Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (227)
Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (6)
Будівництво (9) Перевірки (20)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ОХТИРСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО"

#00992898

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
10.03.2022 2974463 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.08.2021 2901581 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: контроль виконання приписів, наданих при проведенні планової перевірки, дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Приходько Ігор Олександрович — Страший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.07.2021 2853436 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Головне управління Держгеокадастру у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.05.2021 2258263 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Учасники:
Мовчан Євген Петрович — головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель у Великописарівському, Краснопільському, Охтирському, Тростянецькому районах Управління з контролю за використанням та охороною земель
Римар Ю.В. — директор
Матвіїв Андрій Павлович — Начальник відділу державного контролю за використанням та охороною земель №4
Водяницька Ольга Миколаївна — головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель у Великописарівському, Краснопільському, Охтирському, Тростянецькому районах
Римар Ю В — директор
Порушення:
Відсутня реєстрація права власності та речових прав на земельну ділянку
Покарання: відсутні
24.05.2021 2348835 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
74 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Охтирське лісове господарство, 42760, Сумська область, Охтирський район, Пологівська сільська рада, Урочище Ківшар, 1
42760, Сумська обл., Охтирський р-н, Пологівська Сільська Рада, Урочище Ківшар, 1
Олешнянське лісництво
42726, Сумська обл., Охтирський р-н, С. Олешня, вул. Довгого, 1
Нижній склад
Сумська обл., м. Охтирка, вул. Слобідська, 92А
Грунське лісництво
42733, Сумська обл., Охтирський р-н, С. Грунь, вул. 100 Стрєлкової Дивізії
Хухрянське лісництво
42750, Сумська обл., Охтирський р-н, С. Хухра, вул. Полтавська, 146
Охтирське лісництво, 42760, Сумська область, Охтирський район, с. Кардашівка, вул. Охтирська, 7
42760, Сумська обл., Охтирський р-н, С. Кардашівка, вул. Охтирська, 7
Учасники:
Калюжний М.В. — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Охтирського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області
Калюжний М В — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Охтирського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області
Педорченко Сергій Олександрович — Провідний фахівець вдділу профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Охтирського районного управління Головного управління ДСНС України у Сумській області
Пархомчук Едуард Анатолійович — Провідний фахівець відділу організації профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Охтирського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області
Римар Юрій Володимирович — Директор ДП «Охтирське лісове господарство»
Порушення:
Дерев’яні елементи горищного покриття складської будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Відсутні системи водопостачання та каналізації захисної споруди.
Облицювання стін сходової клітки виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Пожежний резервуар розташований між залізничними коліями на майданчику для навантаження, що унеможливлює безперешкодний забір води пожежними автомобілями.
Усі приміщення шишкосушарки не обладнані системами пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
У сходовій клітині адміністративного корпусу влаштоване приміщення.
Дерев’яні елементи горищного покриття гаражів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Сходова клітина в приміщенні адміністративної споруди виконана з матеріалу, який має межу вогнестійкості менше R 60, М 0.
Захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Другий поверх адміністративної будівлі не забезпечений двома евакуаційними виходами по самостійним (окремим) шляхам евакуації.
Сходи на шляху евакуації з другого поверху сауни виконано з матеріалу який має межу вогнестійкості менше R 60, M0.
Територія об'єкту не обладнана протипожежним водопостачанням для зовнішнього пожежогасіння.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Територія об'єкту не обладнана протипожежним водопостачанням для зовнішнього пожежогасіння.
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана системами пожежної автоматики і сигналізацією.
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системами пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення котельні не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не влаштований під’їзд з твердим покриттям і пристосованою для відбору води пожежно-рятувальною технікою будь-якої пори року до водонапірної башти.
Будівля складу готової продукції не обладнане системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі їдальні не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення будівлі дровоколу не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі боксів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття гаражів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення будівлі автогаражу не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Облицювання стін на шляху евакуації з другого поверху сауни виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Дерев’яні елементи горищного покриття грибоварочного пункту не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Сходова клітина в приміщенні шишкосушарки виконана з матеріалу, який має межу вогнестійкості менше R 60, М 0.
Приміщення цеху переробки №1 не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Облицювання стін в коридорі сауни виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Приміщення адміністративної будівлі цеху переробки не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі дровоколу не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Сходи на шляху евакуації з другого поверху адмінбудівлі цеху переробки виконано з матеріалу який має межу вогнестійкості менше R 60, M0.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної споруди не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Відсутня документація захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо.
Другий поверх адміністративної будівлі не забезпечений двома евакуаційними виходами по самостійним (окремим) шляхам евакуації.
Сходи на шляху евакуації з другого поверху виконано з матеріалу який має межу вогнестійкості менше R 60, M0.
Дерев’яні елементи горищного покриття складської будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Дерев’яні елементи горищного покриття шишкосушарки не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Облицювання стін на шляху евакуації з другого поверху адмінбудівлі цеху переробки виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Приміщення будівлі їдальні не обладнане системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення електрощитової в адміністративній будівлі не відокремлене протипожежними перешкодами.
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі автогаражу не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Другий поверх адмінбудівлі цеху переробки не забезпечений двома евакуаційними виходами по самостійним (окремим) шляхам евакуації.
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системами пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення цеху переробки №2 не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі цеху переробки не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана системою внутрішнього протипожежного водопостачання.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної споруди не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі цеху переробки №2 не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття цеху переробки деревини не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Облицювання стін в адміністративній будівлі виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Облицювання стін в фойє та коридорі адміністративної будівлі виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Захисна споруда не обладнана комунікаціями, інженерними мережами, інженерним та спеціальним обладнанням, системами життєзабезпечення.
На 1 поверсі в об’ємі сходової клітки улаштовано приміщення.
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі пилорами не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Другий поверх приміщення сауни не забезпечений двома евакуаційними виходами по самостійним (окремим) шляхам евакуації.
Приміщення будівлі пилорами не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Перший поверх адміністративної будівлі не забезпечений двома евакуаційними виходами по самостійним (окремим) шляхам евакуації.
Облицювання стін в фойє та коридорі адміністративної будівлі виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Облицювання стін в коридорі побутового приміщення цеху переробки № 2 виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системами протипожежного захисту, відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» , а саме системою пожежної сигналізації.
Приміщення електрощитової на 2 поверсі не відокремлене протипожежними перешкодами.
Дерев’яні елементи горищного покриття приміщення тирсосховища не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення тирсосховища не обладнане системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Покарання: відсутні
24.05.2021 2317173 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Сугоняк Ярослав Володимирович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Філіппов С.М. — головний спеціаліст - державний інспектор з ОНПС Сумської області
Філіппов С М — головний спеціаліст - державний інспектор з ОНПС Сумської області
Римар Ю.В. — директор
Римар Ю В — директор
Порушення:
Грунське лісництво: В кв. 89 вид. 22 пл. 4,8 га, санітарна рубка вибіркова 2021 року, встановлено, що порубкови залишки розміщено у суміжній ділянці лісу.
Не ведеться облік утворюваних відходів за формою 1-ВТ «Облік відходів та пакувальної тари»
Олешнянське лісництво: В кв. 81 вид. 26 пл. 7,3 га. Санітарна рубка вибіркова 2021 року. Порубкові рештки спалювались безпосередньо у лісі, і не обмежені мінералізованою смугою.
Великописарівське лісництво: В кв. 4 вид. 4 пл. 3,5 га. Суцільна рубка головного користування 2020 року. Порубкові рештки складовувались на суміжній ділянці .
Не розраховано Пзув за результатами роботи підприємства за минулий рік, не складено декларацію про утворення відходів
Не подається до Інспекції звітність щодо утворення та поводження з відпрацьованими мастилами
Солдатське лісництво: В кв. 15 вид. 1 пл. 12 га санітарна рубка вибіркова 2020 року, встановлено, що порубкови залишки розміщено у суміжній ділянці лісу.
Відсутні паспорти місць тимчасового розміщення відходів на підприємстві.
Грунське лісництво: В кв. 47 вид. 9 пл. 3,6 га. Суцільна рубка головного користування 2021 року. Порубкові рештки складуються в купи заввишки більше 1 метра, що перевищує допустимі для пожежонебезпечного періоду розміри, місця складування порубкових решток не обмежені мінералізованою смугою.
Великописарівське лісництво: В кв. 22 вид. 2 пл. 8,3 га санітарна рубка вибіркова 2020 року, встановлено, відсутність діляночного стовпа на куті лісосіки.
Солдатське лісництво: В кв. 11 вид. 10(1) пл. 3,3 га. Суцільна рубка головного користування 2021 року. Порубкові рештки складуються в купи заввишки більше 1 метра, що перевищує допустимі для пожежонебезпечного періоду розміри, місця складування порубкових решток не обмежені мінералізованою смугою.
Олешнянське лісництво: В кв. 20 вид. 4 пл.11,3 га., санітарна рубка вибіркова 2020 року, встановлено, відсутність діляночного стовпа на куті лісосіки.
Не визначено місця тимчасового розміщення відходів. Відсутні паспорти місць тимчасового розміщення відходів на підприємстві.
Охтирське лісництво: В кв. 72 вид. (1)4 пл. 10,0 га,прохідна рубка 2021 року, встановлено, що лысопродукцыя розміщено у суміжній ділянці лісу.
На території лісового фонду ДП «Охтироське ЛГ» не збережені окремі повалені сухостійні дерева, які слугують середовищем існування та захисту інших об’єктів живої природи, про що робиться відмітка у матеріалах відводу та лісорубному квитку
Хухрянське лісництво: Кв. 93 вид. 9 на пл. 3,5 га санітарна рубка вибіркова 2021 року встановлено, що лісопродукція розміщено у суміжній ділянці лісу.
Визначення відтворювальних ділянок на площу 1494,00 га., не погоджено з власником або користувачем земельної ділянки.
Хухрянське лісництво: Відсутній державний інформаційно-охоронний знак на об’єкті природно-заповідного фонду, Гідрологічний заказник місцевого значення «Хухрянський».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.04.2021 2558759 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: контроль виконання приписів, наданих при проведенні планової перевірки, дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Приходько Ігор Олександрович — Страший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Римар Ю В — директор
Сугоняк Ярослав Володимирович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Римар Ю.В — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.08.2020 2150912 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Сумській області Проведено
85 порушень
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Нечвоглод Ігор Анатолійович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Охтирського району, майор служби цивільного захисту
Римар Юрій Володимирович — Директор ДП «Охтирське лісове господарство»
Берловський Вадим Олегович — Провідний фахівець відділу організації профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Охтирського районного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області
Ченчик Дмитро Андрійович — Начальник сектору забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Охтирському районі центру забезпечення діяльності Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області
Пархомчук Едуард Анатолійович — Фахівець сектору забезпечення заходів запобігання надзвичайним ситуаціям у Охтирському районі центру забезпечення діяльності Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області
Порушення:
Сходи на шляху евакуації з другого поверху адмінбудівлі цеху переробки виконано з матеріалу який має межу вогнестійкості менше R 60, M0.
Другий поверх адміністративної будівлі не забезпечений двома евакуаційними виходами по самостійним (окремим) шляхам евакуації.
Сходова клітина в приміщенні шишкосушарки виконана з матеріалу, який має межу вогнестійкості менше R 60, М 0
Будівлі, приміщення неукомплектовані вогнегасниками відповідно до Типових норм належності вогнегасників.
Пожежний резервуар розташований між залізничними коліями на майданчику для навантаження, що унеможливлює безперешкодний забір води пожежними автомобілями.
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана системою внутрішнього протипожежного водопостачання.
Не влаштований під’їзд з твердим покриттям і пристосованою для відбору води пожежно-рятувальною технікою будь-якої пори року до водонапірної башти.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не проведено технічне обслуговування всіх вогнегасників.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі цеху переробки не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної споруди не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не проведена перевірка придатності виданих для використання засобів індивідуального захисту органів дихання з оформленням актів.
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі дровоколу не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття приміщення тирсосховища не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення будівлі дровоколу не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Територія об'єкту не обладнана протипожежним водопостачанням для зовнішнього пожежогасіння.
Приміщення тирсосховища не обладнане системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення будівлі їдальні не обладнане системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Облицювання стін в адміністративній будівлі виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Приміщення цеху переробки №2 не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення цеху переробки №1 не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Приміщення електрощитової на 2 поверсі не відокремлене протипожежними перешкодами.
Не проведено технічне обслуговування всіх вогнегасників.
Приміщення будівлі пилорами не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Другий поверх адміністративної будівлі не забезпечений двома евакуаційними виходами по самостійним (окремим) шляхам евакуації.
Приміщення котельні не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі боксів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Захисна споруда цивільного захисту не забезпечена первинними засобами пожежогасіння.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Усі приміщення шишкосушарки не обладнані системами пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Сходи на шляху евакуації з другого поверху сауни виконано з матеріалу який має межу вогнестійкості менше R 60, M0.
Захисна споруда не обладнана комунікаціями, інженерними мережами, інженерним та спеціальним обладнанням, системами життєзабезпечення.
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищного покриття цеху переробки деревини не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системами пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Облицювання стін в фойє та коридорі адміністративної будівлі виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної споруди не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття гаражів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Облицювання стін на шляху евакуації з другого поверху адмінбудівлі цеху переробки виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
На 1 поверсі в об’ємі сходової клітки улаштовано приміщення.
Будівля складу готової продукції не обладнане системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі їдальні не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системами протипожежного захисту, відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» , а саме системою пожежної сигналізації.
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі пилорами не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття гаражів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Облицювання стін сходової клітки виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Дерев’яні елементи горищного покриття грибоварочного пункту не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
У сходовій клітині адміністративного корпусу влаштоване приміщення.
Перший поверх адміністративної будівлі не забезпечений двома евакуаційними виходами по самостійним (окремим) шляхам евакуації.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Приміщення будівлі автогаражу не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищного покриття складської будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення адміністративної будівлі цеху переробки не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю.
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана системами пожежної автоматики і сигналізацією.
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системами пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Сходова клітина в приміщенні адміністративної споруди виконана з матеріалу, який має межу вогнестійкості менше R 60, М 0.
Облицювання стін в коридорі сауни виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Дерев’яні елементи горищного покриття складської будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Територія об'єкту не обладнана протипожежним водопостачанням для зовнішнього пожежогасіння.
Сходи на шляху евакуації з другого поверху виконано з матеріалу який має межу вогнестійкості менше R 60, M0.
Облицювання стін в коридорі побутового приміщення цеху переробки № 2 виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі автогаражу не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Захисна споруда не забезпечена лікарськими засобами та медичними виробами.
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі цеху переробки №2 не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Паспорт потенційно небезпечного об'єкта потребує переоформлення.
Дерев’яні елементи горищного покриття шишкосушарки не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Відсутня документація захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо.
Облицювання стін на шляху евакуації з другого поверху сауни виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Другий поверх адмінбудівлі цеху переробки не забезпечений двома евакуаційними виходами по самостійним (окремим) шляхам евакуації.
Другий поверх приміщення сауни не забезпечений двома евакуаційними виходами по самостійним (окремим) шляхам евакуації.
Відсутні системи водопостачання та каналізації захисної споруди.
Облицювання стін в фойє та коридорі адміністративної будівлі виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Приміщення електрощитової в адміністративній будівлі не відокремлене протипожежними перешкодами.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.08.2020 2149873 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Сумській області Проведено
27 порушень
Предмет перевірки: дотримання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Римар Юрій Володимирович — директор ДП " Охтирське лісове господарство"
Луговий Олег Анатолійович — державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки у Великописарівському районі
Порушення:
Відповідальною особою не проводяться огляди вогнегасників, які повинні проводитися не рідше одного разу на місяць з реєстрацією результатів оглядів до журналу обліку вогнегасників
Будівлі та приміщення лісництва не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014„ Системи протипожежного захисту”
Відповідальною особою за пожежну безпеку на об’єкті не заведений журнал обліку вогнегасників
Пожежний щит не доукомплектований згідно вимог ППБУ
Прокладання проводів по горючій поверхні, які не відокремлені шаром негорючого матеріалу який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра в приміщенні котельні №1
Відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки для приміщень об’єкта, які мають бути розроблені та затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією, тощо) не встановлений протипожежний режим
Будівлі лісництва не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки для приміщень об’єкта, які мають бути розроблені та затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою
Територія лісництва не обладнана протипожежним водопостачанням для цілей зовнішнього пожежогасіння
Не в повному обсязі забезпечено обладнанням та засобами гасіння пункти зосередження пожежного інвентарю згідно додатку 5 до пункту 3.2.6 Правил ПБ у лісах України
Будівлі та приміщення лісництва не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014„ Системи протипожежного захисту”
Експлуатація проводів в гаражі з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією
Приміщення та територія не повністю забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця ї встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности"
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією, тощо) не встановлений протипожежний режим
Територія лісництва не обладнана протипожежним водопостачанням для цілей зовнішнього пожежогасіння
Приміщення не доукомплектовані вогнегасниками відповідно до Типових норм належності вогнегасників
Будівлі лісництва не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення та територія не повністю забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця ї встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности"
Не проведене технічне обслуговування наявних вогнегасників відповідно до "Правил експлуатації вогнегасників "
Приміщення не доукомплектовані вогнегасниками відповідно до Типових норм належності вогнегасників
Не в повному обсязі забезпечено обладнанням та засобами гасіння пункти зосередження пожежного інвентарю згідно додатку 5 до пункту 3.2.6 Правил ПБ у лісах України
Відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях"
Не проведене технічне обслуговування наявних вогнегасників відповідно до "Правил експлуатації вогнегасників "
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в складі та гаражі виконані за допомогою скрутки
Відповідальною особою не проводяться огляди вогнегасників, які повинні проводитися не рідше одного разу на місяць з реєстрацією результатів оглядів до журналу обліку вогнегасників
Відповідальною особою за пожежну безпеку на об’єкті не заведений журнал обліку вогнегасників
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.03.2020 2102368 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Сумській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Сугоняк Ярослав Володимирович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Приходько Ігор Олександрович — Страший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Римар Ю В — керівник
Римар Ю.В. — керівник
Порушення:
Допущено поруження режиму об`кту природно-заповідного фонду - Національного природного парку «Гетьманський»: спалювання порубкових решток у лісовому масиві у кварталі 88 виділ 5 СРВ-19, кварталі 88 виділ 9 СРВ-19, кварталі 91 виділ 19 СРВ-19 Хухрянського лісництва.
Відмежування лісосіки СРВ-20 у кварталі 32 виділ 6 Солдатського лісництва, квартал 101 виділ 13(1) РГК-20 Грунського лісництва, квартал 88 виділ 5 СРВ-19 Хухрянського лісництва проведено незадовільно – кількість лісогосподарських стовпів в натурі менше ніж у матеріалах відводу ( встановлені не всі).
Лісові ділянки суміжні з лісосікамизахаращені порубковими рештками:РГК-20 у кварталі 9 виділ 6(2) Солдатського лісництва,РГК-19 у кварталі 8 виділ 2, РГК-20 квартал 101 виділ 7 Грунського лісництва .
Листяні насадження у кварталі 9 виділ 6 ІГР-20 Солдатського лісництва, кварталі 8 виділ 2 ІГР-20 Грунського лісництва відведені в рубку у безлистяному стані.
Незаконна рубка 1(одного) сироростучого дерева породи» береза повисла» за межами лісосіки СРВ-20 діаметром 27,0 см у кварталі 91 виділ 19Хухрянського лісництва .
Незаконна рубка 5(п`яти) сироростучих дерев вздовж лісової дороги у кварталі 32 виділ 6 Солдатського лісництва: «черемха» діаметрами біля шийки кореня 27,0 та 28,0 см; «клен ясенелистий» діаметром 30,0 см; «берест» діаметрами 17,0 та 18,0 см.
У кварталі 46 виділ 24 Охтирського лісництва встановлено фрагментарне засмічення лісу твердими побутовими відходами.
Допущені порушення правил пожежної безпеки: спалювання порубкових решток біля стіни лісу у кварталі 8 виділ 2 ІГР-20 Солдатського лісництва, у кварталі 101 виділ 13(1) РГК-20 Грунського лісництва та у кварталі 46 виділ 24 СРВ-20 Охтирського лісництва.
Під час розробки лісосік допущено знищення рідкісних, занесених до Червоної книги України видів рослин- «цибулі ведмежої» : квартал 102 виділ 5 СРВ-20 Олешнянського лісництва – 2 шт., та квартал 90 виділ 73 СРВ-20 Солдатського лісництва -3 шт.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.02.2020 1919119 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Об'єкти:
ДП "Охтирське лісове господарство"
42700, Сумська обл., м. Охтирка, вул. Київська, 121
Учасники:
Карпенко Олена Олександрівна — помічник лікаря-епідеміолога відділу державного нагляду за дотриманням санітарногог законогдавства
Малишенко Андрій Анатолійович — інженер з охорони праці
Нестеренко Михайло Миколайович — лікар з загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Назаренко Олександр Миколайович — інженер з охорони захисту лісу
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.10.2019 1696624 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позапланова перевірка
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Бугай О. О — в. о директора
Бугай О О — в. о директора
Малишенко А. А. — інженер з оп
Малишенко А А — інженер з оп
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.03.2019 1658410 Державна фіскальна служба України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.02.2019 1457839 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Масюта І.М — мисливствознавець
Бугай О.О. — головний лісничий
Бугай О О — головний лісничий
Костюченко О П — головний інженер
Римар Ю В — керівник
Масюта І М — мисливствознавець
Костюченко О.П. — головний інженер
Римар Ю.В. — керівник
Порушення:
В Проекті бонітування мисливських угідь по основних видах мисливської фауни відсутній розрахунок стації перебування по лосю, та не визначена оптимальна чисельність лося для мисливських угідь господарства.
Відсутній журнал реєстрації добутих у порядку діагностичного відстрілу диких тварин.
Солдатське лісництво: Під час розробки лісосікив кв. 5 вид. 7(1) РГК-2019 на суміжній з лісосікою ділянкою лісу у кварталі 6 виділ 7 було самовільно, за відсутності спеціального дозволу на право використання лісових ресурсів здійснено рубку 2 (двох) сухостійних дерев ясеня звичайного з діаметром пня біля шийки кореня 23 см. та 32 см..
Не отримана та не затверджена у встановленому порядку розрахункова лісосіка на ревізійний період 2019-2028 роки.
Хухрянське лісництво: Кв. 92 вид. 23 пл. 1.0 га., насадження призначена санітарну рубку вибіркову 2018 р. відповідно до акту обстеження ділянки. Допускається захаращеність суміжних з лісосікою ділянок лісу.
Солдатське лісництво: На підставі лісорубного квитка Серія 02 ЛКБ № 551515 від 03 січня 2019 року в кв. 5 вид. 7(1) проведена суцільна рубка 158 дерев головного користування 2019 року на площі 3,0 га., за відсутності висновку з оцінки впливу на довкілля, за відсутності ліміту заготівлі деревини в порядку РГК на 2019 рік (затвердженої розрахункової лісосіки на ревізійний період 2019-2028 років) та не затверджених матеріалів лісовпорядкування на ревізійний період 2019-2028 років.
Не проводяться комплексні заходи, спрямовані на охорону, штучне відтворення, розселення та акліматизацію мисливських тварин, збереження і поліпшення середовища їх перебування, а саме: не проводяться заходи стосовно відновлення популяції лося.
Хухрянське лісництво: Натурне оформлення лісосік не відповідає встановленим нормативам. Відсутні кутові лісогосподарські стовпи на лісосіці в кварталі99 виділ 1ПРЖ -18.
Відсутній журнал реєстрації добутих у порядку селекційного відстрілу диких тварин.
Не отримані та не затверджені у встановленому порядку матеріали лісовпорядкування на ревізійний період 2019-2028 роки.
Солдатське лісництво: На підставі лісорубного квитка Серія 02 ЛКБ № 551515 від 03 січня 2019 року в кв. 5 вид. 7(2) проведена суцільна рубка 123 дерев головного користування 2019 року на площі 4,2 га. проведена рубка за відсутності висновку з оцінки впливу на довкілля, за відсутності ліміту заготівлі деревини в порядку РГК на 2019 рік (затвердженої розрахункової лісосіки на ревізійний період 2019-2028 років) та не затверджених матеріалів лісовпорядкування на ревізійний період 2019-2028 років.
Облік відходів за формою 1 – ВТ по місцях їх утворення не ведеться.
З метою формування статевої, вікової та якісної структури популяцій диких копитних тварин не проводиться селекційний відстріл. Не проводиться вибірково-діагностичний відстріл мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи з метою уточнення епізотичної ситуації в мисливських угіддях.
Олешнянське лісництво: На підставі лісорубного квитка Серія 02 ЛКБ № 551517 від 03 січня 2019 року в кв. 10 вид. 1(1)проводиться суцільна рубка головного користування 2019 року на площі 3,5 га., за відсутності висновку з оцінки впливу на довкілля, за відсутності ліміту заготівлі деревини в порядку РГК на 2019 рік (затвердженої розрахункової лісосіки на ревізійний період 2019-2028 років) та не затверджених матеріалів лісовпорядкування на ревізійний період 2019-2028 років. Грунське лісництво: На підставі лісорубного квитка Серія 02 ЛКБ № 551516 від 03 січня 2019 року в кв. 29 вид. 11проводиться суцільна рубка головного користування 2019 року на площі 1,7 га., за відсутності висновку з оцінки впливу на довкілля, за відсутності ліміту заготівлі деревини в порядку РГК на 2019 рік (затвердженої розрахункової лісосіки на ревізійний період 2019-2028 років) та не затверджених матеріалів лісовпорядкування на ревізійний період 2019-2028 років. В Писарівське лісництво: На підставі лісорубного квитка Серія 02 ЛКБ № 551514 від 03 січня 2019 року у кв. 6 вид. 1(1) та у кв. 9 вид. 1(1) проводиться суцільна рубка головного користування 2019 року на площі 4,4 га., та на площі 4,4 га. відповідно за відсутності висновку з оцінки впливу на довкілля, за відсутності ліміту заготівлі деревини в порядку РГК на 2019 рік (затвердженої розрахункової лісосіки на ревізійний період 2019-2028 років) та не затверджених матеріалів лісовпорядкування на ревізійний період 2019-2028 років.
Солдатське лісництво: В кварталі 12 виділ 10 4,9 га., рубка прорідження 2018 року. Під час відбору дерев у рубку не було проведено відбор дерев які на висоті 1,3 метра мають діаметр 8 см. і більше. Оглядом встановлено рубку 11(одинадцяти) дерев різних порід, які на висоті 1,3 метра мають діаметр 8 см. і більше. Дані дерева не внесені до польової перелікової відомості дерев взятих у рубку і зрубані за відсутності спеціального дозволу на право використання лісових ресурсів (лісорубного квитка). Діаметри пнів біля шийки кореня становлять 21 см, 18 см., 16 см., 20 см., 18 см., 14 см., 16 см., 17 см., 20 см., 17 см., 18 см.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Інше
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.02.2019 1468993 Діяльність, пов’язана з використанням, охороною і відтворенням державного мисливського фонду Державне агентство лісових ресурсів України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у галузі мисливського господарства та полювання
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.02.2019 1420436 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Римар Ю. В. — Директор
Римар Ю В — Директор
Порушення:
У ДП «Охтирське лісове господарство» станом на 15.02.2019 не був погоджений з Держпраці. список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією (п. IV.3.12.а. ПТЕЕС), що є порушенням вимог п. 2.2.11. НПАОП 40.1-1.21-98 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів».
Не позначені сигнальними кольорами і знаками безпеки небезпечні зони і дільники у виробничих приміщеннях для зберігання транспортних засобів.
На драбині (алюмінієва двохсекційна), б/н, що перебувають в експлуатації підприємства, не зазначено: інвентарний номер, дата проведення попереднього та наступного випробування, належність дільниці (Центральна Садиба Охтирського Лісгоспу), Що несе загрозу життю або здоров’ю працівників.
Допущено виконання робіт підвищеної небезпеки без подання до територіального органу Держпраці декларації відповідності його матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, а саме – зберігання балонів із стисненим, зрідженим газом. Що несе загрозу життю або здоров’ю працівників.
Станом на 15.02.2019 у ДП «Охтирське лісове господарство» не було організовано реєстрацію видачі та повернення ключів від приміщень електроустановок.
У ДП «Охтирське лісове господарство» станом на 15.02.2019 було виявлено, що інструкція «з ОП для неелектротехнічного персоналу на І групу з електробезпеки» потребує доповнення та доопрацювання в частині нової термінології та нових понять згідно ПУЕ (Заходи захисту із застосуванням систем БННН, ЗННН і ФННН), також інструкція розроблялась не начальником дільниці (особою відповідальною за електрогосподарство).
В приміщення для технічного обслуговування і ремонту транспортних засобів на видному місці не встановлені термометри.
Не проведена повторна ідентифікація об’єктів підвищеної небезпеки, у зв’язку зі зміною умов виробництва, номенклатури небезпечних речовин або їх кількості (кількості небезпечних речовин - за небезпечними речовинами: мастило в трансформаторах трансформаторної підстанції, що є порушенням .
Непозначені небезпечні зони та дільниці на території підприємства сигнальними кольорами і знаками безпеки, дорожніми знаками.
Підлога в приміщенні для зберігання транспортних засобів не має розмітки, яка виконана незмивною фарбою або іншим способом і визначає місця установлення автомобілів і проїздів.
На майданчиках для укладання вантажів не має виділеного місця, обладнаного необхідними пристроями (касетами, пірамідами, стелажами, драбинами, підкладками, підставками тощо).
У ДП «Охтирське лісове господарство» станом на 15.02.2019. не була призначена особа відповідальна за збереження та справність електроінструменту (Центральна садиба Охтирського лісгоспу).
У ДП «Охтирське лісове господарство» станом на 15.02.2019 не було проведено періодичної перевірки кабелів-подовжувачів кількістю 10 шт. (в офісі Центральної садиби Охтирського лісгоспу) не рідше одного разу на 6-місяців (згідно додатку 2. Табл. №48.2 ПТЕЕС), Несе загрозу життю та здоров’ю працівників.
Для забезпечення перевірки знань працівників у ДП «Охтирське лісове господарство» у встановлені строки згідно з вимогами ПТЕЕС («Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів» розділ IV п. 2.7.) станом на 15.02.2019 не був розроблений перелік посад та професій електротехнологічних працівників, яким присвоюється відповідна група з електробезпеки.
На території підприємства відсутні схема руху транспортних засобів та працівників.
Покарання: відсутні
13.02.2019 1492628 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
28 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Лісництво
42733, Сумська обл., Охтирський р-н, С. Грунь, вул. 100 Стрєлкової Дивізії
Лісництво
42750, Сумська обл., Охтирський р-н, С. Хухра, вул. Полтавська, 146
Лісництво
42760, Сумська обл., Охтирський р-н, С. Кардашівка, вул. Охтирська, 7
Лісництво
42726, Сумська обл., Охтирський р-н, С. Олешня, вул. Довгого, 1
Лісництво
42700, Сумська обл., м. Охтирка, вул. Слобідська, 2А
Учасники:
Назаренко Олександр Миколайович — інженер з охорони захисту лісу дп «охтирське лісове господарство»
Бугай Олександр Олексійович — головний лісничий ДП «Охтирське лісове господарство»
Порушення:
Дерев’яні елементи горищного покриття гаражу не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Територія об'єкта не обладнана протипожежним водопостачанням для зовнішнього пожежогасіння.
Не проведені заміри опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не влаштований захист будівель об’єкта від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Дерев’яні елементи горищного покриття складської будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття грибоварочного пункту не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття будівлі боксів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Водонапірна башта не забезпечена під’їздом з твердим покриттям і пристосованою для відбору води пожежно-рятувальною технікою будь-якої пори року.
Дерев’яні елементи горищного покриття складів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Територія об’єкта не обладнана протипожежним водопостачанням для зовнішнього пожежогасіння.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не влаштований захист будівель об’єкта від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не влаштований захист будівель об’єкта від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Дерев’яні елементи горищного покриття шишкосушарки не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття лазні не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Територія об'єкта не обладнана протипожежним водопостачанням для зовнішнього пожежогасіння.
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системами пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системами пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системами протипожежного захисту, відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» , а саме системою пожежної сигналізації.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної споруди не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не влаштований захист будівель об’єкта від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Дерев’яні елементи горищного покриття гаражів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не проведені заміри опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної споруди не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Дерев’яні елементи горищного покриття адміністративної будівлі не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не влаштований захист адміністративної будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Усі приміщення шишкосушарки не обладнані системами пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.03.2018 1345241 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: контроль виконання приписів від 14.07.2017
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Римар Ю.В. — директор
Римар Ю В — директор
Бугай О О — головний лісничий
Бугай О.О. — головний лісничий
Порушення:
Не надано інформацію щодо виконання припису № 24 від 14.07.2017
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.02.2018 507443 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.02.2018 1158540 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні