Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 21.10.2019 по справі 640/17228/19

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

21 жовтня 2019 року місто Київ № 640/17228/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Літвінової А.В., ознайомившись з матеріалами адміністративної справи

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "Полтавський тепловозоремонтний завод"

до треті особи про постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель філія "Центр забезпечення виробництва" Акціонерного товариства "Українська залізниця", товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "БМЗ" визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Полтавський тепловозоремонтний завод" звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель, треті особи: філія "Центр забезпечення виробництва" Акціонерного товариства "Українська залізниця", товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "БМЗ" про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити дії.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16.09.2019 відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі №640/17228/19 без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі (письмове провадження).

Проте, 09.10.2019 через канцелярію Окружного адміністративного суду міста Києва від представника позивача надійшло клопотання про розгляд справи з повідомленням (викликом) сторін.

Так, в обґрунтування вказаного вище клопотання, представником позивача зазначено, що для всебічного розгляду цієї справи необхідними є усні пояснення сторін щодо вказаних в позобній заяві обставин, а обсяг та характер доказів у ній дають правові підстави для розгляду справи з проведенням судового засідання та викликом сторін.

Розглянувши дану заяву та матеріали адміністративної справи, суд зазначає наступне.

Згідно з частиною п'ятою статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач звернувся до відповідача з підстав необґрунтованості оскаржуваного рішення та його невідповідності фактичним обставинам.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї матеріали, враховуючи предмет та характер спірних правовідносин, а також беручи до уваги клопотання представника позивача щодо розгляду справи з повідомленням (викликом) сторін та вважаючи її обґрунтованою, суд вважає за доцільне здійснити розгляд адміністративної справи №640/17228/19 в судовому засіданні, з викликом сторін, в порядку загального позовного провадження.

Отже, враховуючи вище наведене, суд приходить до висновку, що заява представника позивача є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 248, 260-263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про розгляд справи з повідомленням (викликом) сторін - задовольнити.

Розгляд адміністративної справи №640/17228/19 проводити в порядку загального позовного провадження.

По справі №640/17228/19 призначити підготовче засідання на 18 листопада 2019 року о 09:40 год за адресою: місто Київ, вулиця Велика Васильківська, 81-А, ІІ поверх зал судових засідань №214, з викликом сторін.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України і оскарженню не підлягає.

Суддя Літвінова А.В.

Попередній документ
85054368
Наступний документ
85054370
Інформація про рішення:
№ рішення: 85054369
№ справи: 640/17228/19
Дата рішення: 21.10.2019
Дата публікації: 23.10.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: Справи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (28.01.2020)
Дата надходження: 28.01.2020
Предмет позову: про визнання протиправними дій, зобов'язати вчинити дії
Учасники справи:
ГОРЯЙНОВ АНДРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ головуючий суддя
ГОРЯЙНОВ АНДРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ суддя-доповідач
ФАЙДЮК ВІТАЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ суддя-учасник колегії
ЧАКУ ЄВГЕН ВАСИЛЬОВИЧ суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Полтавський тепловозоремонтний завод" Заявник апеляційної інстанції
Антимонопольний комітет в особі постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Полтавський тепловозоремонтний завод" Позивач (Заявник)
Акціонерне товариство "Українська залізниця" в особі Філії "Центр забезпечення виробництва" АТ "Укрзалізниця" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "БМЗ" 3-я особа
ГОРЯЙНОВ А М Головуючий суддя
ГОРЯЙНОВ А М суддя-доповідач
ФАЙДЮК В В суддя-учасник колегії
ЧАКУ Є В суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Полтавський тепловозоремонтний завод" Позивач (заявник)
Антимонопольний комітет в особі постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель відповідач (боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Полтавський тепловозоремонтний завод" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
КОСТЮК Л О суддя-учасник колегії
Розклад:
19.03.2020 15:30 Шостий апеляційний адміністративний суд
25.06.2020 14:45 Шостий апеляційний адміністративний суд
16.07.2020 14:45 Шостий апеляційний адміністративний суд