівлі не відокремлена від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
Будівля не оснащена переносними вогнегасниками відповідно до Правил експлуатації та типові норми належності вогнегасників.
Будівлі та споруди ринку не забезпечені зовнішнім протипожежним водопостачанням відповідно до вимог ДБН В.2.5-74:2013
В приміщенні будівлі електророзетка, вимикач встановлені на горючій основі (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
В приміщенні будівлі електричний світильник облицьований з матеріалів груп горючості Г3, Г4 незахищений негорючим теплоізоляційним матеріалом або матеріалом групи горючості Г1.
Будівлі павільйонів ринку об’ємом 500 куб. м і більше не забезпечені внутрішнім протипожежним водопроводом.
Складські, торгівельні, підсобні та адміністративні приміщення ринків, а також магазини, павільйони та кіоски не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На ринку з постійним або тимчасовим перебуванням на них 100 і більше осіб або таких, що мають хоча б одне окреме приміщення із одночасним перебуванням 50 і більше осіб не розроблені і не вивішені на видних місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом