Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (7)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (17)

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. В.В.ДОКУЧАЄВА

#00493764

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
15.02.2022 3057742 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.06.2021 2429578 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Учасники:
Горбань Наталія Миколаївна — Провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області
Порушення:
Подання суб'єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
07.06.2021 2341277 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
139 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Харківський національний аграрний університет імені В.В. Докучаєва ( 982 )
62400, Харківська обл., Харківський р-н, С. Докучаєвське, У/М Хнау
Учасники:
Ковальчук Сергій Олександрович — Інженер з пожежної безпеки ХНАУ ім. В.В. Докучаєва
Олейніцький Валентин Вікторович — Провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Харківській області
Зосім Артем Олегович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Сергієнко В'ячеслав Ігорович — головний фахівець відділу цивільного захисту та організації наглядово-профілактичної роботи Красноградського районого управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Порушення:
корпус №6 Дерев’яні елементи горищного покриття навчального корпусу не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
гуртожиток №1 Двері на шляхах евакуації (зі сходових клітин на першому поверсі) відчиняються не в напрямку виходу з будівель (приміщень).
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки у повному обсязі.
гуртожиток №3 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів гуртожитку здійснено за допомогою скруток.
гуртожиток №1 Не нанесено на шафи пожежних кранів індекс «ПК»,порядковий номер та номер телефону виклику пожежно-рятувальної служби.
гуртожиток №4 Допускається підвішування ламп накалювання безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
гуртожиток №2 Плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі в гуртожитку потребують коригування. Не розроблені та не затверджені керівником інструкції, що визначають дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
корпус №6 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гуртожиток №1 Плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі в гуртожитку потребують коригування. Не розроблені та не затверджені керівником інструкції, що визначають дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
корпус №4 Приміщення корпусу не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
корпус №1 Приміщення закладу не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не надано підтверджуючі матеріали щодо обов’язкового страхування цивільної відповідальності суб'єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна пожежами та аваріями на об'єктах підвищеної небезпеки.
гуртожиток №5 Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
гуртожиток №2 Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
На території об’єкта не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд.
корпус №3 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
У гуртожитках № 1, 2, 3, 4, 5 та 6 не виконано у навісних шафах для пожежних кран-комплектів отвори для провітрювання і пристосувань для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Не розроблено паспорт потенційно небезпечного об'єкта.
корпус №5 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гуртожиток №4 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №2 Не нанесено на шафи пожежних кранів індекс «ПК»,порядковий номер та номер телефону виклику пожежно-рятувальної служби.
гуртожиток №1 Допускається підвішування ламп накалювання безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
гуртожиток №5 Плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі в гуртожитку потребують коригування. Не розроблені та не затверджені керівником інструкції, що визначають дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
гуртожиток №1 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелями для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
гуртожиток №4 Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
корпус №4 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Керівником закладу не забезпечено розробку та не затверджено орієнтовний план евакуації учнів та вихованців у разі виникнення пожежі та порядок оповіщення учасників навчально-виховного процесу, що встановлюють обов’язки і дії працівників на випадок виникнення пожежі.
гуртожиток №2 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Зовнішній протипожежній водопровід перебуває в несправному стані. (Не надано акти перевірки пожежних гідрантів)
гуртожиток №5 Не нанесено на шафи пожежних кранів індекс «ПК»,порядковий номер та номер телефону виклику пожежно-рятувальної служби.
гуртожиток №2 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів гуртожитку здійснено за допомогою скруток.
гуртожиток №6 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гуртожиток №5 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №3 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелями для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
Відсутній інформаційно-довідковій куточок з питань цивільного захисту.
корпус №2 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №6 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів гуртожитку здійснено за допомогою скруток.
гуртожиток №5 Допускається закладання віконних прорізів в підвальному поверсі.
гуртожиток №3 Допускається закладання віконних прорізів в підвальному поверсі.
корпус №6 В коридорі на шляхах евакуації опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
корпус №1 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Допускається закладання віконних прорізів в підвальному поверсі.
У гуртожитках № 1, 2, 3, 4, 5 та 6 зменшено нормовану кількість евакуаційних виходів.
гуртожиток №4 Не виконано за шпарування отворів, що утворилися в місцях перетинання стін різними комунікаціями, негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазопроникненням, що вимагається для цих перешкод.
Територія об’єкта, а також допоміжні приміщення не забезпечена пожежними щитами в повному обсязі.
Гуртожитки №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6 не обладнано системою пристроями оповіщення людей про виникнення пожежі і порядок їх евакуації згідно норм належності. (Не надано підтверджуючі документи щодо працездатності пристроїв оповіщення людей про виникнення пожежі).
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки
гуртожиток №3 Підвальне приміщення використовується не за призначенням (приміщення захаращені меблями та сторонніми матеріалами).
