Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 16.02.2021 по справі 640/3283/21

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

16 лютого 2021 року м. Київ № 640/3283/21

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Катющенко В.П., вивчивши позовну заяву і додані до неї матеріали Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - технічна компанія «Технології безпеки» (03110, м. Київ, вул. Олександра Пироговського, буд. 19, корп. 2) до Головного управління ДПС у м. Києві (04116. м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19), Державної податкової служби України (04053 м. Київ, Львівська площа, 8) про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково - технічна компанія «Технології безпеки» звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом, у якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних № 2250228/34860601 про відмову в реєстрації податкової накладної № 2 від 13.11.2020 Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-технічна компанія «Технології безпеки» в Єдиному реєстрі податкових накладних;

- визнати протиправним та скасувати рішення Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних № 2250229/34860601 про відмову в реєстрації податкової накладної № 3 від 13.11.2020 Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-технічна компанія «Технології безпеки» в Єдиному реєстрі податкових накладних;

- зобов'язати Головне управління Державної податкової служби України у м. Києві зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладу №2 від 13.11.2020 Товариства з обмеженою відповідальністю « Науково - технічна компанія «Технології безпеки»;

- зобов'язати Головне управління Державної податкової служби України у м. Києві зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладу №3 від 13.11.2020 Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - технічна компанія «Технології безпеки».

Пунктом 3 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Згідно з частиною першою статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

В порушення наведених норм позивачем до позовної заяви не додано копій позовної заяви та доданих до неї документів для вручення відповідачам.

Крім того, відповідно до пунктів 4, 5, 8 частини п'ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Так, у позовній заяві позивачем в якості відповідачів визначено Головне управління ДПС у м. Києві та Державну податкову службу України.

Поряд з цим, в порушення наведених вище правових норм, у прохальній частині позову позивачем не заявлено жодних позовних вимог до Державної податкової служби України.

Відповідно до частини першої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з частиною другою статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Зазначені недоліки позовної заяви повинні бути усунуті шляхом подання до суду уточненої позовної заяви, оформленої з дотриманням вимог статей 160, 161 цього Кодексу відповідно до кількості учасників справи.

Виходячи з наведеного, суд вважає, що позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - технічна компанія «Технології безпеки» слід залишити без руху, надавши строк для усунення вказаних недоліків протягом десяти днів з моменту отримання ухвали суду.

Згідно з частиною третьою статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

Керуючись статтями 161, 169, 241, 243 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - технічна компанія «Технології безпеки» (03110, м. Київ, вул. Олександра Пироговського, буд. 19, корп. 2) залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з моменту отримання ухвали суду.

3. Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені пунктом 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.П. Катющенко

Попередній документ
94936225
Наступний документ
94936227
Інформація про рішення:
№ рішення: 94936226
№ справи: 640/3283/21
Дата рішення: 16.02.2021
Дата публікації: 19.02.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: зупинення реєстрації податкових накладних