Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 16.08.2021 по справі 640/19491/21

1/1983

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

про залучення третьої особи

16 серпня 2021 року м. Київ № 640/19491/21

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі головуючої судді Клочкової Н.В., розглянувши клопотання представника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача у справі за адміністративним позовом

товариства з обмеженою відповідальністю ОТК "ЄВРОПЛЮС"

до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області

про визнання протиправною та скасування постанови

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю ОТК "ЄВРОПЛЮС" (надалі - позивач), адреса: 01014, місто Київ, вулиця Звіринецька, будинок 63 до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області (надалі - відповідач), адреса: 61166, місто Харків, проспект Науки, будинок 40, 6 поверх, в якій позивач просить:

- визнати протиправними та скасувати рішення Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області від 22 червня 2021 року №№ 122, 123, 124, 125,126, 127 про накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу та приписи від 22 червня 2021 року №№ 93, 94, 95 про усунення порушень.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва відкрито провадження в адміністративній справі та вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження (у письмовому провадженні) без повідомлення учасників справи.

На адресу Окружного адміністративного суду міста Києва від представника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області надійшло клопотання про залучення в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача - Департамент контролю Харківської міської ради.

В обґрунтування вищезазначеного клопотання, представник Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області зазначив, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки Департаменту контролю Харківської міської ради, оскільки спеціалістами відділу реклами Департаменту контролю Харківської міської ради було виявлено правопорушення та винесено припис №2/5 з вимогою усунути порушення шляхом демонтажу рекламних засобів. У зв'язку з невиконанням суб'єктом господарювання припису №2/5 від 16.02.2021 про усунення порушень порядку розміщення зовнішньої реклами у місті Харкові, Департаментом контролю Харківської міської ради подано інформацію листом від 18.03.2021 №271/0/172-21 до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області відносно порушення позивачем законодавства про рекламу.

Розглянувши вказане клопотання, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про доцільність залучення у якості третьої особи, яка не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Департамент контролю Харківської міської ради.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи вищевикладене, керуючись статтями 49, 248, 257, 263, Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю ОТК "ЄВРОПЛЮС" до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області про визнання протиправною та скасування постанови задовольнити.

2. Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Департамент контролю Харківської міської ради.

3. Зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю ОТК "ЄВРОПЛЮС" не пізніше двох днів з дня одержання копії вказаного судового рішення направити на адресу Департаменту контролю Харківської міської ради (адреса: 61200, місто Харків, м-н Конституції, 7) копію позовної заяви з додатками до неї, а докази такого направлення надати на адресу суду.

4. Третя особа має право подати письмові пояснення щодо свого відношення до позову протягом 10 (десяти) днів з дня отримання даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Клочкова

Попередній документ
99060696
Наступний документ
99060698
Інформація про рішення:
№ рішення: 99060697
№ справи: 640/19491/21
Дата рішення: 16.08.2021
Дата публікації: 20.08.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: дозвільної системи у сфері господарської діяльності; ліцензування видів г.д.; нагляду у сфері г.д.; реалізації державної регуляторної політики у сфері г.д.; розроблення і застосування національних стандартів, технічних регламентів та процедур оцінки
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Відкрито провадження (19.07.2021)
Дата надходження: 12.07.2021
Предмет позову: визнання протиправними та скасування рішень від 22.06.2021
Учасники справи:
КЛОЧКОВА Н В суддя-доповідач
Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Відповідач (Боржник)
Вакуленко Сергій Володимирович Представник позивача
Товариство з обмеженою відповідальністю Об'єднана торгівельна компанія "ЄВРОПЛЮС" Позивач (Заявник)
КАРПУШОВА ОЛЕНА ВІТАЛІЇВНА Головуючий суддя
КАРПУШОВА ОЛЕНА ВІТАЛІЇВНА суддя-доповідач
ЕПЕЛЬ ОКСАНА ВОЛОДИМИРІВНА суддя-учасник колегії
ГУБСЬКА ЛЮДМИЛА ВІКТОРІВНА суддя-учасник колегії
Овчаренко Олександр Миколайович Представник скаржника
Товариство з обмеженою відповідальністю Об’єднана торговельна компанія «ЄВРОПЛЮС" позивач (заявник)
Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області відповідач (боржник)
Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Департамент когтролю Харківської міської ради 3-я особа
Розклад:
13.02.2023 00:00 Шостий апеляційний адміністративний суд