Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 16.09.2019 по справі 640/14135/19

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

16 вересня 2019 року місто Київ №640/14135/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Вєкуа Н.Г., здійснюючи в порядку спрощеного позовного провадження розгляд адміністративної справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "КРАЙТ"

до Антимонопольного комітету України

про визнання протиправним та скасування рішення від 02.07.2019 №8741- р/пк-пз,-

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "КРАЙТ" (49101, м. Дніпро, вул. В. Антоновича, б.18, кв. 16, код ЄДРПОУ 24601394) з позовом до Антимонопольного комітету України (03680, м. Київ, вул. Митрополита В. Липківського,б.45, код ЄДРПОУ 00032767), в якому просить суд визнати протиправним та скасувати Рішення постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель від 02.07.2019 № 8741-р/пк-пз.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 02.08.2019 року відкрито спрощене позовне провадження у справі без повідомлення учасників справи.

03 вересня 2019 року через канцелярію суду від представника Антимонопольного комітету України надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб: ТОВ "ТОРГОВА КОМПАНІЯ "СВІТ ПРОДУКТІВ" та Ліщинівський психоневрологічний будинок інтернат.

Вказане клопотання мотивоване тим, що оскаржуваним рішенням Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель від 02.07.2019 № 8741-р/пк-пз було зобов'язано Ліщинівський психоневрологічний будинок інтернат скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВА КОМПАНІЯ "СВІТ ПРОДУКТІВ" та рішення про визначення товариства з обмеженою відповідальністю "КРАЙТ" переможцем процедури закупівлі "ДК 021:2015: 15540000-5 - Сирні продукти", оголошення про проведення якої оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу за№ UA-2019-03-29-000503-b.

Так, за результатами торгів Ліщинівським психоневрологічним будинком інтернатом (надалі - Замовник) укладений договір з переможцем Процедури закупівлі ТОВ "ТОРГОВА КОМПАНІЯ "СВІТ ПРОДУКТІВ".

Отже, рішення у даній адміністративній справі може вплинути на права та інтереси ТОВ "ТОРГОВА КОМПАНІЯ "СВІТ ПРОДУКТІВ" та Ліщинівський психоневрологічний будинок інтернат.

Проаналізувавши доводи представника Антимонопольного комітету України, викладені в клопотанні щодо залучення третіх осіб, суд дійшов до наступних висновків.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Частиною четвертою вказаної статті встановлено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи (частина 5 статті 49 КАС України).

Відповідно до ст. 165 Кодексу адміністративного судочинства України у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дасть змогу третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази і надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

З урахуванням наведеного суд приходить до висновку про необхідність залучення ТОВ "ТОРГОВА КОМПАНІЯ "СВІТ ПРОДУКТІВ" та Ліщинівського психоневрологічного будинку інтернат до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх права та інтереси.

Керуючись ст.ст. 49, 165, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України , Окружний адміністративний суд м. Києва -

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника Антимонопольного комітету України - задовольнити.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВА КОМПАНІЯ "СВІТ ПРОДУКТІВ" (36009, м. Полтава, вул. Кондратенка, буд. 17, кв. 27, код ЄДРПОУ 39787081).

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Ліщинівський психоневрологічний будинок інтернат (39224, Полтавська обл., Кобеляцький район, с. Ліщинівка, код ЄДРПОУ 03189191).

4. Зобов'язати позивача протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали надіслати на адреси третіх осіб копії позовної заяви з додатками, докази такого надсилання подати через канцелярію суду.

5. Запропонувати третім особам надати пояснення або відзиви на підтримку або заперечення проти позову.

6. Продовжити розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 2 ст. 256 КАС України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вєкуа Н.Г.

Попередній документ
84293881
Наступний документ
84293883
Інформація про рішення:
№ рішення: 84293882
№ справи: 640/14135/19
Дата рішення: 16.09.2019
Дата публікації: 19.09.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: Справи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо