Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 19.03.2019 по справі 0940/2475/18

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

"19" березня 2019 р. справа № 0940/2475/18

м. Івано-Франківськ

розглянувши питання проведення судового засідання в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Славкіної М.А. до Головного управління ДФС в Івано-Франківській області про скасування податкового повідомлення-рішення від 24.09.2018 №0064745512,-

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство "Комерційний банк "Хрещатик" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Славкіної М.А. звернулося в суд із позовною заявою до Головного управління ДФС в Івано-Франківській області про скасування податкового повідомлення-рішення від 24.09.2018 №0064745512.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 22.02.2019 задоволено клопотання представника позивача, судове засідання в даній справі проведено в режимі відеоконференції.

Статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом (частина 5 статті).

Враховуючи вищевикладене, з метою з'ясування всіх обставин у справі, а також всебічного, об'єктивного розгляду та вирішення даної адміністративної справи, суд вважає за необхідне судове засідання, призначене на 22.03.2019 о 09:30 год., провести в режимі відеоконференції.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов'язки (ч.10 ст.195 Кодексу адміністративного судочинства України).

У відповідності до Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 04.07.2012 року 5041-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції", до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв'язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

Відповідно до інформації Державної судової адміністрації України про суди, які забезпечені технічними засобами для участі особи у засіданні суду в режимі відеоконференції, висвітленої на офіційному веб-сайті, яка має враховуватися судами при постановленні ухвал щодо проведення відеоконференцій, Подільський районний суд міста Києва (м.Київ, вул. Хорива, 21) внесений до переліку місцевих судів, в яких впроваджено систему відеоконференцзв'язку.

Згідно інформації, наданої працівником технічної служби Івано-Франківського окружного адміністративного суду, на даний час у Подільському районному суді міста Києва впроваджена та функціонує система відеоконференцзв'язку, наявна технічна можливість проведення відеоконференції судового засідання, призначеного на 22.03.2019 о 09год.30хв. за участю представника відповідача - Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Славкіної М.А., а тому проведення такої слід доручити Подільському районному суду міста Києва.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Судове засідання у справі за адміністративним позовом Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Славкіної М.А. до Головного управління ДФС в Івано-Франківській області про скасування податкового повідомлення-рішення від 24.09.2018 №0064745512 - провести в режимі відеоконференції.

2. Доручити Подільському районному суду міста Києва (м.Київ, вул. Хорива, 21) забезпечити проведення відеоконференції судового засідання 22.03.2019 о 09:30 год., за участю представника Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Славкіної М.А.

3. Представнику Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Славкіній М.А. з'явитися 22.03.2019 року о 09:30 год. до Подільського районного суду міста Києва, який знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Хорива, 21, для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі № 0940/2475/18.

4. Івано-Франківський окружний адміністративний суд доручає відповідній службовій особі Подільського районного суду міста Києва перевірити документи, що посвідчують особу представника Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Славкіної М.А. Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Подільського районного суду міста Києва та представнику позивача Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Славкіній М.А.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя /підпис/ Могила А.Б.

Попередній документ
80533519
Наступний документ
80533521
Інформація про рішення:
№ рішення: 80533520
№ справи: 0940/2475/18
Дата рішення: 19.03.2019
Дата публікації: 22.03.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Івано-Франківський окружний адміністративний суд
Категорія справи: єдиного податку