Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (1803)
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Перевірки (3)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АВТОБАЗА № 1"

#01527637

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
01.12.2021 2454388 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОВ " АВТОБАЗА № 1 "
65005, Одеська обл., м. Одеса, Малиновський р-н, вул. Дальницька, буд. 39
Учасники:
Глизенко Євген Сергійович — Головний інспектор відділу нагляду (контролю) за суб'єктами господарювання та ліцензування УЗНС Головного управління ДСНС України в Одеській області
Романченко Оксана Олексіївна — Директор ТОВ «Автобаза №1»
Порушення:
Не представлені відомості (показники) на покриття підлоги у коридорах щодо небезпечності, токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності згідно з ГОСТ 12.1.044-89 «ССБТ. Пожаровзрывоопасность веществ и материалов. Номенклатура показателей и методы их определения» та групам поширення полум'я РП1, РП2 згідно з ДСТУ Б В.2.7-70-98 «Будівельні матеріали. Метод випробування на розповсюдження полум’я»
Не надано підтверджуючі документи щодо обладнання будівель пристроєм захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її прояв та не надано підтверджуючі документи, щодо їх перевірки.
Допускається експлуатація світильників (розсіювачів) без захисних ковпаків.
Працівники підприємства не забезпечені засобами радіаційного та хімічного захисту.
Не організовано навчання працівників об’єкту основних способів захисту і дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Приміщення та будівлі ТОВ «Автобаза №1» не дообладнані автоматичною пожежною сигналізацією.
Приміщення не забезпечені знаками безпеки згідно ГОСТ 12.4.026 та ДСТУ ISO 6309:2007 „Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форми та колір” .
Не надано проект та акт підтвердження відповідності систем протипожежного захисту на об’єкті на змонтовану автоматичну пожежну сигналізацію компанії ТОВ «Кронас-Трейд».
Пожежний резервуар та його обладнання не захищені від замерзання води
Біля ППКП відсутня експлуатаційна та технічна документація на автоматичну пожежу сигналізацію, а саме: план-схема об'єкта з зазначенням захищуваних приміщень і розміщення приладів СПЗ.
Не всі побутові кондиціонери забезпечено автономним пристроєм електричного захисту.
Кухонне обладнання на першому поверсі адміністративної будівлі не обладнано модульною системою локального пожежогасіння.
Не визначено для складських приміщень та газової котельні, категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою, а також клас зони за ПУЄ.
Журнали систем протипожежного захисту не заповнюються ліцензованою організацією, а саме не пишеться проведена робота.
В інструкціях не вказано: категорію приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для складських приміщень та трансформаторної, газової котельні); вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів.
Незабезпечені коридори (шляхи евакуації) ТОВ «Кронас-Трейд» без природного освітлення автоматичною системою димовидалення.
Не проведено перекатку та перевірку пожежних рукавів зі складанням акту виконаних робіт.
Не виконано з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів у відгалуджувальних та з’єднувальних коробках освітлювальної електромережі за допомогою опресування, паяння або затискачів тощо.
Адміністративні та складські приміщення не забезпечені в повному обсязі сертифікованими первинними засобами пожежогасіння.
Не проведено перевірку та огляд пристроїв блискавко захисту.
Приміщення та територія підприємства не обладнані системою оповіщення про пожежу та керування евакуацією людей.
На об’єкті на видимих місцях не розміщені на видних місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі вивішені
Територія підприємства не забезпечена необхідною кількістю води для зовнішнього пожежогасіння.
На пожежних щитах не вказано порядковий номер та номер телефону для виклику пожежної охорони.
Відсутній журнал обліку технічного обслуговування пожежних кранів внутрішнього протипожежного водогону.
Допускається влаштування та експлуатація тимчасових дільниць електромережі;
Обслуговуючий персонал ТОВ «Кронас-Трейд» не проводить вимірювання значення електричного опору ізоляції між електрично не з'єднаними струмопровідними частинами ППКП, а також між ними і його корпусом на відповідність вимогам технічних умов на цей прилад. Відсутні підтверджуючі матеріали.
Не організовано не рідше одного разу на півроку відпрацювання інструкції, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей з проведенням практичних тренування всіх задіяних працівників;
Не проведено ідентифікацію на визначення потенційної небезпеки об'єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки з урахуванням встановлення газової котельні.
На підприємстві та орендаря ТОВ «Кронас-Трейд» відсутній 10 % запас пожежних сповіщувачів від кількості змонтованих.
Не надано власником (орендарями) для реєстрації декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Допускається стоянка автотранспорту на відстані менше 9 м до будівлі.
Посадова особа (відповідальна за пожежну безпеку) ТОВ «Автобаза №1» та керівники орендарів не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Електрощити не дооснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Біля місця розташування пожежної водойми встановити покажчик (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесенням на нього: для пожежної водойми - літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.02.2019 1494702 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
44 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОВ " АВТОБАЗА № 1 "
65005, Одеська обл., м. Одеса, Малиновський р-н, вул. Дальницька, буд. 39
Порушення:
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових дільниць електромереж.
Не виконано з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів у відгалуджувальних та з’єднувальних коробках освітлювальної електромережі в приміщеннях за допомогою опресування, паяння або затискачів тощо.
Допускається використання світильників (ламп), підвішених безпосередньо на струмопроводі.