гуртожиток №5 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
корпус №5 Приміщення корпусу не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
гуртожиток №4 Плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі в гуртожитку потребують коригування. Не розроблені та не затверджені керівником інструкції, що визначають дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
гуртожиток №2 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
корпус №2 Приміщення корпусу не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
гуртожиток №5 Приміщення гуртожитку не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
гуртожиток №6 Не нанесено на шафи пожежних кранів індекс «ПК»,порядковий номер та номер телефону виклику пожежно-рятувальної служби.
гуртожиток №4 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гуртожиток №5 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелями для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
корпус №1 Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння у відповідності до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
гуртожиток №2 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
корпус №1 Приміщення бібліотечного архіву не відокремлено від коридору протипожежними перешкодами (протипожежними дверима).
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в навчальних корпусах № 1, 2, 3, 4, 5, 6 та гуртожитках № 1, 2, 3, 4, 5, 6 не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
гуртожиток №6 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
будинки та споруди (ангар та навіс) Для будівель та приміщень не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
гуртожиток №4 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не надано підтверджуючі матеріали щодо введення в експлуатацію, обслуговування та працездатності системи димовидалення в приміщенні бібліотеки.
гуртожиток №5 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів гуртожитку здійснено за допомогою скруток.
гуртожиток №5 Підвальне приміщення використовується не за призначенням (приміщення захаращені меблями та сторонніми матеріалами).
гуртожиток №1 Не виконано за шпарування отворів, що утворилися в місцях перетинання стін різними комунікаціями, негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазопроникненням, що вимагається для цих перешкод.
гуртожиток №2 Допускається підвішування ламп накалювання безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
гуртожиток №3 Не виконано за шпарування отворів, що утворилися в місцях перетинання стін різними комунікаціями, негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазопроникненням, що вимагається для цих перешкод.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій.
гуртожиток №1 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гуртожиток №1 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
гуртожиток №3 Не нанесено на шафи пожежних кранів індекс «ПК»,порядковий номер та номер телефону виклику пожежно-рятувальної служби.
гуртожиток №5 Не виконано за шпарування отворів, що утворилися в місцях перетинання стін різними комунікаціями, негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазопроникненням, що вимагається для цих перешкод.
гуртожиток №3 Плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі в гуртожитку потребують коригування. Не розроблені та не затверджені керівником інструкції, що визначають дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
В навчальних корпусах № 1, 2, 3, 4, 5, 6 не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
гуртожиток №1 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №6 Плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі в гуртожитку потребують коригування. Не розроблені та не затверджені керівником інструкції, що визначають дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
будинки та споруди (ангар та навіс) Будівлі та приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
корпус 5 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
На вікнах приміщень учбових корпусів, гуртожитків встановлені грати, які не розкриваються, не розсуваються та не знімаються.
В навчальних корпусах №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6 не на всіх дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
гуртожиток №2 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелями для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
гуртожиток №4 Не нанесено на шафи пожежних кранів індекс «ПК»,порядковий номер та номер телефону виклику пожежно-рятувальної служби.
корпус №3 Приміщення корпусу не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
гуртожиток №3 Допускається підвішування ламп накалювання безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
будинки та споруди (ангар та навіс) В приміщенні ангару світильники експлуатуються зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Мережа внутрішнього водопроводу не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012 “Внутрішній водопровід та каналізація”. (Не надано підтверджуючі матеріали щодо введення в експлуатацію, обслуговування та працездатності насосної станції.)
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
гуртожиток №1 Приміщення гуртожитку не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
гуртожиток №2 Не виконано за шпарування отворів, що утворилися в місцях перетинання стін різними комунікаціями, негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазопроникненням, що вимагається для цих перешкод.
корпус №3 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гуртожиток № 6 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелями для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
гуртожиток №1 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
корпус №1 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Підвальне приміщення використовується не за призначенням (приміщення захаращені меблями та сторонніми матеріалами).
гуртожиток №2 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
корпус №6 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №6 Приміщення гуртожитку не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не укладено договір на постійне та обов’язкове аварійно-рятувальне обслуговування на договірній основі з аварійно-рятувальними службами.
гуртожиток №4 Допускається закладання віконних прорізів в підвальному поверсі.
гуртожиток №6 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не надано план реагування на надзвичайні ситуації.
гуртожиток №3 Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
У навчальному корпусі № 6 корпусі на першому поверсі допущено зменшення шляхів евакуації з наявністю дверей, що відчиняються з приміщень у коридори.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
гуртожиток №2 Допускається закладання віконних прорізів в підвальному поверсі.
гуртожиток №2 Підвальне приміщення використовується не за призначенням (приміщення захаращені меблями та сторонніми матеріалами).
гуртожиток №3 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
будинки та споруди (ангар та навіс) Не забезпечено захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Електрощити, групові електрощитки не оснащені в повному обсязі схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
гуртожиток №5 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
гуртожиток №2 Приміщення гуртожитку не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
гуртожиток №4 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелями для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
Кран-комплекти в навчальних корпусах №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6 не укомплектовані важелями для полегшення відкривання вентиля.
Плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі на об’єкті в навчальних корпусах №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6 потребують коригування. Не розроблені та не затверджені керівником інструкції, що визначають дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
гуртожиток №5 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
гуртожиток №4 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
гуртожиток №3 Допускається захаращення меблями та заварювання люків в лоджіях (переходів в суміжні секції).
гуртожиток №3 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Відсутні накази, положення, інструкції розпорядження щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки.
гуртожиток №6 Не виконано за шпарування отворів, що утворилися в місцях перетинання стін різними комунікаціями, негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазопроникненням, що вимагається для цих перешкод.
гуртожиток №4 Приміщення гуртожитку не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
гуртожиток №3 Приміщення гуртожитку не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
корпус №2 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Навчальні корпуси №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6 не обладнано засобами оповіщення людей про пожежу.
гуртожиток №3 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
корпус №6 Приміщення корпусу не в повному обсязі забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
гуртожиток №3 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
корпус №4 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
корпус №1 У приміщенні актової зали, опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
будинки та споруди (ангар та навіс) Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
гуртожиток №6 Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
гуртожиток №1 Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
гуртожиток №6 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
гуртожиток №5 Допускається підвішування ламп накалювання безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
гуртожиток №4 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів гуртожитку здійснено за допомогою скруток.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
24.02.2021 2538140 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
69 порушень
Предмет перевірки: Додержання та виконання вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ковальчук Сергій Олександрович — Інженер з пожежної безпеки ХНАУ ім. В.В. Докучаєва
Зосім Артем Олегович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Олейніцький Валентин Вікторович — Провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Харківській області
Порушення:
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки. (гуртожиток №3)
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності. (гуртожиток №2)
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності. (гуртожиток №6)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води. (загальні порушення)
Використання суб’єктами господарювання (орендарями) об’єктів нерухомості (приміщень або їх частин) здійснюється без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (загальні порушення)
У приміщенні актової зали, опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки. (корпус№1)
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки. (гуртожиток №6)
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. (гуртожиток №5)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (корпус №2)
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку. (гуртожиток №5)
Будівлі та приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (споруди)
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку. (гуртожиток №2)
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку. (гуртожиток №1)
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (гуртожиток №3)
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку. (гуртожиток №3)
Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (корпус №5)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (корпус №3)
Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами. (корпус №4)
Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами. (корпус №3)
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (гуртожиток №1)
Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (корпус №2)
Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (гуртожиток №5)
Будівлі не забезпечені первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності. (споруди)
На вікнах приміщень учбових корпусів встановлені грати, які не розкриваються, не розсуваються та не знімаються. (загальні порушення)
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки. (гуртожиток №4)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (гуртожиток №4)
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності. (гуртожиток №3)
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності. (корпус №4)
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності. (корпус №3)
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності. (корпус №6)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (корпус №6)
В коридорі на шляхах евакуації опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки. (корпус №6)
Приміщення бібліотечного архіву не відокремлено від коридору протипожежними перешкодами (протипожежними дверима). (корпус №1)
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. (гуртожиток №6)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".(гуртожиток №2)
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки. (гуртожиток №2)
Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (корпус №4)
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.(гуртожиток №1)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (корпус №4)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (гуртожиток №1)
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності. (корпус №2)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (гуртожиток №5)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (корпус №1)
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. (гуртожиток №3)
Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння у відповідності до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (корпус №1)
Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (корпус №3)
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (гуртожиток №6)
Не забезпечено захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (споруди)
Для всіх будівель та приміщень не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. (споруди)
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. (гуртожиток №4)
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. (гуртожиток №2)
Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (корпус №1)
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки. (гуртожиток №1)
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (гуртожиток №2)
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку. (гуртожиток №6)
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку. (гуртожиток №4)
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності. (гуртожиток №5)
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності. (гуртожиток №4)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (гуртожиток №6)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (гуртожиток №3)
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності. (корпус №5)
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу. (корпус №3)
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності. (корпус №1)
Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту". (корпус №6)
Нове будівництво, реконструкція, реставрація, технічне переоснащення та капітальний ремонт приміщень, будинків і споруд здійснюються на підставі проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку. (загальне порушення)
Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд". (корпус №5)
Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами. (загальні порушення)
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. (гуртожиток №1)
Покарання: відсутні
07.12.2020 1898756 Державний нагляд (контроль) у сфері насінництва та розсадництва Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Резюме перевірки СтатусНе проведено Підстава непроведення"На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.12.2020 1899207 Державний нагляд (контроль) у сфері охорони прав на сорти рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Резюме перевірки СтатусНе проведено Підстава непроведення"На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.12.2020 1872070 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України від 16.03.2020 № 3219 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID - 19)” забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю)у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.12.2020 1892432 Державний нагляд (контроль) за додержанням заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання генетично модифікованого організму у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу незалежно від їх підпорядкування і форми власності Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Резюме перевірки СтатусНе проведено Підстава непроведення"На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.11.2020 2199619 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
81 порушення
Предмет перевірки: Додержання та виконання вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Бєлянцев Геннадій Васильович — Інженер з пожежної безпеки ХНАУ ім. В.В. Докучаєва
Олейніцький Валентин Вікторович — Провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Харківській області
Зосім Артем Олегович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
корпус №5 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
корпус №2 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
гуртожиток №6 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
гаражі та споруди Будівлі та приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
На вікнах приміщень учбових корпусів встановлені грати, які не розкриваються, не розсуваються та не знімаються.
гуртожиток №2 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів) не розроблено інструкції, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
гуртожиток №2 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
гуртожиток №2 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
корпус №6 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
корпус №1 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
гуртожиток №4 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки..
гуртожиток №3 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки..
корпус №3 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
корпус №4 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №4 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
гуртожиток №3 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
гуртожиток №2 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гаражі та споруди Для всіх будівель та приміщень не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
корпус №1 Не здійснена перевірка стану вогнезахисного просочення дерев’яніх елементів сцени актової зали.
корпус №6 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
корпус №5 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гуртожиток №1 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
корпус №1 Приміщення серверної не відокремлено протипожежними перешкодами (протипожежними дверима).
корпус №3 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
корпус №4 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
гуртожиток №2 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки..
гуртожиток №5 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гуртожиток №4 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
гуртожиток №6 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки.
корпус №6 В коридорі на шляхах евакуації опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
гуртожиток №1 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гаражі та споруди Будівлі не забезпечені первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
корпус №1 Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
корпус №4 Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
корпус №2 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
гуртожиток №1 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Територія, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
корпус №1 Приміщення бібліотечного архіву не відокремлено від коридору протипожежними перешкодами (протипожежними дверима).
корпус №3 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
корпус №1 Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння у відповідності до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Використання суб’єктами господарювання (орендарями) об’єктів нерухомості (приміщень або їх частин) здійснюється без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
корпус №3 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №1 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки.
гуртожиток №4 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
корпус №1 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Нове будівництво, реконструкція, реставрація, технічне переоснащення та капітальний ремонт приміщень, будинків і споруд здійснюються на підставі проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
корпус №2 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №6 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
корпус №2 Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води.
корпус №1 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №2 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
гуртожиток №5 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
корпус №5 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
корпус №3 Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
гуртожиток №6 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №1 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гуртожиток №3 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
гуртожиток №5 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Керівником об’єкту не забезпечено утримання засобів протипожежного захисту у справному стані (вогнегасники розміщено без розпилювачів)
корпус №4 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
корпус №6 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №3 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
гуртожиток №6 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
корпус №6 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
гуртожиток №4 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
корпус №2 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гуртожиток №1 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
гуртожиток №5 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
гуртожиток №3 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
корпус №1 У приміщенні актової зали, опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
корпус №5 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
гуртожиток №6 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
гаражі та споруди Не забезпечено захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
гуртожиток №3 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
корпус №1 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
гуртожиток №5 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
гуртожиток №4 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
корпус №4 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
30.09.2020 2168056 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
104 порушення
Предмет перевірки: Додержання та виконання вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Докучаєва Бєлянцев Геннадій Васильович — Інженер з пожежної безпеки ХНАУ ім. В.В.
Олейніцький Валентин Вікторович — Провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Харківській області
Зосім Артем Олегович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Гуртожиток № 2 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Гуртожиток № 2 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 1В приміщені бібліотечного архіву відстань між світильниками з лампами розжарювання та предметами (конструкціями) з горючих матеріалів, менше 0,5 м.
Корпус № 3 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Гуртожиток № 6 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Гуртожиток № 2 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Загальні порушення Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Гуртожиток № 5 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Корпус № 5Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Корпус № 6 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Загальні порушення У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів відсутні таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Корпус № 1Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 3Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Корпус № 1Не здійснена перевірка стану вогнезахисного просочення дерев’яніх елементів сцени актової зали.
Гуртожиток № 2 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 2 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Гуртожиток № 1Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 1Приміщення серверної не відокремлено протипожежними перешкодами (протипожежними дверима).
Гуртожиток № 4 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Корпус № 3Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Гуртожиток № 4 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Корпус № 1Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Загальні порушення Керівником об’єкту не забезпечено утримання засобів протипожежного захисту у справному стані (вогнегасники розміщено без розпилювачів)
Гуртожиток № 6 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 4 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Гуртожиток № 6 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Корпус № 2Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 1 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Загальні порушення Територія, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Гуртожиток № 5 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гаражі та споруди Будівлі не забезпечені первинними засобами пожежогасінн - вогнегасниками згідно норм належності.
Загальні порушення Використання суб’єктами господарювання (орендарями) об’єктів нерухомості (приміщень або їх частин) здійснюється без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Загальні порушення Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води.
Гуртожиток № 2 В приміщенні електрощитової засмічено та захаращено сторонніми предметами.
Корпус № 3 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Загальні порушення Працівників об’єкту не забезпечено засобами індивідуального захисту.
Загальні порушення Для працівників охорони (сторожів, вахтерів) не розроблено інструкції, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Загальні порушення Не розроблена та не затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Гуртожиток № 4 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Корпус № 1Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Корпус № 1Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Корпус № 2Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Загальні порушення На об’єкті реконструкція та технічне переоснащення ангару під котельню здійснюється без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Корпус № 1Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Загальні порушення Керівником об’єкту розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів.
Корпус № 1Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння у відповідності до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Гуртожиток № 4 В приміщенні електрощитової засмічено та захаращено сторонніми предметами.
Гуртожиток № 4 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Загальні порушення На в’їзді (виїзді) на територію об’єкта не встановлена схема території з вказаннням розміщення будівель, гідрантів, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Гуртожиток № 1 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки.
Корпус № 5Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 4 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Корпус № 1Приміщення бібліотечного архіву не відокремлено від коридору протипожежними перешкодами (протипожежними дверима).
Загальні порушення Керівником об’єкту не забезпечено 100% технічне обслуговування вогнегасників.
Загальні порушення Будівлі не забезпечені адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Гуртожиток № 6 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 3Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 4 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки..
Гуртожиток № 2 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Гуртожиток № 3 В приміщенні електрощитової засмічено та захаращено сторонніми предметами.
Гуртожиток № 6 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки.
Гуртожиток № 1 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Гуртожиток № 3 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Гаражі та споруди Не забезпечено захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Корпус № 6Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 2Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Корпус № 4Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Загальні порушення Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Корпус № 4Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Гуртожиток № 4 Двері зі сходової клітини на перший поверх відчиняються не в напрямку виходу з будівлі.
Гуртожиток № 3 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Загальні порушення Не забезпечено вільного пересування автомобільними дорогами, проїздами й проходами до будівель, споруд, пожежних вододжерел, які знаходяться у дворі учбових корпусів.
Гуртожиток № 3 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Гаражі та споруди Для всіх будівель та приміщень не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Корпус № 5Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Корпус № 1Евакуаційні виходи з актового залу не забезпечено світловими покажчиками «ВИХІД».
Гуртожиток № 3 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Гуртожиток № 3 В холі та приміщенні охорони електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Корпус № 5Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 3 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Корпус № 6Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гаражі та споруди Будівлі та приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Загальні порушення Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки.
Корпус № 4Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Корпус № 6 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Корпус № 2Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 1 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Гуртожиток № 3 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки..
Корпус № 1У приміщенні актової зали, опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
Гуртожиток № 5 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 5 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Гуртожиток № 5 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Загальні порушення На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Корпус № 2Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Гуртожиток № 2 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки..
Корпус № 4 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 6В коридорі на шляхах евакуації опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
Загальні порушення На вікнах приміщень учбових корпусів встановлені грати, які не розкриваються, не розсуваються та не знімаються.
Корпус № 4Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Гуртожиток № 1 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Гуртожиток № 5 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Гуртожиток № 6 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 3 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 1 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.04.2020 2160591 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства про використання та охорону земель в частині встановлення факту забруднення земельних ділянок
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Трегубенко Вікторія Олександрівна — Начальник відділу екологічного контролю земельних ресурсів-старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Ніживенко Ольга Олександрівна — головний спеціаліст відділу інструментально-лабораторного контролю - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Фарафонова Юлія Євгеніївна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Порушення:
В ході проведення перевірки встановлено, що не забезпечується захист земель від забруднення, засмічення та не вживаються заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки та ліквідації нагслідків такого впливу, виявлено зберігання відходів на відкритому грунті.
Покарання: відсутні
16.12.2019 2045136 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
123 порушення
Предмет перевірки: додержання та виконання вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Сергієнко В'ячеслав Ігорович — головний інспектор Сахновщинського РС ГУ ДСНС України у Харківській області
Бєлянцев Геннадій Васильович — інженер з систем пожежогасіння ХНАУ ім. В.В. Докучаєва
Ющук Дмитро Дмитрович — Проректор з АГР ХНАУ ім. В.В. Докучаєва
Сиромятніков Євген Валерійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Холодногірському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Гуртожиток № 1Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 6 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 5 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Корпус № 1Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Гаражі та споруди Будівлі та приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 4 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Загальні порушення Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки.
Корпус № 1Не здійснена перевірка стану вогнезахисного просочення дерев’яніх елементів сцени актової зали.
Корпус № 2Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Гуртожиток № 1 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Гуртожиток № 4 В підвальному приміщенні допускається складування горючих матеріалів, без забезпечення ізольованого входу до них від загальних евакуаційних сходових кліток.
Загальні порушення Не укладено договір на постійне та обов’язкове обслуговування об’єкту державною аварійно – рятувальною службою.
Гуртожиток № 4 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Корпус № 4 Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 6 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 2 В приміщенні електрощитової засмічено та захаращено сторонніми предметами.
Загальні порушення Керівником об’єкту не забезпечено утримання засобів протипожежного захисту у справному стані (вогнегасники розміщено без розпилювачів)
Гуртожиток № 4 Двері зі сходової клітини на перший поверх відчиняються не в напрямку виходу з будівлі.
Гуртожиток № 1 На виході з гуртожитку ізольований провід прокладено відкрито по горючим конструктивним елементам, без відокремлення від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра.
Загальні порушення На об’єкті реконструкція та технічне переоснащення ангару під котельню здійснюється без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Гуртожиток № 4 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Гуртожиток № 5 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 6 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Загальні порушення Для працівників охорони (сторожів, вахтерів) не розроблено інструкції, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Гуртожиток № 4 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Гуртожиток № 2 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 5Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 3 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Загальні порушення В приміщеннях гуртожитків, торгівельних ділянках, які розміщені в учбових корпусах, електророзетки та вимикачі встановлені на горючі конструктивні елементи, без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Гуртожиток № 5 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції), без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Гуртожиток № 2 В холі, приміщенні охорони електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції), без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Гуртожиток № 1 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Корпус № 1Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 6 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки.
Загальні порушення На в’їзді (виїзді) на територію об’єкта не встановлена схема території з вказаннням розміщення будівель, гідрантів, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Корпус № 1Приміщення бібліотечного архіву не відокремлено від коридору протипожежними перешкодами (протипожежними дверима).
Загальні порушення На вікнах приміщень учбових корпусів встановлені грати, які не розкриваються, не розсуваються та не знімаються.
Гуртожиток № 3 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Корпус № 1Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Корпус № 1В приміщені бібліотечного архіву відстань між світильниками з лампами розжарювання та предметами (конструкціями) з горючих матеріалів, менше 0,5 м.
Корпус № 4Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 6 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Загальні порушення Територія, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Корпус № 4Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Загальні порушення В приміщеннях гуртожитків (підвальні приміщення, фойє, коридори) світильники експлуатуються підвішеними безпосередньо на струмопровідні проводи.
Загальні порушення Працівників об’єкту не забезпечено засобами індивідуального захисту.
Загальні порушення Керівником об’єкту розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів.
Корпус № 1Під сценічною коробкою та в бібліотечному архіві допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Загальні порушення Використання суб’єктами господарювання (орендарями) об’єктів нерухомості (приміщень або їх частин) здійснюється без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Гуртожиток № 2 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Гаражі та споруди Не забезпечено захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Корпус № 1Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Загальні порушення На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Гуртожиток № 2 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 3 В приміщенні електрощитової засмічено та захаращено сторонніми предметами.
Гуртожиток № 3 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Корпус № 3 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Гуртожиток № 4 В приміщенні електрощитової засмічено та захаращено сторонніми предметами.
Корпус № 1У приміщенні актової зали, опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
Корпус № 4Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Корпус № 2Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Корпус № 2Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 1 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки.
Гуртожиток № 2 В підвальному приміщенні допускається складування горючих матеріалів, без забезпечення ізольованого входу до них від загальних евакуаційних сходових кліток.
Загальні порушення Не проведено заміру опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Корпус № 5Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Гуртожиток № 3 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки..
Загальні порушення Будівлі не забезпечені адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Гуртожиток № 3 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Гаражі та споруди Для всіх будівель та приміщень не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Гуртожиток № 2 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Корпус № 3Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 2Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 2Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 6 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Гуртожиток № 4 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Корпус № 1В приміщенні під сценічною коробкою ізольований провід прокладено відкрито по горючим конструктивним елементам, який не відокремлений від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
Гуртожиток № 2 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Загальні порушення Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Гаражі та споруди Будівлі не забезпечені первинними засобами пожежогасінн - вогнегасниками згідно норм належності.
Корпус № 6Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 1 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Гуртожиток № 5 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Загальні порушення На перших поверхах гуртожитків та в приміщеннях охорони гуртожитків, в торгівельних ділянках, які розміщені в учбових корпусах експлуатуються тимчасові електромережі.
Гуртожиток № 2 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 4 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Корпус № 5Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Гуртожиток № 3 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 4 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 3 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Корпус № 3Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Загальні порушення Керівником об’єкту не забезпечено 100% технічне обслуговування вогнегасників.
Корпус № 1Приміщення серверної не відокремлено протипожежними перешкодами (протипожежними дверима).
Гуртожиток № 1 З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Загальні порушення В приміщеннях гуртожитків (підвальні приміщення, фойє, коридори) світильники експлуатуються зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Загальні порушення Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води.
Гуртожиток № 6 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Загальні порушення Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Гуртожиток № 3 В підвальному приміщенні допускається складування горючих матеріалів, без забезпечення ізольованого входу до них від загальних евакуаційних сходових кліток.
Корпус № 3Кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами.
Гуртожиток № 5 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Корпус № 1Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння у відповідності до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Корпус № 1Евакуаційні виходи з актового залу не забезпечено світловими покажчиками «ВИХІД».
Загальні порушення Огорожі на покриттях будівель учбових корпусів не пофарбовані.
Гуртожиток № 3 В холі та приміщенні охорони електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Гуртожиток № 3 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 6 Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Загальні порушення Не розроблена та не затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Гуртожиток № 1 В приміщенні холу, приміщенні охорони електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Гуртожиток № 2 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки..
Загальні порушення Не забезпечено вільного пересування автомобільними дорогами, проїздами й проходами до будівель, споруд, пожежних вододжерел, які знаходяться у дворі учбових корпусів.
Гуртожиток № 5 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 5 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Загальні порушення У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів відсутні таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Корпус № 1Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Гуртожиток № 4 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками щодо пожежної небезпеки..
Корпус № 5Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння - вогнегасниками згідно норм належності.
Гуртожиток № 1 Будівля не забезпечена захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Корпус № 6Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Корпус № 6 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Корпус № 6В коридорі на шляхах евакуації опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з невизначеними показниками пожежної небезпеки.
Корпус № 5Приміщення корпусу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 4Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
31.07.2019 1675707 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
94 порушення
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Бєлянцев Геннадій Васильович — Інженер_ з систем пожежогасіння ХНАУ ім. В.В. Докучаєва
Порушення:
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Приміщення бібліотечного архіву не забезпечено протипожежними перешкодами (дверима)
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
В коридорі на шляхах евакуації опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Не забезпечено засобами індивідуального захисту своїх працівників.
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
На об’єкті реконструкція, реставрація, технічне переоснащення та капітальний ремонт котельні в ангарі здійснюються без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Під сценічною коробкою та бібліотечному архіві допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
У приміщенні актової зали, опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
В приміщені бібліотечного архіву відстань між світильниками з лампами розжарювання та предметами (конструкціями) з горючих матеріалів, не забезпечено більше 0,5 м.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Не обладнано системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки.
Не укладено договір на постійне та обов’язкове обслуговування об’єкту з державною аварійно – рятувальною службою.
Не забезпечено захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Евакуаційні виходи з актового залу не забезпечено світловими покажчиками «ВИХІД».
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Приміщення серверної не забезпечено протипожежними перешкодами (дверима).
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння.
Використання суб’єктами господарювання (орендарями) об’єктів нерухомості (приміщень або їх частин) без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.05.2019 1395171 Геологічне вивчення надр, їх використання та охорона, а також використання і переробка мінеральної сировини (державний гірничий нагляд) Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері державного гірничого нагляду
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.02.2019 1422382 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.02.2019 1675574 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
146 порушень
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ющук Дмитро Дмитрович — Проректор з АГР ХНАУ ім. В.В. Докучаєва
Порушення:
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Приміщення серверної не забезпечено протипожежними перешкодами (дверима).
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не укладено договір на постійне та обов’язкове обслуговування об’єкту з державною аварійно – рятувальною службою.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
На об’єкті реконструкція, реставрація, технічне переоснащення та капітальний ремонт котельні в ангарі здійснюються без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
В приміщені бібліотечного архіву відстань між світильниками з лампами розжарювання та предметами (конструкціями) з горючих матеріалів, не забезпечено більше 0,5 м.
В коридорі на шляхах евакуації опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Евакуаційні виходи з актового залу не забезпечено світловими покажчиками «ВИХІД».
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Керівником об’єкта своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів.
Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Не обладнано системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях другого поверху, в коридорі актового залу та побутових приміщеннях під сценою.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не забезпечено засобами індивідуального захисту своїх працівників.
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Не забезпечено захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Під сценічною коробкою та бібліотечному архіві допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Допускається зберігання в приміщенні вентиляційної камери різних матеріалів та устаткування.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки.
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
У приміщенні актової зали, опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Приміщення бібліотечного архіву не забезпечено протипожежними перешкодами (дверима)
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Використання суб’єктами господарювання (орендарями) об’єктів нерухомості (приміщень або їх частин) без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Шляхи евакуації в коридорах бібліотеки, підвальних приміщеннях актової зали захаращено меблями, обладнанням та різними матеріалами.
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.06.2018 507013 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
165 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Тереняк Артем Миколайович Бєлянцєв Геннадій Васильович — Головний інженер, інженер з систем пожежогасіння
Тереняк Артем Миколайович, Бєлянцєв Геннадій Васильович — Головний інженер, інженер з систем пожежогасіння
Порушення:
Корпус № 2 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Гуртожиток № 6 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 6 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Корпус № 1 В приміщені бібліотечного архіву відстань між світильниками з лампами розжарювання та предметами (конструкціями) з горючих матеріалів, не забезпечено більше 0,5 м.
Корпус № 1 Приміщення бібліотечного архіву не забезпечено протипожежними перешкодами (дверима)
Гуртожиток № 5 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Гуртожиток № 5 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Гуртожиток № 3 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 6 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Корпус № 1 Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 3 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Гуртожиток № 5 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Корпус № 2 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Корпус № 1 Допускається зберігання в приміщенні вентиляційної камери різних матеріалів та устаткування.
Корпус № 1 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Гуртожиток № 2 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 2 Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 3 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Корпус № 5 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Корпус № 1 Під сценічною коробкою та бібліотечному архіві допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Керівником підприємства відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Корпус № 6 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Гуртожиток № 2 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Корпус № 1 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Корпус № 5 Шляхи евакуації в коридорах корпусу захаращено різними матеріалами.
Корпус № 4 Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 4 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 3 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 4 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Керівником об’єкта своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів.
Корпус № 6 Шляхи евакуації в коридорах корпусу захаращено різними матеріалами.
Корпус № 5 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Корпус № 6 В коридорі на шляхах евакуації опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Корпус № 5 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Корпус № 3 Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 6 Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Гуртожиток № 3 Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Корпус № 2 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Корпус № 1 Шляхи евакуації в коридорах бібліотеки, підвальних приміщеннях актової зали захаращено меблями, обладнанням та різними матеріалами.
Корпус № 6 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Корпус № 1 Евакуаційні виходи з актового залу не забезпечено світловими покажчиками «ВИХІД».
Корпус № 2 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Корпус № 4 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Гуртожиток № 4 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Гуртожиток № 2 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Гуртожиток № 3 Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 6 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Гуртожиток № 4 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Корпус № 4 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 1 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Гуртожиток № 4 Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Гуртожиток № 5 Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Гуртожиток № 6 Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Гуртожиток № 3 Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Гуртожиток № 1 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Корпус № 1 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Гуртожиток № 2 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Корпус № 4 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Корпус № 5 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Гуртожиток № 2 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Гуртожиток № 4 Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 1 Під сценічною коробкою допускається експлуатація кабелю з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією.
Корпус № 4 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 6 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Корпус № 2 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 1 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Гуртожиток № 1 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Гуртожиток № 5 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Гуртожиток № 6 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
Гуртожиток № 2 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Гуртожиток № 4 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Гуртожиток № 3 Відсутні двері до сходових кліток гуртожитку.
На об’єкті реконструкція, реставрація, технічне переоснащення та капітальний ремонт котельні в ангарі здійснюються без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Корпус № 3 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Гуртожиток № 5 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Гуртожиток № 2 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Корпус № 6 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Корпус № 2 Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 4 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 4 Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Корпус № 6 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гаражі та споруди Не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Корпус № 3 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Корпус № 1 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 6 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 6 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Гуртожиток № 1 Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Корпус № 5 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Корпус № 1 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 1 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Гуртожиток № 6 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Гуртожиток № 2 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Корпус № 5 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 3 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Гуртожиток № 4 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Корпус № 4 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Гуртожиток № 1 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 1 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Корпус № 2 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 6 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 4 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 6 Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 6 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 2 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 5 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Корпус № 5 Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 4 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Корпус № 1 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення
Гаражі та споруди Не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Гуртожиток № 1 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 1 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Корпус № 1 Приміщення серверної не забезпечено протипожежними перешкодами (дверима).
Гуртожиток № 5 Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Гуртожиток № 5 Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 5 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 3 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 3 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки.
Корпус № 1 Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння.
Гуртожиток № 4 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Корпус № 3 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Використання суб’єктами господарювання (орендарями) об’єктів нерухомості (приміщень або їх частин) без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Гуртожиток № 4 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Корпус № 1 У приміщенні актової зали, опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Корпус № 3 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 1 Електрощити не забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Корпус № 1 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Гуртожиток № 3 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Гуртожиток № 2 Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Корпус № 5 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Гуртожиток № 4 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Гуртожиток № 5 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 5 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Корпус № 3 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Гуртожиток № 5 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 4 Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Гуртожиток № 1 Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Не укладено договір на постійне та обов’язкове обслуговування об’єкту з державною аварійно – рятувальною службою.
Гаражі та споруди Не обладнано системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Корпус № 1 Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях другого поверху, в коридорі актового залу та побутових приміщеннях під сценою.
Гуртожиток № 5 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Корпус № 2 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Гуртожиток № 3 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Корпус № 2 Відсутні пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів навчального корпусу.
Корпус № 3 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Корпус № 1 Будівля не забезпечена захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Корпус № 1 Під сценою актового залу допускається розміщення складських та інші подібних приміщень для зберігання горючих матеріалів.
Корпус № 6 Приміщення корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Корпус № 6 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Гуртожиток № 2 Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не забезпечено засобами індивідуального захисту своїх працівників.
Гаражі та споруди Не забезпечено захистом зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Гуртожиток № 3 Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Гуртожиток № 1 Шляхи евакуації в коридорах гуртожитку захаращено різними матеріалами.
Корпус № 1 Не оброблено дерев’яні елементи сценічної коробки засобами вогнезахисту.
Гуртожиток № 2 Не здійснено з'єднання жил електропроводів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в приміщеннях гуртожитку.
Гуртожиток № 1 Відповідальна особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Гуртожиток № 5 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Корпус № 6 Не обладнано приміщення корпусу системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту".
Гуртожиток № 3 На шляхах евакуації (фойє та вихід з гуртожитку) опорядження (облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою.
Гуртожиток № 2 Приміщення гуртожитку не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) згідно норм належності.
Гуртожиток № 3 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Корпус № 4 Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Корпус № 6 Наявні вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом