Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 30.07.2020 по справі 910/8823/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, буд. 44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА
ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

30.07.2020Справа № 910/8823/20

Суддя Мандриченко О.В., розглянувши позовну заяву Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; вул. Б. Грінченка, 1, м. Київ, 01001;

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Меддірект" вул. Січових Стрільців, 4а, офіс 5, м. Київ, 04053;

про зобов'язання вчинити дії (виконати умови договору).

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва звернулася Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Меддірект", в якому просить ухвалити рішення суду, яким зобов'язати вчинити певні дії (виконати умови договору) ТОВ "Меддірект" в частині забезпечити замовника Держпродспоживслужбу:

- основним та допоміжним обладнанням, необхідним для проведення повної процедури тестування для чотирьох лабораторій (надати перелік обладнання в довільній формі) а саме: Гомогенізатор FastPrep24 в кількості 4 шт., Біошейкер BioShake iQ в кількості 1 шт., Наконечники для дозаторів, тип epTIPS G Box, об'ємом 2-200 мкл в кількості 349 116 шт.;

- встановити та налаштувати основне та допоміжне обладнання, сервісне обслуговування основного та допоміжного обладнання;

- провести навчання персоналу замовника: з відпрацюванням методики, верифікація методики (впровадження методики в умовах лабораторії замовника з наданням документального підтвердження атестації персоналу замовника);

- провести атестацію виробником персоналу замовника щодо проведення тестування з наданням сертифікатів;

- провести навчання в сертифікованій та атестованій лабораторії Європейського Союзу з наданням сертифікатів.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 26.06.2020 року позовну заяву Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів залишено без руху, надано позивачеві строк для виправлення встановлених судом недоліків.

До господарського суду від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною 3 статті 247 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Зважаючи на обраний позивачем спосіб захисту, значення даної справи для сторін, а також приймаючи до уваги характер спірних правовідносин та предмет доказування, суд приходить до висновку, що справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ч. 3 ст. 12, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 25.08.20 о 12:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 2. Повідомити сторін, що присутність їх представників в судове засідання є обов'язковою.

4. Запропонувати відповідачеві у строк до п'ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали надати суду обґрунтований письмовий відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому статтею 178 Господарського процесуального кодексу України, з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на діюче законодавство та докази направлення відзиву з доданими до нього документами на адресу позивача.

5. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

6. Запропонувати позивачу у строк до десять днів з дня отримання відзиву надати суду відповідь на відзив та докази направлення відповіді на адресу відповідача.

7. Повідомити сторін, що подання ними додаткових письмових доказів, висновків експертів, клопотань, заяв, пояснень, можуть бути подані до суду у строк до 24.08.2020.

8. Зобов'язати учасників справи направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити відповідно до вимог, викладених у статті 60 Господарського процесуального кодексу України, та надати суду документи, що підтверджують повноваження представників.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Мандриченко

Попередній документ
90713708
Наступний документ
90713710
Інформація про рішення:
№ рішення: 90713709
№ справи: 910/8823/20
Дата рішення: 30.07.2020
Дата публікації: 03.08.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд міста Києва
Категорія справи: спонукання виконати або припинити певні дії
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (19.01.2021)
Дата надходження: 19.01.2021
Предмет позову: зобов'язання вчинити дії (виконати умови договору)
Учасники справи:
КРОПИВНА Л В головуючий суддя
КРОПИВНА Л В суддя-доповідач
ДІДИЧЕНКО М А суддя-учасник колегії
ПОЛЯК О І суддя-учасник колегії
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заявник апеляційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідалдьністю "МЕДДІРЕКТ" Відповідач (Боржник)
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Позивач (Заявник)
МАНДРИЧЕНКО О В Суддя-доповідач
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Позивач (заявник)
ТОВ "МЕДДІРЕКТ" відповідач (боржник)
КРОПИВНА Л В Головуючий суддя
Товариство з обмеженою відповідалдьністю "МЕДДІРЕКТ" відповідач (боржник)
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
РУДЕНКО М А суддя-учасник колегії
Розклад:
25.08.2020 12:00 Господарський суд міста Києва
03.11.2020 12:00 Господарський суд міста Києва
24.02.2021 14:20 Північний апеляційний господарський суд
17.03.2021 14:50 Північний апеляційний господарський суд
21.04.2021 14:30 Північний апеляційний господарський суд