Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (4)
Зовнішня інформація (7) Банкрутство (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Перевірки (21)

ЗАПОРІЗЬКЕ ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КРЕМНІЙПОЛІМЕР"

#00203625

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
23.09.2021 2911032 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: Заборгованість із виплати заробітної плати
Підстави:
Звернення посадових осіб органів місцевого самоврядування про порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства у випадках, коли право на подання такого звернення передбачено законом
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.08.2021 2341206 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
137 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Промислове підприємство
69009, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Теплична, 7
Учасники:
Алієв Мікаель Малікович — директор ЗДП " КРЕМНІЙПОЛІМЕР"
Шевцов Володимир Романович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
Не розроблено інструкції з експлуатації вентиляційних систем із відображенням питання вибухо- і пожежонебезпеки відповідно до ДСТУ Б А.3.2-12:2009 "Система стандартів безпеки праці. Системи вентиляційні. Загальні вимоги"; пункт 5.1.1 наказ Міністерство регіонального розвитку та будівництва України від 23.12.2009 N678
На сировинному майданчику корпусу 209 обрив смуги заземлення насосу поз. 7-7
Не забезпечено працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту.
Не проведено технічний огляд ФП-300 та спільно з представниками управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міста, фахівцем-хіміком ГУ ДСНС України у Запорізькій області здійснити їх перевірку.
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проведено.
Не організовано щоквартальну перевірку сховища на герметичність.
Не встановлено передбачені Паспортом захисної споруд кисневі балони та забезпечити їх зберігання у безшовних балонах з умовним тиском 15,0 МПа.
Не відділено протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості приміщення акумуляторної першого поверху АТС від інших приміщень будівлі.
В корпусі № 208 не виконано ремонт заземлення вентиляційної установки В-16
В корпусі № 209 не виконано ремонт заслінок на опусках повітропроводів для забезпечення легкого пересування при їх спрацюванні та для щільного перекриття перерізу повітропроводу.
Не забезпечено захисну споруду цивільного захисту приладами виміру температурно-вологісного режиму та параметрів повітряного середовища.
Не забезпечено приміщення щитової технічною документацією з експлуатації електроустановок.
Не проведено експертне обстеження збірника поз.350/1 відповідно до Постанова КМУ від 26.05.2004р. № 687 «Про затвердження Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
Не призначено наказом по підприємству відповідальних осіб, в обов’язки яких буде входити облік, здійснення систематичного контролю за правильним утриманням приміщень, збереження захисних пристроїв та інженерно-технічного обладнання захисних споруд.
Не рідше одного разу на рік відповідно до експлуатаційних документів виробника не здійснюється технічне діагностування вогнегасників в приміщенні випарювальної відповідно до Наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників»
Не обладнано приміщення насосної ЛЗР, де використовуються хімічно-небезпечні речовини, газоаналізаторами зблокувати їх з приливно-витяжною вентиляцію відповідно до СТП 02-5-8-2002 Кремния тетрахлорид», ТУ У 24.1-00203625-097-2003 «Метилхлорсилан».
Не замінено гумові прокладки дверей і ставень сховища.
Приміщення адміністративно-побутового призначення та виробничі приміщення з обігом ЛЗР та ГР не обладнанні системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2010 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту"
Не проведено технічний огляд ФП-300 та спільно з представниками управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міста, фахівцем-хіміком ГУ ДСНС України у Запорізькій області здійснити їх перевірку.
Не обладнано підприємство системою раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.
Системи протипожежного захисту не справні і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи.
Не складено паспорт на резервуар №8 для зберігання метанолу відповідно до “Правила технічної експлуатації резервуарів та інструкції по їх ремонту” затверджені Держнафтопродуктом 26.12.1986 року
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проведено.
Для резервування провідного мовлення не передбаченои радіоприймач.
Не передбадчено місця для розміщення сухих відходів з розрахунку 1 л/д на одну особу, що укривається.
Відсутні відповідні документи (накази, інструкції) щодо встановлення протипожежного режиму, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок збирання посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
В корпусі № 209 у виробничих приміщеннях та в корпусі № 703 насосної по перекачці ЛЗР, не встановлені автоматичні газоаналізатори для контролю за станом повітряного середовища.
Не забезпечено зберігання ключів від захисної споруди у відповідальної особи та в у чергового по цеху, диспетчера (в опечатаному вигляді), адреса якої і телефон зазначаються на вхідній табличці.
Не проведено експертне обстеження азотного ресивера №57076 Результати занести в паспорти цих ресиверів до Постанова КМУ від 26.05.2004р. № 687 «Про затвердження Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
Не надано копії форм свідоцтв повірки за результатами перевірки засобів вимірювальної техніки згідно ДСТУ 2708-99 додатку А відповідно до ДСТУ 2708-99 «Повірка засобів вимірювальної техніки. Організація та порядок проведення.»
Не забезпечено будинки, споруди, приміщення, технологічні установки первинними засобами пожежогасіння згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
Не забезпечено відповідність зовнішнього протипожежного водопроводу наступним вимогам: 3) виконати ремонт пожежних гідрантів №2, 3, 4, 5, 8Б, 6, 15, 14, 16, 26, 29 ,30, 32, 33, 49, 99, 103, 104, 110 4) про відключення гідрантів сповістити пожежно-рятувальні підрозділи; 10) біля місць розташування провести оновлення встановлених покажчиків пожежних гідрантів із нанесенням на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева).
Не забезпечено склади нейтралізуючими засобами (содовими, вапняними розчинами) на випадок розливу кислот, лугів та інших їдких і отруйних речовин.
Не забезпечено загальне і повне освітлення усіх приміщень сховища.
Не виконано оновлення позначень категорій за вибухопожежною та пожежною небезпекою на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
В приміщеннях машинного відділення не встановлено газоаналізатори, які повинні давати попереджувальні сигнали про перевищення концентрації аміаку із одночасним включенням аварійної і витяжної вентиляції, світлозвукову сигналізацію відповідно до НПАОП 8.1.00-1.04-90 «Правила устройства и безопасной эксплуатации аммиачных холодильных установок».
Не виконано ремонт пошкоджених пристроїв блискавкозахисту корпусів цеху.
Не проведено експертне обстеження ємностей поз.1313, 7/7, у яких закінчився граничний термін експлуатації. Результати не занесено в паспорти цих ємностей до Постанова КМУ від 26.05.2004р. № 687 «Про затвердження Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
Не внесено зміни щодо визначення категорій за вибухопожежною та пожежною небезпекою "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок"  НПАОП 40.1-1.32-01, у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, у зв’язку зі змінами у виробничому процесі та використанні за проектним призначенням будівель і приміщень виробничого, складського призначення.
Не складено паспорт на технологічний трубопровід, який транспортує хлорбензол відповідно до Постанова КМУ від 26.05.2004р. № 687 «Про затвердження Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
Не забезпечено захисну споруду цивільного захисту первинними засобами пожежогасіння. Місця їх розташування, план евакуації із захисної споруди не позначено та не освітлено.
Допускається використання захисної споруди цивільного захисту для господарських, культурних та побутових потреб підприємства.
Не організовано щорічну перевірку справності системи вентиляції сховища.
Не укомплектовано сховище документацію.
Не забезпеченои проточний запас питної води із забезпеченням повного обміну води протягом 2 діб. Проточні ємності (баки) повинні бути постійно заповнені водою та раз у рік проби води з баків направляти на дослідження у СЕС зі складанням відповідного акту.
В корпусі № 207 не відновлено блискавкоприймач Т-5.
Не виконано вимір опору всіх заземлювачів блискавко захисту корпусів цеху.
В корпусі № 208 не відновлено блискавкоприймач Т-11.
Не вивішено біля вхідних дверей табличку розміром 60х60 із зазначенням місць зберігання ключів, відповідальної особи, її адреси і телефону, а також номеру споруди. Встановити по підприємству покажчики маршруту руху до захисної споруди цивільного захисту.
Не надіслано до Державного департаменту СФД новий паспорт чи повідомлення про зміни у паспорті ПНО в зв’язку із змінами характеристик (у десятиденний строк) відповідно до Наказ МНС України від 12.11.2010р. № 1016 «Про затвердження Стандарту надання Державним департаментом страхового фонду документації адміністративної послуги щодо видачі Свідоцтва про реєстрацію об’єкта у Державному реєстрі потенційно небезпечних об’єктів»
Не відновлено на вводі усередині сховища запірну арматуру і зворотній клапан системи водопостачання сховища.
В корпусах №503, 504 не виконано ремонт мережі внутрішнього протипожежного водогону.
Не встановлено демонтовані герметичні двері в тамбур приміщення ДЕС.
Зливо-наливні операції не забезпечено спеціальними пристроями, що виключають можливість переповнення наливних ємностей.
Не здійснено перевірку пожежних гідрантів, водоймищ із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України.
Не проведено огляд, перевірку та вимір опору заземлюючих пристроїв згідно термінів, вказаних в ПТЭ и ПТБ.
В корпусах 702, 717 складських приміщень не відновлено пожежні кран – комплекти.
Не укомплектовано сховище документацію.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Комісією господарчого органу не здійснено перевірку стану вогнезахисного покриву, відсутній акт перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення).
Не нанесено трафаретні позначення: «Радіо», «Телефон», «220В» на стіні або у вигляді табличок.
Не організовано щоквартальну перевірку сховища на герметичність.
Не відновлено відповідно до конструктивних та планувальних рішень двері шляхів евакуації на другому та третьому поверсі будівлі, що розділяють коридори на протипожежні відсіки.
Не проведено періодичну перевірку товщин стінок повітропровід вентиляційних пристроїв та очисних споруд, вентиляційних систем які транспортують агресивну среду (один раз на рік) відповідно до ДСТУ Б А.3.2-12:2009 "Система стандартів безпеки праці. Системи вентиляційні. Загальні вимоги"
Не розроблено проектну документацію на систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення на об’єкт, згідно з технічним завданням розробленим відповідними службами підприємства, за участю проектної організації, та узгодити її з уповноваженим підрозділом ДСНС України та іншими заінтересованими організаціями.
Не проведено експертне обстеження ресиверів № 12963, № 12960. Результати занести в паспорти цих ресиверів до Постанова КМУ від 26.05.2004р. № 687 «Про затвердження Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
Не виконано фарбування трубопроводів згідно ГОСТ 14202-69 “Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маскировочные щитки”
Не відновлено працездатність підвищувальної насосної технічної води (корпус № 438) для забезпечення достатнього напору води для пожежегасіння в мережі технічної води, на якій встановлені пожежні гідранти
Не встановлено демонтовані та вирізані захисно-герметичні двері аварійного виходу захисної споруди.
Не забезпечено, безпосередньо у захисній споруді з обов’язковим відпрацюванням правил її експлуатації, регулярні тренувальні заняття групи з обслуговування захисної споруди.
Не передбачено по одному вуглекислотному вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на кожні 20 кв. м площі підлоги в офісних приміщення з ПЕОМ, коморах, електрощитових, вентиляційних камерах та інших технічних приміщеннях, що використовуються відповідно до Наказу МВС України від 15.01.2018 № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників»
Не укомплектовано засобами пожежогасіння пожежні щити: вогнегасниками - 3 шт., ящиком з піском - 1 шт., покривалом з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаками - 3 шт., лопатами - 2 шт., ломами - 2 шт., сокирами - 2 шт.
Не виконано заміну в пожежних кран-комплектах непридатних до експлуатації пожежних рукавів
Не виконано ремонт пожежного кран - комплекту №2
Не перевірено надійність переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання установок автоматичного пожежогасіння з реєстрацією у журналі.
Не проведено технічну інвентаризацію захисної споруди цивільного захисту.
Не замінено гумові прокладки дверей і ставень сховища.
Перед початком монтажу комплексу системи письмово повідомити про це органи Головного управління ДСНС у Запорізькій області.
Не передбачено аварійний світильник у приміщенні машинного залу ДЕС і електрощитової із живленням від стартерної акумуляторної батареї бизель-генератора.
Для запуску дизель-генератора не встановлено акумуляторні батареї.
Не забезпечено подачу попереджувального сигналу до приміщення з постійним перебуванням персоналу від газоаналізатору встановленого у компресорному цеху відповідно до НПАОП 8.1.00-1.04-90 «Правила устройства и безопасной эксплуатации аммиачных холодильных установок».
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проведено.
Не організувано щорічну перевірку справності системи вентиляції сховища.
В корпусі № 208 не відновлено блискавкоприймач Т-3.
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах приміщення електрощитової корпусу № 720 не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проведено.
Не обладнано приміщення ДЕС протипожежними засобами.
Не проведено силами організації, що має ліцензію на виконання цих робіт, технічне обстеження установок автоматичної пожежної сигналізації та автоматичного пожежогасіння щодо технічної можливості та економічної доцільності їх використання за призначенням. Скласти відповідні акти обстеження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах приміщення електрощитової РП корпусу № 206 № 419 не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
В корпусі № 702 обрив спуску від блискавкоприймача Т-2, Т-3, Т-10, Т-11, Т-12, Т-13, Т-14, Т-15.
Не встановлено демонтовані електроручні вентилятори системи вентиляції сховища.
Не забезпечено встановлення гучномовців, підключених до міської та місцевої радіотрансляційних мереж.
Не відновлено пофарбування пожежних щитів (стендів) та засобів пожежогасіння у відповідні кольори згідно з ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Не передбадчено засоби для знезараження води у ємностях.
Не проведено експертне обстеження ємностей поз.1351/1; 1351/2; 1301, у яких закінчився граничний термін експлуатації. Результати не занесено в паспорти цих ємностей до Постанова КМУ від 26.05.2004р. № 687 «Про затвердження Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки»
Не передбачено засоби для знезараження води у ємностях.
Не забезпечено регулярне провітрювання захисної споруди.
В корпусах № 202А, 207, 208 не виконано ремонт мережі внутрішнього протипожежного водогону.
В корпусі № 202А не усунено обрив опуску від блискавкоприймача Т-7.
Не забезпечено майном і документацією формування з обслуговування сховища.
Не виконано огляд, перевірку та виміри опору заземлюючих пристроїв згідно термінів, вказаних в ПТЭ и ПТБ.
Не укомплектовано щити освітлення та управління сховища.
Не розроблено план виконання заходів припису з визначенням відповідальних осіб за кожен пункт припису.
Не складено паспорт на резервуар поз.25/1,2,3 для зберігання ЛЗР відповідно до “Правила технічної експлуатації резервуарів та інструкції по їх ремонту” затверджені Держнафтопродуктом 26.12.1986 року
Не проведено періодичну перевірку ефективності вентиляційних систем відповідно до ДСТУ Б А.3.2-12:2009 "Система стандартів безпеки праці. Системи вентиляційні. Загальні вимоги"
Не утворено у кожній працюючій зміні підприємства формування (групу) з обслуговування сховища, розробити функціональні обов’язки.
Не проведена ідентифікація щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта, відповідно до Наказу МНС від 23.02.2006 р. № 98 « Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів».
Не забезпечено виведення сигналу від газоаналізатора, розташованого в ГРП, без постійного нагляду обслуговуючого персоналу, на диспетчерський відповідно до Наказу Міненерговугілля України від 15.05.2015 № 285 Про затвердження Правил безпеки систем газопостачання ”
Не визначено необхідну кількість вогнегасників для приміщень цеху. Вибір типу та необхідну кількість вогнегасників визначити відповідно до Типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02.04.2004 № 151 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29.04.2004 за № 554/9153.
Не відновлено працездатність вентиляторів витяжної, приточної систем вентиляції сховища.
Не забезпечено майном і документацією формування з обслуговування сховища.
Не виконано ремонт пошкоджених пристроїв блискавкозахисту корпусів цеху.
Не розміщено інформація про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах приміщення електрощитової «КИП» корпусу № 209 № 703 не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
Не внесено зміни до плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій цеху№6 в зв’язку зі змінами у виробництві.
Не проведено очистку допоміжного технічного обладнання захищеної дизельної електростанції.
Не відновлено водопостачання сховища.
В корпусі 503 у аміачному відділенні не забезпечено герметичність шафи з електричними приборами автоматики нормального виконання. Шафу не забезпечено продувкою повітрям з постійно підтримуваним надлишковим тиском не менш 3,3кПа (25мм рт.ст.) та викидом газів у атмосферу. При цьому не передбачено автоматичну блокіровку, яка забезпечує подачу аварійного сигналу і відключення приборів від мережі у разі падіння тиску в камерах нижче допустимого значення
В корпусі 207 відновити працездатність припливо-витяжної вентиляції (концентрація токсичних парів, газів в приміщеннях, а також в пристроях, потребуючих непереривного або періодичного перебування людей, не повинна перевищувати гранично допустимих значень за санітарними нормами)
Приміщення електрощитової РП1 ПСУ не відділено протипожежними перешкодами відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва" від інших приміщень будівлі.
Не пройдено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Не розчищено від сміття та майна підприємства підходи до зовнішніх дверей і сходові марші перед захисною.
Не передбачено місця для розміщення сухих відходів з розрахунку 1 л/д на одну особу, що укривається.
Не відновлено працездатність захищеної дизельної електростанції.
Улаштовано та експлуатуються тимчасові електромережі в установках КПіА.
В корпусі 208 не відновлено блискавкоприймачі з південного і північного боку.
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах тамбур-шлюзах корпусу № 209, № 703 не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
Не забезпечено проточний запас питної води із забезпеченням повного обміну води протягом 2 діб. Проточні ємності (баки) повинні бути постійно заповнені водою та раз у рік проби води з баків направляти на дослідження у СЕС зі складанням відповідного акту.
Не складено паспорт на резервуар поз.116 для зберігання лугу відповідно до “Правила технічної експлуатації резервуарів та інструкції по їх ремонту” затверджені Держнафтопродуктом 26.12.1986 року
Не обладнано приміщення насосних та компресорних станцій з перекачування легкозаймистих та горючих рідин корпусів № 209, №704 та №703 системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2010 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту"
В корпусі 503 обрив спуску від блискавкоприймача Т-1, Т-2, Т-4.
Не забезпечено вмикання витяжної вентиляції разом з подачею попереджувального сигналу газоаналізатором відповідно до НПАОП 8.1.00-1.04-90 «Правила устройства и безопасной эксплуатации аммиачных холодильных установок».
Не виконано пофарбування стаціонарних зовнішніх пожежних сходів, сходів на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд.
Не замінено технічно застарілі, не сертифіковані установки автоматичної пожежної сигналізації та пожежогасіння підприємства на сертифіковані в Україні відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту
Захисно-герметичні двері і ставні лазів утримуються у зачиненому стані, але гумові прокладки при цьому стискаються клиновими затворами.
В корпусі 209 зі східної сторони не виконано ремонт пошкоджених ділянок зовнішньої пожежної драбини.
Роботи з технічного обслуговування систем протипожежного захисту підприємства не проводяться організаціями, які мають відповідну ліцензію.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.08.2021 2313749 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Арабаджи Михайло Костянтинович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Мудрік Тетяна Вікторівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Корнєєва Людмила Іванівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Банний Андрій Юрійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Ніколаєнко Світлана Віталіївна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Кубарь Дмитро Вікторович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Порушення:
Не вжиті заходи для максимального збирання, зберігання та передачі відходів спеціалізованим підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів, відповідно до вимог екологічної безпеки: спецодяг використаний, зіпсований; спецвзуття зношене, зіпсоване; використані або відпрацьовані засоби індивідуального захисту робітників; тара використана, забруднена пластикова; тощо.
Встановлено несанкціоноване розміщення використаної забрудненої металевої тари (бочки), та твердих побутових відходів. Не здійснюється контроль за станом місць розміщення (збору та зберігання) комунальних відходів.
Не призначено відповідальних осіб у сфері погодження з відходами
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.08.2021 2215777 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Учасники:
Алієв М М — В.о. Директора
Алієв М.М. — В.о. Директора
Мозолюк Дмитро Володимирович — Провідний спеціаліст відділу фітосанітарних заходів на кордоні управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області
Єжилов Сергій Анатолійович — Провідний спеціаліст відділу фітосанітарних заходів на кордоні управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.08.2021 2212095 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: В Плановий захід Запорізьке ДП "Кремнійполімер"на підставі Річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужби від 26.11.2021 № 778 не проводився відповідно до пункту 3 розділу 2 «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України від 17.03.2020 № 533
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.08.2021 2281606 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.06.2021 2765173 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: порядок звільнення, заборгованість із виплати заробітної плати, розрахунок при звільнені, отримання трудової книжки
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.02.2021 2525080 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність посадової особи
Предмет перевірки: Порядок оплати праці
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.10.2020 2175585 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність посадових осіб за адресою зазначеною в ЄДРПОУ
Предмет перевірки: строки виплати заробітньої плати
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.09.2020 2160776 Додержання законодавства про працю Запорізька міська рада (відділ праці) Запорізької області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: створенням перешкод у діяльності інспектора праці
Предмет перевірки: своєчасна та у повному обсязі оплата праці
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
20.08.2020 1872010 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.08.2020 1714762 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ЗДП "Кремнійполімер"
69009, м. Запоріжжя, вул. Теплична, 7
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.08.2020 2142754 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Перешкоджання посадовою особою
Предмет перевірки: строки виплати заробітної плати, розрахунок при звільненні
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
24.06.2020 2128561 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність посадових осіб за адресою зазначеною в ЄДРПОУ
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю України
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.04.2020 2104506 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відмова у проведенні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.02.2020 2083037 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність об'єкта відвідування або уповноваженої ним особи за місцезнаходженням
Предмет перевірки: строки виплати заробітної плати, порядок розрахунку при звільнені
Підстави:
За зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.01.2020 2102805 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: недопущення уповноваженої особи ДСНС до проведення заходу державного нагляду
Предмет перевірки: виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.03.2019 1405626 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: СГ не проводить господарську діяльність
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.03.2019 1476814 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність під час заходу суб’єкта господарювання або уповноваженої особи
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Промислове підприємство
69009, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Теплична, 7
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.02.2018 506326 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.01.1970 1673634 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутній керівник або уповноважена особа
Предмет перевірки: виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні