Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 23.07.2021 по справі 640/20817/21

1/2081

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

23 липня 2021 року м. Київ№ 640/20817/21

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі головуючої судді Клочкової Н.В., ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами

товариства з обмеженою відповідальністю «ГОПАК»

до Головного управління ДПС у місті Києві

про визнання протиправними та скасування податкового повідомлення-рішення,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю «ГОПАК» (надалі - позивач), адреса: 02094, місто Київ, проспект Юрія Гагаріна, будинок 14 до Головного управління ДПС у місті Києві (надалі - відповідач), адреса: 04116, місто Київ, вулиця Шолуденка, будинок 33/19.

Підставою позову вказано порушення прав та інтересів позивача, внаслідок прийняття неправомірних податкових повідомлень-рішень.

Після надходження позовної заяви, суд вирішує питання, в тому числі про відкриття спрощеного або загального позовного провадження.

Враховуючи обставини справи, а також те, що судом в порядку підготовки справи до судового розгляду проводяться необхідні процесуальні дії, передбачені статтею 180 Кодексу адміністративного судочинства України, для забезпечення всебічного, об'єктивного розгляду і вирішення справи протягом розумного строку суд прийняв рішення про проведення підготовчого засідання у даній справі.

Також, відповідно до частини 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Разом з тим, згідно частини 1 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно частин 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно частини 6 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно частини 9 статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд з метою повного, об'єктивного та всебічного дослідження обставин справи, дійшов висновку про наявність підстав для витребування у Головного управління ДПС у місті Києві належним чином засвідчених копій документів що стали підставою для прийняття оскаржуваного податкового повідомлення-рішення від 02 липня 2021 року № 502020701.

На підставі викладеного, керуючись статтями 77, 79, 80, 171, 173-176, 180, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «ГОПАК» до Головного управління ДПС у місті Києві про визнання протиправними та скасування податкового повідомлення-рішення, яка буде розглядатись під головуванням судді Клочкової Н.В.

2. Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 16 серпня 2021 року о 10 год. 00 хв. Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал судових засідань № 10 (1 поверх, в р-ні канцелярії).

4. В підготовче засідання викликати повноважних представників сторін.

5. Відповідачу у двадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів).

6. Відзив на позовну заяву разом з доданими до нього матеріалами мають бути подані до канцелярії суду. Попередити відповідача, що у разі не подання ним разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи (позивачу) копій відзиву та доданих до нього документів у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

7. Запропонувати позивачу у разі отримання відзиву на позовну заяву у семиденний строк з дня отримання від відповідача відзиву надати відповідь на відзив.

8. Запропонувати відповідачу у разі отримання відповіді на відзив надати свої заперечення та встановити для їх надання семиденний строк з дня отримання від позивача відповіді на відзив.

9. Зобов'язати Головне управління ДПС у місті Києві у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали суду подати на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва (01051, місто Київ, вулиця Петра Болбочана, будинок 8, корпус 1) належним чином засвідчені копії документів, що стали підставою для прийняття оскаржуваного податкового повідомлення-рішення від 02 липня 2021 року № 502020701.

10. Повідомити сторін про необхідність надання до суду доказів надсилання (надання) іншим учасникам справи копії доказів (крім речових), що подаються до суду. В іншому випадку суд не візьме до уваги відповідні докази, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

11. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

12. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки http://adm.ki.court.gov.ua/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Н.В. Клочкова

Попередній документ
98517282
Наступний документ
98517284
Інформація про рішення:
№ рішення: 98517283
№ справи: 640/20817/21
Дата рішення: 23.07.2021
Дата публікації: 26.07.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: Справи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто (15.03.2023)
Дата надходження: 04.11.2022
Предмет позову: про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень
Учасники справи:
КЛОЧКОВА Н В суддя-доповідач
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві Відповідач (Боржник)
Мороз Таїсія Леонідівна Представник позивача
АЛІМЕНКО ВОЛОДИМИР ОЛЕКСАНДРОВИЧ головуючий суддя
АЛІМЕНКО ВОЛОДИМИР ОЛЕКСАНДРОВИЧ суддя-доповідач
БЄЛОВА ЛЮДМИЛА ВАСИЛІВНА суддя-учасник колегії
КУЧМА АНДРІЙ ЮРІЙОВИЧ суддя-учасник колегії
Головне управління ДПС у м. Києві (ГУ ДПС у м. Києві), як відокремлений підрозділ ДПС України Заявник апеляційної інстанції
Головне управління ДПС у м. Києві Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Гопак" Позивач (Заявник)
ЯКОВЕНКО М М головуючий суддя
ЯКОВЕНКО М М суддя-доповідач
ДАШУТІН І В суддя-учасник колегії
БЛАЖІВСЬКА Н Є суддя-учасник колегії
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві Заявник касаційної інстанції
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві, як відокремлений підрозділ Державної податкової служби України Відповідач (Боржник)
ДАШУТІН І В головуючий суддя
ДАШУТІН І В суддя-доповідач
ШИШОВ О О суддя-учасник колегії
ЯКОВЕНКО М М суддя-учасник колегії
Головне управління Державної податкової служби у місті Києві, як відокремлений підрозділ Державної податкової служби Заявник касаційної інстанції
Головне управління Державної податкової служби у місті Києві, як відокремлений підрозділ Державної податкової служби Відповідач (Боржник)
КЛОЧКОВА Н В Суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "Гопак" Позивач (заявник)
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві відповідач (боржник)
Мороз Таїсія Леонідівна представник позивача
Розклад:
16.08.2021 10:00 Окружний адміністративний суд міста Києва
14.09.2021 10:30 Окружний адміністративний суд міста Києва
12.10.2021 10:30 Окружний адміністративний суд міста Києва
27.10.2021 11:30 Окружний адміністративний суд міста Києва
08.11.2021 11:50 Окружний адміністративний суд міста Києва
18.11.2021 11:30 Окружний адміністративний суд міста Києва