Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (8)
Перевірки (10)

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "САЛИВОНКІВСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД"

#00372517

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
06.12.2022 3056756 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Об'єкти:
Об'єкт 1
08662, Київська обл., Васильківський р-н, смт. Гребінки, вул. Білоцерківська, буд. 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.11.2021 2362779 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
43 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Цукровий завод "Саливонківський цукровий завод"
08662, Київська обл., Васильківський р-н, Смт Гребінки, вул. Білоцерківська, 1
Учасники:
Тарасюк Руслан Анатолійович — виконавчий директор
Ніколенко Людмила Вікторівна — головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Білоцерківського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
Шаравара Сергій Леонідович — Заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Білоцерківського РУ ГУДСНС України у Київській області
Чех Василь Михайлович — заступник начальника управління - начальник відділу запобігання НС Білоцерківського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
Порушення:
В приміщеннях цегляного складу зберігання цукру пожежні крани не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не проведено поточних і капітальних ремонтів захисної споруди.
У складі готової продукції під час складування не забезпечено прохід не менше 2м. завширшки, не забезпечується укладання у штабелі, що вимагається нормативними актами.
У приміщеннях цукрового заводу не розроблено та не вивішено на видних місцях інструкції про заходи пожежної безпеки
Приміщення щитової в головному корпусі не відділено від суміжних приміщень протипожежними дверима з межею вогнестійкості не менше ЕІ-30. Згідно Пункт 6. 17 Таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016
Відстуні обмежувальні лінії, нанесені на підлозі, для визначення ширини проходів та штабельного зберігання у складі готової продукції.
В цеху сушіння цукру на електродвигунах, світильниках, інших електричних машинах, апаратах та обладнанні, встановлених у вибухонебезпечній зоні відсуті нанесені знаки, що вказують на їх ступінь захисту згідно з чинними стандартами.
Не обладнано приміщення адмінбудівлі, виробничі приміщення, системою протипожежного захисту, доручивши проведення проектних та монтажних робіт суб’єкту господарської діяльності, який має ліцензію на впровадження даного виду робіт.
Не ведеться документація захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо забезпечено
Кран-комплекти, які влаштовані у цехах підприємтсва не укомплектовані пожежним рукавом та стволом одного з ним діаметра, а також важелем для полешення відкривання вентиля.
Відсутні апарати відключення (вимикачі) для загального вимкнення силових та освітлювальних мереж складських приміщень по за межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах або на окремих опорах.
Для всіх складських та виробничих приміщень об’єкту не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1. – 36 2016.
Не складено план приведення захисної споруди у готовність до використання за призначенням.
Не змонтовано над евакуаційними виходами з будівель підприємства світлові покажчики з написом „Вихід” білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення евакуаційного (аварійного) освітлення, або такими, що переключаються на нього автоматично у разі зникнення живлення на їх основних джерелах живлення.
Перевірка системи вентиляції сховища (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття)) не проводиться щорічно
Не встановлені покажчики пожежних водоймищ (об’ємні зі світильником або плоскі їз застосуванням світло відбивного покриття).
Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання
Не представлено сертифікати групи горючості на оздоблювальні матеріали стін на шляхах евакуації (по коридорах) з приміщень адміністративної будівлі.
На території підприємства відстуні покажчики пожежних гідрантів біля місць їх розташування (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів).
У складських приміщеннях не витримана відстань від стін та між штабелями не менше 0,8 м.
Приміщення архіву адміністративної будівлі не відділено від суміжних приміщень протипожежними дверима з межею вогнестійкості не менше ЕІ-30. Згідно Пункт 6. 17 Таблиця 3 ДБН В.1.1-7:2016
Не забезпечено виконання заходів цивільного захисту шляхом розроблення повторної ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки на об’єкті з урахуванням усіх чинників небезпеки, відповідно до вимог пункту 7 наказу МНС №140 від 16.08.2005 року «Про внесення змін до наказу МНС України від 18.12.2000 N338».
В цегляному складі зберігання цукру не встановлено протипожежні двері 2-го типу у дверному отворі внутрішньої стіни призначеної для проходу обслуговуючого персоналу та протипожежний клапан або завісу в технологічного прорізі стрічкового транспортера. ДБН В.1.1-7:2016
Не створені формування для обслуговування захисної споруди
Не встановлено протипожежний люк з межею вогнестійкості EI 30 виходу у горищний простір (адміністративна будівля)
На підприємстві відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) в повній мірі не дотриманий протипожежний режим, який має містити:порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; місця для зберігання і допустиму кількість сировини та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово- попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок збирання членів пожежно- рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Двері, які ведуть із коридорів на сходові клітки будівель підприємства не обладнано пристроями для самозачинення.
В цегляному складі зберігання цукру сухотруби пожежних кранів не заведено в приміщення із зовні з встаовленням приєднуваних головок для приєднання рукавів пожежною машиню.
На наявних пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно- рятувальних підрозділів.
Будівлі та споруди підприємства не дообладнано відповідно до вимог пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Вітсутній розділ «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (ІТЗ ЦЗ)» у складі проектної документації на АЗС.
Не поновлено накази, положення, інструкції, розпорядження щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки, здійснення контролю за їх додержанням; плани заходів для захисту своїх працівників, об'єктів господарювання та довкілля від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру
Не виконано вогнезахисну обробку дерев’яних елементів крівлі будівель підприємства зі складанням відповідного акту ліцензованою підрядною організацією чи ліцензованим суб’єктом господарської діяльності про виконані роботи за участі замовника.
Не проведено технічне обслуговування та випробування пожежних кран-комплектів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів у спеціальному журналі.
Не розроблено для працівників охорони (сторожів, вахтерів) інструкцію, в якій мають бути визначені їхні обов’язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій у разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також зазначення посадових осіб адміністрації об’єкта, які мають бути викликані у нічний час у разі пожежі, додавши до зазначеної інструкції список посадових осіб установи із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
Не ведеться журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки.
Не зазначено місцезнаходження переносних вогнегасників відповідними вказівними знаками безпеки згідно з ГОСТ 12.4.026-76*„ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности” розміщеними на видних місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги у виробничому
Об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій створено не в повній мірі
На території складів зберігання цукру між складами не в повній мірі забезпечена протипожежна відстань в наслідок захаращення матеріалами.
Сходові клітки, коридори та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в закладі людей.
Зберігання цукру в мішках в складі готової продукції допускається на відстані менше 1м від електричних кабелів та електричних проводів.
Між цехом сушіння цукру та фасувальним не встановлено протипожежні двері 2-го типу у дверному отворі внутрішньої стіни призначеної для проходу обслуговуючого персоналу та протипожежний клапан або завісу в технологічного прорізі стрічкового транспортера. ДБН В.1.1-7:2016
Біля вхідних дверей до захисної споруди не вивішена табличка розміром 60 х 50 см із зазначенням номера споруди, її балансоутримувача, місць зберігання ключів, особи, відповідальної за утримання та експлуатацію сховища в мирний час, її місцезнаходження і номера телефону. У нічний час таблички позначення захисної споруди і входи мають бути освітлені або дубльовані світловими покажчиками.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
27.08.2020 1943295 Галузь електроенергетики Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не проведено відповідно до пункту 2 частини другої розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» у зв’язку із забороною проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Технічний стан резервних автономних джерел живлення або відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Об'єкти:
ПрАТ Саливонківський цукровий завод
Васильківський р-н, С. м. Т. Гребінки, вул. Білоцерківська, буд. 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.08.2020 1711829 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Цукровий завод "Саливонківський цукровий завод"
08662, Київська обл., Васильківський р-н, Смт Гребінки, вул. Білоцерківська, 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.03.2019 1388159 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.03.2019 1466366 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Об'єкти:
Об'єкт 1
08662, Київська обл., Васильківський р-н, смт. Гребінки, вул. Білоцерківська, буд. 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.11.2018 1153901 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.11.2018 395708 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.11.2018 506658 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
42 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Порушення:
У складських приміщеннях не витримана відстань від стін та між штабелями не менше 0,8 м.
Кран-комплекти, які влаштовані у цехах підприємтсва не укомплектовані пожежним рукавом та стволом одного з ним діаметра, а також важелем для полешення відкривання вентиля.
Не виконано вогнезахисну обробку дерев’яних елементів крівлі будівель підприємства зі складанням відповідного акту ліцензованою підрядною організацією чи ліцензованим суб’єктом господарської діяльності про виконані роботи за участі замовника.
Не зазначено місцезнаходження переносних вогнегасників відповідними вказівними знаками безпеки згідно з ГОСТ 12.4.026-76*„ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности” розміщеними на видних місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги у виробничому
Не влаштовано вихід на горище або покрівлю зі сходової клітки через протипожежний люк 2-го типу.
Наказом не визначене місце для куріння на території підприємства.
Відстуні обмежувальні лінії, нанесені на підлозі, для визначення ширини проходів та штабельного зберігання у складі готової продукції.
На підприємстві не встановлений порядок (система) оповіщення людей про пожежу.
Не забезпечено в повній мірі працюючий персонал підприємства відповідно до встановлених вимог забезпечення засобами радіаційного та хімічного захисту.
Не надано протоколи замiрів опору iзоляцiї електричних мереж та електроустановок.
Не проведено технічне обслуговування наявним переносним вогнегасникам у повній мірі, в організації, яка має ліцензію на проведення даного виду робіт.
На підприємстві відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) в повній мірі не дотриманий протипожежний режим, який має містити: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; місця для зберігання і допустиму кількість сировини та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово- попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок збирання членів пожежно- рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Шафи пожежних кран-комплектів не опломбовані
На наявних пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно- рятувальних підрозділів.
Приміщення архіву адміністративної будівлі не відділено від суміжних приміщень протипожежними дверима з межею вогнестійкості не менше ЕІ-30.
Приміщення щитової в головному корпусі не відділено від суміжних приміщень протипожежними дверима з межею вогнестійкості не менше ЕІ-30.
Не проведено технічне обслуговування та випробування пожежних кран-комплектів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів у спеціальному журналі.
Відсутні апарати відключення (вимикачі) для загального вимкнення силових та освітлювальних мереж складських приміщень по за межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах або на окремих опорах.
Не обладнано приміщення адмінбудівлі, виробничі приміщення, гуртожиток системою протипожежного захисту, доручивши проведення проектних та монтажних робіт суб’єкту господарської діяльності, який має ліцензію на впровадження даного виду робіт.
Наказом не визначено відповідальну особу за підтримання у постійній готовності штучних водойм, гідрантів водозабірних пристроїв, під'їздів до вододжерел,.
На території підприємства відстуні покажчики пожежних гідрантів біля місць їх розташування (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів).
У складі готової продукції під час складування не забезпечено прохід не менше 2 м. завширшки, не забезпечується укладання у штабелі, що вимагається нормативними актами.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Електророзетка в приміщенні матеріального складу встановлено на горючу основу (конструкцію).
Не проведено технічне обслуговування зовнішнього протипожежного водопостачання підприємства.
Не розроблено та не встановлено при в’їзді (виїзді) на територію підприємства план-схему розташування будівель, споруд, місця знаходження вододжерел зовнішнього протипожежного водопостачання, пожежних щитів укомплектованих первинними засобами пожежогасіння, із відображенням меж території об’єкту (огородження), з зазначенням схеми руху транспортних засобів з нанесеними напрямками руху, умовними позначеннями та їх розшифруванням у примітці і т. п.
На території підприємства відсутні пожежні щити, кожен з яких має містити: - вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2х 2 м. - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не ведеться журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки.
Не представлено сертифікати групи горючості на оздоблювальні матеріали стін на шляхах евакуації (по коридорах) з приміщень адміністративної будівлі.
Відповідальна особа з питань цивільного захисту та керівний склад не пройшли навчання на курсах цивільного захисту.
Допускається експлуатація електропроводів та кабелів будь-яких електромереж у приміщеннях будівель підприємства, ізоляція яких пошкоджена або в процесі експлуатації втратила свої захисні властивості.
Особа призначена відповідальною за протипожежний стан приміщень та керівний склад підприємства не пройшов навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Не встановлені покажчики пожежних водоймищ (об’ємні зі світильником або плоскі їз застосуванням світло відбивного покриття).
Не розроблено для працівників охорони (сторожів, вахтерів) інструкцію, в якій мають бути визначені їхні обов’язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій у разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також зазначення посадових осіб адміністрації об’єкта, які мають бути викликані у нічний час у разі пожежі, додавши до зазначеної інструкції список посадових осіб установи із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
Наявні пожежні щити на території підприємства не укомплектовані згідно норм, а саме: - вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2х 2 м. - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не встановлено інформаційно- довідковий куточок з питань цивільного захисту та не здійснено його наповнення навчальними посібниками і натурними зразками, передбаченими загальною програмою підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях
Не призначено посадову особу (відповідальну особу) за організацію вимог техногенної безпеки у сфері цивільного захисту
Не зазначено на переносних вогнегасниках облікові (інвентарні) номери за прийнятою на підприємстві системою нумерації.
Не змонтовано над евакуаційними виходами з будівель підприємства світлові покажчики з написом „Вихід” білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення евакуаційного (аварійного) освітлення, або такими, що переключаються на нього автоматично у разі зникнення живлення на їх основних джерелах живлення.
Допускається експлуатація тимчасових електромереж.
Не поновлено накази, положення, інструкції, розпорядження щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки, здійснення контролю за їх додержанням; плани заходів для захисту своїх працівників, об'єктів господарювання та довкілля від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру
Двері евакуаційного виходу з 2 поверху адміністративної будівлі не обладнані пристроями для відкривання їх без ключа з середини приміщення
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.01.1970 1673197 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність, під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: перевірка виконання вмог припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні