Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 25.02.2020 по справі 757/8857/20-к

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8857/20-к

Примірник № ___

УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 лютого 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва - ОСОБА_1 , при секретарі - ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання слідчого другого слідчого відділу Другого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

25 лютого 2020 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду міста Києва - ОСОБА_1 , надійшло клопотання слідчого другого слідчого відділу Другого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів.

До початку розгляду клопотання, стороною кримінального провадження, якою подано вказане клопотання, до початку судового засідання подана заява про розгляд клопотання у його відсутність, також, слідчим у заяві зазначено, що клопотання підтримує в повному обсязі, із підстав, наведених у ньому та просить слідчого суддю задовольнити вказане клопотання.

У клопотанні, сторона кримінального провадження просить слідчого суддю розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Другим слідчим відділом Другого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя) Центрального апарату Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019000000002638 від 23.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 23.12.2019 Генеральною прокуратурою України на підставі опублікованої інформаційним агентством УНІАН 20 грудня 2019 року в 16.23 год. статті «Під час бунту у СІЗО Кропивницького постраждало 25 ув'язнених».

В зазначеному повідомленні наводяться дані про 25 постраждалих ув'язнених, з яких двоє мають поранення від гумових куль. Ця подія набула значного суспільного резонансу та активно обговорюється користувачами соціальних мереж.

В ході досудового розслідування встановлено, що в період з 18.12.2019 по 19.12.2019 в Державній установі « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проводився загальний обшук із залученням сил та засобів інших установ.

Так, згідно плану проведення загального обшуку, до нього залучався персонал Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Під час здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що у розпорядженні Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перебувають (можуть перебувати): документи (накази, плани, довідки, рапорти, зведення, та/або інші розпорядчі документи) щодо залучення, використання, тимчасову передислокацію, відрядження осіб з числа особового складу Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які залучались до проведення спеціальних та режимних заходів у ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період з 18.12.2019 по 19.12.2019; журнали (витяги) реєстрації вхідної/вихідної кореспонденції, в якому здійснювалась реєстрація вищевказаних листів, у державній установі; документи (накази, розпорядження, тощо), на підставі яких було відряджено особовий склад вказаної установи до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; списки осіб (підпорядкованого особового складу), які були відряджені до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 », із зазначенням: ПІБ, посада, місце роботи, спеціальне звання, дата, місяць, рік народження, контактний номер телефону (мобільний), особистий номер жетону (у разі наявності такого); накази про призначення на відповідні посади співробітників, які були відряджені до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; посадові, службові/функціональні обов'язки співробітників, які були відряджені до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; документи, щодо надання та забезпечення особового складу автотранспортом (зокрема, документи що встановлюють право власності на такий автотранспорт) із наданням відомостей щодо такого транспорту (марка, вид, серія, державний номерний знак, колір та інше), та з відображенням відомостей, хто саме здійснював керування (водій) таким автотранспортом, хто саме відповідав за маршрут пересування та прибуття особового складу до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; маршрутні листи/або інші документи, відповідно до яких мав бути визначений маршрут пересування особового складу (автотранспорту) до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; документи, які містять відомості щодо забезпечення особового складу технічними та іншими засобами для проведення обшукових заходів на час відрядження до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зокрема: хто саме з працівників був забезпечений відповідними засобами, якими саме засобами та інше; документи та відомості, щодо забезпечення особового складу портативними відеореєстраторами на час відрядження до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зокрема: хто саме з працівників був забезпечений відповідними портативними відеореєстраторами, якими саме, та чи здійснювалось фактично фіксування подій, що мали місце на території Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час їх відрядження; відеозаписи подій, що мали місце на території Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; інші наявні документи щодо організації та проведення заходів на території Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період грудня 2019 - січня 2020 року.

Вказані речі та документи містять відомості про обставини, які підлягають встановленню у даному кримінальному провадженні.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається із змісту п. 4, 8 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, та персональні дані особи.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя дослідивши матеріали клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання- задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні №42019000000002638 Центрального апарату Державного бюро розслідувань: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42019000000002638, а саме: ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 дозвіл на тимчасовий доступ, з правом вилучити (здійснити їх виїмку) до речей та документів (в оригіналі), які перебувають у володінні Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з можливістю вилучення їх копій, а саме: документи (накази, плани, довідки, рапорти, зведення, та/або інші розпорядчі документи) щодо залучення, використання, тимчасову передислокацію, відрядження осіб з числа особового складу Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які залучались до проведення спеціальних та режимних заходів у ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період з 18.12.2019 по 19.12.2019; журнали (витяги) реєстрації вхідної/вихідної кореспонденції, в якому здійснювалась реєстрація вищевказаних листів, у державній установі; документи (накази, розпорядження, тощо), на підставі яких було відряджено особовий склад вказаної установи до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; накази про призначення на відповідні посади співробітників, які були відряджені до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; посадові, службові/функціональні обов'язки співробітників, які були відряджені до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; документи, щодо надання та забезпечення особового складу автотранспортом (зокрема, документи що встановлюють право власності на такий автотранспорт) із наданням відомостей щодо такого транспорту (марка, вид, серія, державний номерний знак, колір та інше), та з відображенням відомостей, хто саме здійснював керування (водій) таким автотранспортом, хто саме відповідав за маршрут пересування та прибуття особового складу до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; маршрутні листи/або інші документи, відповідно до яких мав бути визначений маршрут пересування особового складу (автотранспорту) до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; документи, які містять відомості щодо забезпечення особового складу технічними та іншими засобами для проведення обшукових заходів на час відрядження до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зокрема: хто саме з працівників був забезпечений відповідними засобами, якими саме засобами та інше; документи та відомості, щодо забезпечення особового складу портативними відеореєстраторами на час відрядження до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зокрема: хто саме з працівників був забезпечений відповідними портативними відеореєстраторами, якими саме, та чи здійснювалось фактично фіксування подій, що мали місце на території Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час їх відрядження; відеозаписи подій, що мали місце на території Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; інші наявні документи щодо організації та проведення заходів на території Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період грудня 2019 - січня 2020 року та оригіналів, а саме: відеозаписи подій, що мали місце на території Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час проведення спеціальних та режимних заходів в період з 18.12.2019 по 19.12.2019, матеріальні носії інформації за допомогою яких та на які здійснювався запис (відеореєстратори, флешки та інше), списки осіб (підпорядкованого особового складу), які були відряджені до Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 », із зазначенням: ПІБ, посада, місце роботи, спеціальне звання, дата, місяць, рік народження, контактний номер телефону (мобільний), особистий номер жетону (у разі наявності такого).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках:

Примірник № 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/8857/20-к

Примірник № 2 - наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Попередній документ
87984820
Наступний документ
87984822
Інформація про рішення:
№ рішення: 87984821
№ справи: 757/8857/20-к
Дата рішення: 25.02.2020
Дата публікації: 06.02.2023
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Кримінальне
Суд: Печерський районний суд міста Києва
Категорія справи: тимчасовий доступ до речей і документів
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто: рішення набрало законної сили (25.02.2020)
Дата надходження: 25.02.2020
Предмет позову: -
Учасники справи:
ВОЛКОВА СВІТЛАНА ЯКІВНА головуючий суддя
ВОЛКОВА СВІТЛАНА ЯКІВНА суддя-доповідач