Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 19.07.2019 по справі 809/435/13-а

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

"19" липня 2019 р. справа № 809/435/13-a

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

судді Біньковської Н.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Івано-Франківської області до Сільськогосподарського кооперативу імені Шевченка про стягнення заборгованості в сумі 7809,48 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 04.03.2013 позов задоволено. Стягнуто з Сільськогосподарського кооперативу імені Шевченка на користь управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Івано-Франківської області заборгованість з відшкодування сум витрат на виплату і доставку пільгових пенсій в сумі 7809,48 грн.

10.07.2019 Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області подано заяву про заміну стягувача у виконавчому листі - Коломийське об'єднане управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, у зв'язку з реорганізацією юридичної особи шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, яке є правонаступником майна, прав та обов'язків управлінь.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області в судове засідання не з'явився, на адресу суду надав клопотання, в якому зазначив що подану заяву підтримує, просить задовольнити, розгляд заяви проводити без його участі.

Відповідач та представник Коломийського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області в судове засідання не з'явилися з невідомих суду причин, хоча про дату, час і місце розгляду заяви повідомлені належним чином, про що свідчать поштові повідомлення про вручення.

У відповідності до частини 2 статті 379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони у виконавчому листі в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин, із врахуванням частини 9 статті 205 КАС України, суд вирішив питання про заміну сторони у виконавчому листі за відсутності сторін.

Розглянувши матеріали справи, подану заяву, суд встановив наступне.

Згідно статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Судом встановлено, що Івано-Франківським окружним адміністративним судом 27.03.2013 видано виконавчий лист №809/435/13-а.

14.06.2019 постановою Коломийського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області виконавчий лист повернуто стягувачу, на підставі п.5 ч. 1 ст.37 Закону України “Про виконавче провадження”, у зв'язку з неможливістю встановити особу боржника, з'ясувати місце проживання або місце знаходження боржника.

Відповідно до п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України”, перейменовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України. Так, згідно додатку 2 до вказаної постанови Кабінету Міністрів України перейменовано Управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі на Коломийське об'єднане управління Пенсійного фонду України. Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 628 “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України” реорганізовано Коломийське об'єднане управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 20551088). 31.05.2019 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення діяльності Коломийським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Івано-Франківської області як юридичної особи.

Відповідно до пункту 5 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 №1074, орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. Абзацом 2 пункту 6 вказаного Порядку передбачено, що права та обов'язки органів виконавчої влади переходять до іншого органу виконавчої влади у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Підсумовуючи вищевикладене, враховуючи, що стягувач не позбавлений права повторного звернення виконавчого листа до виконання, суд приходить до висновку, що заява підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст.243, 248, 379 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну сторони (стягувача) у виконавчому листі №809/435/13-а від 27.03.2013 - задовольнити.

Замінити у виконавчому листі №809/435/13-а від 27.03.2013 сторону (стягувача) управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Івано-Франківської області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 20551088, вул. Січових Стрільців 15, м. Івано-Франківськ, 76018).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Відповідно до статей 256, 295, підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення судового рішення до суду апеляційної інстанції через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Біньковська Н.В.

Попередній документ
83136872
Наступний документ
83136874
Інформація про рішення:
№ рішення: 83136873
№ справи: 809/435/13-а
Дата рішення: 19.07.2019
Дата публікації: 22.07.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Івано-Франківський окружний адміністративний суд
Категорія справи: збору та обліку єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування