Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 26.08.2020 по справі 947/23959/20

Справа № 947/23959/20

Провадження № 1-кс/947/12865/20

УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.08.2020 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні клопотання слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Одеської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні за №12018160480003359 від 28.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, в якому особі не повідомлено про підозру, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що 28.08.2018 року до ЧЧ Київського ВП надійшой акт про пожежу, яка сталася 17.08.2018 за адресою: м. Одеса вул. Невського 53 в магазині-барі ЧП ОСОБА_5 , з причиною пожежі: занесення джерела запалювання із зовні невстановленою особою (особами), підпал. Приблизна сума матеріальних збитків становить 100 000 грн.

В порядку ст. 40 КПК України ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області доручено проведення слідчих (розшукових) дій, направлених на встановлення очевидців вчинення вказаного кримінального правопорушення, встановлення камер зовнішнього відеоспостереження, які могли б зафіксувати подію злочину, алепри виконанні вищевказаного доручення позитивного результату не отримано, у досудового слідства виникла необхідність у наданні відповідного доручення повторно.

На даний час необхідно провести додаткові слідчо-оперативні заходи спрямовані на долучення до матеріалів кримінального провадження додаткових доказів, які підтверджують причетність особи, яка вчинила підпал приміщення магаз-бару ЧП ОСОБА_5 , для цього повторно надано доручення в порядку ст.40 КПК України,виконання якого забезпечить досудове розслідування додатковими доказами по справі, в яке входять наступні пункти: провести поквартирний та подворовий обхід місцевих мешканців які могли стати свідками вказаного злочину, після чого потрібно встановити місцезнаходження осіб, ініцюювати радіотехнічне обстеження місця вчинення кримінального правопорушення та за необхідності провести інші слідчі дії які можуть знадобитись в ході проведення досудового розслідування.

Закінчити досудове розслідування у передбачений ч.1 ст.219 КПК України строк з об'єктивних причин не виявилося можливим, оскільки на даний час не проведено повний комплекс слідчих (розшукових) дій направлених на встановлення всіх обставин, щодо вчинення зазначеного кримінального правопорушення та притягнення винної особи до кримінальної відповідальності.

Для прийняття законного та обґрунтованого рішення за вказаними матеріалами досудового розслідування необхідно встановити та допитати допитати потерпілого з метою встановлення всіх обставин кримінального правопорушення а також обставин перебування транспортного засобу на території України з реєстрацією Придністровської Молдавської Республіки, для планування проведення подальших інших слідчих (розшукових) дій, та повторного доручення ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області повторно здійснити заходи, направлені на встановлення очевидців чи свідків вчинення вказаного кримінального правопорушення, провести радіотехнічну розвідку на місці скоєння вказаного кримінального правопорушення, встановлення камер зовнішнього відеоспостереження, які могли б зафіксувати подію злочину, встановлення особи, яка вчинила вказаний злочин та провести інші слідчі (розшукові) та процесуальні дії, необхідні для прийняття законного рішення по вказаному кримінальному провадженню.

Для проведення вищевказаних слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій та завершення досудового розслідування, необхідний строк 6 (шість) місяців.

Від слідчого надійшла заява про розгляд клопотання без його участі.

Дослідивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить: вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Згідно ч. 4 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати: 1) одного місяця з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку у випадках, передбачених пунктами 1 і 2 частини третьої цієї статті; 2) шести місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні нетяжкого злочину; 3) дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів, долучених до клопотання, в рамках даного кримінального провадження проведено комплекс процесуальних дій, спрямованих на встановлення обставин, які підлягають доказуванню в рамках даного кримінального провадження, згідно вимог ст. 91 КПК України.

На теперішній час, для прийняття законного та обґрунтованого рішення за вказаними матеріалами досудового розслідування необхідно виконати ряд слідчих та процесуальних дій, перелік яких міститься в клопотанні сторони обвинувачення.

Слідчий суддя вважає обґрунтованими доводи сторони обвинувачення в частині наявності необхідності у виконанні вказаних слідчий та процесуальних дій, оскільки їх проведення забезпечить повноту та всебічність досудового розслідування, а отримані в результаті проведення таких дій відомості, можуть бути використані як докази в рамках даного кримінального провадження.

Разом з тим, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає за доцільне продовжити строк досудового розслідування строком на три місяці, оскільки вказаний строк буде достатнім для проведення вищевказаних слідчих та процесуальних дій.

Таким чином, враховуючи, що отримані в результаті проведення вищевказаних слідчих та процесуальних дій відомості можуть бути використані як докази в рамках даного кримінального провадження на підтвердження, зокрема, факту вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання сторони обвинувачення, слідчий суддя приходить до переконання, що подане клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 219, 294, 295-1, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Одеської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування - задовольнити частково.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018160480003359 від 28.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, в якому особі не повідомлено про підозру, на три місяці, тобто до 28.11.2020 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Попередній документ
91187354
Наступний документ
91187357
Інформація про рішення:
№ рішення: 91187355
№ справи: 947/23959/20
Дата рішення: 26.08.2020
Дата публікації: 13.02.2023
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Кримінальне
Суд: Київський районний суд м. Одеси
Категорія справи: продовження строку досудового розслідування
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (25.08.2020)
Дата надходження: 25.08.2020
Предмет позову: -
Учасники справи:
ФЕДУЛЕЄВА ЮЛІЯ ОЛЕКСАНДРІВНА головуючий суддя
ФЕДУЛЕЄВА ЮЛІЯ ОЛЕКСАНДРІВНА суддя-доповідач