Не надано протокол випробовувань або сертифікат на покриття підлоги, яке влаштоване в коридорі другого поверху адміністративної будівлі, щодо токсичності продуктів горіння, димоутворюючої здатності відповідно з ГОСТ 12.1.044-89 та поширення полум’я відповідно з ДСТУ Б.В.2.7-70-98.
Приміщення не забезпечені знаками безпеки згідно ГОСТ 12.4.026 та ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форми та колір»
Виробничі та складські орендовані приміщення ТОВ "КРОНАС-ТРЕЙД" не розділені між собою протипожежними перешкодами
У приміщеннях та на шляхах евакуації на видному місці не вивішені відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
В приміщеннях ремонтних боксів електророзетки, вимикачі, перемикачі встановлені на горючій основі (конструкції).
Вогнегасникам не присвоєно облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації.
Не проведено перевірку та огляд всіх пристроїв блискавко захисту.
Електрощити, групові електрощити не оснащені схемою підключення споживачів.
У виробничій та складській будівлі ТОВ "КРОНАС-ТРЕЙД" не відремонтовано внутрішній протипожежний водогін.
Не надано акт приймання в експлуатацію автоматичної пожежної сигналізації, яка змонтована ТОВ "КРОНАС-ТРЕЙД".
Пожежний щит недоукомплектований пожежно-технічним інвентарем згідно встановлених норм належності.
Виробничі, складські та адміністративні приміщення не обладнано автоматичними системами протипожежного захисту.
В приміщеннях ТОВ «КРОНАС-ТРЕЙД» допускається спрацювання пожежних сповіщувачів та не передавання сигналу до контрольно-приймального приладу пожежної тривоги або попередження про несправність.
Не забезпечено побутові кондиціонери автономним пристроєм електричного захисту.
Не встановлено на території при в’їзді схема – пано, місць розташування пожежних водойм «ПВ», пожежних щитів «ПЩ», будівель, споруд та місць розташування первинних засобів пожежогасіння.
Для гасіння пожеж при загоранні жиру в зонах кухонного обладнання на першому поверсі в приміщенні кафе не обладнано модульними системами локального пожежогасіння, спеціалізовані для такого виду загорань.
Не відкоригована для працівників охорони інструкція щодо контролю за додержанням протипожежного режиму на території, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання засобів пожежної сигналізації, а також не вказано хто з посадових осіб викликається в нічний час у разі пожежі.
Не пройдено посадовими, відповідальними особами спеціальне навчання з питань пожежної безпеки з отриманням відповідного посвідчення.
Допускається експлуатація ламп без захисних ковпаків.
Не виведений сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації на пульт централізованого протипожежного спостереження в компанії ТОВ «КРОНАС-ТРЕЙД».
Не організовано не рідше одного разу на півроку відпрацювання інструкції, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей з проведенням практичних тренування всіх задіяних працівників;
Шляхи евакуації у адміністративних будівлях не забезпечено евакуаційним освітленням відповідно до вимог будівельних норм та правил улаштування електроустановок.
Персонал не забезпечений електричними ліхтарями (з розрахунку один ліхтар на кожного працівника, який чергує на об'єкті в нічний час).
У приміщеннях та на шляхах евакуації на видному місці не вивішені відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Не проводиться перевірка технічного стану пожежної водойми (ПВ) не рідше двох разів на рік із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України та складанням відповідного Акту перевірки відповідно до Інструкції про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання
Не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки виробничих та складських приміщень.
Дерев’яні конструкції в адміністративної будівлі не оброблено засобами вогнезахисту.
Допускається стоянка автотранспорту на відстані менше 9 м до будівлі.
Не надано власником та орендарями для реєстрації декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не встановлений наказом (інструкцією) відповідний протипожежний режим, який включає:  визначення спеціальних місць для куріння;  порядок застосування відкритого вогню;  порядок використання побутових нагрівальних приладів;  порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі;  порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення;  порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту;  порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Допускається зменшення нормованої протипожежної відстані між суміжними будинками, спорудами та АЗС
Біля приймально-контрольного приладу ТОВ «КРОНАС-ТРЕЙД» відсутня експлуатаційна та технічна документація на автоматичну пожежу сигналізацію, в якій необхідно реєструвати: дату і обставини санкціонованих та помилкових спрацювань УПС, дату виходу з ладу автоматичних засобів та час усунення недоліків; журнал обліку санкціонованих та несанкціонованих спрацьовувань (відмов, несправностей) СПЗ; перелік регламентних робіт з технічного обслуговування СПЗ; графік чергувань оперативного (чергового) персоналу; посадові інструкції оперативно-чергового персоналу; план-схема об'єкта з зазначенням захищуваних приміщень і розміщення приладів СПЗ.
Членів добровільних ДПД (ДПК), які підлягають обов'язковому особистому страхуванню, не застраховано відповідно до вимог.
Не проведено перекантування та перевірку пожежних рукавів зі складанням акту виконаних робіт.
Не проведено ідентифікацію на визначення потенційної небезпеки об'єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки.
На АЗС не вивішені на видимих місцях плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки.
Біля місць розташування пожежних гідрантів і водойм відсутні покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева); для пожежної водойми - літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Не організовано навчання працівників об’єкту основних способів захисту і дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Працівники підприємства не забезпечені засобами радіаційного та хімічного захисту.
Не обладнано пожежні крани кнопками дистанційного запуску пожежних насосів.
Територія, будівлі та споруди не забезпечені необхідною кількістю запасу води.
Покарання: відсутні
06.11.2018 1157465 Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці
Учасники:
Порушення:
порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці
Покарання: відсутні