Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (331)
Зовнішня інформація (3)
Дозвільні документи
Ліцензії (23)
Будівництво (25) Перевірки (17)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КРОЛЕВЕЦЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО"

#00993001

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
01.12.2021 3197310 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: контроль виконання приписів, наданих при проведенні планової перевірки, дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Сугоняк Ярослав Володимирович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Порушення:
не виконано п.4,5 припису від 30.06.2021 №165/06 Користувачем мисливських угідь єгерська служба недоукомплектована у відповідності до Закону, а саме, відсутній одна одиниця єгерської служби.. Не проводяться комплексні заходи у повній мірі, визначені матеріалами мисливського впорядкування спрямовані на відтворення, у тому числі штучне, мисливських тварин, збереження і поліпшення середовища їх перебування, а саме, не проводяться заходи по доведенню фактичної чисельності оленя
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.11.2021 2929150 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Захарова Ірина Миколаївна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи №2 управління контрольно-перевірочної роботи
Посошенко Олександр Володимирович — член комісії з припинення - директор
Порушення:
подання недостовірних відомостей до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
15.06.2021 2219661 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Об'єкти:
ГРУЗЧАНСЬКИЙ ЦЕХ ПЕРЕРОБКИ ДЕРЕВИНИ
41324 Сумська обл., Кролевецький р-н, С. Грузьке, вул. Лісова, буд. 22
Учасники:
Пурига Оксана Василівна — лікар із загальної гігієни Кролевецького відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Конотопського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області
Романенко Людмила Данилівна — Начальник Кролевецького відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Конотопського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області
Хоменко Михайло Іванович — головний інженер
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.06.2021 2336934 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
49 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Деревообробне підприємство
м. Кролевець вул. Ранкова, 21
Учасники:
Зима Геннадій Олександрович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Конотопського району
Порушення:
Пожежні щит на котельні паркетного цеху не забезпечений захистом вогнегасників від потрапляння прямих сонячних променів.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі Кролевецького лісництва в с.Кащенкове не оброблено засобами вогнезахисту.
В Дубовицькому лісництві не проведено технічне обслуговування наявних 3 порошкових вогнегасників ВП-3(з).
В Дубовицькому лісництві біля місць розташування пожежних водойм відсутні покажчики із застосуванням світловідбивного покриття з літерним індексом ПВ, цифровим значенням запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Будівлю матеріального складу, цех №1, автогаражі за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не захищено від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі Ярославецького лісництва та автогаражу не оброблено засобами вогнезахисту.
В Хрещатинському лісництві відсутній журнал результатів очищення димоходів та печей від сажі.
Пожежний щит на котельні паркетного цеху не укомплектований необхідним комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники – 3 шт; лопати – 2 шт.; сокири – 2 шт..
В Дубовицькому лісництві не заведено журнал обліку вогнегасників на об’єкті.
Адміністративну будівлю Ярославецького лісництва та автогаражі не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Пожежні щити не укомплектовані протипожежними покривалами.
Адміністративну будівлю, цех переробки деревини паркетного цеху м. Кролевець вул. Андріївська, 11А не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Пожежний щит на території нижнього складу не укомплектований необхідним комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники – 3 шт; лопати – 2 шт.; сокири – 2 шт., покривало протипожежне – 1 шт., багор або лом та гак 2 шт.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників Грузчанського цеху переробки деревини.
Адміністративну будівлю, матеріальний склад, склад готової продукції, архівосховище, їдальня, камери сушіння деревини, котельню центральної садиби за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
В Дубовицькому лісництві відсутній журнал результатів очищення димоходів та печей від сажі.
Допускається зберігання запасного кисневого балону у приміщенні зварювального пункту центральної садиби не обгородженого щитами з негорючих матеріалів або у спеціальній прибудові до пункту.
Котельня Грузчанського лісництва не обладнана автоматичною системою пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Не розроблено та погоджено бланки регламентів надання інформації про аварію та повідомлень про надзвичайну ситуацію.
Будівлі Хрещатинського лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Біля місця розташування пожежної водойми на території нижнього складу м. Кролевець вул. Транспортна, б/н не встановлений покажчик (об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Сходові клітки, внутрішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації адміністративної будівлі центральної садиби за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не забезпечені евакуаційним освітленням.
Адміністративну будівлю Кролевецького лісництва в с.Кащенкове не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Адміністративну та складську будівлі Хрещатинського лісництва не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
В Хрещатинському лісництві не заведено журнал обліку вогнегасників на об’єкті.
Котельню центральної садиби не обладнано автоматичною системою пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Не проведене функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Вогнегасники Грузчанського цеху переробки деревини, які експлуатуються, не мають облікових (інвентарних) номерів за прийнятою на об'єкті системою нумерації.
Допускається експлуатація порошкового вогнегаснику ВП-5(з) в приміщенні нижнього складу без гнучкого рукава.
В Дубовицькому лісництві допускається експлуатація вуглекислотного вогнегаснику ВВК-1.4 без розтрубу та порошкового вогнегаснику ВП-5 (з) без гнучкого рукава.
В адміністративній будівлі Дубовицького лісництва та автогаражах не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
Допускається експлуатація порошкового вогнегаснику ВП-5(з) в котельні паркетного цеху без гнучкого рукава.
Не розроблено відповідно до плану локалізації та ліквідації наслідків аварій спеціальні заходи протиаварійного захисту.
В цеху №1 за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не проведено ремонт системи протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження). -
В Дубовицькому лісництві відсутній журнал перевірок опалювальних приладів із зазначенням дати, особи, яка здійснювала перевірку, та її підпису.
Адміністративну будівля, автогараж нижнього складу м. Кролевець вул. Транспортна, б/н не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Не проведено перевірку придатності засобів захисту органів дихання до використання.
В цеху переробки деревини Грузчанського лісництва не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
В Хрещатинському лісництві відсутній журнал перевірок опалювальних приладів із зазначенням дати, особи, яка здійснювала перевірку, та її підпису.
Біля місця розташування пожежної водойми на території Грузчанського лісництва не встановлено покажчик (об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
В Хрещатинському лісництві не проведено технічне обслуговування 2 вогнегасників ВП-2(з) та ВВ-2.
Приміщення архіву за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не відокремлене від приміщення матеріального складу протипожежними дверима 2-го типу.
Будівлі Ярославецького лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Пожежний щит Грузчанського цеху переробки деревини не доукомплектований необхідним протипожежним інвентарем.
З верстатником Грузчанського цеху переробки деревини Ковбасою О.С. не проведено протипожежні інструктажі під розпис.
Не проведено технічне обслуговування наявних 4 вогнегасників ВП-5(з) нижнього складу.
Пожежний щит на території Дубовицького лісництва не укомплектований необхідним комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники – 3 шт; лопати – 2 шт.; сокири – 2 шт., покривало протипожежне – 1 шт., багор або лом та гак 2 шт.
Пожежний щит столярного цеху центральної садиби не доукомплектований необхідним протипожежним інвентарем.
Адміністративну будівлю Грузчанського лісництва, автогаражі, камери сушіння деревини не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.06.2021 2215116 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Учасники:
Жабко Світлана Вікторівна — менеджер із зовнішньо-економічної діяльності
Сіденко Олена Володимирівна — головний спеціаліст відділу карантину рослин упрвавління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області
Порушення:
Ввезення в Україну, вивезення з України, транзит через її територію, вивезення з карантинних зон або ввезення до них обєктів регулювання, які не пройшли фітосанітарного контролю.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.06.2021 2311798 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Шимко Олександр Іванович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Бойко Антон Олексійович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Сугоняк Ярослав Влодимирович — Старший державний інспектор з ОНПС Сумської області
Порушення:
Кролевецьке лісництво: В кв. 3 вид. 26 пл. 1,7 га. Санітарна рубка вибіркова 2021 року. Порубкові рештки спалювались безпосередньо у лісі, і не обмежені мінералізованою смугою.
Ярославецьке лісництво: В кварталі 40 вид. 16(2) пл. 2,1 га., суцільна рубка головного користування 2021. Порубкові рештки складуються в купи заввишки більше 1 метра, що перевищує допустимі для пожежонебезпечного періоду розміри, місця складування порубкових решток не обмежені мінералізованою смугою.
Грузчанське лісництво: В кварталі 48 вид. 5(1) пл. 2,8 га., суцільна рубка головного користування 2021, встановлено порушення вимог висновку з оцінки впливу на довкілля під час розробки лісосіки, а саме, відсутні біотуалети та контейнери для збору побутових відходів.
З метою вилучення з популяцій тварин, які мають певні відхилення в своєму розвитку від здорових тварин, з метою формування здорового маточного поглівя та статевої структури популяцій не проводиться селекційний відстріл.
На території лісового фонду ДП «Кролевецьке ЛМГ» не збережені окремі повалені сухостійні дерева, які слугують середовищем існування та захисту інших об’єктів живої природи, про що робиться відмітка у матеріалах відводу та лісорубному квитку
Дубовицьке лісництво: В кварталі 86 вид. 13 пл. 0,7 га., суцільна рубка головного користування 2021. Порубкові рештки складуються в купи заввишки більше 1 метра, що перевищує допустимі для пожежонебезпечного періоду розміри, місця складування порубкових решток не обмежені мінералізованою смугою.
Для достовірного обліку добутої дичини відстрільні картки не повертаються. Журнал обліку добутої дичини не ведеться. Достовірність державної статистичної звітності 2-ТП (мисливство) щодо добутої дичини ніякими матеріалами не підтверджені.
Хрещатинське лісництво: В кв. 24 вид. 1,4,7 пл. 0,1 га. Інше господарське рубання 2020 року, встановлено, відсутність діляночних стовпів на кутах лісосіки.
Не проводиться ветеринарно-санітарна експертиза добутої дичини, призначеної для викорстання на харчові цілі.
Не проводяться комплексні профілактичні заходи щодо викладки спеціальних препаратів, дегельмінтизації місць підгодівлі мисливських тварин та дезинфекції годівниць та солонців в мисливських угіддях.
Не проводяться заходи щодо здійснення контролю за дотриманням затверджених нормативів гранично допустимих викидів забруднюючих речовин, а саме інструментально- лабораторні вимірювання параметрів викидів забруднюючих речовин від джерел викидів №102 та №106 не проведені.
Дубовицьке лісництво: В кварталі 86 вид. 22 пл. 2,8 га., санітарна рубка вибіркова 2020 року, встановлено, що місце рубки не очищене від порубкових решток.
Не подається до Інспекції звітність щодо утворення та поводження з відпрацьованими мастилами
Ярославецьке лісництво: В кварталі 40 вид. 16(4) пл. 1,1 га., інше господарське рубання 2021 року, встановлено порушення правил відводу лісосіки в рубку , а саме, не проведено відмежування лісосіки із суміжною ділянкою лісу шляхом обрубування сучків і гілок, а також рубки чагарнику шириною 0,5 м.
Хрещатинське лісництво: В кварталі 34 вид. 31 пл. 1,0 га., інше господарське рубання 2021 року, встановлено порушення правил відводу лісосіки в рубку , а саме, не проведено відмежування лісосіки із суміжною ділянкою лісу шляхом обрубування сучків і гілок, а також рубки чагарнику шириною 0,5 м.
Кролевецьке лісництво: В кв. 6 вид. 6 пл. 2,9 га. Санітарна рубка вибіркова 2021 року. Під час відведення насадження для проведення вибіркових санітарної рубки не проводено нумерацію 3 (трьох) дерев породи «Береза», що підлягають вирубуванню, які мають ступінь товщини стовбура 30 сантиметри і більше на висоті 1,3 метра,
Не проводяться комплексні заходи у повній мірі, визначені матеріалами мисливського впорядкування спрямовані на відтворення, у тому числі штучне, мисливських тварин, збереження і поліпшення середовища їх перебування, а саме, не проводяться заходи по доведенню фактичної чисельності оленя до оптимальної 60 голів.
Користувачем мисливських угідь єгерська служба недоукомплектована у відповідності до Закону, а саме, відсутній одна одиниця єгерської служби..
Дубовицьке лісництво: В кварталі 61 вид. 13(1) пл. 3,0 га., суцільна рубка головного користування 2021, встановлено порушення вимог висновку з оцінки впливу на довкілля під час розробки лісосіки, а саме, відсутні біотуалети та контейнери для збору побутових відходів.
Грузчанське лісництво: В кв. 11 вид. 25 пл. 0,3 га. Санітарна рубка вибіркова 2021 року. встановлено порушення правил відводу лісосіки в рубку, а саме, не проведено відмежування лісосіки із суміжною ділянкою лісу шляхом обрубування сучків і гілок, а також рубки чагарнику шириною 0,5 м.
Ярославецьке лісництво: В кварталі 40 вид. 16(2) пл. 2,1 га., суцільна рубка головного користування 2021, встановлено порушення вимог висновку з оцінки впливу на довкілля під час розробки лісосіки, а саме, відсутні біотуалети та контейнери для збору побутових відходів.
Відстрільні картки на хутрового звіра видаються без врахування пропускної спрможності мисливських угідь. Єгерями не здійснюється контроль за відвідуванням угідь мисливцями щодо дотримання пропускної спроможності.
Хрещатиньке лісництво: В кварталі 48 вид. 29 пл. 1,3 га., суцільна рубка головного користування 2021. Порубкові рештки складуються в купи заввишки більше 1 метра, що перевищує допустимі для пожежонебезпечного періоду розміри, місця складування порубкових решток не обмежені мінералізованою смугою.
Кролевецьке лісництво: В кв. 13 вид. 15 пл. 2,1 га. Санітарна рубка вибіркова 2021 року. встановлено порушення правил відводу лісосіки в рубку, а саме, не проведено відмежування лісосіки із суміжною ділянкою лісу шляхом обрубування сучків і гілок, а також рубки чагарнику шириною 0,5 м.
Грузчанське лісництво: В кварталі 4 вид. 8 пл. 1,9 га., суцільна рубка головного користування 2021. Порубкові рештки складуються в купи заввишки більше 1 метра, що перевищує допустимі для пожежонебезпечного періоду розміри, місця складування порубкових решток не обмежені мінералізованою смугою.
На артезіанській свердловині бази облік забраної води ведеться лічильником, який не пройшов метрологічну повірку.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.10.2020 2203724 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Сумській області Проведено
29 порушень
Предмет перевірки: Стан техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Зима Геннадій Олександрович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Конотопського району
Порушення:
Адміністративну будівлю, цех переробки деревини паркетного цеху м. Кролевець вул. Андріївська, 11А не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Пожежні щити не укомплектовані протипожежними покривалами.
В цеху переробки деревини Грузчанського лісництва не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
Будівлі Ярославецького лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Пожежні автомобілі не укомплектовані повним комплектом придатного до застосування пожежно-технічного обладнання.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі Кролевецького лісництва в с.Кащенкове не оброблено засобами вогнезахисту.
Котельню центральної садиби не обладнано автоматичною системою пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Будівлі Дубовицького лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Будівлю матеріального складу, цех №1, автогаражі за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не захищено від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Не розроблено положення про формування цивільного захисту.
Біля місця розташування пожежної водойми на території нижнього складу м. Кролевець вул. Транспортна, б/н не встановлений покажчик (об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Будівлі Хрещатинського лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Адміністративну будівлю Кролевецького лісництва в с.Кащенкове не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Приміщення архіву за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не відокремлене від приміщення матеріального складу протипожежними дверима 2-го типу.
Не розроблено відповідно до плану локалізації та ліквідації наслідків аварій спеціальні заходи протиаварійного захисту.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі Ярославецького лісництва та автогаражу не оброблено засобами вогнезахисту.
Котельня Грузчанського лісництва не обладнана автоматичною системою пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Не проведено перевірку придатності засобів захисту органів дихання до використання.
Адміністративну будівлю Ярославецького лісництва та автогаражі не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Сходові клітки, внутрішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації адміністративної будівлі центральної садиби за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не забезпечені евакуаційним освітленням.
