Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (25)
Перевірки (15)

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРИКА"

#00377265

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
02.02.2022 3083064 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
37 порушень
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності суб’єктів господарювання з середнім та незначним ступенем ризику.
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ПІДПРИЄМСТВО "ХБФ"
62370, Харківська обл., Харківський р-н, смт. Солоницівка, вул. Заводська, 49К-1
ХБФ (вул. Заводська, 49-Л)
62370, Харківська обл., Харківський р-н, Смт Солоницівка, вул. Заводська, 49-Л
КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРИКА"
61017, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Лозівська, 8
МАГАЗИН «БІСКВІТ-7»
61052, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Дмитрівська, 5
ХБФ (вул. Заводська, 49-Н)
62370, Харківська обл., Харківський р-н, Смт Солоницівка, вул. Заводська, 49-Н
ХБФ (вул. Заводська, 49/11)
62370, Харківська обл., Харківський р-н, Смт Солоницівка, вул. Заводська, 49/11
ХБФ (вул. Заводська, 49-Г)
62370, Харківська обл., Харківський р-н, Смт Солоницівка, вул. Заводська, 49-Г
МАГАЗИН «БІСКВІТ-5»
61052, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Полтавський Шлях, 24
Учасники:
Герасимчук Петро Павлович — Інструктор протипожежної профілактики ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРИКА"
Комишанський Роман Євгенович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Холодногірському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Шкатов Ігор Юрійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Харківського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Коваленко Алла Арестівна — Голова правління – генеральний директор ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРИКА"
Порушення:
Не забезпечено в повному обсязі приміщення первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку (не проведено розрахунок вогнегасників). (підтверджується – відсутністю необхідної кількості вогнегасників).
Не витримані протипожежні відстані від циклона збору стружки до будівлі стройцеху
Пожежні плоскоскладальні рукава не приєднані до кранів та стволів. (підтверджується – фото).
Не встановлені в повному обсязі вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння. Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби). (підтверджується – фото).
Не надано акти підтвердження вогнезахисту металевих конструкцій (коридор між складами). (підтверджується – фото).
В об’ємі сходової клітки будівлі заводоуправління на рівні першого поверху влаштоване приміщення комори
Не проведено розгортання та згортання пожежних рукавів розміщених в шафах кран-комплектів, розташованих в приміщеннях будівель об’єкту (не рідше одного разу на шість місяців). (підтверджується – фото).
Не проведено навчання працівників з питань цивільного захисту. (підтверджується – відсутністю посвідчення).
Не проведені об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту. (підтверджується – відсутністю підтверджуючих документів)
Не встановлено на території об’єкта на в’їздах (виїздах) схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них. (підтверджується – відсутністю схеми території).
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки
Не передбачене огородження за периметром, покрівлі будівлі заводоуправління відповідно до ГОСТ 25772.
В етикетному складі, приміщення машинного відділення ліфта не відокремлене від складу протипожежними дверима
Існуючі пожежні щити не укомплектовані в повному обсязі протипожежним інвентарем (вогнегасники - 3 шт., протипожежне покривало - 1 шт.,). (підтверджується – фото).
Електрощити, групові електрощитки не оснащені в повному обсязі схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки) (підтверджується – фото).
Не забезпечено в повному обсязі приміщення, територію, будівлі, споруди відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ІSО 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальние и знаки безопасности». (підтверджується – фото).
Не вивішені плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі в повному обсязі в складських приміщеннях. (підтверджується – фото).
Не оновлений об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. (підтверджується – відсутністю документів).
Будівля медичного пункту та охорони, складу готової продукції, бісквітного цеху, складу сировини не обладнанні системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (відсутні підтверджуючі документи та система)
Не надані матеріали щодо підтвердження небезпечності та токсичності продуктів горіння, а також димоутворювальної здатності оздоблення стін на шляхах евакуації зі складу готової продукції.
Не витримані протипожежні відстані від АЗС до циклона збору стружки
Допускається зменшення класу вогнестійкості огороджувальних конструкцій (не зашпаровано негорючим матеріалом місце проходження комунікацій та кабелів між електрощитовою та складськими приміщеннями. (підтверджується – фото).
Допускається замикання на замки дверей на шляхах евакуації
Відсутні в повному обсязі світлові покажчики «Вихід». (підтверджується – фото).
Не проведено технічне обслуговуванню і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (підтверджується – відсутністю акту виконаних робіт)
Не заключений договір на аварійно-рятувальне обслуговування
Не розроблені графіки проведення спеціальних об’єктових тренувань і не узгоджено їх з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та територіальними органами ДСНС. (підтверджується – відсутністю підтверджуючих документів).
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки. (підтверджується – відсутністю підтверджуючих документів).
В бісквітному цеху, хол першого поверху не відокремлений від виробничих приміщень протипожежними дверима
Захисна споруда не забезпечена лікарськими засобами та медичними виробами
Відсутня посадова особа, відповідальна за утримання вогнезахисного покриву. (підтверджується – відсутністю наказу керівника та відсутністю відповідної особи).
Не забезпечено належний стан ущільнювальних прокладок на аварійному виході захисної споруди.
У приміщенні насосної станції не вивішена загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. (підтверджується – фото).
Відсутній другий евакуаційний вихід з третього поверху будівлі заводоуправління
Для контролю на працездатність не проведено випробування на тиск та витрату води мережу системи зовнішнього протипожежного водопроводу.
Система протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація та оповіщення про пожежу) в будівлі стройцеху, знаходиться в неробочому стані. (відсутні підтверджуючі документи)
В будівлі складу готової продукції, складське приміщення не відокремлене від адміністративних приміщень протипожежними дверима.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.02.2022 3046358 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Фарафонов Денис Володимирович — Начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами - старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської областіі
Файст А О — Інженер по обладнанню
Файст А. О. — Інженер по обладнанню
Трегубенко Вікторія Олександівна — Начальник відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами-старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Алексанрова Еліна Миколаївна — провідний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Порушення:
Відсутній журнал обліку робочого часу установок очистки газу.
Реєстрові карти об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів не скорегованні.
Паспортизація та інвентаризація відходів не скореговуванна.
Під час діяльності ПРАТ "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРИКА" утворюються наступні відходи: плівка поліпропіленова, поліетиленові пакети, стрейч-плівка та інші. ПРАТ "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРИКА" допускає змішування відходів у баках для сміття, що розташовані на території ТОВАРИСТВА.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.04.2021 2559017 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Гужва Світлана Михайлівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області
Єгорова Валентина Григорівна — Заступник генерального директора
Порушення:
Подання суб'єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
30.11.2020 2310388 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Сластіна Тетяна Євгенівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області
Порушення:
Подання суб'єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
13.02.2020 2073799 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Єгорова Валентина Григорівна — Заступник генерального директора
Тимошенко Любов Михайлівна — Заступник головного бухгалтера
Заяць Олена Анатоліївна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області
Порушення:
Подання суб'єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
03.02.2020 1904866 Державний нагляд (контроль) у сфері метрології та метрологічної діяльності Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності
Учасники:
Коваленко Алла Арестівна — генеральний директор
Мірошніченко Ірина Віталіївна — головний спеціаліст відділу ринкового та метрологічного нагляду
Крамаренко Віталій Вадимович — головний спеціаліст відділу ринкового та метрологічного нагляду
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.02.2020 1899859 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Учасники:
Савченко Сергій Васильович — Лікар з загальної гігієни відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Харківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській
Юськова Людмила Костянтинівна — начальник виробничої лабораторії
Голік Ольга Валентинівна — Заступник генерального директора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.02.2020 1711841 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
63 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ПІДПРИЄМСТВО "ХБФ"
62370, Харківська обл., Харківський р-н, смт. Солоницівка, вул. Заводська, 49К-1
МАГАЗИН «БІСКВІТ-5»
61052, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Полтавський Шлях, 24
МАГАЗИН "БІСКВІТ"
61170, Харківська обл., м. Харків, Московський р-н, вул. Гвардійців Широнінців, 45
Адміністративна будівля "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРІКА"
61002, Харківська обл., м. Харків, вул. Чернишевська, 38/15
МАГАЗИН «БІСКВІТ-7»
61052, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Дмитрівська, 5
КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРИКА"
61017, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Лозівська, 8
Учасники:
Шкатов Ігор Юрійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Харківського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Сторожко Валентина Степанівна — Керуюча магазином ПАТ «Харківська бісквітна фабрика»
Коваленко Анастасія Іванівна — начальник торгового відділу ПрАТ "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРИКА"
Денисенко Євген Станіславович — Провідний інспектор Холодногірського РВ у м. Харкові ГУ ДСНС України у Харківській області
Герасимчук Петро Павлович — інструктор протипожежної профілактики ПРАТ "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРИКА"
Шевченко Сергій Леонідович — Головний інспектор ВЗНС по Київському району ХМТГ ХРУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Коваленко Наталія Вікторівна — уповноважена особа, керуюча магазину «Бічквіт-4»
Майборода Роман Ігорович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Холодногірському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Погудіна Вікторія Володимирівна — Керуюча магазином ПАТ «Харківська бісквітна фабрика»
Коліщак Анастасія Степанівна — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Холодногірському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Фісун Валентин Іванович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Московському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області підполковник служби цивільного захисту
Порушення:
В підвалі зберігаються негорючі товари в горючій упаковці у приміщеннях, які не мають віконних отворів або спеціальних засобів димовидалення. (підтверджується – візуально, відео наглядом на об’єкті)
Не проведено випробування фільтрів поглиначів захисної споруди.
Приміщення котельні не відокремлене від приміщень іншого призначення протипожежними перешкодами (протипожежними дверима, перегородками).
Не враховується клас гасіння пожежі при виборі типу вогнегасників, відсутні вогнегасники ВП-5. (підтверджується – візуально, відсутністю документації, відео наглядом на об’єкті)
Навчання осіб керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не проводилось. (підтверджується відсутністю посвідчення)
Шафки в яких розташовуються пожежні кран-комплекти не мають отворів для провітрювання. Пожежні кран-комплекти технічно не обслуговувались, перевірка на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування не проводилась.(підтверджується відсутністю документації, візуально)
На вікнах приміщень де перебувають люди встановлені глухі металеві грати
Відсутній другий евакуаційний вихід з третього поверху будівлі заводоуправління
Встановлені тимчасові споруди (операторські) в загальному коридорі на шляхах евакуації будівлі складу готової продукції.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції).
Не надано журнал проходження працівниками навчань, інструктажів і перевірки знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки
Приміщення електрощитових стройцеху, теплоцеху, не відокремлене від коридорів протипожежними дверима.
Пожежні плоскоскладальні рукава не приєднані до кранів та стволів.
Не встановлені вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння. Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
В приміщеннях кафе та магазину на шляхах евакуації, стіни оздоблені горючим облицюванням
Не забезпечено територію об’єкта в повному обсязі пожежними щитами (стендами).
На шляхах евакуації (вихід в кафе) влаштовано поріг більше 5 см.
Допускається захаращення основних шляхів евакуації з кабінету завідуючої.
Евакуаційні виходи бісквітного цеху, механічного цеху, нового складу, заводоуправління, медичного пункту, столової, теплоцеху, не в повному обсязі забезпечені евакуаційним освітленням (світильниками «Вихід»).
Двері на шляху евакуації відчиняються не в напрямку виходу з кабінету завідуючої
Приміщення не забезпечені посадовими інструкціями про заходи пожежної безпеки.
Не забезпечено працівників об’єкту засобами колективного та індивідуального захисту.
Відсутній сертифікований паспорт на килими, килимові доріжки й інше покриття підлоги в адміністративному приміщені касового залу які повинні бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2
Не встановлено біля місць розташування пожежних гідрантів і водойм покажчики: (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) - для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева); - для пожежної водойми - літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Не забезпечено належний стан ущільнювальних прокладок на аварійному виході захисної споруди.
Об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій не створений і не погоджений в адміністрації Київського району м. Харкова. (підтверджується – відсутністю документації)
Будівля медичного пункту та охорони, складу готової продукції, тарного складу, бісквітного цеху, складу сировини не обладнанні системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (відсутні підтверджуючі документи та система)
Двері на шляху евакуації відчиняються не в напрямку виходу з кабінету завідуючої .
Не проведено ідентифікацію щодо визначення підвищеної небезпеки об’єкта. (підтверджується відсутністю документації)
Працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту.
В бісквітному цеху та новому складі допускається замикання на замки дверей на шляхах евакуації.
Не надано посвідчення про навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Допускається захаращення запасних шляхів евакуації шафами для одягу.
Не пройшла посадова особа та працівники навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не розроблені графіки проведення спеціальних об’єктових тренувань і не узгоджено їх з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та територіальними органами ДСНС.
Горючі відходи, упаковку та контейнери в торговельних, обідніх залах та на шляхах евакуації зберігаються. Пункт 4.11 глави 4 розділу VI ППБУ Допущено зберігання товару в горючій упаковці в торговельній залі - пожежа
Не витримані протипожежні відстані від АЗС до циклона збору стружки
Не проведено навчання працівників з питань цивільного захисту.
Працівники об’єктів не забезпечено засобами індивідуального захисту, у т.ч. органів дихання (засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі для обслуговуваного персоналу). (підтверджується відсутністю засобів)
Шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням, передбачено внутрішніх відкритих сходів, коридорів, проходів та інших шляхів евакуації. Відсутні світлові покажчики «ВИХІД». (підтверджується – візуально)
Працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту.
Відсутній сертифікований паспорт на килими, килимові доріжки й інше покриття підлоги в адміністративному приміщені касового залу які повинні бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2
В етикетному складі, приміщення машинного відділення ліфта не відокремлене від складу протипожежними дверима
Не нанесені на дверцята шаф адміністративних та складських приміщень відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»
В коморі допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування.
Не проведено технічне обслуговуванню і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не проведені об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені в повному обсязі схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки)
Не надані матеріали щодо підтвердження небезпечності та токсичності продуктів горіння, а також димоутворювальної здатності оздоблення стін на шляхах евакуації зі складу готової продукції.
Не забезпечено в повному обсязі приміщення, територію, будівлі, споруди відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ІSО 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальние и знаки безопасности».
В об’ємі сходової клітки будівлі заводоуправління на рівні першого поверху влаштоване приміщення комори
В бісквітному цеху, хол першого поверху не відокремлений від виробничих приміщень протипожежними дверима.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту. (підтверджується – візуально)
Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією
Не надано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не всі будівлі де є дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель, оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не в повному обсязі проведено технічне обслуговуванню і перевірка на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (відсутні підтверджуючі документи)
В будівлі складу готової продукції, складське приміщення не відокремлене від адміністративних приміщень протипожежними дверима
В технічних приміщеннях розміщені складські дільниці, та знаходяться сторонні предмети. Пункт 2.12 глави 2 розділу ІІІ ППБУ
В приміщеннях тарного та етикетного складів, допускається складування горючих матеріалів на відстані меншій за 1 м від електроустаткування та під електрощитами.
Система протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація та оповіщення про пожежу) в будівлі стройцеху, приміщення тарного складу, знаходиться в неробочому стані. (відсутні підтверджуючі документи)
Не витримані протипожежні відстані від циклона збору стружки до будівлі стройцеху.
Не передбачене огородження за периметром, покрівлі будівлі заводоуправління відповідно до ГОСТ 25772.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.11.2019 3197128 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: стан виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Леута М Я — головний інженер
Трегубенко Вікторія Олександівна — Начальник відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами-старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Леута М.Я. — головний інженер
Порушення:
здійснюється пакування власної продукції в тару та пакувальні матеріали, а саме при пакуванні продукції використовується картонні коробки, стрейч плівка, бумага. Перевіркою встановлено, що не забезпечується приймання та утилізація тари та пакувальних матіеріалів, в якій знаходилась продукція підприємства, тобто не укладено договори з відповідними організаціями на збирання та утилізацію використаних тари та пакувальних матеріалів, в якій знаходилась продукція підприємства. Зазначене є невиконанням п. 5 припису від 19.03.2019 №59/03-13
Покарання: відсутні
05.03.2019 1472758 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
МАГАЗИН "БІСКВІТ"
61170, Харківська обл., м. Харків, Московський р-н, вул. Гвардійців Широнінців, 45
Магазин "Ведмедик"
61003, Харківська обл., м. Харків, Майдан Конституції, 11/13
МАГАЗИН «БІСКВІТ-5»
61052, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Полтавський Шлях, 24
Адміністративна будівля "ХАРКІВСЬКА БІСКВІТНА ФАБРІКА"
61002, Харківська обл., м. Харків, вул. Чернишевська, 38/15
ПІДПРИЄМСТВО "ХБФ"
62370, Харківська обл., Харківський р-н, смт. Солоницівка, вул. Заводська, 49К-1
МАГАЗИН «БІСКВІТ-7»
61052, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Дмитрівська, 5
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.03.2019 1458764 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Гончаренко Ігор Олександрович — головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Трегубенко Вікторія Олександівна — Заступник начальника відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами-старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Коваленко А А — генеральний директор
Леута М Я — головний інженер
Леута М.Я. — головний інженер
Коваленко А.А. — генеральний директор
Порушення:
Не проведено коригування реєстрових карт обєктів утворення оброблення та утилізації відходів від 29.12.2016 №436 у відповідності до кількості відходів, утворених у 2018р.
Перевіркою встановлено, що підприємство як субєкт господарської діяльності у сфері поводження з відходами діяльність якого призводить до утворення відходів, для яких Пзув перевищує 1000, не має дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами
Перевіркою встановлено, що підприємство як субєкт господарської діяльності у сфері поводження з відходами не здійснює організаційні, науково-технічні та технологічні заходи для максимальної утилізації відходів, реалізації чи передачі їх іншим споживачам, підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів.
Підприємством допущено змішування відходів
Встановлено, що підприємство не забезпечує приймання та утилізацію використаних пакувальних матеріалів і тари, в якій знаходилась їх продукція. Також не забезпечено укладання угод з відповідними організаціями на збирання та утилізацію використаних пакувальних матеріалів і тари, в якій знаходилась їх продукція
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.07.2018 1159497 Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства про охорону праці, промислову безпеку та гірничий нагляд
Учасники:
Коваленко А.А. — Генеральний директор
Коваленко А А — Генеральний директор
Порушення:
Відсутній Дозвіл від органу Державного нагляду
Покарання: відсутні
16.07.2018 1074698 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання метрологічних вимог
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.07.2018 506713 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Герасимчук Петро Павлович — Інструктор з протипожежної профілактики ПрАТ «Харківська бісквітна фабрика»
Порушення:
Не пройшли навчання з питань пожежної безпеки відповідальної особи за протипожежний стан
Не надано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкту господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Приміщення та територія не в повному обсязі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Кожен поверх будівлі адміністративного корпусу не обладнаний запасним евакуаційним виходом
Не проведена обробка дерев’яних конструкцій вогнезахисним розчином
Будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту
Приміщення кладової розміщене під сходами 1-го поверху адміністративного корпусу
Не надано дозвільні документи необхідність одержання яких передбачена діючим законодавством
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не в повному обсязі встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги
Не проведено технічне обслуговування (випробування) пожежних кран-комплектів
Ширина у просвіті евакуаційного виходу (дверей) з підсобного приміщення не відповідає протипожежним вимогам будівельних норм
Не проведено випробування засобів індивідуального захисту органів дихання (протигази)
Не проведено спеціальні об’єктові тренування з питань цивільного захисту.
Не забезпечено працівників об’єкту засобами колективного та індивідуального захисту.
В приміщенні захисної споруди, лампи розжарювання не обладнані плафонами з негорючих матеріалів
Не усі засоби індивідуального захисту органів дихання (протигази) обладнані спеціальною біркою розміром 3 на 5 см с вказівкою номеру протигазу та ПІБ користувача
Всі пожежні кран-комплекти не укомплектовано важелями для полегшення відкривання вентиля.
Керівний складу об’єкту не пройшов функціональне навчання на курсах цивільного захисту
Захаращені шляхи евакуацій у захисній споруді та у вафельному цеху
Не здійснили навчання працюючого персоналу безпосередньо на підприємстві згідно з програмами підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях
На шляхах евакуації (основні виходи із приміщень торгівельної зали назовні) влаштовані пороги, які перешкоджають вільній евакуації людей
Складські приміщення та електрощитова не відділені від суміжних приміщень протипожежними перешкодами відповідно до вимог ДБН В.1.1-7:2016
Не пройшли не рідше одного разу на рік технічне обслуговування адміністративних та складських приміщеннях пожежні кран-комплекти та перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Бункер збору стружки не стоїть за межами території АЗС на відстані 20м
Не проведено випробування пожежного гідранту на тиск та витрату води з оформленням акту
Ширина у просвіті евакуаційного виходу (дверей) з приміщення бойлерної не відповідає протипожежним вимогам будівельних норм
Не демонтовані тимчасові споруди (операторські) в загальному коридорі на шляхах евакуації будівлі складу готової продукції.
Не проведено розгортання та згортання пожежних рукавів (не рідше одного разу на шість місяців), розташованих в шафах кран-комплектів в адміністративній будівлі та складі готової продукції об’єкту.
На дверцята шаф адміністративних та складських приміщень, в яких знаходяться вогнегасники, не нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»;
Пожежні плоскоскладальні рукава не приєднані до крана та ствола
Циклон для збору відходів деревини встановлений на відстані менше ніж 10м від будівлі цеху
Не розроблено графіки проведення спеціалізованих об’єктових тренувань з питань цивільного захисту та не узгоджено їх з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та територіальними органами ДСНС.
Керівний складу об’єкту не пройшов функціональне навчання на курсах цивільного захисту
Не проведено паспортизацію потенційно небезпечного об’єкту.
У складі готової продукції, зі шляхів евакуації не демонтоване горюче облицювання стін
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
29.03.2018 1353274 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: перевірка стану виконання приписів
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Файст А О — інженер по обладнанню
Файст А.О. — інженер по обладнанню
Леута М Я — Головний інженер
Леута М.Я. — Головний інженер
Порушення:
Не забезпечено проведення контролю токсичності та димності відпрацьованих двигунів.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом