Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (2)
Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Будівництво (8) Перевірки (15)

ІНСТИТУТ ОВОЧІВНИЦТВА І БАШТАННИЦТВА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ

#00497124

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
21.10.2021 2336439 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
30 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ІНСТИТУТ ОВОЧІВНИЦТВА І БАШТАННИЦТВА НААН УКРАЇНИ
62400, Харківська обл., Харківський р-н, Сел. Селекційне, вул. Інститутська, 1
Учасники:
Шихлінський Єгор Шахваладович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Куц Олександр Володимирович — керівник ІНСТИТУТУ ОВОЧІВНИЦТВА І БАШТАННИЦТВА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УРАЇНИ
Порушення:
Для попередження аварій і ліквідації її наслідків не проведено вступні інструктажі з питань техногенної безпеки з усіма найманими працівниками з реєстрацією у відповідному журналі.
Пожежні насоси не перевіряються щомісяця. Не рідше одного разу на місяць не проводиться перевірка надійності переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання (у тому числі від дизельних агрегатів) з реєстрацією результатів у журналі. (підтверджується – відсутністю журналу)
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта.
Дверні отвори у протипожежній стіні в головному корпусі літ. «А-3» які відокремлюють склад «2-4», склад «2-10», архів «2-19», архів «2-44», архів «2-53», склад «2-54», бібліотека «4-20», бібліотека «4-21», бібліотека «4-22», архів «4-23», книгосховище «4-24», від коридору не обладнані захисними пристроями (протипожежними дверима) проти поширення вогню та продуктів горіння (підтверджується – відсутністю захисних пристроїв(протипожежних дверей)
Не надано план реагування на надзвичайні ситуації суб’єкта господарювання.
Програми навчання з питань пожежної безпеки не погоджені із ДСНС
Не проводиться розгортання та згортання пожежних плоскоскладальних рукавів не рідше одного разу на шість місяців
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметрами та стволами, а також важелями для полегшення відкривання вентилів (підтверджується – фото)
Відсутні підтверджуючи матеріали перевірки опалювальних приладів з фіксацією у спеціальному журналі із зазначення дати, особи, яка здійснювала перевірку та її підпису. (підтверджується – відсутністю журналу)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (підтверджується відсутністю технічних звітів)
Біля місця розташування пожежного гідранта не встановлений покажчик (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів), а саме: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева) (підтверджується – фото)
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій будівлі головного корпусу літ. «А-3» (підтверджується - відсутністю Акта)
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки) (підтверджується – відсутністю схем підключення)
Допущено зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізів у протипожежній перешкоді горища будівлі Головного корпусу літ. «А-3» (не встановлений протипожежний люк) (підтверджується – фото)
Вхід на сходи, що ведуть до першого поверху в головному корпусі літ. «А-3» із підвального поверху, виконано не через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі (підтверджується – фото)
Не проведено технічне обслуговування і перевірка ПК на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти не справні і не доступні для використання. (підтверджується – фото)
Особи керівного складу та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання. (Підтверджується відсутністю посвідчень)
Дверний отвір в протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову «2-34» та електрощитову «2-35» не обладнаний захисним пристроєм (протипожежними дверима) проти поширення вогню та продуктів горіння (підтверджується – відсутністю захисного пристрою(протипожежних дверей)
Зовнішній протипожежний водопровід (пожежний гідрант) знаходиться в непрацездатному стані. Не проведено перевірку зовнішнього протипожежного водопроводу (пожежного гідранту) з оформленням відповідного акта. (підтверджується – відсутністю акту перевірки)
Під сходовою кліткою в підвалі Головного корпусу літ. «А-3» влаштований архів (підтверджується – фото)
Приміщення, будівлі та споруди не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується – відсутністю СПЗ)
Не проведено перевірку пристроїв захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд». (підтверджується відсутністю технічних звітів)
Не проведена ідентифікація об’єкта підвищеної небезпеки
У приміщенні насосної «2-17» не вивішена загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв’язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Порядок увімкнення насосів-підвищувачів не визначено інструкцією
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у встановленому порядку. (підтверджується відсутністю посвідчень)
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, паяння або затискачів.
Не визначені категоріі щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки для будівель та споруд відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначити на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. (підтверджується – відсутністю розрахунків)
На вікнах підвалу та першого поверху будівлі Головного корпусу літ. «А-3» встановлені глухі грати (підтверджується – фото)
Не укладено договір на постійне та обов’язкове аварійно-рятувальне обслуговування на договірній основі з аварійно-рятувальними службами.
Не надано проектну документацію на будівлі, та споруди, яка затверджена у встановленому порядку.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.10.2021 2211372 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.10.2021 2215010 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.06.2021 2862657 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
39 порушень
Предмет перевірки: Додерження та виконання вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Могильна Олена Миколаївна — виконуюча обов’язки директора ІНСТИТУТУ ОВОЧІВНИЦТВА І БАШТАННИЦТВА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УРАЇНИ
Пліско Анна Володимирівна — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Допущено складування горючих матеріалів на відстані менше 1 метра від кабелів та ізольованих проводів, прокладених відкритим способом у приміщенні будівлі АЗС. (Підтверджується фото)
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру і їх наслідків.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у встановленому порядку. (Підтверджується відсутністю посвідчень)
Не надано проектну документацію на будівлі, та споруди, яка затверджена у встановленому порядку.
Не укладено договір на постійне та обов’язкове аварійно-рятувальне обслуговування на договірній основі з аварійно-рятувальними службами.
Не надано наказ, яким призначено відповідальних осіб щодо забезпечення ПБ, окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту. (Підтверджується відсутністю наказу)
Не забезпечено освітлення протипожежного обладнання. (Підтверджується фото)
АЗС не забезпечено інструментом з металу, що не утворює іскор. (Підтверджується фото)
Не проведено перевірку пристроїв захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд». (Підтверджується відсутністю технічних звітів)
На АЗС не вивішено на видимих місцях плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки. (Підтверджується фото)
Не укомплектовано пожежні щити (стенди). До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., протипожежне покривало – 1 шт., багор або лом та гак – 2 шт., лопати – 2 шт., сокири – 2 шт. (Підтверджується фото)
Не проведено спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту.
Не надано зареєстровану декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на початок використання будівлі АЗС та ємності з паливом.
Працівників не забезпечено засобами індивідуального захисту.
Особи, які виконують роботу пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою, попередньо (до початку самостійного виконання роботи) не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум). (Підтверджується відсутністю посвідчень)
Для зовнішніх установок не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з «Нормами визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок».
АЗС не оснащено телефонним, гучномовним зв’язком.
Особи керівного складу та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання. (Підтверджується відсутністю посвідчень)
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта.
Для кожного приміщення не розроблено та не затверджено керівником об’єкта інструкції про заходи пожежної безпеки (Підтверджується відсутністю інструкцій)
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників, з відміткою в відповідному журналі. (Підтверджується фото)
Кришки оглядових і приймальних колодязів не виконано з негорючого матеріалу, який виключає утворення іскор під час ударів. (Підтверджується фото)
Не надано план реагування на надзвичайні ситуації суб’єкта господарювання.
Не встановлено по периметру АЗС вказівники (попереджувальні знаки, інформаційне табло) для інформування населення про небезпеку, яка безпосередньо загрожує населенню від об’єкту. (Підтверджується фото)
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи в приміщеннях будівлі АЗС. (Підтверджується фото)
Для попередження аварій і ліквідації її наслідків не проведено вступні інструктажі з питань техногенної безпеки з усіма найманими працівниками з реєстрацією у відповідному журналі.
Об’єкт не забезпечено джерелами зовнішнього протипожежного водопостачання, виходячи з будівельних норм та інших нормативних документів. (Підтверджується відсутністю покажчиків, які вказують на місце розташування ПВ, ПГ тощо)
Не влаштовано заземлюваний пристрій для приєднання автоцистерн при зливанні нафтопродуктів. (Підтверджується фото)
На об’єкті відповідним наказом (інструкцією) не встановлено відповідний протипожежний режим. (Підтверджується відсутністю протипожежного режиму)
Не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій даху будівлі АЗС. (Підтверджується відсутністю актів вогнезахисного обробляння)
Переносні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях. (Підтверджується фото)
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення або у спеціальних тумбах на підставках що надійно закріплені на підлозі. (Підтверджується фото)
Відсутні накази, положення, інструкції розпорядження щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки.
