Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (21) Будівництво (5) Перевірки (65)

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "МІЖРЕГІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ"

#00127522

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
18.10.2022 3082959 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
МАУП
09100, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Матросова, 50 А
Яготинський інститут "МАУП"
07700, Київська обл., Бориспільський р-н, м. Яготин, вул. Поштова, 61
Навчальний заклад "Міжрегіональна академія управління персоналом"
09701, Київська обл., Богуславський р-н, м. Богуслав, вул. Богдана Хмельницького, 7 А
Навчальний заклад
46001, Тернопільська обл., м. Тернопіль, вул. Текстильна, 18
ХАРКІВСЬКИЙ ІНСТИТУТ ПРАТ " ВНЗ "МАУП"
61007, Харківська обл., м. Харків, Індустріальний р-н, м. Харків, вул. Бекетова, 3
ПрАТ «ВНЗ «МАУП» «Центр дистанційного навчання «Чернівецький інститут»
вул. Головна, 183 м. Чернівці
ВНЗ
07540, Київська обл., Броварський р-н, м. Березань, вул. Академіка Дородніцина, 8
Маріупольський коледж Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган- Барановського
Донецька обл., м. Маріуполь, Центральний р-н, вул. Матросова, 7
ПРАТ ВНЗ "МАУП"
25000, Кіровоградська обл. м. Кропивницький, вул. Варшавська, 2
Маріупольський інститут Приватного акціонерного товариства “ Вищий навчальний заклад “ Міжрегіональна Академія Управління персоналом.
Донецька обл., м. Маріуполь, Центральний р-н, вул. Громової 52
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.02.2022 3215543 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
27 порушень
Предмет перевірки: стан виконання припису про усуненення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Махмурян Анна Сергіївна — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління
Рябей Людмила Миколаївна — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області майор служби цивільного захисту
Порушення:
Не забезпечені приміщення відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Не розміщується на інформаційних стендах інформація про заходи безпеки та відповідну поведінку населення на випадок виникнення надзвичайної ситуації.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи ( приміщення підвалу)
Допускається користування пошкодженими розетками та вимикачами в приміщеннях ( заступник директора, кафедра управління персоналом та економіки праці, коридор другого поверху.)
Не розроблені інструкції про заходи пожежної безпеки для кожного приміщення об’єкта. Інструкції не вивішені на видимих місцях.
У приміщеннях закладу допускається використання та експлуатація тимчасових електромереж. (приміщення підвалу, аудиторія 2.1., приміщення бібліотеки).
На території закладу не встановлений спеціальний пожежний щит ( стенд).
Не проведено функціональне навчання осіб керівного складу цивільного захисту, управлінських кадрів і фахівців, на яких поширюється дія законів у сфері цивільного захисту на курсах цивільного захисту.
Не забезпечені коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Допускається з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів гвинтових, болтових, тощо ( підвальне приміщення).
Допускається зняття дверей вестибюлів, холів, сходових кліток ( між коридором і сходовою клітиною.)
Усі системи протипожежного захисту не справні та не утримуються в постійній готовності до виконання робіт. Несправності,які впливають на їх працездатність не усуваються негайно, а саме: засоби системи пожежного захисту знаходяться в нерабочому стані.
Керівником об’єкта не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізу (двері) у протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощітову від інших приміщень.
Не пофарбовані стаціонарні пожежні сходи на перепадах висот.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, застосування засобів пожежогасіння.
Не забезпечено будівлю адресним вказівником, встановленим на фасаді або інших місцях, освітлювальним у темний час доби
Не укомплектовані пожежні кран-комплекти пожежними рукавами однакового з ними діаметра та стволами.
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів. ("Порядок забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 року № 1200, пункт 2).
Допускається встановлення ґрат на вікнах, що не розсуваються та не знімаються під час перебування людей в приміщеннях навчального закладу.
Допускається зниження рівня пожежної безпеки, стосовно виконання внутрішнього пожежного водогону, а саме трубопроводи об’єднаної системи протипожежного водопостачання виконані з пластику.
Не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту лінії живлення до кожного побутового кондиціонера незалежно від наявності захисту на загальній лінії ( кабінет директора, заступник директора, кабінет навчального департаменту, бухгалтерія, кабінет кафедри соціальної науки та психології, кафедра управління персоналом та економіки праці).
Пожежні кран-комплекти не розміщено у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування.
В закладі не створено резервний фонд вогнегасників, для заміни вогнегасників які направляються на технічне обслуговування та роботи пов’язані з їхнім ремонтом.
Допускається зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів.
Не забезпечено технічне обслуговування вогнегасників розташованих в приміщеннях закладу.
Не в повному обсязі об’єкт забезпечений первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.10.2021 2922937 Надання освітніх послуг у системі вищої освіти Державна служба якості освіти України Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері вищої освіти з питань підготовки іноземних громадян (за дорученням Прем’єр-міністра України від 05.08.2021 № 1975/28/1-21)
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Щокін Ростислав Георгійович — Президент Приватного акціонерного товариства «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом»
Соколкова Олеся Володимирівна — головний спеціаліст відділу контролю за наданням фахової передвищої освіти департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих
Воловик Ірина Михайлівна — начальник відділу міжнародних зв’язків Національного університету харчових технологій
Сірик Оксана Михайлівна — начальник відділу організаційно-аналітичного супроводу заходів державного нагляду (контролю) департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Державної служби якості освіти України
Порушення:
Встановлено факти прийому (у тому числі поновлення) Академією на навчання у 2020 році іноземних громадян на неакредитовані освітні програми за освітніми ступенями магістра (спеціальність 221 Стоматологія) та доктора філософії (спеціальність 281 Публічне управління та адміністрування).
Встановлено, що освітньо-професійні програми, за якими здобувають освіту особи з числа іноземних громадян, та навчальні плани за відповідними спеціальностями затверджені вченою радою Академії одночасно, всупереч вимогам, відповідно до яких освітня програма використовується під час розроблення навчального плану. Встановлено невідповідність ОПП та навчальних планів у частині зазначення форм підсумкового контролю (ОПП «Стоматологія» другого (магістерського) рівня та навчальний план підготовки магістрів за відповідною спеціальністю (2019 рік); у частині компонентів освітньої програми, кількості кредитів та форм контролю (ОПП «Фінанси, банківська справа і страхування» першого (бакалаврського) рівня освіти та навчальні плани підготовки бакалаврів за відповідною спеціальністю (2018 та 2019 року вступу); ОПП «Менеджмент туризму та готельного бізнесу» першого (бакалаврського) рівня та навчальний план підготовки бакалаврів зі спеціальності 073 Менеджмент (спеціалізація Менеджмент туризму та готельного бізнесу) (2019 рік)); у частині невідповідності форм атестації здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та кількості відведених кредитів (ОПП «Менеджмент туризму та готельного бізнесу» першого (бакалаврського) рівня та навчальний план підготовки бакалаврів зі спеціальності 073 Менеджмент (спеціалізація Менеджмент туризму та готельного бізнесу) (2019 рік)). У профілі освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа і страхування» першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа і страхування» (затверджена вченою радою Академії 30.01.2019, протокол № 1) не визначено умови та особливості ОПП в контексті навчання іноземних громадян. Окрім того, у загальний обсяг цієї освітньо-професійної програми (до переліку компонентів та кредитів) не входять атестаційні екзамени.
Наявні випадки відрахування здобувачів з числа іноземних громадян з порушенням термінів, а деяких здобувачів вищої освіти не відраховано з Академії, незважаючи на наявність підстав (невиконання індивідуального навчального плану у межах встановленого терміну, не ліквідовано академічну заборгованість тощо). Також встановлено факти переведення здобувачів з числа іноземних громадян на старші курси з наявною академічною заборгованістю (понад 3 дисципліни), незважаючи на вимоги п. 6.5 розділу 6 та п. 10.1 розділу 10 власного Положення про організацію освітнього процесу.
Частина освітньо-професійних програм (далі – ОПП) Академії за якими здійснюється підготовка здобувачів з числа іноземців не містять логічну послідовність освітніх компонентів; кількість кредитів ЄКТС, необхідних для виконання цієї програми, а також очікувані програмні результати навчання (компетентності), якими повинен оволодіти здобувач вищої освіти. ОПП «Стоматологія» освітнього ступеня магістра (затверджена вченою радою 28.08.2019, не введена в дію наказом), «Менеджмент туризму та готельного бізнесу» першого (бакалаврського) рівня (затверджена вченою радою протокол № 1 від 23.01.2019) не визначають логічної послідовності вивчення навчальних дисциплін. В ОПП «Стоматологія» освітнього ступеня магістра не зазначено термін навчання в роках. ОПП «Медична психологія» другого (магістерського) рівня освіти, затверджена вченою радою Академії 24.04.2019, протокол № 4, не визначає кількість кредитів ЄКТС за кожною навчальною дисципліною та логічну послідовність їх вивчення, а також очікувані результати навчання (компетентності), якими повинен оволодіти здобувач. ОПП першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів, за якими в Академії здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти з числа іноземних громадян, не відповідають встановленій формі, яка визначена у Положенні про розроблення та реалізацію освітніх програм Академії, схваленому вченою радою Академії від 30.10.2019 протокол № 10, їх зміст та структура не оновлювались.
Фактичний загальний обсяг ОПП «Фінанси, банківська справа і страхування» першого (бакалаврського) рівня освіти, затвердженої вченою радою Академії 24.01.2018, протокол № 1, становить 225 кредитів ЄКТС замість 240, заявлених у цій ОПП. Загальний обсяг ОПП «Фінанси, банківська справа і страхування» першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа і страхування», затвердженої вченою радою Академії 30.01.2019, протокол № 1, становить 241 кредит ЄКТС замість заявлених 240.
В переліку обов’язкових освітніх компонентів ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» першого (бакалаврського) рівня, затвердженої вченою радою від 24.01.2018 (протокол № 1), за якою в Академії здійснюється підготовка іноземних громадян, наявна дисципліна «Російська мова як іноземна (для іноземних студентів)» (мова викладання – російська) загальним обсягом 12 кредитів, з формами підсумкового контролю – залік та екзамен. В блоці обов’язкових дисциплін навчального плану підготовки бакалаврів за спеціальністю 073 Менеджмент (спеціалізація Менеджмент туризму та готельного бізнесу), затвердженого 30.01.2019, наявна дисципліна «Російська мова як іноземна» (мова викладання – російська) загальним обсягом 12 кредитів, з формами підсумкового контролю – заліки та екзамен.
Обсяг навчальних дисциплін для вибору здобувачами вищої освіти, передбачених освітньою програмою «Медична психологія» другого (магістерського) рівня освіти, затвердженою вченою радою Академії 24.04.2019, протокол № 4, становить 36 кредитів, що становить 10 % (менше 25 %) загальної кількості кредитів ЄКТС, передбачених для відповідного рівня вищої освіти.
Особи з числа іноземних громадян, відраховані з Академії до завершення навчання за освітніми програмами, академічні довідки не отримують (інформація про їх отримання та копії в особових справах відсутні).
Наявні порушення в частині формування та зберігання справ осіб з числа іноземних громадян: особові справи здобувачів (пакет документів) зберігаються в загальних теках з розділенням на файли формату А4, описи справ відсутні.
Процедуру визнання документів про освіту окремих здобувачів з числа іноземних громадян, зарахованих у 2018-2020 рр., що зберігаються в особових справах, не було здійснено до початку другого семестру першого року їхнього навчання в Академії.
На наказах про рух контингенту (поновлення, відрахування) іноземних здобувачів вищої освіти відсутні погодження з органом студентського самоврядування.
Всупереч вимогам Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2021 році, затверджених наказом МОН від 15.10.2020 №1274, на офіційному веб-сайті Академії не оприлюднені рішення приймальної комісії щодо зарахування осіб з числа іноземних громадян (рекомендації, накази про зарахування), а також вимоги щодо відповідності вступників із числа іноземців умовам прийому на відповідні рівні вищої освіти, строки прийому заяв і документів, проведення вступних випробувань та зарахування, програми вступних випробувань.
Розмір плати за навчання іноземних громадян для здобуття відповідного ступеня вищої освіти встановлено Академією у доларах США, а не в національній валюті, що зафіксовано у Прейскуранті послуг, оприлюдненому на офіційному веб-сайті закладу (https://maup.com.ua/assets/files/prejskurant_2021.pdf).
В особовій справі студента, поновленого на навчання з іншого навчального закладу на спеціальність 221 Стоматологія (2 курс 3 семестр), відсутня академічна довідка встановленого зразка, на підставі якої здійснювалось поновлення. В особових справах окремих здобувачів, поновлених на навчання з іншого навчального закладу, відсутні витяги з наказів про поновлення на навчання, заяви про поновлення, академічні довідки встановленого зразка.
Індивідуальні навчальні плани здобувачів в Академії наявні лише в електронному вигляді та не містять ознак затвердження, дати формування та підписання такого документу, всупереч вимогам пункту 3.2 розділу 3 власного Положення про формування та реалізацію індивідуальних навчальних планів здобувачів вищої освіти в Академії (не містить ознак затвердження та введення в дію). Окрім того індивідуальні навчальні плани не відповідають зразку, визначеному у згаданому Положенні, не відображають результатів особистого вибору здобувачів вищої освіти з числа іноземних громадян дисциплін в обсязі не меншому за встановлений, розподілу годин (аудиторна робота (лекції, семінарські) та самостійна робота).
Положення про організацію освітнього процесу в Академії 2020 року, оприлюднене за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1AqRVS7krPmQ27CQaUkoCOcBhoWxutG4R/view, не містить ознак первинного затвердження та введення в дію, проте містить відмітку про внесення змін на підставі рішення вченої ради Академії від 29.12.2020, протокол № 9. Згаданий документ потребує оновлення відповідно до вимог чинного законодавства.
Частина заяв вступників, що зберігаються в особових справах здобувачів з числа іноземних громадян, не відповідають затвердженим у 2019-2021 рр. формам документів з підготовки фахівців у закладах вищої освіти, відсутні оригінали документів про освіту.
Встановлено порушення процедури поновлення здобувачів з числа іноземних громадян. Академією було здійснено поновлення студентки на навчання на ІІІ курс V семестр, визначено термін ліквідації академічної різниці до 25.04.2021 та академічну різницю з 11 навчальних дисциплін (50 кредитів ЄКТС). Закладом не були враховані ряд дисциплін (31 кредит ЄКТС), які вивчались на І-ІІІ курсі, відповідно до навчального плану підготовки бакалавра спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування (затверджений вченою радою від 24.01.2018 протокол № 1) та які також мали становити академічну різницю для студентки. Окрім того, у навчальній картці студентки № ЕІ-001284 відсутня інформація про результати ліквідації академічної різниці із дисциплін навчального плану, які не були враховані закладом при визначенні академічної різниці, а також результати виконання навчального плану у VI семестрі.
Правила прийому до Приватного акціонерного товариства «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом» (далі – Академія) у 2021 році, затверджені вченою радою 29.12.2020 (протокол № 9), не містять переліку акредитованих та неакредитованих (на момент вступу) освітніх програм, за якими здійснюється прийом на кожний рівень вищої освіти.
Покарання: відсутні
20.09.2021 2911175 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Львівській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Об'єкт, на якому суб'єкт господарювання проваджує господарську діяльність, не експлуатується
Предмет перевірки: Додрежання законодавства у сфері цивільного захисту техногенної пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.08.2021 2900017 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Львівській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: додержання та виконання вимог законодавства у сферах цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кондратюк Максим Олегович — Головний інспектор відділу запобігання НС УЗНС та ЦЗ по Львівській МТГ ГУ ДСНС України у Львівській області
Кшик Степан Ярославович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичаних ситуацій управління запобігання надзвичайних ситуацій та цивільного захисту по Львівській міській територіальній громаді ГУ ДСНС України у Львівській області
Порушення:
З другого, третього та четвертого поверхів інституту не влаштовано другий евакуаційний вихід безпосередньо на зовні.
Системи внутрішнього протипожежного водопроводу не влаштовано у відповідності до діючих вимог.
Діюча частина будівлі не відділена від частини, що не експлуатується протипожежними перегородками 1-го типу.
Не проведено ревізію (перевірку) захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ EN 62305:2012 «Блискавкозахист».
Грати на вікнах не виконано розкривними, розсувними або такими, що знімаються.
Керівник об’єкта, підприємства не забезпечив утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечив їх технічне обслуговування.
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення вмикаються з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Адміністративно-офісні приміщення, навчальні аудиторії не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: тривожні сповіщення від приладу приймально-контрольного пожежної системи протипожежного захисту не виведено на пульти пожежного спостерігання з урахуванням вимог пункту 5.6 та таблиці А.1 додатка А ДБН В.2.5-56-2014 Системи протипожежного захисту (пункт 5.8 ДБН В.2.5-56-2014 Системи протипожежного захисту).
Покарання: відсутні
26.07.2021 2885967 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Луганській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Об'єкт, на якому суб'єкт господарювання проваджує господарську діяльність, не експлуатується
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.07.2021 2883727 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог, законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Догадиною Валентиною Юріївною — В. о. директора Харківського інституту ПрАТ «ВНЗ» МАУП»
Клименко Владислав Вікторович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Індустріальному району ХМТГ ХРУГУ ДСНС України у Харківській області підполковник служби цивільного захисту
Порушення:
Будівля не забезпечена адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Протипожежні двері, у протипожежних перешкодах електрощитової відсутні
Роботу новоутвореного підприємства чи використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості розпочато без наявності поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Сходові клітки 1го та 2-го поверхів не забезпечені евакуаційним освітленням з автономним джерелом живлення.
Не проведено ідентифікацію об’єкта
Невиконанетехнічне обслуговування вогнегасниківвідповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15.01.2018 року № 25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677, а також ДСТУ 4297-2004 «Технічне обслуговування вогнегасників.Загальні технічні вимоги».
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів; пожежні кран-комплекти не піддані технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (фотофіксація)
Тип вибору вогнегасників не здійснюється відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників (приміщення з наявністю оргтехніки не забезпечені вуглекислотними вогнегасниками)
Покриття підлоги коридору виконано з матеріалів (лінолеум) на який відсутні показники щодо помірної небезпечності, токсичності продуктів горіння, мають помірну димоутворювальну здатність та відповідають групам поширення полум'я РП1, РП2.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки. Переносні вогнегасники розміщуютья не відповідно до типових норм належності вогнегасників, Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15.01.2018 року № 25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677
В приміщеннях навчальних аудиторій глухі металеві грати в повному обсязі не виконані такими, що розсуваються, розкриваються або знімаються.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.07.2021 2881084 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: виконання суб'єктом господарювання вимог попереднього припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Гуменникова Т.Р. — директор
Манчук Федір Миколайович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Ізмаїльського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області
Гуменникова Т Р — директор
Порушення:
В приміщеннях з’єднувальні коробки електродротів не закриті кришками з негорючих матеріалів.
В приміщеннях (кабінетах, аудиторіях), допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
В приміщеннях допускається прокладання електропроводки над горючими покрівлями.
Не підтримуються експлуатаційна придатність систем протипожежного захисту (заключити договір з організаціями які мають відповідну ліцензію).
Приміщення електрощитової не відділено протипожежною перешкодою (протипожежними дверима), відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
В приміщеннях допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровід, використання світильників з лампами без захисного суцільного скла (ковпаків).
З’єднання, відгалужування та окінцювання жил проводів в приміщеннях учбового корпуса не виконані за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
В приміщеннях учбового корпусу стеля оздоблена горючими матеріалами.
Не проведено замір опору ізоляції і не проведена перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Підвальне приміщення захаращено горючими матеріалами.
Відсутній пункт видачі засобів радіаційного та хімічного захисту.
Працівники не забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту, захисту органів дихання.
В приміщеннях учбового корпусу допускається використання електрочайників не в спеціально відведених місцях.
Приміщення не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), згідно з Типовими нормами належності вогнегасників затверджених наказом МВС №25 від 15.01.2018 року.
Не оновлені плани евакуації на випадок виникнення пожежі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.07.2021 2875036 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Вінницькій області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Пархоменко Анатолій Павлович — заступник директора з АГЧ
Колісницький Валентин Валерійович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів попередження надзвичайних ситуацій у Вінницькому районі центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Вінницькій області
Порушення:
Посадові особи не пройшли функціональне навчання у сфері цивільного захисту відповідно до встановлених вимог.
Не забезпечено працівників засобами колективного та індивідуального захисту органів дихання.
Приміщення не обладнано системами протипожежного захисту
Покарання: відсутні
13.07.2021 2874553 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
30 порушень
Предмет перевірки: стан виконання припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки від 25.03.2020 №38
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Рябей Людмила Миколаївна — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області майор служби цивільного захисту
Порушення:
Усі системи протипожежного захисту не справні та не утримуються в постійній готовності до виконання робіт. Несправності,які впливають на їх працездатність не усуваються негайно, а саме: засоби системи пожежного захисту знаходяться в нерабочому стані.
Не забезпечені коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Допускається зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів.
Допускається зняття дверей вестибюлів, холів, сходових кліток ( між коридором і сходовою клітиною.)
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не укомплектовані пожежні кран-комплекти пожежними рукавами однакового з ними діаметра та стволами.
Не забезпечено технічне обслуговування вогнегасників розташованих в приміщеннях закладу.
Допускається зниження рівня пожежної безпеки, стосовно виконання внутрішнього пожежного водогону, а саме трубопроводи об’єднаної системи протипожежного водопостачання виконані з пластику.
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів. ("Порядок забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 року № 1200, пункт 2).
Не розміщується на інформаційних стендах інформація про заходи безпеки та відповідну поведінку населення на випадок виникнення надзвичайної ситуації.
Керівником об’єкта не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, інженерного устаткування , а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
На території закладу не встановлений спеціальний пожежний щит ( стенд).
Не забезпечені приміщення відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається користування пошкодженими розетками та вимикачами в приміщеннях ( заступник директора, кафедра управління персоналом та економіки праці, коридор другого поверху.)
У приміщеннях закладу допускається використання та експлуатація тимчасових електромереж. (приміщення підвалу, аудиторія 2.1., приміщення бібліотеки).
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, застосування засобів пожежогасіння.
Не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту лінії живлення до кожного побутового кондиціонера незалежно від наявності захисту на загальній лінії ( кабінет директора, заступник директора, кабінет навчального департаменту, бухгалтерія, кабінет кафедри соціальної науки та психології, кафедра управління персоналом та економіки праці).
Не проведено функціональне навчання осіб керівного складу цивільного захисту, управлінських кадрів і фахівців, на яких поширюється дія законів у сфері цивільного захисту на курсах цивільного захисту.
Допускається встановлення ґрат на вікнах, що не розсуваються та не знімаються під час перебування людей в приміщеннях навчального закладу.
Допускається з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів гвинтових, болтових, тощо ( підвальне приміщення).
Пожежні кран-комплекти не розміщено у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування.
Допускається замикання дверей на шляхах евакуації та евакуаційних виходів на замки (запори), що не відчиняються зсередини без ключа (другий евакуаційний вихід з першого поверху)
Не забезпечено будівлю адресним вказівником, встановленим на фасаді або інших місцях, освітлювальним у темний час доби
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи ( приміщення підвалу)
В закладі не створено резервний фонд вогнегасників, для заміни вогнегасників які направляються на технічне обслуговування та роботи пов’язані з їхнім ремонтом.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізу (двері) у протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощітову від інших приміщень.
Не розроблені інструкції про заходи пожежної безпеки для кожного приміщення об’єкта. Інструкції не вивішені на видимих місцях.
Не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин.
Не в повному обсязі об’єкт забезпечений первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками.
Не пофарбовані стаціонарні пожежні сходи на перепадах висот.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.07.2021 2873339 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Волошин Вадим Вікторович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
Порушення:
Допускається улаштування тимчасових електромереж у приміщення.
Керівником не пройдено навчання з питань цивільного захисту у тому числі правилам техногенної безпеки.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.07.2021 2884924 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.07.2021 2873545 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Шпара Олег Васильович — Провідний інспектор відділу організації профілактичної роботи Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
Порушення:
У будівлі інституту дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Покарання: відсутні
12.07.2021 2883158 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернівецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання та виконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногеної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кожокар Артем Леонідович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по м. Чернівці Чернівецького районного управління Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.07.2021 2882614 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Виконання ППБУ
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Жирнов Павло Олександрович — заступник начальника управління- начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Павлоградського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області підполковник служби цивільного захисту
Порушення:
Система протипожежного захисту (система оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей) знаходиться в непрацездатному стані;
Не проведено ремонт системи протипожежного захисту (системи пожежної сигналізації);
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.07.2021 2870228 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Житомирській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: перевірка додержання та виконанння вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Дяченко Тетяна Вікторівна — головний інспектор ВЗНС по Житомирській міській територіальній громаді Житомирського районного управління ГУ ДСНС України у Житомирській області
Порушення:
Допускається оренда приміщень при відсутності декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб»єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
30.06.2021 2879195 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Хмельницькій області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання суб'єктом господарювання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Добрянський Микола Іванович — начальник господарського відділу
Сікорський Олександр Анатолійович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по місту Хмельницькому Хмельницького районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області капітан служби цивільного захисту.
Порушення:
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірка не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5- 38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не проводиться технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води пожежних кран комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів
3-й поверх навчального корпусу та гуртожиток не обладнано системою пожежної сигналізації.
Не забезпечено утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечено їх технічне обслуговування (пожежні кран-комплекти)
Гуртожиток не обладнано системою управління евакуації людей 3-го типу
Коридор гуртожитку на 1-му поверсі не обладнано системою протидимного захисту
Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння»
Покарання: відсутні
16.06.2021 2860634 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Виконання суб'єктом господарювання попереднього припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Олійниченко Олександр Русланович — Провідний інспектор ВЗНС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Не надані документи щодо захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Працюючий персонал об’єкту не дозабезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
08.06.2021 2852537 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Сумській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Логвин Андрій Сергійович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Конотопського району
Порушення:
На орендовані приміщення не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
В приміщеннях на вікнах встановлені грати без можливості розкривання, розсування та знімання.
Приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації та системою передавання тривожних сповіщень.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.05.2021 2207608 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Об'єкти:
Сєвєродонецький інститут Приватного акцiонерного товариства "Вищий навчальний заклад"Мiжрегiональна Академiя Управлiння Персоналом"
м. Сєвєродонецьк, вул. Сметаніна, буд. 24-А, Луганська обл., 93400
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.05.2021 2583596 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
126 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Сокол Сергій Миколайович — завідуючий бюро з охорони праці
Заклетний Руслан Анатолійович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Леськів Михайло Миколайович — провідний інспектор ВЗНС та ЗЦЗ Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Не приведено до робочого стану систему вентиляції захисної споруди.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
На дверях сходової клітини відсутні пристрої для самозачинення.
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд";
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Не всі пожежні кран-комплекти мають візуальний огляд їх без розкривання.
На дверях горищ, електрощитових, підвалів не вказано місце зберігання ключів.
Допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
У складських приміщеннях корпусу рівень вибухозахисту (ступеня захисту оболонки) ектрообладнання в т.ч. розподільчих ектрощитів не відповідає класу зони відповідно до ПУЕ.
Пожежний кран-комплект не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Деревяні конструкції горища не оброблені вогнетривкою сумішшю із складанням акту про виконані роботи. (Роботи, пов'язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб'єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт).
Відсутні пожежні щити (стенди) на території об'єкта площею більше 200 м2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
На повітрозаборах та витяжних пристроях захисної споруди не виконані противибухові пристрої .
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Деревяні конструкції, горища не оброблено вогнетривкою сумішю.
У разі встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не розкриваються, не розсуваються або не знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати зачинені (зняті).
Електророзетки, вимикачі, встановлено на горючі основи (конструкції) без з підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра;
Підключення побутових кондиціонерів, виконано у загальну мережу та не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Деревяні конструкції горища не оброблені вогнетривкою сумішшю із складанням акту про виконані роботи. (Роботи, пов'язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб'єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт).
Не всі переносні вогнегасники не розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення;
Влаштовано під сходами приміщення (каса банку).
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутній номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
У складських приміщеннях корпусу рівень вибухозахисту (ступеня захисту оболонки) ектрообладнання в т.ч. розподільчих ектрощитів не відповідає класу зони відповідно до ПУЕ.
Приміщення не дообладнані системою автоматичної пожежної сигналізації.
Допускається знімання дверей сходових кліток в корпусі.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
В місцях перетину повітроводами вентиляційної системи протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню.
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не вповній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности".
На об'єкті відсутній документ (наказ, інструкцієя тощо) яким встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок дій у разі виникнення пожежі.
Не надано підтверджуючих документів щодо виведення сигналу від контрольно-приймального приладу системи автоматичної пожежної сигналізації на пульт централізованого пожежного спостереження;
Вентилятори систем вентиляції захисної споруди не виконані з електричним приводом .
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Горючі декорації, сценічне оформлення, драпірування в залі для глядачів не оброблені вогнезахисними засобами;
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
При передачі в оренду приміщень, за домовленістю сторін цивільно-правового договору встановити права та обов'язки орендаря та орендодавця щодо забезпечення пожежної безпеки та відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки на об'єкті оренди згідно з Наказом МВС України від 30 грудня 2014 року N 1417 «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні».
Вхід до сховища не виконаний шириною не менше 1,2 м та висотою не менше 2,0 м.
Коридор, який не має природного освітлення та довжиною більше 15м, не обладнані спеціальною системою димовидалення.
Приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
Не всі переносні вогнегасники розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення;
Двері приміщень, що відчиняються в загальні коридори, не перенавішені з урахуванням їх відчинення таким чином, щоб не перешкоджали вільній евакуації та не зменшували нормативну ширину коридорів (загальна ширина коридорів не передбачена не менше 1,8 метру);
Дерев'яні конструкції корпусу, не оброблені вогнезахисною сумішшю, за винятком вікон, дверей, воріт, підлоги, стелажів.
У системі вентиляції захисної споруди не виконані герметичні клапани, розраховані на тиск не менше ніж 0,1 МПа (1 кг/см2).
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Підключення побутових кондиціонерів, виконано у загальну мережу та не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Повітроводи вентиляційної системи корпусу не виконані з нормованою межею вогнетривкості.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Допускається експлуатація тимчасових дільниць електромереж.
Системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
Пристрої для самозачинення дверей сходових кліток не встановлено;
Стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту (не проведено технічне переоснащення) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Приміщення корпусів не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
Двері приміщень книгосховища не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ30 та сертифікатом відповідності;
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутній номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Зовнішні металеві сходи не виконані з межею вогнестійкості 60 хвилин;
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд не пофарбовані.
Не всі пожежні кран-комплекти мають візуальний огляд їх без розкривання.
Не надано акта проведення прихованих робіт щодо прокладання проводів (кабелів);
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусі не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Корпус (гуртожиток) не обладнаний внутрішнім протипожежним водогоном.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусу не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
На шляху евакуації улаштовано поріг висотою більше 0,05 м.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Допускається знімання дверей сходових кліток в корпусі.
Приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
Кожен пожежний кран-комплект не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги";
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Пожежні кран-комплект не укомплектовані важелем для полегшення відкривання;
Не дообладнано згідно з вимогами ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" світловими покажчиками "Вихід".
Не проведено освідчення санітарно-епідеміологічними органами ємностей для питної води (ГОСТ 2874-82).
Відгалужувальні та з'єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів або оснащені автономними системами пожежогасіння.
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд";
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток.
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусу не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Коридор в гуртожитку не розбитий на відсіки протипожежними перегородками 2-го типу з дверима 3-го типу кожні 60 метрів
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Зовнішні металеві сходи не виконані з межею вогнестійкості 60 хвилин;
Ємності з питною водою не обладнані водопокажчиком та люками для можливості очищення та фарбування внутрішньої поверхні.
Допускається здача приміщень в оренду суб’єктам господарювання без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
На дверях горищ, підвалів не вказано місце зберігання ключів.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутній номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
Допускається використання вистибюля корпусу для торгівлі.
Коридори корпусів, які не мають природного освітлення та довжиною більше 15м, не обладнані спеціальною системою димовидалення.
На дверях сходової клітини відсутні пристрої для самозачинення.
Підключення побутових кондиціонерів, виконано у загальну мережу та не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Відсутні згідно з вимогами ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" світлові покажчики "Вихід".
У разі встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не розкриваються, не розсуваються або не знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати зачинені (зняті).
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Пункт керування захисної споруди не обладнаний телефонним зв’язком та гучномовцями, які підключені до міської та місцевої радіотрансляційної мережі .
Не надано акту проведення прихованих робіт щодо прокладання проводів (кабелів);
Вбиральні захисної споруди не обладнані необхідним обладнанням (унітазами, умивальниками та ін.).
У разі встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не розкриваються, не розсуваються або не знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати зачинені (зняті).
Не забезпечено запас питної води у ємностях з розрахунку 3 л/добу на кожного переховуючогося.
Деревяні конструкції, горища не оброблено вогнетривкою сумішю.
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу не проведено випробування на тиск та витрату води з оформленням акта (1 раз на рік).
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Дерев'яні конструкції корпусу, не оброблені вогнезахисною сумішшю, за винятком вікон, дверей, воріт, підлоги, стелажів.
Опорядження (облицювання) стін та стель виконане з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2.
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Допускається використання пошкоджених електророзеток
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
31.03.2021 2558585 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Кіровоградській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог нормативно-правових актів та нормативних документів у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Цумарєм М І — заступник директора
Шинкаренко Віта Іванівна — Державний інспектор з нагляду у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у м. Кропивницькому та Кіровоградському районі
Цумарєм М. І. — заступник директора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.03.2021 2544715 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Хмельницькій області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання суб'єктом господарювання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Добрянський Микола Іванович — Завідуючий господарством
Сікорський Олександр Анатолійович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по місту Хмельницькому Хмельницького районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області капітан служби цивільного захисту.
Порушення:
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірка не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5- 38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
3-й поверх навчального корпусу та гуртожиток не обладнано системою пожежної сигналізації.
Коридор гуртожитку на 1-му поверсі не обладнано системою протидимного захисту
Гуртожиток не обладнано системою управління евакуації людей 3-го типу
Не забезпечено утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечено їх технічне обслуговування (пожежні кран-комплекти)
Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння»
Не проводиться технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води пожежних кран комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.10.2020 2184295 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Чорноштан Тамара Миколаївна — директор Яготинського інституту Приватного акціонерного товариства "Вищий навчальний заклад "Міжрегіональна академія управління персоналом"
Лапченко Ірина Василівна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 3 управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області
Краснюк Віра Іванівна — головний бухгалтер Яготинського інституту Приватного акціонерного товариства "Вищий навчальний заклад "Міжрегіональна академія управління персоналом"
Порушення:
подання недостовірних відомостей по застрахованих особах
Покарання: відсутні
12.10.2020 2179475 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Львівській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: додержання та виконання вимог законодавства у сферах цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кондратюк Максим Олегович — Головний інспектор відділу запобігання НС УЗНС та ЦЗ по Львівській МТГ ГУ ДСНС України у Львівській області
Порушення:
Грати на вікнах не виконано розкривними, розсувними або такими, що знімаються.
З другого, третього та четвертого поверхів інституту не влаштовано другий евакуаційний вихід безпосередньо на зовні.
Керівник об’єкта, підприємства не забезпечив утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечив їх технічне обслуговування.
Системи внутрішнього протипожежного водопроводу не влаштовано у відповідності до діючих вимог.
Не проведено ревізію (перевірку) захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Діюча частина будівлі не відділена від частини, що не експлуатується протипожежними перегородками 1-го типу.
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення вмикаються з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Адміністративно-офісні приміщення, навчальні аудиторії не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: тривожні сповіщення від приладу приймально-контрольного пожежної системи протипожежного захисту не виведено на пульти пожежного спостерігання з урахуванням вимог пункту 5.6 та таблиці А.1 додатка А ДБН В.2.5-56-2014 Системи протипожежного захисту (пункт 5.8 ДБН В.2.5-56-2014 Системи протипожежного захисту).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
30.09.2020 2168019 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Хмельницькій області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання суб'єктом господарювання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Добрянський Микола Іванович — Начальник господарського відділу
Сікорський Олександр Анатолійович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по місту Хмельницькому Хмельницького районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області капітан служби цивільного захисту.
Порушення:
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючій основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра (приймальня)
Шафки, у яких розміщені пожежні кран-комплекти не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. На дверцях шафок відсутні отвори для провітрювання кран-комплектів.
не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірка
Не подано на реєстрацію декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Не забезпечено вільний доступ до всіх пожежних кран-комплектів
Гуртожиток не обладнано системою управління евакуації людей 3-го типу
3-й поверх навчального корпусу та гуртожиток не обладнано системою пожежної сигналізації.
На об’єкті відсутні плани евакуації людей на випадок пожежі
Не забезпечено утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечено їх технічне обслуговування (пожежні кран-комплекти)
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Коридор гуртожитку на 1-му поверсі не обладнано системою протидимного захисту
Не проводиться технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води пожежних кран комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів
Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння»
Не забезпечено працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту
Всі пожежні кран-комплекти не укомплектовано пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола не однотипні
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
29.09.2020 2172919 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Кіровоградській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання та виконання вимог законодавства у сферах цивільного захисту, пожежної і техногенної безпеки; виконання вимог приписів, постанов, розпоряджень
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Колісніченко Роман Миколайович — Директор Центральноукраїнського інституту акціонерного товариства "Вищий навчальний заклад "Міжрегіональна академія управління персоналом"
Мартинюк Сергій Іванович — Державний інспектор з нагляду у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у м. Кропивницькому та Кіровоградському районі
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.07.2020 2136767 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Сергеєв Олександр Олегович — Головний державний інспектор відділу нагляду за об'єктами котлонагляду, підйомними спорудами та на транспорті управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Чернештан Г М — директор
Човпан Максим Сергійович — Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Чернештан Г.М. — директор
Маринець Сергій Григорович — Головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.06.2020 2114420 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Кіровоградській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства у сферах цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Колісніченко Роман Миколайович — Директор Центральноукраїнського інституту приватного акціонерного товариства "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
Мартинюк Сергій Іванович — Державний інспектор з нагляду у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у м. Кропивницькому та Кіровоградському районі
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.03.2020 2100439 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Львівській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: протокол №7 Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської міської ради
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.03.2020 2097353 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
42 порушення
Предмет перевірки: додержання і виконання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Рябей Людмила Миколаївна — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області майор служби цивільного захисту
Порушення:
Пожежні кран-комплекти не розміщено у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування.
Допускається зниження рівня пожежної безпеки, стосовно виконання внутрішнього пожежного водогону, а саме трубопроводи об’єднаної системи протипожежного водопостачання виконані з пластику.
Допускаються до роботи особи, які не пройшли відповідного навчання з питань пожежної безпеки, протипожежний інструктаж і перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту лінії живлення до кожного побутового кондиціонера незалежно від наявності захисту на загальній лінії ( кабінет директора, заступник директора, кабінет навчального департаменту, бухгалтерія, кабінет кафедри соціальної науки та психології, кафедра управління персоналом та економіки праці).
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: форма журналу обліку вогнегасників не відповідає вимогам норм.
Не проведено функціональне навчання осіб керівного складу цивільного захисту, управлінських кадрів і фахівців, на яких поширюється дія законів у сфері цивільного захисту на курсах цивільного захисту.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин.
Не в повному обсязі об’єкт забезпечений первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками.
Не розміщується на інформаційних стендах інформація про заходи безпеки та відповідну поведінку населення на випадок виникнення надзвичайної ситуації.
Не призначено керівником відповідальну особу з питань цивільного захисту.
Не укомплектовані пожежні кран-комплекти пожежними рукавами однакового з ними діаметра та стволами.
Не забезпечено будівлю адресним вказівником, встановленим на фасаді або інших місцях, освітлювальним у темний час доби
Персонал закладу не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів.
Не розроблені та не вивішені на видимих місцях плани ( схеми) евакуації людей на випадок пожежі
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
У приміщеннях закладу допускається використання та експлуатація тимчасових електромереж. (приміщення підвалу, аудиторія 2.1., приміщення бібліотеки).
Допускається замикання дверей на шляхах евакуації та евакуаційних виходів на замки (запори), що не відчиняються зсередини без ключа (другий евакуаційний вихід з першого поверху)
Усі системи протипожежного протипожежного захисту не справні та не утримуються в постійній готовності до виконання роботи. Несправності, які впливають на їх працездатність не усуваються негайно, а саме: засоби системи пожежної сигналізації знаходяться в нерабочому стані
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного поверху та приміщення.
Допускається користування пошкодженими розетками та вимикачами в приміщеннях ( заступник директора, кафедра управління персоналом та економіки праці, коридор другого поверху.)
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, застосування засобів пожежогасіння.
Не забезпечені коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Посадові особи та працівники не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не забезпечено технічне обслуговування вогнегасників розташованих в приміщеннях закладу.
Допускається встановлення на вікнах ґрат, які не розсуваються та не знімаються під час перебування людей у приміщеннях.
На об’єкті відсутній журнал обліку технічного обслуговування пожежних кран комплектів
Не розроблено, та не затверджено на доповнення до схематичного плану евакуації інструкцію, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей
Керівником об’єкта не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначено відповідальних за пожежну безпеку об’єкту, інженерного устаткування , а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Не розроблені інструкції про заходи пожежної безпеки для кожного приміщення об’єкта. Інструкції не вивішені на видимих місцях.
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів і перевірку їх працездатністі шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі технічного обслуговування
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи ( приміщення підвалу)
Допускається з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів гвинтових, болтових, тощо ( підвальне приміщення)
В закладі не створено резервний фонд вогнегасників, для заміни вогнегасників які направляються на технічне обслуговування та роботи пов’язані з їхнім ремонтом.
На території закладу не встановлений спеціальний пожежний щит ( стенд).
Допускається зняття дверей вестибюлів, холів, сходових кліток ( між коридором і сходовою клітиною.)
Не пофарбовані стаціонарні пожежні сходи на перепадах висот.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізу (двері) у протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощітову від інших приміщень.
Не вказано на дверцятах пожежних шафок порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно - рятувальних підрозділів.
Допускається зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: вогнегасники не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації.
Допускається захаращення сторонніми предметами приміщення підвалу.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.03.2020 2100565 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Кіровоградській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Колісніченко Роман Миколайович — Директор Центральноукраїнського інституту приватного акціонерного товариства «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом»
Мартинюк Сергій Іванович — Державний інспектор з нагляду у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у м. Кропивницькому та Кіровоградському районі
Порушення:
Допущено експлуатацію приміщень закладу без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Покарання: відсутні
17.03.2020 2097639 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Кіровоградській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Мартинюк Сергій Іванович — Державний інспектор з нагляду у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у м. Кропивницькому та Кіровоградському районі
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.03.2020 2089158 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Маландій Тетяна Георгіївна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області
Ткаченко Олександр Вікторович — директор Предстваництва Приватного акціонерного товариства "Вищий навчальний заклад "Межрегіональна академія управління персоналом" "Білоцерківський центр дистанційного навчання"
Порушення:
подання недостовірних відомостей по застрахованій особі
Покарання: відсутні
27.02.2020 2086925 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Чорноштан Тамара Миколаївна — Дирктор Яготинського Інституту ПрАТ "ВНЗ "МАУП"
Шпара Олег Васильович — Провідний інспектор відділу організації профілактичної роботи Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
Порушення:
У будівлі інституту дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
На вікнах приміщення інформатики де перебувають люди, ґрати не розкриваються, не розсуваються та не знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати не відчинені (не зняті)
Двері сходових кліток, фойє, вестибюлів не обладнані пристроями для самозачинення
Покарання: відсутні
24.02.2020 2087240 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: Додержання виконання вимог нормативно-правивих актів та нормативних документів у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Подаруєва Ганна Володимирівна — Провідний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Ізмаїльського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області
Гуменникова Т.Р. — директор
Гуменникова Т Р — директор
Манчук Федір Миколайович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Ізмаїльського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
В приміщеннях (кабінетах, аудиторіях), допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Не підтримуються експлуатаційна придатність систем протипожежного захисту (заключити договір з організаціями які мають відповідну ліцензію).
В приміщеннях учбового корпусу допускається використання електрочайників не в спеціально відведених місцях.
В приміщеннях учбового корпусу стеля оздоблена горючими матеріалами.
В приміщеннях допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровід, використання світильників з лампами без захисного суцільного скла (ковпаків).
Захаращені шляхи евакуації горючими матеріали.
Працівники не забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту, захисту органів дихання.
Не проведено замір опору ізоляції і не проведена перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
В приміщеннях допускається прокладання електропроводки над горючими покрівлями.
Приміщення електрощитової не відділено протипожежною перешкодою (протипожежними дверима), відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
З’єднання, відгалужування та окінцювання жил проводів в приміщеннях учбового корпуса не виконані за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
В приміщеннях з’єднувальні коробки електродротів не закриті кришками з негорючих матеріалів.
Підвальне приміщення захаращено горючими матеріалами.
Не оновлені плани евакуації на випадок виникнення пожежі.
Приміщення не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), згідно з Типовими нормами належності вогнегасників затверджених наказом МВС №25 від 15.01.2018 року.
Відсутній пункт видачі засобів радіаційного та хімічного захисту.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.02.2020 2073702 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Суб'єкт господарювання припинив провадження господарської діяльності за адресою, вказаною в Річному плані.
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.02.2020 2083001 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
197 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Заклетний Руслан Анатолійович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Сокол Сергій Миколайович — завідуючий бюро з охорони праці
Іванік Іван Сергійович — провідний інспектор відділу ЗНС та ЗЦЗ Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
Приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
У приміщеннях громадського призначення, в яких можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження (облицювання) стін та стель допускається з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування до 1500 осіб.
Вбиральні захисної споруди не обладнані необхідним обладнанням (унітазами, умивальниками та ін.).
На дверях горищ, електрощитових, підвалів не вказано місце зберігання ключів.
Дерев'яні конструкції будинків складів корпусу не оброблені вогнезахисними засобами, які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності;
Не дообладнано згідно з вимогами ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" світловими покажчиками "Вихід".
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутній номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
У приміщеннях громадського призначення, в яких можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження (облицювання) стін та стель допускається з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування до 1500 осіб.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Електророзетки, вимикачі, встановлено на горючі основи (конструкції) без з підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра;
Не всі переносні вогнегасники не розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення;
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
Двері приміщень, що відчиняються в загальні коридори, не перенавішені з урахуванням їх відчинення таким чином, щоб не перешкоджали вільній евакуації та не зменшували нормативну ширину коридорів (загальна ширина коридорів не передбачена не менше 1,8 метру);
Стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
Відгалужувальні та з'єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів або оснащені автономними системами пожежогасіння.
Ємності з питною водою не обладнані водопокажчиком та люками для можливості очищення та фарбування внутрішньої поверхні.
Горючі декорації, сценічне оформлення, драпірування в залі для глядачів не оброблені вогнезахисними засобами;
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Не приведено до робочого стану систему вентиляції захисної споруди.
У кімнатах гуртожитку не вивішені на видимих місцях: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається: • підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); • використання побутових електронагрівальних приладів без негорючих теплоізоляційних підставок та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Дерев'яні конструкції корпусу, не оброблені вогнезахисною сумішшю, за винятком вікон, дверей, воріт, підлоги, стелажів.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
Не надано акту проведення прихованих робіт щодо прокладання проводів (кабелів);
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги".
Будинки та інші об'єкти не забезпечені адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
Допускається горюче облицювання зовнішньої поверхні стіни корпусу
Допускається знімання дверей сходових кліток в корпусі.
Приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
Відгалужувальні та з'єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів або оснащені автономними системами пожежогасіння.
Приміщення корпусів не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутній номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту (не проведено технічне переоснащення) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Допускається використання пошкоджених електророзеток
Стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Деревяні конструкції, горища не оброблено вогнетривкою сумішю.
На повітрозаборах та витяжних пристроях захисної споруди не виконані противибухові пристрої .
Приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд не пофарбовані.
Приміщення не дообладнані системою автоматичної пожежної сигналізації.
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
Відстань між стінами та штабелями в складському приміщенні корпусу не менше 0,8 м;
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Допускається: • підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); • використання побутових електронагрівальних приладів без негорючих теплоізоляційних підставок та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
Дерев'яні конструкції корпусу, не оброблені вогнезахисною сумішшю, за винятком вікон, дверей, воріт, підлоги, стелажів.
Приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги";
Опорядження (облицювання) стін та стель виконане з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги".
Допускається експлуатація тимчасових дільниць електромереж.
Допускається: • підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); • використання побутових електронагрівальних приладів без негорючих теплоізоляційних підставок та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
Допускається захаращення шляхів евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд";
Деревяні конструкції горища не оброблені вогнетривкою сумішшю із складанням акту про виконані роботи. (Роботи, пов'язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб'єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт).
Допускається захаращення шляхів евакуації меблями.
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не вповній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Деревяні конструкції, горища не оброблено вогнетривкою сумішю.
Допускається використання вистибюля корпусу для торгівлі.
Зовнішні металеві сходи не виконані з межею вогнестійкості 60 хвилин;
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги".
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Не всі переносні вогнегасники розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення;
Системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
Відсутні пожежні щити (стенди) на території об'єкта площею більше 200 м2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Допускається знімання дверей сходових кліток в корпусі.
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Відсутні згідно з вимогами ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" світлові покажчики "Вихід".
Допускається використання пошкоджених електророзеток
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд";
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
У складських приміщеннях корпусу рівень вибухозахисту (ступеня захисту оболонки) ектрообладнання в т.ч. розподільчих ектрощитів не відповідає класу зони відповідно до ПУЕ.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги";
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусі не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу не проведено випробування на тиск та витрату води з оформленням акта (1 раз на рік).
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутній номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Не забезпечено запас питної води у ємностях з розрахунку 3 л/добу на кожного переховуючогося .
Підключення побутових кондиціонерів, виконано у загальну мережу та не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
Коридор в гуртожитку не розбитий на відсіки протипожежними перегородками 2-го типу з дверима 3-го типу кожні 60 метрів
На дверях сходової клітини відсутні пристрої для самозачинення.
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток.
У разі встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не розкриваються, не розсуваються або не знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати зачинені (зняті).
Підключення побутових кондиціонерів, виконано у загальну мережу та не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
В місцях перетину повітроводами вентиляційної системи протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню.
Допускається користування пошкодженими розетками;
Корпус (гуртожиток) не обладнаний внутрішнім протипожежним водогоном.
Допускається захаращення шляхів евакуації.
Пожежні кран-комплект не укомплектовані важелем для полегшення відкривання;
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Не всі пожежні кран-комплекти укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
На об'єкті відсутній документ (наказ, інструкцієя тощо) яким встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок дій у разі виникнення пожежі.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги";
При передачі в оренду приміщень, за домовленістю сторін цивільно-правового договору встановити права та обов'язки орендаря та орендодавця щодо забезпечення пожежної безпеки та відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки на об'єкті оренди згідно з Наказом МВС України від 30 грудня 2014 року N 1417 «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні».
Системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
Допускається захаращення другого евакуаційного виходу з гуртожитку материальними цінностями (меблі).
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Влаштовано під сходами приміщення (каса банку).
Не всі пожежні кран-комплекти мають візуальний огляд їх без розкривання.
На шляху евакуації улаштовано поріг висотою більше 0,05 м.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Підключення побутових кондиціонерів, виконано у загальну мережу та не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги".
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Пожежний кран-комплект не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
Деревяні конструкції горища не оброблені вогнетривкою сумішшю із складанням акту про виконані роботи. (Роботи, пов'язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб'єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт).
Приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
Пожежні кран-комплект не укомплектовані важелем для полегшення відкривання;
У разі встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не розкриваються, не розсуваються або не знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати зачинені (зняті).
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Вхід до сховища не виконаний шириною не менше 1,2 м та висотою не менше 2,0 м.
Стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Не надано підтвердження випробування килимового покриття покриття підлоги у коридорах щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності згідно з ГОСТ 12.1.044-89 "ССБТ. Пожаровзрывоопасность веществ и материалов. Номенклатура показателей и методы их определения" та відповідання групам поширення полум'я РП1, РП2 згідно з ДСТУ Б В.2.7-70-98 "Будівельні матеріали. Метод випробування на розповсюдження полум'я".
Стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
Вентилятори систем вентиляції захисної споруди не виконані з електричним приводом .
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу
На дверях горищ, підвалів не вказано місце зберігання ключів.
Зовнішні металеві сходи не виконані з межею вогнестійкості 60 хвилин;
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
Допускається здача приміщень в оренду суб’єктам господарювання без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
На дверях сходової клітини відсутні пристрої для самозачинення.
Не надано підтверджуючих документів щодо виведення сигналу від контрольно-приймального приладу системи автоматичної пожежної сигналізації на пульт централізованого пожежного спостереження;
Пристрої для самозачинення дверей сходових кліток не встановлено;
Пожежний кран-комплект на першому поверсі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Двері приміщень книгосховища не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ30 та сертифікатом відповідності;
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Пункт керування захисної споруди не обладнаний телефонним зв’язком та гучномовцями, які підключені до міської та місцевої радіотрансляційної мережі .
Допускається захаращення шляхів евакуації.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
Кожен пожежний кран-комплект не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
Шляхи евакуації захаращені різними матеріальними цінностями;
Пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій.
Допускається користування пошкодженими розетками;
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
Допускається використання, електрочайників, в не спеціально обладнаному приміщенні;
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Не всі пожежні кран-комплекти укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусу не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги".
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
У разі встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не розкриваються, не розсуваються або не знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати зачинені (зняті).
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги".
Металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусу не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту (не проведено технічне переоснащення) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
У складських приміщеннях корпусу рівень вибухозахисту (ступеня захисту оболонки) ектрообладнання в т.ч. розподільчих ектрощитів не відповідає класу зони відповідно до ПУЕ.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
Приміщення корпусів не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
Не всі пожежні кран-комплекти мають візуальний огляд їх без розкривання.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Повітроводи вентиляційної системи корпусу не виконані з нормованою межею вогнетривкості.
Допускається використання, електрочайників, в не спеціально обладнаному приміщенні;
Не надано акта проведення прихованих робіт щодо прокладання проводів (кабелів);
У системі вентиляції захисної споруди не виконані герметичні клапани, розраховані на тиск не менше ніж 0,1 МПа (1 кг/см2).
Коридори корпусів, які не мають природного освітлення та довжиною більше 15м, не обладнані спеціальною системою димовидалення.
Не проведено освідчення санітарно-епідеміологічними органами ємностей для питної води (ГОСТ 2874-82).
Коридор, який не має природного освітлення та довжиною більше 15м, не обладнані спеціальною системою димовидалення.
Системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.02.2020 2077249 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Львівській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої особи
Предмет перевірки: Дотримання законодавства з питань техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.01.2020 2038280 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодаства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Гаврилов Сергій Віталійович — Фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Усатенко Євген Олександрович — Провідний фахівець ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Шулаєва Анна Олександрівна — Фахівчиня ВЗЗ з ПНС у м. Кам'янське ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Верещак Владислав Олександрович — Фахівець ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Мацуненко Олександр Анатолійович — Головний інспектор ВЗНС Кам’янського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Терехова Ірина Володимирівна — Директорка ЦДН «Кам’янський інститут»
Свердликівська Ольга Вікторівна — Начальниця ВЗЗ з ПНС Кам'янського району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Допускається користування пошкодженою з’єднувальною коробкою.
Керівником не пройдено навчання на територіальних курсах цивільної оборони.
Не забезпечено в повному обсязі працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів (хлор, аміак), в зоні ураження яких знаходиться об’єкт.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.01.2020 1961752 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Учасники:
Чорноштан Тамара Миколаївна — директор Яготинського інституту Приватного акціонерного товариства "Вищий навчальний заклад "Міжрегіональна академія управління персоналом"
Краснюк Віра Іванівна — головний бухгалтер Яготинського інституту Приватного акціонерного товариства "Вищий навчальний заклад "Міжрегіональна академія управління персоналом"
Лапченко Ірина Василівна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 3 управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області
Порушення:
подання недостовірних відомостей по застрахованих особах
Покарання: відсутні
20.01.2020 2060148 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: додержання виконання вимог законодавства сфери пожежної і техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Волошин Вадим Вікторович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
Порушення:
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Допускається улаштування та експлуатацію тимчасових електромереж.
Не забезпечено об’єкт протипожежним водопостачанням згідно ДБН В.2.5-74:2013 «Водопостачання. Зовнішні мережі»
Керівником не пройдено навчання з питань цивільного захисту у тому числі правилам техногенної безпеки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.01.2020 2087802 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Кіровоградській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мартинюк Сергій Іванович — Державний інспектор з нагляду у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у м. Кропивницькому та Кіровоградському районі
Порушення:
Будівлю навчального корпусу не обладнано системами протипожежного захисту (пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей) із укладанням угоди на її технічне обслуговування з організацією, яка має відповідну ліцензію на право виконання цих робіт з подальшим виведенням тривожних сповіщень на пульт пожежного спостерігання.
Допущено експлуатацію приміщень закладу без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.01.2020 1711752 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
54 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ХАРКІВСЬКИЙ ІНСТИТУТ ПРАТ " ВНЗ "МАУП"
61007, Харківська обл., м. Харків, Індустріальний р-н, м. Харків, вул. Бекетова, 3
ПРАТ «ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «МІЖРЕГІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ»
51400, Дніпропетровська обл., м. Павлоград, вул. Дніпровська, 400
Одеський інститут ПАТ ВНЗ МАУП
м. Одеса, вул. Чорноморського Козацтва, 19
Представництво ПРАТ "ВНЗ "Межрегіональна академі управління персоналом" "Запорізькій інформаційний центр"
69104, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Комарова, 2
Навчальні аудиторії м. Суми, просп. Курський, 26
м. Суми, просп. Курський, 26
Академія Управління персоналом
14030, м. Чернігів, вул. Промислова, 17
Волинський інститут імені В'ячеслава Липинського.
Волинська обл., Луцький р-н, м. Луцьк, вул. Коперника, буд. 8
Представництво ПРАТ "ВНЗ "МАУП" "ЦЕНТР ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ "КРИВОРІЗЬКИЙ ІНСТИТУТ" м. Кривий Ріг, вул. Старовокзальна, 26А
50004, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Старовокзальна, 26А
Навчальний заклад
50000, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, вул. Запорізька, 31
ПАТ "ЖІ МАУП"
10020, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Перемоги, 26
ПАТ "Вищий навчальний заклад "Міжрегіональна академія управління персоналом"
м. Вінниця, вул. Хмельницьке Шосе, 145
Дніпропетровський інститут
49000, Дніпропетровська обл., Чечелівський р-н, м. Дніпро, вул. Н. Алексєєнко, 21
Академія Управління персоналом
17500, Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Садова, 52
ПРЕДСТАВНИЦТВО ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "МІЖРЕГІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ" "ЦЕНТР ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ "Конотопська філія"
41600, Сумська обл., м. Конотоп, м. Конотоп, Пр. Червоної Калини, 15
Учасники:
Догадина Валентина Юріївна — В. о. директора Харківького інституту ПрАТ «ВНЗ» МАУП»
Назаренко Ірина Євгенівна — Директор ПРАТ «ВНЗ» МАУП»
Макарчук Вячеслав Олегович — Провідний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Житомирській області
Жирнов Павло Олександрович — заступник начальника управління- начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Павлоградського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області підполковник служби цивільного захисту
Мурашко Микола Іванович — директор ЧЕРНІГІВСЬКОГО ІНСТИТУТУ ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "МІЖРЕГІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ"
Денисюк Сергій Валерійович — Начальник відділу організації профілактичної роботи Луцького РУ ГУ ДСНС України у Волинській області
Бєломитцев Дмитро Святославович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області
Єрмакова Олена В'ячеславівна — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Семенюк Тамара Всеволодівна — Директор Коледжу при ЖІ ПрАТ «ВНЗ «МАУП»
Грига Тетяна Геннадіївна — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у м. Вінниці центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Вінницькій області
Логвин Андрій Сергійович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Конотопського району
Горбач Людмила Миколаївна — Директор Волинського інституту імені В'ячеслава Липинського приватного акціонерного товариства "Вищий навчальний заклад "Міжрегіональна академія управління персоналом"
Рудень Євген Віталійович — головний інспектор ВЗНС по Індустріальному району ХМТГ ХРУ Головного управління ДСНС України у Харківській області майор служби цивільного захисту
Порушення:
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у відгалужувальних та з’єднувальних коробках будівлі інституту (А-4) виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Пожежний кран-комплект на 1-му поверсі поблизу електрощитової не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Також даний пожежний кран-комплект не розміщений у вбудованій або навісній шафі, який має отвори для провітрювання і пристосований для опломбування та візуального огляду його без розкривання.
Працюючий персонал об’єкту не дозабезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання.
Працівників інституту не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання
Пожежний щит не доукомплектовано згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Сходові клітки 1го та 2-го поверхів не забезпечені евакуаційним освітленням з автономним джерелом живлення.
Не дообладнані приміщення системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір».
Роботу новоутвореного підприємства чи використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості розпочато без наявності поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
На видимих місцях біля телефонів не встановлено таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Допускається встановлення на вікнах бібліотеки, де перебувають люди, глухих ґрат (повинні розкриватися, розсуватися або зніматися).
В пожежному кран-комплекті №2 на 2-му поверсі сходової клітини не забезпечено зручність приєднання пожежного рукава до вихідного отвору патрубка пожежного крана. Напрямок осі вихідного отвору патрубка пожежного крана утворює різкий залом пожежного рукава у місці його приєднання.
З працівниками інституту (А-4) не проведено інструктажі та перевірку знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не виконано технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Шафи пожежних кран-комплектів не пристосовано для провітрювання та опломбування
Персонал не забезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання.
Не дозабезпечені приміщення первинними засобами пожежогасіння, вогнегасниками.
На об’єкті для кожного приміщення не розроблені та не затверджені керівником об'єкта інструкції, про заходи пожежної безпеки
Допускається влаштування електророзеток, вимикачів на горючій основі в будівлі де розміщено вахту.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання з питань техногенної безпеки
Протипожежні двері, у протипожежних перешкодах електрощитової відсутні
Допускається облицювання горючими матеріалами шляхів евакуації - загальних коридорів (будівля де розміщена вахта).
Приміщення не обладнані системи протипожежного захисту.
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти не справні для використання.
Не проведено ідентифікацію на визначення потенційно-небезпечним об’єктом з урахуванням усіх чинників небезпеки.
У гуртожитку не організовано цілодобове чергування обслуговувального персоналу. Черговий зобов’язаний мати при собі комплект ключів від дверей евакуаційних виходів, електричний ліхтар, знати порядок виклику підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та дій у разі виникнення пожежі.
Не проведено ідентифікацію об’єкта
Не надано декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки орендованих приміщень.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації та системою передавання тривожних сповіщень.
Невиконане в повному технічне обслуговування вогнегасниківвідповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15.01.2018 року № 25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677, а також ДСТУ 4297-2004 «Технічне обслуговування вогнегасників.Загальні технічні вимоги».
У коридорі на першому поверсі не закриті відгалуджувальні коробки кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Не представлені акти проведення прихованих робіт електромережі під підвісними стелями.
Відсутній світовий вказівник «Вихід» на шляхах евакуації, що на зовнішню сходову клітину 2-го поверху будівлі
Допускається улаштовувати на шляхах евакуації порогів, виступів, які перешкоджають вільній евакуації людей.
Не проведене технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників.
Не проведено обладнання приміщень автоматичною системою протипожежного захисту
Не надані документи щодо захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
На орендовані приміщення не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «Вихід» білого кольору на зеленому фоні підключеними до джерела живлення евакуаційного освітлення.
Територія підприємств, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не забезпечені в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
В приміщенні підвалу будівлі інституту (А-4) світильники підвішені безпосередньо на струмопровідні проводи
Керівник об’єкта, підприємства незабезпечив утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечив їх технічне обслуговування
Не надано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб'єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Лінії живлення до побутових кондиціонерів у викладацькій, відділі кадрів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Не забезпечено відкривання другого евакуаційного виходу з будівлі.
Допускається захаращення речами, меблями тощо підсобних приміщень в одноповерховій будівлі.
Провести функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Не відкориговані по поверхові плани (схеми) евакуації на випадок пожежі, зобразивши на них місця розташування вогнегасників пожежних – кран комплектів та нанести просторовий орієнтир.
Керівник та фахівець діяльність якого пов’язана із забезпеченням цивільного захисту не пройшли функціональне навчання
В приміщеннях на вікнах встановлені грати без можливості розкривання, розсування та знімання.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.01.2020 1964667 Провадження освітньої діяльності закладів освіти, що підлягає ліцензуванню (загальна середня та дошкільна освіта) Кіровоградська обласна державна адміністрація Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері провадження освітньої діяльності закладів освіти, що підлягає ліцензуванню (загальна середня та дошкільна освіта)
Учасники:
Таборанський Володимир Петрович — заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації
Шавловська Галина Василівна — головний спеціаліст відділу управління персоналом та юридичного забезпечення управління професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти та кадрового забеспечення департаменту освіти і науки облдержадміністрації
Дорошенко Олександр Васильович — завідувач центру ліцензування освітньої діяльності, замовлення та видачі документів про освіту комунального закладу "Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського"
Ткаченко Олена Григорівна — методист центру ліцензування освітньої діяльності, замовлення та видачі документів про освіту комунального закладу "Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.01.2020 2067840 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Львівській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Субєкт господарської діяльності не проводить господарську діяльність за вказаною адресою. (Обєкт не експлуатується)
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.01.2020 2057436 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відповідно до пункту 1 доручення Прем'єр-Міністра України від 11.12.2019 № 44205/1/1-19 позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки повинні бути проведені у закладах, установах та організаціях з масовим перебуванням людей. Представництво ПрАТ "ВНЗ" "МАУП" "Березанський інститут" не є об'єктом з масовим перебуванням людей, будівля закладу не використовується для навчального процесу студентів, адміністративний персонал працює із застосуванням віддаленого доступу.
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог нормативно-правових актів та нормативних документів у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.12.2019 2049982 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Чернівецькій області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: додерження вимог законодавства у сфері техногеної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Ящук Рената Василівна — Провідний фахівець ЧМВ Управління ДСНС Україниу Чернівецькій області
Порушення:
Захаращено шляхи евакуації меблями.
Не дозабезпечено персонал засобами індивідуального захисту органів дихання.
Керівник та відповідальна особа не пройшли навчання з питань цивільного захисту та не отримали відповідне посвідчення встановленого зразка.
Не забезпечено приміщення відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 та ГОСТ 12.4.026-76.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
23.12.2019 2054690 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Шнайдер Олександр Володимирович — заступник директора інституту з безпеки та ділової інформації, інженера з охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту
Макарчук Вячеслав Олегович — Провідний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Житомирській області
Порушення:
Допускається оренда приміщень при відсутності декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
На дверях евакуаційного виходу з 2-го поверху кабінету навчальної частини влаштовані (заварені наглухо) грати, які заважають вільному виходу (евакуації) .
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не відкориговані плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Пожежний кран-комплект на 1-му поверсі поблизу електрощитової не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Також даний пожежний кран-комплект не розміщений у вбудованій або навісній шафі, який має отвори для провітрювання і пристосований для опломбування та візуального огляду його без розкривання.
На вікнах навчального закладу встановлені глухі грати.
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти не справні для використання.
Допускається замикати двері евакуаційних виходів з 2-го поверху (кабінети 208, 213) на запори або інші пристрої, що важко відчиняються зсередини приміщень. Не забезпечено вільне відкриття даних евакуаційних дверей.
В пожежному кран-комплекті №2 на 2-му поверсі сходової клітини не забезпечено зручність приєднання пожежного рукава до вихідного отвору патрубка пожежного крана. Напрямок осі вихідного отвору патрубка пожежного крана утворює різкий залом пожежного рукава у місці його приєднання.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.12.2019 2044329 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Хмельницькій області Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: Додержання та виконання вимог законодавства у сферах цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Сікорський Олександр Анатолійович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по місту Хмельницькому Хмельницького районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області капітан служби цивільного захисту.
Порушення:
Не забезпечено утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечено їх технічне обслуговування (пожежні кран-комплекти, вогнегасники)
Всі пожежні кран-комплекти не укомплектовано пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола не однотипні
Не проводиться технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води пожежних кран комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення
3-й поверх та гуртожиток не обладнано системами протипожежного захисту..
Приміщення серверної не обладнано системою автоматичного пожежогасіння»
Не забезпечено вільний доступ до всіх пожежних кран-комплектів
Коридор гуртожитку на 1-му поверсі не обладнано системою протидимного захисту
Вогнегасники не встановлено в легкодоступних та видних місцях,
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючій основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра (приймальня)
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірка не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5- 38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Всі пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання, і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
Не подано на реєстрацію декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Не забезпечено працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту
На об’єкті відсутні плани евакуації людей на випадок пожежі
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Гуртожиток не обладнано системою управління евакуації людей 3-го типу
Не встановлено сертифіковані протипожежні двері в приміщенні серверної
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.12.2019 2044330 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Хмельницькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Суб'єкт господарювання не здійснює господарську діяльність
Предмет перевірки: Додержання та виконання вимог законодавства у сферах цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.12.2019 2043770 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність, під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб’єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.12.2019 2056374 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Хмельницькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: виконання вимог припису № ХМ2150/1748/АВ-П481 від 03.10.2019р.
Підстави:
У разі невиконання вимог припису
Учасники:
Остапчук Ірина Михайлівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю , зайнятість та інших нормативно-правових актів
Порушення:
Порушено терміни виплати заробітної плати
Покарання: відсутні
30.09.2019 1409038 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Чоноштан Т.Я. — директор
Чоноштан Т Я — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
30.09.2019 1472656 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
26 порушень
Причина, по якій не проведено перевірку: Ч.2 ст.5 ЗУ 877-V від 05.04.2007, щодо періодичності перевірок підприємств, на підставі того, що перевірка суб'єкта господарювання була проведена у 2018 році, відповідно до ІАС.
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Навчальний заклад «МАУП»
21000, Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Хмельницьке Шосе, 145
Навчальний заклад
50000, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, вул. Запорізька, 31
Яготинський інститут "МАУП"
07700, Київська обл., Бориспільський р-н, м. Яготин, вул. Поштова, 61
Навчальний заклад "Міжрегіональна академія управління персоналом"
09701, Київська обл., Богуславський р-н, м. Богуслав, вул. Богдана Хмельницького, 7 А
міжрегіональна академія
03118, Київська обл., м. Київ, Пр. Лобановського, 146\148
ВНЗ
07540, Київська обл., Броварський р-н, м. Березань, вул. Академіка Дородніцина, 8
ПРАТ «ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «МІЖРЕГІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ»
51400, Дніпропетровська обл., м. Павлоград, вул. Дніпровська, 400
міжрегіональна академія
03039, Київська обл., м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Представництво ПРАТ "ВНЗ "МАУП" "ЦЕНТР ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ "КРИВОРІЗЬКИЙ ІНСТИТУТ"
50004, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Старовокзальна, 26А
ПРАТ ВНЗ "МАУП"
25000, Кіровоградська обл. м. Кропивницький, вул. Варшавська, 2
навчальний заклад
79059, Львівська обл., м. Львів, вул. Мазепи, 29
ПАТ "ЖІ МАУП"
10020, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Перемоги, 26
Учасники:
Шнайдер Олександр Володимирович — Заступник директора інституту з безпеки та ділової інформації, інженера з охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту
Порушення:
Адміністративно-офісні приміщення, навчальні аудиторії не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: тривожні сповіщення від приладу приймально-контрольного пожежної системи протипожежного захисту не виведено на пульти пожежного спостерігання з урахуванням вимог пункту 5.6 та таблиці А.1 додатка А ДБН В.2.5-56-2014 Системи протипожежного захисту (пункт 5.8 ДБН В.2.5-56-2014 Системи протипожежного захисту)
Керівник об’єкта, підприємства не забезпечив утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечив їх технічне обслуговування
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не у всіх випадках установлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Допускається підвішування світильника безпосередньо на струмопровідному проводі в приміщенні залу засідань вченої ради інституту, кабінеті №219.
Допускається експлуатація світильника зі знятим ковпаком (розсіювачем) в приміщенні залу засідань вченої ради інституту, кабінеті №208, №219, в тамбурі виходу з приміщень оренди ательє «Олена», в підсобному приміщенні кафе.
Особою керівного складу та фахівцем, діяльність якого пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, не пройдено функціональне навчання.
Системи внутрішнього протипожежного водопроводу не влаштовано у відповідності до діючих вимог
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснені за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В пожежному кран-комплекті №2 на 2-му поверсі сходової клітини не забезпечено зручність приєднання пожежного рукава до вихідного отвору патрубка пожежного крана. Напрямок осі вихідного отвору патрубка пожежного крана утворює різкий залом пожежного рукава у місці його приєднання.
Допускається оренда приміщень при відсутності декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Грати на вікнах не виконано розкривними, розсувними або такими, що знімаються
Діюча частина будівлі не відділена частини, що реконструюється (ремонтується)протипожежними перегородками 1-го типу
Наявне підсобне приміщення під сходовою клітиною (центральний вхід) на 1-му поверсі.
Приміщення залу засідань вченої ради інституту, кабінет №219 не обладнані системою пожежної сигналізації.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об'єкта.
Приміщення інституту не дозабезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Пожежна безпека не забезпечена шляхом проведення технічних засобів, спрямованих на забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат, не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (пункт 7.3.3), а саме: не надано протоколи вогневих випробувань щодо визначення показників пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стелі над основною сходовою клітиною, для визначення показників, які повинні бути не вище Г1,В1,Д2,Т2.
Пошкоджений компонент пожежного сповіщувача в тамбурі виходу на 1-му поверсі поблизу кабінету №115, 116 відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти не справні для використання.
Не проведено ревізію (перевірку) захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Пошкоджена розетка на 2-му поверсі поблизу кабінету №206
Двері з актової зали на 2-му поверсі не відчиняються в напрямку евакуації (виходу) з даного приміщення.
З другого, третього та четвертого поверхів інституту не влаштовано другий евакуаційний вихід безпосередньо на зовні
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення вмикаються з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
30.09.2019 1427628 Провадження освітньої діяльності закладів освіти, що підлягає ліцензуванню Міністерство освіти і науки України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку зі зміною НПА та приведенням у відповідну форму уніфікованих актів (відповідно до постанови КМУ від 10 травня 2018 р. № 342)
Предмет перевірки: Додержання ліцензіатом вимог Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.08.2019 1677119 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: Виконання суб’єктом господарювання припису, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданого за результатом проведеного попереднього заходу органом державного нагляду (контролю) у сфері цивільного захисту,техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів
Не створено резервний фонд вогнегасників, для заміни вогнегасників які направлені на перезарядку, технічне обслуговування.
Не забезпечено приміщення закладу необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння ( вогнегасниками)
Допускається зняття дверей вестибюлів, холів, сходових кліток ( між коридором і сходовою клітиною)
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до ДСТУ 4297-2004 “ Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги”, а саме: порушуються терміни проведення наступного технічного обслуговування вогнегасників.
У приміщеннях громадського призначення ( актова зала), в якій можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження ( облицювання) стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж Г2, В2, Д2, Т2.
Персонал закладу не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів.
Не забезпечені сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізу ( двері) у протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощітову від інших приміщень
Кожен пожежний кран - комплект не укомплектовано пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. При цьому елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.08.2019 1677122 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Виконання суб’єктом господарювання припису, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданого за результатом проведеного попереднього заходу органом державного нагляду (контролю) у сфері цивільного захисту,техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів
Не проводиться технічне обслуговування пожежних кран-комплектів і перевірка їх працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі технічного обслуговування.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізу ( двері) у протипожежній перешкоді, яка відокремлює електрощитову від інших приміщень.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Допускається зняття дверей вестибюлів, холів, сходових кліток ( між коридором і сходовою клітиною)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.08.2019 1678404 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Львівській області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Не відкоркований план евакуації на випадок пожежі.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не встановлено біля місць розташування пожежного гідранта покажчик.
Приміщення, не дозабезпечено первинними засобами пожежогасіння.
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації, не забезпечено евакуаційним освітленням.
Не проведено перевірку системи захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008.
ПК №2 не укомплектовано пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до ДСТУ 4297-2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги».
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, система передачі тривожних сповіщень ).
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення отворів в протипожежних перешкодах, що відокремлюють електрощитові.
Не проведено перевірку працездатності пожежного гідранта з пуском води.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.01.2019 1604695 Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання ст.18, 20, 22 ЗУ "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", ДБН В.2.2-9-99 "Громадські будівлі та споруди"
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ткач О Л — фізична особа-підприємець
Семенюк Т В — директор
Ткач О. Л. — фізична особа-підприємець
Семенюк Т. В. — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.12.2018 1375781 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Луганській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення:
Не всі електричні щіти зазначені
Покарання: відсутні
17.10.2018 396511 Провадження освітньої діяльності закладів освіти, що підлягає ліцензуванню Міністерство освіти і науки України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку зі зміною НПА та приведенням у відповідну форму уніфікованих актів (відповідно до постанови КМУ від 10 травня 2018 р. № 342)
Предмет перевірки: Контроль за додержанням ліцензіатами вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з освітньої діяльності закладів освіти
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.10.2018 506177 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
200 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
ЗСЦО ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №18 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №26 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №5 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №17 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №2 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Навчальний заклад
17500, Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Садова, 52
Західнодонбаський інститут ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
Дніпропетровська обл., м. Павлоград, вул. Дніпровська, 400/1
Акціонерне товариство
14030, Чернігівська обл., м. Чернігів, вул. Промислова, 17
Корпус №10 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №6 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №23 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №9 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №24 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №22 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №4 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №16 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "МІЖРЕГІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ"
м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, 21
Корпус №21 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №1 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №7 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №15 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Корпус №20 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, Пр. Лобановського, 146/148
Корпус №3 ПрАТ "Вищий навчальний заклад "Міжнародна академія управління персоналом"
м. Київ, вул. Фрометівська, 2
Учасники:
Довгаль Ігор В'ячеславович — Керівник ПРЕДСТАВНИЦТВА ПРАТ "ВНЗ "МАУП" "ЦЕНТР ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ "КРИВОРІЗЬКИЙ ІНСТИТУТ"
Мурашко Микола Іванович — Директор Чернігівського інституту імені Герої Крут ПрАТ "ВНЗ “МАУП"
Сокол Сергій Миколайович — Завідуючий бюро з охорони праці
Житнік Ніна Василівна — Директор Західнодонбаського інституту Приватного акціонерного товариства "Вищий навчальний заклад Міжрегіональна Академія управління персоналом"
Дідюк Володимир Дмитрович — декан денного відділення
Порушення:
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
допускається знімання дверей сходових кліток в корпусі.
підключення побутових кондиціонерів, виконано у загальну мережу та не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
допускається захаращення шляхів евакуації.
стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
не всі пожежні кран-комплекти укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
Не укладено угоду з організацією, яка має відповідну ліцензію на обслуговування системи пожежної сигналізації.
допускається захаращення шляхів евакуації.
пожежні кран-комплект не укомплектовані важелем для полегшення відкривання;
коридори корпусів, які не мають природного освітлення та довжиною більше 15м, не обладнані спеціальною системою димовидалення.
підключення побутових кондиціонерів, виконано у загальну мережу та не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Допущено покриття підлоги коридорів матеріалами з вищою пожежною небезпекою, ніж В2, РП2,Д2, Т2 відповідно до ДБН В.1.1-7:2016 п. 7.3.3
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутній номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
горючі декорації, сценічне оформлення, драпірування в залі для глядачів не оброблені вогнезахисними засобами;
металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусу не доведені до нормованої
електророзетки, вимикачі, встановлено на горючі основи (конструкції) без з підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра;
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
у разі встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не розкриваються, не розсуваються або не знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати зачинені (зняті).
відсутні згідно з вимогами ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" світлові покажчики "Вихід".
переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
двері венткамери не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ30 та сертифікатом відповідності системи УкрСЕПРО;
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів сцени приміщення актового залу.
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Система протипожежного захисту(система оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей) знаходиться в непрацездатному стані.
пристрої для самозачинення дверей сходових кліток не встановлено;
допускається: • підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); • використання побутових електронагрівальних приладів без негорючих теплоізоляційних підставок та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
повітроводи вентиляційної системи корпусу не виконані з нормованою межею вогнетривкості.
на дверях сходової клітини відсутні пристрої для самозачинення.
Працюючий персонал не забезпечено засобами індивідуального захисту.
на дверях сходової клітини відсутні пристрої для самозачинення.
приміщення не дообладнані системою автоматичної пожежної сигналізації.
електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги".
допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу закладу засобами радіаційного та хімічного захисту.
приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
шляхи евакуації захаращені різними матеріальними цінностями;
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
металеві каркасні конструкції перекриттів даху не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу не проведено випробування на тиск та витрату води з оформленням акта (1 раз на рік).
на шляху евакуації улаштовано поріг висотою більше 0,05 м.
Не надано акти проведення електромонтажних прихованих робіт за підвісними стелями у будівлях та приміщеннях
допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
допускається здача приміщень в оренду суб’єктам господарювання без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Допущено розміщення вогнегасників безпосередньо на підлозі, а не шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника або установлювання в шафи пожежних кран-комплектів, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі (якщо дозволяє конструкційне виконання), у пожежні щити (стенди).
з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
дерев'яні конструкції, горища не оброблено вогнетривкою сумішшю.
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
коридор, який не має природного освітлення та довжиною більше 15м, не обладнані спеціальною системою димовидалення.
в місцях перетину повітроводами вентиляційної системи протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню.
допускається знімання дверей сходових кліток в корпусі.
приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
Не забезпечено проведення навчання керівництва закладу на територіальних курсах з питань цивільного захисту.
системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусі не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
на дверях горищ, підвалів не вказано місце зберігання ключів.
Відсутній журнал обліку вогнегасників
дерев'яні конструкції будинків складів корпусу не оброблені вогнезахисними засобами, які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності;
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
коридор в гуртожитку не розбитий на відсіки протипожежними перегородками 2-го типу з дверима 3-го типу кожні 60 метрів
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Евакуаційні виходи не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» які повинні бути приєднані до мережі евакуаційного або аварійного освітлення. Най¬менша освітленість повинна бути 0,5 лк на підлозі при¬міщення відповідно до ДБН В.2.2.3-97 п. 4.25
системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
допускається експлуатація тимчасових дільниць електромереж.
на об'єкті відсутній документ (наказ, інструкцієя тощо) яким встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок дій у разі виникнення пожежі.
Вихід на горище будівлі не обладнано протипожежним люком з відповідною межею вогнестійкості.
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутній номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
деревяні конструкції горища не оброблені вогнетривкою сумішшю із складанням акту про виконані роботи. (Роботи, пов'язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб'єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт).
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Наявні вогнегасники не пройшли технічне обслуговування.
допускається захаращення другого евакуаційного виходу з гуртожитку матеріальними цінностями (меблі).
не надано акта проведення прихованих робіт щодо прокладання проводів (кабелів);
не всі пожежні кран-комплекти мають візуальний огляд їх без розкривання.
не всі пожежні кран-комплекти мають візуальний огляд їх без розкривання.
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі навчального закладу.
приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
пожежний кран-комплект не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
у кімнатах гуртожитку не вивішені на видимих місцях: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів.
приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
Не проведено ремонт системи протипожежного захисту (системи пожежної сигналізації)
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд";
приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
Посадові особи об’єкту не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (Згідно порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»)
територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не вповній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
На вогнегасниках, які експлуатуються, відсутні облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації.
допускається використання пошкоджених електророзеток
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
корпус (гуртожиток) не обладнаний внутрішнім протипожежним водогоном.
допускається використання пошкоджених електророзеток
не надано полюс страхування членів добровільної пожежної дружини від нещасних випадків у страховій компанії;
переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
не всі переносні вогнегасники розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення;
з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
підключення побутових кондиціонерів, виконано у загальну мережу та не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
приміщення будівлі не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
відсутні пожежні щити (стенди) на території об'єкта площею більше 200 м2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
деревяні конструкції горища не оброблені вогнетривкою сумішшю із складанням акту про виконані роботи. (Роботи, пов'язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб'єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт).
деревяні конструкції, горища не оброблено вогнетривкою сумішю.
стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд не пофарбовані.
у разі встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не розкриваються, не розсуваються або не знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати зачинені (зняті).
системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
кожен пожежний кран-комплект не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення; • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
будинки та інші об'єкти не забезпечені адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
допускається захаращення шляхів евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами.
при передачі в оренду приміщень, за домовленістю сторін цивільно-правового договору встановити права та обов'язки орендаря та орендодавця щодо забезпечення пожежної безпеки та відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки на об'єкті оренди згідно з Наказом МВС України від 30 грудня 2014 року N 1417 «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні».
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
допускається: • підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); • використання побутових електронагрівальних приладів без негорючих теплоізоляційних підставок та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
двері приміщень, що відчиняються в загальні коридори, не перенавішені з урахуванням їх відчинення таким чином, щоб не перешкоджали вільній евакуації та не зменшували нормативну ширину коридорів (загальна ширина коридорів не передбачена не менше 1,8 метру);
Допущено застосування матеріалів, на які відсутні показники щодо пожежної небезпеки, а саме: матеріал типу (МДФ), що використовується для опорядження (облицювання) стін на шляхах евакуації у приміщенні коридору лівого крила 2-го поверху.
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
допускається горюче облицювання зовнішньої поверхні стіни корпусу
допускається використання, електрочайників, в не спеціально обладнаному приміщенні;
системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Не забезпечено працівників об’єкту засобами радіаційного та хімічного захисту.
зовнішні металеві сходи не виконані з межею вогнестійкості 60 хвилин;
допускається захаращення шляхів евакуації меблями.
не дообладнано згідно з вимогами ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" світловими покажчиками "Вихід".
приміщення корпусів не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд";
металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту (не проведено технічне переоснащення) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані важелями для полегшення відкривання вентиля.
стіни на шляхах евакуації оздоблені горючими матеріалами;
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Не забезпечено працівників об'єкта засобами індивідуального захисту.
Не забезпечено встановлення на об’єкті сигнально-гучномовних пристроїв, електронних інформаційних табло, а також у службових виробничих приміщеннях радіотрансляційних точок для передачі інформації з питань цивільного захисту.
приміщення корпусів не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року N 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за N 554/9153.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусу не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
двері приміщень книгосховища не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ30 та сертифікатом відповідності системи УкрСЕПРО;
Переносні вогнегасники розміщені не шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника.
допускається замикати на замки, що важко відчиняються зсередини без ключа двері другого евакуаційного виходу.
системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій.
влаштовано під сходами приміщення (каса банку).
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) знаходяться в неробочому стані та не готові до виконання покладених на них функцій
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Будівля не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
не всі переносні вогнегасники не розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення;
на дверях горищ, електрощитових, підвалів не вказано місце зберігання ключів.
опорядження (облицювання) стін та стель виконане з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2.
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутній номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Не проведено ідентифікацію щодо наявності або відсутності джерел небезпеки.
допускається використання вистибюля корпусу для торгівлі.
допускається користування пошкодженими розетками;
з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
пожежні кран-комплект не укомплектовані важелем для полегшення відкривання;
відгалужувальні та з'єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів або оснащені автономними системами пожежогасіння.
не надано акта проведення прихованих робіт щодо прокладання проводів (кабелів);
не всі пожежні кран-комплекти укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
дерев'яні конструкції корпусу, не оброблені вогнезахисною сумішшю, за винятком вікон, дверей, воріт, підлоги, стелажів.
Приміщення не обладнано автоматичною системою пожежної сигналізації (СПС), системою оповіщення людей про пожежу третього типу та керування евакуацією людей з подальшим технічним обслуговуванням автоматичної системи пожежної сигналізації та з виведенням сигналу від контрольно-приймального приладу системи пожежної сигналізації на пульт централізованого спостереження пожежної охорони.
відстань між стінами та штабелями в складському приміщенні корпусу не менше 0,8 м;
на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку відсутні вказані після літерного індексу "ПК" порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
у складських приміщеннях корпусу рівень вибухозахисту (ступеня захисту оболонки) ектрообладнання в т.ч. розподільчих ектрощитів не відповідає класу зони відповідно до ПУЕ.
Шляхи евакуації об’єкту не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
зовнішні металеві сходи не виконані з межею вогнестійкості 60 хвилин;
Будівля не обладнана системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
будинки, приміщення та споруди не обладнані системами протипожежного захисту (не проведено технічне переоснащення) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
пожежний кран-комплект на першому поверсі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з'єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
у приміщеннях громадського призначення, в яких можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження (облицювання) стін та стель допускається з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування до 1500 осіб.
не надано підтвердження випробування килимового покриття покриття підлоги у коридорах щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності згідно з ГОСТ 12.1.044-89 "ССБТ. Пожаровзрывоопасность веществ и материалов. Номенклатура показателей и методы их определения" та відповідання групам поширення полум'я РП1, РП2 згідно з ДСТУ Б В.2.7-70-98 "Будівельні матеріали. Метод випробування на розповсюдження полум'я".
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток.
пожежні кран-комплекти, які розміщені у вбудованих або навісних шафках, не мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
металеві каркасні конструкції перекриттів даху корпусів не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.07.2018 1355915 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Котеленець Віктор Миколайович — Директор Прилуцької філії приватного акціонерного товариства «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом»
Порушення:
Двері виходу на горище не протипожежні.
Приміщення не у повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками).
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Стіни на шляху евакуації в коридорі та тамбурі оздоблені горючими матеріалами з показниками пожежної небезпеки вище ніж Г2, В2, Д2, Т2.
Будівля не забезпечена адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку).
Будівля не обладнана системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Грати на вікнах в приміщеннях закладу виконані таким чином, що не розкриваються, розсуваються або знімаються.
Покарання: відсутні
27.02.2018 1611737 Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: На відповідність вимогам санітарних норм та правил для акредитації та ліцензування спеціальностей
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні