Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 04.06.2020 по справі 925/125/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

04 червня 2020 року м. Черкаси справа № 925/125/20

Господарський суд Черкаської області у складі: головуючого - судді Скиби Г.М., за участю секретаря судового засідання Романенко Л.В., у відкритому підготовчому засіданні в приміщенні суду за правилами загального позовного провадження розглянув справу за позовом фізичної особи-підприємця Серебрякова Сергія Миколайовича, АДРЕСА_1

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Світ ласощів», м. Черкаси, вул. Чигиринська, 11

про стягнення 159512,88 грн заборгованості за спожиті послуги,

за участю повноважних представників сторін:

від позивача: Серебряков С.М. - підприємець - особисто,

Архипенко О.А. - адвокат - за ордером;

від відповідача: участі не брав.

Фізична особа-підприємець Серебряков Сергій Миколайович звернувся в господарський суд Черкаської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Світ ласощів» про стягнення 159512,88 грн заборгованості за Договором про надання послуг №01/18 від 02.01.2018, з яких:

155978,50 грн основного боргу,

2367,81 грн - 3% річних,

1166,57 грн - інфляційні втрати,

та відшкодування судових витрат.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 05 травня 2020 року суд задовольнив клопотання відповідача про перехід в загальне позовне провадження. Розгляд справи у підготовчому засіданні призначено на 22.05.2020.

В підготовчому засіданні оголошувалась перерва з 22.05.2020 до 10:00 год. 04.06.2020.

Позивач та його представник вимоги позову підтримали. Вказують на спожиті і неоплачені послуги з перевезення працівників відповідача. Заперечили підписання додатків №1 та №2 до спірного договору стосовно відстаней та маршрутів перевезення працівників. Заперечили отримання від замовника паспорта маршруту.

Відповідач вказує на «приписування» позивачем кілометражу перевезення, погодження сторонами паспорта маршруту та комісійний промір кілометражу на маршрутах з використанням GPS-навігатора, що суттєво відрізняється від зазначених показників відстаней у актах виконаних робіт. Представник відповідача в засідання не з'явився, хоча був належно повідомлений про час і місце проведення засідання суду.

Позивачем подано клопотання від 04.06.2020 про призначення та проведення судової інженерно-технічної експертизи стосовно відстаней маршрутів перевезення пасажирів за замовленням ТОВ «Світ ласощів» за відсутності погоджених паспортів маршрутів. Надано перелік питань експерту. Проведення експертизи запропоновано доручити експертам Черкаського НДЕКЦ МВС. Оплата експертизи запропонована в рівних частинах позивачем та відповідачем. Доказів направлення клопотання відповідачеві - суду не надано. Суд вважає за необхідне відкласти питання призначення експертизи на наступне засідання для належного інформування відповідача та отримання заперечень чи додаткових питань експерту.

Позивачем подано клопотання від 02.06.2020 про долучення до матеріалів справи нотаріально посвідчених письмових заяв свідків ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 - з доказами направлення відповідачеві, та клопотання про продовження строку надання доказів по справі.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 88 ГПК України показання свідка викладаються ним письмово у заяві свідка.

Підпис свідка на заяві посвідчується нотаріусом.

Заява свідка має бути подана до суду у строк, встановлений для подання доказів (ч. 4 ст. 88 ГПК України).

Відповідач витребувані ухвалою суду документи не надав, вимоги не заперечив, доказів погодження маршрутів перевезення не представив.

Згідно з положеннями ст. 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з п.п. 6, 10, 19 ч. 2 ст. 182 ГПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема, з'ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; вирішує заяви та клопотання учасників справи; здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до положень п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку, коли питання, визначені ч. 2 ст. 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні. Суд також зазначає, що у зв'язку з запровадженням з 12.03.2020 на території України карантину через пандемію коронавірусу COVID-19 строк підготовчого провадження продовжується на строк карантину в Україні.

Відповідно до п. 4 Розділу Х «Прикінцеві положення» ГПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 46, 157, 195, 229, 256, 260, 288, 295, 306, 321, 341, 346, 349, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, апеляційного оскарження, залишення апеляційної скарги без руху, повернення апеляційної скарги, подання заяви про скасування судового наказу, розгляду справи по суті, строки, на які зупиняється провадження, подання заяви про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами, звернення зі скаргою, оскарження рішення третейського суду, судового розгляду справи, касаційного оскарження, подання відзиву продовжуються на строк дії такого карантину.

Строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк карантину, пов'язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання на іншу дату з належним повідомленням сторін.

Керуючись статтями 88, 177, 181-183, 234, п. 4 Розділу Х «Прикінцеві положення» Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Продовжити позивачеві на 15 днів строк подання доказів.

Долучити до справи нотаріально посвідчені письмові заяви свідків ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_5 .О., ОСОБА_4

Відкласти питання призначення експертизи на наступне засідання.

Відкласти підготовче засідання на 15:00 год. 02 липня 2020 року.

Засідання провести в приміщенні господарського суду Черкаської області, м. Черкаси, бульв. Шевченка, 307, каб. 316.

До дня засідання надати суду:

Позивачу: надати до суду оригінали документів для огляду. Гарантійний лист на оплату експертизи. Все листування з відповідачем, в тому числі з посиланням на джерело отримання такого листування. Погодження сторонами маршрутів перевезення, кілометраж. Додатки 1 та 2 до спірного договору. Погодження «Паспорту маршруту». Заперечення проти відзиву. Детальний розрахунок стягуваних сум, періоди перевезення, нарахування та прострочення. Пропозиції по врегулюванню спору. Можливість позасудового врегулювання.

Відповідачу: можливі доповнення до відзиву. Заперечення чи додаткові питання експерту. Наявність актів перевірки, експертних висновків по довжині маршрутів перевезення. Паспорти маршрутів. Докази вимірювання кілометражу маршруту, в який спосіб, відповідність умовам договору. Все листування з позивачем з посиланням на джерело отримання інформації. Всі додатки до договору. Мотиви непідписання позивачем додатків 1 та 2. Істотні умови договору. Пропозиції по врегулюванню спору. Свій контррозрахунок вимог. Можливість позасудового врегулювання.

Роз'яснити позивачу, що відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з'явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез'явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Документи мають бути подані учасниками в справу до дня засідання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.М. Скиба

Попередній документ
89706962
Наступний документ
89706964
Інформація про рішення:
№ рішення: 89706963
№ справи: 925/125/20
Дата рішення: 04.06.2020
Дата публікації: 11.06.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд Черкаської області
Категорія справи: надання послуг
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто (18.05.2021)
Дата надходження: 13.05.2021
Предмет позову: стягнення 159 512,88 грн. заборгованості за надані та спожиті послуги
Учасники справи:
Архипенко Олександр Анатолійович Представник позивача
ТОВ "Світ ласощів" Відповідач (Боржник)
ПОЛЯК О І суддя-учасник колегії
ДІДИЧЕНКО М А головуючий суддя
ДІДИЧЕНКО М А суддя-доповідач
ПОНОМАРЕНКО Є Ю суддя-учасник колегії
РУДЕНКО М А суддя-учасник колегії
СКИБА Г М суддя-доповідач
ФОП Серебряков Сергій Миколайович Заявник
Товариство з обмеженою відповідальністю "Світ Ласощів" Заявник апеляційної інстанції
Фізична особа – підприємець Серебряков Сергій Миколайович Заявник про винесення додаткового судового рішення
Товариство з обмеженою відповідальністю "Світ Ласощів" Відповідач (Боржник)
Фізична особа – підприємець Серебряков Сергій Миколайович Позивач (Заявник)
АЛДАНОВА С О головуючий суддя
АЛДАНОВА С О суддя-доповідач
МАРТЮК А І суддя-учасник колегії
ЗУБЕЦЬ Л П суддя-учасник колегії
Фізична особа – підприємець Серебряков Сергій Миколайович Заявник апеляційної інстанції
СКИБА Г М Суддя-доповідач
Фізична особа – підприємець Серебряков Сергій Миколайович Позивач (заявник)
ТОВ "Світ ласощів" відповідач (боржник)
Архипенко Олександр Анатолійович представник позивача
АЛДАНОВА С О Головуючий суддя
Товариство з обмеженою відповідальністю "Світ Ласощів" відповідач (боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Світ Ласощів" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Фізична особа – підприємець Серебряков Сергій Миколайович орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Фізична особа – підприємець Серебряков Сергій Миколайович заявник про винесення додаткового судового рішення
Розклад:
02.03.2020 09:00 Господарський суд Черкаської області
17.03.2020 10:00 Господарський суд Черкаської області
07.04.2020 09:00 Господарський суд Черкаської області
05.05.2020 09:00 Господарський суд Черкаської області
22.05.2020 09:00 Господарський суд Черкаської області
02.07.2020 15:00 Господарський суд Черкаської області
14.07.2020 11:00 Господарський суд Черкаської області
07.09.2020 09:00 Господарський суд Черкаської області
19.10.2020 09:00 Господарський суд Черкаської області
30.06.2021 14:20 Північний апеляційний господарський суд
12.08.2021 10:20 Північний апеляційний господарський суд