Відсутній інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (Підтверджується відсутністю технічних звітів)
Не надано проектну документацію на влаштування: будівлі АЗС та ємності з паливом.
Територію об’єкта, а також будинки, споруди приміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки. (Підтверджується фото)
В приміщенні будівлі АЗС світильники з лампами розжарювання не забезпечено захисним суцільним склом. (Підтверджується фото)
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщенні операторської АЗС. (Підтверджується фото)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.04.2021 2560544 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи у зв'язку з дією постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"
Предмет перевірки: Додерження та виконання вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.03.2020 1899105 Державний нагляд (контроль) у сфері охорони прав на сорти рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин
Учасники:
Різник Євген Миколайович — головний спеціаліст відділу контролю в насінництві та розсадництві
Краснов Захар Васильович — Начальник відділу
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.03.2020 1892382 Державний нагляд (контроль) за додержанням заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання генетично модифікованого організму у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу незалежно від їх підпорядкування і форми власності Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу
Учасники:
Краснов Захар Васильович — Начальник відділу
Різник Євген Миколайович — головний спеціаліст відділу контролю в насінництві та розсадництві
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.03.2020 1898656 Державний нагляд (контроль) у сфері насінництва та розсадництва Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Учасники:
Краснов Захар Васильович — Начальник відділу
Різник Євген Миколайович — головний спеціаліст відділу контролю в насінництві та розсадництві
Порушення:
Порушення порядку маркування та зберігання насіння овощьних культур. На складі мішки з насінням складені етикетками донизу.
Покарання: відсутні
16.03.2020 1711636 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв’язку обмеженнями внесеними законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення корона вірусної хвороби (COVID-19)»
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ІНСТИТУТ ОВОЧІВНИЦТВА І БАШТАННИЦТВА НААН УКРАЇНИ
62400, Харківська обл., Харківський р-н, Сел. Селекційне, вул. Інститутська, 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.11.2019 1706882 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність, під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ни особи
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.11.2018 1072927 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері експлуатації та технічного стану тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів; додержання вимог санітарного законодавства; дотримання вимог у сфері карантину та захисту рослин, насінництву
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.11.2018 1159671 Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства про охорону праці, промислову безпеку та гірничий нагляд
Учасники:
Могильна О.М. — Директор
Могильна О М — Директор
Порушення:
Роботодавцем не розроблено та не затверджено Положення про службу охорони праці підприємства
Покарання: відсутні
19.11.2018 1192599 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.11.2018 507023 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
58 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Могильна Олена Миколаївна — Директор ІНСТИТУТУ ОВОЧІВНИЦТВА І БАШТАННИЦТВА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ
Порушення:
Відсутні накази, положення, інструкції розпорядження щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки.
На об’єкті відповідним наказом (інструкцією) не встановлено відповідний протипожежний режим.
Для складських будівель та приміщень, приміщення топкової, приміщень лабораторій, будівлі гаражу не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з «Нормами визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок».
АЗС не забезпечено інструментом з металу, що не утворює іскор.
Біля місць розташування пожежних гідрантів не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева).
Будівлі та приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не влаштовано заземлюваний пристрій для приєднання автоцистерн при зливанні нафтопродуктів.
Не встановлено по периметру АЗС вказівники (попереджувальні знаки, інформаційне табло) для інформування населення про небезпеку, яка безпосередньо загрожує населенню від об’єкту.
На вікнах першого поверху будівлі Головного корпусу, на вікнах підвалу будівлі Головного корпусу встановлені глухі грати.
Не проведено випробування на тиск та витрату води пожежних гідрантів з оформленням акту.
Під сходовою кліткою в підвалі Головного корпусу влаштовано підсобне приміщення.
Не проведені розгортання та згортання плоскоскладальних рукавів в будівлі Головного корпусу.
Працівники АЗС, особи відповідальні за топлення печей не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум).
Допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах складських приміщень, приміщення топкової будівлі Головного корпусу.
Допущено зниження класу вогнестійкості люку у протипожежній перешкоді горища будівлі Головного корпусу.
У приміщенні насосної станції не вивішена загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі не вказана інформація про їх призначення.
Допущено зберігання сторонніх предметів у приміщенні насосної будівлі Головного корпусу.
На АЗС не вивішено на видимих місцях плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки.
На об’єкті не встановлено порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
В приміщенні будівлі Механічної майстерні електронавантажувач не заземлений.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на початок використання будівлі АЗС та ємності з паливом, приміщення кухні в підсобному приміщенні 2-15 підвалу Головного корпусу, складського приміщення в приміщенні 2-2, 2-3 підвалу будівлі Головного корпусу та орендарі не зареєстрували декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
В приміщенні 2-2 будівлі Складу насіння, в приміщенні будівлі Сушильні електромережа прокладена відкритим способом по горючим елементам.
Не всі будівлі забезпечені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Евакуаційні виходи з Головного корпусу не обладнано світловими покажчики «Вихід», які необхідно постійно утримувати справними.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення або у спеціальних тумбах, на підставках, що надійно закріплені на підлозі.
На електромережі світильників першого, другого та третього поверху Головного корпусу, на електромережі світильника в приміщенні насосної будівлі Головного корпусу, на електромережі в приміщені буфету будівлі Головного корпусу, на розподільчій коробці приміщення лабораторії будівлі Головного корпусу, на електромережі приміщень 1-4, 1-2, 2-2, 3-2 будівлі Складу насіння, на електромережі приміщення будівлі Сушки, на електромережі приміщення Механічної майстерні з’єднання відгалужень та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Димар печі на твердому паливі в приміщенні 1-4 будівлі Складу насіння не побілений.
Допущено улаштування печі на твердому паливі у приміщенні будівлі Механічної майстерні.
Не заведено журнал обліку вогнегасників.
Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій дахів будівель.
Переносні вогнегасники не встановлені у легкодоступних та видних місцях.
Не надані підтверджуючі матеріали перевірки та ремонту пічного опалення.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта.
Не проведено замір опору ізоляції електромережі.
Не надано проектну документацію на будівлі та споруди, яка затверджена в установленому порядку.
Ширину проходів та місця штабельного зберігання в складських приміщеннях не позначені обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно.
Не надано наказ про призначення осіб, відповідальних за топлення печей на твердому паливі, які пройшли протипожежний інструктаж.
Будівлі, приміщення та територію не забезпечено відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
На території Головного корпусу, на території Механічного двору, біля ємності з паливом допущено звалище горючих відходів.
Будівлі та приміщення не забезпечено у повному обсязі первинними засобами пожежогасіння.
Для працівників охорони не розроблені інструкції, в яких необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Не надано підтверджуючі матеріали проведеної очисти димоходів печей на твердому паливі.
Пожежні кран-комплекти в будівлі Головного корпусу не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Не надано проектну документацію на влаштування: будівлі АЗС та ємності з паливом, приміщення кухні в підсобному приміщенні 2-15 підвалу Головного корпусу, складського приміщення в приміщенні 2-2, 2-3 підвалу будівлі Головного корпусу, не надано проектну документацію на проведення капітального ремонту даху будівлі Механічної майстерні.
На в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів у будівлі Головного корпусу з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Працівників не забезпечено засобами індивідуального захисту.
Кришки оглядових і приймальних колодязів не виконані із негорючого матеріалу, який виключає утворення іскор під час ударів.
Особи керівного складу та фахівці, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання.
Територію не забезпечено необхідною кількістю пожежних щитів згідно норм.
Допущено складування горючих матеріалів на відстані менше 1 метра від кабелів та ізольованих проводів, прокладених відкритим способом у приміщенні 1-2 будівлі Складу насіння, в будівлі Лукосховища.
В приміщенні 3-2 будівлі Складу насіння світильник живиться електроенергією від тимчасової електромережі.
Для кожного приміщення не розроблені та не затверджені керівником об’єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
Не проведено перевірку пристроїв захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Для попередження аварій і ліквідації її наслідків не проведено вступні інструктажі з питань техногенної безпеки з усіма найманими працівниками з реєстрацією у відповідному журналі.
В приміщенні топкової підвалу будівлі Головного корпусу, в приміщенні 3-2 будівлі Складу насіння світильники з лампами розжарювання не забезпечені захисним суцільним склом.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
27.03.2018 1214276 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: звернення гр. Крутова О.С. від 19.03.2018р.
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Молчанов Юрій Анатолійович — заступник директора з науково-інвестиційного забезпечення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні