Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
SMIDA
Річна звітність:
2012 2013
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Будівництво (2) Перевірки (10)

ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОХТИРСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ"

#00374568

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
24.02.2021 2539007 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Міняйло Володимир Михайлович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Сумській області
Порушення:
Електротехнологічні працівники (працівники, які користуються в своїй роботі електричними верстатами та обладнанням для випікання хлібу - оператори пакувальних машин, оператори печей, + керівник підрозділу), а саме працівники, які працюють на виробничих апаратах – вмикають кнопки керування і контролюють перехідні процеси, які супроводжуються автоматичним і ручним вмиканням електричних приводів (здійснюють експлуатацію електротехнічної частини виробничого обладнання технологічного обладнання, під час роботи якого необхідно постійно проводити технічний нагляд, зміну, коригування, ведення технологічних режимів за допомогою штатних засобів регулювання апаратури), керівник структурного підрозділу, якому безпосередньо підпорядковані електротехнологічні працівники) не пройшли навчання і перевірку знать з електробезпеки на ІІ групу до 1000 В (п. ІV. 2.2., 2.3., 2.7. ПТЕЕС
Під час планової перевірки було виявлено, що працівники безпосередньо зайнятих на роботах з вантажно-розвантажувальних робіт на підприємстві не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань з НПАОП 0.00-1.75-15 «Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт»,
На час перевірки не була надана декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці при проведенні зварювальних робіт
На підприємстві було виявлено, що виробниче обладнання турецького виробника FIMAK (подові та ротаційні печі) експлуатуються без наявності експертизи (сертифікатів) відповідності їх нормативно-правовим актам з охорони (та гігієни) праці,
На час перевірки не була надана декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці при експлуатації (застосуванні) машин механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме трубопроводи пари та гарячої води з робочим тиском понад 0.05 МПа і температурою нагріву вище ніж 110 °С
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.02.2021 2362783 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
66 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Охтирський хлібокомбінат
42700, Сумська обл., м. Охтирка, Пров. Григорія Чикала, 19
Учасники:
Ситник Юрій Володимирович — Виконавчий директор Товариства з Додатковою Відповідальністю «Охтирський хлібокомбінат»
Чередніченко Євген Іванович — головний фахівець Охтирського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області майор служби цивільного захисту
Нечвоглод Ігор Анатолійович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Охтирського району, майор служби цивільного захисту
Порушення:
Для приміщень не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», які не позначено на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
З’єднання жил проводів мережі освітлення у відділенні для очистки муки здійснюється не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В приміщенні складу муки будівлі заводу, провода не відокремлені від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
З’єднання жил проводів мережі освітлення в столярній майстерні здійснюється не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
З’єднання жил проводів мережі освітлення в приміщенні магазину здійснюється не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Ширина дверей у просвіті на шляху евакуації з першого поверху у сходову клітину менше 0,8 м.
В приміщенні відділення для очистки муки за облицюванням стелі, прокладання проводів виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
Будівля заводу не обладнана протипожежним водопостачанням для внутрішнього пожежогасіння.
В механічній майстерні влаштовано тимчасову електромережу.
Приміщення будівлі механічної майстерні не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі столярної майстерні не оброблені засобами вогнезахисту, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення будівель недоукомплектовані вогнегасниками відповідно до Типових норм належності вогнегасників.
Лінія живлення до побутового кондиціонера в приміщенні бухгалтерії не забезпечена автономним пристроєм електричного захисту.
Виконавчий директор не пройшов навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року №444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Приміщення столярної майстерні не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення категорії Б (відділення для очистки муки) не приведено до другого ступеню вогнестійкості, а саме горищне перекриття не приведено до класу вогнестійкості REI 45.
Облицювання стін приміщень прийому заявок будівлі заводу виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
В приміщенні прийому заявок будівлі заводу, за горючим облицюванням стін, прокладання проводів виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
На шляху евакуації з першого поверху з кімнати огляду влаштовано поріг.
Облицювання стін в на шляху евакуації з складу кондитерського цеху виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Лінія живлення до побутового кондиціонера в кабінеті головного бухгалтера не забезпечена автономним пристроєм електричного захисту.
Висота у просвіті шляху евакуації з третього поверху у сходовій клітині менше 2,0 м.
Висота дверей у просвіті на шляху евакуації з другого поверху у сходову клітину менше 2,0 м.
Не проводиться технічне обслуговування і перевірка на працездатність пожежного кран-комплекту не рідше одного разу на рік шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Ширина дверей у просвіті на шляху евакуації з другого поверху у сходову клітину менше 0,8 м.
Будівлі не захищені пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Двері на шляху евакуації з жіночої роздягальні в напрямку зовнішніх пожежних сходів відчиняються не у напрямку виходу з приміщення.
Лінія живлення до побутового кондиціонера в кімнаті прийому заявок не забезпечена автономним пристроєм електричного захисту.
В приміщенні цеху фасовки будівлі заводу, провода не відокремлені від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
На шляху евакуації з приміщень прийому заявок будівлі заводу влаштовано поріг.
Не проводиться розгортання та згортання наново пожежних рукавів не рідше одного разу на шість місяців в ПК адміністративної будівлі.
Ширина дверей у просвіті на шляху евакуації з третього поверху у сходову клітину менше 0,8 м.
Висота у просвіті шляху евакуації з другого поверху хлібобулочного цеху у сходову клітину менше 2,0 м.
Приміщення адміністративної будівлі, у яких розміщено оргтехніку, не оснащені переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення.
В приміщенні жіночої роздягальні будівлі заводу електрощиток встановлений на горючу основу (конструкцію) без підкладання під нього суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
В приміщенні каси адміністративної будівлі електророзетка встановлена на горючу основу (конструкцію) без підкладання під неї суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Пожежний резервуар (водойма) не захищений від замерзання води.
В коридорі 2 поверху адміністративної будівлі провода не відокремлені від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
В прорізах отворів протипожежних перегородок між приміщеннями категорії Б (відділення для очистки муки) та хлібобулочним цехом не влаштовано протипожежний табур-шлюз 1-го типу з постійним підпором повітря.
В приміщенні прийому заявок будівлі заводу електророзетки встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
На шляху евакуації з другого поверху в сходову клітину влаштовано поріг.
Приміщення гаражу не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Облицювання стін на шляху евакуації з жіночої роздягальні на другому поверсі будівлі заводу виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Кількість пожежних щитів, встановлених на території підприємства менша ніж 1 щит на 5000 м2 захищуваної площі.
Ширина дверей у просвіті на шляху евакуації з виробничої будівлі менше 0,8 м.
Пожежний щит на території підприємства не укомплектовано засобами пожежогасіння згідно вимог ППБУ.
Приміщення адміністративної будівлі не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
В приміщенні відділення для очистки муки будівлі заводу електророзетки встановлені на горючу основу (конструкцію) без підкладання під неї суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Висота дверей у просвіті на шляху евакуації з виробничої будівлі по металевій драбині менше 2,0 м.
У відділенні для очистки муки будівлі заводу, провода не відокремлені від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
Облицювання стін в коридорі другого поверху адміністративної будівлі виконано будівельними матеріалами з невизначеною пожежною небезпекою.
Приміщення будівлі заводу не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
В складі муки будівлі заводу електророзетки встановлені на горючу основу (конструкцію) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Лінія живлення до побутового кондиціонера в економічному відділі не забезпечена автономним пристроєм електричного захисту.
Приміщення будівлі матеріального складу не обладнані системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та моніторингу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення електрощитової в хлібобулочному цеху будівлі заводу не відокремлено протипожежними перешкодами.
В приміщеннях на видних місцях не вивішені інструкції про заходи пожежної безпеки.
Не визначена необхідна кількість вогнегасників відповідно до Типових норм належності вогнегасників окремо для кожного поверху та приміщення будівель.
В приміщенні пакувального цеху будівлі заводу, провода не відокремлені від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
В приміщенні кондитерського цеху, за горючим облицюванням стелі, прокладання проводів виконано приховано, що не підтверджується актом проведення прихованих робіт.
Витрати води для зовнішнього пожежогасіння не відповідають вимогам ДБН В.2.5.74-2013 «Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди».
Будівлі, приміщення недоукомплектовані знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Ширина дверей у просвіті на шляху евакуації з виробничої будівлі по металевій драбині менше 0,8 м.
Дерев’яні елементи горищних покриттів будівлі заводу не оброблені засобами вогнезахисту, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Висота дверей у просвіті на шляху евакуації з виробничої будівлі менше 2,0 м.
Ширина дверей у просвіті на шляху евакуації з головного входу на першому поверсі менше 0,8 м.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
28.09.2020 2167812 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
17 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Міняйло Володимир Михайлович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Сумській області
Порушення:
Електротехнічні працівники не пройшли медичний огляд відповідно до вимог Положення про медичний огляд працівників для виконання робіт на висоті
Відсутній графік огляду кабельних трас кабельних споруд
Не були проведені регламентні роботи з опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів, також не були складені «Протоколи перевірки стану безпеки електроустановок» і перелік електроустановок, що вичерпали свій ресурс
Times New Roman
Відсутній графік огляду кабельних трас кабельних споруд
Електротехнічні працівники не пройшли спеціальне навчання та перевірку знань з охорони праці Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті,
На підприємстві було виявлено, що виробниче обладнання турецького виробника FIMAK (подові та ротаційні печі) експлуатуються без наявності експертизи (сертифікатів) відповідності їх нормативно-правовим актам з охорони (та гігієни) праці
На час перевірки не була надана декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці при експлуатації (застосуванні) машин механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме трубопроводи пари та гарячої води з робочим тиском понад 0.05 МПа і температурою нагріву вище ніж 110 °С
Не призначена особа, яка заміщує відповідального за електрогосподарство в разі його відсутності
На час перевірки суб’єктом господарювання не надані відомості про проведення технічних оглядів траси надземних газопроводів підприємства, які проводяться не рідше одного разу на шість місяців, а також не наданий журнал технічних оглядів і обходів газопроводів
Незабезпечена перевірка знань працівників а саме Інженера електрика в установлені строки згідно з вимогами ПТЕЕС
Фахівець служби охорони праці не виконує функціональні обов’язки, які покладені на нього стосовно контролю за безпечною експлуатацією електроустановок підприємства, та не контролює виконання регламентних робіт по вчасному проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок споживача,
Електротехнологічні працівники (працівники, які користуються в своїй роботі електричними верстатами та обладнанням для випікання хлібу - оператори пакувальних машин, оператори печей, + керівник підрозділу), а саме працівники, які працюють на виробничих апаратах – вмикають кнопки керування і контролюють перехідні процеси, які супроводжуються автоматичним і ручним вмиканням електричних приводів (здійснюють експлуатацію електротехнічної частини виробничого обладнання технологічного обладнання, під час роботи якого необхідно постійно проводити технічний нагляд, зміну, коригування, ведення технологічних режимів за допомогою штатних засобів регулювання апаратури), керівник структурного підрозділу, якому безпосередньо підпорядковані електротехнологічні працівники) не пройшли навчання і перевірку знать з електробезпеки на ІІ групу до 1000 В (п. ІV. 2.2., 2.3., 2.7. ПТЕЕС)
На час перевірки не була надана декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці при проведенні зварювальних робіт
Не призначена особа відповідальна за електрогосподарство,
На час перевірки суб’єктом господарювання не надані відомості про створення газової служби на підприємстві або відомості про залучення інших суб’єктів господарювання, що мають дозвіл або мають право виконувати на основі поданої декларації на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на технічне обслуговування і ремонт споруд та об’єктів системи газопостачання
Не розроблений регламент тех обслуговування ДЄС
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.05.2020 1814679 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
91 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Кучеренко Людмила Володимирівна — Заступник начальника відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Сумській області
Міняйло Володимир Михайлович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Сумській області
Скороход В. П. — головний інженер ( во директора)
Скороход В П — головний інженер ( во директора)
Поцелуєв Андрій Федорович — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Сумській області.
Порушення:
90. В електроустановках напругою до 1000 В (Піч ротаційна №1 щит управління) відсутні гумові діелектричні килими та ізолювальні підставки. ст.13 Закону України «Про охорону праці» п.13.3.1 НПАОП 40.1-1.07-01 «Правил експлуатації електрозахистних звсобів 29.06.2020
Відсутнє затверджене «Положення про енергетичну службу підприємства»,
Не проведено випробування зварювального трансформатора
59. Відсутній журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п.3.3.12. НПАОП 40.1-1.21-98 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» 29.06.2020
86. В електроустановках напругою до 1000 В ( ШР-8) відсутні гумові діелектричні килими та ізолювальні підставки. ст.15, Закону України «Про охорону праці» п.13.3.1 НПАОП 40.1-1.07-01 «Правил експлуатації електрозахистних звсобів» 29.06.2020
Не представлений на момент перевірки затверджений в установленому порядку на підприємстві перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками.
19. На час перевірки суб’єктом господарювання не надано відомості про проведення технічного обслуговування (не рідше 1 разу на місяць) та поточного ремонту (не рідше 1 разу на 12 місяців) установки, що використовує газ – піч для випічки хлібу. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п. 3.9 глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання». 29.06.2020
На дні (підлозі) оглядових канав боксів які знаходяться на території автогаражу відсутні міцні дерев’яні решітки (трапи).
На підприємстві був відсутній журнал перевірки технічного стану транспортних засобів
Не організовано проведення огляду електроустановок
26. Граничний строк використання ЗІЗ не погоджений з профспілковою організацією підприємства (уповноваженою найманими працівниками особою з питань охорони праці, якщо профспілка на підприємстві не створювалася). ст.13, 8 Закону України «Про охорону праці» п.п.3 п.9 Розділу ІІ НПАОП 0.00-7.17-18 «Мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці». 29.06.2020
85. Не заземлена або занулена вторинна обмотка знижувального трансформатора. ст.18, Закону України «Про охорону праці» п.6.7.32. НПАОП 40.1-1.21-98 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» 29.06.2020
Відсутній журнал обліку відмов і аварій в роботі електрообладнання і мереж,
Не визначено категорію працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду у 2020 році (електрозварника ручного зварювання, пекаря КМЛ, пекаря-майстра, машиніста тістообробних машин, формувальника тіста, тістороба, завантажувача-розвантажувача).
На момент перевірки на підприємстві на робочих місцях не вивішені інструкції (цех пакування хлібу, майстерня, гараж) з охорони праці.
67. Відсутній список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок затверджений керівником підприємства. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п.2.2.13. НПАОП 40.1-1.21-98 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» 29.06.2020
На час перевірки суб’єктом не надані відомості про проведення комплексного приладового обстеження (КПО) надземного сталевого газопроводу підприємства
Під час перевірки було виявлено, що на підприємстві службою охорони праці не видавалися приписи (за формою 1-ОП наведеною у додатку № 1).
На території автогаражу ворота боксів не обладнані пристроями, що виключають їх самовільне закриття.
7. На час перевірки не було забезпечено (згідно переліку робіт, які виконуються на підприємстві) безоплатно працівників нормативно-правовими актами та актами підприємства з охорони праці (НПАОП 0.00-7.15-18 «Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями», НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями», НПАОП 0.00-1.62-12 «Правил охорони праці на автомобільному транспорті», НПАОП 00.0-1.75-15 «Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт») ст. 13 розділу ІІІ ЗУ «Про охорону праці», та п. 3.11 НПАОП 0.00-4.35-04 Типове положення про службу охорони праці. 29.06.2020
Відсутній список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок затверджений керівником підприємства.
При в’їзді на територію підприємства не вивішений схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в’їздів тощо.
На час перевірки суб’єктом господарювання не надані відомості про проведення технічних оглядів траси надземних газопроводів підприємства, які проводяться не рідше одного разу на шість місяців, а також не наданий журнал технічних оглядів і обходів газопроводів.
Персоналу підприємства, що користуються електропобутовими і освітлювальними приладами, які розміщені в приміщеннях без підвищеної небезпеки і не знаходяться у вибухо- та пожежонебезпечних зонах не проведено інструктаж на 1-шу групу з електробезпеки.
Не були проведені регламентні роботи з опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів, також не були складені «Протоколи перевірки стану безпеки електроустановок» і перелік електроустановок, що вичерпали свій ресурс,
9. На час перевірки суб’єктом господарювання не надані відомості про створення газової служби на підприємстві або відомості про залучення інших суб’єктів господарювання, що мають дозвіл або мають право виконувати на основі поданої декларації на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на технічне обслуговування і ремонт споруд та об’єктів системи газопостачання. ст.13 Закону України «Про охорону праці». п. 3.1 та п. 3.2 глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання». 29.06.2020
39. Особа відповідальна за випуск на лінію технічно справних транспортних засобів підприємства, не пройшов навчання і перевірку знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-1.62-12 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті»). Стаття 13, 18 Закону України «Про охорону праці» . п. 5.5 НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці». Негайно.
На підприємстві було виявлено, що в приміщенні для технічного обслуговування і ремонту транспортних засобів на видному місці не встановлені термометри.
Відсутній план графік затверджений керівником проведення щорічного навчання для персоналу який забезпечує виробничі процеси в електроустановках.
47. Не призначена особа, яка заміщує відповідального за електрогосподарство в разі його відсутності. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п.1.3.1 НПАОП 40.1-1.21-98 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» п.IV.1.4. ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів» 29.06.2020
На час перевірки не була надана декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці при проведенні зварювальних робіт.
Не переглянуті електричні схеми на відповідність їх фактичним експлуатаційним в установлені терміни. п.IV.3.4. ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів»
Під час планової перевірки було виявлено, що на підприємстві не було призначено посадову особу або працівника, відповідального за проведення вантажно-розвантажувальних робіт.
Електротехнічні працівники не пройшли спеціальне навчання та перевірку знань з охорони праці Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті.
В електроустановках напругою до 1000 В (Хлібобулочний цех ШР-6-1) відсутні гумові діелектричні килими та ізолювальні підставки.
Електротехнологічні працівники (працівники, які користуються в своїй роботі електричними верстатами та обладнанням для випікання хлібу - оператори пакувальних машин, оператори печей, + керівник підрозділу), а саме працівники, які працюють на виробничих апаратах – вмикають кнопки керування і контролюють перехідні процеси, які супроводжуються автоматичним і ручним вмиканням електричних приводів (здійснюють експлуатацію електротехнічної частини виробничого обладнання технологічного обладнання, під час роботи якого необхідно постійно проводити технічний нагляд, зміну, коригування, ведення технологічних режимів за допомогою штатних засобів регулювання апаратури), керівник структурного підрозділу, якому безпосередньо підпорядковані електротехнологічні працівники) не пройшли навчання і перевірку знать з електробезпеки на ІІ групу до 1000 В (п. ІV. 2.2., 2.3., 2.7. ПТЕЕС).
Відсутній перелік робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації затверджений керівником підприємства.
10. На час перевірки суб’єктом господарювання не надані затверджені посадовою особою підприємства графіки технічного огляду, технічного обслуговування і ремонту об’єктів системи газопостачання. ст.13 Закону України «Про охорону праці» п. 3.2 глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання». 29.06.2020
5. На час перевірки було виявлено, що безпосереднім керівником не була розроблена інструкція з ОП при роботі з копіювальною технікою. ст. № 13 розділу ІІІ ЗУ «Про охорону праці», розділу IV п. 4. НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці». 29.06.2020
89. В електроустановках напругою до 1000 В (Хлібобулочний цех ШР-6-2) відсутні гумові діелектричні килими та ізолювальні підставки. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п.13.3.1 НПАОП 40.1-1.07-01 «Правил експлуатації електрозахистних звсобів 29.06.2020
Відсутній графік огляду кабельних трас кабельних споруд, п.VII.2,10. ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів»
Відсутній журнал інструктажу електротехнічного персоналу на робочих місцях та інструктажу з охорони праці
Відсутній журнал обліку та зберігання засобів захисту
На момент перевірки на підприємстві не велись особисті картки обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
Під час планової перевірки було виявлено, що на підприємстві не був складений та затверджений перелік робіт з підвищеною небезпекою
Працівники, які обслуговують електроустановки не в повному обсязі забезпечені необхідними засобами захисту та спецодягом відповідно до «норм комплектування засобами захисту» .
Не розроблений регламент тех обслуговування ДЄС. п. VIII.9.8. ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів
На підприємстві під час технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів для огляду, виконання технічних робіт та ремонту повинні бути встановлені підставки (козелки а не пеньки під автомобілем з фургоном марки ГАЗЕЛЬ).
63. Не проведено випробування зварювального трансформатора. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п.6.7.75.НПАОП 40.1-1.21-98 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» 29.06.2020
20. На час перевірки суб’єктом господарювання не надано плани локалізації і ліквідації можливих аварій в системі газопостачання. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п. 3.30 глави 3 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання». 29.06.2020
На підприємстві не були заведені : «Журнал обліку професійних захворювань (отруєнь)»; «Журнал реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків (гострих професійних захворювань (отруєнь) на виробництві» та «Журнал реєстрації аварій».
Не затверджені інструкції з охорони праці та не вказано особу, яка розробила інструкції.
На час перевірки не була надана декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці при проведенні робіт в колодязях
Суб’єктом господарювання виконуються роботи підвищеної небезпеки без подання до територіального органу Держпраці декларації відповідності його матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, а саме – роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра.
87. В електроустановках напругою до 1000 В (Хлібобулочний цех ШР-6 відсутні гумові діелектричні килими та ізолювальні підставки. ст.13, 15 Закону України «Про охорону праці» п.13.3.1 НПАОП 40.1-1.07-01 «Правил експлуатації електрозахистних звсобів» 29.06.2020
На час перевірки підприємством не надані відомості про обслуговування запірної арматури не рідше 1 разу на рік.
На підприємстві не всі робочі місця працівників, які працюють з екранними пристроями (комп’ютерною технікою) були забезпечені поворотними зручними кріслами, що мають бути стійким і дозволяти легко рухатися та займати зручне положення, а також сидіння мають регулюватися по висоті, спинки сидінь - як по висоті, так і по нахилу.
Відсутній графік огляду кабельних трас кабельних споруд . ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів»
Не розроблений перелік посад та професій електротехнічних та електротехнологічних працівників, яким присвоюється відповідна група з електробезпеки.
Фахівець служби охорони праці не виконує функціональні обов’язки, які покладені на нього стосовно контролю за безпечною експлуатацією електроустановок підприємства, та не контролює виконання регламентних робіт по вчасному проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок споживача
78. Не проведено випробування кабелів-подовжувачів №№ 1-10,. додаток 2. Табл. №48.2 ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів». Що несе загрозу життю та здоровю працівників. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п.8.7.3. НПАОП 40.1-1.21-98 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» Негайно
91. В електроустановках напругою до 1000 В (Піч ротаційна №2 щит управління) відсутні гумові діелектричні килими та ізолювальні підставки. ст.13 Закону України «Про охорону праці» п.13.3.1 НПАОП 40.1-1.07-01 «Правил експлуатації електрозахистних звсобів. 29.06.2020
3. На час перевірки не була надана декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці при експлуатації (застосуванні) машин механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме трубопроводи пари та гарячої води з робочим тиском понад 0.05 МПа і температурою нагріву вище ніж 110 °С ст.21, Закону України «Про охорону праці». п. № 21, додаток № 7 п. № 9 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» та п. 7 Додатку 3 до Порядку, затверджених Постановою КМ України від 26 жовтня 2011 року № 1107 Негайно
У водіїв підприємства відсутнє спеціальне навчання і перевірка знань відповідних нормативно-правових актів з питань охорони праці (НПАОП 0.00-1.62-12 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті») які безпосередньо зайняті на роботах, зазначених у «Переліку робіт, де є потреба у професійному доборі».
Не проведена ідентифікація об’єктів підвищеної небезпеки за небезпечною речовиною – автомобільне мастило, бензин, що є порушенням п.3 та п.28 Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки
17. На час перевірки суб’єктом господарювання не надані відомо мості про проведення технічних оглядів, регулювання обладнання, технічного обслуговування та поточного ремонту ГРП. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п. 2.11 глави 2 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання». 29.06.2020
Не затверджені інструкції з охорони праці та не вказано особу, яка розробила інструкції.
71. Відсутній план графік затверджений керівником проведення щорічного навчання для персоналу який забезпечує виробничі процеси в електроустановках. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п.3.2. НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчаня і перевірки знань з питань охорони праці» 29.06.2020
Список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не погоджений з Держпраці. п. IV.3.12.а. ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів».
На корпусі зварювального трансформатора не зазначано: інвентарний номер; дата наступного вимірювання опору ізоляції та належність до цеху дільниці та інше.
80. Електротехнічні працівники не пройшли медичний огляд відповідно до вимог Положення про медичний огляд працівників для виконання робіт на висоті. ст.13, 18 Закону України «Про охорону праці» п.1.3 НПАОП 0.00-1.15-07 Павил охорони праці під час виконання робіт на висоті 29.06.2020
На момент перевірки було виявлено, що не була створена комісія з представників адміністрації, профспілкової організації для приймання і перевірки ЗІЗ, що надходили (надходять) на підприємство, на їх відповідність вимогам нормативних документів, та результатам оцінки (відповідно до п. 6 розділу ІІ НПАОП 0.00-7.17-18).
Відсутній оперативний журнал.
На час перевірки суб’єктом господарювання не надано акт перевірки та прочищення димових та вентиляційних каналів (пекарня ).
Не організовано проведення лабораторних досліджень умов праці працівників з метою виявлення шкідливих і небезпечних факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу.
53. Фахівець служби охорони праці, який зобов’язаний контролювати безпечну експлуатацію електроустановок не має 4-тої групи з електробезпеки. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п.1.3.2. НПАОП 40.1-1.21-98 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» 29.06.2020
На підприємстві було виявлено, що інструктажі на робочих місцях працівникам було проведено з порушеннями: а саме не було зафіксовано чи перевірено знання та допуск до роботи здійснено.
Не сформовані плани-графіки проведення навчання, перевірки знань з питань охорони праці, з якими мають бути ознайомлені працівники
Під час перевірки було виявлено, що місця для підключення до електричної мережі переносних електроприймачів струму не були забезпечені написами, що вказують на напругу мережі та на вид струму (гараж, офіс, майстерні).
60. Відсутній журнал інструктажу електротехнічного персоналу на робочих місцях та інструктажу з охорони праці, ст.13, Закону України «Про охорону праці» п.6.10. НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» 29.06.2020
Незабезпечена перевірка знань працівників а саме Інженера електрика в установлені строки згідно з вимогами ПТЕЕС.
На підприємстві було виявлено, що виробниче обладнання турецького виробника FIMAK (подові та ротаційні печі) експлуатуються без наявності експертизи (сертифікатів) відповідності їх нормативно-правовим актам з охорони (та гігієни) праці.
Допущені до роботи у шкідливих умовах праці без проходження попереднього медогляду у 2019 році – 6 працівників: Казьміна Н.Г., Колодяжна С.О., Дерев'янко Л.М. (за професією пекар-майстер), Литвиненко А.М., Каднай О.І.,Дєгтярьов В.Ю. (за професією пекар хліба) та у 2020 році – 2 працівника: Слухай В.В., пекар хліба, Юрченко С.М., пекар-майстер
Місця виконання вантажно-розвантажувальних робіт не позначаються знаками безпеки.
Список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не погоджений з Держпраці. п. IV.3.12.а. ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів»
Інженером з охорони праці підприємства не складений графік обстеження підрозділів, чим не в повному обсязі забезпечується контроль за дотриманням підрозділами, працівниками вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці.
8. Під час планової перевірки було виявлено, що працівники безпосередньо зайнятих на роботах з вантажно-розвантажувальних робіт на підприємстві не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань з НПАОП 0.00-1.75-15 «Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт» ст.13, 18 Закону України «Про охорону праці». п. 4.1, п. 5.5 НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці». Негайно
Відсутній журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями
Не призначена особа відповідальна за електрогосподарство
68. Відсутній перелік робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації затверджений керівником підприємства. ст.13, Закону України «Про охорону праці» п.3.2.9. НПАОП 40.1-1.21-98 «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» 29.06.2020
Інженером з охорони праці підприємства не складений графік обстеження підрозділів, чим не в повному обсязі забезпечується контроль за дотриманням підрозділами, працівниками вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.05.2020 1711835 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Підпункт 4 пункту 2 розділу ІІ Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Охтирський хлібокомбінат
42700, Сумська обл., м. Охтирка, Пров. Григорія Чикала, 19
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.10.2019 1457790 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Скороход Володимир Петрович — головний інженер
Ситник Юрій Володимирович — виконавчий директор
Порушення:
Відсутні договір на вивезеннятвердих побутових відходів
Інструкція стосовно умов і правил збирання, тимчасового розміщення промислових та побутових відходів не розроблена
Не визначені місця та відсутні паспорти місць тимчасового розміщення відходів
Не ведеться облік відходів за формою 1-ВТ «Облік відходів та пакувальних матеріалів і тари».
Зберігання відходів І-ІІ класу небезпеки на території підприємства більше одного року без відповідної ліцензії .
Лічильник вимірювання об’єму використаної водина підприємстві не повірений.
Не розраховано показник загального утворення відходів за 2017, 2018 роки, що унеможливлює з’ясування необхідності подання декларації про відходи або складання реєстрової карти об’єктів утворення відходів (ОУВ)
В ході перевірки, під час обстеження території, встановлено, що в хлібопекарському цеху підприємства наявне обладнання для виробництва хліба та хлібобулочних виробів а саме: ротаційна піч FIMAK (FD 200EFF) -2 (дві) шт. та ярусна подова піч FIMAK (FM-180) - 2 (дві) шт.. Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для обладнання: ротаційна піч FIMAK (FD 200EFF) -2 (дві) шт. та ярусна подова піч FIMAK (FM-180) - 2 (дві) шт. відсутній.
Підприємством не подається до Державної екологічної інспекції у Сумській області звітність щодо утворення та поводження з відпрацьованими мастилами
Відсутні підтверджуючі документи та договори щодо передачі відходів спеціалізованим підприємствам
Не проводяться заходи щодо здійснення контролю за дотриманням затверджених нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин на джерелах №3, 8, 9, 10, 11, 12.
Не визначені склад і властивості відходів, що утворюються на підприємстві. Не проведена інвентаризація відходів.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
06.12.2018 1604044 Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ситник Ю.В. — Виконавчий директор
Ситник Ю В — Виконавчий директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.10.2018 506682 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Згідно ПКМУ № 715 від 05.09.2018 року об'єкт віднесено до середнього ступеня ризику
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.10.2018 1083231 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів
Учасники:
Ситник Ю.В. — Виконавчий директор
Ситник Ю В — Виконавчий директор
Порушення:
В приміщенні для зберігання борошна па поверхні стін присутня невелика кількість бруду.
Двері до виробничих цехів відсутні взагалі.
На частині стін відсутнє покриття. На поверхні стін в приміщеннях, де зберігається мука присутня невелика кількість бруду. У приміщенні, де випікається хліб одна стіна зруйнована.
Внутрішня поверхня даху потребує ремонту. Стеля цеху експедиції дерев’яна, конструкція просіла та потребує повної заміни. В складі зберігання муки внутрішня поверхня даху має несучі конструкції з необробленої деревини, незахищеної від будь – якого забруднення.
В системі вентиляції відсутні захисні сітки.
Відсутня ефективна система боротьби з комахами.
Підлога з вибоїнами нерівна, що ускладнює миття та чищення.
Покарання: відсутні
27.07.2018 1603092 Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
23 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Савєльєва А М — начальник виробничої лабораторії
Уманська М.М. — Директор
Уманська М М — Директор
Савєльєва А.М. — начальник виробничої лабораторії
Порушення:
Не забезпечені умови для чищення та миття обладнання, в тому числі оборотної тари (дерев’яні піддони для розвезення хліба та хлібобулочних виробів).
Харчові продукти незахищені від павутиння, іржі, пилу, комах та щурів.
Борошно зберігається з порушенням температурних режимів.
В ході перевірки не виявлено приміщення для чищення, дезінфекції і зберігання робочих інструментів та обладнання, які виготовлені з нержавіючих матеріалів, легко чистяться, забезпечені гарячою та холодною водою
Приміщення для зберігання яєць, муки та дріжджів не відповідають гігієнічним вимогам.
Тролі для перевезення тіста та хліба вкриті іржею, чани для замішування тіста та інше металеве обладнання також вкриті іржею. Відсутні докази миття та чистки обладнання.
Двері дерев’яні мають щілини відшарування фарби, де значна кількість бруду. Із кімнати, де зберігається непрацююче обладнання, до виробничих цехів двері відсутні взагалі.
На території підприємства велика кількість сміття (дерев’яні ящики, гофротара, тощо).
Відсутня ефективна система боротьби з гризунами та шкідниками – відсутня трьох контурна система захисту від гризунів, відсутні пастки для гризунів, відсутні моніторинг гризунів на підприємстві. Відсутня система боротьби з комахами.
Яйця зберігаються в умовах підвищеної вологості, борошно зберігається з порушенням температурних режимів, в приміщення для зберігання борошна па поверхні стін присутня невелика кількість бруду.
На момент перевірки було надано тільки дві особових медичних книжки працівників, які працюють з харчовими продуктами.
Відсутні докази допуску персоналу, який не має протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами, не пройшов навчання з питань гігієни персоналу.
Перетинання «чистих» та «брудних» шляхів автотранспорту, що завозить сировину та готову продукцію, перетинання «чистих» та «брудних» шляхів у виробничих цехах. Неефективні заходи по боротьбі із шкідниками – у виробничих цехах стрічки з токсичною липкою стрічкою розташовані безпосередньо над незахищеними напівфабрикатами (тіста) та готовою продукцією. Вікна незахищені, у половині випадків, антимоскітними сітками.
Жодних документів про проведення калібрування та повірки обладнання надано не було.
Дерев’яні вікна на підприємстві мають щілини, відшарування фарби, де значна кількість бруду. Пластикові вікна відкриті підчас виробничого процесу незахищені, у половині випадків, антимоскітними сітками. Вікна давно не піддавалися чищенню та миттю.
Внутрішня поверхня даху потребує ремонту, стики зі стінами мають щілини, що заповнені будівельною піною. Стеля цеху експедиції дерев’яна, конструкція просіла та потребує повної заміни. В складі зберігання муки внутрішня поверхня даху має несучі конструкції з необробленої деревини, незахищеної від будь – якого забруднення. В усіх цехах стеля не піддавалась чищенню дуже давно, вкрита павутинням та брудом
Обладнання та територія цехів захаращені металевими та дерев’яними листами, підлога з вибоїнами нерівна, що ускладнює миття та чищення.
В системі вентиляції відсутні ознаки чищення, миття та технічного обслуговування (ржа, павутиння, відсутність захисних сіток тощо).
Слідів проведення миття та дезінфекції виробничих приміщень не виявлено. Відсутні місця для зберігання прибирального інвентарю у виробничих приміщеннях. Інвентар для прибирання не маркований, його недостатньо для проведення прибирання виробничих приміщень.
Кахель має вибоїни, щілини, тріщини, в місцях, де кахель відсутній, застосовані матеріали, що поглинає вологу та накопичує бруд. На частині стін відсутнє покриття. На поверхні стін присутня невелика кількість бруду, особливо в приміщеннях, де зберігається мука. На стінах, на стиках стелі і стіни, на стиках стін та підлоги щілини та механічні ушкодження, що призводять до накопичення бруду. У приміщенні, де випікається хліб одна стіна зруйнована.
Не надано підтвердження чищення та миття оборотної тари (дерев’яні піддони для розвезення хліба та хлібобулочних виробів).
Записи про заходи, які вживаються для управління небезпечними факторами відсутні, не ведуться та не зберігаються протягом трьох місяців після закінчення кінцевої дати продажу харчового продукту, нанесеної на маркуванні
Поверхні в тому числі обладнання вкриті іржею, відсутні докази миття та чистки обладнання. Відсутній в достатній кількості прибирального інвентарю для миття та чищення обладнання.
Покарання: відсутні