Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (7)
Будівництво (39) Перевірки (2)

КОЛЕКТИВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МАРІУПОЛЬСЬКЕ СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНЕ УПРАВЛІННЯ №4"

#01241295

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
09.09.2021 2906113 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
82 порушення
Предмет перевірки: стан додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Марусін Дмитро Володимирович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області капітан служби цивільного захисту
Кофтун Аліна Михайлівна — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області старший лейтенант служби цивільного захисту
Порушення:
Відсутня на кожен резервуар технологічна карта.
Не обладнано об’єктовою системою оповіщення, для забезпечення оповіщення керівників та інших працівників об’єкта, осіб, які постійно або тимчасово перебувають на території об’єкта або в його охоронних зонах, про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, відповідно до ПКМУ від 27.09.2017 р. № 733 «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту».
Не визначено наказом осіб, які відповідають за виконання завдань з оперативного оповіщення
Не визначене місце зберігання матеріального резерву на об’єкті, призначеного або пристосованого для його зберігання, за рішенням керівника підприємства з урахуванням оперативної доставки таких резервів до можливих зон надзвичайних ситуацій, відповідно до ПКМУ від 30.09.2015 р. № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Дозволяється зберігання балонів з горючими газами та окисниками у приміщеннях, які не є спеціальними складами балонів.
Приміщення об’єкту не обладнані системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Працівників підприємства не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин, згідно ПКМУ № 1200 від 19.08.2002 р. "Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю"
Не пройдено працівниками інструктажі з питань пожежної безпеки та не пройдено спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум) для осіб, які задіяні на роботі з підвищеною пожежною небезпекою.
Допускається використання в приміщені тимчасових електромереж.
Не забезпечено приміщення первинними засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасниками.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 р. № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією.
Допускається підтікання масла, яке не усувається своєчасно за допомогою тирси або залишків тканини.
Не створено добровільну пожежну охорону відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.07.2013 р. №564 «Про затвердження порядку функціонування добровільної пожежної охорони»
Не здійснюється оцінка ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру на небезпечному об'єкті
Відсутній інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту
Відповідальною особою не розроблено та не затверджено керівником об’єкту оперативне оповіщення, яке здійснюється за схемами оповіщення
Не надано до органу державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки оновлений паспорт потенційно небезпечного об’єкту на машинному та паперовому носіях, відповідно до пунктів 23, 24 Положення про паспортизацію потенційно небезпечних об’єктів, затвердженого наказом МНС України від 18.12.2000 № 338 (у редакції наказу МНС від 16.08.2005 № 140)
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Допускається встановлення на вікнах ґрат, які не розкриваються, не розсуваються або не знімаються, під час перебування людей в приміщеннях.
Допускається користування пошкодженими розетками
Приміщення об’єкту не обладнані системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5 56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається встановлення на вікнах приміщень грат, які не розкриваються, розсуваються або знімаються.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечних об’єктів з урахуванням усієї кількості небезпечних речовин та реальних відстаней до найближчих промислових об'єктів або елементів селитебної території, не складено повідомлення про результати ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки за формою ОПН-1.
Не забезпечено адміністративний корпус первинними засобами пожежогасіння. Згідно вимог «Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників», затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Не вивішено в приміщеннях на видному місці таблички із зазначенням прізвища, ім'я, по батькові та посади працівника, відповідального за пожежну безпеку.
Не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд.
Не проведено ревізію блискавкозахисних пристроїв із занесенням до спеціального експлуатаційного журналу
Не вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Групові електрощітки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Наказом не призначена особа, яка відповідає за планування евакуації на об’єктовому рівні, відповідно згідно ПКМУ № 841 від 30.10.2013 р. «Про затвердження Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій», пункт 22
Допускаються до роботи посадові особи, які не пройшли навчання з питань цивільного захисту, відповідно постанови ПКМУ від 23.10.2013 р. № 819 “Про затвердження Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту”
У кожному приміщені на видному місці не вивішена табличка із зазначенням прізвища, ім’ям, по батькові та посади працівника, відповідального за пожежну безпеку.
Допускаються до роботи працівники, які не пройшли навчання діям і способам захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного характеру
Приміщення не обладнані системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки для будівлі відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не пофарбовані зовнішні стаціонарні пожежні сходи.
На території не встановлені спеціальні пожежні щити (стенди) з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі.
Не складено розрахунок потреби в засобах індивідуального захисту органів дихання, згідно ПКМУ № 1200 від 19.08.2002 р. "Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю"
Територія не підтримується в належному стані, вивіз сміття не здійснюється.
Керівник об’єкту, що за характером своєї діяльності не належить до небезпечного об’єкту, але за прогнозом може опинитись у зоні надзвичайної ситуації, можливу небезпеку, що може виникнути на його території у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на небезпечних об’єктах і територіях не враховує, та заходи щодо забезпечення безпеки працівників об’єкту не вживає.
Не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Наказом не призначено особу з питань цивільного захисту за рахунок штатної чисельності суб’єкта господарювання
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією.
Не забезпечено коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Пожежний гідрант не справний і не утримується таким чином, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежними автомобілями
Не розроблена і не затверджена підприємством програма підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях, згідно ПКМУ від 26 червня 2013 року № 444 “Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях”, пункти 7 та 8
Не проведена ідентифікація щодо визначення потенційної небезпеки відповідно наказу МНС України від 23.02.2006 № 98 «Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об'єктів»
Наказом не призначені відповідальні особи за справне утримання доріг, проїздів і під'їздів
Для кожного приміщення не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Не забезпечені приміщення відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Не створено матеріальний резерв для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру та надання термінової допомоги постраждалому населенню відповідно до ПКМУ від 30.09.2015 р. № 775 ”Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій”.
Не розроблений План евакуації працівників підприємства у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій згідно ПКМУ № 841 від 30.10.2013 р. «Про затвердження Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій»
Групові електрощітки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Допускається замикання дверей евакуаційних виходів на замки, які важко (без ключів) відмикаються з середини.
Не встановлено по периметру об'єкту попереджувальні знаки, електронні інформаційні табло тощо, що оформлюються з урахуванням вимог ДСТУ ISO 3864-1:2005 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Частина 1. Принципи проектування знаків безпеки для робочих місць та місць громадського призначення»
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Відсутній журнал реєстрації інструктажів з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях, згідно ПКМУ від 26 червня 2013 року № 444 “Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях” та наказ Міністерства внутрішніх справ України від 05.12.2019 № 1021 “Про затвердження Порядку затвердження програм навчання та інструктажів з питань пожежної безпеки, організації та контролю за їх виконанням”(додаток 2)
Не надано до територіального органу ДСНС повідомлення про результати ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки за формою ОПН-1
Групові електрощітки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
На території підприємства на видних місцях не встановлено таблички із зазначенням порядку виклику підрозділів ДСНС, покажчики місць розміщення первинних засобів пожежогасіння, схеми руху транспорту, в яких вказується розміщення будівель.
Допускається користування пошкодженими розетками.
Допускається підтікання масла, яке не усувається своєчасно за допомогою тирси або залишків тканини.
Відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті не визначена необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння.
У приміщеннях підприємства на шляхах евакуації на видному місці не вивішені відповідні інформації про заходи безпеки та відповідну поведінку населення у разі виникнення аварії
Лінія живлення до побутового кондиціонера не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живіть групу кондиціонерів, а саме: на другому поверсі в кабінеті (приймальні).
Не винесено апарат відключення (вимикач) поза межі складського приміщення з встановленням його на негорючу стіну (перегородку) або на окрему опору.
Допускається користування пошкодженими розетками.
Не забезпечено приміщення первинними засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасниками.
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Не розроблено план видачі засобів індивідуального захисту органів дихання (далі - ЗІЗ ОД) працівникам об’єкту, згідно ПКМУ № 1200 від 19.08.2002 р. "Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю"
Допускається встановлення розеток на горючу основу (конструкцію) без підкладання під неї суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Суб’єкт господарювання здійснює господарську діяльність без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не забезпечені приміщення відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Не проводяться, та відсутній графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту відповідно до Порядку узгодженого з органами місцевого самоврядування та територіальними органами ДСНС, затвердженого ПКМУ від 26.06.2013 р. № 444 “Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях”; наказом МВС України № 991 28.11.2019 р. "Про затвердження Порядку організації та проведення спеціальних об'єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту”
Будинки та інші об'єкти не забезпечені адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Особи, задіяні до оповіщення, виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій, ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру, не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин із переговорним пристроєм
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.09.2021 2906082 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: на дотримання вимог законадавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на виробничих об’єктах АЗС
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Разиграєва Аліна Єгорівна — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Немченков Дмитро Олексійович — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об′єктах підвищеної небезпеки
Кузнецов Ігор Львович — директор КП "Маріупольське СБМУ №4"
Кутін Сергій Юрійович — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Порушення:
На підприємстві на основі переліку робіт з підвищеною небезпекою, з урахуванням специфіки виробництва, роботодавцем не розроблений і не затверджений відповідний перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці.
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки та не складено повідомлення про ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки
Відсутній журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці.
Відсутні протоколи періодичних вимірювань опору ізоляції кабельних ліній, електрообладнання та випробування та вимірювання заземлюючих пристроїв, чим не виконано п. 7.3 розділу VII «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів».
Не проведена атестація робочого місця працівника, який допускається до відпуску дизельного палива
Не розроблена інструкція з охорони праці для працівника, який допускається до відпуску дизельного палива
Роботодавцем не організовано проведення медичних оглядів оператора АЗС протягом трудової діяльності (первинний та періодичні медичні огляди) відповідно до вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21 травня 2007 року N 246.
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: роботи у вибухопожежонебезпечних та пожежонебезпечних зонах, відповідно до вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого ПКМУ № 1107 від 26.10.2011
Відсутній журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Відсутня технічна документація щодо експлуатації резервуарів для зберігання дизельного палива
Відсутні картки видачі працівникам спецодягу та засобів індивідуального захисту на підприємстві.
На підприємстві відсутні журнал реєстрації інструкцій з охорони праці та журнал обліку видачі інструкцій з охорони праці
Відсутній паспорт заземлюючого пристрою, де використовується електрообладнання, механізми, а саме не забезпечено виконання вимог в частині п. 7.4 Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, що не забезпечує організацію безпечної експлуатації електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів.
Не проведено спеціальне навчання і перевірка знань з охорони праці працівника, який допускається до відпуску дизельного палива
Відсутні тематичний план і програма спеціального навчання для професій працівників, з урахуванням функціонального обов'язку для виконання робіт підвищеної небезпеки
Покарання: відсутні