Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Зовнішня інформація (2) Перевірки (4)

УКРАЇНСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ТЕХНІКУМ

#00193312

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
15.11.2021 2450630 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Суб'єкт господарювання припинив господарську діяльність
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
будівля майстерень
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, Пр. Поштовий, 68
Будівля гуртожитку №1
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, Пр. Поштовий, 73
Будівля гуртожитку №2
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, Пр. Поштовий, 75
Будівля адміністративного корпусу
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, Пр. Поштовий, 66
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.10.2020 2173710 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Жадан Ю С — заступник директора з АГР
Жадан Ю.С. — заступник директора з АГР
Бутенко Ярослав Ігорович — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Криворізького району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) адміністративної будівлі. (У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності згідно з ГОСТ 16363) (Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт)
На об’єкті допущено утримання пожежних гідрантів у несправному стані. (Пожежні гідранти та пожежні резервуари повинні бути справними і утримуватися таким чином, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежними автомобілями)
Допущено використання приміщення електрощитової адміністративної будівліне не за призначенням, а саме: розміщено службове приміщення та допущено зберігання сторонніх предметів. (Забороняється використовувати горища, технічні поверхи й приміщення (у тому числі вентиляційні камери, електрощитові) не за призначенням, розміщувати в них виробничі і складські дільниці, засмічувати та захаращувати їх сторонніми предметами)
Не забезпечене своєчасне обслуговування та технічну експлуатацію електрообладнання і електромереж, проведення профілактичних оглядів, планово-попереджувальних ремонтів відповідно до вимог ПУЕ Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за № 93/2533.
Не забезпечено встановлення на об’єкті сигнально-гучномовних пристроїв, електронних інформаційних табло, а також у службових виробничих приміщеннях радіотрансляційних точок для передачі інформації з питань цивільного захисту. (Керівники підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, власники об’єктів з масовим перебуванням людей зобов’язані встановлювати на підприємствах, в установах і організаціях, у місцях масового перебування людей сигнально-гучномовні пристрої, електронні інформаційні табло, а також у службових і виробничих приміщеннях (у тому числі в навчальних та інтернатних закладах, закладах охорони здоров’я) - радіотрансляційні точки для передачі інформації з питань цивільного захисту)
На об’єкті не проведено технічне обслуговування пожежних гідрантів із заповненням журналу обліку перевірок та оформленням акту перевірки. (Керівники об’єктів зобов’язані не рідше двох разів на рік (квітень-травень, вересень-жовтень) проводити перевірку технічного стану об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання відповідно доп.3, 4Наказу МВС України від 15.06.2015 № 696із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України (за письмовим зверненням керівництва об’єкту))
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Адміністративна будівля не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Допущено утримання пожежних кран-комплектів у закладі без урахування розміщення у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (Пожежні кран-комплекти повинні розміщуватись у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
Не створено об’єктову систему оповіщення. (Об’єктові системи оповіщення створюються і функціонують на об’єктах підвищеної небезпеки, об’єктах з масовим перебуванням людей, в інтернатних закладах, закладах охорони здоров’я, які мають ліжковий фонд, на підприємствах, в установах і організаціях УТОСу) (До складу об’єктової системи оповіщення входять спеціалізовані технічні засоби попередження та інформування населення в місцях масового перебування людей та інші технічні засоби оповіщення)
На об’єкті для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони, у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. (Визначення категорії відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок») (Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами)
Приміщення архіву адміністративної будівлі, не відокремлено від коридору 2-го поверху протипожежними дверми з відповідною межею вогнестійкості. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах)
Допущено утримання дверей на шляхах евакуації, що відчиняються проти напрямку виходу з приміщення (будівлі), а саме: головні двері виходу на зовні з будівлі та з приміщення спортивної зали на зовніадміністративної будівлі. (Двері на шляхах евакуації повинні відчинятися в напрямку виходу з будівель (приміщень). Не нормується напрямок відчинення дверей для: квартир у житлових будинках; приміщень з одночасним перебуванням не більше ніж 15 осіб, крім приміщень категорій А і Б за вибухопожежною та пожежною небезпекою, а також парильних саун; комор і технічних приміщень площею не більше ніж 200 м-2 і без постійних робочих місць; технічних поверхів площею не більше ніж 200 м-2, у яких розміщується тільки інженерне обладнання та/або прокладаються інженерні мережі будинку, і у яких відсутні постійні робочі місця; балконів, лоджій (за винятком дверей, що ведуть до зовнішньої повітряної зони сходових кліток типу Н1); виходів на площадки сходів типу С3; санітарних вузлів)
Приміщення електрощитової адміністративної будівліне відділено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах) (Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові)
Не розроблено та не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту. (Графіки проведення таких навчань і тренувань затверджуються щороку керівниками підприємств, установ та організацій і узгоджуються з місцевими органами виконавчої влади та територіальними органами ДСНС)
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки. (Ідентифікації підлягають усі об'єкти господарської діяльності, які розташовані на території України і перебувають у державній, колективній або приватній власності юридичних або фізичних осіб, а також інші об'єкти, визначені комісіями з питань ТЕБ та НС або відповідними центральними та місцевими органами виконавчої влади) (За результатами ідентифікації ПНО складається Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки (додаток 1 до Наказу МНСУ №338), яке узгоджується з відповідним місцевим органом державного нагляду у сфері ЦЗ. Один примірник Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки залишається на підприємстві, другий примірник надається місцевому органу державного нагляду у сфері ЦЗ)
Не розроблено та не затверджено обсяги (номенклатуру) забезпечення працюючого персоналу закладу засобами радіаційного та хімічного захисту. (Номенклатуру засобів радіаційного та хімічного захисту, а також норми забезпечення ними визначено згідно з додатком до ПКМУ № 1200)
Об’єкт не обладнано системою блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (Відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»)
В підвальному поверсі адміністративної будівлідопущено складування горючих матеріалів без улаштування ізольованого входу до них від загальних евакуаційних сходових кліток, а саме: «Допускається улаштовувати в підвальних та цокольних поверхах склади горючих матеріалів, майстерні, де використовуються горючі матеріали, якщо вхід до них ізольований від загальних евакуаційних сходових кліток».
Не забезпечено працівників об’єкту засобами радіаційного та хімічного захисту. (Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту) (На потенційно небезпечних об’єктах (далі – ПНО) або об’єктах підвищеної небезпеки (далі – ОПН) промислові засоби захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин (далі - ЗЗОД) повинні зберігатися на робочих місцях) (На об'єктах, які за характером своєї діяльності не відносяться до ПНО або ОПН, але потрапляють у зону можливих надзвичайних ситуацій при аваріях на ПНО або ОПН, ЗЗОД повинні зберігатися у місцях, які знаходяться поруч з маршрутами виводу (виходу) працівників з підприємства)
Адміністративна будівля не обладнанасистемою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Не виконана ізоляція з негорючих матеріалів у місцях проходок трубопроводів через протипожежні перешкоди в приміщеннях адміністративної будівлі, а саме: «Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання будинків через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди має бути не меншим, ніж нормована межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізолювальної спроможності. У місцях проходок трубопроводів через протипожежні перешкоди трубопроводи та їхню ізоляцію слід виконувати з негорючих матеріалів».
Не укладений договір на планове технічне обслуговування електроустановок закладу з відповідною спеціалізованою організацією, а саме: «У разі неможливості відповідними фахівцями проводити технічне обслуговування електроустановок закладу або установи керівник укладає договір на планове технічне обслуговування з відповідною спеціалізованою організацією».
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.02.2020 2082051 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
42 порушення
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Кулєшов Матвій Васильович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у м. Кривий Ріг центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Семенько Валерій Анатолійович — Директор УПТ Семенько Валерій Анатолійович
Порушення:
Не забезпечено працівників об’єкту засобами радіаційного та хімічного захисту. (Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту) (На потенційно небезпечних об’єктах (далі – ПНО) або об’єктах підвищеної небезпеки (далі – ОПН) промислові засоби захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин (далі - ЗЗОД) повинні зберігатися на робочих місцях) (На об'єктах, які за характером своєї діяльності не відносяться до ПНО або ОПН, але потрапляють у зону можливих надзвичайних ситуацій при аваріях на ПНО або ОПН, ЗЗОД повинні зберігатися у місцях, які знаходяться поруч з маршрутами виводу (виходу) працівників з підприємства)
Допускається захаращення (металевими щитами) віконних прорізів у приямках підвального поверху адміністративної будівлі, а саме: «Приямки віконних прорізів підвальних і цокольних поверхів треба регулярно очищати від горючих матеріалів. Не допускається їх захаращувати або закладати віконні прорізи».
Не проведено розрахунок відповідної кількості первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників). (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення)
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі гуртожитку№2. (У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності згідно з ГОСТ 16363) (Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт)
Не укладений договір на планове технічне обслуговування електроустановок закладу з відповідною спеціалізованою організацією, а саме: «У разі неможливості відповідними фахівцями проводити технічне обслуговування електроустановок закладу або установи керівник укладає договір на планове технічне обслуговування з відповідною спеціалізованою організацією».
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Допущено виконання внутрішнього протипожежного водогону в приміщенні гуртожитку №2 з пластикових труб, а не з металевих. (Систему протипожежного водопостачання (вводи, розподільні трубопроводи, стояки) треба виконувати з металевих труб (окрім чавунних та мідних) (При об’єднанні системи протипожежного водопроводу із стояками питного призначення стояки виконуються із металевих труб (окрім чавунних та мідних)
Об’єкт не обладнано системою блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (Відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»)
Будівля та приміщення лабораторного корпусу не обладнані системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не розроблено та не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту. (Графіки проведення таких навчань і тренувань затверджуються щороку керівниками підприємств, установ та організацій і узгоджуються з місцевими органами виконавчої влади та територіальними органами ДСНС)
Допущено утримання пожежних кран-комплектів у закладі без урахування розміщення у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (Пожежні кран-комплекти повинні розміщуватись у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
В підвальному поверсі адміністративної будівлідопущено складування горючих матеріалів без улаштування ізольованого входу до них від загальних евакуаційних сходових кліток, а саме: «Допускається улаштовувати в підвальних та цокольних поверхах склади горючих матеріалів, майстерні, де використовуються горючі матеріали, якщо вхід до них ізольований від загальних евакуаційних сходових кліток».
Не створено об’єктову систему оповіщення. (Об’єктові системи оповіщення створюються і функціонують на об’єктах підвищеної небезпеки, об’єктах з масовим перебуванням людей, в інтернатних закладах, закладах охорони здоров’я, які мають ліжковий фонд, на підприємствах, в установах і організаціях УТОСу) (До складу об’єктової системи оповіщення входять спеціалізовані технічні засоби попередження та інформування населення в місцях масового перебування людей та інші технічні засоби оповіщення)
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) адміністративної будівлі. (У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності згідно з ГОСТ 16363) (Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт)
Адміністративна будівля не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
На об’єкті допущено утримання пожежних гідрантів у несправному стані. (Пожежні гідранти та пожежні резервуари повинні бути справними і утримуватися таким чином, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежними автомобілями)
Не виконана ізоляція з негорючих матеріалів у місцях проходок трубопроводів через протипожежні перешкоди в приміщеннях адміністративної будівлі, а саме: «Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання будинків через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди має бути не меншим, ніж нормована межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізолювальної спроможності. У місцях проходок трубопроводів через протипожежні перешкоди трубопроводи та їхню ізоляцію слід виконувати з негорючих матеріалів».
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки. (Ідентифікації підлягають усі об'єкти господарської діяльності, які розташовані на території України і перебувають у державній, колективній або приватній власності юридичних або фізичних осіб, а також інші об'єкти, визначені комісіями з питань ТЕБ та НС або відповідними центральними та місцевими органами виконавчої влади) (За результатами ідентифікації ПНО складається Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки (додаток 1 до Наказу МНСУ №338), яке узгоджується з відповідним місцевим органом державного нагляду у сфері ЦЗ. Один примірник Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки залишається на підприємстві, другий примірник надається місцевому органу державного нагляду у сфері ЦЗ)
Не забезпечено встановлення на об’єкті сигнально-гучномовних пристроїв, електронних інформаційних табло, а також у службових виробничих приміщеннях радіотрансляційних точок для передачі інформації з питань цивільного захисту. (Керівники підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, власники об’єктів з масовим перебуванням людей зобов’язані встановлювати на підприємствах, в установах і організаціях, у місцях масового перебування людей сигнально-гучномовні пристрої, електронні інформаційні табло, а також у службових і виробничих приміщеннях (у тому числі в навчальних та інтернатних закладах, закладах охорони здоров’я) - радіотрансляційні точки для передачі інформації з питань цивільного захисту)
Не розроблено та не затверджено обсяги (номенклатуру) забезпечення працюючого персоналу закладу засобами радіаційного та хімічного захисту. (Номенклатуру засобів радіаційного та хімічного захисту, а також норми забезпечення ними визначено згідно з додатком до ПКМУ № 1200)
Приміщення електрощитової адміністративної будівлі не відділено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах) (Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові)
Будівля та приміщення гуртожитку №2 не обладнані системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівля та приміщення гуртожитку №2 не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівля та приміщення майстерні не обладнані системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Адміністративна будівля не обладнана системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
На об’єкті не проведено технічне обслуговування пожежних гідрантів із заповненням журналу обліку перевірок та оформленням акту перевірки. (Керівники об’єктів зобов’язані не рідше двох разів на рік (квітень-травень, вересень-жовтень) проводити перевірку технічного стану об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання відповідно доп.3, 4Наказу МВС України від 15.06.2015 № 696із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України (за письмовим зверненням керівництва об’єкту))
Допущено утримання дверей на шляхах евакуації, що відчиняються проти напрямку виходу з приміщення (будівлі), а саме: головні двері виходу на зовні з будівлі та з приміщення спортивної зали на зовні адміністративної будівлі. (Двері на шляхах евакуації повинні відчинятися в напрямку виходу з будівель (приміщень). Не нормується напрямок відчинення дверей для: квартир у житлових будинках; приміщень з одночасним перебуванням не більше ніж 15 осіб, крім приміщень категорій А і Б за вибухопожежною та пожежною небезпекою, а також парильних саун; комор і технічних приміщень площею не більше ніж 200 м-2 і без постійних робочих місць; технічних поверхів площею не більше ніж 200 м-2, у яких розміщується тільки інженерне обладнання та/або прокладаються інженерні мережі будинку, і у яких відсутні постійні робочі місця; балконів, лоджій (за винятком дверей, що ведуть до зовнішньої повітряної зони сходових кліток типу Н1); виходів на площадки сходів типу С3; санітарних вузлів)
Не проводиться перевірка опору ізоляції струмопровідних частин електрозварювального апарату. (Ізоляцію треба перевіряти не рідше 1 разу на 3 місяці)
На об’єкті для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони, у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. (Визначення категорії відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок») (Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Будівля та приміщення майстерні не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівля лабораторного корпусу, не відокремлена від будівлі майстерень протипожежними дверми з відповідною межею вогнестійкості. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах)
Будівля та приміщення гуртожитку №1 не обладнані системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не забезпечено проведення навчань, тренувань з питань цивільного захисту. (Спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту проводяться у порядку, затвердженому Міноборони)
Будівля та приміщення гуртожитку №1 не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не забезпечене своєчасне обслуговування та технічну експлуатацію електрообладнання і електромереж, проведення профілактичних оглядів, планово-попереджувальних ремонтів відповідно до вимог ПУЕ Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за № 93/2533.
Приміщення будівель закладу не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення) (Під час вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок)
Приміщення архіву адміністративної будівлі, не відокремлено від коридору 2-го поверху протипожежними дверми з відповідною межею вогнестійкості. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах)
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі гуртожитку №1. (У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності згідно з ГОСТ 16363) (Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт)
Допущено використання приміщення електрощитової адміністративної будівліне за призначенням, а саме: розміщено службове приміщення та допущено зберігання сторонніх предметів. (Забороняється використовувати горища, технічні поверхи й приміщення (у тому числі вентиляційні камери, електрощитові) не за призначенням, розміщувати в них виробничі і складські дільниці, засмічувати та захаращувати їх сторонніми предметами)
Будівля та приміщення лабораторного корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено утримання приямок віконних прорізів підвального поверху не очищеними від горючих матеріалів.
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
03.12.2018 1149676 Державна служба України з питань праці Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки,безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення:
Член комісії з перевірки знань з питань охорони праці Баніна О.В. не пройшла навчання та перевірку знань з питань охорони праці у порядку, встановленому Типовим положенням.
Радіальнорозточний верстат – не працює кінцевий вимикач механізму переміщення поперечного столу.
У протоколах засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці не вказується перелік нормативно-правових актів з охорони праці, за якими проводилася перевірка знань
Відсутні протоколи чергової перевірки і випробування електрообладнання, апаратури, пристроїв РЗ і А, електромереж і заземлювальних пристроїв
Посадові особи та інші працівники, безпосередньо зайняті на роботах, зазначених у Переліку робіт з підвищеною небезпекою не проходять щорічну перевірка знань з питань охорони праці
На підприємствах на основі Переліку, з урахуванням специфіки виробництва, не розроблено відповідний перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці.
На підприємстві не розроблено програмами Стажування (дублювання) для конкретної професії, відповідно до функціональних обов'язків працівника.
Перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників складено без урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників, а саме при виконанні робіт на металообробних верстатах
На підприємстві не визначено Перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), а також тривалість стажування (дублювання) відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці.
Токарні верстати (7 од.) відсутнє захисне огородження затискного патрону.
Токарний верстат інв.. №10149184 відсутній захисний екран зони обробки
Інженер з охорони праці Гричаненко Н.В. не пройшла навчання та перевірка знань на ІV групу з електробезпеки
В журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці не вказується вік особи, яка пройшла інструктаж.
На підприємстві не розроблені програмами спеціального навчання з питань охорони праці з урахуванням конкретних видів робіт,виробничих умов, функціональних обов'язків працівників
Інженер з охорони праці Гричаненко Н.В. не пройшла навчання та перевірка знань з питань охорони праці в установленому законодавством порядку під час прийняття на роботу та періодично один раз на три роки, що є порушенням вимог
Не закріплено захисне огородження неробочої частини абразивного кругу а також обертового виступаючого кінця шпинделя та кріпильних деталей. Допущена експлуатація абразивного кругу, що не мають відмітки про проведення випробувань на механічну міцність
Не складено плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці
Зварювальний трансформатор інв.. №10149209: на корпусі зварювального трансформатора не зазначено дату наступного вимірювання опору ізоляції та належність до цеху (дільниці та ін.); не проведено випробування опору ізоляції обмоток зварювального трансформатору
Покарання: відсутні