Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 03.06.2019 по справі 344/19389/18

Справа № 344/19389/18

Провадження № 2/344/1981/19

УХВАЛА

03 червня 2019 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої - судді Пастернак І.А.

секретаря Кріцак Г.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Івано-Франківську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради про визнання права власності в порядку спадкування за законом на 1/2 будинку з відповідною частиною господарських будівель і споруд, розташованого в АДРЕСА_1 , стягнення 774,00 грн. витрат по оплаті судового збору та стягнення витрат на професійну правничу допомогу адвоката,-

ВСТАНОВИВ:

Представник ОСОБА_1 - ОСОБА_2 звернулася до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області з позовом до Івано-Франківської обласної ради про визнання права власності в порядку спадкування за законом на 1/2 будинку з відповідною частиною господарських будівель і споруд, розташованого в АДРЕСА_1 , стягнення 774,00 грн. витрат по оплаті судового збору та стягнення витрат на професійну правничу допомогу адвоката.

Ухвалою судді Івано-Франківський міського суду Івано-Франківської області від 23.11.2018 року відкрито провадження по даній справі та призначено підготовче судове засідання.

20.12.2018 року представник відповідача подала до суду відзив на позовну заяву, відповідно до якого просила відмовити в задоволенні позову (а.с.49, 50).

12.02.2019 року представник позивачки подала до суду відповідь на відзив та клопотання про виклик і допит свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які можуть підтвердити той факт, що ОСОБА_5 на день смерті постійно проживав та був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , там же з моменту народження і до цього часу проживає його донька (позивачка) (а.с. 63-65, 75).

Позивачка, представник позивачки в судовому засіданні позовні вимоги та клопотання про виклик свідків підтримали в повному обсязі, просили задоволити, не заперечили щодо призначення справи до судового розгляду.

Представник відповідача в судове засідання не з”явилась, про причини неявки суд не повідомила, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялась належним чином, що підтверджується матеріалами справи (а.с.62).

Частинами 1-3 статті 91 ЦПК України передбачено, що виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Згідно ч.4 ст. 91 ЦПК України, в ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Відповідно до п.8 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про виклик у судове засідання свідків.

Беручи до уваги вищенаведене, суд приходить до висновку, що для повного з'ясування обставин справи клопотання представника позивачки про виклик свідків підлягає до задоволення.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, а тому слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 91, 197, 200, 261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про виклик свідків - задоволити.

Викликати в судове засідання в якості свідків:

- ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 );

- ОСОБА_4 ”ячеславовича ( АДРЕСА_3 ).

Попередити свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ”ячеславовича про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради про визнання права власності в порядку спадкування за законом на 1/2 будинку з відповідною частиною господарських будівель і споруд, розташованого в АДРЕСА_1 , стягнення 774,00 грн. витрат по оплаті судового збору та стягнення витрат на професійну правничу допомогу адвоката та призначити справу до судового розгляду по суті на 05.11.2019 року о 13 год. 30 хв. в приміщенні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області (вул. Грюнвальдська 11, зал № 4).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://ifm.if.court.gov.ua/sud0907/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Пастернак І.А.

Попередній документ
82320211
Наступний документ
82320213
Інформація про рішення:
№ рішення: 82320212
№ справи: 344/19389/18
Дата рішення: 03.06.2019
Дата публікації: 13.06.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Цивільне
Суд: Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Категорія справи: Спори про спадкове право