В цеху №1 за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не проведено ремонт системи протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
В адміністративній будівлі Дубовицького лісництва та автогаражах не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
Адміністративну будівлю, матеріальний склад, склад готової продукції, архівосховище, їдальня, камери сушіння деревини, котельню центральної садиби за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Адміністративну будівлю Грузчанського лісництва, автогаражі, камери сушіння деревини не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Не розроблено та погоджено бланки регламентів надання інформації про аварію та повідомлень про надзвичайну ситуацію.
Адміністративну та складську будівлі Хрещатинського лісництва не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Не проведене функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Адміністративну будівля, автогараж нижнього складу м. Кролевець вул. Транспортна, б/н не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Біля місця розташування пожежної водойми на території Грузчанського лісництва не встановлено покажчик (об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Покарання: відсутні
11.08.2020 2145882 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Сумській області Проведено
29 порушень
Предмет перевірки: Стан техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Груша Олексій Михайлович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Конотопського району
Порушення:
Не розроблено відповідно до плану локалізації та ліквідації наслідків аварій спеціальні заходи протиаварійного захисту.
Не розроблено та погоджено бланки регламентів надання інформації про аварію та повідомлень про надзвичайну ситуацію.
Адміністративну будівлю, цех переробки деревини паркетного цеху м. Кролевець вул. Андріївська, 11А не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Будівлі Хрещатинського лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі Ярославецького лісництва та автогаражу не оброблено засобами вогнезахисту.
Сходові клітки, внутрішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації адміністративної будівлі центральної садиби за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 забезпечити евакуаційним освітленням.
Пожежні автомобілі не укомплектовані повним комплектом придатного до застосування пожежно-технічного обладнання.
Адміністративну та складську будівлі Хрещатинського лісництва не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
В цеху переробки деревини Грузчанського лісництва не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
В адміністративній будівлі Дубовицького лісництва та автогаражах не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
Не проведено перевірку придатності засобів захисту органів дихання до використання.
Адміністративну будівля, автогараж нижнього складу м. Кролевець вул. Транспортна, б/н не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Адміністративну будівлю Ярославецького лісництва та автогаражі не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Котельню центральної садиби не обладнано автоматичною системою пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
В цеху №1 за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не проведено ремонт системи протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
Будівлі Дубовицького лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Котельня Грузчанського лісництва не обладнана автоматичною системою пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Біля місця розташування пожежної водойми на території Грузчанського лісництва не встановлено покажчик (об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Адміністративну будівлю, матеріальний склад, склад готової продукції, архівосховище, їдальня, камери сушіння деревини, котельню центральної садиби за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Адміністративну будівлю Кролевецького лісництва в с.Кащенкове не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Пожежні щити не укомплектовані протипожежними покривалами.
Не розроблено положення про формування цивільного захисту.
Приміщення архіву за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не відокремлене від приміщення матеріального складу протипожежними дверима 2-го типу.
Біля місця розташування пожежної водойми на території нижнього складу м. Кролевець вул. Транспортна, б/н не встановлений покажчик (об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Будівлю матеріального складу, цех №1, автогаражі за адресою м.Кролевець вул.Ранкова,21 не захищено від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Не проведене функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Будівлі Ярославецького лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Адміністративну будівлю Грузчанського лісництва, автогаражі, камери сушіння деревини не обладнано системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі Кролевецького лісництва в с.Кащенкове не оброблено засобами вогнезахисту.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.08.2020 2145599 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Коляденко Андрій Володимирович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області
Бійчук Юрій Олександрович — головний лісничий ДП "ОСТЕРСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО"
Порушення:
Працівники лісництва не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Територія, будівлі та приміщення лісництва не забезпечені первинними засобами у відповідності до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15 січня 2018 року №25
На пожежному щиті відсутні написи з порядковим номером та номером телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у відгалужувальних коробках в усіх приміщеннях адміністративної будівлі виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Адміністративну будівлю не захищено від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не визначено та не нанесено на зовнішній стороні вхідних дверей гаражів категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки за ДСТУ Б В.1.1-36:2016 "Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони згідно з "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок"
Територія лісництва, а також будинки, споруди і приміщення не забезпечені знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности"
Наявний пожежний щит на території лісництва не укомплектований відповідно норм належності: вогнегасники – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., протипожежне покривало – 1 шт., багор або лом та гак – 2 шт., лопати – 2 шт., ломи – 2 шт., сокири – 2 шт
Будівлю гаражів не обладнано системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації)
Фасад адміністративної будівлі не забезпечений адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку) освітлюваним у темний час доби
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.06.2020 1870521 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.06.2020 1896044 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: "На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.06.2020 1899905 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Підпункт 4 пункту 2 Прикінцевих положень Закону України №530-IX від 17.03.2020р.
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Об'єкти:
ГРУЗЧАНСЬКИЙ ЦЕХ ПЕРЕРОБКИ ДЕРЕВИНИ
41324 Сумська обл., Кролевецький р-н, С. Грузьке, вул. Лісова, буд. 22
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.04.2020 2108643 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання вимог природоохоронного законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів на території Дубовицького лісництва ДП "Кролевецьке лісомисливське господарство"
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Посошенко О.В. — керівник
Сугоняк Ярослав Володимирович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Посошенко О В — керівник
Порушення:
Тулиголівська сільська рада Кролевецького району : Кв. 74 вид. 7Дубовицького лісництва ДП «Кролевецьке лісомисливське господарство» виявлено самовільний (незаконний) поруб 16 сироростучих дерев з діаметром пня біля шийки кореня: 1 - «Сосна» 55 см. Х 56 см., 2 - «Сосна» 48 см. Х 46 см., 3 - «Сосна» 59 см. Х 50 см., 4 - «Сосна» 54 см. Х 52 см., 5 - «Сосна» 60 см. Х 55 см., 6 - «Сосна» 60 см. Х 60 см., 7 - «Сосна» 65 см. Х 50 см., 8 - «Сосна» 74 см. Х 60 см., 9 - «Сосна» 87 см. Х 72 см., 10 - «Сосна» 66 см. Х 52 см., 11 - «Сосна» 72 см. Х 67 см., 12 - «Сосна» 57 см. Х 46 см., 13 - «Сосна» 59 см. Х 46 см., 14 - «Сосна» 78 см. Х 68 см., 15 - «Сосна» 70 см. Х 52 см., 16 – «Сосна» 63 см. Х 60 см. за відсутності спеціального дозволу на право використання лісових ресурсів (лісорубного квитка). Кв. 85 вид. 6, 11, 12, 15Дубовицького лісництва ДП «Кролевецьке лісомисливське господарство» виявлено самовільний (незаконний) поруб 9 сироростучих дерев з діаметром пня біля шийки кореня: 1 - «Сосна» 40 см. Х 37 см., 2 - «Сосна» 34 см. Х 32 см., 3 - «Сосна» 47 см. Х 36 см., 4 - «Сосна» 69 см. Х 57 см., 5 - «Сосна» 68 см. Х 52 см., 6 - «Сосна» 70 см. Х 54 см., 7 - «Сосна» 74 см. Х 56 см., 8 - «Сосна» 34 см. Х 32 см., 9 - «Сосна» 40 см. Х 34 см., за відсутності спеціального дозволу на право використання лісових ресурсів (лісорубного квитка). Кв. 85 вид. 16 Дубовицького лісництва ДП «Кролевецьке лісомисливське господарство» виявлено самовільний (незаконний) поруб 9 сироростучих дерев з діаметром пня біля шийки кореня: 1 - «Дуб» 33 см. Х 32 см., 2 - «Дуб» 32 см. Х 32 см., 3 - «Дуб» 32 см. Х 28 см., 4 - «Дуб» 32 см. Х 32 см., 5 - «Дуб» 24 см. Х 23 см., 6 - «Дуб» 37 см. Х 35 см., 7 - «Дуб» 34 см. Х 30 см., 8 - «Дуб» 26 см. Х 22 см., 9 - «Дуб» 29 см. Х 28 см., за відсутності спеціального дозволу на право використання лісових ресурсів (лісорубного квитка).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.06.2019 1658447 Державна фіскальна служба України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.02.2019 1679745 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Сумській області Проведено
32 порушення
Предмет перевірки: Виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Романюк Леонід Миколайович — провідний інженер охорони праці дп «кролевецьке лмг»
Порушення:
В адміністративній будівлі та автогаражі не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
Будівлі лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Не розроблено відповідно до плану локалізації та ліквідації наслідків аварій спеціальні заходи протиаварійного захисту
Не розроблено положення про формування цивільного захисту.
Адміністративна будівля, автогараж не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Не розроблено та не погоджено бланки регламентів надання інформації про аварію та повідомлень про надзвичайну ситуацію.
Сходові клітки, внутрішні сходи, коридори,проходи та інші шляхи евакуації адміністративної будівлі не забезпечені евакуаційним освітленням.
Пожежні кран-комплекти в приміщеннях автогаражів не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та ручними пожежними стволами.
Адміністративна будівля лісництва, автогараж не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Адміністративна будівля лісництва не обладнана системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
В цеху переробки деревини не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
Котельню центральної садиби не обладнано автоматичною системою пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Будівлі лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Адміністративна будівля, цеха переробки деревини не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі лісництва, свинарнику не оброблені засобами вогнезахисту.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі лісництва, авто гаражу не оброблені засобами вогнезахисту.
Будівлі лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Адміністративна будівля лісництва, складська будівля не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Пожежні кран-комплекти в автогаражах не забезпечені вбудованими або навісними шафами, яка мають отвори для провітрювання і пристосовані для візуального огляду та опломбування її без розкривання.
В цеху №1 не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
Приміщення архіву не відокремлено від приміщення матеріального складу протипожежними дверима 2-го типу.
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлено покажчик(об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Адміністративна будівля лісництва, автогаражі, камери сушіння деревини не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Котельня лісництва не обладнана автоматичною системою пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Не визначено річну потребу в навчанні керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Будівлі матеріального складу, цеху №1, автогаражів не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Не проведено перевірку придатності засобів захисту органів дихання до використання.
Адміністративна будівля, матеріальний склад, склад готової продукції, архівосховище, їдальня, камери сушіння деревини, котельні центральної садиби не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлено покажчик(об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлено покажчик(об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір»
Не пройдено функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
08.10.2018 1084197 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері карантину рослин
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.10.2018 507450 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
71 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Ярославецьке лісництво
С. Ярославець Кролевецького району
Нижній склад
м. Кролевець, вул. Транспортна, Б/Н
Центральна садиба
м. Кролевець, вул. Ранкова, 21
Кролевецьке лісництво
С. Кащенкове Кролевецькго району
Грузчанський цех переробки деревини, Грузчанське лісництво
С. Грузьке Кролевецького району
Хрещатинське лісництво
С. Сажалки Кролевецького району
Паркетний цех
м. Кролевець, вул. Андріївська, 11А
Дубовицьке лісництво
С. Дубовичі Кролевецького району
Учасники:
Романюк Леонід Миколайович — Провідний інженер охорони праці ДП «Кролевецьке ЛМГ»
Порушення:
Допускається експлуатація вуглекислотного вогнегаснику без розтруба в цеху переробки деревини.
Котельня лісництва не обладнана автоматичною системою пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Допускається експлуатація вуглекислотного вогнегаснику без розтруба в складській будівлі.
Не розроблено положення про формування цивільного захисту.
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір»
Не розроблено та не погоджено бланки регламентів надання інформації про аварію та повідомлень про надзвичайну ситуацію.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі, складу готової продукції, автогаражів, цехів переробки деревини не оброблені засобами вогнезахисту.
Відсутній журнал результатів очищення димоходу та печі від сажі у будівлі свинарнику.
Адміністративна будівля лісництва, складська будівля не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Пожежні кран-комплекти в автогаражах не забезпечені вбудованими або навісними шафами, яка мають отвори для провітрювання і пристосовані для візуального огляду та опломбування її без розкривання.
Будівлі лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлено покажчик(об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Пожежний щит у свинарнику не укомплектовано необхідним комплектом засобів пожежогасіння.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі лісництва, автогаражів не обробленоі засобами вогнезахисту.
Адміністративна будівля лісництва не обладнана системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
В будівлі свинарнику допускається експлуатація 2 електроламп без захисного суцільного скла(ковпаку).
Не проведено перевірку придатності засобів захисту органів дихання до використання.
Металева димова труба влаштована на відстані менше 0,7 м від горючих конструкцій даху свинарнику.
Котельню центральної садиби не обладнано автоматичною системою пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
В приміщенні свинарнику допускається експлуатація не відремонтованого опалювального приладу.
Не з усіма працівниками проведено протипожежний інструктаж під розпис.
Адміністративна будівля, цеха переробки деревини не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі лісництва, складської будівлі не оброблені засобами вогнезахисту.
Не пройдено функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Допускається прокладання 2 дільниць освітлювальної електромережі по горючій поверхні в підсобному приміщенні свинарнику.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі лісництва, авто гаражу не оброблені засобами вогнезахисту.
Відсутній облік працівників, техніки і майна визначених для використання під час проведення аварійно-відновлювальних робіт
Відсутній журнал перевірок опалювального приладу у свинарнику із зазначенням дати, особи, яка здійснювала перевірку, та її підпису.
З’єднувальна коробка в підсобному приміщенні свинарнику не закрита кришкою з негорючого матеріалу.
Будівлю свинарнику не захищено від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Пожежні кран-комплекти в приміщеннях автогаражів не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та ручними пожежними стволами.
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлено покажчик(об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в будівлі свинарнику здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не розроблено відповідно до плану локалізації та ліквідації наслідків аварій спеціальні заходи протиаварійного захисту
Будівлі цеху переробки деревини та лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір»
На підприємстві не проведено обов’язкове страхування членів добровільної пожежної дружини.
Двері на горище адміністративної та складської будівлі утримуються не зачиненими.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі,матеріального складу, складу готової продукції, автогаражів, їдальні, камер сушіння деревини, цеху №1 не оброблено засобами вогнезахисту.
Не заведено журнал обліку вогнегасників на об’єкті.
Постійне місце проведення електрозварювальних робіт не забезпечено вогнегасником.
Територію підприємства, а також будівлю,приміщення не забезпечено в повному обсязі знаками місця знаходження первинних засобів пожежогасіння безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір»
В адміністративній будівлі та автогаражі не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
В цеху переробки деревини не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
Свинарник не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) у відповідності до типових норм.
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір»
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір»
Сходові клітки, внутрішні сходи, коридори,проходи та інші шляхи евакуації адміністративної будівлі не забезпечені евакуаційним освітленням.
Будівлі лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Не з усіма працівниками закладу проведено протипожежний інструктаж під розпис.
Допускається експлуатація вуглекислотного вогнегаснику без розтруба.
Будівлі матеріального складу, цеху №1, автогаражів не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в будівлі свинарнику.
Не з усіма працівниками закладу проведено протипожежний інструктаж під розпис.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі лісництва, свинарнику не оброблені засобами вогнезахисту.
Адміністративна будівля, матеріальний склад, склад готової продукції, архівосховище, їдальня, камери сушіння деревини, котельні центральної садиби не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Не визначено річну потребу в навчанні керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі лісництва, складу готової продукції, автогаражів, цеху переробки деревини не оброблені засобами вогнезахисту.
Не визначено режим, час та тривалість топлення печі у будівлі свинарнику з урахуванням місцевих умов.
Приміщення архіву не відокремлено від приміщення матеріального складу протипожежними дверима 2-го типу.
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлено покажчик(об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Адміністративна будівля лісництва, автогараж не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Будівлі лісництва не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
В цеху №1 не відремонтовано систему протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження).
Адміністративна будівля лісництва, автогаражі, камери сушіння деревини не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Допускається влаштування металевої димової труби в системі пічного опалення в опалювальній печі свинарнику.
З працівниками свинарнику не проведено протипожежний інструктаж під розпис.
Адміністративна будівля, автогараж не обладнані системою протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, тощо) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Відсутня інструкція щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення аварійної ситуації
Приміщення їдальні не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками)
Не розроблено та затверджено програму підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом