Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 10.06.2019 по справі 640/9921/19

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

10 червня 2019 року м. Київ№ 640/9921/19

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Скочок Т.О., ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами

Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Еталон»

до третя особаАнтимонопольного комітету України Відділ освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради

провизнання протиправним та скасування рішення від 13.05.2019 №5841-р/пк-пз, зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Еталон» (адреса: 08322, Київська обл., Бориспільський район, с. проліски, вул. Броварська, 4) з позовом до Антимонопольного комітету України (адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45) за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Відділ освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради, в якому просить:

- визнати рішення постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду карг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель від 13.05.2019 №5841-р/пк-пз протиправним та скасувати;

- зобов'язати Антимонопольний комітет України повторно розглянути скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Еталон» від 14.04.2019 №574 (номер в системі закупівель UA-2019-04-05-000260-а.с2), з урахуванням висновків, викладених у судовому рішенні.

В обґрунтування заявлених позовних вимог зазначено, що підстави скарги, а саме: наявність дискримінаційних умов тендеру, не були належним чином та у повній мірі розглянуто відповідачем, за результатами чого останнім прийнято протиправне рішення.

Суд визнав подану позовну заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі, яка буде розглядатись у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Керуючись вимогами ст.ст. 12, 248, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду м. Києва

УХВАЛИВ:

1. Відкрити спрощене позовне провадження в адміністративній справі.

2. Справа розглядатиметься суддею Скочок Т.О. одноособово у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Відділ освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради (код ЄДРПОУ 41086985, адреса: 15300, Чернігівська обл., Корюківський район, місто Корюківка, вул. Бульварна, 6).

4. Відповідачу у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухали подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів).

5. Відзив на позовну заяву разом з доданими до нього матеріалами мають бути подані до канцелярії суду за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1.

6. Попередити відповідача, що у разі не подання ним разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

7. Запропонувати третій особі у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухали подати до суду пояснення щодо позову, а щодо відзиву протягом десяти днів з дня його отримання (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії пояснень та доданих до нього документів).

8. Запропонувати позивачу у разі отримання відзиву на позовну заяву у десятиденний строк з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відповіді на відзив та доданих до нього документів).

9. Запропонувати відповідачу у разі отримання відповіді на відзив надати свої заперечення та встановити для їх надання п'ятиденний строк з дня отримання від позивача відповіді на відзив (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відповіді на відзив та доданих до нього документів).

10. Витребувати у відповідача належним чином засвідчені копії всіх матеріалів, використаних під час прийняття спірного рішення, або повідомити суду про неможливість їхнього подання.

11. Повідомити учасників справи, що порядок подання доказів до суду визначений у ст. 79 Кодексу адміністративного судочинства України.

12. Повідомити відповідача, як суб'єкта владних повноважень, за місцезнаходженням яких здійснюється розгляд справи, про наявні копії позовної заяви разом з доданими до неї матеріалами для вручення та можливість отримання останніх лише безпосередньо у суді м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1.

13. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

14. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки http://adm.ki.court.gov.ua/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала щодо відкриття провадження у справі може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку та строки, передбачені ст.ст. 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України, з підстави порушення правил підсудності.

Суддя Т.О. Скочок

Попередній документ
82313419
Наступний документ
82313421
Інформація про рішення:
№ рішення: 82313420
№ справи: 640/9921/19
Дата рішення: 10.06.2019
Дата публікації: 12.06.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: Справи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо